Bonukset, tekevätkö köyhän tai rikkaan

Vaihdoit omaa ruokakauppaa. En enää karsasta Lidliä, ja vaikka Pirkkalan Prisma on usein hyvä, niin käyn nykyään Pirkkalani Lidlissä. Kävin täällä Prismassa parisen vuotta, mutta viimeksi tulin takaisin Lidliin. Olen asiakasomistaja, mutta ilmaisia pankkipalveluita käytän edelleen. Mielestäni S-bonukset tekivät minusta köyhän erityisesti vuoden 2020 aikana, jolloin shoppailin Prismassa useasti vain lisää noustakseni jo seuraavalle tasolle. Kaupparalli oli pakko lopettaa, kun heräteostoksia tapahtui liikaa.

Saatat kutsua vapaaehtoisesti Matin kukkaroosi suosimalla S-ryhmän kauppojasi asiakasomistajana. Keskität omaan S-ryhmään bensiinistä ruokaan, hotelleista niihin paistinpannuihin ja sähkölaskuista kalliimpiin taloyhtiön laajakaistoihin vakuutuksia heti unohtamatta. Toivot saavasi jopa 5,5 prosenttia palautusta. Kulutat tästä lisää, kun S-ryhmä ilmoittaa tuplabonuksesta, voimassa vain rajoitetun ajan. Ostat pian jotakin ja enemmän, noustaksesi entistä korkeammalle bonustaulukoissa sekä elämässäsi.

Vanhempani ovat uskollisia S-asiakkaita. Asuntolainatarjous olisi paras mahdollinen, joten talouden asiointi siirtyi sinne. Tästähän alkaisi Prismassa ravaaminen, koska rahaa jäi vähän enemmän käteen. Danske ei ole enää rahastanut heitä asuntolainallaan. Eikä sillä, että heillä sattui olemaan maksullinen peruspalvelupaketti kaikilla. He keskittävät mielellään kaikki mahdolliset ostot S-ryhmään bonuksien toivossa. Jopa lämmitysöljyä hankitaan nykyään sieltä. Mutta tekevätkö bonukset meistäkin köyhiä?

Ilmoitat kaikille, että hiljaa palaan Lidliin. Olen käynyt Lidlissä pian elokuusta 2021. Mielestäni kaikki johti samantapaiseen ongelmaan omassa sinkkutaloudessa: elin bonuksille ja ostelin paljon turhaa. On ollut aikoja, jolloin viihtyi Pirkkalan Prismassa jopa 12 kertaa kuukaudessa. Heräteostoksieni määrä oli valtava esimerkiksi ruoassa, mutta nyt paluu askeettiseen minimalismiin on saanut minut heräämään. Bonukset kasvattivat ruokabudjettiani kolminkertaisesti, kun nyt pärjään satasella noin kuukauteni.

Paljastan, miksi käyn Lidlissä vain kerran viikossa, kuinka ostan siellä tarjousleipää pakastin täyteen nuukailijana, mitä muuta siinä ylipäätään ostan ja miten valtavat kassit sekä reput kulkeutuvat kaupastasi kotiin.

Olen ollut uskollinen Lidl-asiakas vuosinani 2008-2018. Vuonna 2019 kirjoitin tässä blogissa, että en käy Lidlissä, ja siirryin Prismaan. Juuri bonuksien takia, mutta koska bonukset ovat ilkeitä, palaan.

Bonuksia tavoitellessa tuhlasin enemmän kuin tarpeen. S-bonukset saivat välttämään kilpailijoita.

Väinö Paunu Oy tuo minut piakkoin Lidliin, ostoksille

Sinulla ei ole autoa. Sellaista asiaa en ole omistanut koskaan. En koe menettäväni tästä mitään, koska Suupantori odottaa kävelymatkan päästä. Vartissa nousen paunulaiseen, joka lähtee arkena kello 12.30 maailmoille nimeltään Haukiluoma. Lidliin on Suupantorilta muutama hassu minuutti. Pirkkalassa on kauppoja toki muitakin, sen Lidlin takaa löytyy esimerkiksi aiemmin suosimani Prisma. Miksi en enää käytä Prismaa? Paluumatka kotiin on paunulaisella kello 13.24. Aikaa ei olekaan tuhlattavaksi liiaksi.

Lidlissä olen 12.45, ja sieltä pitää poistua ajoissa, jotta ehdin kävellä Pakkalankulman bussipysäkille. Menosuunnassa tältä Pakkalankulman pysäkiltä on suora näkyvyys Lidliin takaovesta, kuten kuvasta näkyypi. Miksi mennä kauemmaksi Prismaan? Bonuksien takia? Bonukset saivat minut kuluttamaan, janosin nousta seuraavalle tasolle, lopulta tulin ostaneeksi ylimääräistä ruokaa tai tilpehööriä kotiin. Jos seuraavasta bonustasosta oli kuukauden lopussa viisi euroa, lähdin pikaostoksilleni viipymättä.

Jos menisin bussipysäkiltä Prismaan, olisin siellä kello 12.50. Vastaavasti lopuksi täytyisi lähteä viisi minuuttia aiemmin. Prisma on lisäksi Lidliä hieman isompi laatikkomyymälä. Siellä näihin samoihin ostoksiin menee paljon enemmän aikoja. En ota riskiä, jotta ehdin varmasti kotiin. Lisäksi olen aivan liian rakastunut Lidlini helppouteen: kauppa-asiat hoitaa n. 20 minuutissa, kun Prismassa aikaa piti varata 30 minuuttia ruokakaupassa seikkaillessa. Nuo jonot kassoillenne ovat ajoittain liian pitkiä.

Näin helppoa on bussilla kauppaan

Lidlissä aukeaa apukassa heti, kun on vähänkin ruuhkaa. Tarvittaessa avaavat kassoja lisää. Siltikään edes pahimpaan ruuhka-aikaani Lidlissä ei ole koskaan kaikkia kassoja kaupan. Sapattivapaalla en käy ruokakaupassa ruuhka-aikaan, vaan hoidan ostokseni ennen iltapäivän ruuhkia tai sen jälkeen. Kävely on oikeasti mukavaa, varsinkin paluumatkalla viikon ruokien kanssa. Voit olla aivan varma, että et tule tarvitsemaan kuntosaleja. Siinä sinulle kuntosali: Paunun linja-autosta maailmalle ja ruoat kantoon.

Lidl olisi Pirkkalassa hyvin suosittu, mutta Prismassa vierailee silmämääräisesti enemmän porukkaa. Asia näyttää siltä, että Prisman parkkialue on täynnä autojasi joka päivä. Tämä luonnollisesti vaikuttaa viihtyvyyteen ja minusta Prisma Pirkkalan remontti on ihan ok. Se ei ollut sitten ok, että käytäväsi ovat ahtaita ja väkeä on paljon. Menee suunnattomasti aikaa väistellessä kärryjä ja ihmisiä. Introverttina en pidä ihmispaljoudesta, joten joudun tästäkin syystä palaamaan Lidliin. Siellä on aina rauhallisempaa.

Suurin syy Lidliin paluuseen onkin raskas kävely kaupalta. Viikon ruoat ovat hankalia kantaa, joten ei mielelläni lähde kilometrin kävelylle Prismasta Pakkalankulmaan. Se riittää jo, että kävelen kilometrin Suupantorilta vuokrakotiini. Lisäksi osuuskaupan bonukset ovat sinkulle aika naurettavia. S-kanavalla markkinoidaan jopa 831 euron palautuksia asiakasomistajatalouksille vuodessa. Voisi sanoa, että noita rahoja en ole ikinä nähnyt. En varsinkaan nuukailijana. Tililleni saapuvat roposet lähinnä naurattivat.

Säästäväinen tyhjentää kaikki hyllyt, jos on aletarroja

Kävin extempore-reissullasi Lidliin 17.10. Tarkoitus olisi tuhlailla vapaammin ja halusi palkita itseäni Lidlin kolatarjouksella. Ennen kuin menin Lidliin, jouduin tuhlaamaan aikaa, jota paunulaisten välissä oli. Alkuun lähdin kävelylle ja pian olin rikkaampi. Löysin lähipuistoista valikoiman panttipulloja sekä -tölkkejä, joita ehdin hyvin muuttamaan rahoiksi Lidlissä. Pian löysin mahtipontisen hyviä tarjouksia ruokakaupan ihanalta leipäosastolta. Miltei kaikki leivät olivat hyvässä 30 prosentin alennuksessasi.

Otin viisi kappaletta LeipäAitan aitoa ruisleipää pakastimeen, yhden sekaleivän ja tietysti palkinnoksi tiikerikakun. Olinhan varta vasten tullut frugalistina tuhlailemaan vapaammin. Siltikään reissustani ei koitunut kuin noin 10 euron vaje lompakkoon. Tästä huolimatta Penno sanoi suoraan, että budjettia oli loppukuuksi vielä jäljellä. Nuukailijana ostat alennuksesta varastoon asti, ja on melko hyvä uutinen se, että vuokra-asunnossani on tilava jääkaappipakastin Logik-merkeiltä. Laitos uusittiin vuonna 2016.

Vuokralla ei ole asumiskuluja, maksa upeaa vuokraasi ja etsi kaupoista tarjousleipää. Olenpa puhunut blogissani, että Prismassa voi ostaa kaikkea punalaputettua 60 prosentin alennuksella. Tämä on hyvin aikaa vievää, ja itselleni ongelmallista, sillä en voi käyttää muita kuin paunulaisia. Ilta-aikaan ei täällä paunulaisia kulje, joten en voi lähteä Prismaani. Muutamana päivänä poljin maastopyörällä, ja totesin aika pian, että oli melko turha kauppareissu. Punalaputettua tavaraa ei ollut teillä koskaan missään.

Tarjousleipää pakastimeen Lidlistä

Salessa olen tehnyt edullisia ostoksiasi, mutta Salen leipähylly on aika niukkaa, eikä sieltä ole saanut koskaan edes viittä leipäpussia tarjouksestani kotiin. Jonkun parin hassun pussin takia ei kannata ilta-aikaansa tuhlata. Täydennän tarjousleipää nykyään Lidlissä. Pirkkalassa. Nyt on omassa pakastimessa ruisleipää loppukuuhun ja loppuvuodeksi. Hyvään hintaan. Vaikka en 60 prosentilla sitä saa, säästelin paljon aikaa ja olisin voinut kuten kuvasta näet, ostaa tätä lisääkin. Jätin kuitenkin vähän muillekin.

Nuukailijana säästä ruokakaupassa toisellakin tavalla. Käyn kaupassa kerran viikossa, mutta saatanen sitäkin viivytellä, jos ruoka ei uhkaa täysin loppua. Onpa ollut kuukausia, tuolloin kävin ruokakaupassa kaksi taikka kolme kertaa kuukaudessasi tavallisen neljän käyntisi sijasta. S-bonuksien tähden ravasin aikoinaan jopa 9 kertaa kuukaudessa S-bonuksien toivossa ja tuhlailin ylimääräiseen ruokaan surutta. Ravaatko sinä? S-bonuksien tähden? Tankkaat asemalla, koska janoat S-bonuksilla rikastumistasi?

Tuhlasi enemmän kuin bonuksilla rikastuin. Tästä syystä oli pakko palata Lidliini, enkä ole Lidl Plus -asiakas säästäväisistä syistä, koska muuten janoaisi ajan bonuksia. Lidl-bonuksissa on myös ongelma: bonuskuponkeja tulee bonustason kohdalla. Nuo pitää kuluttaa alle viikossa. Juuri luit, että saattaa olla niin, että enpä yli viikkoon Lidliin palaa. Näin kuponkisi ehtii vanheta, tai kauppaan pitäisi lähteä varta vasten ostelemaan jotakin, jotta kuponki olisi käytetty. Tienaan enemmän keräämällä panttipullojasi.

Väinö Paunu Oy palautti Suupantorille, kävele kotiini

Lidlistä poistut noin klo 13.14. On hyvin aikaa klo 13.24 paunulaiseen. Ehdin kaikessa rauhassa katsoa halvimmat tuotteet hyllyiltä ja vielä ostaa ne. Kuntosali alkaa tämän jälkeen: noin puolisen kilometriä pysäkilleni odottamaan bussia. Pian saapuu Volvo, joka vie Pirkkalaan. Ennen sitä katson naureskellen kun samantapainen auto linjalla 8 ohittaisi minut. Enpä tiedä mitä kuljettaja tuntee. Joku avaa etuovea sen vuoksi, että haluaisin silti sisään. Jään tuosta huolimatta kymmeneksi minuutiksi bussipysäkille.

Voi olla varma siitä, että seuraava auto ei ole TKL:ää, vaan Paunulta. Tähän autoon astun mielelläni ja suurilla nautinnoilla. Väinö Paunu Oy tuo sekä laadukkaasti, nopeasti että hyvällä palvelulla Pirkkalani sydämeen Suupantorille. Tästä on kiva kävellä hyväntuulisena pirkkalalaisena kotiin. Kuntosali jatkuu niin, että valtavien viikon ruokien kanssa kävelen kilometrin verran. Hiki nousee pinnoille. Voinet olla varma, että et kanna mukanasi monia pölynimureitasi, mahdottomia uutuuksia tai mitään sellaista.

Kantokapasiteetti on rajallinen, ja samalla rahaa säästyy. Et voi ostaa uusinta tuolia Sotkasta, vaikka kovasti haluaisit. Kiesitön elämä on vuosikymmenessä säästänyt paljon rahoja. Nautin siitä, että voin matkustaa edullisesti linja-autoilla. On oma kuljettaja, joka tarvittaessa auttaa autosta pois pääsyssä. Elämäni on hyvin huoletonta, ja samalla kun bussissa muutaman minuutin istun, otan kuvan kuitista sekä lisään kirjanpitoon. Sitten lisäisin ostoksen tiedot kotimaiseen Pennoon budjetointiani varten.

Marja kuljetti minut ja ruoat, #156

Monissa paunulaisissa on jopa 51 istumapaikkaa. Saan varata kahta penkkiä kaikista niistä penkeistä. Ostokseni mahtuvat mukavasti ja samalla luukutan tanssimusiikkia ilman mainoksia. Mainokset eivät kerro koko ajan siitä, mitä nettoa ostaa seuraavaksi, tai mitä olisin voinut napata mukaan Lidlistäsi tai jostakin muualta. Partolassa olisi Citymarketia, Rustaa, Verkkokauppa.comia, Sotkaa että Tokmannia. Paljon muutakin. Kuluttamisen polkujasi on paljon, joita autoilevalle kansalle kannattaa mainostaa.

Radiotasi en kuuntele. Piste. Spotifyssa voit valita hyvät musiikit itse. Radio saisi maksaa aika paljon siitä, että lähtisin luopumaan Spotifyn tuomasta helppoudesta ja vapaudesta. Mainoksettomuudestasi. Kaupattomuudestasi. Siitä, että ei tarvitse kuunnella särinää tai rätinää, kun radiosignaalis ei ole hyvä. DNA:n 4G-verkoillasi Spotify soi kaikkialla, myös kauempana asutuksesta, viimeistään Offline-tilaani hyödyntäen. On suurinta juhlaa, että en autoile kulutusjuhlaanne. Juhli sapattivapaatani tuon sijaan.

Paras syy kokeilla sapattivapaata oli nimittäin kulutusjuhla. Haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että maailma pelastuu. Maailma ja oma lompakko pelastuu, kun uskaltaa poistua sairaan loputtomasta oravanpyörästä. En enää juokse juoksumatoilla tienatakseni enemmän. Enpä enää osallistu rottaralliin kaupattomana ihmisenä. Itse asiassa päätin, että vuosi 2022 on sellainen vuosi, jolloin en osta mitään. En ostaisi mitään, mitä en tarvitse. Kokeilu alkoi jo syyskuussa, mutta päiväreissujani saanen tehdä.

Tarkista kuukauden Lidl-ostokset huvin vuoksi, kivaa

Lukijani kysyi kommenteissa aiemmin, että olisi kiva mikäli pääsisi avaamaan mitä ostan kyseisellä 120 euron ruokabudjetilla kuukaudessa, ja mitä teen säästyneellä rahallani. Syyskuun Lidl-kuitit ovat kaikki alla ja tuon lisäksi palkinnoksi lukijani saa tämän kuukauden kuitit. Kauniin lokakuun lopussa tulen vierailemaan Lidlissä todennäköisesti vielä kerran. Säästyneet rahat menevät usein sijoituksiin kryptovaluuttoihin Coinmotionissa, tai saatan palkita itseäni esimerkiksi extempore-matkoillanne.

Lokakuun säästöillä lähdet Caribia-kylpylämatkalle Turkuun. Väinö Paunu Oy:n ExpressBusiin ostan tiketit pian, ja marraskuun lopussa menen nauttimaan syntymäpäivästä oikein mainion pizzabuffetin kera. Olen yrittänyt saada bussiin matkaseuraa sapattivapaalla, mutta sitä työtä tekeville maanantai ei sovi. Lähden yksin, mutta kuten moni tietää, introverttina mallia INFJ, rakastan yksin olemista paljon. Yksin matkustaminen on minusta ihanaa, koska voit samalla budjetoida tai tutkia kaupan tarjouksia.

Nuukailijalla löytyy esimerkiksi hyvä Plussa-kortti, ja minulla on viesti K-kauppiaalle kylän omaan Pirkkalan Citymarketiini. Odotan nautinnolla Euron päivien paluuta, ja jos sellaiset tulevat, kauppias voi olla varma saapumisesta edullisille euron ostoksille. Suosittelen edelleen, että jos haluat säästöjä, on sinun säästettävä ennen muuta elämäntyylistäs. Tämä tarkoittaa minulle esimerkiksi sitä, että en voi ostaa Premium-ruokia tai ylimääräisiä herkkuja. Joudun miettimään mihin on varaa jatkuvasti.

Kassalla samaan aikaan, niin INFJ...

Budjetti ei kuitenkaan rajoita minua. Säästyneitä euroja voin käyttää hupihankintoihini. Tässä kuussa tein mainitun extempore-reissun Lidliin, siellä palkitsin itseni tarjouksessa olleella tiikerikakulla. Sen lisäksi tuli tietysti törmättyä alennuksiin koko leipäosastolla. Olen edelleen hyvin kiitollinen siitä, että otin riskin ja kävin Lidlissä, nyt pakastin sulkeutuu täpärästi tarjousleivistäsi. Miksi ostaa enää mitään normaalihintaan, jos asioita saa tuurilla ja taidolla paljon halvemmalla Väinö Paunu Oy:llä kotiinne?

Jos tutkit kuitteja tarkemmin, huomaat pian sen, että summat ovat aika isot. Ihan järjetöntä, sinähän olet sinkku! Miten sinkulla voi mennä jopa 40,85 euroa Lidliin? Jos yhtään muistat, teen lähes tulkoon aina yli viikon ruokaostokset. Onpa totta, että summat ovat isoja, mutta koska joudun käymään Lidlin kaupassa harvemmin, säästän pitkässä juoksussa. Kerroin jo, että aiemmin käytyäni Prismassa jopa 9 kertaa kuukaudessa, ruokamenot olivat jopa 250 euroa kuukaudessa. Puolitin nuo nuukana kukana.

Moni kysyy usein, entä ruokahävikki? Onko tätä sinun taloudessa? Eipä ole. Miksi ei? Samaan tapaani kuin ruokakaupassa, optimoin omia ostoja jatkuvasti. Jos tuntuisi, että ostan liikaa Milbona-jogurttia, kannan neljän sijasta enää kolme. Jos oikein hätä tulee, haen puuttuvan kurkun, ja vain kurkun Salesta. Nostan nimittäin 20 euroa käteistä hupirahaan. Sitä voin käyttää kuukaudessa ihan miten haluan. Siksi olen puhunut ihan koko ajan siitä, että budjetti ei koskaan rajoita sinua, jos niin tahdot. Hyvä lukijani.

Yhteenveto: reppu ja bussi pitävät menot pieninä, nyt

Moni ei osaa elää askeettisesti tai säästeliäästi. Vaikka ymmärrän täysin, että meillä on omat tarpeet, pidän elämää arvovalintana. Haluaako käydä töissä ja ostella tavaraa, vai haluaako olla välillä sapatilla poistumalla rottaralleista edes vuodeksi tai pariksi. Voin sanoa, että se on aivan uskomatonta, ja kaikki mitä olet tehnyt aiemmin saa uutta perspektiiviä. Juurikin sapattivapaan ansiosta arvostan nyt uudella tavalla kotimaan edullista matkailua. Päiväreissu sinne Turkuun ei paljoakaan maksa. Taskurahojasi.

Olen oppinut kysymään ostaessani tavaraa sen tärkeimmän. Are you good for me? Moni tavara ei ole. Maksaessa tavaraa hintalappu ei ole todellinen hinta. Mittaa tavaraa ajalla, minkä vuoksi on istuttava konttorituolissa mahdollistamassa ostoksia. Olen vieläkin vihainen minälleni, että ostin 18-vuotiaana itselleni tekopillun. Siinä meni rahaa hukkaan, mutta nuorena piti tuhlailla. Olihan se osa nuoruutta ja ensimmäisiä palkkapäiviäni. Jos sijoittaisin kryptoon 50 euroa, olisi salkussa jo kenties 1 000 euroa?

Mieti myös siitä aikaa, minkä tavara vie kotona. Joudut ehkä järjestelemään, siivoamaan pitempään, ostamaan lisäpalveluita tai -tarvikkeita. Esimerkiksi tekopillu saattaa vaatia liukuvoidetta, ajoittaista pesua että tuuletusta, ja nyt innostut seksileluista laajemmin. Ostat niitä lisää. Raha on työssäoloaikaa, siksi en tuhlaa vaivalla tienattua palkkaa kaiken maailman turhuuksiin. Jos en olisi ollut säästeliäs, tai ortodoksi, en olisi askeettisuudesta mitään tiennytkään. Ortodoksien paastoaika on toinen säästöni.

Paaston aikana saat vähentää reippaasti lihaisan syömisen ja maitotuotteiden kulutustasi, joten näinä kuukausina painoa putoaa lisää ja ennen muuta tulee syötyä paljon terveellisemmin. En kuitenkaan ole enää ortodoksi, sillä vuoden 2014 aikana erosin kirkosta. En enää paastoa orjamaisesti tiettyyn aikaan, mutta joka viikko minulla on muutamiakin paastopäiviä, joiden aikana selviän aamiaisella, illallisella, hevillä ja puurolla. Hevillä en tarkoita sitä örinämusiikkia, vaan hedelmiä ja vihanneksia Lidleissäsi.

Nauti suunnattomasti tästä autottomuudesta, siitä että kuntosali on omassa ohjelmassa aina, ilman kallista määräaikaa tai orjamaisia menoja joka päivä. Saa rentoutua. Saa syödä. Saa olla paastolla. Saa säästää. Saa budjetoida. Saa nauttia. Saa. S-bonuksilla ei nimittäin rikastu, joten jos haluat rikastua.

Kysy joskus ennen kassaa, tai vielä parempi ostoskoria, Are you good for me? Et vai, hyllylle jäät.

Kommentit

Hanna sanoi…
Minäkin suosin Lidliä. Saan sieltä mitä viikon ruokiin tarvitsen, ja ostosten kantaminen reppuselässä kotiin rajoittaa ostoksia sopivasti.
Kiitos blogistasi! Tuloni ovat pudonneet paljon tämän vuoden aikana ja nyt pitkällä sairaslomalla totuttelen taas vanhoihin rahankäyttötapoihini. Kirjoituksesi ovat innostaneet ja inspiroineet.
Moikka Hanna.

Kiva lukea, että pääsin auttamaan sinua kohti taloudellista vapautta. On ihan uskomatonta miten vähällä sitä ihminen pärjää ja on koko ajan rahaa siihen, mistä eniten pidät. Tarkoitus on tämä, valistaa kansoja kohti kestävämpää arkea ja paksumpaa nahkalompakkoa!

Ei se voi olla niin, että maailmantalous riippuu ihmisten ylikuluttamisesta.

Jos et vielä käytä Pennoa, niin suosittelen vahvasti.

Pennon avulla asenne rahaan ja kuluttamiseen ylipäätään on kohdallani muuttunut täysin. Budjettini tässä kuussa on vuokran jälkeen 200,85 euroa ja Pennon mukaan budjettia loppukuuksi olisi 93,37 euroa. Aion käydä Lidlissä kerran ja puhelinlasku menee pian.

Tokmanni ja Lidl on oikein hyvä yhdistelmä, eikä ole bonus koko ajan mielessä.

Hyvää päivänjatkoa sinulle ja onnea kohti taloudellista vapautta!
Anonyymi sanoi…
Toivottavasti joskus tajuat, että firmoja sissimarkkinoimalla et saa niiltä rakkautta takaisin. Matkapuhelinoperaattoriin rakastumiset ja niiden puolesta taistelu oli juttu vuosia sitten, nyt näköjään ruokakaupat. Tasapainoinen ihminen ymmärtää myös, että alennuskampanjat, kuten S-bonus, eivät ole rikastumisen keino, eikä alennuksia säntillisesti keräämällä firma tule täyttämään mitään aukkoa elämässä.

Hommaa vaikka joku harrastus. Niihin kyllä pitäisi riittää rahaa, jos tosiaan fiksusti säästää ruokakaupassa.

En tarkoita pahaa. Olen vain ollut hyvin hämmentynyt tästä koko hpguru-hahmosta sen historian ajan ja päätin nyt kirjoittaa ajatukseni.
Hei.

"Toivottavasti joskus tajuat, että firmoja sissimarkkinoimalla et saa niiltä rakkautta takaisin."

Jos luet tätä blogia, niin olen INFJ, ja INFJ innostuu asioista. Olen tätä monille selittänyt, ja jos ei vastapuoli ole INFJ tai INXX, eivät he sitä pysty tajuamaan. Esimerkiksi jonkun mielestä innostuminen eli tapauksessasi sissimarkkinointi Väinö Paunu Oy:stä on naurettavaa, mutta elän tällaisille bussiharrastuksille. Minulle se on syy elää. Ymmärrän että harrastuksia on muitakin, mutta minua kiinnostaa frugalustina harrastaminen edullisesti, eli harrastuksiin ei tarvitse käyttää rahaa. Tanssimusiikin kuuntelu on toinen ylistämisen arvoinen kohde. En pysty elämään tunteettomasti. Joko innostun täysillä, tai sitten asia ei kiinnosta minua tippaakaan. Hienoa että päätit kirjoittaa asiasta vasta nyt. S-ryhmää en tietääkseni sissimarkkinoi, kunhan ilmoitin ettei keskittämällä tienaa. Tuon havainnon jokaisen on syytä tehdä ja kirjoittaa opitusta tiedosta.

Kaikkea hyvää sinulle, kiitos ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena