Suomeni on auki, kylpylähaaste tulille...

Suomi. Eriarvoisuuden luvattu maa. Joko pääsi jonnekin sinne passilla, tai et edes sillä, joten mitta on monilla täysi. Nuuka lopettaa kaikki kylpyläsi sekä uimahallit, mutta maksetuista käynneistä haluaisin eroon. Koronapassia ei ole, enkä tätä käyttäisi, mutta eivät edes nämä sulut hyviä ole. Viimeisimmässä sulussa oli jotain hyvää, taloyhtiö käytti sitä hyväksi, ja remontoi vihdoin löylyhuoneen. Kävin siellä jo 8.2.22, ja vuokralaisena sain ihanat löylyt upouudesta lenkkisaunan löylyhuoneesta kylpyläni perään.

Meillä asuu hyvä vuokranantaja, toki tässä pitää muistaa se, että suihkuja eivät sentään remontoineet. Eivät edes pukukoppeja. Samoin ovet jäivät entiselleen. Ei haittaa nuukaa kukaa, sillä juuri tällä tavalla itsekin toimin. Miksi vaihtaa kokonaista tietokonehiirtä, jos vain paristot ovat loppu? Olipa löylyhuone aiemmin kamalassa kunnossa, lahoja lauteita oli enemmän kuin sormia saunojien käsissä. Rahakriisin aikana on hyvä uutinen vuokralla, koska tavallisesti omakotitalossa löylyhuoneet remontoidaan itse.

Lapinniemen kylpylässä olen viidettä kertaa 9.2.22, mutta kylpylähaaste loppuu nyt ystävänpäivään. Välillä tuntuu, että tämä on aika kova suoritus, ja varsinkin keskivaiheessa sitä oikeasti miettii miten raskasta on liikkua joka päivä jossain. Tulee ihan työaika mieleen, jolloin nousin varhain askareisiini. Sillä pienellä erotuksella toki, että kun ennen nousin palvelemaan esimiestäni, nyt palvelen jo itseäni. Suurin haluni mennä näin on nykyajan hallituksessa. Nuori 31-vuotias ei luota tähän. Miksi ei luota?

Hallitus näyttääpi suuntaa. Rokottamattomat tai rokotetut, jotka eivät halua hyödyntää koronapassia, jäivät kaiken ulkopuolelle. Tulipa aika, kun edes se ei riittänyt, liikunta ja vapaa-aika suljettiin kaikilta. Kylpylä, josta kymppikortin satasella ostin, oli vähän nuiva hyvittämään menetystä. Koronapassikanta ei vaikuta, joten eivät hyvitä. Perässä ei vastattu enää. Jouduin hakemaan vastausta kuluttajaneuvojani kautta. Neuvoja sai ongittua irti sellaisen ilouutisen, että kortteja jatketaan muutamalla kuukaudella.
Nuuka kuka ajattelee, että rajoitukset voisivat palata koska vain, siksi oma kylpyläkortti on pakko kuluttaa niin pian kuin mahdollista. Tämän jälkeen nuukailen itseni ulos maksullisista huveista ilmaisiin huveihin.
Suunnittelin kylpylähaasteen. Pirkanmaa avautui 5. helmikuuta, joten otin asiaksi matkoja kylpylään, Kylpylän porealtaassa mietin, että taidan käydä yhdeksän lisää, näin aukiolo-ongelma oli ratkaistu.

Kylpylähaasteesta on takana puolet jutun kirjoitushetkellä, joten piakkoin mennään loppua kohti.

Aluehallintavirasto, olen ääriäni myöden täynnä näitä

Siksi kun kylpylä vihdoin aukesi meille passittomille, juoksin sinne seuraavaksi päiväksi. En kävellyt, juoksin. Enkä nykyään usko olevani ainoa. Huomaan jatkuvasti, esimerkiksi linja-autoissa, surullisia kuljettajia maski päässä. Ihmiset saavat tarpeeksi tästä hommasta. Yksi luottokuljettaja ei tervehtinyt tänään ketään muita paitsi minua. INFJ:nä tunnistin heti, että hänellä on huono päivä. Näitä päiviä on ihmisillä aiempaa enemmän. Olisi tärkeää miettiä vaihteeksi mielenterveyttä eikä koronavariantteja.

Olen sentään ihmeen nuuka sekä arjen introvertti, joten pärjäät oikein hyvin yksin, ilman ravintoloita, kylpylöitä, kuntosaleja tai uimahalleja. Itse asiassa en pahastuisi vaikka esimerkiksi pubit suljettaisiin ikiajoiksi. Samoin voitte laittaa ravintolat kiinni, teen ruokia kotona. Nyt ei ole tarvinnut paljoa syödä, koska olen pärjännyt vähemmällä määrällä kaloreita. Joku aamu painoa oli 79, mutta silti koen useasti sitä, että läskiä roikkuu. Ehkä kuvittelen? Kylpylähaaste oli sikäli hauska, että haaste saa kävelemään.

En koskaan Tampereen kaupunkiliikenteen autoja käytä, joten ratikkapysäkiltä kylpylään oli muutama kilometri. Samainen määrä kilometrejä tulee matkalla takaisin ratikalle. Samalla puhun itsekseni siitä, miten uuvuttavaa se on, käydä jossain joka päivä. Ihan menneen ajan työelämä muistuu, vaikka tämän pitäisi olla rentoa. Mieti sitä itse, saat olla joka päivä kylpylässä, altaissa ja saunomassa... Toinen minä sanoi päässä, että entä jos aluehallintavirasto sulkee kylpylät 15. päivä? Tuokin on täysin mahdollista.

Matkalla voi koittaa ykkösratikkaa

Sylkäisin jonkinlaista ulosantia, ja tajusin olla vihdoin hiljaa. Eteenpäin, sanoi mummosi lumessa! Nyt tärkeintä on se, että rahoilla hankittu kymppikortti kuluisi ja tämän jälkeen voin nauttia poikkeuksetta sapattivapaani tuomasta kotoilusta, vaikka joka päivä. Eihän sitä edes siellä ratikalla jaksaisi päivittäin mennä. Liian uuvuttavaa on matkustaminen minulle, sekin on jo hyvä päivämatka, että menee bussilla Lidliin. Varsinkin ruuhka-autoissa introvertin voisi olla vaikeaa, mutta tanssimusiikki auttanee aina.

Ratikassa miellyttää sen nopeus, mutta se että ratikka on harvan herkkua, ilostuttaa aina vähemmän. Moni pitää ratikkaa niin huonona, koska sen tähden arjen joukkoliikennettäsi on heikennetty muualla. Muistan kauhuilla nekin ajat, jolloin Pirkkalasta pääsi Linnainmaalle vaihdotta Paunun bussilla, mutta nykyään matka on vaihdollinen. Kukapa sitä jaksaa vaihtaa bussista ratikkaan lumisateessa? Ei toki ole ihan loppuun asti mietitty juttu se, vaikka ratikoita mainostettiin helppoina kyläbusseista vaihtajille.

Linjalla 1 on ratikassa hyvin tilaa. Kaivattua tilaa löytyi niin paljon, että paikkoja olisi matkalaukuille, koirille, postipaketeille ja bussifanin Handzup Motherfuckers -olkalaukulle. Leimaaminen oli helppoa, ja mikäli Nysse-korttia ei ole, näyttäisi myös lähimaksu käyvän Rasselle. Tärkeintä on, että osaa jäädä oikealla pysäkillä, sillä seuraavasta matkasi pitenee Lapinniemen kylpylään noin puolella kilometrillä. Suosittelen sinullekin Tulli-nimistä ratikkapysäkkiä, jos et tänään jaksaisi kävellä yhtään pidempää.

Matkalla altaille: ravintoloita, partureita ja liikkeitäni

Oli hyvä pysähtyä jokaisen parturin kohdalla. Brothers-parturi veloitti aikoinaan 18 euroa tyylitukista. Näyttäisi siltä, että joku turkkilainen parturi veloittaa edelleen 15 euroa tyylitukalle. Parturi tuli ulos, ja kysyi tehdäänkö työt? Ilmeisesti vaikutin kovin kiinnostuneelta tai jotain? Kerroin parturille, että olen säästänyt satasia leikkaamalla hiukset itse tästä vuodesta alkaen. Aiemminkin olen sitä itse tehnyt. Se, että työllistyin 2018, sai käymään partureissa taas. Töissä sai parempia katseita, kun tukka oli hyvin.

Sapattivapaalla ei niin väliä, ja vettä on säästynyt, kun ei ole tarvinnut joka päivä suihkussa käydä. Jos käyt vähemmän suihkussa, kulutat niukasti pesuaineita, mattoja, pesusieniä ja Oraksen suihkupäitäsi. Rahallinen säästösi on uskomaton, ja vasta nykyään sitä uskaltaa arvostaa enemmän, koska inflaation vauhdit kiihtyy. Olen aseistettuna, nuukalla olisi aina suunnitelma myös pahimman varalle, yksi niistä aseista otetaan käyttöön juuri nyt. Kylpylät ja uimahallit eivät olisi elämäni kannalta niin tarpeellisia.

Tästä pitäisi joka tapauksessa jaksaa vielä viitisen kertaa. Maksetulla kymppikortilla en ehkä haluaisi persettä pyyhkiä koronasulkuihinne, joten menisin todellakin tässä ja nyt kuluttamaan sitä uudestaan. Kymmenes päivä tätä kuuta on kuudes päivä Holiday Clubin saunalauteillani. Aiemmin törmäsin täällä ihanaan ihmiseen. Alasti heittelimme löylyjäsi vuorotellen. Mies kehui, että miten hyvä on inflaatiossa se, että sitä oikeasti keksii ratkaisuja ongelmiin. Puolisen vuotta sitten hän lopetti juomisen ja säästi.

Suomi on auki, ja sitten kylpylään

Säästi maksan tulevilta vaurioilta ja sai euroja. "Ennen ei ollut rahaa edes ruokia ostaa, mutta nykyään mietin mitä osaisin kaupasta ruoan lisäksi!". Kehun miehen päätöstä maasta taivaisiin, koska nuukana en itsekään salli alkoholeja. Alko on turha menoerä, eikä todistettavasti poista stressiä, masennusta tai huolia. Ei edes sillä tavalla, että stressit, paska olo ja kaikki tuollainen loppuisi lopullisesti. Enkä taputa enää lääketeollisuutta olkapäilleen tai tohtoreiden kampanjointia puolesta. Siksi en lääkäreille mene.

Menet sinne ja sanot, että verenpaine on koholla, niin ei mene aikaakaan kun kävelet reseptin kanssa. Kallista lystiä on tämä. Enkä toki väitä, että verenpaineeni ei tulisi koskaan nousemaan, mutta ainakin tähän asti olen pitänyt sen aisoissa liikunnalla, syömällä tietoisemmin ja vähentämällä stressitekijöitä elämässä. Sapattivapaani ei ole verenpainetta nostanut, ja tuskin näin kävisi edes sinulle. Mikäli joskus kävelen verenpaineen kanssa tohtorille, toivon aitoja ratkaisuja kalliiden reseptilääkkeidenne sijasta.

Edes niitä autoja korjata resepteillä? Työmies perehtyy missä vika, eikä ensimmäisenä sano osta uusi! Mihin on kadonnut lääkäreiden asiantuntemus, ja mistä lähtien sitäkin joutuu kylpylän saunalauteilla miettimään, tämän maan kantokyvystä? Muutama tehohoidossa niin terveydenhuolto on koetuksella. Palkatkaa lisää? Vaan mitä kävikään? Veronmaksajien rahoja mällätään rokotteisiin, koronatesteihin ja vaikka mihin. Ei edes kysytä äänestäjiltä, jotka olisivat varmaankin eri mieltä asioista maksajina.

Kylpylän jälkeen hakemaan niitä oluttölkkejä ja leipiä

Olen nuuka, ja näen rahaa kaikessa. Jos 15 sentin oluttölkki ei sinulle merkitse mitään, minulle tilanne olisi erilainen. Yksi tölkki on ehkä merkityksetön, mutta kun niitä kerää useita, niin tuotot voisivat olla sen 4,10 euroa tai enemmän. Itse asiassa ensimmäisen viiden päivän aikana keräsin pantteja jopa yli 12 eurolla. Minusta nuoremmat vähät välittävät panteista, mutta ihan tuon takia sai pakastimeen kuluitta leipää. Nuuka on äärimmäisen kiitollinen siitä, että heitätte pulloja ja tölkkejä miettimättä inflaatiota.

Onko liikaa rahaa? Voin siinä tapauksessa laittaa tilinumeron. Samaisessa kaupassa nimeltään Lidl oli aikaa katsoa hinnannousuja, järkytyin. Ruokalasku voisi nousta seuraavalla asiointikerralla. Spaghetti, on kalliimpaa. Jugurtti, on kalliimpaa. Smetana, on kalliimpaa. Kaikki on vähän kalliimpaa. On tehtävä säästöjä, onneksi Euron päivillä oli vielä suuresti kovien hintojen kantamisia kanasta ja lihasta. Leipää kannoin niin, että pakastimessa piti tiivistää. Voi olla, että en jouda niin usein enää Lidlissä käymään.

Aina, kun aamuteet juon, olen kiitollinen kaikille. Te heitätte rahaa maahan! Ne, jotka teidän metallia keräävät, syövät leipää ja miettivät välinpitämättömiä. Jotkut ovat vielä niin kiitollisia, on Tampereen kaupunki siistimpi! Kukapa ei haluaisi nauttia maksuttomasta paahtoleivästä niin, että jää vielä euroja käteen? Näin paljon tölkkejä heitetään pois Tampereella, vaikka inflaatio on kovimmillaan. Onnekseni pakastin ei ole kookas, joten rajat on helppo vetää miten paljon tarjousta on liikaa, jotta ehtii käyttää.

Löytötölkeillä täydennystä pakastimeen

Lidlissä oli sikäli hyvä palvelu, että jo löytötölkeillä ostelijaa palveltiin hymyllä. Silmämääräisesti yhtä hyvin kuin satasella minua ennen maksaneita mummoja. Mummo oli sitä mieltä, että siitä kitsas ei nyt lähtisi tölkkejä metsästämään, jalat eivät kanna ja hänen oli taksiin mentävä noin muuten. Bussifanilla on vapaata aikaa, koska Paunujen välissä oli väitetysti muutama TKL. Nappaan uudet pikavoitot ennen vihdoin saapunutta Paunun bussia kotimaisemia kohti. Lisäksi löytyi muutama tölkkisi autosta #144.

Inflaatio koskettaa minua, mutta kuten todettua, se ei vaikuta minuun juuri nyt kovin paljon. Tietänen sen, että hinnat ovat nousseet, eikä loppua enää näy. Tiedän myös, että tarjouksia on jatkossakin. Usko olisi tallella myös siihen, että tölkkejä löytyy aina lisää. On ilmaista rahaa, hei. Lisäksi leivoin rauhaa jo teininä, kun päätin kovaan ääneen autottomuudesta ja vuokralla asumisesta, joten laskuista nousi vain vuokra ja vakuutus. Muuta ei paljoa enää olekaan. Puhelin ja sähkö on kilpailutettu hyvää aikaa sitten.

Minusta, ja saat olla eri mieltä, omakotitalo ei kannata sinkulle. Tänään omakotitalo ei välttämättä ole edes pariskunnille, mikäli ette pystyisi poistamaan sitä, että hassusta sairauspoissaolosta sähkölaskut jäävät maksamatta. Niitä menee minullakin kaksi: siirtofirmalle ja myyntifirmalle. Ei kuitenkaan tässä hätää, sillä esimerkiksi sauna lämpiää vuokranantajani piikkiin, vaikka joutuukin alasti esittäytymään muille naapureille (eivät kaikki tosin nauti lenkkisaunan kohtaamisia) ja usein saat saunoa rauhassa.

Sapattivapaalla ei ole nyt kiire kotiisi, bussibongausta

Rakastan linja-autoja ja niitä olisi tuonnempana videossa. Ihan kaikki autot eivät tosin kelpaa, mutta juuri tuona päivänä minut teki iloiseksi #145 ja Väinö Paunu Oy:ltä. Minulla, ja taitava löytää ne kuvat vaikka tästä blogista, on jo kuvina autot #141, #142, #143, #144, #146, #147, #148, #149 ja nyt löytyisi puuttuva palanen eli bussi numero #145. Nyt tiedän linjan, joten viimeistään kesällä koeajolle. En edes muista koska olin viimeksi istunut siinä, tuskin koskaan! On aika hieno harrastus, kiesit eivät sytytä.

Riemuitsen nähdessäni poikkeuksellista kalustoa tai tuttuja kuljettajia. Enkä ymmärrä sitä vieläkään, paunulainen Marja näkee minut kesken pimeiden talvi-iltojensa. Eilen hän tervehti minua Tampereen keskustassa autosta #144, kun halusin kotiin. Paunulainen #153 ei ole kelvannut, joten päätinpä lähteä ratikalla pyörimään sillä välin, kun luottokuskini teki paluun autossa #144. Tykkäisin enemmän näistä autoista, joiden bussin numero alkaa numerosta #141 ja päättyisi numeroon #149. Hyvä on korimalli!

Marja on eri mieltä, se sallittakoon. Hänestä 141-149 ovat ongelmallisia, hän meinaan ajaa niitä, sitten taas 151-159 ovat mieluisimpia. Harmi, että kesäkuussa liikennöinti loppuisi linjalla 8, toki paunulaisia etsitään muilta linjoilta. Hyvä on näkö, sillä erotan Paunun auton TKL:stä sekunnissa, vaikka auto olisi aika kaukana. Hyviä keinoja on tehdä se näin: katso rekisterikilpiä, korimalleja tai pähkäilet yksilöityjä tuntomerkkejä. Joissain on sellainen, että pariin autoon on unohdettu vaihtaa Paunu-logo Nysseen :)

Väinö Paunu Oy, #145, linjalla 70B

Ketään ei tunnu haittaavan, ja minusta liikennöitsijäsi on tärkeämpi tieto, kuin Nysse noin muuten. Se on myös oikein hyvä keino tunnistaa auto, kun katsoo kuljettajaa. Tämä tosin edellyttää vähän kaikilta säännöllisempää matkustelua linjoilla. Myös linjanumeroista voi aina jotakin päätellä, jos tietää vähän enemmän kuka mitäkin linjaa liikennöi tai millä volyymillä. Linjalla 8 suurin osa niistä autoistasi, jopa 95 prosenttia, tulevat TKL:n varikoilta. Se on paras muistutus siitä, että seuraava auto voisi olla TKL.

Siinä missä henkilöautoihin perehtyneet tietävät hetkessä mikä auto tuleekaan vastaan, bussifani on perillä mikä liikennöitsijä on ajoradoilla. Sano minulle #156, Väinö Paunu Oy ja muistelen numeroiden takaa miltä sellainen auto näyttää, ja koska oleilin viimeksi kyydissä. Bussissa numero #156 matkustin viimeksi 5. helmikuuta 2022 tuonne Lapinniemen kylpylän altaille ja lauteille. Matkasta jäi sillä tavalla hyvin maukas kuva, että nopea Jyrki toi hurjan etuajassa, ja ehdin aiempaan ratikkaan allasosastolle.

Bussilla matkustaminen ei ole aikaa vievää, mikäli on taitava kuski. Keskiovia ei ole pakko pidellä auki vuosikausia, samoin matkustajia voit hieman auttaa lähimaksussa tai mobiilimaksamisessa, jotta jono kulkee nopeammin. Sentti tänne päin ja pidät siinä, Marja sanoo ja matkamme jatkuu. Ei mobiilimaksu ollutkaan niin vaikea kuin keskustelupalstoilla autoilijaa uhattiin. Tärkeintä on, että akuissa on virtaa, kätesi ei heilu ja tilaat lipputuotteen ajoissa. Ei, sitä lippua ei tilata vasta ajoneuvossa, sehän hidastaa.

Yhteenveto: Suomi on jostain syystä auki, hetken vai?

Nyt kävi näin. Suomi oli jostain kumman syystä auki, myös meille passittomille. Nuorena, jospa meitä 31-vuotiaita voi nuoriksi enää sanoa, en juhli vielä. Eiköhän sieltä joku tauti taas saapuu, niin keksivät vielä rokotepasseja, uuden ajan koronapassin tai täysimääräisen sulun ja matkustuskiellon. Saat sitten nauraa, kun MaRa valittaa iltalehdissä siitä, että porukka joutuu oppimaan kotikeittiössä kokkaamista. On onnistunut hyvin, ja olen päässyt tekemään rohkeita kotiruokia, jopa ainaiseen italianpataan asti.

Nuukana ihmisenä en ole porealtaassa, olen porealtaassa ja pähkäilen asioitani, huomenna pähkäilen miten korvaan kylpylät ja uimahallit. Pakko olisi, koska mikäli kylpylät lopettavat konkurssiin ja kylän uimahallit eivät enää sytytä uimaria, niin täytyy keksiä joku muu korvaava tuote markkinoille. Haaste on ehdottomasti hyvä, sillä tajusinpa juuri, että kylpylä tai uimahalli on uuvuttava kokemus päivittäin. On tällä tarkoitus, kuluttaa oma kymppikortti, niin ei tarvitsisi perkele enää voimassaoloja stressata.

En ymmärrä miksi joku on valinnut tällaisia klovneja. Vaadin politiikalta tekoja. Muutama hassu voisi päättyä teho-osastolle tuhannesta, siellä pistävät Suomen kiinni. Yritykset kärsivät ja ihmiset väsyvät. Okei, eivät introvertit, sillä emme tarvitse vilskettä ja pärinää. Nuo muut, kuka heistä ajattelee. Entäpä kuka päättäjistä katsoo heidän perään, jotka jonottavat ruokajonoissa? Eikö vasemmiston pitänyt olla köyhien asialla? Miksi leipäjono oli täällä taas? Miksi on diakonissoja, jos meillä on vihervassareita?

Eikö sydäntä hetkauta vihervassareilla? Minua pelottaa tulevaisuus. Rahaa painetaan vain lisää, minkä vuoksi tilanne tulee pahenemaan niin, että varaudun käyttämään nykyistä pahimpia aseita. Ehkä liityt mukaan, koska moni on sanonut, että kohta on kipuraja ylitetty. Bussikuski lataa, että pian ei ole varaa varikolle kulkea. Palkkasi palaa täysillä inflaatioon, mutta jäljelle jäävät eurot uppoavat nekin rikkaille. Mitä käy yhteiskunnalle, jos porukka jäisi enenevissä määrin kotiin työnsä kannattamattomuuteen?

Haluan edelleen muistuttaa, että vaikka yksin asuvaa sinkkua, joka asustaa edullisesti vuokralla ilman kiesiä inflaatio ei vielä hetkauta — huolia on. Töitä tehneet jonottavat nykyään ruoka-apuja vain siksi, että joku vei työpaikan. Keskittyisitte edes joskus oikeisiin asioihin Arkadianmäellä flunssan sijasta!

Haasteita on myös siellä eduskunnassa, hävetkää ennen kuin koko kansa masentuu koronalinkoon.

Kommentit

Elisabet sanoi…
Kiva kuulla että pääsit käyttämään korttisi, mutta silti tuo on tosi epäreilu menettely että ei annettaisi rahoja takaisin jos rajoitettaisiin pääsyä kylpylään. On varmaan super rentoutunu olo kun on käyny kylpylässä 6 kertaa peräkkäin? :D Ja joo, infaatio on tietenkin huono asia, mut itsekin pidän sen takia tätä aikaa nyt turhan kulutuksen lopettamisena ja harjoituksena selvitä vähemmällä.

Terveydenhuoltoa hyvin kuvasit, onhan se niin että lääkäriltä lähdet e-reseptin kanssa jos on korkea verenpaine tai esidiabetes. Helppoja hoitomuotoja mutta huonoja. Ruokavalio olisi paras hoitomuoto, mutta ei tähän ole rahaa että käytettäisiin aikaa ja resursseja intensiiviseen ravitsemusterapiaan tai neuvontaan.

Kiinnostaa kyllä nähdä laskeeko omakotitaloasuminen kun sähkön hinta nousee. Yksinasuva vuokralainen ei liiaksi joudu murehtimaan näitä asioita.
Päivääkään en toivo enää käyväni kylpylässä tämän jälkeen! Puuduttavaa, varsinkin joka päivä. Tänäänkin on pakko lähteä sinne, mutta on myös pakko siivota, eli se nyt alkuun. Aamiainen odottaa. Kerran viikossa olisi myös paljon, tulisi siitäkin ihan työajat mieleen, kun yritti 400 euron ePassia käyttää, kun ei saanut rahana - eikä aikaakaan ollut kuin käydä uimahallissa just tunniksi vaan. Suurin osa oli sitten matkoja, tunti sinne ja tunti takaisin. Nyt vielä joukkoliikenne heikompaa täällä, eli vaihdollisena kaikkiin halleihin, niin ei kiitos. Pyynikki on ainoa, nimestään huolimatta halli on Amurissa, johon pääsee ilman vaihtoa. Se on juuri se uimahalli, josta en pidä yhtään. Eikä ne muutkaan mitään taideteoksia ole, äkkiä noissa allasuintiin kyllästyy, mutta kylpylähaaste sen todisti, että myös kylpylä muuttuu puuksi kun joutuu väkisin käymään. Hyvä oppitunti siihen, että jatkossa yritän nauttia ilmaisista huveista, niin säästyy tosiaan rahaakin inflaation pahetessa. Kulutuksen lopettaminen, tai edes vähentäminen, on nyt ainoa keino selviämiseen. Kommenttini kylpylähaasteesta, älkää kokeilko tätä kotona, jos ei ole ehdoton pakko. Tämän jälkeen on enää onneksi lauantai, sunnuntai ja maanantai. Sitten voisi pitää viikon loman, ettei käy missään. Se nyt olisikin vielä, jos joutuisi töissä käymään, mutta sitä tuokin on. Palaat kotiin väsyneenä, vaikka kylpylän pitäisi olla rentouttavaa :D Lapinniemen kylpylä on vielä sillä tavalla outo kylpylä, että se ei ole iso kylpylä, joten aktiviteettia ei siellä ole tunneiksi kuten Caribialle. En vain jaksa Caribialle mennä nyt yhtään, kun matkailuliput myös kallistuivat vuodenvaihteessa, joten pakko kuluttaa täällä se kortti. Muutenkin ajattelen, että lopetan kaiken matkustamisen, paitsi lähiliikenne ja pyöräilyt kesäisin. Ei esim. Turussa käyminen ole millään tapaa oleellista joka vuosi. Ulkomaille en olekaan matkustanut pian yli pariin vuoteen (jos ei lasketa laivareissuja).

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena