Säästöä, big time! Spotifyni peruutettu

Mikäli et pidä laskuista, älä hanki tai maksa näitä. Yksinkertaista! Peruin 1.3.22 jo Spotify Premiumin, joka on kieltämättä hyvä palvelu, joten 1.4.22 voisit ajatella eläväni ilman musiikkia. Väärin. Spotify soi tasokkaasti Freellä, mutta äänenlaatusi laskee 320 kilobitistä 160 kilobittiin, samalla muutama mainos voi saapua kuulokkeisiin. Haittaako, jos samalla säästät vain 131,88 euroa vuodessa? Mobiilissa elämys voi laskea aiemmasta, mutta ei sekään haittaa, koska kuuntelen musiikkia radiomaisesti niin pitkään.

Kenelle irtisanoutuminen suoratoistopalveluista oikein sopii? Sinulle, jos koet taloudellisen tilanteen huonoksi, tai jos sinulla on suoratoistopalveluitasi suurempia unelmia. Unelmia, kuten sapattivapaata. Sanoin, että omalla kohdalla kysymys ei ole siitä, etteikö olisi rahaa palveluun. Koen eniten maksavani usein turhasta, ja viime vuonna myös Spotifyn maksullista versiota kyseenalaisti eräs lukija. Kaikki oli hyvin, koska nyt meni perille. Maksoin turhasta Spotifylle tai muille 9,99 euroa kuukaudessa vuosia.

Tarkemmin sanottuna miltei 11 vuotta. Vain 9,99 kuukausittain 11 vuodessa olisi 1 318,68 euroa. Olisi sillä ehkäpä muutakin saanut. Mikäli sinulla olisi lisäksi Netflix, olet tuhlannut jo miltei kolme tonnia samassa ajassa! Sanon suoraan, että en pakota ketään ase ohimolla irtisanomaan näitä palveluita. Jos haluat menettää näitä summia yhdessä, viidessä tai kymmenessä vuodessa, ole hyvä. Kyse olisi vähän samasta asiasta, että maksaisitko 9,99 kuukaudessa pornosta, kun sitä näkee maksutta muualtakin?

Monille laskuja tulee niin paljon, että eivät edes tiedä, mitä heiltä laskutetaan. Tässä halvin vakuutus, nyt löytyi joku muu vastaava vakuutus, ja monesti matkatavaroita saatetaan jopa tuplavakuuttaa. Eikä tavatonta sekään, koska on niin aikaa vievää perehtyä kaikkeen mitä meiltä laskutetaan aikana, jolloin tunnutaan väsyvän työelämän työkuormiin. Kotiin tullessa ei usein kiinnosta ketään katsella tiliotteita taikka budjetoida. Minun arki olisi toinen, vakuutusehtoja muutetaan halvemmiksi sekä nuukaillaan.
Miten elektronisen tanssimusiikin suurkuluttaja voinee tänä päivänä miettiä irtisanoutuvansa Spotifysta? Premiumista, tarkalleen? Vaikka musiikki on elämäni, sitä kuullaan maksutta, eikä hifilaitteitakaan ole.

Toinen syy on Joe Rogan, josta olet tänään jotakin kuullut. Vaikka minulla ei ole sitä ensimmäistäkään rokotetta koronavirukseen, pidin Joe Roganin vieraita vastuuttomina puhuessaan tästä rokotteesta.

Se, että Spotify maksoi Joe Roganille podcastistaan 200 000 dollaria, on pyöristyttävää. En maksa.

Missä vaiheessa Spotifysta saatiin podcast-koneistoni

Alun perin käytin Spotifyta ensikertaa vuoden 2009 aikana ilmaisena. Olin täysin tyytyväinen, mutta kun sain vuoden 2010 joulukuussa Galaxy-puhelimeni, oli pakko päivitellä Premiumiin. Siitä asti olen maksanut erinäisistä musiikin Premium-palveluista Spotifylle, Googlelle, Deezerille tai muillekin. Se, että alkuun käytin Spotifytasi maksullisena yli viisi vuotta, sai kokeilemaan Google Musiikkia, samaan hintaan. Sopimus olisi toki peruttu Spotifyn kanssa, jotta en silloin maksaisi turhasta samaan aikaan.

Google Musiikki lopetti vuoden 2021 aikana, joten olin viiden vuoden jälkeen pakotettu etsimään ajan vaihtoehtoja. Otin jo Deezerin vuoden testiin, mutta sen huono sovellus ja hitaat päivitykset bugeineen saivat palaamaan Spotifyyn. Sain kolme kuukautta Premiumia ilmaiseksi, joten Spotifyn maksun voisi unohtaa hetkeksi, ja niin unohdin. Unohdin peruuttaa sen, joten ensimmäinen maksuerä lähti jo viime vuoden joulukuussa, ensimmäisenä päivänä. Tämän jälkeen annoin maksuni mennä, antaa olla vain!

Spotify on muuttunut sitten joulukuun 2009 tai joulukuun 2015, kun jo viimeksi käytti, eikä tämä ole aina paras asia. Tuntuu, että uudet podcast-osiot ovat liian näkyviä, ne suorastaan tyrkyttävät itseään. Vaikka nautiskelen podcasteja, ainakin muutamia, en haluaisi saada koko ajan suositusta näistä ennen musiikkia. Missä vaiheessa tarkalleen ottaen Spotifysta on tullut iso podcast-koneisto? Samaan aikaan en voi olla mainitsematta Joe Rogania, joka nappasi Spotifylta yli 200 000 dollaria, yksinoikeuteensa.

Säästä €100 alle vuodessa Premiumitta

Spotify, ota huomioon: kun maksan teille 10,99 euroa kuukaudessa, haluan että vaivalla tienattu raha menee muusikoitteni taskuihin. Maksakaa Da Tweekazille, DJ Gollumille ja Scott Brownille. Älkää niin, että Joe Rogan saisi kaiken. Sitä paitsi Joe Rogan oli yksi syy irtisanoa, koska pyöristyin täysin hänestä, koska näin mitä hän nimellään tviittaa, ja mitä podcast-valheita hän on joskus koronasta suoltanut. Se vielä, että tuosta kaikesta hän sai rahaa yli 200 000 dollaria. Sinun maksamia hupirahojasi Spotifylle.

Olet tutustunut siihen, miten Spotifyn podcast-valikoima on kehittynyt vuosien varrella. Tuntuu, että siihen panostetaan nyt eniten. Onko arjen Spotify enää musiikille? Sitä löytyy sieltä, ja podcast on kyllä hieno lisä, mutta jos esimerkiksi palveluun tulisi vielä äänikirjoja... enkä tiedä mitä sanoisin. Siitä tulisi niin sekava. Peruutuksen syy olikin ennen muuta Joe Rogan, vaikka tuttu palvelu oli aiemmin valitellut sen kannattamattomuutta, mutta on yli 200 000 dollaria Joen taskuun. Da Tweekaz saa niitä pennejä.

Se on väärin. Kuuntelen lisäksi Ashley Bergesin podcastia mielenterveydestä ja itsekehityksestä, enkä vieläkään ymmärrä siinä, miksi kuulen sieltä joskus mainoksia Moi Potti -liittymästä. Eikö tuo Spotify ollutkaan mainokseton? Otin yhteyttä asiakaspalveluun, jossa joku vastasi selkeästi, että Spotify ei itse lisää mainoksia podcasteihini. Episodin tekijät leipovat niitä podcasteihin itse, eikä Spotify voi mitään. Tästä tulikin mieleen eilen, että minkä takia edes maksan Spotifylle, kun mainoksia kuulee ilmankin.

Nuukailu jatkuu kunnialla, aprillipäivänä mainontaa!

Äiti käyttää Deezerin maksutonta musiikin suoratoistopalvelua. Hän on ollut tyytyväinen, vaikka ääni on vähän heikompi kuin Spotifyssa. Deezerin äänenlaatu on 128K MP3, kun Spotifysi tarjoaa ilmaiseksi vähän parempaa eli 160K OGG. Molemmat ovat täysin ilmaisia, mutta varsinkin äidillesi Deezer tarjoaa yksinkertaisemman käyttökokemuksen, koska kaikki eivät osaa laitteita käyttää. Minulle tuo Spotifyni ilmaisuus ei postita laskuja, nyt olen valmis kuuntelemaan mainoksilla ja näkemään firmojen diilejä.

Spotify lupaa, että isompia kuuntelun rajoituksia ei ole tietokoneella. Mainoksia kuulisi vartin välein. Puhelimessa muutos on merkittävä, mutta koska sapattivapaalla älypuhelimeni käyttö on vähentynyt, tämä ei juurikaan haittaa. En esimerkiksi pahastu siitä, että puhelimissa ei voisi jonottaa tiettyä raitaa, se on estetty. Esto on vakavuudelta sellainen, että suurinta osaa soittolistoista ei voi kuunnella muuten kuin satunnaistoistolla. Tämä ei haittaa nuukaa, koska kuuntelen omia hittilistoja satunnaistoistolla.

Lisäksi yksi poistuva ominaisuus on Offline-mahdollisuus. Ei haittaa, koska en käyttäisi. Vuokralla on talon ilmainen 10 megan nettiyhteys, ja puhelimeen voisin hommata jatkossa halvimman mahdollisen laitenetin, joka kustantaisi neljä euroa. Tuon ei tarvitse olla nopeinkaan, koska 320K on piakkoin 160K. Suurin muutos mobiilissa olisi skippausraja, kuusi kertaa tunnissa. Se ei usein haittaa minua, koska en tavallisesti lisää huonoja kappaleita listoille muutenkaan. Muiden listoista löytänet uusia suosikkeja.

Ilmainen on rajoitettu älykapulassa

Tilauspalvelut ovat säästäväisen olemassaolosi haitta. Netflixit ja Spotifyt oli helppo tilata, mutta niin vaikea irtisanoa. Netflixini irtisanoin vuoden 2014 aikana ja Spotifyni vuoden 2022 aikana. Palveluitten kuukausittaiset tilausmaksut olivat johdonmukainen tapa heittää aitoa rahaa ovistani ulos tai vessasta alas. Nykyään inhoan näitä palveluita. Näissä et käytä rahoja kerran tai kahdesti, vaan parhaimmillaan vuosia. Vuosissa kertyy tuhti summa rahoja etsittäväksi, etenkin mikäli tilauspalveluita on jo monta.

Järjestellessäni budjettia ensimmäisen kerran vuoden 2014 aikana, nämä tilauspalvelut olivat helpoin tapa saada pikkurahaa, mutta valitettavasti Premiumin annoin jäädä veloittumaan. Siihen oli vuodesta 2010 tottunut. Perustelit parasta palveluasi sillä, että rakastan tanssimusiikkia, se on elämän edellytys. Useampi luulee, että Spotify Premiumin poisto poistaa listat ja mahdollisuuden kuunnella musiikkiasi, niin ei todellakaan käy. Parhaasta äänestä et voisi nauttia jatkossa, mutta hyvä laatusi jäisi saataville.

Nykyään erilaisia tilauspalveluita on yhä enemmän saatavilla. Se on järkevää, koska niistä ei monesti saavu laskua S-pankkiin, vaan ne veloittuvat hiljaa Debit-kortilta. Silloin muinoin, kun liittymistä tuli laskuja, sai niitä kirjeitä kosketella ja arvioida niiden tarpeellisuutta. Nykyään laskusi ovat e-laskuina, koska paperilasku maksaa kuluttajalle, mutta sekin maksaa jos ei niitä aktiivisesti käy läpi. Kyse ei ole todellakaan rahan puuttumisesta, mutta haluan osoittaa nekin työskentelemään paremmin muualle.

Eikö se Spotify Premium ole enää musiikkiartisteille?

Spotifyn, kuten muiden kompensaatiomalli, perustuu siihen että tilaajan kuukausimaksu vajoaa vain rankemmin siihen suuntaan mitä maailmalla kuunnellaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka kuuntelen Eufeionin remiksejä Scott Brownin biiseistä, niin kuukausimaksun rahat voisivat valua todellisuudessa vaikkapa Lady Gagalle tai The Rasmukselle. Entä jos maksat laskujasi Elisalle, ja rahat saisi Putin? Olisi niin väärin. En tiedä, mutta tätä isot levy-yhtiöt haluavat, pienten kustannuksella. En siedä, jatkossa.

Eivät saa kuin pennosia, ja Spotifyssa on nyt se vika, että maksan todellisuudessa kuukausimaksuista isojen hittinimien sankoon. Artistit eivät sen lisäksi saa omia pennosia suoraan, koska raha matkustaa ensin Spotifyllesi, sen jälkeen Spotify tilittää jotakin levy-yhtiöille, joka tilittää jotakin artistille mikäli katsoo tarpeelliseksi. Lopulta et voi olla täysin varma montako senttiä valui kuuntelemillesi artisteille. Tämä oli yksi syy irtisanoa palvelu muiden joukossa. Voisi sitä ajatella Spotifyn tukemisena, mutta...

Vasta luit, että Joe Rogan sai 200 000 dollaria siksi, että miljoonat ihmiset maksavat niille musiikista. Joe Rogan ui rahoissa, kun tuntemattomin Happy Hardcore -artisti taistelee selviämisestään. Monikin artisti, jota Spotifyssa kuuntelen, julkaisee ennenkuulumatonta musiikkia. Julkaisu ajalta 2012 saattaa kerätä tässä ajassa alle tuhat toistoa samaan aikaani kun Lady Gagalla kuuntelukerroista ei ollut pulaa. Tämä on edelleen niin väärin, ja juuri siksi kuuntelen piakkoin mainoksiasi: tanssimusiikin lomassa.

Läppäri mainostaa It's Hits -soittolistaa

Mainoksilla tuen musiikkia edelleen, eikä pitkiä mainoksia ole pakko nauttia, sillä INFJ saattaa puhua mainoksien yli tai poistua tietokoneelta pesemään astioita. Rakasta ei täällä ole hoitamaan asioita. Sitä tuskin tarvitse, koska siivoan, laitan ruokaa ja pesen astioita yksin. Olipa minusta hintavin Spotify niin tiellä huomiseen. Vähän samaan tapaan kuin rajaton vuosilippusi Nysseen. Olipa pakottava tarve saada vastinetta rahoilleni, joten hyppäsin paunulaisiin joka päivä lähipysäkiltä tai kauempaa. Niinpä juuri.

Premiumeilla oli pakko kuunnella musiikkia ilman, että ehti edes hiljentyä linnunlauluun tai kolinaan. En koe, että tämä on järkevää, koska näen busseissa mihin Netflixin kaltainen applikaatio johtaa. Arjen teinit unohtavat poistua oikealta pysäkiltäsi, koska Netflix varasti huomion. Näin käy useasti Spotifysi kanssa, mutta sen kanssa voit poistua bussista suoraan pyöräilijän eteen huomaamatta soittokellojasi. Näen, että keskittyminen kaikkeen on mennyt huonommaksi, kun on saatu tilauspalveluitasi arkeen.

Ne tilataan, vaikka aikaa ei ole katsella leffoja. Maksat palvelusta ja katsot leffan päivässä, joka päivä noin 2-3 tuntia ajasta hukkaan. Saako olla 3 tuntia enemmän aikaa luontoon, pihatöihin tai budjettiin? Musiikin kanssa voi sentään nostaa painoja ja juosta läskit piiloon, mutta sitä kuulee myös ilmaiseksi. Se, mitä artistit tekevät on hieno juttu, mutta se pitäisi lähteä rakkaudesta. Ei rahasta. Enkä syystä tule omaa blogia kaupallistamaan enää ikinä. Se ei ole sen arvoista, sillä tulisin himoitsemaan aitoa rahaa.

Jos et nauti maksella laskua, älä maksa niitä, ei pakko

Jos olet epätietoinen siitä, mihin rahasi menee, sinulla ei ole kontrollia. Budjetti voi avata tilaisuuden loistaa, joten tee tili Pennoon ja näe mihin rahat menevät. Pennolla budjetoin pian vuoden ajan. Penno on paljastanut helposti miten voin säästää lisää, jos irtisanoisin Premiumin. Miksi et tekisi niin, koska tunnetusti artistit eivät saa Spotifylta mitään. Sinulla on vain kuvitelma siitä. Okei, ne isoimmat ja ajan tunnetuimmat nimet saavat kyllä rahaa, mutta entä nuo pienimmät. DJ Anime? Scott Brown? DJ Tht?

Tilauksista eroon pääseminen on yksi tapa saada taloutesi hallintaan. Haluan korostaa, että en maksa mistään, jos ei ole pakko. Huhtikuun ensimmäisestä maksan enää vain Lidlin ruoasta, käyttötavarasta, vuokrasta, sähköstä ja puheliittymästä. Kolmen kuukauden välein tulostuu vakuutuslasku kodille. Nuo on ainoat laskut, joita enää maksan, mutta piakkoin minimoin puhelinlaskun. Koen, että maksan siinä turhasta, kun voin vaihtaa Prepaid-tyyliseen latausliittymään ja käyttää älyluuria kympilläsi vuoden.

Internetiksi saisi jonkun halvan jostakin alle vitosella kuussa. Laitenetit eivät näytä paljoa maksavan. Lisäksi huomasin, että puhelimessa on mahdollisuus Dual SIM -korttiin, joten saan Androidiin yhdellä kortilla puheen ja viestit hoidettua ja toisella vaikkapa netin. Muistikortilla saa lisätilaa. Useat henkilöt maksavat ties mistä. Heillä on maksullista virustorjuntaa, kalenteria, budjetointiohjelmaa, Spotifyta ja vaikka mitä muuta. Rikkaat ovat tajunneet, että ihmiset ovat valmiina maksamaan kaikesta. Ei maksa.

Spotify ei enää veloitu kortiltasi

Nuuka kuka ei maksa mistään, mutta telttaan en siltikään ajatellut muuttavani. Kyse on ennen muuta asenteestani. Haluaako maksaa itsensä persaukiseksi, vai haluaako tiputtaa kaiken laskutuksen ja elää. En toki voi luopua kaikista laskuista, mutta niitä on enää vähän. Puhutaan enää vain neljästä laskusta! Montako laskua on sinulla, hyvä lukija? Isälle laskuja tulee jatkuvasti, mutta niitä tulee isällesi kanssa. Omakotitalossa asumattomuus tuottaa tulosta, vuokralla laskupinosi jää murto-osaan verrokeistani.

Jos ei nauti maksaa laskua, älä osta niitä! Yksinkertaista. Heräsin asiaan, koska mietit budjettiasioita. Näin teen perjantaisin, ja silloin tarkistan myös sijoitusasiat, muiden lisäksi. Päätin, että pian jatkossa Spotify ei olisi enää elämän välttämättömyys, joten sitä ei ollut enää syytä veloituttaa S-tililtä. Summa oli 10,99 ja tuo on tuntunut isolta, kun tosiaan sitä musiikkia kuulee samasta paikasta ilmaiseksi, joten sanoin suoraan totuuden. Spotify olisi siirrettävä toiselle Debit-kortille hupirahaani 20 euroa kuussa.

Et ollut valmis menettämään hupirahaa 11 eurolla kuukaudessa, joten Spotify sai luvat lähteä. Tuossa muuten suurin manipuloinnin taktiikka kauppiailla. Spotifysi ei maksa 10,99, vaan se maksaa 11 euroa. Miksi tuotteita ja palveluita ei voisi veloittaa rehellisellä hinnalla. Enkä sitä palvelua itsekään 11 eurolla kuukaudessa ostaisi, entä sinä? Tarjottiin ennen peruutusta Family- ja Duo-tilauksia, mutta sinkkuna on paha jakaa musiikin iloa jonkun kanssa. Huoneistoni pöydät eivät tunnetusti Spotifytanne kaipaa.

Luettelo tilauksista, joita haluaisit ehkä peruuttaa nyt

Luettelen arjen helpottamiseksi muutamia kivoja ideoita, joista voisit aloittaa, mikäli rahojasi ei tunnu missään olevan. Olet jatkuvasti pulassa, ennen kuin seuraava tili tipahtaa, vain huomataksesi samaa.
 1. Netflix, HBO Max, Viaplay tai muu leffojen suoratoistopalvelu. Irtisano ja nauti YouTubesta.
 2. Spotify, Deezer, Tidal tai muu ajan musiikin suoratoistopalvelu. Irtisano ja kuuntele ilmaiseksi.
 3. Kaapelitelevisio, ja se on etenkin omakotitalossa mahdollista, kattoantenni vihdoin käyttöön!
 4. Aikakauslehtien tai muiden päivälehtien kuukausittaiset tilaukset netissä tai suoraan kotiin.
 5. Amazon Prime, tai vastaavat kaupan vuositilaukset, jotka antavat ymmärtää säästämisestä.
 6. Kuntosalien niin edulliset vuosijäsenyydet (tai esimerkiksi rajattomat käynnit kylpylöihin).
 7. Rajattomat kahvit kahviloista, turha menoerä sekin, jota et koskaan hyödynnä tarpeeksi.
 8. Rajattomat bussikortit, jos pystyt lainaamaan, tekemään etätöitä tai matkustamaan arvolla.
 9. Elokuvapassit, kuusi elokuvaa näin halvalla, se on tyypillinen rahat hukkaan -mekanismi.
 10. Parturipassit, älä maksa partureille vuosimaksuja kuudesta kampauksesta, maksat turhasta.
 11. Musiikkitunnit tai muut tunnit maksullisia harrastuksia. Kirjastosta saa oppikirjoja aiheesta.
 12. Äänikirjapalvelut. Kirjastosta saa ilmaiseksi niitä tai kansilla. Rikkaalla ei ole niitä palveluita.
 13. Tietoturva tai mainonnan esto. Tietoturvan saa ilmaiseksi, koneen mukana, AdBlockin kanssa.
 14. You Need A Budget (YNAB) tai vastaava budjetointityökalu. Penno on ilmainen ja ajaa samaa.
 15. Jokainen kokeilujakso kaikista palveluista. Usko jo, et kuitenkaan muista tai jaksa perua sitä.
Tällä hetkellä tavallisen neljän laskun lisäksi sinulle tippui muutamia ekstralaskuja vuosittain taikka harvemmin. Tässä kuussa saapui lasku blogin .fi-domainista ja DNS-hotellista, lisäksi odotan uusinta laskua suuhygienistiltä. Kävin kunnallisella, joten kallis ei laskun pitäisi olla. Tuo lämmittää, että nuo rahat odottavat laskua, eikä koskaan toisinpäin. Pennolla budjetointi kannattaa. Myöhemmin odotan laskua hammaslääkäriltä, kunhan kohtalon eteen vielä tulen kesäkuussa hampaiden tarkastukseen.

Yhteenveto: mitä laskuja olisi enää jäljellä? Muutama

Luit tänne asti, hienoa. Mitä jäi käteen? Enemmän rahaa? Se on se tarkoitus. Sillä se, että jostain voisi maksaa jotakin, ei pakota sinua juoksemaan lompakoille. Hain äskettäin Coinmotionin Prepaid-kortin ja nyt hoidan pieniä hupiostoksia sieltä. Sinne siirtyy 20 euroa kuukaudessa, joita voin käyttää vapaasti ilman budjetointia. Se ongelma siinä on, että jos kulutan nuo kaikki heti huhtikuun 1., hupirahaa ei tule mistään lisää, enkä ole oikeutettu saamaan hupiasioihin S-tilin budjettia 180,84 euroa kuukaudessa.

Tämä, jos mikään, opettaa käyttämään rahaa vastuullisesti. Ei ole tarvetta ostaa alkoholia, siidereitä, koska vaikka en elä huippuelämää niin minulla on rahaa. Tiedän, että jos kuulokkeet menevät rikki, ja takuu uhkaa loppua toukokuussa, saan ostamalla uudet. Ostelen uudet kuulokkeet kertamaksulla, sitä varten nuukailen ja säästän, joten ei minua haittaa edes vanha älypuhelin. Se täyttää kesäkuussa kaksi vuotta, mutta siitä huolimatta menen sieltä ainakin kaksi vuotta lisää vanhalla ja tutulla ystävälläni.

Miksi vaihtaisin toimivaa? Elisan myyntitykki soitteli äskettäin niin pitkän puhelun, ja nainen ällistyi siitä miten voi olla näin, etten tilannut häneltä mitään. Eveliina kaupitteli taukoamatta lisänopeuttaan ilmaiseen laajakaistaan, tietoturvaa, pilvipalvelua, salasanapankkia, 4G-laajakaistaa, puheliittymää ja vaikkapa mitä muuta. Lopulta hän kysyi, "Oletko nyt ihan varma siitä, että noista mikään ei kiinnosta sinua?". Ei sitten yhtään, ja siihen oli hyvä lopettaa, sillä toivottelen Eveliinalle hyvää päivänjatkoa!

Nuuka kuka ei tilaa mitään ilman aitoa tarvetta. Vieläpä on niin, jos et nauti rahan hupenemisesta, älä tuhlaa sitä! Edelleen on niin, jos et nauti laskujen maksamisesta, älä hanki niitä! Tuo on näin helppoa... Olisi paljon sanottavaa aiheesta, mutta olen vapaampi heti. Mainonta ei minua sekään puhuttelisi, sillä vaikka kuulisin tuhatta kertaa mainoksen arjen Moi Potti -liittymistä Spotifyssa jatkossa, en tulisi sitä hankkimaan yksinkertaisesti liian kalliina. Enpä maksaisi hassusta gigatavusta noin yhdeksän euroa.

Loppujen lopuksi tilaan palvelut itselleni, en jatkuvasti juoruavalle miehelle, joka ei osaa puhumista lopettaa. Introvertti ei tarvitse paljoa puhetta tai viestejä, tuodakseen asiansa ilmi. Napakasti ja aikaa säästäen. Dataa on mennyt sen sijaan gigatavun luokkaa jo vuosia, joten miksi maksaisin enemmän?

Minulle on se ja sama mitä lopulta teet, mutta jos et ole tyytyväinen, on aika aloittaa alusta.

Kommentit

Hanne sanoi…
Juttusi inspiroimana minäkin irtisanoin Spotifyn, kuuntelen etupäässä läppärillä niin ilmaisversion haitoilla ei ole isoa merkitystä. 11€ on paremmassa käytössä muualla!
Hienoa, moni tosiaan maksaa noissa turhasta.

Ääni on toki parempi Premiumissa, mutta se yksistään ei ole minulle enää syy maksaa. Kieltämättä olen hetken aikaa katunut päätöstä, mutta toisaalta, kuten me totesimme juuri 11 euroa on paremmassa käytössä muualla. Laitoin perustelun Spotifylle peruutettuani, Joe Roganin valheet, ja ennen muuta hinnan. Noin 9,99 eurolla olisi jotenkin vielä hyväksynyt, mutta kun eurolla nostivat niin ei kiitos. Vastinetta ei kuitenkaan tullut ja artistit tuskin saavat mitään. Ennen muuta toivoin Spotifyltä edullista Freetä ilman mainoksia ja ilman puhelimen satunnaistoistoa ja skippausrajoituksia. Olisin valmis siitäkin maksamaan 4,99 kuukaudessa. Eli tavallaan "Free Premium", joka poistaisi mainokset ja olisi lisäämättä muita Premium-ominaisuuksia. Ennen heillä oli tuollainen Unlimited malli, mutta eivät taida enää myydä. Sitten kun huomioit YouTuben olemassaolon niin ei ole järkeä 11 euroa tuhlata. Nyt lopetan myös elokuvien vuokraamisen €2.49 tai €2.99 hintaan jos ei olekaan tarjouksessa. Paljon elokuvia näkyy olevan Areenassa ilmaiseksi ja toisaalta kun kirjoittaa Duckduckgo-hakukoneeseen leffan nimi ja perään watch for free niin jo näkyy (kannattaa olla mainonnan esto). Lisäksi samaisella mainonnan estolla esim. AdGuard ilmainen Spotify muuttuu äkkiä mainoksettomaksi selaimessa. Laatukin on ihan järkevällä tasolla kaikkiaan. Lisäksi en käytä ollenkaan Offline-tilaa, tai muita Premiumin ominaisuuksia, kuten Connect parempaa äänenlaatua lukuun ottamatta. Itsekin olen joskus kirjoittanut, että Spotify on vain pari siideriä tai kahvikuppia, mutta uudella hinnalla ei silläkään voi enää kamalasti asiaa perustella, kun näkee miten paljon kaikki esim. ruokakaupassa nousee. Kolmen euron tankkausbensaa odotellessa... Lisäksi suosittelen katsomaan tämän videon aiheesta:

https://www.youtube.com/watch?v=IZG0ksaO6w8
Why Spotify Is Bad For Music And What You Can Do About It?

Ne rahat, joita olemme Spotifylle maksaneet vuosia ovat mennyttä, ei onneksi jatkossa.
Anonyymi sanoi…
Hölmöthän noista maksaa siis.

Ei mitään järkeä. Ei ole ei. Mulla oli tuo Spotify Premium kanssa, irtisanoin niin tuli hetken kuluttua liittymistarjous. Senkin irtisanoin nyt ja nyt kokeilen 3 kk tidal-palvelua eurolla. Sen jälkeen kokeilen YouTube Musiikkia kuukauden maksutta, mainoksitta musiikkia. Irtisanotkaa kaikki tilauspalvelunne, vain tarjouskuukausia tai kokeilujaksoja, niiden kierrättäminen on sitä oikeaa säästöä. Ei jatkuvaismaksu. Kun maksaa normaalihintaa mistä vain, niin siinä yritys vaan kerää mojovat voitot. Et sinä, eikä kukaan muu aasiakas. Ei rahaa yrityksille normaalihintaisesti.
Juu, sellaista siellä. Uskomatonta.

Normaalihintaa ei kannata ikinä maksaa, nuukat tietää.

Tänne tuli itse asiassa nyt sama liittymistarjous Premiumiin, eli 3 kuukautta yhden hinnalla, näin sain kesäksi musiikkia 3,66 eurolla kuukaudessa. Eipä tarvitse enää It's Hits -soittolistamainoksia kuunnella hetkeen. Peruin myös tämän tilauksen, ilmaiseksi jatketaan.

Sen jälkeen sopii katsoa milloin tulisi seuraava liittymistarjous.

Tuntuu tosin hassulta, että on jo ikävä niitä hiton It's Hits -mainoksia :D
(Niitä tosin ehtii kuunnella sitten kesän jälkeen, näin luulisin).

Kiitoksia, hyvää tulevaa kesää ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!