Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Vain viikossa hammaslääkärin vuositarkastukseen puhelinsoitoista, eikä edes yksityinen. Pirkkalan hammaslääkäri sanoi paikan päällä ilouutisia, että voisit säästää vuosissa satasia juomalla vähemmän limsaa ja erilaisia energiajuomia. En edes muista, koska olisit viimeksi lähtenyt hammaslääkäreiltäkin näin ahdistuneena. Kokenut hammaslääkäri sanoi minulle suoraan, että meinaatko tulla vastaanotolle vuosikymmenien päästä ilman hampaita, sekö pisti miettimään. Etuhampaatkin ohenivat silmissäsi.

Älypuhelin, se täytti juuri nyt vuoden, mutta muisti meinaa loppua nopeasti kesken. Samsung A04s maksoi tarjouksessa 99 euroa, mutta nuukana en kalliimpaa rautaani enää perustele. Ensiksi, en enää tee älypuhelimella matkavideoita, koska nämä vievät kamalasti matka-aikaa. Toiseksi niiden editointi syö tunteja myöskin, tämä on jo bloggaamisesta pois. Kuvagalleria on tekstini lukijoille tutumpi näky: kuviahan napsii hetkessä, eikä niiden katsomiseen kuluisi kuuden minuutin pyöräilyvideoni verran.

Pirkkalan silmitön kasvu-urakka sai hakemaan asuntoa nyt, Keuruulta. Kirjoitin asiasta miettimättä paikallislehteeni, minkä ansiosta pormestari Marko Jarva (kok.) reagoi nopeastikin. Hän ei kompensoi asioita mitenkään, mutta on pahoillaan Pirkkalan kehityksestä, josta en tykkää. Lukijat yhtyivät. "Sillä erotuksella, että päätös on jo tehty. Emme jää odottamaan ratikkaa tai Loukonlahden rakentamista. Ei sitä melua eikä rekkarallia! Pois on päästävä ja syitäkin on tekstissä hyvin tuotu esille.", Tanja sanoi.

Elektroninen tanssimusiikki, joka jatkui näillä näkymin: peräti 1.1.2026 asti. Näin monta kuukautta olen lunastanut Spotify-tilille keräämällä panttitölkkejä vaikka maasta ja ojista aamu- ja iltalenkeillä. Pirkkalan kunnassa kevät on tullut vihdoin: mopojonnet keulivat jo lähimmällä teollisuusalueella, eikä varsinkaan viikonloppuisin meinaa saada edes unta. Onneksi musiikki saa jaksamaan ja sitähän riittää vielä moneksi vuodeksi, kun keräilet nuorison hylkäämät tölkit talteen ennen kuin aurinkosi nousee.
Hyvä kirjoitus, kiitos! Olen asunut Pirkkalassa 44 vuotta... paljon on muuttunut: eikä aina välttämättä parempaan... minulla kuntosalini on myös luonnossa! Niin ja uimahallia olen odotellut, vasta 40 vuotta!
Kovinkaan hyviä mielipiteitä et saa väeltä. Milloin pormestari tekee asialle jotakin? Riitti, kun kirjoitin asiasta lehteen, muutkin kuntalaiset avaavat suut. Aktivismia parhaimmillaan ja päättäjille painetta.

Vaadi kunnalta luonnonsuojelua, Saunaojalla ja Kaitajärven alueella ja eri kasvuvisiota Lempäälään.

Viikossa hammaslääkäreille, limsa tuhoaisi hampaita

Pirkkala ei ole todellakaan kaikessa huonoa, jos tarkastellaan vaikkapa terveyskeskuksen toimintaa. Soitin terveyskeskuksen hammashoitolaan, mutta sain ajan hammastarkastukseen alle viikon päähän soitosta. Normaalisti jonotilanne olisi ollut noin puoli vuotta, mutta ihan äskettäin: joku sattui jälleen kerran oman ajan perumaan. Sopivasti ennen omaa puhelinsoittoa. Kysyin huhtikuun toisena päivänä, oliko tämä aprillipila, mutta se tarkastuskäynti oli todellakin viikon sisään. Saan hampaita kuntoon.

Seuraavana tiistaina makaan jo hammaslääkärin tuolilla. Jännittää, koska viimeisimmästä käynnistä samassa asiassa on jo kaksi vuotta. Löytöjä ei ole siellä erityisen paljon, muutama alkava reikä, niille ei tarvitse tehdä vielä mitään. Kolme reikää joutuu sen sijaan paikkaamaan. Etuhampaasta lohkesi jo osa, siihen täytyy laittaa muovia. Hammas voi lohjeta kovassa käytössä tai iskusta. Hammaslääkärini sanoi suoraan, että minun tulisi vähentää kaikenlaista energiajuomaa, mehua ja miksei limsaa. Sitä menee.

Nuoriso juo energiajuomia ja limsoja aamusta iltaan. Se on pahinta hampaille. Luulen, että asialla ei pidä leikkiä. Joka kulauksesta hampaitasi odottaa uusi happohyökkäys. Moni tykkää juoda kolajuomia, mutta upottamalla hammas siihen jo tunniksi se tummuu ja haurastuu. Tiistaisin juon Prime-juoman viikossa lenkkisaunan jälkeen, mutta kun kotivarasto ehtyy, en aio ostaa uutta. Tuntuu, että se ei enää edes maistu miltään. Fanta, Coca Cola, Pepsi Max ja mitä näitä nyt on. Toivottavasti loppuvat joskus.

Limsojakin löytyy, sainko kaikki kuvaan

Ymmärrän myös, että kaikkeen voit kuolla ja kaikesta voi jäädä jälki hampaisiin. Siksi en luultavasti kieltäytyisi, jos joku tarjoaisi silloin tällöin kokiksen. Pahinta se on silloin, kun heti lupauksen jälkeen löydät pari avaamatonta 0.5 litran Pepsi Maxia, Länsilinjojen bussin #173 roskakorista Pitkäniemestä matkalla höyryjunaan Tamperelle. En voinut vastustaa, koska limsa on niinkin hyvää! Höyryveturissa limsa maksoi 0.33 litraisena kolme euroa, mutta oma aukesi ilmaiseksi, kiitos roskakorille aarteista!

Vaikka moni kuvittelee, että kaikista pahin myrkky on limsoissa itse sokeri, sokerittomatkin juomat turmelevat hampaitasi. Hiilihappo ei ole hampaille itsessään kovin vaarallista, mutta virvoitusjuomat, energiajuomat, tuoremehukin ja maustetut kivennäisvedet liuottavat hampaiden kiillettä. Minulle kävi niin, että hammaslääkärin mukaan kiillettä ei juuri ole. Siksi lopetat rahojen tuhlaamisen vessasta alas edellä mainittuihin juomiin. Voi olla, ettei mene parin vuoden kuluttua jo 500 euroa hammashoitoon.

Ja happamat juomat: siis energiajuomat, mehut, siideri, viini ja osa maustetuista kivennäisvesistäkin aiheuttavat hammaseroosiota. Se on yhtä kuin hammasta suojaavan kiilteen liukenemista. Eroosiota ei välttämättä aikoihin huomaa, mutta pitkän ajan kuluessa se tuntuu ja näkyisi arjessa. Kiille himmenee ja voi kulua kuopille, silloin hammasluu paljastuu. Tällöin hampaita voisi vaikka vihloa, ne reikiintyvät aiempaa helpommin ja paikat irtoavat vaivatta. Pitkälle edenneessä eroosiossa hammas on kruunuja.

Puhelin täytti vuoden, matkani jatkui vaikka puutteita

Hampaille vaarattomia juomia veden lisäksi on. Tavallinen kaupan kivennäisvesi, jolla voit korvata perinteisen saunajuoman oli lenkkisaunaa tai ei. Näitä saat myös tölkeissä, ihan vain omaksi tiedoksi myös, jollen satu löytämään jotakin muuta bussien roskakoreista. Toinen hyvä juoma on tee tai kahvi ilman sokeria. Teetä juon ilman sokeria jo valovuosia, mutta limsaako ei vain voi lopettaa, koska kun kaupunkiin tulee: limsa tai energiajuoma on jokaisen suulla. Juot rauhassa loppuun ja lopetat siitä.

Laitehankintoja voi tehdä imagon takia tai sitten ei. Moni kertoo somessa avoimesti, että on ostettu iPhone, AirPodsit ja sitten vielä Applen oma urheilukello, kaikki samana vuonna. Siis helposti yli kaksi tonnia saa palamaan elektroniikkaan, pröystäilyn vuoksi. Nuuka ei osta mitään, sanoakseen naapurille miten kallista elämä on, vain 99 euron peruspuhelin kädessäni. Urheilukelloja en tarvitse: kertoakseni, että tulee varsin liikuttua. Sen näkee muutenkin. Ainoa puhelimeni ongelma on kuitenkin tilanpuute.

Sitä tilaa on 32 gigatavua, peräti vain 10 gigatavua menee Androidin käyttöön. Lopullinen tila on 21 gigatavua. Toiset kymmenen gigatavua Spotify Premium varastaa välimuistiin. Siitä sitten sinulla on 11 gigatavua hyvää tilaa, mutta koska Google pakkosyöttää turhia sovelluksia YouTubesta alkaen, tila ei meinaa riittää. Google-sovellus itsessään jo 500 Mt, moni enemmänkin. Sitten voidaan keskustella muiden sovellusten välimuisteista, joita saa tyhjätä työkseen. Se onkin halvempaa kuin uuden osto.

Puhelin täytti vuoden, ei syytä vaihtoon

Tällä hetkellä tallennustilaa vain 3 gigatavua. Ongelmat ovat tehty ratkaistaviksi. Sinulla on rajaton Moi Mobiilini laitenettikin 512 kbps -nopeudella, joten Spotifyn kuuluisia Offline-tiloja ei ole tarvetta käyttää. Se vapauttaa tilaa soittolistojen verran, eli 500 Mt. Datani kulutus kasvaa, mutta 20 gigatavua kuukaudessa ei ole vielä saanut DNA:ta konkurssiin. Myös se sapetti, että Spotify rikkoi välimuistillaan ulkoiset muistikortit, joten hanki viimeiset Prisma Loimaalla. Siihen kuvat, videot ja muut tiedostot.

Minulla on 11 prosenttia vapaata tilaa puhelimessa ja 96,9 prosenttia muistikortilla. Powerin myyjä sanoi, että ei noin saa tehdä, et saa edes Androidia päivitettyä. En uskonut myyjää, ja hyvä niin. Kotiin tullessa Samsungiin tuli isompikin 1 gt:n Android 14 -päivitys, joka asentui lentäen. Vain 32 gigatavun älypuhelimessa on tilaa 64 gigatavun verran, lisämuisti 9,95 euroa. Toki vaatii työtä siinä, kun joutuu joka kuvan ja videon viemään kortillesi, mutta halvempaa tämä on kuin 499 euroa Powerin kassaan.

Sitä paitsi nuo uudet puhelimet ovat ihan surkeita. Jos puhelimessa ei ole edes kuulokeliitäntää, niin sellaisella älypuhelimellasi ei tee yhtään mitään. Kotonakin on myös isot kuulokkeet johdolla. Se ei ole minusta houkuttelevaa, että pitäisi ostaa jokin lisäsovitin, että saan kuulokkeita kiinni. Jos valmistajat poistavat kuulokeliitännän, niin laittakaa sovitin pakettiini. Sitten, kysy myyjiltä saako älypuhelimeen sekä Prepaidini, Laitenetin että lisämuistini, niin ei kuulemma enää onnistu. Ei tullut kauppojakaan.

Forssan teemana järkivihreys, Pirkkalassa puunkaato

Nykyisissä puhelimissani on tilan puutteesta huolimatta se hyvä juttu, että saisit halvat puhelut ja viestit Latausliittymällä ilman kuukausimaksuja, mutta koska Elisa ei osaa hinnoitella nettipaketteja edullisesti, netti tulee puoli-ilmaiseksi Moi Mobiililta. Tilaakin on, kunhan asennat sen 32 gigatavun muistikortin ja käytät sitä kaikkeen mihin voit. Kameran laatu on todella hyvä 99 euron puhelimessa, katso sitä taloa. Näyttää talolta. Forssassa istutetaan puita, Pirkkala hankkiutuu niistä tässä eroon.

Pirkkalassa kuohuu, paikallislehti suorastaan huokuu: metsää puolustavia kirjoituksia. Jarva ei ole onneksi yksin, joten kunnanvaltuusto voi ja saakin tehdä asioille jotakin. Emme ole kovin tyytyväisiä siitä, että parhaimmillaan asukkaille on luvattu uimahallia: 40 vuotta sitten ja vielä odotellaan. Miten monta vuotta odottelemme vielä, vai tuleeko ruumisautos ensin? Pitää siinä muistaa, että se kaavailtu moottoritie puskista on lyhytnäköisin toiminta. Se generoi lisää autoa, niin kuin kehätie, velkaakin.

Pirkkalan pormestarin mukaan ratikkani ei tulisi Pirkkalaan ilmaiseksi, joten teollisuutta tarvitaan. Ratikan vuoksi tulevat tonttivuokrasi nousemaan moninkertaisesti, joten ei se tuleva asukaskatokaan kamalasti lohduta valtuustoa. Minusta ratikkaa ei tulisi rakentaa, Pirkkala ei ole nyt suurkunta, etteikö kunnan liikenne saataisi hoidettua busseillakin. Kesäkuustako alkaen Länsilinjalta vapautuukin paljon kalustoja, ihan vinkkina Ylöjärveltä. Kuvitteellinen ruuhka, se ratkotaan pikabusseina: Tampereelle.

Etsin asuntoa jopa Keuruulta, kiskobussilla

Turhaan ajatatte Pirkkalan aamuruuhkat Härmälän kautta. Jos bussi ei olisi Pirkkalan väestä täynnä ennen Härmälää, vaan sinne tulisi tyhjä bussisi muualta, niin ei Härmälässä mitään bussiruuhkia olisi. Toisekseen olen nyt katsonut asuntoja Keuruultakin. Moni sanoo, että miten tulisin pärjäämään ilman bussia! Eikö viisi kilometriä kauppaan ole aika paljon ilman autoja? Ihmiset on niin surullisia nykyään, että en vain voi ymmärtää. Missä muualla Prismaan on viiden kilometrin lenkki, paitsi Pirkkalassa?

Jos muuttaisin esimerkiksi Loimaallekin, Suopellolle: Prismaan olisi kävelymatka. Toisaalta minua kiinnostaisi Forssa, eräässä vuokra-asunnossa Prismasi näkyy parvekkeelta. Mikä ihmisiä vaivaa, jos yleinen olettamus on se, että ruokakauppaan täytyy mennä autolla tai bussilla? Sehän tässä minuakin risoo, kun kauppa ei ole aivan lähellä, Suupantori kuolee pystyyn. Ja pormestari pahoittelee Pirkkalan huonoa kehitystä, toivottavasti polkuja löytyisi muualta! Löytyy, mutta koska katkeaa seuraavaksi?

Silloin lähden suosiolla pois. Pirkkalan kunnalla on näytön paikka, juuri nyt. "Pirkkalalla on kaikki edellytykset ja mahdollisuudet olla maltillisesti Tampereen kyljessä kasvavaa kuntaa. Sen sijaan että olisi väkilukunsa lyhyessä ajassa lähes tuplaava logistiikkahelvetti ja Tampereeni huono lähiö!", eräs muuttoa harkitseva kommentoi lukijan mielipidettäni lehdessäsi. Montako muuttoa tuossa tarvitaan, että pormestarini tuo järkivihreyden takaisin? Betoniviidakkosi ei ole puunkaadosta enää kaukana.

I Was Born To Go Hard? Tanssimusiikkia jatkossakin.

Haluaisi rakastaa Pirkkalaa, mutta en uskoisi 20 vuoden tulevan täyteen. On menty niin alas. Muutin tänne luonnon takia, mutta olen myös valmis lähtemään tämän poissaoloon. Sijoitettiin tukkukaupalla rahaa rantareittiin lunastamalla maita, kun toisaalla kaadetaan metsää, ei se maisemareitti ikävä kyllä luontokatoa tämän ulkopuolella paikkaa. Tykkään myös siitä Lempäälästä, mutta valitettavasti sitäkin vaivaa tämä sama vaiva. Matkitaan jotain isoa. Halutaan jotain Tikkurilaa siellä Sääksjärvestä, noloa!

Yhtenä talvipäivänä olin lähiluonnossa. Kaitajärvelle on polkujakin. Kuuntelin sitä tanssimusiikkia, olin onnellinen lähimetsästä ja siitä hiljaisuudesta, kun laitoin musiikkia pauselle Pirkkalassa. Sitten avasi Lempäälän kotisivut ja pöyristyit. Lempäälä haluaisi laajentaa Sääksjärveä niin, että muutaman sadan metrin päästä tästä olisi jokin teollisuusalue ja varmaan asumistakin. Siis mitä hittoa minä just luin, pakko olla aprillipilaa, mutta ei ollut. Onneksi oli laitenetti, mielipide kaavasta! Ei muuten käy.

Myös kehätie ja Puskiaisten moottoritieni on piirretty, vaikka eivät edes tiedä halutaanko sellaista Pirkkalassa, nyt kun on näytön paikka. Nämä isot hankkeet ovat hyviä päättäjille ja näiden kavereille, mutta ei meille kuntalaisille. En hyväksy suunnitelmaa, koska se tekisi meluttomasta telttailupaikasta meluisan stressihelvetin. Mihin täytyy paeta seuraavaksi? Järjetön määrä lähimetsää katoaisi, onko se peniksen jatke nykyisin tuo jatkuva kasvu kunnissa? Miksei näille mikään riitä? Ahneudelle ylärajat!

Spotify Premium maksettu 05.01.2026 asti

Sanon suoraan, lopettakaa ne hakkuut ja jättäkää metsä rauhaan, en enää jaksa! Mikä näitä päättäjiä vaivaa, kun pitää myös asuinalueet pilata. Pirkkalassa ei kukaan päättäjä vissiin ulkoilekaan täällä, kun on varaa pelloista hankkiutua eroon. En vain käsitä, miksi. Eilenkin lähipelloillasi kauriit seurustelivat. Kokoomukselle ei tietenkään käy, mahtuisi sinne pytinkejä ja noloa puistikkoa. Ovatko päättäjät kaikki ulkopaikkakuntalaisia, kun eivät toimi Pirkkalan kunnan parhaaksi? Kauriit, ne voisi heittää muualle.

Etsikää jostain uusi koti, niin mekin kuntalaiset joudumme. Hävettää ihan hirveästi sanoa, että olen pirkkalalainen. En ollut sellainen ihminen, joka haluaisi kaataa puutasi, häätää kauriit ja muut metsän eläimet kodistaan, enkä ollut ahnekaan. Pirkkalani toimien takia aikaistin tuosta lahjoituksen Suomen luonnonsuojeluliitolle ja lahjoitin 120 euroa WWF:n vastaavan oheen. Pormestarini, hävettääkö ja mitä aiot tehdä, että imago säilyy. Pahoittelu ei riitä, nyt tarvitaan varmuus siitä, että luontokato ei toistu.

Onneksi on tanssimusiikki, ilman sitä en selviäisi nyt tähän päivään. Ahdistaa ja masentaa koko ajan mitä tämäkin kunta tekee seuraavaksi kunnioittamatta sen enempää äänestäjiään, kuntalaisia tai mikä tärkeintä metsien asukkaita, ilman mahdollisuutta vaikuttaa. Uskon, että näkemäni kauriit eivät halua pellon tilalle liikuntapaikkaa ja asfalttia. Olin niin onnellinen, että sain seurata napit korvilla kauriiden touhua, ei autoja ja niiden isiä "kaupallisiin harrastuksiin". Kaavoittakaas luonnon tuhoajat pihalle!

Yhteenveto: elämäntapamuutoksella hupirahasäästöä

Pirkkalassa on niin vähän luontoa, että pitäisi huolestua. Suuri osa on lentokenttää, jatkuvat kasvut peltihalleissa, saivat heräämään aamuisin vain yhden jännän kysymyksen ääreen. Kai odotetaan myös seuraavatkin 40 vuotta uimahallia, ja missä jatkossa lenkkeillään, jos ei ole kaupallisesta kuntosalista siihen. Helppoa se on autoilijan huutaa, että pääsee sinne autoillakin, kyllä sitä metsää riittää. Niinpä, ja riittää Suomessa teitäkin, pakkoko on ruuhkauttaa niitä muutamia. Ihan oma valinta siis, rateilla.

Elämäntapamuutos alkoi juuri, odotan budjetointiini säästöjä. En jatkossa osta limsoja lainkaan, tai hyvin harvakseltaan, koska ei minua kiinnostaisi hammashoitolamenotkaan. Jos suuret lääkärimenot voi välttää ruokavalioilla ja tupakoimattomuudella, niin ihan tähän samaan tapaan pääsee eroon ihan hammaslääkäreistäkin katsomalla mitä kurkusta alas juo. Olutta tai mitään alkoholia en käytä vaikka vituttaa kirjaimellisesti. Joka helvetin päivä saan stressata. Mistäs muualta luontopolkuni katkeaa?

Tulen sinne tuttuun ABC Pirkkalan uudistettuun Saleen ja kylmähylly sanoisi joka kerta "Sammuta janosi" ja mitä sieltä oikein löytyy? Koko kylmäkaappi täynnä olutta ja siidereitä. Sanon tuon suoraan, että tippaakaan en ota, vaikka vituttaakin. Ei tämä juomalla parane, vaan muuttamalla tästä kunnasta, joka vihaa yli kaiken lähiluontoja ja maaseutumaisuutta. Lempäälät, kanssa! Annan kuitenkin seudulle mahdollisuuden, mutta silloin kun lähimetsää kaatuisi peremmällä, Kehräämön kupeessa on kotini.

Tällä hetkellä Pirkkalan pään uusin luontokatoni koskettaa siellä Jasperinojan tiepätkää ja ympärille rakennettaneen teollisuutta. Jos lisäksi kaavoitusten alla asuinalueeni muuttuu asfalttiviidakoksi, niin muutan siinäkin tapauksessa. Tällä hetkellä asukkaat ovat tyytyväisiä siihen, että edes osa Pirkkalasta säilyttää maaseutunsa. Vireillä olevat kaavani antavat kuitenkin ymmärtää, että kaikestakin halutaan eroon, pellot häiritsisivät peniksen kasvua ja ennen muuta tieinfraa on autoilijoille: kamalan vähän.

Harmi, jos autoilijalla ei ole nykyään edes voimia, ratti voi kääntyä helposti. Kokeile sitä Rajasalmen sillan upeaa kahvilaa vaikka sen moottoritien sijasta, niin ei tule tähän kuntaan konkursseja. Vanhalla tiellä enää roskaa. Hirveän työn yrittäjä tekee ja autoja ajaa motarilla ohi. PS. Fillarikausi on alkanut!

Ainahan hän sanoo, että sinun pitää muuttaa heti, mutta annan Pirkkalalle vielä mahdollisuuden.

Kuvagalleria: 13.4.24, höyryjuna mahtaviin elämyksiin

Onko elämäsi ainoa tarkoitus polttaa paljosti rahoja? Jatkat ihan samaan malliin, täällä poljin heti vain kokeakseni höyryjunan mahtavaa kyytiä. Tuulahdus vanhaa aikaa vain kymmenellä eurolla, sopiikos!

Kiitos tästä, mutta enemmin jano kuin olut

Suorabussi vain arkisin Nokialle, fillarilla

Juna odottaa loppuja matkustajia sitkeästi

Ravintolavaunuhinnasto, tuotteet tuoreita

Puiset vaunut, Tampereelle nostalgiaakin

Pesin pyöräni tunti sitten, vielä puhdasta

Höyryveturi vaunuineen ennätti Nokialle

Ekstraluokka oli ennen niin vaatimaton

Toinen niistä vaunuistasi, oliko tällainen

Yksi kaikista vaunuistasi, oliko tällainen

Säästin rahaa ostamalla vain menolipun

Määränpää vaihtuisi vain manuaalisesti

Vaunut olivat ehkä 50-luvulta, kauniit ovat

Pikku-Jumbo saapui tyylikkäästi, Tampere

Pyöräilykausi on nyt virallisesti avattuna

Oli pakko korkata, ettei mene kola hukkaan

Poljin taas Länsilinjoille, parkkipaikkani

Raha puhuu täällä, järkivihreys puuttuu

Saako lisää teollisuusalueita Pirkkalaan

Saadaan parempia valoja Suupantorille

Pirkkala, kaavoita ne kauriit pois pellolta!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Pirkkalan kaavoitushuuma vaikuttaa kovin surulliselta! Yritetään liian isoa, liian pienellä alueella. Hyvä, että katselet vaihtoehtoja! Tervetuloa tänne Forssaan, mikäli päätät joskus muuttaa. Olen viihtynyt siellä jo tovin!
Hei, kiitos kutsusta. Toukokuussa poljen fillarilla Forssaan!

Uskon, että siellä viihtyy, niin kuin sinäkin olet viihtynyt. En ole vielä käynyt siellä kertaakaan kuntakeskuksessa, mutta tiedän sen valmiiksi, että tulen rakastamaan sitä. Tykkään todella paljon Loimijoesta, siitä että siellä on hyödynnetty jokea esim. kävelyyn ja pyöräilyyn väylillä, mutta myös Kehräämö on aivan liian upea sanoakseni siitä enempää. Pirkkalassa myös Loukonlahti laajenee, mikä tarkoittaa puiden kaatoa ja peltojen eliminointia, jotta saadaan uskokaa tai älkää asuintaloja ja yksi uusi kuntosali kauppoineen! Vaikeaa on olla mielissään tällaisesta kehityksestä. Nauroin jo viime vuonna, että taitaa jatkossa Pirkkala olla vain sellaisille, jotka tykkäävät golfaamaan lähteä tai kuntosalille. Mitään muuta täällä ei kohta olekaan kauppojen ja ihmisvilinän seassa. Uskon, että kun täältä vielä muutan, niin Forssa on ensisijaisimpia paikkoja, ellei ensisijaisin Loimaan kanssa samalla viivalla. Uskoisin, että Forssa olisi mieluisin, koska Loimaalle ei olisi pitkä matka, siitä tykkään fillarin selästä. Asuntoja olen vilkuillut kummastakin kaupungista kuukausia.

Ehkä joku päivä minustakin tulee forssalainen, kuka tietää!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!