Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Vain viides vuosi meneillään ulkomaan matkailulakkoa, koskaan himo ulkomaille. Malediivit, Norja, Etelä-Korea taikka Kanariansaaret, eikä voisi vähempää kiinnostaa! Viimeisin päiväreissu kustansi 22 euroa, mutta ei ollut yhtään hassumpaa. Ulkomaanmatkani hinnalla teen useitakin reissuja Suomessa, fillarillani taikka nykyään junalla. Mastercard on suljettu, joten kokemuksia miten S-pankki suoriutuu hupirahasta, toisella tilillä ja kortilla. Mikä minua vaivaa, kun eivät edes hienot Malediivit kiinnosta?

Viime jutussa mainostan koko maailmalle, että vähennän limsoja sekä energiajuomiakin. Se ei ollut mikään vitsi, siitä syystä en uskaltanut julkaista kyseistä merkintääni jo aprillipäivänä. Ei kukaan olisi uskonut asiaa. Ole silti tosissani, koska tämä vaatii todella paljon minulta. ABC Pirkkalassa istun usein iltaisin, ostan paistopisteestä tavaraa 60 prosentin alennuksella, mutta vielä kuukausi sitten juomana oli energiajuoma tai melko hintava limsa. Nykyään säilöntäaineeton jäätee tai kodin vesipullon anti.

Huvitustili on nykyisin Coinmotionin sijasta S-pankissa. Anna yksi vinkki myöhemmin siitä, miten kortteja voi käyttää ilman, että käyttötilit menevät sekaisin keskenään. S-ryhmässä ei ole OP:n tavoin mahdollisuutta valita korteille eri väriä, mutta en siltikään kokenut pankin vaihtoa tarpeelliseksi, sillä ongelmani on nyt ratkaistu. S-pankkiin voi luottaa, aiemmin muutama korttiostos jäi Coinmotionissa jumiin katevarauksiini viikoiksi, mutta S-pankissa katevaraus poistuu vihdoin seuraavana aamuna.

Säästän aikaa, kun ei tarvitse olla yhteydessä pankkiin. Pirkkala nukkuukin roskaani, mutta käsi ei nouse kotikunnan eteen. Sen sijaan Loimaalla käärin hihat ja siivosin Loimaan kaupunkia muutaman kassillisen verran. Olen siivonnut Pirkkalaa aiempina vuosina melko aktiivisesti, mutta jatkuva puiden kaato ei saa enää näkemään sitäkään vaivaa: kotikuntani eteen. Viimeksi puita on kaadettu Vähäjärven seudun koulujen kampuksella, koska kuulemma tilalle tulee parkkipaikkaa, siellä eivät puuta kaipaa.
Pirkkalasta on tulossa kovaakin vauhtia ankea betonihelvettini ilman ainoatakaan peltoa, mutta Loimaalla niitäkin peltoja on käytetty myös maisemoinnissa. Istun penkillä minuuttikaupalla nauttien Loimaasta.
Paljon olisi opittavaa Pirkkalan kunnassa, mutta eivät taida päättäjät muualla kuin Lontoon tyylisissä metropoleissa käydä. Näiden näkymät eivät yksinkertaisesti sovi Pirkkalaan: tai tänne Tampereelle.

Pirkkalan huonojalkaiset kaipaavat lisää penkkejä, joista moni nykyinen on osin rikki tai kiven alla.

Koiviston Auto ei käy, junamatkojen vuosi vihdoinkin

Lentoasemantielle penkki: ABC Pirkkalalta lentokentälle, johonkin väliin ensi alkuun! Tai kyllä sinne varmaan kaksikin mahtuu, välimatkaa on kuusi kilometriä. Joskus on hyvä istahtaa, vaikka ei olisikaan huonojalkaisia, mutta loputonta kävelyä tulee kilometrikaupalla. Haluaisin istahtaa penkille erityisesti silloin, kun tekisi mieli lähteä jonnekin, mutta ei enää Suomesta. Penkeillä on hyvä verrata moni lähtö vaikka Koiviston Autoon ja huomata sen, että juna oli jälleen kerran halvempi. Lippuja takataskussa.

Koiviston Auto on ostanut aiemmin OnniBus.comin. Onnibussini on sen sijaan romuttanut julkisen kaukoliikenteen, joten bussifirmaa ei tule todellakaan suosittua. Koiviston Autolla on omia matkojani paikallisesti Nyssellä ja kauempaa pikavuoroilla tasan nolla tänäkin vuonna. Heinäkuulle junamatkaa näyttäisi olevan alimmillaan neljä euroa, joten miettisin vakavasti ostamista nyt ennakkoon. Pomo ei sitä matkaa sapattivapaalla vie, toisaalta laske säästäväni pitkässä juoksussa, vaikka tulisi kipeäksi.

Jos esimerkiksi yhdeksän matkaa onnistuu kymmenestä huipputarjouksilla, niin tässä jää todella hyvin voitolle. Normaalisti junamatka Loimaalle maksaa yli 12 euroa, ja alimmillaan sen saa jopa yli puoleen hintaan, yhdestä menetetystä huvimatkasta voisi antaa anteeksi. Jää siltikin voitolle, vaikka peruttuja matkoja olisi kaksin kappalein. Forssaan mietin lähteä säävarauksessa toukokuussa, mutta koska Koiviston Auto ei nappaa onkeen, menen sinne fillarilla. Bussiliput maksaisivat yli 40 euroa.

Seuraa peltoa penkiltä, Helsinki ota mallia

Säästä 40 euroa bussilipuista ja laita 45 euroa lisää kämmenille, siinä hotelli aamiaisella. Nyt enää jaksa katua sitä, että minulla ei ole autoa, kun katselen esimerkiksi tuttavieni autoja. Aina huollossa, Lidlin parkkipaikoilla tuli taas lommo oveen lähelle pysäköidystä autosta, siis ikuisesti autohuoliasi: eikä velka väistä. Oman fillarin hankin alesta 399 eurolla Prismasta, kertamaksulla, jopa ulkorenkaat sain kotiin uusina 62 eurolla. En pääse fillarilla Forssaan, mutta jäät seuraamaan blogia tuloksiini!

Oman menopelin ensihuollatin Pirkkalan Pyörähuollossakin viime vuoden syyskuussa ja se toimii vieläkin kuin unelma. Huolto maksoi 60 euroa. Jos olet pyörähuoltoa vailla tästä, huoltoa suosittelen lämpimästi. Hän laittaa jarrutkin äärimmilleen, toimintakuntoon siis. Vaihteisto rullaa ja kilometrejä kertyy, ilman kalliita kaskovakuutuksia tai stressiä. Yksi stressi riittää, Pirkkalan ihanan lähiluonnon mahdollinen lisähupeneminen. Loimaan juna-asema, se on nätti ja lähes siisti verrattuna Nokiaan.

Nokialle rakennetaan matkakeskusta, mutta ei siltikään tarkoita sitä, että vanha asemarakennus saa uida töhryissäkin. Se ei saa näyttää karmealta. Pikku-Jumbo toi matkaajia Tampereelta sinne Nokialle, mutta en ollut ainoa joka järkyttyi, suoraan raiteeni edessä joku hylätty sohva ja muutama muu hylätty elementti. Koko aseman seutu vaatisikin jo pikaisesti toimia. Nokia on noin muuten mukava kaupunki, mutta asemanseutu on suorastaan rumaa. Ottakaa mallia vaikkapa Loimaalta, sielläkö kaikki toimii!

Vähensin limsojani oikeasti, Loimaalla kivennäisvettä

InterCity-juna on suunnilleen Humppilassa, ja asetu mukavasti penkkiin viimeisen kerran. Pian on poistuttava, joten kuuntelisin tanssimusiikkia vähemmän intohimoisesti ja melko pienellä volyymillä. Tunnistan poispääsyn myöhemmin siitä, kun näkisin ensimmäisen Loimaalle kuuluvan talon ja paljon peltoja. Nousen seisomaan, mutta paikallinen mummosi antaa varoituksen. "Älä poistu Humppilassa, siellä ei ole mitään, ei edes humppaa!", hän nauraa poistuen laiturille. Mä jäisin vasta seuraavalla...

Mummo jäi kauaksi laiturille, mutta ei maitolaiturille, ja pikajuna pian seuraavalla. Halusin asettua paikalliseksi asukkaaksi tuolla kertaa. Olin menossa kotiin, Suopellolle. Nysse-busseja ei ollut, mutta kotimatkaa tuli asemalta alle vartti. Näillä matkoilla tarvitakaan. Oletin, että asuisin siinä rivitalossa, minkä kävin aiemmin katsomassakin. Mitä teet, jos on juuri muuttanut oman näköiseen Loimaahan? Kalusteet jo kannettu, mutta jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Niinpä, lähdinkö suorilta Prismaan.

Pirkkalassa on nyt kotikulmilta viisi kilometriä Prismaan, joten kävellen matkaa kertyisi noin tunti. Säästäisin paljon arvolipuissa, kun bussiakaan tarvittaisi, koska Loimaalla sinne Prismaan oli testieni mukaan 25 minuuttia, vaikka Google väittääkin minuuteiksi 33. Matka oli vielä hidasta, koska järjetön roskieni määrä hidastaa sitä. Roskapussi täyttyi vaivatta. Jano oli kova, mutta onneksi minulla on aina vesipullo matkassa. Prismassa menen hankkimaan välipala, mutta veloituskortti on nykyään vihreä.

Janosi lähtee nyt ja hupirahaakin säästyy

Seuraavaksi mene hakemaan juomista, mutta ei voinut. Energiajuomia oli paljon, mutta ei enää tee edes mieli. Kolajuomia oli senkin edestä, mutta ei maistu. Myyjäkin kysyy, montako varttia pitää yhtä juomaa miettiä, mutta ei haluaisi hampaitaan menettää. Olen mitään mieltä, että näissä kaupoissa on liikaa vaihtoehtoja, mikä ei ole välttämättä tuossa hyvästä. Onneksi huonon kivennäisveden tunnistaa siitä, että se on makeutettu ja siten hampaille vaarallista. Tartutan sinuun, mutta tässä paras juoma!

Poistun kaupasta tyytyväisenä nauttimaan eväistä ja yhdestä munkista, se sallittakoon... Pelkästään se, että ensimmäistä kertaa vuosiin en ole ostanut juomaksi sokeripommia tai sokerini korvaajana sitä lisäainepommia, on saavutus kautta maan. Suklaata en enää osta, mutta harvakseltaan nyt patukkakin menee. Mitä on harvakseltaan? Kerran viikossa, jos aina sitäkään, viimeistä patukkaa en tässä muista. Todennäköisesti on aika napata yksi. Kiitosta hammaslääkäreille Pirkkalaan, hammaskatoa ei tule!

Pahus, mutta jatkan tästä vuosikausia, tuloksia näkyy. Sokerijuomien turhat kalorit ovat lähteneet ennen nähtävänä läskinä lantiollani normaalipainoista huolimatta. Unen laatu on parantunut, koska kofeiinia ei enää tule nautittua juomieni mukana viikkokertaa enempää tiistain lenkkisaunan jälkeen. Katkotonta unta nautin jo viikkokaupalla, enkä enää halua yhden yhtä limonaadia tai Euro Shopperin energiajuomaa. Jos sanon, että energiajuoma maksaa 1,99 euroa, säästä jo 69 sentin happovedellä.

Hupirahaan enemmän ostoja, S-tilin budjettiini ilmaa

Kerron aiemmin, että S-tilin varsinainen budjetti pakollisiin nousee. Tarkkasilmäisin lukija laittaa saman tien sähköpostiini, että miten 200 euron budjetti voisi muka nousta tästä, jos se ei ole noussut senttiäkään? Tavallaan joo, mutta kyllä se nousi. Aiemmin olen veloittanut muun muassa junalippuja ja Matkahuollon nettilippuja S-tileiltä, mutta nykyään kyseiset menoerät kuittaantuvat sadan euron hupirahasta. Samoin saunajuoma, se ei ole minulle välttämätön meno, joten se siirtyi hupirahaan.

Tuon takia S-tilin (Käyttötili) budjetti nousi, vaikka se ei oikeasti noussut enää penniäkään. S-tilin budjetti pitää olla riittävä: monesta syystä. Sähkölasku nousi aiemmista jo marraskuussa 2023, mutta edes ruokamenoissa en haluaisi syödä vain pakastimen leipää. Sitä paitsi Salessa on myymäläpäällikkö tehnyt vähän työtä, eikä leipiä juuri löydy tarjouksesta, joten nämä joutuu ostamaan normaalihintaan. Myös lihassa tarjouslappuja on kovin vähän, koska ovat ilmeisesti alkaneet tilata vähän vähemmän.

Ahneet asiakkaat erikseen, tulevat jo kahdeksalta lastaamaan kärryjä täyteen, muille ei jää mitään. Toisaalta ei siellä joka päivä ilta-aleissa enää jaksakaan käydä. Muutin budjetointeja tänä vuonna sen verran, että käyttötilini budjetti on vain pakollisiin, mutta hupirahaa voi käyttää edelleen suhteellisen vapaasti. Voi käydä vaikka baarilla, jos sellainen vain kiinnostaisi. Pakollinen baarireissu ei kuitenkaan ole. Hupiostoksilla kaikki oli paremmin ennen, koska valkoinen Debit-kortti erottui joukosta eduksi.

Huvitustiliä seuraan tänään S-mobiilissa

S-pankin virkailija sanoi, että imago ja brändi on vain niin tärkeä, että muunvärisiä kortteja ei saa. OP:n kortin saa vaikka sinisenä, jos niikseen haluaisit. Pankkeja en kuitenkaan vaihtanut, koska OP:n omistaja-asiakkaan palvelupakettiin kuuluisi vain tili ja kortti 3,95 eurolla, kun taas kahden korttitilin malli on hiukan kalliimpi. Olisi riittänyt yksi kortti, mutta tuntui tyhmältä siirtää pääpankki muualle ja maksaa nyt maltaita. Usko tai älä, mutta minulle 5,95 euroa on paljon, jos paremman saat maksutta.

Käyttötileiltä saan veloittaa yllättäviäkin menoja, jotka ovat alle 20 euroa, tätä suuremmat veloitan säästötileiltäni. Se on kolmantena tilinä S-pankissa. Niihin pienen rahan yllättäviin on nykyään hyvin ilmaa, mutta vaikka ylimääräisiä menoja ei olisikaan, niin budjetti olisi ylijäämäinen. Eikä siten kriisi. Ruokaan on aiemman 75 euron sijasta budjetoitu 100 euroa, joten 25 euron käyttötavarabudjetti tulee tästä päälle. Laskuihin ja lahjoituksiin 50 euroa. Ei pienentämällä budjettia elä, meneepi hölmöksi!

Hupiraha säästyy tässä kuussa noin 30 euroa, käyttötilin budjettia noin yhdeksän euroa. Se hupiraha on siitä hyvä, että säästetyt eurot et siirrä tililtä pois, mutta kesällä sitten voisit polkea ja käyttää rahaa runsaammin. Uskon, että 30 euron säästöstä on hyötyä viimeistään toukokuussa, kun aion jättää jäljen Forssaan. Tätä rakastan yli kaiken! Pistäytyisit takuuvarmasti paikalliseen kahvilaan fillarin selästä tai käyn vaikka kanakeitolla. Ei mitään hätää, kyllä sitä rahaa riittää ilman Nestettä taikka kulutusjuhlia.

Siivosit taas Loimaata, Pirkkalaa en enää jaksa siivota

Niinpä, vinkit unohtuivat. Aloitetaan nyt niistä. Miten erotan käyttötilin ja huvitustilin S-etukortin toisistaan, kun S-pankki ei suostu tinkimään vihreästä brändistään? Joku voisi laittaa toiseen korttiin jonkun pienen pistemäisen tarran, mutta sitäkään tarvita. Käyttötilin kortti on uusittu ensimmäisenä, joten katsomalla uusintakuukautta tunnistan sen. Ja huvitustilin kortin uusintakuukausi on kuukautta myöhemmin, sekin selvää. Toinen tapa on panna merkille viimeisimmät numerot tai ota S-mobiili!

Selkein vinkki on lompakko, lompakolla on kaksi korttipaikkaa kerralla, ylimpään yksi ja alempaan toinen. Alhaalla on huvitukseeni tarkoitettu kortti, ylempänä halko pakollisiin. Kuukausi takana, eikä yhtään vahinkoa, vaikka nekin sallitaan! Rahat menevät just sieltä, mistä pitääkin. Harmittaa kyllä se roskien määrä, niin Loimaalla kuin Pirkkalassakin. Pirkkala on ollut hyvä kunta joskus, mutta enää en jaksa siivota roskia täällä. Ei ole mitään mieltä siivota Pirkkalaa roskista, kun Pirkkala siivoaa puita.

Kotiseutu muuttuu tulevaisuudessa niin paljon, että siivoa roskia mieluummin muualla. Jos vaikka Pirkkalan päätöksenteko muuttuu, aktivisti aktivoituu täälläkin, mutta ei ennen sitä. Saanevat siivota itse välillä, kassikaupalla on roskaa poistettu aiempina vuosina ja aina tulee lisää. Tiedät myös, että en ole ainoa, joka ei nyt jaksa tehdä yhtään mitään kotikunnan eteen. Vähemmän intoa, kun korvanappiin tuli tieto, että Vähä-Naistenjärven tienoolla kaadettaisiin tulevaisuudessakin metsää, siis Kurikassa.

Turuntie, Hirvikoski, Korintti: tunne Loimaa

Kasvu on mukavaa, metropoleja! Linnuille lähtöpassit, puille tuomiopäivää, eläimet voisivat mennä muualle hakemaan ruokaa tai juomaa. Vähäjärvi, voisi kai poistaa kokonaan, sehän sijaitsee Pirkkalan parhaimmalla paikalla. Täyttäkää järvi ja perustakaa teollisuusalue! Mutta ennen sitä, on niin vaikeata tämä kävely tai pyöräily Pirkkalassa. Haluan ihan Teboilin suuntaan fillarilla, mutta joutuu kiertämään järven jommalta kummalta puolelta. Ei käy, voi neljä minuuttii säästää, rakenna Vähäjärven oikaisu!

Kuuleeko Pirkkala, entä kuuleeko Loimaa? Olipa niin virkistävää istahtaa penkille, siivottuaan ensin maisemia, myös penkin takaakin myöhemmin. On matkalla Vesihoviin, joten kerkesit vallan mainiosti kylpemäänkin. Monta tuntia meni, mutta ei yksikään hukkaan. Olisi ihanaa kohdata pelto, takaa kuului viisi tai yhdeksän autoa näin puolituntisen aikana, varmaan kymmenen. Pari pyöräilijää edestä, mutta missä peltoa on jatkossa meillä Pirkkalassa? Jos en penkkejä saa tiedusteluista huolimatta, ihme on.

Loimaalle tulisi heti monta penkkiä kun ehdotin. Surullista nähtävää koko Pirkkala, ei parane hihoja kääriä tai palaa loppuun. Loimaata siivoan sen sijaan mielelläni, vaikka ei se minulle kuulu. Aktivistina en vain ymmärrä, että mistä noitakin sikoja löytyy, kun elämäsi aikana olen roskannut pyöreän nollan. Ne, jotka karkuun pääsivät, on jahdattu kiinni. Siinä vaiheessa meni hermo, kun taloyhtiön reunalla oli joku auto katsomassa reittiä ja heitti ikkunasta roskan pihalle, tulin terassilta ja sait roskan takaisin.

Yhteenveto: unelmani toteutuu, fillarilla Vesihelmeen

Uimahalliakin kuului minulla talveen, mutta toukokuussa lopettelen uinnit. Tänä vuonna uimahallit lopetetaan tyylikkäästi Vesihelmeen, Forssassa! Myös uimahallini ja mahdolliset kylpyläni veloitetaan nykyään huvitustileiltä, koska ne eivät ole pakollisia menoja. Mietin aluksi kylpylää, mutta en tohtinut maksaa 20 euroa. Vesihelmi on itsessään kylpylää ja maksaa 10 euroa jos sitäkään. Vaikka perinteisesti Forssa on demareiden kaupunki, siellä on monikin asia tehty paremmin kuin Pirkkalassa, käyt siellä.

Pirkkalan pormestarini Marko Jarva (kok.) nyt hetimiten äkkilähdölle, ei mitään metropoleja tarvita. Turhaan te päättäjät haette ideoita metropoleista, kun Suomessani ei ole varaa metropoliin. Sen sijaan niistä pelloista ja puista olisi kamalasti iloja jatkossakin, jos niitä osattaisiin arvostaa. Jos joku kysyisi, miten vanhus viihtyy ajan hoivakodeissa ja mitä hän syö. Miljoonia on ratikkaan ja metropoliunelmiin, mutta eivät voi ruokkia köyhiä tai eläkeläisiä kestävästi ja ilman myötähäpeää annoksille. Hävetkää!

Suomalaiset voi huonosti ja raha ulkomaille. Pirkkalassa voidaan huonosti, mutta lisää puuta lähtee kasvun tieltä. Jos saisi kysyä, niin kuinka suuri kasvuni on tarpeeksi hyvä kasvu, Pirkkalan kokoomus? Voisitteko ottaa vinkeistä vaarin ja tehdä vaikka teollisuusalueet ydinkeskustaan! Moni lähtee parasta aikaa ulkomaille, mutta oma reissu maksoi 22 euroa ja kokonaisuudessaan. Junalippuihini se kymppi, Vesihoviin kuusi, Prismaan kolme ja jotakin Hirvikoskelle, voisin tukea kyläkauppaa! Kyllä maistui.

Kamalasti arvokasta hallitilaa Vähäjärvi vie, ja joskus vaikka uimahallinakin tulisi, niin kuka siellä enää Vähäjärvessä ui? Ei parin kalan takia kannata kasvuja hidastella! Kalaa saat Citymarketista 24H, etkö ole kuullut, Nygren parhain kalapaikka. Sieltä saa aina. Kalastaja voi ajaa autolla vaikka jonnekin muualle kalaan, ja onhan niitä harrastuksia muitakin. Pakkoko on sitä sinun kalastustakaan harrastaa tässä kunnassa, kun voisi vaan kääriä hihat ja tienata ratikkaan. Ei mitään väliä mitä vanhukset syö!

Golf-kenttää riittää, siitä. Halusi olla sarkastinen, eikä näitä vinkkejä kannata panna täytäntöön. Jos niin teette, Pirkkalasta tulisi puuvihamielisin kunta, vaikka se on pian sitä nytkin. Autolla on hyvä ajaa parkkipaikalle, puut ovat vaan häiriöksi ja tiellä huomisiin. Radio, sehän korvaa kivasti linnunlaulun.

Seuraava mainos sanoo, mihin voit auton taas ajaa rahasta, jota sinulla ei edes ole. Ei budjettiakaan!

Kommentit

Hanne sanoi…
Minä merkkasin käyttötilin S-kortin kynsilakalla niin erotan sen toisesta kortista. Kortin ei tarvitse mahtua kokonaan maksupäätteeseen tai pankkiautomaattiin niin pieni paksuusero ei haittaa. Jokin pieni tarra kävisi myös kuten kirjoitit.
Tuokin toimii, tosin miehenä harvemmin on kynsilakkaa kotivarastossa. Sitten toisen kortin voi kääntää vaikka ylösalaisin, niin erottaa lompakossa sitäkin kautta. Olen rakastunut tuohon kahden kortin käyttötaktiikkaan, vaikka sitä tapaa kaikki eivät oivallakaan, että miten hyödyllinen ja arkea helpottava se oikeasti on! Vasta kolmannesta kortista lähtee maksu, mutta kolmannelle kortille ei kyllä käyttöä ole. Kesällä suunnittelen myös reissua Mänttä-Vilppulaan kiskobussilla, joten tuo Huvituskortti tulee kyllä sielläkin kovaan käyttöön!
Suopellolta sanoi…
Hei, kiitos siivouksesta!

Ihmettelinkin mihin se roska oli hävinnyt Suopellolta. :D
Kannattaa muuten osallistua Loimaan visiointiin, nyt kaivataan ulkopaikkakuntalaistenkin mielipiteitä, jotka käyvät siellä säännöllisesti. Mitä olet mieltä meidän torista ja niin, tervetuloa uudelleen. Loimaan asukkaana kaipaan elinvoimaa ja sitä kautta turistejakin.

https://www.loimaa.fi/uutiset/loimaan-torin-ja-rannan-uudet-ideasuunnitelmat-ja-osallistamiskysely/

Meilläkin on hotelleja muutama! :)
Nauttikaamme siistimmästä Loimaasta, näin sanoin yhdelle asukkaalle joskus.

Hän ihmetteli mikä siinä roskan kuvaamisessa on niin mullistavaa. Kun yksi tekee, uskaltavat muutkin. Aktivismia parhaimmillaan! Tuo kysely oli aika mielenkiintoinen, osallistuin muutama päivä sitten. Olen nykyisin perillä Forssan ja Loimaan asioista, koska kumpikin kunta kiinnostaa niin muutto- kuin matkailumielessä. Loimaan tori on aika hyvä nytkin, tosin sen ongelma on paikallisillekin tuttu ruma rakennus vieressä. Olisin itse toivonut, että Loimaan kaupunki pistäisi matalalla kynnyksellä rumat talot alas ja rakennuttaisi tilalle esim. oman vuokrayhtiön toimesta uusia vuokrakämppiä. Itseä kiinnostaisi muutto jo nyt, mutta sopivia asuntoja ei vain löydy.

Budjetti tuossa kyselyssä oli 600 000 euroa, mutta budjetoijana alitin sen, oma parannus Loimaalle maksaisi vain 580 000 euroa. Haluaisin suurimmat rahat käytettävän ehdottomasti Loimijoen ympäristöön. Sinullekin tuttu jätteenkeräyspiste muualle Loimijoen nurkilta! Tilalle rantasauna, kahvila ja uintipaikka (talveksi avantouintia). Kyllä itseäni ainakin houkuttaisi tulla talvellakin. Tampereen seudulla avantouintia on, mutta paikat kovin ruuhkaisia, joten ei tee mieli lähteä. Tori-tapahtumia, niitä Loimaalla on, mutta ei ole vielä sattunut kohdalle käynnin ajaksi. Kuulopuheen perusteella sama ongelma kuin Pirkkalassa, ihmiset eivät jaksa tai viitsi mennä torille.

Kuvien perusteella Loimaan lehdessä on kuitenkin enemmän porukkaa kuin täällä, kun tori on aktiivinen. Pirkkala voisi miettiä, miten saada ihmiset ulos kodeistaan, vaikkapa torille tai muihin tapahtumiin. Osasyynä nykyään voi olla myös rahalliset kysymykset, ihmiset joutuvat jäämään kotiin, koska ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Loimaan torilla uudistaisin sitä lisäämällä vehreyttä, uusimalla esiintymislava ja sen välitön lähiympäristö. Liikaa rahaa ei Loimaan toriin pidä käyttää, koska Loimijoki kaipaa mielestäni enemmän parannuskohteita ja siten enemmän budjettia.

Hotellit on tiedossa, kokeilen ensi syksynä, jos saisi jonkun tarjouksen siihen. Forssassa käyn ensin, toukokuun lopussa. Ennen sitä täytyy kuitenkin tässä lämmitellä, joten fillari kulkee jo ensi viikolla reittiä Pirkkala - - Pitkäniemi - Sorva - Tottijärvi - Rämsöö - Stormi - Sastamala - Karkunkylä - Siuro - Pitkäniemi - Pirkkala. Reitille pituutta tulee 100 kilometriä. Moni tuttava lähtee parhaillaan ulkomaille, ja moni muukin, mutta itselle ei maistu. En tiedä mitään tätä parempaa, että nouset aamulla sängystä, vedät aamiaisen ja lähdet polkemaan fillarilla mielekkäästi, edullisemmin ja eurotkin jäävät Suomeen. Näin sitä kansantaloutta parannetaan, ei viemällä veroeuroja ulkomaille ja valittamalla somessa miten ankeaa elämä on. Ensin vietyään kotimaan veroeurot muualle.

Tulipa tekstiä, mutta toivottavasti vastasin ainakin osaan kysymyksistäsi.

Loimaalle tulen seuraavan kerran heinäkuussa :)

Kiitos ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!