Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Niin tässä sitten kävi, että tämä tamperelainen joukkoliikenneuudistus runnottiin läpi vastustuksesta huolimatta. Bussifani vastustaa uudistusta jyrkästi. Samalla on hyviä uutisia: Nysseen pääsee jatkossa rollaattorilla ilmaiseksi. Hyvä uutinen bussifanille, joka ostaa useasti yli viikon ruokia Lidlistä. Näin ei tarvitse ravata ruokakaupassa joka välissä. Vihaan ostoksia. Tamperelainen suunnitteli uuden reitistön yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Minua eivät kuunnelleet, eivätkä ilmeisesti ihmisiä muitakaan.

Varusmiehet jäivät ilman liikennettä lennostolle, ja joudun linjalla 12 harrastamaan hikistä kuntoilua, ilman tarvetta kuntosalille. Linja 12 pysähtyy Pirkkalan kalleimman ostosparatiisin lähellä, Pirkkalan Citymarketissa, josta on n. kilometrin kävely Lidliin. Käyn kauppiaan kaupassa vain Euron päivillä, ja jatkossa vain Pirkanmaan tilausliikenteen vuoroilla. Näitäkin vuoroja on niin vähän, koska Tampereen kaupunkiliikennettä on joka välissä. Väinö Paunu Oy on pistetty ahtaalle ilman ainoatakaan lähtöäsi.

Linjalla 8 suurin osa autoista ovat Tampereen kaupunkiliikennettä. Ottaen huomioon, että Paunulla on Pirkkalassa oma bussivarikko, on uudistus varmasti suuri tappio heille. Tämä on tappio myös minulle, koska en voi enää suosia paunulaisia, sillä sellaisia ei juuri kulje. Linja kahdeksan on nykymuodossaan tarpeeton linja minulle, koska siihen täytyy kävellä, enkä kävele TKL:n vuoksi. Linjalle 8 satunnaisesti, silloin kun ei tarvitse heti palata paunulaisella. Näin iskisin jopa kahdet paunulaiset samoilla iskuilla.

Paunulaisia kulkee linjalla 8 noin 0-4 tunnissa. Kauppareissut paunulaisilla voi täysin unohtaa. Olen aidosti sitä meiltä, että viattomat ihmiset kärsivät ratikan takia. Tampere on innoissaan, mutta täällä manataan huonoja yhteyksiä. Ei riitä, että linja kahdeksan kulkee jopa seitsemän minuutin välein, jos ei ole lentokentälle niitä riittävästi. Linja on minulle merkityksetön tuolla tarjonnalla. Linjalla 12 aika on parempi, koska tämä kulkeutuu sentään Vaittiin, jotta ei tarvitsisi kentälle kävellä Suupantorilta.
Voitte edelleen viedä minulta paunulaiset, mutta ettepä koskaan vie minua paunulaisistani. PTL eli Pirtil on taas bussiyhtiöiden Lidl, jossa bussikuskeilla ei edes työasua, ja luudalla siivoavat vuoron päätteeksi.
Paunun historiaa onkin rakennettu vuosikymmeniä ja tuo on ainoa liikennöitsijä, joiden busseista saat kaupan päälle tunnelmallisen matkan. Mistään muualta en ole samaa tunnelmaa löytänyt, vieläkään.

Väinö Paunu Oy ei pian kulje Pirkkalassa, mutta sentään kivat kymmenen vuotta tulevat täyteen :)

Mistä tuo joukkoliikenteen hurrikaanisi johtuu tässä ylipäätään?

Tamperelaiset nauttivat busseista paljon. Jos et ole tamperelainen, et ehkä tiedä minkälaisia ongelmia Nyssessä on. Nysse kuljettanee valtavan määrän ihmisiä niin töihin kuin vapaa-ajalle. Jotkut tykkäävät shoppailla Ratinassa tuoden komeita ostoskasseja kotiin. Sallittakoon kaikki. Me liikumme eri asioista. Pirkkalasta ulottui vielä eilen poikittaislinja Kangasalle. Takana on kaupunkiseudun suosituin ja siten käytetyin linja. Olen matkustanut sillä päästä päähän: ruuhkia ei ole paitsi vasta jossain Tampereella.

Variaatiot A, B ja C kulkivat miltei tyhjinä Pirkkalassa ja Kangasalla. Osa busseista jatkoivat linjana 45 jonnekin Kangasalan torille. Ymmärrän hyvin, että Härmälässä asuvat ovat täysin kyllästyneitä täysiin busseihin, joita kulkee perässä tyhjinä. Ihmiset ahtautuvat ensimmäiseen linja-autoon, vaikka perässä tulisi tyhjä paunulainen lentoasemalle. Tuota olen jo todistanut. Ihmiset pakkaantuvat tuhlaillen aikaa ensimmäiseen bussiin, vaikka perimmäisessä olisi riittävästi tilaa. Teen useammin kaiken eri tavalla.

Silloin pääsin Pirkkalaan paremmin paunulaisella, kun edessä ollut täysi TKL oli lopulta Pirkkalassa 11 minuuttia myöhässä ja paunulainen 11 minuuttia etuajassa. Nythän ratikkaa halutaan jatkaa Ratinasta Pirkkalaan asti. Jos kyselet Pirkkalan vihreiltä tästä asiasta, he kannattavat kaikkea sitä, joka vähänkin liittyy ratikkaan. Busseja käyttävänä ongelmasi alkaa vasta Härmälästä. Juuri vastustan sitä, että miksi Tampereelta pitäisi ajaa busseja Soljaan n. 7,5 minuutin välein ilmastoahdistuksenne aikaan tyhjinä?

Väinö Paunu Oy, bussin ikä 7 vuotta, siisti

Jos bussit täyttyvät Pirkkalasta, mutta vasta Härmälässä, mikä bugi? Rakentakaa ratikka, Tampereella sitä rahaa tuntuu asuvan, mutta lopettakaa ajoissa ennen Pirkkalaa. Näin voitaisiin hoitaa Pirkkalasta syöttöliikenteen paunulaisella ratikoihin sekä muualle. Pidän vastuuttomana, että linjaa 8 ja 12 ajetaan TKL:n sekä Pirkanmaan tilausliikenteen toimesta. Tilausliikenteen varikko on Ylöjärvellä ja TKL:n on Tampereella. Mikä järki on ajattaa busseja sieltä tänne, kun Paunulla on Pirkkalassa jo neljä bussia?

Päättäjät toimivat aina väärin, ei mietitä asioita tai ilmastoa. Ihmettelen miten Pirkkalan valtuustossa on niin paljon vihreitä, joita tämäkään asia ei yllättäen koske, koska nämä ovat niitä vihreitä ajamassa kaltaisteni homojen asioita. On oikeita ongelmia. Heitä ei tunnu enää tuo varsinainen ilmastokysymys kiinnostavan yhtään. Tuskin edes ymmärtävät, missä on se lähin varikko milläkin toimijalla Nyssellä. Tulevaisuudessa liikennöitsijältä vaadittaneen kaikkein eniten sähköbusseja Pirkanmaan seuduilla.

Linja nro 10 lähtee jatkossa Väinö Paunu Oy:ltä valtion firmalle. Valtiolla on rahaa pistää kymmeniin sähköbusseihin, joita saavat ilmaiseksi Helsingistä kalustepoistona. Näin toimii Pohjolan Liikenne. Väinö Paunu Oy on pian niin ahtaalla, että on syytä huolestua. Aidot työpaikat ja toimivat linja-autot vaarassa, koska esimerkiksi Paunulla tai Länsilinjoilla ei tule olemaan koskaan varaa uusia kalustoa sähköbusseihin kannattavasti. Juuri näit, että kymmenen vuoden jälkeen sanotaan reitillä heipat!
Monet kuljettajat Väinö Paunu Oy:llä ovat menettäneet kotikenttäedun, sillä Tampereen kaupunkiliikenne varasti vuorot. Moni on vaihtanut, tai harkitsee vaihtoa, että työ olisi lähempänä kotiseutua Pirtilin vuoroilla.

Yhdessä yössä Pirkkalan lentoasemani olisi autioitunut busseista

Eilen sunnuntaina lentoasemalta Sionkylän ohi kulki helposti kymmeniä busseja. Vanhat mummot ja papat, varusmiehet, koululaiset, työläiset ja bussifanit pääsivät hienosti asioillensa. Tilanne tänään on se, että lentokentällesi pääsee enää aamuisin ilman suurta iloa paluukuljetuksista. Lukuisilta perheiltä on poistunut tilaisuus suosia joukkoliikennettään. Varusmiehet miettivät kuinka päästä varuskuntaan. Mummot potevat sitä, että milloin on se hetki, jolloin saat soittaa ambulanssin matkalla apteekkiin.

Mummot sekä vaarit ovat todellisessa pulassa. Alueella ei ole kauppoja tai muuta toimintaa, eikä sieltä pääse mihinkään ilman autoa. Monelta vanhukselta on näkö mennyt vähän huonoksi, joten auto ei ole nyt vaihtoehto. He, jotka vielä näkevät, pystyvät sellaisen kyllä ostamaan. Koen suurta empatiaa näitä ihmisiä kohtaan, joiden liikkuminen on vaikeutunut yhdessä yössä. Pirkkalan lentoasema on hiljainen. Täältä ei ole mennyt tänä päivänä yhtään bussia. Kundi tässä vieressä manaa, että unohti pommista.

Tänään on se päivä, jolloin olisi parasta lähteä autolla. Esimies on varmasti mielissään, että työntekijä on myöhässä, koska tältä pysäkiltä on viiden kilometrin matka parempaan onneen. Toivon, että sieltä hän pääsee jatkamaan niin hyvin alkanutta matkaa. Viesti päättäjille on aika selvä: täällä tarvitaan sitä joukkoliikennettä. Jos torjut sitä ilmastonmuutostasi, miksi helvetissä viet Pirkkalasta hyvät yhteydet? Millainen päättäjäni taistelee ilmastonmuutosta vastaan vähentämällä busseja yössä 99 prosenttia?

Länsilinjojen auto herättää mielenkiintoa

Busseja kulkee, ja Pirkkala on parempien palveluiden koti? Missä ovat paremmat palvelut juuri nyt, jos mummo joutuu elämään nälissään, mutta vain siksi että eipä ole näköä hypätä rattiin? Miksi uskollisia rangaistaan? Jos olisin päättäjä, en kehtaisi kohdella veronmaksajia näin. Minulta löytyy empatiaa sen verran paljon, että pitäisin juttua mahdottomana. Veronmaksajana minua ei pelota maksaa enemmän, että tämä kyläänsä yksinäistyvä mummo pääsee paunulaisella jututtamaan torimyyjiä Suupantorille.

Yksinäisyyttä pitäisi torjua, eikä sitä torjuta siten, että kyläläiset jätetään elämään onnensa nojaan. He ovat maksaneet suuria veroja vuosikymmeniä, joten saivatko nyt palkinnoksi autioituneen Pirkkalan? Minusta on järjetöntä, että Kyöstin marketille laitetaan busseja jopa seitsemän minuutin välein rahana samalla kun yksinäiset vaarit eivät pääse Paunin pysäkiltä paunulaisella silmälääkärille! Hävetkää! Jos olisin päättäjä, en edelleenkään katsoisi tätä hyvällä. Aiotteko olla seuraavassa kunnanvaltuustossa?

Voi olla, että tämä yksinäiseksi jäänyt mummo, äänellään äänestää sinut pois. Olet vähätellyt sitä, että hän on kylässä yksin, ja enää taistelee oikeuksistaan. Jokaisella on oikeus hyvään joukkoliikenteeseen. Jokaisella on oikeus sosialisoitua Suupantorilla nähden maisemia. Elää tätä elämää. Viemällä asemalta bussit, tämä edesauttaa sitä että jo valmiiksi syrjäytyneet ihmiset, syrjäytyvät vain lisää. Näitä virheitä tuleva valtuusto tulee korjaamaan pitkään. Miten aiotte saada bussittomat äänestämään, kysyn vielä?
Pirkkalan jäähallillasi löytyypi liitäntämahdollisuus busseihin ilmaisella parkkitilalla. Näin sanoisi päättäjäni. Moniko päättäjistä olisi autossaan, sitten bussissa? Jos autoilija lähtee, useimmiten perille. Yksinkertaista!

Miksi ei kannata mennä Pirkanmaan tilausliikenteessäsi Lidliin?

Pirkanmaan tilausliikenteen autolla pääsisi kyllä tiettyinä aikoina sekä kauppaan että kaupasta, mutta kilometrin kävely ei innosta takaisin yli viikon ruokaostosten kera. Citymarketissa en shoppaile, koska siellä on niin kallista Euron päivien ulkopuolella. Elämässä helpointa alkaa saapastella vaikka suoraan Suupantorille linjalle 11, joka kulkee tasaisesti, eikä tarvitse metsästää aikatauluistanne Pirtil-vuoroja. Kyseisen linjan kalusto tulee sataprosenttisesti Länsilinjoilta, joten linja on suunniteltu aika taidolla.

Ihmeillä pääsee ruokakauppaan, missä voit tehdä rauhassa kaikki hyvät ostokset. Palaan sieltä ilman turhia odotteluita takaisin aikana kuin aikana Länsilinjoilla. Sapattilomalla minulle on tärkeintä, että en käy kaupassa ruuhka-aikaan, pelkästään koronan potentiaalin vuoksi. Auto vaihtuu kirjoituksesta alkaen. Jatkossa liikun Länsilinjojen autoilla linjalla 11, mutta mikäli mahdollista aikatauluttaa, tulen suosimaan ensisijaisesti Väinö Paunu Oy:n autoja, koska tilausliikenteen autot ovat melko huonoja.

Lähetin palautetta Nysselle asiasta, vaikka se ei johtaisi mihinkään. Kilpailuttajat arvostavat hintaa ja vähät välittää palvelusta. Tampereen kaupunkiliikenteen autoissa näen useasti työhönsä kyllästyneitä kuljettajia, joista ei irtoa edes hymyä, saatika tervehdystä. Ikävää tervehtiä noustessa kyytiin, ja TKL:n kuljettaja ei katso sinua silmiin. Väinö Paunu Oy:llä tilanne onpi kuin toiselta planeetalta. Empaattisia, ystävällisiä, nauravia ja yksinkertaisen hyviä kuljettajia valmiina tervehtimään. Mistä palveluita nyt?

Pirtil, bussin ikä 2 vuotta, ihme romut

Miten nuo kehtaavat siellä Nyssellä kilpailuttaa arjen kotilinjaa tällä tavalla? Nykyään sielläkin liikkuu lähinnä kuvan mukaista romukalustoa, ja Väinö Paunu Oy:n siistejä autojani on ikävää, vaikkapa edellä kuvattua autoa #148. Sitten vielä tosiaan ihmetellään, että mihin on väki kadonnut linjalta 12! On myös melkoinen turvallisuusriski ajattaa tuollaisia busseja, joissa eivät edes takavalot toimi (ovat palasina!). Sisältä autot ovat sotkuisia, sillä sitä ei siivoa kukaan. Nyssen edustajat, matkustaisitteko itse näillä?

Mahtaako suunnittelijalla olla yhtään empatiakykyä siihen, että pirkkalalainen Jyri joutuu kävelemään n. kilometrin verran Lidlistään saadakseen viikon painavat ruoat kotiin Pirkanmaan tilausliikenteessä? Voin hankkia avuksi rollaattorin, sillä tänä päivänä sellaisella voi matkustaa Nyssessä ilmaiseksi. Aion suosia toisenlaista reittiä, lähinnä aikataulujen ja pysäkkien vuoksi, joten nähdään kotilinjalla 11. Noin suoritan kauppareissut 2-4 kertaa kuukaudessa nuukailijana, koska veitte ne paunulaiset, päättäjäni.

TKL:n autot ovat nekin päässeet paikoin huonoon kuntoon ajossa, varsinkin siisteydessä, tarvittaisiin pikaisesti varikolla käyntiä miltei jokaisella autolla. Esim. ilkivaltaa voisitte siivota paljon nopeammin, Paunulla se on onnistunut, ja autot ovat aina siistejä myös sisältä! Tilausliikenteen autoissa varikko on vissiin tuntematon käsite, mutta eikö halvalla saanutkin hyvää? Jos jollekin Nyssellä bussien kunnot ja asiakaskato on tullut yllätyksenä, niin ei tämän kuvan jälkeen. Palauttakaa se Paunu, niin palaamme!

Mistä tuo Pirkanmaan Tilausliikenne Oy saa bussikuskeja? Mikä on kun ajotaitoi puuttuu! Melko uusia autoja, näyttää kuin on ajettu kolareita, ja perä osunut ties mihin. Paunun bussit kahdeksatta vuotta, siistiä ulkoa.

Bussifani ei enää käytä lähilinjaasi, 12 on nykyään vaakalaudalla

Linjan 12 käyttöaste oli odotettua alhaisempi, mikä osaltaan johtuu siitä, etten tätä enää käytä. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2022 aikana linjan tarjontaa vähennetään. Eipä pääse suorinta tietä Lidliin, niin samalla vaivalla menen Suupantorille nauttimaan Paunun kyydistä. Näin on tehnyt moni muu. Ei täältä ole pitkä matka Suupantorille, saman verran mitä tulee Citymarketilta tuonne Lidliin. Paluussa kävelen, on liikuntaa. Uskomatonta, että ei tarvitse erikseen urheilla, kun Nysse pitää siitä huolensa.

Omasta puolesta Nysse voi lopettaa kyseisen linjan tarpeettomana Suupantorille. Kuka tahansa pystyy loppuosasta kävelemään Suupantorille, ja pistäkää se kutsubussi huonojalkaisille liikkeelle. Sitä paitsi. Nysse on saanut asiakkaat katoamaan kotilinjalta. Useat autot ovat jonoksi asti Soljassa, eikä yhtäkään pistetä Vaittiin tai lentoasemalle vahingossakaan. Jos vaihdat linjalta 8 ja seuraavaan bussiin linjalla 12 on 20 minuuttia, niin kävelen tuossa ajassa kotiin. En jää odottamaan tuomionpäivääsi Suupantorille.

Lähetin palautetta, nyt Nysselle, että toivon enemmän Paunun vuoroja Pirkkalaan! Paljon parempaa palvelua siellä, ja mielestäni muissa toimijoissa ei ole palvelussa hurraamista Väinö Paunuun nähden.
Ehkä vielä tajuavat, että halvin tarjous ei ole aina menestyksen tae tai reitti kalliiseen Citymarketiin... Minusta hieno Pirkanmaan Tilausliikenne Oy on varteenotettava matkakumppani, vaikkakin kyseisen firman kuljettajilla ei ole virallista työasua, ja saanevat vielä bussitkin siivota itsenäisesti luudallaan.

Odotan kyytiä Euron päiville, tässä

Linja, joka pysähtyy Lidlillä, käärii matkustajavoitot ja on siten oikein kannattava sekä kannatettava. Citymarketiin en mene kuin Euron päivilleni. Silloin kun menen Euron päiville, en käytä lähipysäkkiä. Miksi? Olen tottunut, että bussimatka alkaa kilometrin kävelyllä Suupantorille. Olenpa todennut itse, mihin se johtaa. Kunto on kasvanut samalla, kun autoilijoiden kuntovarallisuus on laskenut. En enää halua käyttää lähipysäkkiä mistään hinnasta. Tulee liikuttua niin, että salikortti oli enää hölmöille.

Olenpa todella tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, ja pääsen tuonne Euron päiville paunulaisellakin, täytyy vain kävellä ekstrakilometri Pakkalankulmasta. Jos ollaan tarkkoja, pysäkkisi on numero 7003. Kyllä vain, bussifani tietää. Euron päiviltä saapastelen ilolla takaisin Pakkalankulman bussipysäkillesi numero 7002. Kunto kasvaa kohisten, samalla kun Pirkkalan ison Citymarketin eteen ajelevat rahvaat sähköautoillaan, aivan liikkeen edustalle lataamaan sähköisiä ajoneuvoja ostosreissujensa lomassa.

Ollessani siellä Euron päivillä, painota Euron tuotteita, etkä osta mitään muuta. Jos kaapeista puuttuu parisen tomaattia ja yksinäinen kurkku, laitan koriin katsomatta hintaasi. Minulla ei ole enää energiaa hakea halvimmat tuotteet eri kaupoista, sillä aika on minulle rahaa. Nykyään käyn ruokakaupassa sen mukaan, missä on eniten tarjouksia, joten saatan tehdä kuukaudessa jo kahdet reissut Lidliin ja yhdet kauppiaiden K-kauppoihin. Prismoissa tulee myös käytyä tilanteen mukaan, jos on energiaa jäljellä.

Pirkkalan omassa Citymarketissa olisi aina sähköautoja, ajetaan ihan liikkeen eteen, samalla kun harjoitan kuntosalia pysäkeille ja pysäkeiltä, takaisin tietysti painojen kanssa. Euron päivät alkanevat? Olen tulossa!

Bussifanin karsitut Paunun aikataulut Nysse-linjalle 8 kaikkialta

En käytä TKL:ää, joten tästä selkeyttä ilman turhia vuoroja. Tarkemmin jos tässä hetkessä miettii, niin pystyisin sittenkin tekemään kauppoja Paunulla. Liikkumaan aina, vaikka insinöörit ovat tehneet siitä vaikeaa. Eniten käyttämäni vuoro arkisin on tuo järjettömän hyvä klo 12.30 vuoro. Ihanin aika lähteä.

Huomaa: en takaa, että alla luetellut vuorot ovat Väinö Paunu Oy:n. Mutta nehän ovat.

Kyösti, pysäkki 7060 (Väinö Paunu Oy)

Arkisin (25 lähtöä, noin 21 %)

00-04: ei Paunun lähtöjä
5: ei Paunun lähtöjä
6: 06.20, 06.52
7: 07.00, 07.52
8: 08.30, 08.37
9: 09.07, 09.15
10: 10.10, 10.50
11: 11.30, 11.40
12: 12.30
13: 13.10, 13.50
14: 14.00, 14.22, 14.45, 14.52
15: 15.22
16: 16.07, 16.15, 16.45
17: 17.07, 17.15
18-00: ei Paunun lähtöjä

Lähtöjä yhteensä 120, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos: 95, Väinö Paunu Oy: 25.

Lauantaisin (22 lähtöä, noin 23 %)

00-04: ei Paunun lähtöjä
5: 5.30
6: ei Paunun lähtöjä
7: 7.25
8: ei Paunun lähtöjä
9: 9.20, 9.35
10: 10.05
11: 11.35, 11.45
12: 12.15
13: 13.45, 13.55
14: 14.25
15: 15.55
16: 16.05, 16.35
17: ei Paunun lähtöjä
18: 18.05, 18.15, 18.45
19: ei Paunun lähtöjä
20: 20.15, 20.30
21: 21.00
22: 22.20
23-00: 23.00

Lähtöjä yhteensä 95, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos: 73, Väinö Paunu Oy: 22.

Sunnuntaisin (27 lähtöä, noin 42 %)

00: 00.30
01: 01.00
02: 02.30
03: 03.00
04: 04.30
05: 05.30
06: 06.30
07: 07.30
08: 08.20
09: 09.40
10: 10.15
11: 11.15, 11.45
12: 12.15
13: 13.15, 13.45
14: 14.15
15: 15.15, 15.45
16: 16.15
17: 17.15, 17.45
18: 18.15
19: 19.15
20: 20.15
21: 21.15
22: 22.25
23-00: ei Paunun lähtöjä

Lähtöjä yhteensä 64, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos: 37, Väinö Paunu Oy: 27.


Mikäli liikennöitsijällä ei ole sinulle väliä, muut TKL:n vuorot ovat käytettävissäsi normaalisti.

Haukiluoma, pysäkki 1668 (Väinö Paunu Oy)

Arkisin (24 lähtöä, noin 21 %)

00-04: ei Paunun lähtöjä
5: 05.55
6: ei Paunun lähtöjä
7: 07.22, 07.30
8: 08.00, 08.07
9: 09.00, 09.37, 09.45
10: 10.20, 10.30
11: 11.20
12: 12.00, 12.40, 12.50
13: 13.40
14: 14.15
15: 15.00, 15.07, 15.37
16: 16.00, 16.07, 16.37
17: 17.50
18-00: 18.20

Lähtöjä yhteensä 112, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos: 88, Väinö Paunu Oy: 24.

Lauantaisin (22 lähtöä, noin 25 %)

00-03: ei Paunun lähtöjä
4: 4.30
5: ei Paunun lähtöjä
6: 6.30
7: ei Paunun lähtöjä
8: 8.25
9: ei Paunun lähtöjä
10: 10.30, 10.40
11: 11.10
12: 12.40, 12.50
13: 13.20
14: 14.50
15: 15.00, 15.30
16: ei Paunun lähtöjä
17: 17.00, 17.10, 17.40
18: ei Paunun lähtöjä
19: 19.10, 19.25, 19.55
20: ei Paunun lähtöjä
21: 21.10, 21.25
22: 22.00
23-00: 23.30

Lähtöjä yhteensä 86, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos: 64, Väinö Paunu Oy: 22.

Sunnuntaisin (27 lähtöä, noin 42 %)

00: 00.00
01: 01.30
02: 02.00
03: ei Paunun lähtöjä
04: 04.30
05: 05.30
06: 06.30
07: 07.30
08: 08.40
09: 09.20
10: 10.15, 10.45
11: 11.15
12: 12.15, 12.45
13: 13.15
14: 14.15, 14.45
15: 15.15
16: 16.15, 16.45
17: 17.15
18: 18.15, 18.45
19: 19.20
20: 20.20
21: 21.20
22: ei Paunun lähtöjä
23-00: 23.30

Lähtöjä yhteensä 64, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos: 37, Väinö Paunu Oy: 27.


Mikäli liikennöitsijällä ei ole sinulle väliä, muut TKL:n vuorot ovat käytettävissäsi normaalisti.

Aikataulut ovat viimeksi päivitetty: 11.11.21. Voimassa 05.06.22 asti.
06.06.22 alkaen Väinö Paunu Oy ei enää liikennöi Pirkkalassa, joten aikataulu jää muistoksi tänne.

Huomaat, että poistin listasta Pirkanmaan tilausliikenteen vuorot Vaitista, koska en yksinkertaisesti enää käytä kyseistä linjaa 12. Pystyn hoitamaan kaikki asiat sapattivapaalla Väinö Paunu Oy:n autoilla, vaikka eivät liikukaan aamusta iltamyöhään. Käyn kyseisellä linjalla 8 myös Ylöjärvellä, loput kävellen. Kunto on noussut uusiin lukemiin, koska kävelyn määrä on uudistuksen myötä lisääntynyt, enkä enää käytä lähipysäkkejä, kuten ennen vanhaan Paunun autoja viittoessani. Uudistus on siten siedettävää.
Marjalta kuultua 16.12.21. Väinö Paunu Oy lopettaa liikennöinnin kesäkuussa 2022 täällä Pirkkalassa. TKL varastaa loputkin vuorot linjalla 8. Varikosta luovutaan ja autot siirretään jouluksi Nekalaan.

Paunu väistyy heti kesäkuun 5. päivä, uusi video - kiitos kaloista!

Tämä video kuvastaa tuon paremmin kuin mikään muu. Vain yksi kyyti voi olla paras. I Want More :) Jo kymmenen vuotta on noilla ajettu Pirkkalaan muutettuani, so long, and thanks for all the fish. Kiitos!


2012 - 2022, kiitos paljon Paunun kuljettajat!
Ihania muistoja olisi useista tuhansista, ainakin, bussimatkoista.
Välillä on ajeltu huvin vuoksi aamusta yön tunneille teidän autoissa 🤣

Suklaata ovat minulta saaneet Paunun bussikuskit: Marja, Sirpa, Jyrki, Katri ja Jyrki.
Minnaa ehdin viimeisenä päivänä kehua ohjaamoon, siirtyi muualle :)

Suklaata ei ollut mukana, olisin kyllä tarjonnut muutaman levyn.
Paunulaisissa ikuisesti ja vaikkei niitä kuljekaan täällä enää.
Jatkakaa samaan malliin Paunulla tai muualla!

Ajassa taaksepäin vuoteen 2020. Olin pahasti työuupunut introvertti. Kiroilin erästä päivää ja hajoilin palasiksi talvella usein auenneesta kengännauhasta. Tulin sisään linjalle 1B, huomasin tutun kuskin ja poistuin pian autosta maailman onnellisimpana henkilönä. Naiskuski, luottokuski kutsumanimeltään, vilkutti vielä kotipysäkillä ennen lähtöä minulle. Vieläkään en ymmärrä miten se oli mahdollista. Saan niistä autoista mm. videossa näkyvää oviterapiaa, parannusta arkeen ja käsittämätöntä onnenpotkua.

Vielä tänäkin päivänä ajelen Paunun autoilla korjaamaan mielialaa paremmaksi ja joskus kuunnellen 2020 ajan musiikkia kyseisiltä päiviltä, jota Paunun autoissa työuupuneena kuuntelin matkalla töihin. Mihinkään muualle en tule niin, että lähden sieltä tuhat kertaa onnellisempana. Kerran tunsin kotona kipua, enkä edes osannut nimetä sitä, luulin jopa kuolevani siihen. Istuin keväällä 2022 kotonani, enkä soittanut edes ambulanssia, koska en yleensä pyytäisi apua muilta. Haluan ensin ratkaista asiani itse.

Pari tuntia mietin, etsiskelin tietoja Googlella, mutta mitään ei löytynyt hakusanoilla "kivi mahassa". Se tuntuikin siltä, että mahassa olisi iso kivi, tai joku muu esine. Tunne, jota en ollut tuntenut koskaan ennen. Pian keksin ratkaisun, lähdin kunnolla liikkeelle, menisit Suupantorille ja nousin paunulaiseen. Se tunne, mikä minulla oli, hävisi matkalla Haukiluomaan. Siitä olen nyt pyörinyt näissä autoissa, kun on ollut vähänkin aihetta. Tuntuu, että kun sisään astut rikkinäisenä, poistut toimivana ja mielissäsi.
Minulla olisi käsittämätön koneisto. Voinen olla ääriäni myöten täynnä asioita, mutta en siltikään huutaisi ihmisille, vaan kengännauhoilleni tai puristelen tyynyä suutuksissa. Jos oikein vaikeaa on, bussista lääkettä.

Yhteenveto: bussifani elää vaihtamalla lähiautot hyötyliikuntaan

Kiitän paunulaisia kuljettajia lukuisista matkoista Vatialaan, joiden avulla olemme vaihtaneet tuhansia sanoja. Olemme jutelleet näistä uudistuksista, joiden takia moni kuljettajani on vaihtanut Pirkanmaan tilausliikenteelle varmemman työn johdosta. Tuntuu, että Väinö Paunu Oy on sijoitettu todella ahtaalle päättäjien toimesta. Puhutaan tästä ilmastoahdistuksesta, ja suuresta työttömyydestä, mutta samalla innolla viedään kuljettajien töitä sillä, että Pirkanmaan Tilausliikenne Oy kuljettaapi halvemmalla...

Omassa tilanteessa muutoksia on paljon, ja näihin on pakko tottua. Yhdellä ihmisellä ei ole kamalasti valtaa suurien herrojen päätöksissä. Moni harkitsee jo henkilöautoja, koska joukkoliikenne heikkenee Pirkkalassa näin paljon esimerkiksi lentokentän seudulla. Eilen täältä lähti viimeinen 1A, joten sitten hyvä keksiä miten varusmiehet, koululaiset, eläkeläiset tai tavalliset työläiset pääsevät ilman vuoroja kulkemaan. Viimeisimmän vuoron lentokentältä Kangasalle hoiti paunulainen kuski Mats Karlsson.

Ilo ja kunnia matkustaa paunulaisilla, mutta jatkossa se on hieman vaikeampaa. Jos mahdollista, tulen heitä suosimaan yksittäisissä matkoissa. Vielä eilen niitä paunulaisia kulki tämän tästä TKL:n välissä, mutta tilanne tänään on se, että jopa 95 prosenttia näistä vuoroista ajaa Tampereen kaupunkiliikenne. Miten suosia paunulaisia? Ei yhtään mitenkään, koska väliaika vaunujen välissä on liian pitkä. Kuulen työtä tekeviltä useita moitteita siitä, että kuka jaksaa kolme vaihtoa ennen työpaikkaa ratikkoineen?

Jos työmatka pitenee liikaa, ihmiset masentuvat, uupuvat ja jäävät sairaslomalle. Pirkkalalainen, sekä miksei tamperelainen päättäjä, vähät välittää aiheesta niin kauan kuin ratikka kulkee n. 7,5 minuutin välein Hervannan ja Pyynikintorin välillä. Olen aidosti melko pettynyt uudistukseen ja vaikea kuvitella, että se edistää joukkoliikennettä aikana, jona sitä pitäisi viedä eteenpäin. Ei taaksepäin. Olen puhunut, joten nyt on sinun vuoro. Onko mukana päättäjiä? Voisitko ystävällisesti viedä tuota asiaa eteenpäin?

Reitit ja aikataulut ovat suunniteltu huonosti. Useimmille se näkyy poistuvissa viikonlopun vuoroissa, useimmissa vaihdoissa matkalla kohteeseen, hyväksi havaittujen reittien muutoksista epäedullisiin ja kävelyn sekä pyöräilyn määrä lisääntyy. Jopa sateella. Perheyrityksiäsi ajetaan ahtaalle, mitäpä vielä?

Emme tarvitse uusia halpatoimijoita ja uudempia romubusseja. Tarvitsemme sen mitä oli, Paunu.

Knoppitietoa bussifanilta kaikille teille: "Jyrki, Väinö Paunulta nopein bussikuski"

Ennen muuta sanon sinulle Jyrki, olet niin nopea bussikuski. Aina kun olen sun kyydissä, perillä ollaan kaikki ennätysajassa. Ei ole häpee olla nopee! Otin ajoajan sekuntikellolla ja vertailin työkavereihisi :)
 • Väinö Paunu Oy, Länsilinjat Oy: ne ovat perinteikkäitä tamperelaisia bussifirmoja, joita uhkaa nyt Nobina, Vekka Liikenne ja Pohjolan Liikenne yrittäessään tai voittaessaan linjastokilpailutuksia.
 • Väinö Paunu Oy on liikuttanut meitä pirkkalalaisia kymmenen vuotta Nyssen alla, ja tietysti tuota pidempään, omana liikennöitsijänään. Aikana, jolloinka TKL hoiti vain Tampereen liikennettään.
 • Väinö Paunu Oy:stä on monia loruja. Tunnetuin lienee "Kilisee kolisee nousee sauhu, mäen takaa kuuluu pauhu, sieltä tulee harmaa vaunu, jonka kyljessä lukee Väinö Paunu!". Ei piakkoin enää.
 • Aloitin karsastamaan TKL:n autoja heti, kun tulivat linjalle 1, koska tiesin mihin tämä nyt johtaa. Paunun alasajoon linjalla ennen pitkään, ja kuinka oikeassa olin. Muuta en käytä, loppuun asti.
 • Jos tulen tänään Suupantorille, odotan ainakin kolmen, mutta usein yhdeksännen bussin yli, että pääsen liikkumaan sillä, mihin olen vuosikymmenessä tottunut. Väinö Paunu Oy kulki hyvin niin sota-aikaan kuin myös nyt! No, ainakin siihen kesäkuun alkuun, sitten vaihdetaan jo kotilinjaa.
 • Kymmenessä vuodessa tunnet kuljettajasi nimeltä ja he tervehtivät sinua nähdessään ohjaamosta kesken kaiken olitpa sitten Suupantorilla tai Tampereella, parasta vilkuttaa takaisin. Huomasin!
 • Talvisotaan iskettiin 20 parasta autoa Väinö Paunu Oy:ltä, ennen sitä vuoroliikennettä Suomessa. Sitä oli ennen vanhaan, ennen talvisotaa vaikka ja mihin, Jyväskylään, Mänttään ja ihan Kuruun.
 • Nysse-autot #141-149 hommattiin uusina kesäkuussa 2014 täysin Pirkkalan liikennettä varten. Jo muutoksia ilmassa, enemmän liikennettä ja Nysse-brändin alla. Tätä juhlittiin ja uusin bussein.
 • Vuonna 1979, Paunu pani liikkeelle Kalevala-bussisarjan, joka sai suurta suosiota. Tilausliikenne, sitä yhtiö on ajanut aina Budapestiin saakka, joten ihan kotimaahan ei firman ajotaito ikinä jää.
 • Ennen lopullista vetäytymistä, Pirkkalan varikolla työskenteli aktiivisesti noin kuusi kuljettajaa. Silloin, kun liikennettä oli enemmän linjalla 1, varikolla oli myös enemmän busseja ja kuskeja.
 • Ylöjärveläinen bussifirma Pirkanmaan Tilausliikenne Oy on laajentunut nopeasti kasvamaan. Se ei kuitenkaan aiheuta mitään muuta, kuin entistä enemmän syvenevän Paunun ahdingon alalla. Pirtilillä on vuoden 2019 kahdesta miljoonasta jo yli 5 miljoonaa linjakilometriä ja tämä kasvaa.
 • Nysse-verkoston häviäjiin voidaan laskea Valkeakosken liikenteen ja Väinö Paunun. Molempien linjakilometrit ovat laskeneet reippaasti vuodelta 2019 tähän päivään. Väinö Paunu Oy:n viidestä miljoonasta linjakilometristä pudottiin kahdessa vuodessa kolmeen miljoonaan linjakilometriin.
 • Väinö Paunu Oy menettää myös Nokian liikennettään, linjalla 70B, joka menee 2023 halvemmalle liikennöitsijälle. Tämän myötä todennäköisesti myös Kehon varikko Nokialla suljetaan kokonaan. Osa kuljettajista ovat menossa eläkkeelle, ja muut uskoakseni vaihtavat firmaa. Huonosti menee.
 • Väinö Paunu Oy ei enää mielestäni osallistu Nysse-kilpailutuksiin aktiivisesti ja tämä voisi johtua siitä, että Martti Paunu haluaisi nyt eläkkeelle. Samalla laittaisi mielellään perinteikkään bussien firmansakin ansaituille päiville. Oma näkemys on, että Paunua ei ole lähivuosina olemassakaan.
 • Vuoden 2022 aikana Väinö Paunu laittaa autoja myyntiin. Ei niitä kannata tyhjänäkään seisottaa varikolla. Kun ei ole liikennettä Nysse-verkostossa, niin ei ole, rahoiksi vain. Myyntiin lähti jopa autoja uusimmasta päästä, ainakin autot #148, #141 ja #123. Epäilen, että myös VDL:t lähtevät.
Erityisenä kiitoksena tähän lopuksi haluaisin kiittää Pirkkalan varikon kuljettajia. Jyrki, Sirpa ja Marja. Olette näin hyviä. Nekalan varikolta yksi naiskuski, kiitos kanssa. Säästit kissan hengen kotiseudullani yksinkertaisesti sillä, että pysähdyit suojatielle ikiajoiksi. Vaikka linjasi oli myöhässä, mitä väliä? Kissa sai uskallusta bussin edessä ja ylitti suojatien turvallisesti, sitten jatkettiin. Olet sen suklaan ansainnut ohjaamoon. Muillekin olen aina suklaata antanut, koska tällaisia bussikuskeja pitäisi arvostaa todella.

EDM-sessio paunulaisiin (Bussifanin matkalista, n. 123 h 34 m)

Kuuntelen vain elektronista tanssimusiikkia kaikkialla erilaisista omista sekä muiden soittolistoista. Paunulaisiin minulla on kuitenkin erityinen soittolista, jota erityisesti päivittelen bussista käsin. Tästä soittolistasta et kuule samaa kappaletta Radio Novan tavoin 50 kertaa päivässä, onnea matkaan vain!

Bussifani nauttii ilometreistä paunulaisissa soittolistalla. Biisilista päivitetty (nyt 2 257 biisiä)!

Sehän meni helposti soittolistalle Väinö Paunu Oy:n tai mistä vain bussista:
Lista kasvaa melko rivakasti, nyt 20 gigatavua, piti hommata isompi muisti puhelimeen 128 Gt :)

Ilometrit ja 25 tuoreinta biisilisäystä listoille. Ajeluita ja musiikkia. EDM on loputonta!
 1. Scream Intention, Sasha F - Hellship (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #183.
 2. The Sax Brothers - Careless Whisper (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #184. Menoja.
 3. Jumper - Umamama (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #184.
 4. DJ Execute - The Way I Am (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #184.
 5. Berserk+Haste - Quicksand (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #102. Paluuja.
 6. Junkfood Junkies - Hardcore (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #102.
 7. Addicted Craze, Sweetunes - Back For One Day (Manox Remix Edit). Länsilinjat Oy, #102.
 8. Hatred - Fuck The World (Radio Edit). Länsilinjoja odotellessa, mikä ilmiö tämä nyt on!
 9. Doon-M, Dan-J - Come & Take Me (Pizzybrothers Remix Edit). Länsilinjat Oy, #185. Menoja.
 10. Dither - In For The Kill (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #185. No nyt on bassoa kyllä bussissa!
 11. Topmodelz - Something About You (Sample Rippers Remix Edit). Länsilinjat Oy, #185.
 12. Lazard - Little Star (Cascada Radio Edit). Länsilinjat Oy, #185.
 13. 🆕 Mat Weasel Busters, Billx - Break Your Neck (Radio Edit). Väinö Paunu Oy:tä odotellessa.
 14. Furyan, LSD - Overdose Party (Radio Edit). Länsilinjoja odotellessa, bassolinjan yliannostus!
 15. Patrick Desire, Dooky Mackey - One Desire (Club Radio Pitch). Länsilinjat Oy, #115. Paluut.
 16. Rave Allstars - Ping Pong 2006 vs. Object One (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #115.
 17. S.E.X.Appeal - Skin 2 Skin (Cc.K Remix Edit). Länsilinjat Oy, #176.
 18. Discocrew - Varje Vecka Är Det Helg (Radio Edit). LÄNSILINJAT OY, #176. Jag talar inte Svenska, se on ainoa mitä ruotsiksi osaan ja "Joka viikko on loma!". Onnekseni ei tarvinnut opiskella :) Se kappale valikoitui lähinnä sapattivapaaseen sopivan teeman vuoksi, listalle ja on hyvät bassot!
 19. Slippy, TYNAN - Sell Your Soul (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #173. Maanantain bussiliikkeet!
 20. Radianze - Let Me In (The Saints Remix). Länsilinjat Oy, #182. 15B, biiseillä psykoosiosastolle?
 21. GPF, Russian Village Boys - Hello Baby / Privet Detka (Radio Edit). Länsilinjoja odotellessa.
 22. Da Vibe - Taking Me (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #77. Lidl ja Citymarket, hamstrausostoksille.
 23. Sinister Seven - Candy (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #77. Toinen biisi menossa soittolistoille.
 24. GPF - All I Ever Fucked (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #103. Bassot kohdilleen, niin on kivampi.
 25. Major Conspiracy, Rosbeek - Ready To Die (Radio Edit). Länsilinjat Oy, #103. Toinen biisi tässä.
Rajaton bussikortti lainassa seuraavan kerran, 3.10.22, jotain sitä aina keksii.

Saisiko olla elektronista tanssimusiikkia bussimatkoilla?

Sitä riittää lisättäväksi Paunulaisissa.-soittolistalle, Spotifyssa.

Klassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia reissulla, 23.9.22. Ajeluita ja musiikkia.

MENO, linjalla 6, bussin numero #116 (En tunne) ja #111 (Automyyjä), Väinö Paunu Oy!
 1. 🔙 Kim Sozzi - Break Up (Cascada Edit). Väinö Paunu Oy, #116.
 2. 🆕 Atmozfears, Jesse Jax - The Ritual (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #116.
 3. 🆕 Strixter - Falling Down (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #116.
 4. 🆕 Comao - Would You (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #116.
 5. 🆕 Act Of Rage - Dirty (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #116. Hyppää takimmaiseen!
 6. 🆕 Rebelion - Rock Tha Party (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #111.
 7. 🆕 Mark With A K, Bassbrain - 6IXPACK (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #111.
 8. 🆕 Adronity, TNYA - The Revenant (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #111.
 9. 🆕 Clockartz - God's Basement (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #111.
 10. 🔙 DJ Roine - You Can Turn To Me (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #111. Hyppää takimmaiseen!
Kuulokkeiden kanssa oli teknisiä ongelmia, mutta sain ne kuntoon sopivasti ennen Paunuun nousua.

Made with Clipchamp
PALUU, linjalla 6, bussin numero #112 (Agentti), #118 (Merimies) ja #110 (Katri), Väinö Paunu Oy!
 1. 🔙 Renegade Masterz - Chrystal Ship (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #112.
 2. 🆕 Demi Kanon, Adrenalize - Hide Away (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #112.
 3. 🔙 Junkfood Junkies - Everytime (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #112.
 4. 🆕 Riot Shift, So Juice - 666 (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #112.
 5. 🔙 Diamond - Reason (Yanou Trance Edit). Väinö Paunu Oy, #112. Hyppää takimmaiseen!
 6. 🆕 Technikore, Menta - Your Love (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #118.
 7. 🔙 Beattraax - Project Well (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #118.
 8. 🆕 Andy The Core, Mind Compressor - ESRR (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #118.
 9. 🔙 Maurice - Mr. Vain (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #118.
 10. 🆕 Irradiate - Edge Of Infinity (Radio Edit). Väinö Paunu Oy, #110. Hyppää takimmaiseen!
Jäädään pois Linnainmaalla, Katri ohjaa perässä. Päivän saldo kahdeksan tuntia busseissa nonstop.

Huom! Olen vähentänyt bussien käyttöä arvolla Paunun vetäydyttyä Pirkkalasta, satula on käytössä!

Vain 25 viimeisintä bussimatkaa maksutta, bussikortin arvolla tai pankkikortin rahalla:
 1. 18.9.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #22. Festivaalit, tölkkijahtiin tienaamaan. 0,00 euroa.
 2. 18.9.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #3. Kotiin päin sieltä jahtireissulta. 0,00 euroa.
 3. 18.9.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #5. Ruokaostoksilla paikassa Lidl. 0,00 euroa.
 4. 18.9.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #3. Paluu nyt ruokaostoksilta Lidl. 0,00 euroa.
 5. 21.9.22 - LÄNSILINJAT OY, #103. Lidl/Prisma hamstrausostoksia, alku fillarilla. 0,00 euroa.
 6. 21.9.22 - LÄNSILINJAT OY, #183. Lidlistä, loppumatka ihan fillarilla. 0,00 euroa.
 7. 22.9.22 - Länsilinjat Oy, #184. Tyylikkäästi ilta-ajelulle Nyssellä ja Partolaan. 0,00 euroa.
 8. 22.9.22 - Länsilinjat Oy, #102. Kotiin päin sieltä ja täysin vaivatta vielä. 0,00 euroa.
 9. 23.9.22 - Länsilinjat Oy, #185. Tampereelle, tölkkijahti pika ja paunuilemaan. 0,00 euroa.
 10. 23.9.22 - Väinö Paunu Oy, #116 ja #111. Uuden edm-musiikin kuuntelua klassikoilla. 0,00 euroa.
 11. 23.9.22 - Väinö Paunu Oy, #112, #118 ja #110. Uuden edm-mus. kuuntelua klassikoilla. 0,00 euroa.
 12. 23.9.22 - Pohjolan Liikenne Oy, #805. Päättävä Paunu, takaisin keskustaan. Jatkuu. 0,00 euroa.
 13. 23.9.22 - Länsilinjat Oy, #115. Lielahteen, tölkkijahti pika ja sitten evästauko. 0,00 euroa.
 14. 23.9.22 - Länsilinjat Oy, #176. Tarjouskenkien noudolla XXL:stä takaisin. 0,00 euroa. Otetaan 15B suuntaan Pitkäniemen sairaala. Kävellen loput. Kahdeksan tunnin bussiajelut olisi nyt paketissa.
 15. 23.9.22 - Länsilinjat Oy, #1xx. Auton vaihto toiseen ja sieltä Pirkkalaan takaisin. 0,00 euroa. Tämä lähtö peruuntui, sillä keksin mennä Pirkkalaan 15B:llä Pitkäniemen sairaalalta kävellen, helppoa.
 16. 25.9.22 - Länsilinjat Oy, #168. Huviksi, kokis ja halvin suklaa Prisman takapihalla. 0,00 euroa.
 17. 25.9.22 - Länsilinjat Oy, #168. Paluu kuntakeskukseen ja sieltä pyörällä loput. 0,00 euroa.
 18. 26.9.22 - Länsilinjat Oy, #173. Tölkkijahti, tanssimusiikista nauttimista ja muutakin. 0,00 euroa.
 19. 26.9.22 - Väinö Paunu Oy, #112. Linnainmaalle keskustasta. 0,00 euroa.
 20. 26.9.22 - Väinö Paunu Oy, #116. Linnainmaalta keskustaan. 0,00 euroa.
 21. 26.9.22 - Länsilinjat Oy, #182. Paluu, Pitkäniemen sairaalan lähdöllä, sieltä kävellen. 0,00 euroa.
 22. 29.9.22 - Länsilinjat Oy, #77. Satsi niitä K-menu-suolakurkkuja löytötölkeillä. 0,00 euroa.
 23. 29.9.22 - Länsilinjat Oy, #103. Suolakurkut miltei kotiin ja muutama Lidl-ostos. 0,00 euroa.
 24. 29.9.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #21. Ei näitä hullukaan kanna. Bussi avuksi. 0,00 euroa.
 25. 29.9.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #21. Kausikortin palautus omistajalle. 0,00 euroa.
Haluatko ilmaisen bussimatkan? Lainaa kaverisi kausikorttia, onnistuu! Jää rahaa Loimaallekin.

Mietteillä tai tulossa olevat olevat seuraavat bussimatkat:
 1. 2.10.22 - Länsilinjat Oy, #1xx. Pitkästä aikaa elokuvateatteriin ilmaisilla lipuilla. 2,10 euroa.
 2. 2.10.22 - Länsilinjat Oy, #1xx. Elokuvateatterista, kauhuleffalta, suoraan kotiin. 2,10 euroa.
 3. xx.10.22 - Länsilinjat Oy, #1xx. Nuuka löysi paikallislehdestä kupongin, matkalle. 0,00 euroa.
 4. xx.10.22 - Väinö Paunu Oy, #1xx. Lehdestäsi löytyi Duon kuponki. Rax-buffet 6,90: ohittamaton tarjous, mennäänpä sinne ja samalla säästyneillä rahoillanne kokeillaan remontoitua Hervannan uimahallia. Sain aiemmin ohjeet Paunun naiskuskiltani uimahalliin, löytyi helposti. 0,00 euroa.
 5. xx.10.22 - Väinö Paunu Oy, #1xx. Paluu aamu-uinnilta uimahallista ja buffetista. 0,00 euroa.
 6. xx.10.22 - Länsilinjat Oy, #1xx. Kotiin hallista. Talvella sitten avantoon? 0,00 euroa.
 7. 29.11.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #xx. Tampereelle tietty. 2,10 euroa.
 8. 29.11.22 - ExpressBus / Väinö Paunu Oy, #xx. Jospa sitä Loimaalle uimahalliin ym. 12,00 euroa.
 9. 29.11.22 - ExpressBus / Väinö Paunu Oy, #xx. Illan viimeinen pika Tampereelle. 12,00 euroa.
 10. 29.11.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #xx. Tampereelta tietty. 2,10 euroa.
 11. 16.12.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #xx. Avantoon ja rantasaunaan. 2,10 euroa.
 12. 16.12.22 - Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, #xx. Kotiin. Hyvinhän se meni? 2,10 euroa.
Huom! 18.45, 19.45 vaikuttaisi olevan sopiva lähtö arkisin tehdä kauppareissuja kotilinjalla, hienoa!

Biisilistan rehellinen kuvaus itse ylläpitäjältä:
Nauti soundeista Tampereelle tai minne ikinä. Suurin osa biiseistä, elleivät peräti kaikki, muistuttavat ilometreistä Väinö Paunu Oy:n busseissa. Niissä on pyyhitty kyyneleitä silmistä, nukuttu univajeeseen, kuunneltu teknomusiikkia, iloittu arjen pienistä hetkistä ja ennen muuta nautittu yhdestä elämästä!

Biisilistan tyylilajit edustavat raskainta konemusiikkia:
UK Happy Hardcore, Rawstyle, Hardstyle, Frenchcore, Dubstep, Gabber Hardcore, Industrial Hardcore, Hard Trance, Dancecore, Jumpstyle, Freeform, Speedcore, Psy Trance, Nightcore ja paljon muutakin!

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

En enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Jyrin älypuhelimessa on 20 sovellusta

Nuukan parhaita aseita inflaatioon #1

Bussifani häipyisi Loimaalla, näin kävi

Introvertti, joka minimoi tästä kaiken

Jyri on uniikki INFJ-persoonallisuus

Vuosi sapattivapaata, tämän mä opin

Paunulla 10 vuotta ajelua, nyt loppui