Varma 2,49 % lisäkorko omalle tilille

Instabank tuli melko kuuluisaksi menneinä vuosinaan yhtenä nettipankkina parhaimmilla koroilla. He tarjosivat pitkään kilpailukykyisen koronsa, ja sosiaalinen media sekä blogit olivat täynnä juttuja siitä, että korkoa korolle -ilmiö olisi huomattavasti todennäköisempi mikäli siirtää säästönsä kotimaisesta pankistaan Instabankiin. Samalla minulta ei ole jäänyt huomaamatta sekään, että aikoinaan parhaaksi koroksi tituloitu 1,75 prosenttia olisi nykyään Bank Norwegianissa enää jo surulliset 0,75 prosenttia.

Liian moni muutoksiin pettynyt Bank Norwegianin asiakas siirsi säästönsä, jopa kymmeniä tuhansia euroja Instabankiin, koska Bank Norwegian laski niin huikeaa korkoa kerralla ja yllätykseksi jopa näin paljon. Säästäjien tuotosta lähti yhdessä yössä yksi prosentti. Instabank käytti tilaisuuttaan hyväksi ja piti korkonsa ennallaan n. prosentissa. Pankki sai lähes ilmaisia, helposti ongittuja säästäjäasiakkaita, olemalla rehellisiä ja anteliaita. Nähdäkseni säästäjät Bank Norwegianissa olivat aika korkotietoisia.

Siirsin kaikki säästöt S-pankista 29. marraskuuta 2018 Bank Norwegianiin ja siitä alkaen nollakoron sijasta on juossut jutun mukainen 0,75 pikku korko. Huomaa, että inflaatio tänä päivänä on noin kaksi prosenttia, joten häviät tilille säästämisessä kaikkia korkoja. Jos sinulta löytyy säästöjä Instabankissa, ja luulet perinteestä tänä päivänä, että korko olisi edelleen markkinoiden paras: on aika herätä. Näinpä saat vain 0,30 prosentin lisäkoron vaihtamalla pankkia jälleen kerran. Instabank ei ole tänään paras.

Instabankin mukaan he tarjoavat markkinoiden parhaimman koron säästötilille, joka sinänsä on toki kuluton ja ilman nostorajoituksia, mutta löydän yhden nettipankin huomattavasti paremmalla korolla. Tällainen toimija on tunnettu luottokorteistaan, ja he tarjoavat tätä parempaa korkoa korolle -ilmiötä ennen muuta siksi, koska tuhansien säästöt kerryttävät korkoa myös aiempien vuosien voitoista. Jospa korko on jopa 0,30 prosenttia parempi, ilmiön avulla saanet tienata helppoa rahapottia sijoittamatta.
Instabankin korko on laskenut tänä vuonna 0,45 prosenttiin, joten jos liityit kyseisen säästötilin asiakkaaksi prosentin koron takia vuosi sitten, onpa korkea aika hakea säästöillesi parempaa korkoa jostakin muualta.
Vertailin korot puolestasi, joten kerron merkinnässä mistä nykyään voi saada parasta korkoa säästöille ilman, että rahoja täytyy sijoittaa. Jos haluat hyvää tuottoa rahalle, sijoitusneuvontaa voi toki harkita.

Tämä blogi ei anna mitään sijoitusneuvontaa, eikä sen kirjoittajaa kannata välttämättä liioin matkia.

Polttaako tonni kämmenessä? Bigbank? Kulutusjuhla? Sijoitus?

En vieläkään anna sijoitusneuvontaa, mutta sanon että sinulla on oltava sekä säästöjä että sijoituksia. Säästöilläsi turvaat toimeentulon silloin, kun pomosi sanoo, ettei sinua huomenna enää tarvita. Toki saat sosiaaliturvaa ja muita etuja, mutta perheellisenä sosiaaliturva voi olla pientä. Suomessa tarjottu sosiaaliturva on parempi, jos asuu yksin ja tämä näkyy helposti siinä, että yksin asuvia on niin paljon. Omalla hätätililläni on rahaa ainakin kuudeksi kuukaudeksi inflaatiosta huolimatta 0,75 % korolla.

Lisäksi sijoitan, tällä hetkellä sijoituksissani on yli 2 000 euroa, jotka voivat tuottaa 30-60 kertaisesti lähivuosina. Sijoitustyö on helppoa, kunhan tietää perusteet ja kohteen taustan. Et sijoita huijauksiin, etkä epämääräisiin kryptovaluuttoihin, vaan sijoitat tuttuihin ja tunnettuihin kryptovaluuttoihin. Jos olet uskalias, kannattaapi sijoittaa myös osakkeisiin tai rahastoihin. Henkilökohtaisesti en rahastoja pidä hyvinä sijoituskohteina, koska mielestäni kryptoilla tienaa enemmän tekemättä juuri mitään.

Sijoittaminen onkin siitä hyvä, että korkoa korolle tulee silloinkin kun nukut, eli raha tekee puolestasi töitä. Sinun ei tarvitse mennä firmanne varikolle ajamaan busseja, vaikka sekin on toki arvostettavaa, että pääsen liikkumaan ruokakauppaan että menoihini. Miksi sitten sijoitan, jos Veikkauksella voittaa aina? En ole nähnyt, että isäni tai äitini rikastuisi iisisti sillä, että ovat lauantaisin kalliin 4K-television ääressä lottolähetyksen parissa. Jos rikastuisivat lotossa, olisivat varmaan velattomia tähän päivään.

Pankkien korot ovat laskusuunnassa

Sijoitukset kiinnostavat minua heti ennen muuta siksi, koska Instabankin säästötililtä tuli viesti, että korko laskee puoleen. Korkonäkymiin tulee vain 50 prosentin alennus. Olipa selvää, että minua ei 0,45 prosentin korko enää miellytä. Sijoitin samaisen tonnin Coinmotioniin ja viikon kuluttua salkun arvoa oli yli 11 prosenttia. Nyt haluan kysyä sinulta, mistä löydät säästötilin, joka antaa edes viiden prosentin koron? Tonni, joka olikin vähän aikaa sitten Instabankissa olisi vuoden lopuksi vain n. 1 004,5 euroa.

Siis 4,50 euron tuotto siitä, että raha makaa tilillä. S-pankki maksaa vielä vähemmän, ja tuon takia en siellä tilejä omistakaan. Suosittelen hätätileille Bank Norwegianin tilejä, koska korko on tällä hetkellä korkein, mutta ymmärrän todella kuinka rahoitan samalla pikalainausta ja epämääräistä toimintaa. Se ei ole sitten epämääräistä, että viikon kuluttua tonnin sijoitus on jo 1 100,10 euroa. Salkun arvon nousu on minulle jatkuva lottovoitto, joten haluaisin kovasti, että rahatukkua ymmärrettäisiin muuallakin.

Veikkauksen peleilläsi tuhlaat rahojasi kaivoon. Sijoittamalla voitat aina ja se tekee sinusta onnellisen ihmisen. Ehkä joskus minun ei tarvitse töihin palata? Entä jos sama onni olisi sinun juttu? Mitä tekisit, jos bussia ei enää tarvitsisi ajaa noin yhdeksän tuntia päivässä? Rahaa olisi taskussa kuin hiekkaa. Voin toki kannustaa muita sijoittamaan, tai naapurisi Jenna voi toivoa että seuraatte perässä. Remonttia siis pukkaa. Jenna laittaa parasta aikaa jotakin Epoqin keittiötä kuntoon, etkä enää remontin ääniä jaksa.

Moni unohtaa tarkistaa paras korko, mikäli säästöjä edes löytyy

Moni toitottaa jatkuvasti siitä, että säästöjä ei ole, ja se ainoa S-tuottotili pankissa sisältää nolla euroa. S-pankin mukaan suomalaiset säästävät nähdäkseni ahkerasti. Uusimman nettitiedotteen mukaan S-pankissasi on juuri nyt talletuksia 7,3 miljardin edestä. Tämä ei kuitenkaan kerro kuinka moni oikeasti säästää. Talletuksilla voidaan nimittäin tarkoittaa määräaikaisia tai määräajattomia säästötilejä, ASP-tilejä sekä käyttötilejä. S-pankissasi on saman uutisen mukaan tänään noin 3,1 miljoonaa asiakasta.

Jos oletetaan, että ainakin 3/10 pääsee säästämään ja he säästävät vain S-tuottotilille, rahoille et tällä säästötilillä pääse. S-määräaikaistili ei sekään ole tae rikastumiseen, sillä esimerkiksi Bigbank maksaa samaiselle talletukselle huomattavasti parempaa korkoa samassa ajassa. Omalla S-pankin käyttötilillä on kirjoitushetkellä 2 308,60 euroa ja rahapotissa on kaikki mitä S-pankissa minulta. Olenpa aiemmin sen toistanut, ja toistan sen nyt uudelleen, että S-pankissa minulla ei enää ole säästötilejä yhtäkään.

Tämä ei tarkoita sitä, että en säästä. Säästin elämän varrella paljon, ja raha on kulkeutunut tavalla tai toisella Bank Norwegianiin, joka tarjoaa markkinoiden parasta korkoa. Valehtelisin jos väittäisin, että olen hyvä asiakas S-pankille. En nimittäin usko siihen itsekään. Maksan pankkipalveluista nolla euroa vuodessa eikä minulla ole säästöjä pankissa. S-pankki ei voi hyötyä säästöistä, mikäli haluaa myöntää naapurisi Ritvalle asuntolainaa, josta hän on niin pitkään unelmoinut. Omat säästöt asuvat muualla.

Pyykinkuivausteline ei ole säästötili

Tässä vaiheessa on tietysti hyvä muistuttaa, että useimmissa pankeissa rahasi ovat varmassa tallessa, tästä voit kiittää talletussuojaa. Säästöjä ei kuitenkaan kannata olla tilillä yli sata tuhatta euroa, koska tätä ylittävän summan saaminen takaisin on konkurssipesästä yleensä epävarmaa. Mikäli esimerkiksi Bigbank menee lähivuosina konkurssiin, niin saat konkurssitilanteessa ison 10 000 euron talletuksesi normaalisti talletussuojarahastosta korkoineen. Hyvä muistaa, jos tässä innostuu tilisäästämisestä.

Kuinka moni säästää? Hankala sanoa tietämättä. Olettamus on, että hedonistisen oravanpyörän aikana säästöt olivat melko vähäisiä, mutta jatkavat hyvin yleistymistään. Toivottavasti merkintäni ansiosta. Täällä ajattelen parastasi ja toivon, että joskus pääset hyvistä tilikoroista nauttimaan. Nyt kannattaapi matkia, eli S-pankista talletukset muualle, vaikka Bigbankiin paremmille koroille. S-pankkini saattaa houkutella minua säästötilien asiakkaaksi uudelleen vasta, mikäli nollakorosta tulee katseenkestävä.

Entä paljonko pitäisi oikein säästää? Jos pystyt säästämään tänään vain euron, säästä. Säästöillä ei ole minimitalletusta. Muutamasta eurosta kasvaa sata. Taloudelliseen vapauteen sata euroa ei vielä riitä, joten pyri elämässä siihen, että säästät palkasta vähintään 20-40 prosenttia. Jos olet nuukailija, säästä upeimmillaan 50 prosenttia, ainakin niinä kuukausina joina suinkin pystyt. Niin saat €100 000 kasaan, muista siirtää osan rahoista rahastoon, sijoituksiin tai toiselle tuottotilille sen talletussuojan vuoksi.

Mistä saa parhaan koron säästöille ensimmäisestä eurosta alkaen

Tällä hetkellä maan parasta korkoa säästöillesi näyttäisi tarjoavan kotimainen Svea, ja heidän tarjous on juuri 0,80 prosenttia, jo ensimmäisestä eurosta alkaen. Tällä hetkellä Svea ei kuitenkaan ota uusia tilinavauksia vastaan, joten hulppeasta korosta ei pääse hyötymään vaikka kuinka haluaisi. Toiseksi parhaimman koron tarjoaa Bank Norwegian, jonka korko on tällä hetkellä 0,75 %. Aiemmin korko oli 1,75 %, mutta se muuttui markkinatilanteen vuoksi joskus aiemmin, olisiko hurrikaani ollut 2018.

Jos et usko käyttäväsi säästöjä jopa kymmeneen vuoteen, saat Bigbankilta parhaimman 2,5 prosentin koron. Tässä kannattaa huomioida, että rahojaan ei pääse käyttämään kyseisenä aikana. Halutessaan voi valita hieman inhimillisemmän talletusajan, mutta sen vuoksi korko yleensä laskee merkittävästi. Vuoden talletuksella korko on enää 0,65 prosenttia. Bigbankin mobiilisovelluksella korkojen kehitystä voi seurata vaikka kuukausittain, mutta tienaat vielä enemmän mikäli korkoasi syntyy vasta lopuksi.

En lähtisi säästämään kaikkea rahaa määräaikaisesti kymmenen vuotta, mutta jos sijoitat 5 000 euroa tänään Bigbankiin kymmenen vuoden ajalle, saat lopuksi 1 250 euron tuoton. Kymmenessä vuodessa saat 6 250 euroa vain sillä, että makuuttelet rahaa Bigbankin määräaikaisella säästötilillä. Suosittelen sijoittamaan vähintään osan rahoistaan Bigbankiin, ja enemmistön vaikkapa Norwegianiin, jotta voit tarvittaessa osan nostaa. Tämä voisi olla paras tapa, mikäli et tarvitse kaikkia säästöjäsi lähiaikoina.

Norwegianilta paras korko koskaan

Entä mistäpä huonoiten? Surkein korko säästöille löytyy yllättäen valtavirtapankeista. Ålandsbanken tarjoaa säästöillesi mahtavan 0,00 prosentin koron. OP tarjoaa säästäjilleen samaisen 0,00 prosentin koron. OP:n kasvutuottotilillänne olevat hillot eivät aiheuta korkoa korolle -ilmiötä elinaikasi aikana. Aktialle säästöjäsi ei myöskään kannata siirtää, koska Aktian korko onkin yhtä pieni tai suuri eli 0,00 prosenttia. S-pankki ja Danske Bank tarjoavat säästäjille leukoja loksauttavan 0,01 prosentin koron.

Jos innostaa Nordea ja vuoden talletus ei haittaa, korkoa saa 0,30 prosenttia. Kaikki nämä pikku korot kalpenevat esimerkiksi Bank Norwegianille, mutta jo Instabankin korko on luksusta näihin verrattuna. Jospa säästät S-pankissa, OP:ssa tai Nordeassa, et saa parasta korkoa, jos saat sieltä korkoa ylipäätään. Suosittelen siirtämään kaikki säästöt pääasiallisesta pankista muualle, jotta saat edes roposia vuoden päätteeksi. Valitettavan moni ei kuitenkaan ymmärrä kaikkea taikka viitsi nähdä vaivaa asian eteen.

Moni ei välttämättä tiedä minkälaista korkoa pankistaan saa. Tänä iltana kirjaudut pankkiin ja katsot mitä korkoa sinulle maksetaan. Puntaroi valintoja, eikä esimerkiksi Bigbank ole lainkaan huono idea, jos et usko kaikille säästöille olevan tarvetta juuri nyt. Se mikä kannattaa, ja ihan vuosittain näköjään, korkojen kyttääminen pankeissa. Saatat menettää vuosissa satasia vain sillä, että makuutat säästöjäsi pankissa, jossa ne eivät tuota joskus senttiäkään. Tällainen säästäminen onkin suorastaan tyhmää.

Penno onkin tehnyt minusta vapaan, näin onnistut taloustaidossa

Haluaisin kiittää Pennoa, sillä juuri Pennon avulla olen saanut talouden kuntoon ja sijoitukseni alulle. Kotimainen palvelu on maksuton, eli sinun ei tarvitse maksaa kuukausi- tai vuosimaksuja, jotta tiedät mihin rahat kulkeutuvat. Aikoinaan karsastin asiaa, koska kulutusjuhlan tilastoiminen tuntui isoltakin häpeältä. Varsinkin, jos kulutusjuhlan takana on oma puoliso, joka elää siivelläsi. Lähde suhteestasi ja aloita alusta, sitten voit taas budjetoida. Pennoon kirjataan kaikki menot ja kuukausittainen budjetti.

Palvelu on sikäli automaattinen, esimerkiksi budjettisi voi uudistua koko vuoden tekemättä mitään, ja samalla vakiona pysyvät laskut. Aikaa tilastointiin menee vain muutama minuutti viikossa. Dataa luen palvelusta budjetti-illassa perjantaisin. Tuolloin tarkistan hienot pankin tiliotteet, Bank Norwegianin säästötilanteen, sijoituksiani laajemmin ja suunnittelen rahankäyttöä jatkoon. Budjetti-illoissasi tulee usein ilmi ostoksia, joita et olisi tehnyt, ja niitä on aina hyvä välttää vastaisuudessa. Niin, juuri siellä.

Spotify olisi ehkä turha, mutta käytän sitä tuntikaupalla päivittäin. Sen lisäksi olen täysin vakuuttunut siitä, että et tarvitse useita säästötilejäsi. S-pankissa minulla ei ole kuin käyttötili. Säästötilit olen aina sulkenut. Jos eivät korkoa maksa, löydän parempaa korkoa. Siellä on sitten ainoa säästöpotti. On myös sijoituksia, joihin sijoitan sopivaan aikaan, koska sijoittaa ei kannata kurssien huipulla. Penno on siitä hyvä lisäksi, että Penno näyttää kuukausittaisen säästön, jota voi käyttää jos budjetti ylittyy jouluna.

Penno on kukkaron herra tai rouva

Jos tuo ylittyy milloin tahansa. Käyttötilillä voi olla tuhansia, mutta budjetti pitää huolen siitä, että en liikaa kuluta. Samalla ahkera Penno pitää kirjaa säästöistä, joten käytännössä omistan niin käyttely- ja säästötilin S-pankissa. Maksuton softani, ja ilman sitä en olisi päässyt "vaurastumaan". Enkä ole tuttu porvari, mutta en elä laskusta laskuun, joten lasken itseni sillä tavalla vauraaksi. Monet naamiot olivat toisaalta niin riippuvaisia palkasta, että ottivat palkan kaksi kertaa kuukaudessa. Jokainen kerta näin.

Täällä saatanen elää 1 800 eurolla kolme kuukautta helposti. Olen minimoinut kuluttamisen minimiin. Näin budjetin ei tarvitse olla suuri, ja rahaa riittää säästöön. Uskon, että kuka vain pystyy säästämään. On vain seurattava mihin euroraha uppoaa ja mietittävä mikä menosi on tarpeen ja mikä ei. Aikoinaan minulle tuli täytenä yllätyksenä, että katsoin Netflixin historian mukaan kaksi leffaa kuukaudessa, ja maksoin palvelusta jopa 143,88 euroa vuodessa. Siitä, että nautiskelin kotona 24 leffasta vuodessa.

Taloustaitoni ei ole sitä tähtitiedettä. Nautin pyöritellä lukuja, ja Penno on oiva tapa onnistua. En olisi maininnut Pennostasi sanallakaan, jos ei tämä olisi toiminut täydellisesti. Pennon avulla minusta tuli askeetikko, ekologinen kuluttaja, kun ennen kävin viikottain sushibaareissani ja tuhlailin ruokiin 300 euroa kuukaudessa. Nyt ruokabudjetiksi riittää 100-120 euroa kuukaudessa. Pennon avulla onnistunet varmasti, ja kesäkuusta alkaen käytän sitä. Nyt tuo on niin selkeää, kulutusjuhlani jälkeen Pennoon.

Parhaimmat korot säästötileissäsi (tarkistettu viimeksi: 02/2023)

Etsin puolestasi parhaimmat korot, jotta saat heti tänään parempaa korkoa pankistasi! Minimitalletus nolla, ja sieltä kasvattamaan omaa rahapottiasi. Ajattele säästämistä puuna, joka kasvaisi pihallasi.
  1. Bigbank: jopa 2,50 %, vain määräaikainen talletus valintasi mukaan, täysin veloitukseton.
  2. Svea: 1,50 %, määräajaton talletus, veloitukseton. Uusia säästötilejä avataan jo tällä hetkellä.
  3. Bank Norwegian: 1,45 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, täysin veloitukseton.
  4. Collector Bank: 1,00 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, veloitukseton. Huomaa, että jotta voit aloittaa säästämisen tässä pankissa, täytyy voida säästää heti 50 euroa tilinavaukseen.
  5. Fellow Pankki: 0,75 %, määräajaton talletus, rajattomasti niitä nostoja, täysin veloitukseton.
  6. Hypoteekkiyhdistys: 0,70 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, täysin veloitukseton.
  7. Instabank: 0,70 %, täysin määräajaton talletus, rajattomasti niitä nostoja, täysin veloitukseton.
  8. TF Bank: 0,70 %, täysin määräajaton talletus, rajattomasti niitä nostoja, täysin veloitukseton.
  9. Nordax Bank: 0,40 %, määräajaton, vain 12 nostoa vuodessa, ehtojen täyttyessä veloitukseton.
  10. S-pankki: 0,01 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, täysin veloitukseton asiakkaille.
Kivijalkapankkien korko vaihtelee välillä 0,00 % noin 0,01 %. Jos säästät S-pankeissa ja S-tuottotilille laitetaan 1 000 euroa, niin korkoa tuleekin vain 1 sentti 0,01 korolla kuukautesi lopuksi. Jos tuhat euroa makuutetaan sen sijaan määräaikaisesti Bigbankissa, niin vuoden lopussa tilillesi palautunee 1 007,04 euroa. Säästäminen kannattaa, mutta jossain muualla kuin S-pankissasi tai muussa kivijalkapankissa. Annoin, toivottavasti parhaimmat eväät, omatoimiseen säästämiseen. Syöt rauhassa ja annat palaa!

Yhteenveto: laita säästötiliesi korko suurennuslasin alle jo illalla

Ymmärrän, että saatat olla sellainen lukija, jolla säästötili on nollassa tai sitä ei edes ole. Silloin tämä merkintä ei ehkä koske sinua, mutta hienoa että olet kiinnostunut. Jos joskus päätät säästötilin avata, markkinoiden parhaasta korosta on varmasti hyötyä. Suosittelen avaamaan säästötili ja säästämään ensimmäisestä eurosta. Jos näet, että säästöjä vähitellen kertyy, pian näet säästöissä kenties tuhansia. Tuhat euroa tienaa kymmenessä vuodessa 250 euroa olettaen, että et siihen tuossakaan ajassa koske.

Instabankin säästötililtäni löytyi tuhat euroa, ja on näköjään korko laskenut sitten viime näkemästä, joten siirrän tämän rahan Bank Norwegianiin, jotta saanen 0,30 prosentin lisäkoron. Nettipankit ovat aina vakuusjärjestelmien takuurahastojen jäseniä, joten mahdollisissa poikkeustilanteissa säästöjäsi vakuutetaan jopa 100 000 euroon asti. Jos säästöjä on tätä enemmän, säästöjä kannattaa hajauttaa eri pankkien välillä, ja kenties sijoittaa tuottoisammin vaikka rahastoihinne FIMin tai Nordnetin kautta.

Katso minkälaisia säästöjä sinulla on ja missä niitä on, koska minulle tuli yllätyksenä, että ehdin jopa Instabankiin aikoinaan tonnin laittamaan. Todennäköisesti näin kävi ehkä siksi, että Instabankissa oli tuolloin Bank Norwegiania parempi korko. Huomasin korkomuutoksen tänään aamulla, joten menetin muutamalta kuukaudeltani koroissa. Suosittelen tämän takia Bank Norwegiania kaikille, koska siinä ei ole määräaikaa, paras korko, eikä myöskään niitä palvelumaksuja tai minimitalletuksia ole riesanasi.

Siirrän kaikki hillot korkoineen Instabankista. Siirrän nuo Bank Norwegianiin, että jatkossa tilanne ei olisi näin kurja, koska yksi säästötilini riittää. Vaihtoehtoisesti voisin siirtää tuon tonnin Bigbankiin ja tienata kymmenessä vuodessa helpot 250 euroa. Päivää on onneksi vielä jäljellä, joten katsotaan mitä tehdään. Paras vinkki tänään on se, että nyt menet sinne verkkopankkiin ja tutkit säästöjä. Jos et löydä säästötiliäsi, nyt kannattaa perustaa. Jutun luettuasi toivottavasti tiedät mihin, jotta tienaat korkoa.

Korkoja kannattaa vertailla niin säästötileissä kuin asuntolainoissa, koska valitettavan moni maksaa paljon olemattomista palvelupaketeista, joita saa S-pankissa ilmaiseksi. Sen lisäksi säästötilit voivat olla niin heikkoja, että korkoa ei kerry vuodessa euroakaan. Joko tiedät kuinka hyvää korkoa saanet?

Jos rakastat tehdä lisärahaa silloinkin, kun nukut luksussängyllä, tutustu sijoittamisen saloihin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei. Itse mietin asiaa vastuullisuuden näkökulmasta ja mielestäni nyt mainitut korkeakorkoiset säästötilit tarjoavat rutkasti korkeakorkoisempia lainoja ja luottoja asiakkailleen, joiden maksukyky on kyseenalaista. He toisin sanoen tekevät mielestäni bisnestä, joka ei mielestäni ole vastuullista. Itse miettisin vielä sitä, tahdonko antaa säästöjäni tämänkaltaiseen kyseenalaiseen bisnekseen.
Hei, kiitos hyvästä mietteestä.

En ehkä lähtisi Big Bankiin mukaan, koska juurikin se mitä sanoit, on totta. Riski on suuri, koska joutuvat kalastelemaan asiakkaita todenteolla, jotka voivat olla huonoja asiakkaita lopulta. On hyvä miettiä, että Big Bank ei pysty kannattavasti tarjoamaan pikaisia lainoja kyseisellä huippukorolla ottamatta valtavaa riskiä omista luottotappioista.

Suosittelen toki siinä tapauksessa muutamaa asiaa:

1. Voit tyytyä säästöihin kivijalkapankissa, siis et tee mitään.
2. Voit halutessasi kokeilla matalakorkoista 0,45 % - 0,75 % säästötiliä.
3. Voit halutessasi alkaa sijoittaa, missä tuotto-odotus on parempi.

Toki bisnestä kaikki pankkitoimijat tekevät, mutta kivijalkapankissa häviät aina, mikäli siellä säästöjä on. Tuoreimmassa merkinnässä puhun hieman sijoittamisesta, ja omien varojen hajauttamisesta, mikä voisi sinullekin toimia vähän paremmin kuin Big Bank.

Vaikea nähdä tilannetta, jossa sijoittamalla tuotto olisi huonompi kuin Big Bankissa.

Viikon luetuimmat blogissa

Polje kanssani kylätietä uimarannalle

Chromebook nopeammaksi helposti

Vuoden ilman televisiota. Yllätyitkö?

Puskiaisten polkaisu, ei moottoritietä

Paunu väistää Pirtiliä linjalla 1B/12

Minulla oli maailman paras mummo

Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Nuuka keksii elämyksiä, ei osta niitä

Mummolle lahjakortti ja sitten lisää :)