Minuuteissa jopa 2,49 % lisäkorko tilille

Instabank tuli melko kuuluisaksi menneinä vuosina, yhtenä nettipankkina parhaimmilla koroilla. He tarjosivat pitkään kilpailukykyisen koronsa, ja sosiaalinen media sekä blogit olivat täynnä juttuja siitä, että Korkoa koroille -ilmiö olisi huomattavasti todennäköisempi mikäli siirtää säästönsä kotimaisesta pankistaan Instabankiin. Samalla minulta ei ole jäänyt huomaamatta sekään, että aikoinaan parhaaksi koroksi tituloitu 1,75 prosenttia olisi nykyään Bank Norwegianissa enää jo surulliset 0,75 prosenttia.

Liian moni muutoksiin pettynyt Bank Norwegianin asiakas siirsi säästönsä, jopa kymmeniä tuhansia euroja Instabankiin, koska Bank Norwegian laski niin huikeaa korkoa kerralla ja yllätykseksi jopa näin paljon. Säästäjien tuotosta lähti yhdessä yössä yksi prosentti. Instabank käytti tilaisuuttaan hyväksi ja piti korkonsa ennallaan n. prosentissa. Pankki sai lähes ilmaisia, helposti ongittuja säästäjäasiakkaita, olemalla rehellisiä ja anteliaita. Nähdäkseni säästäjät Bank Norwegianissa olivat aika korkotietoisia.

Siirsin kaikki säästöt S-pankista 29. marraskuuta 2018, Bank Norwegianiin ja siitä alkaen nollakoron sijasta on juossut jutun mukainen 0,75 pikku korko. Huomaa, että inflaatio tänä päivänä on noin kaksi prosenttia, joten häviät tileille säästämisissä kaikkia korkoja. Jos sinulta löytyy säästöjä Instabankissa, ja luulet perinteestä tänä päivänä, että korko olisi edelleen markkinoiden paras: on aika herätä. Näinpä saat vain 0,30 prosentin lisäkoron vaihtamalla pankkia jälleen kerran. Instabank ei ole tänään paras.

Instabankin mukaan he tarjoavat markkinoiden parhaimman koron säästötilille, joka sinänsä on toki kuluton ja ilman nostorajoituksia, mutta löydän yhden nettipankin huomattavasti paremmalla korolla. Tällainen toimija on tunnettu luottokorteistaan, ja he tarjoavat tätä parempaa Korkoa korolle -ilmiötä ennen muuta siksi, koska tuhansien säästöt kerryttävät korkoa myös aiempien vuosien voitoista. Jospa korko on jopa 0,30 prosenttia parempi, ilmiön avulla saanet tienata helppoa rahapottia sijoittamatta.
Instabankin korko on laskenut tänä vuonna 0,45 prosenttiin, joten jos liityit kyseisen säästötilin asiakkaaksi prosentin koron takia vuosi sitten, onpa korkea aika hakea säästöillesi parempaa korkoa jostakin muualta.
Vertailin korot puolestasi, joten kerron merkinnässä mistä nykyään voi saada parasta korkoa säästöille ilman, että rahoja täytyy sijoittaa. Jos haluat hyvää tuottoa rahalle, sijoitusneuvontaa voi toki harkita.

Tämä blogi ei anna mitään sijoitusneuvontaa, eikä sen kirjoittajaa kannata välttämättä liioin matkia.

Polttaako tonni kämmenessä? Kulutusjuhla? Sijoitus?

En vieläkään anna sijoitusneuvontaa, mutta sanoisin sinulla on oltava sekä säästöjä että sijoituksia. Säästöilläsi turvaat toimeentuloja silloin, kun pomosi sanoo, ettei sinua huomenna enää tarvita. Toki saat sosiaaliturvaa ja muita etuja, mutta perheellisenä sosiaaliturva voi olla pientä. Suomessa tarjottu sosiaaliturva on parempi, jos asuu yksin ja tämä näkyy helposti siinä, että yksin asuvia on niin paljon. Omalla hätätililläni on rahaa ainakin kuudeksi kuukaudeksi inflaatiosta huolimatta 0,75 % koroilla.

Lisäksi sijoitin, tällä hetkellä sijoituksissani on yli 2 000 euroa, jotka voivat tuottaa ekstrarahaa jopa lähivuosina. Sijoitustyö on helppoa, kunhan tietää perusteet ja kohteen taustan. Et sijoita huijauksiin, etkä epämääräisiin kryptovaluuttoihin, vaan sijoitat tuttuihin ja tunnettuihin kryptovaluuttoihin. Jos olet uskalias, kannattaakin sijoittaa myös osakkeisiin tai rahastoihin. Henkilökohtaisesti en rahastoja pidä hyvinä sijoituskohteina, koska mielestäni kryptoillasi tienaa enemmän tekemättä juuri mitään.

Sijoittaminen onkin siitä hyvä, että korkoja koroille tulee silloinkin kun nukut, raha tekee puolestasi töitä. Sinun ei tarvitse mennä firmanne varikoille ajamaan busseja, vaikka sekin on siitä arvostettavaa, että pääsen liikkumaan ruokakauppaani että menoihini. Miksi sitten sijoitan, jos Veikkauksella voittaa aina? En ole nähnyt, että isäni tai äitini rikastuisi iisisti sillä, että ovat lauantaisin kalliin 4K-television ääressä lottolähetyksen parissa. Jos rikastuisivat lotoissa, olisivat varmaan velattomia tähän päivään.

Pankkien korot ovat laskusuunnassa

Sijoitukset kiinnostavat minua heti ennen muuta siksi, koska Instabankin säästötililtä tuli viesti, että korko laskee puoleen. Korkonäkymiin tulee vain 50 prosentin alennus. Olipa selvää, että minua ei 0,45 prosentin korko enää miellytä. Sijoitin samaisen tonnin Coinmotioniini ja viikon kuluttua salkun arvoa oli yli 11 prosenttia. Nyt haluan kysyä sinulta, mistä löydät säästötilin, joka antaa edes viiden prosentin koron? Tonni, joka olikin vähän aikaa sitten Instabankissa olisi vuoden lopuksi vain n. 1 004,5 euroa.

Siis 4,50 euron tuotto siitä, että raha makaa tilillä. S-pankki maksaa vielä vähemmän, ja tuon takia ei siellä tilejä omistakaan. Suosittelen hätätileille Bank Norwegianini tilejä, koska korko on tällä hetkellä korkein, mutta ymmärrän todella kuinka rahoitan samalla pikalainausta ja epämääräistä toimintaa. Se ei ole sitten epämääräistä, että viikon kuluttua tonnin sijoitus on jo 1 100,10 euroa. Salkun arvon nousu on minulle jatkuva lottovoitto, joten haluaisin kovasti, että rahatukkua ymmärrettäisiin muuallakin.

Veikkauksen peleillä tuhlaat rahaakin kaivoon. Sijoittamalla voitat aina ja se tekee sinusta onnellisen ihmisen. Ehkä joskus minun ei tarvitse töihin palata? Entä jos sama onni olisi sinun juttu? Mitä tekisit, jos bussia ei enää tarvitsisi ajaa noin yhdeksän tuntia päivässä? Rahaa olisi taskussa kuin hiekkaa. Voin toki kannustaa muita sijoittamaan, tai naapurisi Jenna voi toivoa että seuraatte perässä. Remonttia siis pukkaa. Jenna laittaa parasta aikaa jotakin Epoqin keittiötä kuntoon, etkä enää remontin ääniä jaksa.

Moni unohtaa tarkistaa paras korko, jos säästöjä edes

Moni toitottaa jatkuvasti sitä, että säästöä ei ole, ja se ainoa S-tuottotili pankissa sisältää nolla euroa. S-pankin mukaan suomalaiset säästävät nähdäkseni ahkerasti. Uusimman nettitiedotteeni mukaan S-pankissasi on juuri nyt talletuksia 7,3 miljardin edestä. Tämä ei kuitenkaan kerro kuinka moni oikeasti säästää. Talletuksilla voidaan nimittäin tarkoittaa määräaikaisia tai määräajattomia säästötilejä, ASP-tilejä sekä käyttötilejä. S-pankissasi on saman uutiseni mukaan tänään noin 3,1 miljoonaa asiakasta.

Jos oletetaan, että ainakin 3/10 pääsee säästämään ja he säästävät vain S-tuottotilille, rahoille et tällä säästötilillä pääse. S-määräaikaistili ei sekään ole tae rikastumiseen, sillä esimerkiksi Bigbank maksaa samaiselle talletukselle huomattavasti parempaa korkoa samassa ajassa. Omalla S-pankin käyttötilillä on kirjoitushetkellä 2 308,60 euroa ja rahapotissa on kaikki mitä S-pankissa minulta. Olenpa aiemmin sen toistanut, ja toistan sen nyt uudelleen, että S-pankissa minulla ei enää ole säästötilejä yhtäkään.

Tämä ei tarkoita sitä, että en säästä. Säästä elämän varrella paljon, ja raha on kulkeutunut tavalla tai toisella Bank Norwegianiin, joka tarjoaa markkinoiden parasta korkoa. Valehtelisin jos väittäisin, että olen hyvä asiakas S-pankille. En nimittäin usko siihen itsekään. Maksan pankkipalveluista nolla euroa vuodessa eikä minulla ole säästöjä pankissa. S-pankki ei voi hyötyä säästöistä, mikäli haluaa myöntää naapurisi Ritvalle asuntolainaa, josta hän on niin pitkään unelmoinut. Omat säästöt asuvat muualla.

Pyykinkuivausteline ei ole säästötili

Siinä vaiheessa on tietysti hyvä muistuttaa, että useimmissa pankeissa rahat ovat varmassa tallessa, tästä voit kiittää talletussuojaa. Säästöjä ei kuitenkaan kannata olla tilillä yli sata tuhatta euroa, koska tätä ylittävän summan saaminen takaisin on konkurssipesästä yleensä epävarmaa. Mikäli esimerkiksi Bigbank menee lähivuosina konkurssiin, niin saat konkurssitilanteessa ison 10 000 euron talletuksesi normaalisti talletussuojarahastosta korkoineen. Hyvä muistaa, jos tässä innostuu tilisäästämisestä.

Kuinka se säästää? Hankala sanoa, tietämättä. Olettamus on, että hedonistisen oravanpyörän aikana säästöt olivat melko vähäisiä, mutta jatkavat hyvin yleistymistään. Toivottavasti merkintäni ansiosta. Täällä ajattelen parastasi ja toivon, että joskus pääset hyvistä tilikoroista nauttimaan. Nyt kannattaapi matkia, eli S-pankista talletukset muualle, vaikka Bigbankiin paremmille koroille. S-pankkini saattaa houkutella minua säästötilien asiakkaaksi uudelleen vasta, mikäli nollakorosta tulee katseenkestävä.

Entä paljonko pitää oikein säästää? Jos pystyt säästämään tänään vain euron, säästä. Säästöillä ei ole minimitalletustasi. Muutamasta eurosta kasvaa sata. Taloudelliseen vapauteen sata euroa ei vielä riitä, joten pyri elämässä siihen, että säästät palkasta vähintään 20-40 prosenttia. Jos olet nuukailija, säästä upeimmillaan 50 prosenttia, ainakin niinä kuukausina joina suinkin pystyt. Niin saat €100 000 kasaan, muista siirtää osan rahoista rahastoon, sijoituksiin tai toiselle tuottotilille sen talletussuojan vuoksi.

Mistä paras korko säästöille heti arjen eurosta alkaen

Tällä hetkellä maan parasta korkoa säästöillesi näyttäisi tarjoavan kotimainen Svea, ja heidän tarjous on juuri 0,80 prosenttiasi, jo ensimmäisestä eurosta alkaen. Tällä hetkellä Svea ei kuitenkaan ota uusia tilinavauksiani vastaan, joten hulppeasta korosta ei pääse hyötymään vaikka kuinka haluaisit. Toiseksi parhaimman koron tarjoaa Bank Norwegian, jonka korkoja on tällä hetkellä 0,75 %. Aiemmin korko oli 1,75 %, mutta tuo muuttui markkinatilanteen vuoksi joskus aiemmin, olisiko hurrikaanisi ollut 2018.

Jos et usko käyttäväsi säästöjä jopa kymmeneen vuoteeni, saat Bigbankilta parhaimman 2,5 prosentin koron. Tuossa kannattaa huomioida, että rahojaan ei pääse käyttämään kyseisinä aikoina. Halutessaan voit valita hieman inhimillisemmän talletusajan, mutta sen vuoksi korko yleensä laskee merkittävästi. Vuoden talletuksella korko on enää 0,65 prosenttia. Bigbankin mobiilisovelluksella korkojen kehitystä voi seurata vaikka kuukausittain, mutta tienaat vielä enemmän mikäli korkoasi syntyy vasta lopuksi.

Et lähtisi säästämään kaikkea rahaa määräaikaisesti kymmenen vuotta, mutta jos sijoitat 5 000 euroa tänään Bigbankiin kymmenen vuoden ajalleni, saat lopuksi 1 250 euron tuoton. Kymmenessä vuodessa saat 6 250 euroa vain sillä, että makuuttelet rahoja Bigbankin määräaikaisella säästötilillä. Suosittelen sijoittamaan vähintään osan rahoistaan Bigbankiin, ja enemmistön vaikkapa Norwegianiini, jotta voit tarvittaessa osan nostaa. Tämä voisi olla paras tapa, mikäli et tarvitse kaikkia säästöjäsi lähiaikoina.

Norwegianilta paras korko koskaan

Entä mistä huonoiten? Surkein korko säästöillesi löytyi yllättäen valtavirtapankeista. Ålandsbanken tarjoaa säästöilleni mahtavan 0,00 prosentin koron. OP tarjoaa säästäjilleen samaisen 0,00 prosentin koron. OP:n kasvutuottotilillänne olevat hillot eivät aiheuta korkoa korolle -ilmiötä elinaikasi aikana. Aktialle säästöjäsi ei myöskään kannata siirtää, koska Aktian korko onkin yhtä pieni tai suuri eli 0,00 prosenttia. S-pankki ja Danske Bank tarjoavat säästäjille leukoja loksauttavan 0,01 prosentin koron.

Jos mietit Nordeaa, ja vuoden talletus ei haittaa, korko olisi 0,30 prosenttia. Kaikki nämä pikku korot kalpenevat esimerkiksi Bank Norwegianille, mutta jo Instabankin korko on luksusta näihin verrattuna. Jospa säästät S-pankissa, OP:ssa tai Nordeassa, et saa parasta korkoa, jos saat sieltä korkoa ylipäätään. Suosittelen siirtämään kaikki säästöt pääasiallisesta pankista muualle, jotta saat edes roposia vuoden päätteeksi. Valitettavan moni ei kuitenkaan ymmärrä kaikkea taikka viitsi nähdä vaivaa asian eteen.

Moni ei välttämättä tiedä minkälaista korkoa pankeista saat. Tänä iltana kirjaudut pankkiin ja katsot mitä korkoa sinulle maksetaan. Puntaroit valintoja, eikä esimerkiksi Bigbank ole lainkaan huono idea, jos et usko kaikille säästöille olevan tarvetta juuri nyt. Se mikä kannattaa, ja ihan vuosittain näköjään, korkojen kyttääminen pankeissa. Saatat menettää vuosissa satasia vain sillä, että makuutat säästöjäsi pankissa, jossa ne eivät tuota joskus senttiäkään. Tällainen säästäminen olisi suorastaan jo tyhmää.

Penno olisi tehnyt minusta vapaan, näin onnistut itse!

Haluaisin kiittää Pennoa, sillä juuri Pennon avulla olen saanut talouden kuntoon ja sijoitukset alulle. Kotimainen palvelu on maksuton, eli sinun ei tarvitse maksaa kuukausi- tai vuosimaksuja, jotta tiedät mihin rahat kulkeutuvat. Aikoinaan karsastin asiaa, koska kulutusjuhlan tilastoiminen tuntui isoltakin häpeältä. Varsinkin, jos kulutusjuhlan takana on oma puoliso, joka elää siivelläsi. Lähdet suhteestasi ja aloitat alusta, siten voit taas budjetoida. Pennoon kirjataan kaikki menot ja kuukausittainen budjetti.

Palvelu on sikäli automaattinen, esimerkiksi budjettisi voi uudistua koko vuoden tekemättä mitään ja samalla vakiona pysyvät laskut. Aikaa tilastointiini menee vain muutama minuutti viikossa. Dataa luen palvelusta budjetti-illoissa perjantaisin. Tuolloin tarkistan hienot pankin tiliotteet, Bank Norwegianisi säästötilanteen, sijoituksiani laajemmin ja suunnittelen rahankäyttöä jatkoon. Budjetti-illoissasi tulee usein ilmi ostoksia, joita et olisi tehnyt, ja niitä on aina hyvä välttää vastaisuudessa. Niin, juuri siellä.

Spotify olisi ehkä turha, mutta käytä sitä tuntikaupalla päivittäin. Sen lisäksi olen täysin vakuuttunut siitä, että et tarvitse useita säästötilejäsi. S-pankissa minulla ei ole kuin käyttötili. Säästötilit olen aina sulkenut. Jos eivät korkoa maksa, löydän parempaa korkoa. Siellä on sitten ainoa säästöpotti. On myös sijoituksia, joihin sijoitan sopivaan aikaan, koska sijoittaa ei kannata kurssien huipulla. Penno on siitä hyvä lisäksi, että Penno näyttää kuukausittaisen säästön, jota voi käyttää jos budjetti ylittyy jouluna.

Penno on kukkaron herra tai rouva

Jos tuo ylittyy milloin tahansa. Käyttötilillä voi olla tuhansia, mutta budjetti pitää huolen siitä, että en liikaa kuluta. Samalla ahkera Penno pitää kirjaa säästöistä, joten käytännössä omistan niin käyttely- ja säästötilin S-pankissa. Maksuton softani, ja ilman sitä en olisi päässyt "vaurastumaan". Enkä ole tuttu porvari, mutta en elä laskusta laskuun, joten lasken itseni sillä tavalla vauraaksi. Monet naamiot olivat toisaalta niin riippuvaisia palkasta, että ottivat palkan kaksi kertaa kuukaudessa. Jokainen kerta näin.

Täällä saatan elää 1 800 eurolla kolme kuukauttasi helposti. Olet minimoinut kuluttamiset minimiin. Näin budjetin ei tarvitse olla suuri, ja rahaa riittää säästöön. Uskon, että kuka vain pystyy säästämään. On vain seurattava mihin euroraha uppoaa ja mietittävä mikä menosi on tarpeen ja mikä ei. Aikoinaan minulle tuli täytenä yllätyksenä, että katsoin Netflixin historiani mukaan kaksi leffaa kuukaudessa, ja maksoin palveluista jopa 143,88 euroa vuodessa. Siitä, että nautiskelin kotona 24 leffasta vuodessa.

Taloustaitoni ei ole sitä tähtitiedettä. Nauti pyöritellä lukuja, ja Penno on oiva tapa onnistua. En olisi maininnut Pennostasi sanallakaan, jos ei tämä olisi toiminut täydellisesti. Pennon avulla minusta tuli askeetikko, ekologinen kuluttaja, kun ennen kävin viikottain sushibaareissani ja tuhlailin ruokiin 300 euroa kuukaudessa. Nyt ruokabudjetiksi riittää 100-120 euroa kuukaudessa. Pennon avulla onnistunet varmasti, ja kesäkuusta alkaen käytän sitä. Nyt tuo on niin selkeää, kulutusjuhlani jälkeen Pennoon.

Parhaimmat korot säästötilissä (tarkistettu: 01/2024)

Etsin puolestasi parhaimmat korot, jotta saat heti tänään parempaa korkoa pankistasi! Minimitalletus euro, ja sieltä kasvattamaan omaa rahapottiakin. Ajattele säästämistä puuna, joka kasvaisi pihoillasi.
  1. Bigbank: jopa 4,20 %, paras korko vain määräaikainen talletus, täysin veloitukseton tilinavaus.
  2. Svea: 3,55 %, määräajaton talletus, veloitukseton. Uusia säästötilejä avataan jo tällä hetkellä.
  3. TF Bank: 3,50 %, määräajaton talletus, kaksi maksutonta nostoa vuodessa, täysin veloitukseton.
  4. Alisa Pankki: 3,50 %, määräajaton talletus, rajattomasti niitä nostojakin, täysin veloitukseton.
  5. Bank Norwegian: 3,25 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, täysin veloitukseton.
  6. Collector Bank: 3,05 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, veloitukseton. Huomaa, että jotta voit aloittaa säästämisen tässä pankissa, täytyisi säästää heti 50 euroa tilien alkupanoiksi.
  7. Hypoteekkiyhdistys: 1,70 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, täysin veloitukseton.
  8. Instabank: 0,70 %, täysin määräajaton talletus, rajattomasti niitä nostoja, täysin veloitukseton.
  9. Nordax Bank: 0,40 %, määräajaton, vain 12 nostoa vuodessa, ehtojen täyttyessä veloitukseton.
  10. S-pankki: 0,30 %, määräajaton talletus, rajattomasti nostoja, täysin veloitukseton asiakkaille.
Kivijalkapankkien korko vaihtelee välillä 0,00 % noin 0,01 %. Jos säästät S-pankeissa ja S-tuottotilille laitetaan 1 000 euroa, niin korkoa tuleekin vain 1 sentti 0,01 korolla kuukautesi lopuksi. Jos tuhat euroa makuutetaan sen sijaan määräaikaisesti Bigbankissa, niin vuoden lopussa tilillesi palautunee 1 007,04 euroa. Säästäminen kannattaa, mutta jossain muualla kuin S-pankissasi tai muussa kivijalkapankissa. Annoin, toivottavasti parhaimmat eväät, omatoimiseen säästämiseen. Syöt rauhassa ja annat palaa!

Yhteenveto: laita säästötilien korkosi suurennuslasiin

Ymmärrän, että saatat olla sellainen lukija, jolla säästötili on nollaa tai niitä ei edes ole. Silloin tämä merkintä ei ehkä koske sinua, mutta hienoa että olet kiinnostunut. Jos joskus päätät säästötilin avata, markkinoiden parhaasta korostasi on varmasti hyötyä. Suosittelen avaamaan säästötili ja säästämään ensimmäisestä eurosta. Jos näet, että säästöjä vähitellen kertyy, pian näet säästöissä kenties tuhansia. Tuhat euroa tienaa kymmenessä vuodessa 250 euroa olettaen, että et siihen tuossakaan ajassa koske.

Instabankin säästötililtäni löytyi tuhat euroa, ja on näköjään korko laskenut sitten viime näkemästä, joten siirrän tämän rahan Bank Norwegianiin, jotta saanen 0,30 prosentin lisäkoron. Nettipankit ovat aina vakuusjärjestelmieni takuurahastojen jäseniä, joten mahdollisissa poikkeustilanteissa säästöjäsi vakuutetaan jopa 100 000 euroon asti. Jos säästöjä on tätä enemmän, säästöjä kannattaa hajauttaa eri pankkien välillä, ja kenties sijoittaa tuottoisammin vaikka rahastoihinne FIMin tai Nordnetin kautta.

Katso minkälaisia säästöjä sinulla on ja missä niitä on, koska minulle tuli yllätyksenä, että ehdin jopa Instabankiin aikoinaan tonnin laittamaan. Todennäköisesti näin kävi ehkä siksi, että Instabankissa oli tuolloin Bank Norwegiania parempi korko. Huomasin korkomuutoksen tänään aamulla, joten menetin muutamalta kuukaudeltani koroissa. Suosittelen tämän takia Bank Norwegiania kaikille, koska siinä ei ole määräaikaa, paras korko, eikä myöskään niitä palvelumaksuja tai minimitalletuksia ole riesanasi.

Siirrät kaikki hillot korkoineen Instabankista. Siirrän nuo Bank Norwegianiin, että jatkossa tilanne ei olisi näin kurja, koska yksi säästötilini riittää. Vaihtoehtoisesti voisin siirtää tuon tonnin Bigbankiin ja tienata kymmenessä vuodessa helpot 250 euroa. Päiviä on onneksesi vielä jäljellä, joten katsotaan mitä tehdään. Paras vinkki tänään on se, että nyt menet sinne verkkopankkiin ja tutkit säästöjä. Jos en löydä säästötiliäsi, nyt kannattaa perustaa. Jutun luettuasi toivottavasti tiedät mihin, jotta tienaat korkoja.

Korkoja kannattaa vertailla niin säästötileissä kuin asuntolainoissa, koska valitettavan moni maksaa paljon olemattomista palvelupaketeistasi, joita saa S-pankissa ilmaiseksi. Sen lisäksi säästötilit voivat olla niin huonoja, että korko ei kerrytä vuodessa mitään. Joko tiedät miten hyvää korkoa sai muualta?

Jos rakastat tehdä lisärahaa silloinkin, kun nukut luksussängyllä, tutustu sijoittamisen saloihin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei. Itse mietin asiaa vastuullisuuden näkökulmasta ja mielestäni nyt mainitut korkeakorkoiset säästötilit tarjoavat rutkasti korkeakorkoisempia lainoja ja luottoja asiakkailleen, joiden maksukyky on kyseenalaista. He toisin sanoen tekevät mielestäni bisnestä, joka ei mielestäni ole vastuullista. Itse miettisin vielä sitä, tahdonko antaa säästöjäni tämänkaltaiseen kyseenalaiseen bisnekseen.
Hei, kiitos hyvästä mietteestä.

En ehkä lähtisi Big Bankiin mukaan, koska juurikin se mitä sanoit, on totta. Riski on suuri, koska joutuvat kalastelemaan asiakkaita todenteolla, jotka voivat olla huonoja asiakkaita lopulta. On hyvä miettiä, että Big Bank ei pysty kannattavasti tarjoamaan pikaisia lainoja kyseisellä huippukorolla ottamatta valtavaa riskiä omista luottotappioista.

Suosittelen toki siinä tapauksessa muutamaa asiaa:

1. Voit tyytyä säästöihin kivijalkapankissa, siis et tee mitään.
2. Voit halutessasi kokeilla matalakorkoista 0,45 % - 0,75 % säästötiliä.
3. Voit halutessasi alkaa sijoittaa, missä tuotto-odotus on parempi.

Toki bisnestä kaikki pankkitoimijat tekevät, mutta kivijalkapankissa häviät aina, mikäli siellä säästöjä on. Tuoreimmassa merkinnässä puhun hieman sijoittamisesta, ja omien varojen hajauttamisesta, mikä voisi sinullekin toimia vähän paremmin kuin Big Bank.

Vaikea nähdä tilannetta, jossa sijoittamalla tuotto olisi huonompi kuin Big Bankissa.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!