Köyhyys lotoissa, vauraus sijoituksissasi

Liian moni suomalainen on sanonut minulle ääneen, että sinun elämässä on jotain kurjaa. Miten voisit pärjätä pienellä budjetilla? Miksi et koskaan lottoa, voitin juuri arvoista suuret 50 euroa! Suomalaisiin on istutettu "Suomalainen voittaa aina" -ympäristö, joten maassasi paraskaan ei harrasta muuta kuin lottoaa ja ostaa arpoja. Vaurastumiseen tämä ei käy, koska päädyt todennäköisesti tuhlaamaan paljolti enemmän kuin sieltä saat. Pienellä budjetillani säästän kaikessa mistä voin ja nyt teen oikeaa työtäni.

Eilen matkustin viimeistä kertaa linjalla 1B päästä päähän ennen kuin se viedään pois tamperelaisilta. Tulimme ajatelleeksi naiskuskin kanssa minimalismista. Paunulainen naiskuski ei harrasta shoppailua turhaan, ja oli kovasti mielissään, että muita samankaltaisia löytyy. Meistä shoppailu on rahanhukkaa, joka voi pahimmillaan viedä ihmisen oikeasta vauraudestasi. Lisäksi kuljettaja sanoi, että tauon aikana hän ei ole menossa sushille, koska ovat niin kalliita kunnes lopultakin Paunussa bussikuskini vaihtui.

Päätin siirtyä nauhapenkiltä muualle, koska en halunnut istua vähemmän tutun kuljettajan lähistöllä. Samalla tulin miettineeksi mitä teen väärin 30-vuotiaana? Talous on ilman muuta vatupassissa, mutta jotain tästä silti puuttuu. Siinä olen onnistunut, että en ole ikinä ostanut lottoa taikka arpaa. Säästötilit ovat parempien korkojen pankeissa, jotka antavat 0,75 % ilman että pidän S-pankissa säästöjä. Tuona aikana muistelin, että kauppakoulussa Mikko opetti luokalleni sijoittamista esim. osakemarkkinoille.

Päätin, että vaikka oppitunneista on yli kymmenen vuotta aikaa, alan sijoittaa. Aiemmin kerroin, että ehdin sijoittamaan Instabankiin tonnin prosentin korkoa vasten, mutta korko laski nyt tänä vuonna. Huomasin asian ja nostin varat pois pankista. Ihanan bussireissun jälkeen sijoitin puolet tästä. Tällä hetkellä hajautan tällaisia summia kryptovaluuttoihin Coinmotionissa. Ensi kuussa aion siirtää loput 500 euroa sijoituksiin hajauttamalla kryptoon. En halua sijoittaa osakemarkkinoille tai rahastoihin.
Kryptovaluutta on vaurastumisen potentiaali. Vaikka sijoittamista kryptoon haukutaan talousblogeissa, on salkku tuottanut tähän asti prosentteja. Muista, että makuuttelemme säästöjä 0,10 % koroilla...
Säästäminen nollakoroilla on turhaa, ja täältä Coinmotionista voitot voi lunastaa pois koska tahansa pienillä palvelumaksuilla. Sijoitan jatkossa säästöt kuukausittain. Sijoita sinäkin, aloita pelirahoista.

Huomaa, että tämä blogi ei anna sijoitusneuvontaa. Älä matki jutun kirjoittajaa koskaan missään!

Miksi sijoitan heti kryptoihin? Onko uhkapelaamista?

Todellinen uhkapelaaminen on Veikkausta. Ihmiset hakkaavat koneistoon valtavia määriä omaa rahaa menettämällä nuo. Sijoittamalla rahat kryptoon, takaat todennäköisesti sen, että rahat pystyt esim. 10 vuodessa nostamaan moninkertaisella summalla. Minua kryptoissa houkuttelee se tulevaisuus, minkä esimerkiksi Bitcoinissa näen. Tämän lisäksi hajautan rahoja Aave- ja Eth-kryptovaluuttoihin. Muistat kuitenkin, että kaikenlaiseen sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Ymmärrä tämä ja etene sen mukaan.

Suosittelen sijoittamaan kryptoihin enintään viisi prosenttia nettovarallisuudesta. Älä vain sijoita, jos menetät ajoittaisesta kurssiromahduksesta yöunesi. Sijoitin tähän asti 500 euroa ja aion sijoittaa pian 500 euroa lisää. Kuluttamalla vähemmän ja elämällä minibudjetin mukaan ilman Veikkauksen erilaisia tuotteita, pääsen toivottavasti vaurastumaan joku päivä näin. Tässä hetkessä hajautettu sijoitussalkku kryptovaluuttoja tuottaa minulle paremmin kuin sitä 0,75 % vuosikorkoa maksava Bank Norwegian.

Siellä on suurimmat säästöt, jotka käytännössä menettävät arvonsa inflaation vuoksi. On mahdollista, että kryptoilla voit vaurastua samalla summalla kymmenkertaisesti tai jopa satakertaisesti elinaikasi aikana. Suomalaiset häviävät rahapeleihin yli 50 euroa kuukaudessa äkkirikastumisen toivossa. Jyrille tällainen tapa on puhdasta rahanhukkaa, joten Veikkauksen palveluita en käytä. Jatkossa aion sijoittaa sen rahan, minkä suomalaiset käyttävät rahapeleihin, esimerkiksi aina todella suosittuun bitcoiniin.

Varaudu riskeihin sijoittamisessa

Ihanaa, että lähdin sijoittamiseen mukaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa sijoittajaksi. Turha on vaurastuttaa pankkeja menettäen samalla rahan todellista arvoa. Näet kuvasta, että salkkuni arvo on jo 7,63 prosenttia, ja nyt ei puhuta Bank Norwegianin vuosikorosta. Tienaan sijoittamalla korkoa korolle. Jatkossa sijoittamisesta tulee rutiini. Aion sijoittaa kuukausittain, koska ajallinen hajauttamisesi olisi hyväksi todettu tapa vaurastua, ja säästellä ylimääräisiä rahallisia hilloja tunnollisen säännöllisesti.

Bitcoiniin sijoittaneita pidetään julkisuudessa riskisijoittajina. Joukko sijoittajia ovat tottuneet tuttuun ja turvalliseen rahastoon, jonka arvo nousee ennustettavan tasaisesti. Lisäksi ostetaan osakkeita, joilla toivotaan vaurastumista jopa kymmenellä prosentilla. Bitcoiniin sijoittaminen on rikkonut kaikki nuo olettamukset täysin. Siihen minä tahansa vuotena sijoittanut on saanut tuottoa moninkertaisesti jopa seuraavana. Sijoittamista kryptoon haukutaan ihan syystä, koska uskalias ihmismieli voi vaurastua.

Bitcoin-sijoittajana olen aikaasi edellä muiden kanssa. En yksinkertaisesti innostu pienimuotoisesta sijoittamisesta, joka tuottaa vain prosentteja vuositasolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että bitcoinin kurssi voi valua alas nopeastikin, joten sinun on todellakin siedettävä ja tiedettävä tuomio. Jos pystyisi pitämään päänsä kylmänä kryptosijoittamisessa huonoon aikaan, tulet todennäköisesti näkemään nyt aiempaa parempia menestyksiä. Toivon, että voisin joskus vaurastua enemmän, kuten sinäkin siellä.

Lottoamalla et ikinä vaurastu, minimoi Veikkaus aina

En tiedä ketään, joka sijoittaisi sukulaisista. Useimmat lottoavat tai elävät arvoille. Arpoja raaputetaan innokkaasti, kunnes huomataan että voittoja ei ole, tai sitten ne ovat hyvin pieniä. Suomessa lototaan paljon ja on jossain todettu, että jopa yli kolme miljoonaa suomalaista nuorista eläkeläisiin ostaisivat rahapelejä. Sijoittajia on Suomessa noin miljoona. Tässä on se karu fakta, joka minua harmittaa. Siksi aloin sijoittaa. Minusta sijoittamalla viikoittaiset rahapelit muualle voi päästä tienaamaan oikeasti.

Tulet nauttimaan siitä, että sijoitettua 490 euroa, tulet pian näkemään jopa 9 prosentin tuoton. Tuotto suurenee koko ajan, mikä antaa toivoa varmasta vaurastumisesta mahdollisesti jo kymmenen vuoden päästä. Lottorahat kannattaa sen sijaan vetää vessasta alas, jos ei parempaa käyttöä keksi. Saat saman tuloksen. Suomessa lottovoittoa pidetään mainiona tapana vaurastua siitäkin huolimatta, että omasta lähipiiristä kukaan ei ole voittanut sitä. He pelaavat lottoja vuosikymmeniä, ihmettelevät köyhyyttä.

He ihmettelevät miksi olen niin nirso kuluttamaan niin tuiki tarpeellista rahaa. Tästä saa tänä päivänä monenlaisen persoonallisuushäiriön keksittyä. Tykkään pyöritellä numeroita ja budjetoida, mutta nyt olen alkanut sijoittaa kaiken ylimääräisen. Uutinen on hyvä, koska hajauttaminen onpi vaurastumisen kulmakiviä. Säästöt tuottavat vuositasolla n. 0,75 prosenttia ja tällaisia säästötilejäsi on aina syytä olla. Pidä säästötilillä nyt ainakin vuoden kulut, omassa taloustilanteessa noin 10 000 euroa riittää täysin.

Lottoamalla rikastuu muu kuin sinä

Sitten rikkaimmilla voi jäädä toiset 10 000 euroa. Ne voi sijoittaa. Sijoittaa voi, kuten kerroin aiemmin, hajauttamalla ajallisesti että ryhmittäin. Älä osta vain yhtä kryptoa, vaan mahdollisesti monia erilaisia kryptoja. Lopeta edelleen turha lottoaminen. Voisit vaurastua todennäköisemmin ja paljon helpommin sijoittamalla. Etkä haaveile miljoonistasi, vaan pikkuisesta vaurastumisesta. Jos sijoituksesi arvo on 20 vuoden päästä vain 50 000 euroa, pystyisit jäämään sapattivapaalle frugalistina koko loppuelämäksi.

Sijoituksia ei nosteta kerralla, vaan esimerkiksi vain puolen vuoden tarpeeseesi. Jäljellä oleva potti jää kerryttämään varallisuuttasi ja saat edelleen korkoa korolle. Lottoamalla et aloita nauttimaan koroista korolle. Lottoamalla vedät omia rahapinoja vessasta alas. Tästä nimenomaisesta syystä pirkkalalainen Jyri, 30, suosittelee sijoittamaan. Vain sijoittamalla voisit vaurastua, mutta voit myös menettää rahasi. Edelleen, en anna arjen sijoitusneuvontaa, eikä tätä artikkelia pidäkään tulkita sijoitussuosituksiksi.

Kaikessa elämässä haaveilemme hyvin nopeasta rikastumisesta arvoilla tai ilman. Sijoittaminen ei ole mikään tae kuukaudessa rikastumisesta, vaan hyvin usein sijoittajat sijoittavat pitkäjänteisesti. Tähän itsekin pyrin sijoituselämässä. Sijoittaminen kannattaa aina halusitpa vaurastua miljoonalla tai peräti 10 000 eurolla. Sijoittamisella vaurastuminen on todennäköisempää, ennen kaikkea helpompaa, sekä lopuksi vielä palkitsevampaa kuin Veikkauksella rikastumisenne tavoittelu saamatta lopulta mitään.

Miksi sijoittaa. Entä jos rahaton, estääkö sijoittamiset

Kuulen jatkuvasti siitä, että ihmisillä ei ole rahaa. Kaikki menee mikä jostain tulee. Kyllä, luit oikein... Kaikki menee mikä jostain tulee. Moni tuttavasi elää laskusta laskuun, toivoo rikastuvansa seuraavalla arvallaan tai lotossa. Ruokapöydässä mietitään mitä tehtäisiin miljoonalla, sen sijaan että mietittäisiin parempia tapoja siihen, miten pääsisi aloittamalla tänään vaurastumaan alkajaisiksi tuhannella. Näen sijoittamisen aina ajankohtaisena, koska sijoittamaan pääsee hyvin pienillä summilla kuukaudessa.

Vastaus onkin aina sama: kuluta vähemmän, säästä enemmän. Annan kuitenkin tärkeän vinkin. Ennen kuin sijoitat isompia summia, tee kaikkea sellaista, minkä avulla pääset säästämään vähintään vuoden tulot puskuritilille. Jos tämä on kunnossa, voit pienehkön sijoittamisen seuraksi nostaa omia panoksia. Tämä on sitä hajauttamista. Sinulla on todennäköisesti palkkatulot, vuoden puskuri, ja tässä voit alkaa hajauttamaan ylimääräisen vaikka bitcoiniin. Bitcoin ei ole suosittu, mutta tämä kasvaisi sellaiseksi.

Enkä ole mitenkään rikas, mielestäni. Teen asioita paremmin kuin tyypillinen juoksumatossa juoksija, mutta en tiedä vielä kaikkea sijoittamisistasi. En ymmärrä tuon taivaallista sadoista kryptovaluutoista. Tajuan sijoittamisen perusteita ymmärtäen luotettavimmista sijoituskohteista Coinmotionissa. Päivän mittaan salkun arvo on noussut palveluissa jo yli viiteen prosenttiin, mutta vaihtelua on havaittavissa. Tämä on tärkeää huomata, koska vaihtelu on normaalia, myös vähän pidempiaikaisesti sijoituksissa.

Bitcoin on hyvä sijoituskohde

Se, mitä en ymmärrä, on juuri tuo ihmisten saamattomuus. Ei ole rahaa, voi kun edes ruokaan riittäisi! Tavalliset suomalaiset jättävät vaurastumisen potentiaalinsa hyödyntämättä, koska he kaikkein eniten osallistuvat järjettömään shoppailuralliin netissä tai kivijalassa. Hei, musta perjantai tulee vielä! Se on otollinen hetki alkaa sijoittamaan. Sijoita kaikki raha, jota ajattelit tuhlata huipputarjouksiin, pörssiin, rahastoihin tai edelläkävijänä bitcoiniin. Muista kuitenkin, että älä sijoita muuta kuin rahoja tililtäsi.

Entinen, rakas mieheni, ei osannut rahoja käyttää. Hän shoppaili uusilla veloilla, lopulta häntä odotteli ulosottomiehen kirje, ja loputon velkahelvetti. Sijoittamisia lähdetään kokeilemaan omilla säästöilläsi, ei Bigbankin lainoilla. Bigbankista puheen ollen monessa pankissa korot ovat naurettavia, mutta tämä johtuu vallitsevasta tilanteesta. Korkoa ei vain saane kunnolla pankeista. Jotkut pankit, kuten vaikkapa Bigbank, tarjoavat jopa 2,50 % korkojasi. Toimija ottaa niin valtavan riskin rahan lainaamisessa ulos.

On täysin mahdollista, että Bigbankin seuraava asiakas on ex-mieheni kaltainen ilmiö, joka maksattaa lainoillaan vanhoja. Lopulta lainaa ei pääse maksamaan. Näin esim. Bank Norwegianille on aiheutunut hänen kulutushysteriasta valtavat luottotappiot. Kyseinen asiakas ei olisi saanut jo euroakaan omasta Aktiasta. Tämän jälkeen Bank Norwegian on tiukentanut ilmaisen luottokortin saanteja. Toivottavasti omat säästöt tässä ovat hyvässä tallessa, vaikka tietysti talletussuojasi lopulta ihmiskuntaa pelastaa.

Huolettomuus raha-asioissa ei ole tähtitiedettä, luepa

Moni tuttavistani ihmettelee kuinka olen sapattivapaalla, vaikka viimeisimmissä töissä sain nettona noin 1 300 euroa tilille. He elävät laskusta laskuun tässä ihan koko ajan, ja usein vain kerran vuodessa tuleva vakuutuslasku saa talouden miltei sekaisin. Aina ei osata varautua lämmitysöljyn loppumiseen. Lämmitysöljyt kannattaa tilata nyt, koska sen hinta uhkaa nousta tässä lähiaikoina. Täällä en ole sitä tilaamassa, sillä kyseiset hankinnat kuuluvat vuokranantajan vastuulle. Hyvästi, tae onnistumiseen.

Sen lisäksi en elä leveästi, ja budjetoin joka päivä. Vaikka minulla on säästötilillä yli 25 000 euroa, en sikaile yhtään. Minulla ei ole 999 euron iPhonea, eikä minun tarvitse antaa tietoja säästöjen toivossa, että pääsen soittamaan WhatsAppilla. Sitä kilpailijani tekevät säästöjen toivossa. Minulla on vapaata tuohta kuitenkin, että ei muutama euro lisää liittymään paina siitä, että soittamani älypuhelut eivät kulje amerikkalaisten palveluiden kautta Mark Zuckerbergin kuunneltavaksi. Toimii oikein hyvin.

Sen lisäksi suosittelen lopettamaan matkailun ulkomaille. Siinä ei ole pienintäkään järkeä. Tuhlaat lomarahat kaikki, vain viikon aikana, kun voisit sijoittaa lomarahat ja saada useita satasia enemmän lähiaikoina. Elän niin askeettisesti, että lentokone ei olisi enää osa elämää. Ei, vaikka asun Pirkkalan lentokentän aivan välittömässä läheisyydessä. Minulla ei ole mitään mielenkiintoja edes matkustaa ulkomaille niin kauan kuin aika on rahaa tärkeämpää. Aikamme pitäisi olla tärkeintä myös sinulle.

Lotto ja matkailu köyhyyttä kohti

Otapa huomioon, että olen tehnyt työtäni pienellä palkalla verojen jälkeen. Ymmärrän täysin sitä, että vuokramarkkinoillasi on isoja hintapyyntöjä, jolloin omakotitalo voi näyttää paremmalta. Omakotitalo on minusta huono sijoitus, sillä et voisi pistää sitä rahaksi nopealla aikataululla. Siihen uppoaa kuluja. Kerron vitsin teille, asun edullisessa vuokrakämpässä, vain 432,16 euroa kuukaudessa. On huoltoyhtiö, Kotikatu hei, ja upea Realian isännöinti. Kaikki kuuluu asumiseen. Jos WC menee rikki, tuodaan uusi.

Talveani kohti lämmittää se, että oman asunnon patterit voi laittaa kuumiksi, niin ei tarvitse säästellä. Omakotitalossaan asuvat vanhempani säästävät kaikesta mistä voisivat. Myös omasta lämmityksestä, jolloin kodissa voi olla tavallista viileämpää. Samalla käydään aina välillä kaupassa ostamassa arpoja ja lottoja. Ei ole rikastumisen tae tuo. Vuosikymmenissäsi ihmiset tuhlaavat satasia, tuhansia, kymmeniä tuhansia. Jotkut ostavat Gucci-laukkujaan, jotka olivat arvottomia seuraavaana päivänä. Arvottomia.

Niin väärin, mutta mitä sille mahtaa, mikäli neuvoja ei oteta vastaan? Olen lopettanut paimentamisen. Jos on hauskaa elää laskusta laskuun, ja lottoilla toivossa, että josko se ensi viikolla olisi talo maksettu. Ihan sama. Ihan se ja sama. Minulle aika on tärkeämpää, siksi valitsin tien, kaukana valtavirrastasi. En halua käydä töissänne, juosta siellä, saada tuhansia rahaa. Rahaa, jota ehdin tuhlata enää Woltiin siksi, koska minulla ei ole aikaa tehdä ruokaa itse. Tai energiaa. Tai kumpaakin. Nyt olisi sitä aikaa nauttia.

Näin budjetoit ilman taloudenhallintasovellustasi heti

Olen elämässäni niin pitkällä, että lopetan budjetoinnin. Merkinnässä on "Budjetoinnin pääteasema", jossa parhaillaan olen syystä, eli jatkossa kuukausibudjettia ei tule. Lukitan itseni jo 200,84 euroon.

 1. Siirrä palkasta, etuudesta tai muusta tulosta tilanteesta riippuen vähintään 40 prosenttia. Mikäli vuokra-asunto on erityisen halpa, siirrä jo 50 tai 60 prosenttia. Näin saat kuukausibudjetin. AINA itsellesi ensin säästöön, näin tekevät KAIKKI rikkaat, jotka nauttivat taloudellisesta vapaudesta.
 2. Käypä ruokakaupassasi vain kerran viikossa. Hyödynnä tarjouksia sekä pakasta esimerkiksi leivät ja lihat. Suosi S-ryhmän 60 prosentin ilta-alennuksia ja vältä heräteostoksia joka kauppakerta.
 3. Osta tavaraa vain, jos sitä todella tarvitset. Jos tarvitset vaikkapa takin, osta vain tarjouksesta, älä koskaan maksa normaalihintaa. Silloinkin nuku rauhassa yön yli ja harkitse ostosta uudelleen.
 4. Minimoi kuluttaminen jättämällä lompakko kotiin. Olen siinä tilanteessa, että en enää katso edes Pennoa ennen kuin menen kauppaan, koska tiedän tarkalleen kuinka paljon voin täällä tuhlata.
 5. Ostaessasi tavaransa, heitä kaksi muuta tavaraa ulos. Näin voit joko vähentää uuden ostoa, taikka luopua jostakin muusta tavarasta, mitä alkaa luultavasti kertyä uuden jutun ostamisen vuoksi.
 6. Olen aidosti sitä mieltä, että ulkona syöminen, pubeissa käyminen on sellaista asiaa, mistä voisit säästää avokätisesti. Saat siltikin käydä pubeissa tai ravintolassa satunnaisesti luksuselämään.
 7. Vaikka lopetat budjetoinnin, käytä silti Pennoa, jotta saat tilastollista dataa. Näin voit esimerkiksi vuositasolla tutkia ruokamenoja ja ravintolamenoja, että pysyisit kärryillä koko kulutuksestasi.
 8. Kiesittömyys säästää muun muassa terveyskeskuslääkäreiltä. Ota tilalle kävelyt tai bussit, mutta vaihtoehtoisesti voisit myös pyöräillä itsesi kuntoon. Terveyteni ei olisi koskaan hyvä kiesillä.
 9. Elä niin halvalla kuin vain voit. Laske jokainen sentti. Kerää pulloja. Kerään väsymättömästi, että saan löytöpulloilla monia juttuja kotiin. Jotkut eivät näe panteissa rahaa, mutta Jyri näkee. Otapa iltalenkki lähiympäristössäsi ja siivoa alueesi panttipulloista ja -tölkeistä. Voinet tienata rahaa.
 10. Muistat, että aidosti rikkailla ihmisillä ei ole hybridejä, veneitä tai rantamökkejä. Aidosti rikkaat vuokraavat näitä asioita, koska se tulee aina halvemmaksi. Älä näytä varakkaalta, olet rikkaita.
 11. Muuta pienempään kotiin, vaikka sinulla olisi perhe tai koira. Tulette näkemään raamit tavaran paljoudelle ja tämä tulee vähentämään shoppailukulutusta moninkertaisesti tuosta aiemmasta. Pennossa on täällä kuukausittain noin 9-14 menoriviä ja tässä pyrin olemaan myös jatkossa.
 12. Enpä voi olla mainostamatta AdGuardia tässäkään merkinnässä. Jos haluat, että budjettisi pitää, poista mainonta elämästäsi. Postilaatikkoon "Ei ilmaisjakelua" ja selaimiin AdGuard-lisäosa.
 13. Lopetat tänään kauppakeskuksissa käyminen. Enpä ole noissa käynyt kuukausiin. Ostan verkosta hyödyntäen Tokmannin 10 euron alennustani ja noudan ilmaiseksi myymälästä. Vaihtoehtoisesti hyödynnän Kärkkäisen ilmaistoimituksia kotiin Sikapäivien aikoina, säästyy aikaa ja rahaa. Käyn kauppakeskuksissa vain lämmittelemässä tai vessassa, mitään muuta käyttöä en noille nyt näe.
 14. Lopeta sosiaalinen media, ulkomaanmatkailu tai muut orjamaiset yhteiskuntaan istutetut loukut, jotka eivät auta sinua rikastumaan. Jos käyt töissäsi vain lomaillaksesi joskus, et tule rikastumaan koskaan. Tuhlaat kaikki rahat matkoihin ja shoppailukierroksiin, vaikka saat enemmän palkkaa.
 15. Vaurastumiseen tarvitaan siis se, että lopetetaan kaikki turha kuluttamisesi, näin budjetin ei siinä tarvitse olla iso. Lopetetaan se lottoaminen ja ne kaikki arvat, jotta voidaan aloittaa sijoitukset.
Olen sitä mieltä, frugalistina, että säästäväisyys ja askeettisuus on jo sisäänrakennettu minuun. Voisin sanoa kaikille, että minun ei enää tarvitse kirjautua S-pankin verkkopankkiin kuin noin parisen kertaa kuukaudessa katsomassa tiliotteet, mutta mitään rahallista yllätystä ei minulla koskaan ole. Tiedän jo tarkalleen milloin laskut tulevat ja osaan niihin varautua pitämällä arvioiduista eräpäivistä kirjaa. Näin voit varautua tulevaan menemättä vararikkoon yhdestä vakuutuslaskusta silloin tällöin. Toimii hyvin.

Yhteenveto: lotto ja arvat, aitoa rahaa jo vessasta alas

Lidl on poistanut aiemmin Veikkauksen peliautomaatit omista myymälöistä ja minusta S-ryhmä voisi seurata perässä. Jos ihmiset sijoittaisivat pennosiaan, tulisi heistä vauraampia ajan kanssa. Edelleen, sijoittamalla voit vaikuttaa omaan tulevaisuutesi. Sijoittamalla n. viisi prosenttia nettovarallisuudesta Coinmotioniin takaat varmat tuotot ajoittaisesta alamäestä huolimatta, silloinkin kannattaa sijoittaa lisää. Moni on vaurastunut sijoittamalla oikein, täällä en sijoita rahastoihin tai osakkeisiin lainkaan. 

Kuinka minusta tuli peloton sijoittajana? Halusin kokeilla jotakin uutta, samalla kyllästyin pankkien nollakorkoihin. Minulle realisoitui vasta nytten kunnolla, että säästämällä kaiken menetän koko ajan rahaa. Tiesin tästä aiemmin, mutta en jaksanut toimia sen vuoksi. Ajattelin, että ihan sama. Voisi raha menettää arvoaan niin sijoittamisessa rahastoihin kuin osakesalkkuihin. Otin kuitenkin riskini, koska otan jatkuvan riskin Bank Norwegianissa. Voi olla, että korko laskee tai sitten inflaatio iskee pahiten.

Lisäksi menetin taloudelliseen väkivaltaan narsistimieheni kanssa yli 5 000 euroa vuodessa 2018-2019 taitteessa. Jos olisin sijoittanut puolet tuosta, olisin tänä päivänä rikkaampi kuin koskaan. Digitaalinen valuutta on tullut jäädäkseen, joten kurssikäyräsi puhuu puolestaan. Sijoittamalla tänään, saat tuottoa huomenna. Harmi, että näin miessuhteessa jotain enemmän, kuin sijoituksilla vaurastumisessani. Nyt tilanne korjataan. Vain 500 euron sijoituksella miinustaen palvelumaksut pääsin päivässä voitoilleni.

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tapahtuu vuoden päästä. Aion sijoittaa tähän lisää ainakin 500 eurolla ja myöhemmin, kuten kerroin aiemmissa mietteissä, 50 eurolla kuukaudessa. Laita lottorahat tuottamaan tästä päivästä alkaen ja voin olla varma, että parempia tapoja rikastua löytyy, jotka olivat helpompia. Sijoittaminen vaatii itsenäistä opiskelua ja sapattivapaalla sitä aikaa onneksi on. Mukavaa katsoa iltaisin kuinka sijoitussalkkusi voi päivä päivältä paremmin. Sijoittaminen on vaurastumista.

Sijoitatko? Onko rahaa sijoituksiin? Oletko voittanut lotossa tai arvoissa? Kiinnostaako sinua vauraus ja työelämästä jättäytyminen? Mitä ikinä ajatteletkaan, anna palaa. Kommentointi on blogissa auki 24 tuntia vuorokaudessa. Vaurastumiseen on monia väyliä ja yksi niistä on lottoamisen vähentäminen.

Seuraavan kerran, kun kysyt kassalta lottoasi, sijoita kotisohvalta käsin ja nautit koroista korolle.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin