Köyhyys lotossa, vauraus sijoituksissa

Liian moni suomalainen on sanonut minulle ääneen, että sinun elämässä on jotain kurjaa. Miten voit pärjätä pienellä budjetilla? Miksi et koskaan lottoa, voitin juuri arvasta suuret 50 euroa! Suomalaisiin on istutettu "Suomalainen voittaa aina" -ympäristön, joten maassa paraskaan ei harrasta muuta kuin lottoaa ja ostaa arpoja. Vaurastumiseen tämä ei käy, koska päädyt todennäköisesti tuhlaamaan paljon enemmän kuin sieltä saat. Pienellä budjetilla säästän kaikessa mistä voin ja nyt teen oikeaa työtä.

Eilen matkustin viimeistä kertaa linjalla 1B päästä päähän ennen kuin se viedään pois tamperelaisilta. Tulimme ajatelleeksi naiskuskin kanssa minimalismista. Paunulainen naiskuski ei harrasta shoppailua turhaan, ja oli kovasti mielissään, että muita samankaltaisia löytyy. Meistä shoppailu on rahanhukkaa, joka voi pahimmillaan viedä ihmisen oikeasta vauraudesta. Lisäksi kuljettaja sanoi, että tauon aikana hän ei ole menossa sushille, koska ne ovat niin kalliita kunnes lopulta Paunussa bussikuski vaihtui.

Päätin siirtyä koronapenkiltä muualle, koska en halunnut istua vähemmän tutun kuljettajan lähistöllä. Samalla tulin miettineeksi mitä teen väärin 30-vuotiaana? Talous on ilman muuta vatupassissa, mutta jotain tästä silti puuttuu. Siinä olen onnistunut, että en ole ikinä ostanut lottoa taikka arpaa. Säästötilit ovat parempien korkojen pankeissa, jotka antavat 0,75 % ilman että pidän S-pankissa säästöjä. Tuona aikana muistelin, että kauppakoulussa Mikko opetti luokalle sijoittamista esim. osakemarkkinoille.

Päätin, että vaikka oppitunneista on yli kymmenen vuotta aikaa, alan sijoittaa. Aiemmin kerroin, että ehdin sijoittamaan Instabankiin tonnin prosentin korkoa vasten, mutta korko laski nyt tänä vuonna. Huomasin asian ja nostin varat pois pankista. Ihanan bussireissun jälkeen sijoitin puolet tästä. Tällä hetkellä hajautan tällaisia summia kryptovaluuttoihin Coinmotionissa. Ensi kuussa aion siirtää loput 500 euroa sijoituksiin hajauttamalla kryptoon. En halua sijoittaa osakemarkkinoille tai rahastoihin.
Kryptovaluutta on vaurastumisen potentiaali. Vaikka sijoittamista kryptoon haukutaan talousblogeissa, on salkku tuottanut tähän asti prosentteja. Muista, että makuuttelemme säästöjä 0,10 % koroilla...
Säästäminen nollakoroilla on turhaa, ja täältä Coinmotionista voitot voi lunastaa pois koska tahansa pienillä palvelumaksuilla. Sijoitan jatkossa säästöt kuukausittain. Sijoita sinäkin, aloita pelirahoista.

Huomaa, että tämä blogi ei anna sijoitusneuvontaa. Älä matki jutun kirjoittajaa missään!

Miksi sijoitan kryptovaluuttoihin? Eikö tämä ole uhkapelaamista?

Todellinen uhkapelaaminen on Veikkausta. Ihmiset hakkaavat koneistoon valtavia määriä omaa rahaa menettämällä ne. Sijoittamalla rahat kryptoon, takaat todennäköisesti sen, että rahat pystyt esim. 10 vuodessa nostamaan moninkertaisella summalla. Minua kryptoissa houkuttelee se tulevaisuus, minkä esimerkiksi Bitcoinissa näen. Tämän lisäksi hajautan rahoja Aave- ja Eth-kryptovaluuttoihin. Muista kuitenkin, että kaikenlaiseen sijoittamiseen liittyy aina riski. Ymmärrä tämä ja etene sen mukaan.

Suosittelen sijoittamaan kryptoihin enintään viisi prosenttia nettovarallisuudesta. Älä vain sijoita, jos menetät ajoittaisesta kurssiromahduksesta yöunesi. Sijoitin tähän asti 500 euroa ja aion sijoittaa pian 500 euroa lisää. Kuluttamalla vähemmän ja elämällä minibudjetin mukaan ilman Veikkauksen erilaisia tuotteita, pääsen toivottavasti vaurastumaan joku päivä hyvin. Tällä hetkellä hajautettu sijoitussalkku kryptovaluuttoja tuottaa minulle paremmin kuin 0,75 % vuosikorkoa maksava Bank Norwegian.

Siellä on suurimmat säästöt, jotka käytännössä menettävät arvonsa inflaation vuoksi. On mahdollista, että kryptoilla voit vaurastua samalla summalla kymmenkertaisesti tai jopa satakertaisesti elinaikasi aikana. Suomalaiset häviävät rahapeleihin yli 50 euroa kuukaudessa äkkirikastumisen toivossa. Jyrille tällainen tapa on puhdasta rahanhukkaa, joten Veikkauksen palveluita en käytä. Jatkossa aion sijoittaa sen rahan, minkä suomalaiset käyttävät rahapeleihin, esimerkiksi todella suosittuun bitcoiniin.

Sijoittaminen on riski, mutta se voi vaurastuttaa ajan kanssa

Ihanaa, että lähdin sijoittamiseen mukaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa sijoittajaksi. Turha on vaurastuttaa pankkeja menettäen samalla rahan todellista arvoa. Näet kuvasta, että salkkuni arvo on jo 7,63 prosenttia, ja nyt ei puhuta Bank Norwegianin vuosikorosta. Tienaan sijoittamalla korkoa korolle. Jatkossa sijoittamisesta tulee rutiini. Aion sijoittaa kuukausittain, koska ajallinen hajauttaminen onpi hyväksi todettu tapa vaurastua, ja säästää ylimääräisiä rahallisia hilloja tunnollisen säännöllisesti.

Bitcoiniin sijoittaneita pidetään julkisuudessa riskisijoittajina. Joukko sijoittajia ovat tottuneet tuttuun ja turvalliseen rahastoon, jonka arvo nousee ennustettavan tasaisesti. Lisäksi ostetaan osakkeita, joilla toivotaan vaurastumista jopa kymmenellä prosentilla. Bitcoiniin sijoittaminen on rikkonut kaikki nuo olettamukset täysin. Siihen minä tahansa vuotena sijoittanut on saanut tuottoa moninkertaisesti jopa seuraavana. Sijoittamista kryptoon haukutaan ihan syystä, koska tavallinen pulliainen voi vaurastua.

Bitcoin-sijoittajana olen aikaasi edellä muiden kanssa. En yksinkertaisesti innostu pienimuotoisesta sijoittamisesta, joka tuottaa vain prosentteja vuositasolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että bitcoinin kurssi voi valua alas nopeastikin, joten sinun on todellakin siedettävä ja tiedettävä tuomio. Jos pystyy pitämään päänsä kylmänä kryptosijoittamisessa huonoon aikaan, tulet todennäköisesti näkemään jo aiempaa parempia menestyksiä. Toivon, että voisin joskus vaurastua enemmän, kuten sinä siellä.
Coinmotionissa sijoittaminen on lapsellisen helppoa. Suomalainen palvelu tarjoaa hyvän alustan, jolla kuka tahansa voi sijoittaa kryptoihin pienillä kuluilla. Aloita ensimmäiseksi isommalla kertapanoksella.

Lottoamalla et ikinä vaurastu, joten minimoi Veikkaus elämästä

En tiedä ketään, joka sijoittaisi sukulaisista. Useimmat lottoavat tai elävät arvoille. Arpoja raaputetaan innokkaasti, kunnes huomataan että voittoja ei ole, tai sitten ne ovat hyvin pieniä. Suomessa lototaan paljon ja on jossain todettu, että jopa yli kolme miljoonaa suomalaista nuorista eläkeläisiin ostaisivat rahapelejä. Sijoittajia on Suomessa noin miljoona. Tässä on se karu fakta, joka minua harmittaa. Siksi aloin sijoittaa. Minusta sijoittamalla viikoittaiset rahapelit muualle voi päästä tienaamaan oikeasti.

Tulet nauttimaan siitä, että sijoitettua 490 euroa, tulet pian näkemään jopa 9 prosentin tuoton. Tuotto suurenee koko ajan, mikä antaa toivoa varmasta vaurastumisesta mahdollisesti jo kymmenen vuoden päästä. Lottorahat kannattaa sen sijaan vetää vessasta alas, jos ei parempaa käyttöä keksi. Saat saman tuloksen. Suomessa lottovoittoa pidetään mainiona tapana vaurastua siitäkin huolimatta, että omasta lähipiiristä kukaan ei ole voittanut sitä. He pelaavat lottoa vuosikymmeniä, ihmettelevät köyhyyttä.

He ihmettelevät miksi olen niin nirso kuluttamaan niin tuiki tarpeellista rahaa. Tästä saa tänä päivänä monenlaisen persoonallisuushäiriön keksittyä. Tykkään pyöritellä numeroita ja budjetoida, mutta nyt olen alkanut sijoittaa kaiken ylimääräisen. Uutinen on hyvä, koska hajauttaminen onpi vaurastumisen kulmakiviä. Säästöt tuottavat vuositasolla n. 0,75 prosenttia ja tällaisia säästötilejä on aina syytä olla. Pidä säästötilillä ainakin vuoden kulut, omassa taloustilanteessa noin 12 000 euroa riittää täysin.

Lottoamalla voi rikastua, mutta et sinä eikä naapurisi Ritva

Sitten rikkaimmilla voi jäädä toiset 12 000 euroa. Ne voi sijoittaa. Sijoittaa voi, kuten kerroin aiemmin, hajauttamalla ajallisesti ja ryhmittäin. Älä osta vain yhtä kryptoa, vaan mahdollisesti monia erilaisia kryptoja. Lopeta edelleen turha lottoaminen. Voit vaurastua todennäköisemmin ja paljon helpommin sijoittamalla. En haaveile miljoonista, vaan pikkuisesta vaurastumisesta. Jos sijoituksen arvo on n. 20 vuoden päästä vain 50 000 euroa, pystyn jäämään sapattivapaalle frugalistina koko loppuelämäksi.

Sijoituksia ei nosteta kerralla, vaan esimerkiksi vain puolen vuoden tarpeeseen. Jäljellä oleva potti jää kerryttämään varallisuutta ja saat edelleen korkoa korolle. Lottoamalla et aloita nauttimaan koroista korolle. Lottoamalla vedät omia rahapinoja vessasta alas. Tästä nimenomaisesta syystä pirkkalalainen Jyri, 30, suosittelee sijoittamaan. Vain sijoittamalla voit vaurastua, mutta voit myös menettää rahasi. Edelleen, en anna mitään sijoitusneuvontaa, eikä tätä artikkelia pidä tulkita sijoitussuosituksiksi.

Kaikessa elämässä haaveilemme hyvin nopeasta rikastumisesta arvoilla tai ilman. Sijoittaminen ei ole mikään tae kuukaudessa rikastumisesta, vaan hyvin usein sijoittajat sijoittavat pitkäjänteisesti. Tähän itsekin pyrin sijoituselämässä. Sijoittaminen kannattaa aina halusitpa vaurastua miljoonalla tai peräti 10 000 eurolla. Sijoittamisella vaurastuminen on todennäköisempää, ennen kaikkea helpompaa, sekä lopuksi vielä palkitsevampaa kuin Veikkauksella rikastumisen tavoittelu saamatta lopulta mitään.
Moni tuttu lottoaa tai ostaa arpoja äkkirikastumisen toivossa. Tämä on aina väärä tapa rikastua. Rikastumisen mahdollisuus on tällöin nolla. Sijoittamalla muuhun kuin alkoholiin rikastut aina, kokeile jo tänään.

Miksi sijoittaa nyt? Entä jos ei ole rahaa, estääkö se sijoittamisen?

Kuulen jatkuvasti siitä, että ihmisillä ei ole rahaa. Kaikki menee mikä jostain tulee. Kyllä, luit oikein... Kaikki menee mikä jostain tulee. Moni tuttava elää laskusta laskuun, toivoo rikastuvansa seuraavalla arvalla tai lotossa. Ruokapöydässä mietitään mitä tehtäisiin miljoonalla, sen sijaan että mietittäisiin parempia tapoja siihen, miten pääsisi aloittamalla tänään vaurastumaan alkajaisiksi tuhannella. Näen sijoittamisen aina ajankohtaisena, koska sijoittamaan pääsee hyvin pienillä summilla kuukaudessa.

Vastaus onkin aina sama: kuluta vähemmän, säästä enemmän. Annan kuitenkin tärkeän vinkin. Ennen kuin sijoitat isompia summia, tee kaikkea sellaista, minkä avulla pääset säästämään vähintään vuoden tulot puskuritilille. Jos tämä on kunnossa, voit pienehkön sijoittamisen seuraksi nostaa omia panoksia. Tämä on sitä hajauttamista. Sinulla on todennäköisesti palkkatulot, vuoden puskuri, ja nyt voit alkaa hajauttamaan ylimääräisen vaikka bitcoiniin. Bitcoin ei ole suosittu, mutta se kasvaa sellaiseksi.

En ole mitenkään rikas, mielestäni. Teen asioita paremmin kuin tyypillinen juoksumatossa juoksija, mutta en tiedä vielä kaikkea sijoittamisesta. En ymmärrä tuon taivaallista sadoista kryptovaluutoista. Tajuan sijoittamisen perusteita ymmärtäen luotettavimmista sijoituskohteista Coinmotionissa. Päivän mittaan salkun arvo on noussut palvelussa jo yli viiteen prosenttiin, mutta vaihtelua on havaittavissa. Tämä on tärkeää huomata, koska vaihtelu on normaalia, myös vähän pidempiaikaisesti sijoituksissa.

Sijoittaa voi muun muassa Bitcoiniin (P2P-valuutta)

Se, mitä en ymmärrä, on juuri tuo ihmisten saamattomuus. Ei ole rahaa, voi kun edes ruokaan riittäisi! Tavalliset suomalaiset jättävät vaurastumisen potentiaalinsa hyödyntämättä, koska he kaikkein eniten osallistuvat järjettömään shoppailuralliin netissä tai kivijalassa. Hei, musta perjantai tulee vielä! Se on otollinen hetki alkaa sijoittamaan. Sijoita kaikki raha, jota ajattelit tuhlata huipputarjouksiin, pörssiin, rahastoihin tai edelläkävijänä bitcoiniin. Muista kuitenkin, että älä sijoita muuta kuin rahaa tililtä.

Entinen, rakas mieheni, ei osannut rahaa käyttää. Hän shoppaili uusilla veloilla, lopulta häntä odotti ulosottomiehen kirje, ja loputon velkahelvetti. Sijoittamista lähdetään kokeilemaan omilla säästöillä, ei Bigbankin lainoilla. Bigbankista puheen ollen monessa pankissa korot ovat naurettavia, mutta tämä johtuu vallitsevasta tilanteesta. Korkoa ei vain saa kunnolla pankeista. Jotkut pankit, kuten vaikkapa Bigbank, tarjoavat jopa 2,50 % korkoja. Toimija ottaa valtavan riskin rahojesi lainaamisessa ulos.

On täysin mahdollista, että Bigbankin seuraava asiakas on ex-mieheni kaltainen ilmiö, joka maksaa lainoilla vanhoja. Lopulta lainaa ei pääse maksamaan. Näin esim. Bank Norwegianille on aiheutunut hänen kulutushysteriasta valtavat luottotappiot. Kyseinen asiakas ei olisi saanut euroakaan omasta Aktiasta. Tämän jälkeen Bank Norwegian on tiukentanut ilmaisen luottokortin saantia. Toivottavasti omat säästöt siellä ovat hyvässä tallessa, vaikka tietysti talletussuoja lopulta ihmiskuntaa pelastaa.
Sijoitin aluksi tuhat euroa erilaisiin kryptoihin. Tämä on hyvä alku, jos sitä ylimääräistä ylipäätään löytyy. Sen jälkeen sijoita kuukausittain ainakin 50 euroa kuukaudessa hajautetusti eri kryptoihin ja nauti!

Yhteenveto: lotto ja arvat vievät mahdollisuutesi vaurastua

Lidl on poistanut aiemmin Veikkauksen peliautomaatit omista myymälöistä ja minusta S-ryhmä voisi seurata perässä. Jos ihmiset sijoittaisivat pennosiaan, tulisi heistä vauraampia ajan kanssa. Edelleen, sijoittamalla voit vaikuttaa omaan tulevaisuutesi. Sijoittamalla n. viisi prosenttia nettovarallisuudesta Coinmotioniin takaat varmat tuotot ajoittaisesta alamäestä huolimatta, silloinkin kannattaa sijoittaa lisää. Moni on vaurastunut sijoittamalla oikein, täällä en sijoita rahastoihin tai osakkeisiin lainkaan. 

Kuinka minusta tuli peloton sijoittajana? Halusin kokeilla jotain uutta, samalla kyllästyin pankkien nollakorkoihin. Minulle realisoitui vasta nytten kunnolla, että säästämällä kaiken menetän koko ajan rahaa. Tiesin tästä aiemmin, mutta en jaksanut toimia sen vuoksi. Ajattelin, että ihan sama. Voi raha menettää arvoaan niin sijoittamisessa rahastoihin kuin osakesalkkuihin. Otin kuitenkin riskin, koska otan jatkuvan riskin Bank Norwegianissa. Voi olla, että korko laskee tai sitten inflaatio iskee pahiten.

Lisäksi menetin taloudelliseen väkivaltaan narsistimieheni kanssa yli 5 000 euroa vuodessa 2018-2019 taitteessa. Jos olisin sijoittanut puolet tästä, olisin tänä päivänä rikkaampi kuin koskaan. Digitaalinen valuutta on tullut jäädäkseen, joten kurssikäyrä puhuu puolestaan. Sijoittamalla tänään, saat tuottoa huomenna. Harmi, että näin miessuhteessa jotain enemmän, kuin sijoituksilla vaurastumisessa. Nyt tilanne korjataan. Vain 500 euron sijoituksella miinustaen palvelumaksut pääsin päivässä voitoille.

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tapahtuu vuoden päästä. Aion sijoittaa tähän lisää ainakin 500 eurolla ja myöhemmin, kuten kerroin aiemmissa mietteissä, 50 eurolla kuukaudessa. Laita lottorahat tuottamaan tästä päivästä alkaen ja voin olla varma, että parempia tapoja rikastua löytyy, jotka ovat helpompia. Sijoittaminen vaatii itsenäistä opiskelua ja sapattivapaalla sitä aikaa onneksi on. Mukavaa katsoa päivittäin kuinka sijoitussalkku voi päivä päivältä paremmin. Sijoittaminen on vaurastumista.

Sijoitatko? Onko rahaa sijoituksiin? Oletko voittanut lotossa tai arvoissa? Kiinnostaako sinua vauraus ja työelämästä jättäytyminen? Mitä ikinä ajatteletkaan, anna palaa. Kommentointi on blogissa auki 24 tuntia vuorokaudessa. Vaurastumiseen on monia väyliä ja yksi niistä on lottoamisen vähentäminen.

Seuraavan kerran, kun kysyt kassalta lottoa, sijoita kotisohvalla ja nauti koroista korolle.

Tämä artikkeli ei tarjoa sijoitusneuvontaa. Sijoittaminen tapahtuu omalla vastuulla.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Ikean 365 päivän palautus testissä

Paunulla päiväreissu kauas Caribialle

Absolutistina en ota sitä yhtäkään

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Jyri omistaa minimalistina 353 asiaa

Paunulla extempore-retki Ylöjärvelle

Näin vaihdat pankkia Nordeasta oitis

Minulla oli maailman paras mummo

Jyri on uniikki INFJ-persoonallisuus

Mies, 11 syytä miksi Tinder on onneton