Kolme vuotta ilman töllöjä, jatketaanko

Kävin katselemassa mitä nykyaikaiset televisiot maksavat. Joissain malleissa hintaa oli ihan liikaa — pitäisikö maksaa tuhat euroa siitä, että saa katsottua uusintoja ja uusintojen uusintoja? Tasan kolme vuotta sitten myin televisioni ja siitä asti olen pärjännyt ilman sitä oikein mainiosti. Vaikea kuvitella tilannetta, jossa olisin ostanut sellaisen tänään. Enemmin sijoitan tuon tuhat euroa Bitcoiniin ja saan tulevaisuudessa parhaimmat tuotot. En pidä televisiosta, koska se kiusaa loputtomilla mainoksilla.

Hyvin moni on valintaani pitkään ihmetellyt, koska monelle televisio on elämän suola — se on esine mitä ilman ei vain voi olla. He olivat niin väärässä ja ovat piakkoin itsekin nyt televisioita vähentäneet kahteen. Naapurini kummastakaan päästä eivät myöskään omista televisiota ainakaan vielä — heidän mukaansa paras elämä tapahtuu ilman kalliita 55-tuumaisia näyttöjä. Ulos jos lähtisi... Terassilla voisi ottaa juuri nyt aurinkoa, mutta edelläkävijänä teen sen tanssimusiikin kanssa, Spotifyn palvelustasi.

Heille, kuten minulle, kannettava tietokone on ainoa televisio. Tykkään katsella ohjelmaa joskus myös älypuhelimestani, en ole siltikään sitä päivittänyt nykyaikaisemmaksi, noin kahden vuoden aikanani. Puhelimessa riittää vain HD Ready -näyttö, mutta kannettavassa Full HD on ollut hyödyllinen etenkin blogeja lukiessa, videoista nyt mitään jo puhumattakaan. Mutta miksi päädyin luopumaan televisiosta aikana, jona monelle se on lyhyen elämän kulmakiviä, kaikkihan sellaisen näinä päivinä omistavat.

Televisiolla tuli kerättyä ylimääräisiä kiloja rasvana kehoon. Loputtomat illat Netflixissä, sipseineen, tekivät hallaa omalle linjakkaalle keholle. Ilman televisiota syön vähän paremmin. Terveys on alkanut kiinnostaa eri tavalla. En enää salli sipsejä tai ajoittaisia siidereitä. Televisio, siideri sekä sipsipussi oli jonkinlainen resetointi. Ei enää. Hain omasta kaupasta lukuisia pakkauksia teetä ja nyt maistelen niitä nautinnolla. En ehkä ole humalassa, mutta elän täysillä ja jaksan jotakin tehdäkin omassa elämässä.
Lähtökohtaisesti televisiottomuus aiheuttaa suoranaista juhlaa. En ole enää vuokrakotini orjana. Löydän varmuudella parempia tapoja viettää aikaa kuin kaukosäätimellä ja televisiolla. En ole mikään sohvaperuna!
Televisioista on tehty niin videoita kuin podcasteja. Näistä oli suuresti hyötyä ennen kuin päätin itse ottaa töpselin seinästä. Sähkölasku ompi laskenut samalla, enkä ollut enää onneton mielialaltaan.

Tänään grillataan niin pitkään, syödään ja nautitaan ilman televisiota. Kesä on vihdoinkin täällä!

Uusintojani ja mainoksia yksiöösi, ei sitä tänään jaksa

Minusta televisio on joskus aika hyvä. Se on hyvä pelinäytöksi tai elokuvailtaan omasta tietokoneesta peilattuna. Peruskäyttäjänä en kuitenkaan kaipaa isompia tuumia, mutta joillekin isompi voi ollakin hyödyllinen. Nyt en osoita sormia heihin, jotka käyttävät televisiota ilolla muuhun kuin normaaleihin kanaviin. Syytän tässä nykyhallitusta siitä, että ilman televisiota pakotetaan maksaa Yleisradioveroa, vaikka ei omista sellaista. En halua katsella uusintojasi ja mainoksia aamusta iltaan. Haluaisin elää.

Mainokset saavat ostamaan roinaa juuri siellä mainostetulla nopealla gigabitin laajakaistalla. Omistan hitaan netin, ja estän mainokset lisäosilla, etten vahingossakaan shoppaile mitään. Olen mainossokea, mutta pystyn silti tekemään heräteostoksia. Jos huomaan, että olen ostanut jotain ehkä mielijohteesta, perun kaupat. Mikäli tavara on ehtinyt lähteä, käännytän sen kotiovelta takaisin kauppaan. Samalla en kuitenkaan voi olla suosittelematta tätä muillekin. Sanokaa kykenevät ei konsumerismille, kiitoksia!

Pitämällä television, mainokset selaimessa tai postilaatikossa poissa, kotoillen ilman mainoksia. Näen mainontaa enää ruokakauppojen plakaateista, Nyssessä, pysäkeillä sekä vierailla. Mainontaa on vaikea välttää, mutta niin helppo estää. Estä kaikki sonnat, jos jotenkin voit. Ilman mainoksia olen säästänyt vuodessa satasia. Olen säästänyt aikaa, koska en ole joutunut palauttamaan heräteostoksia läheskään niin paljon verrattuna televisiolliseen aikaan aikoinaan. Elämä maistuu vihdoin, ja kilonne kaukana!

En näe syytä tuhlata tonneja televisioon

Sitten venäläisenä vihastuttaa katsoa Vasemmistoliiton edustajia televisiossasi, joka päivä. Löytyy toki Suomen kansalaisuus, mutta miksi Vasemmistoliitto vastustaa Natoa ajan televisiossa? Suomen täytyy liittyä Natoon, koska Venäjään ei voi luottaa. En luota venäläisenä kotimaahani Venäjään. Maata johtaa hullu mies, joka haluaa vakuuttaa maailmalle parhautensa, ja pilaa samalla venäläisten ja itse Venäjän maineen. Vasemmistoliitto on maata vastaan, jos eivät pikimmiten ala kannattaa Natoa, älä äänestä.

Vihreillä olisi taas kokonaiskuva hukassa maailman tilanteesta, niitäkään ei jaksaisi katsoa joka päivä. Siksi minulla ei ole televisiota. Vihreät ajattelevat, että Suomi pärjää polkupyörillä ja julkisilla, vaikka niitä ei ole kaikkialla saatavilla. Jotkut haluaisivat niitä käyttää. Vihreät vastustavat täysin normaaleja asioita, eikä heillä ole koskaan mitään konkreettista suunnitelmaa, mitä aikovat tuoda tilalle. Keskusta on taas Keskusta, maatalouden alasajon puolesta, näitäkään kansanedustajia ei jaksaisi enää katsoa.

Aikoinaan televisioni vei unet, mutta ilman sitä on saanut harrastaa. On löytynyt tarjouksella hankittu polkupyörä varastosta, enkä ole nähnyt Putinin naamaa joka välissä, että mä vihaan sitä itsevaltiasta! Kyseinen mies on maanpetturi ja hän unelmoi Neuvostoliitosta märissä unissaan. Venäjällä ei ole, eikä ollut, ei sinne tule sananvapautta. Kykenevät ovat tuolta lähteneet, on onni onnettomuudessa minulla. En ole vuosiin asunut Venäjällä, koska maailmankuva ei täsmää Venäjän kanssa. Katoaisit jo, Putin!

Ensimmäinen erä televisiottomuuden hyötyjä, jo vain

1. Rentoudun parhaiten ilman ärsykkeitä. Kun ihminen tulee työpäivän jälkeen kotiin, hän rentoutuu parhaiten ilman ärsykkeitään. Mielialan kannalta on järkevää, että joskus pystyy olemaan ilman näitä ärsykkeitä. Televisio ei ole oikea tapa rentoutua hyvin. Radio ei ole oikea tapa rentoutua. Parhaimmat ihmiset meditoivat ainakin puoli tuntia päivässä. Tavallinen television katsoja rentoutuu niin väärin katsomalla televisiota illasta yöhönne. Siinähän väsyy jopa silmät vilkkuvaa kuvaa ihaillen tunteja!

2. Liikaa uusintoja, mainoksia ja turhaa ohjelmaa. En tykkää televisiossa liioista uusinnoista, suuresta määrästä mainoksia ja vielä paljon isommasta määrästä typeriä ohjelmianne. Jo kyllästynyt samoihin hahmoihin ja lähetyksiinne. Idolsia tulee Idolsin perään, uutisia tulee uutisten perään, mainoksia tulee mainosten perään ja sitten syötämme tällaista ohjelmointia lapsillemme? Miksi niin moni lapsi tykkää roskaruoasta ollen tukeva? Koska näitä lasten aterioita mainostetaan koko ajan siellä televisiossasi!

3. Liikaa negatiivisia uutisia. Televisio näyttää "ilmaiseksi" useita kymmeniä kanavia. Kaikkia kanavia yhdistää yksi asia — näiden viattomien kanavien ohjelmat ohjelmoivat muita ihmisiä. Jos et usko, olet television uhri! Moni meistä oikeasti voisi mennä naimisiin television, juuston ja makaronien kanssa. Se on kaikki mitä teemme katsellen uutisia negatiivisista asioista. Negatiivisuus tarttuu ja siksi sinun ei pitäisi katsoa televisiota sekuntiakaan. Televisio ei ole oikea tapa viettää niin lyhyttä elämäänne.

Osoita tunti päivässä televisiosta joogaan

4. Televisio masentaa ihmisiä. Sähkölaite ei tee sitä vain negatiivisilla uutisilla. TV-kanava masentaa ihmisiä mainostamalla tuotteita. Ihmisille mainostetaan parempia älypuhelimia, ihmisiä masentaa se, että heillä ei ole rahaa parempaan. Ihmisille mainostetaan isompia televisioita, katsojaa harmittaa se, että tilipäivä on vasta viikkojen päästä, mutta tarjous loppuu huomenna. Televisiota katsova ihminen ei yleensä tiedä mitään tulevaisuudestaan. Oma unelma voi tuntua niin toivottoman kaukaiseltakin.

5. Televisio rikkoo perheitä. Maamme laulussa ja Suomen lipussa pitäisi olla yksi televisio, Saarioisten frisbee, popkorn ja kuppi kuumaa kahvia. Se on kaikki mitä Suomessa tehdään. Minua ärsyttää todella paljon. Ihmiset ovat muuttuneet, sukulaisia myöten. Mikäli tulet kylään, yhdeksän kertaa kymmenestä vastaanottajat istuvat eri huoneissaan katsomassa ohjelmia televisioistaan, ja sitten ihmetellään miksi olen YouTubessa oppimassa jotakin uutta? Hei, te olette silmänne uutisissa! Perheet ovat täysin rikki!

6. Isompi televisio uhka maapallolle. Ajatella, että sinulla siellä asuu vaikka kuuden kilon pesukone. Ostatko isomman pesukoneen miten usein? Sitten ostat 32-tuumaisen television tilalle 42-tuumaisen ja näet mainoksen — huipputelevisiosi 4K-ominaisuuksin 60-tuumaisena alennuksessa vain tänään. Otat silmälasit käteen, katsot numeroita kortissa ja ostat. Mitä näille vanhoille televisioille tapahtuu? Mitä tapahtuu näille uusille televisioille, joita valmistetaan jatkuvasti? Miettikääpä niitä resursseja!

Etkö ole vieläkään vakuuttunut? Fantastista! Nyt lisää

7. Haluan uudistaa puheenaiheet. Minusta on tylsää jutella televisio-ohjelmista, lööpeistä ja sarjojen juonenkäänteistä. En halua jutella uutisista tai urheilusta. Se on kuitenkin kaikki mitä kuulet, koska Suomessa aamiainen nautitaan television kanssa, päivällinen nautitaan television kanssa, illallinen nautitaan television kanssa ja perheaika tarkoittaa lounasta television kanssa. Sielläpä jutellaan Kim Kardashianista ja Putous-ohjelman kuivista hahmoista. Miksette kerro koskaan enää itsestänne?

8. En luota koko televisioon. Informaatioon tässä laitteessa ei välttämättä voi luottaa, koska se tulee suorana, ja yleensä valtion tukemana esimerkiksi Yleisradion tapauksessa. Televisio-ohjelmaa ei voi laittaa uuteen välilehteen. Tieto tulee niin nopeasti, ettet ehdi sitä oikein pureskelemaan, sen sijaan YouTubessa pätkän voi pistää vaikka tauolle ja Googlettaa lisätietoa aiheesta. Televisio toistaa samaa agendaa vuosikymmeniä kanavasta toiseen samoilla naamoilla. Mietit nyt, miksiköhän ihmeessä?

9. On parempia tapoja tuhlata aikaa. Jos sinulla on vapaa-aikaa, on paljon parempia tapoja kuluttaa se kuin televisio. On totta, että televisio on helpoin tapa saada viihdykettä tylsään iltaan yksin. Se ei vaadi aivojen käyttöä, se ei vaadi avainten etsimistä ja kotoa poistumista, se voi säästää jopa oikein huonolta säältä. Televisio ei kuitenkaan anna mitään. Mitä saat televisiota katsellessa? Siitä ei makseta palkkaa, se ei laske painoa kehossa, tämä ei tuo onnea, eikä tuo ole mikään saavutus kenellekään kerrottuna.

Televisioton olohuone on teillä pian tätä

10. Säästät paljon rahaa. Koin, että televisio ja taso vei paljon omaa rahaa. Isompi määrä tuumia näkyi omassa sähkölaskussa. Television ohkainen ääni sai ostamaan parempia kuulokkeita taikka järeämpiä kotiteattereita. Television olemassaolo sai hankkimaan DVD-soittimen, ja moni maksaa myös omasta Netflixistä ja erilaisista kanavapaketeista. Television myyminen aiheutti sen, että alistun vähemmälle määrälle mainoksia, siksi lompakoissasi on koko ajan rahaa — heräteostot eivät enää tyhjentäneet.

11. Enemmän seksiä suhteeseen. Televisioton elämä suhteessa saa läheisyyden valloilleen, ja tämän takia saatatte harrastaa enemmän seksiä. Palkintonne voi olla vihdoin ensimmäistä kertaa vuosiin. Kumppanit harrastavat kahta innokkaammin seksiä televisiottomassa makuuhuoneessa verrattuna kumppaneihin, joiden makuuhuoneessa on televisio, joka vie parisuhteelta suunnan. Jos olet sinkku, televisiottomuus lisää aikaa, jota voit käyttää seuranhakuun muualla kuin kotona taikka Matchissa.

12. Vähemmän unettomia öitä. Joskus on nautittu unettomista öistä. Piti ne uutiset katsoa aikoinaan, silloin kun vielä televisio oli, kympin uutisista. Pommi siellä, pommi täällä, jotain tapahtuu kaikkialla. Yhdessä uutisessa paasattiin koko ajan terroristeista. Eihän tuollaisen jälkeen kukaan saa unta. Minä ainakaan, joten 14. heinäkuuta 2015 myin television ja sanoin nyt riittää! Asun kylläkin yksin, jotenka seksiä tuskin on tulossa yhtäkkiä, mutta onpa ainakin terroristi poissa ennen kuin yritän nukahtaa.

Sähkölasku tippui, irrotan television johto lopullisesti

Muistan hienon, kauniin ja värikkään Philips-television 42-tuumaisena. Matkahuollon poika toi sen, ja täytyy huomioida, että seuraan omaa sähkönkulutusta. Onnekas päivä muuttui äkkiä onnettomaksi, koska sähkönkulutus nousi samana päivänä jopa 20 prosenttia. Se tarkoitti, että sekä Elenia että halpa Vattenfall lähettää seuraavaksi 20 % isomman laskun. Kuka siitä nyt nauttii? Olisi ehkä pitänyt ajatella järjellä eikä hiuksilla. Jos mietit, mikä on ensimmäinen ostos, jota kadun nyt eniten. Tiedät asiasta jo.

Eikä tässä vielä kaikki, ostin 899 euron television, 799 euron tarjouksesta. Ei riitä, että maksoin n. 799 euroa ja tilillä on Matti, niin nyt vielä sähkölasku vie viimeisen mahdollisuuden kulkea vailla myrskyä. Miksi on niin vaikeaa ajatella perusteellisesti, vai haluaako vain miellyttää myyjää, joka Gigantissa oli jälleen kerran kokeillut sitä mallia kotonaan. Oli kuulemma hyvä. Netflixit ja kaikki löytyy. Ja sitten se, että nyt minulla on Netflix televisiossa! Fantastista, eikä mennyt aikaakaan, kun tilasin 9,99 eurolla.

Television käyttö tuli äkkiä kalliiksi, 20 % kalliimmat sähkölaskut, 799 euron vaje S-tililläni ja ennen kaikkea muuta 119,88 euroa vuodessa Netflixille. Kysyn mistä ihmeestä maksan? Siitäkö, että päivistä oli kadonnut helposti 3-6 tuntia loputtomiin Breaking Bad -episodeihin ja Vihreiden tuijotteluun? En juhlisi sinuna, mutta näin kolmea vuotta myöhemmin on tiedätkö kaikkea tätä takaisin. Sähkölaskuni ovat n. 20 prosenttia halvempia, 119,88 euroa sijoituksissasi ja viisi tuntia enemmän aikaa päivässä!

Sähkölaskut laskivat 20 % heti ilman töllöä

En ole omistanut radiota vastaavan ajan, se on poissa jopa paljon enemmänkin, koska se on ääniversio televisiosta. Radiosta ei ole mitään hyötyä. Samat biisit päivästä toiseen, mukahauskaa juontoa ja liuta mainoksia turhista vaatteista. Olenpa korvannut television YouTubella ja Play Elokuvien vuokrauksilla 2,99 euron kappalehintaan. Radion virkaa ajaa Spotify Premium 9,99 euron kuukausihintaan. Saanen itse valita vain parhaan musiikkini, sinäkin voit olla itsesi musiikki- tai ohjelmapäällikkö jo tänään!

Kävin sijoittamisen pikakurssilla, jossa vetäjä sai kurssihakemuksen sisään, hauskalla tavalla. Hakija kertoi, että hänen harrastuksina voidaan pitää shoppailua, television katselua ja puutarhaa. Minulta ei kestänyt aikaakaan arvata, että kyseinen hakija oli naispuolinen. Olin kuulemma oikeassa. Juuri tähän liittyen en halua suhteeseen, koska olen päivittäin niin minimalisti kuin haluan olla. Ei enää kiinnosta tuhlata rahaa lyhytaikaiseen shoppailuun aikana, jona sijoittaminen antaa niin pitkäaikaista turvaa.

Ennen kuin voidaan alkaa sijoittaa, kulut on minimoitava juurikin shoppailusta ja puutarhasta, että jää varallisuutta sijoittaa. Kaikkea ei voi tietenkään laittaa tuottamaan yhteen koriin, ja tämän opin näillä kursseilla aikuisopistossa. Eniten mieleeni jäi juurikin tuo kyseinen naishenkilö, joka todellakin joutui lopettamaan shoppailun, että hänelle jäi edes roposia sijoittamisen alkajaisiksi. Hän lopetti television harrastuksena, ja toki autoin rouvaa sen verran, että asensin selaimeen mainonnan esto-ohjelman.

Mitä saavutat ilman televisiota? Kokeilemalla selviää!

Moni kysyy miksi luopuisin televisiostani, mitkä ovat juurikin ne viisi suurinta asiaa, jotka muuttuvat muutamassa vuodessa eniten. Miksi televisiosi pitäisi heittää parvekkeelta alas jopa jo tänä iltana?
  1. Saanet enemmän aikaa ja voit käydä kavereiden kanssa vaikkapa leffoissa. Sen sijaan, että katsot feikkejä televisiohahmoja, pääset näkemään oikeita kavereitasi tässä ihan oikeassa elämässä.
  2. Mieliala kohenee siinä määrin, että tulet onnelliseksi ilman päivittäistä annosta terroristeja, Juha Sipilää, varkauksia ja auto-onnettomuuksia. Sinusta tulee joku, joka nauttii elämästäsi täysillä.
  3. Voisit perustaa blogin internetiin ja tienata pientä rahaa mainoksilla kirjoittamalla tekstiä. Minkä korvauksen saat televisiota katselemalla aamusta iltaan? Mieti sitä ja aloita esimerkiksi blogeja.
  4. Voisit parantaa perhe-elämää. Vietyäsi television pois, kotiväki kyllä toipuu. Häiriöt poistuvat ja sinulle jää enemmän aikaa lasten kanssa leikkimiseen — tai voit leikkiä paljon vaimon kanssa.
  5. Aloita harrastus — oletko unelmoinut jalkapallosta tai jääkiekosta harrastuksena? Televisionne katsomisen sijasta toimi heti ja kehity. Nyt löytyy vapaata aikaa jopa useita tunteja päivässä!
Jos luit jo nämä, etkä vakuuttunut, en tiedä mikä vakuuttaa sinut kaikkein eniten. On parasta kokeilla täysin itse mitä kukin saa aikaan ilman televisiota. Jokainen tulee paremmaksi ilman häiriötekijöitä. Ei sitten palata heti television ääreen, kun kuume on kovimmillaan: siedä kaikki. Alussa saatat olla hyvin turhautunut, mutta elät ja lopulta et tule stressikehystä kaipaamaan olohuoneeseesi. Äiti oli oikeassa, tv mädättää aivosi! Aikaa on niin paljon, etten itse enää keksi miten täyttäisin sen. On liikaa aikaa?

Yhteenveto: vaikea kuvitella, että televisiolla rikastuu

Televisio ei mainosta sijoittamista, sieltä ei kuule vaurastumisesta mitään. Kaiken maailman Astral-TV:tä pyörii, jossa parannetaan soittajia syövältä ja työttömyydeltä, etäyhteyksienne. Mummot, vaarit ja miksei vähän nuoremmat menettävät satasia maksullisiin televisiopeleihin kuukaudessa. Jos nämä rahat €1,99 minuutille käytettäisiin oikeasti vaikka Bitcoinin ostamiseen, olisitte päivällä vauraampia. Kuuntelen parasta aikaa happy hardcorea samalla, kun sijoitussalkun arvo on nousussa vauhdeissa.

Televisio on minusta vanhanaikainen tapa saada täysin puolueetonta tietoa. Televisio on kallis laatuun nähden. Televisio rikkoo useita perheitä. Televisio vie rahaa lompakosta kuluttaen maapallon vähäisiä resursseja. Panosta kunnon kannettavaan ja käytä sitä useita vuosia — sieltä löytyy oikea maapallosta välittäminen. Minimalismi on ratkaisu — kannettavalla ja älypuhelimella voi hoitaa kaikki kodin asiat. Miksi juosta televisiokaupoillesi, sitten äänentoistokaupoillesi ja sitten vielä pankin laina-asioillesi?

En ole katsonut televisiota kolmeen vuoteen, ja tämä tarkoittaa usein sitä, että tulen hulluksi vierailla television ääressä. Kyllä tajuan miten tylsää se on. Mainokset huutavat suuremmalla voimakkuudella kuin itse ohjelma kertoen tarpeetonta aamusta noin myöhäisiltaan. Kipulääkkeitä, seksileluja, kalliita autoja, asuntolainoja ja useita muita tapoja köyhtyä. Televisio olisi parempi, jos siellä mainostettaisiin oikeita asioita, kuten luonnossa liikkumista, minimalismia sekä siistimpää valtamerta lahjoituksin.

Vaikka televisio on vanhaa perinnettä, sen ei tarvitse olla sitä edelleen. Oletko sinä valmis luopumaan televisiosta, joka vie omaa aikaa? Muista, että ajalla ei ole palautusoikeutta. Jos katsot televisiota vain viisi tuntia päivässä, katsot sitä noin 76 päivää vuodessa ja tämä on 2,5 kuukautta vuodesta televisiota katsellen. Mitä kaikkea muuta voisit tehdä tänä aikana? Voit esimerkiksi jatkaa perinnettä tai oikeasti herätä siihen kuinka lyhyt tämä elämä on. Jos heräät nyt, saatat tulla paremmaksi kuin joskus eilen.

Haluatko pudottaa omaa painoa, opetella uusiakin asioita, kalastaa ahkerammin tai liikkua päivittäin luonnossa, sen sijaan että liikkuisit vain television vierestä jääkaapille? Pystyt halutessasi parempaan. Vie televisio varastoon vain kolmeksi kuukaudeksi ja katso mikä muuttuu. Vie ilmaiseksi jo tänään.

Enkä todellakaan huijaa, sillä puhun kolmen vuoden kokemuksella. Sammuta televisio ja hikoile.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tämä on ihan hyvä postaus (tai merkintä).

"Kävin katselemassa mitä nykyaikaiset televisiot maksavat. Joissakin malleissa hintaa oli liikaa - pitäisikö maksaa tuhat euroa siitä, että saa katsottua uusintoja ja uusintojen uusintoja?"

Jotkut haluavat maksaa, voihan telkkari ja sen koko olla joillekin statuskysymyskin vaikka hienon auton ohella. Jos on suuri leffojen kuluttaja, tuleeko Netflixeineen pidemmässä juoksussa halvemmaksi kuin leffateattereissa käynti ("Se on hyvä pelinäytöksi tai elokuvailtaan tietokoneesta peilattuna.")?


"Hyvin moni on valintaani ihmetellyt, koska monelle televisio on elämän suola - se on asia mitä ilman ei vain voi olla."

Pitää paikkansa, erityisesti vanhojen mummojen ja pappojen osalta, mitkä eivät internetiä hyödynnä. Voi olla melkoinen katastrofi, mikäli telkkari kojahtaa tai kaapeliverkkoon tulee yleinen vika yhdeksi illaksi kokonaisesta viikonlopusta puhumattakaan.

Se on näille ikäryhmille sellainen "henkireikä" ulkomaailmaan sanomalehtien ohella - ihan sieltä 60-luvulta lähtien.


"Television ohkainen ääni sai ostamaan parempia kuulokkeita tai kotiteattereita."

Nykyisissä, ainakin jossakin halvemmissa malleissa on huono ääni. Ei aivan samanlaista voi saadakaan pelkän akustisen suunnittelunkin puolesta, mitä oli kuvaputkitelkkareissa. Monelle kuitenkin tämä riittää.


"Televisio olisi parempi, jos siellä mainostettaisiin oikeita asioita, kuten luonnossa liikkumista, minimalismia ja siistimpää merta lahjoituksin."

Mitä mainostamista minimalismissa olisi?


"Haluatko vähentää painoa, opetella uusia asioita, kalastaa ahkerammin tai liikkua päivittäin luonnossa, sen sijaan että liikkuisit vain television vierestä jääkaapille?"

Telkkarin edessä sohvalla makaaminen lisää kyllä merkittävästi passivoitumista ja siten lihomista. Kun ei "jakseta" kuin maata sohvalla ja käydä jääkaapilla sekä kusella, tuijotetaan juuri tätä kaikkea tässäkin artikkelissa kuvailtua aivotonta sontaa mainoksineen illasta toiseen.
Minimalismia olisi syytä mainostaa, koska se kannustaa kuluttamaan vähemmän ja muun muassa luopumaan turhasta tavarasta, televisio voi olla sellainen tavara.

Televisiolla on kuitenkin tarkoitus, mainonnalla he kosivat etenkin kotiäitejä, joilla televisio saattaa olla päällä muita enemmän keskimäärin päivän aikana.

Olen huomannut, että televisio on voimissaan kaikkialla, ei pelkästään Suomessa.

Jos televisiosta tulee hyvää ohjelmaa, niin sen voi yleensä katsoa netistä, tai kaverilla - jolloin siitä voi tulla sosiaalinen tapahtuma. Yksin televisiota tuijottaminen ei ole sitä.

Itse voin suositella elämää ilman televisiota kaikille jotka kuuntelevat.
Anonyymi sanoi…
"Minimalismia olisi syytä mainostaa, koska se kannustaa kuluttamaan vähemmän ja muun muassa luopumaan turhasta tavarasta, televisio voi olla sellainen tavara."

Mitä hyötyä mainostajalle tämä siinä tapauksessa toisi?
Viittaan siihen, että televisiossa ei mainosteta mitään hyödyllistä. Hyöty olisi katsojille, jos siellä mainostettaisiin minimalismia, ekologisempaa elämää ja liikuntaa sekä television sammuttamista. Kaikki mitä televisio mainostaa, on turha tavara, särkylääkkeet ja muu rahaa vaativa asia - kuten isompi televisio.

Mainonnassa ei ole mitään väärää, jos se kohdistuu tarpeeseen, televisiomainonnassa harvoin on kysymys tästä. Televisiomainonta luo sellaisen mielikuvilla.
Anonyymi sanoi…
Kaksi ajatusta: Toisaalta on ihailtavaa miten antaumuksellisesti menet minimalismissa ja asioissa. Toisaalta se on hieman pelottavaa. Ajattelen, että kohtuus kaikessa on terveellistä. Meneekö tässä minimalismi äärimmäisyyksiin vaikka se ei kuitenkaan vaikuta maailmaan mitenkään. Tunnistan itsessäni samankaltaisia piirteitä ja en ole varma onko se eduksi itselleni.
Hei, hyvä kommentti. On ihan oikein pelätä tulevaa, koska muutos on varmasti iso. Itse en voi puolestasi päättää tuletko pitämään televisiottomuudesta. Minulle se on vapauttanut aikaa ja tilaa pienessä asunnossani. Kokeilemalla et menetä mitään, vie televisio vain kuukaudeksi varastoon, ja myy jos luovut. Päädyt varmasti, niin monikin päätyy.

Kohtuus on terveellistä, mutta televisiota pääsee katselemaan tietokoneellakin. Saat tällä tavalla ajateltuna minimoitua asian. Rekisteröidy haasteeseen ja kokeile jo tänään.

Luopumalla televisiosta et käytännössä luovukaan siitä, nettitelevision aikakaudella.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!