Facebook, lähdit vain 365 päivää sitten

Vuosi sitten helmikuussa 2018 ajattelin muuttaa elämää. Haluaisin siitä parempaa, jollain tavalla ehkä rikkaampaa, 90-lukua muistuttavaa elämääsi. Tavoittelin ympäristöä, joka ei häiritse tuntemattomien jatkuvilla ilmoituksilla puhelimessa tai tietokoneella, ja löysin sen mutkitta. Haluaisi eroon Facebook-mainoksista ja kavereista. Kavereista, joita en ole tavannut oikeassa elämässä vuosiinne. Jollain tavalla tämä muistuttaa 90-lukua. Sitä aikaa, jolloin ei ollut sosiaalista mediaa, ja me soitettiin jo ovikelloja.

Tajusin, että antoi liian paljon aikaa tälle Facebookille päivistäni. Tänä aikana sinäkin voisit parantaa omanlaista elämää, löytää aikaa muille ystäville, tai tehdä jotain kivempaa. Parisen vuotta sitten tiesin varsinaisesta ongelmasta, mutta en uskaltanut toimia tämän vuoksi. Ajattelin, että sepä on normaalia. Muutkin tekevät sitä, niin kotona kuin Paunun bussissa, kirjastosta puhumattakaan. Facebook on kiva. Siellä voi tappaa henkilökohtaista aikaa, ehkä solmia aikaa kestäviä kaverisuhteita, eikös mene niin?

Ihmiset ovat koukussa sosiaaliseen mediaan enemmän kuin pornoon. Nykyään voimme tavata lapsia älypuhelin kädessä. Joskus minäkin olin lapsi, sain ainoastaan haaveilla omasta puhelimesta, joten oli tyydyttävä tylsään lankapuhelimeen. Viihde oli 90-luvulla muualla ja Facebook oli puhelinluettelossa. Jotenkin silti elelin, enkä usko elämisen olleen vaikeampaa sinullekaan, 70-, 80- tai 90-luvulla ilman näitä nykyajan herkkujani. Vihdoin myönsin ongelman itselleni ja lähdin pikareissuun Facebookista.

En ilmoittanut julkisesti, vaan kontaktoin tärkeimpiä. Yhden virheeni tein, että ilmoitin asiasta myös narsistikaverille. Olisi pitänyt jo tuossa välissä viheltää pelisi poikki. Ruskeasuossa on toki kivaa hänen äidillä, mutta hän vaikuttaa epävakaasta persoonallisuudesta. En ole kovin hyvässä suhteessa mieheni kanssa. Tulen ehkä katumaan sitä, että annoin hänen siirtyä mukana vaihtoehtoisiin viestimiin. Kadun sitä jo nyt, koska hän käyttää minua taloudellisesti hyväksi antamatta itse mitään. Aika toimia oikein.
Olenpa kyllästynyt sosiaaliseen mediaan. Sehän on paikka taistella, ja nykyään täynnä poliitikkoja, jotka haluavat vaikuttaa juuri sinuun. Ilman Facebookia elämästäni on tullut parempi, miellyttävämpi ja kauniimpi.
Sosiaalinen media ei enää kiinnosta minua yhtään ja aion varmasti elää seuraavatkin 365 päivää ilman sitä. Suosittelen, jos olet kyllästynyt pitämään listoilla ihmisiä, jotka eivät todellisesti välitä sinusta.

Lopeta sosiaalinen media jo tänään. Twitter, Facebook, Instagram... ja rekisteröidyt haasteeseeni.

Sosiaalinen media ei ole elämää, vaihda oikeaan tästä

Vuosi sitten heräsi täysin uuteen aamuun puhelin kädessä. Olin matkalla keskustaan Paunun bussissa selaillen toisten elämää — unohtaen jo täysin omasta. Joskus tein tätä odottaen palvelua pikakassoilla, tai syödessäni yksin ravintolassa. Enkä ollut varmasti ainoa, sillä nykyään lähes kaikki ihmiset tekevät sitä. Tajusin kuitenkin lopettaa ja olen ollut ilman jo vuoden ajan. Joku tylsempi hetki, niin ihmisillä on tapana seurata miten jotkut toiset yrittävät täyttää omia vastaavia hetkiä, niin kotona tai siitä ulkona.

Tänä päivänä ihmettelen ihmisiä busseissa. Äidit somettavat samalla kun lastenvaunut ovat vaarassa bussin kääntyessä Kangasalan mutkikkailla ajoteillä. Isät ovat aina kiireisiä ja korjaavat enimmäkseen kommenttejaan Facebookissa kuin rikkinäisiä parisuhteitaan kotona. Nuorimmat jakavat sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan kaikille, vaikkakin oikeassa elämässäsi kokemus jaettaisiin vain ani harvoille, kaikkein luotettavimmille ystäville. Sosiaalinen media rikkoo useita ihmissuhteitakin monella tapaa.

Haluan, että edes joku miettii paikalla oloa tutussa Facebookissasi. Onko kaikki tämä työ sen arvoista? Lähdettyäni täältä, elämäni parani heti. Sain tietää kuka enää muistaa pitää yhteyttä minun poistuttua. Kaikki sukulaiset ja kaksi vanhan ajan tuttua. Siinä ovat kaikki. Montako oikeaa ystävää sinun Facessa on? Testaa lähtemällä ulos, muistavatko edes onnitella. Poistahan Facebook-tili. Niin sain vastauksen. Kaiken lisäksi olemme pitäneet mitä parhainta ystävyyttä yhdessä — usein tässä oikeassa elämässä.

Kirjasto on paikka nauttia Hardstyleä

Tilin poistamista kannattaa harkita ja sen voi tehdä lopullisesti. Mikään ei häviä nykyajan internetistä täydellisesti, tuskin edes Facebookeista, ja Mark Zuckerberg lukee vanhoja juttuja tylsyyttään — mutta varmuudellasi Facebook on poissa elämästäni. En ole tykännyt mistään, en ole tökännyt ketään, en ole pelannut pelejä, en ole tehnyt mitään vastaavaa. Se on tämä tarkoitus. Elämän tarkoitus. Sinun on vain löydettävä se, ja tähän ei tarvita Twitteriä, Facebookia tai turhempaa Instagramia arkien kalenteriisi.

Yksi osa minua halusi pois tästä paikastanne, josta jo kaksi biljoonaa ihmistä nauttivat säännöllisesti kuukausittain. Rakastin tätä ideaa jopa romanttisella tavalla. Lopulta tajusin olevani myös tyytymätön. Tyytymätön siihen, etten ole saavuttanut elämässäni nyt tarpeeksi. Tilipoiston vahvistus oli vaikeinta, mutta tein sen, koska tiesin mitä sillä saa. Mikä parasta tämä oli ilmaista tehdä. Tajusin, että olin vain seuraamassa tuntemattomien elämää, lisäämässä paloja omastani sekä odottamassa ilmoituksiasi.

Ymmärsin käyttäväni hiirtä selailuun runsaasti, jotta näkisin kaikki ne sadat, kenties tuhannet kuvat kavereideni perjantai-illoista muka hyvässä seurassa. Mietin, että taidan olla tänään se heikoin lenkki. Yhdessä välivaiheessasi löysin itseni keräilemästä "kavereita" kuin postimerkkejä ja laskemassa uusia viestejä puhelimeeni kuin palkintoja. Tämä tuli pisteeseenne, jossa sain tällaisesta elämästä tarpeeksi. Olen varma, että liian moni ihminen ajatteleepi tällä tavalla juuri nyt tuossa Facebookissa ollessaan.

Miltä kuulostaa mainos: vain 365 päivää ilman somea

Sittenkin tuli katumapäälle. Elämäni ei ole parantunut saman tien Facebookista lähdön jälkeen. Noin 365 päivää myöhemmin voinen vihdoin ajatella toisin ja olla iloinen päätöksestäni. Alkuun elämäni oli hiljainen, jopa täysin sisällötön ajoittain, mutta elin. Ennen muuta koin tylsyyteni ja tajusin vain arjen kanssa mitä elämästäni puuttui. Suunta. Aloin keskittyä oikeaan elämään, oikeisiin ihmissuhteisiin ja paransit ystävyyttä muun muassa jo pitkäaikaisen kaverin kanssa, etkä kadu ajastanne hetkeäkään.

Facebookista lähteminen ei olekaan mieliala-automaatti, mutta pidemmän päälle ne hyödyt kattavat menetyksenne. Saat aikaiseksi lähteä ravintolaan ilman, että otat ensimmäiseksi valokuvan seuraajien kiusaksi. Matkailijana et enää tähtää tuhansiin kuviin, joista ainakin 70 % menee Instagramiisi taikka sinne. Joillakin sosiaalisesta mediasta luopuminen tarkoittaa myös vähemmän itsensä nostattamista. Et enää pääse päivittelemään joka välissä mitä teet, tai mitä olet tekemättä, jopa kaikille seuraajille.

Luulen, että haluat jotakin parempaa, muutoksia ja aikaa. Sitä saa, mikäli vain viitsii käyttää elämästä muutaman minuutin siihen, että menee poistolinkin kautta ja poistaa Facebookin. Se kannattaa, koska ilman tätä et saa tietää niistä oikeista ystävistä. Niistä ystävistä, jotka vielä tietävät puhelinnumeroista tai sähköposteista. Ehkä kotiosoitteen, syntymäpäivän? Mikäli aika ei ole ainoa asia, jota kaipaat jatka lukemista, niin kerron ne muut palkinnot. Facebookista lähtö on elämäsi kohokohta, sensaatio ja ilo.

Sometus ja konsumerismi käsi kädessä

Älypuhelin, se hiljenee vihdoin. Facebookin asiakkaana unohti miten hiljaiseksi jo älypuhelimen saat, kun poistaa sekä Messengerin että Facebookin (ja myöhemmin koko roskatilin). En enää saa juurikaan ilmoituksia, ja puhelimessani on vihdoin enemmän tilaa, koska en enää omista tilaa vieviä Facebookin sovelluksia kaksin kappalein. Huomasin käyttäväni puhelinta vähemmän, koska minun ei tarvitse tulla häirityksi Johannan uudesta valokuvastaan perhelounaalla. Tämä tuntuu ihan peruspuhelimelta, vau.

Kaiken lisäksi sometus lisää konsumerismia. Kaverini oli menossa bileisiin, joten ostin itsekin lipun. Kaveri sometti muijastaan, mutta aamuksi tullut riita jäisi myöhemmin kertomatta. Ei tullut suhdetta. Muut päivittelivät bileissäni koko ajan, olivat suorassa lähetyksessä, enkä siinä tuntenut itseäni tuossa hetkessä näin ulkopuoliseksi. Olisiko pitänyt somettaa, kuvata vai olla paikalla enemmän? Sinä kerrot. Aamulla kaduin sitä, että meni yli 30 euroa lähiklubiini, joilla olisin saanut nuukana yli viikon ruoat.

Spotifyssa maksat kympin kuussa ja kuuntelet samaa musiikkia kuulokkeilla rajattomasti koko kuun. Sitten eräs toinen listallasi oli 24, enkä häntä tarpeeksi tuntenut, mutta kertoi menettäneensä samasta klubista poikuutensa viereisessä Omenahotellissa muijalle. Näin sitä itse ajatteli, että on tässä enää 28 ja kaikki tuollainen poikuus on edelleen tallella. Paikka oli huonoa energiaa, tunsi jäävänsä aina jostain paitsi. Muilla tuntui menevän aina paremmin, mutta nyt voi elää omaa elämää miettimättä näitäkään.

Niin elämä muuttui, jos lähdet Facebookista vuodessa

1. Täällä on enemmän aikaa. Kuvittele olevasi työpaikalla ja sinulla on ansaittu lounastauko. Mitä teet silloin? Vuosi sitten Facebook houkutteli minua puhelimen ääreen myös ruokaillessa. Facebook ajatteli usein, että minua kiinnostaisi kaveri, jota en ole nähnyt vuosikymmeneen parisuhdeongelmat. Ehkäpä sinulla on sama juttu. Ajattelit syödä, mutta älypuhelin ei lakkaa. Lopulta ruokatauko menisi hukkaan. Nyt ilman Facebookia minulla on runsaasti vapaa-aikaa, etten aina pysty sitä aikaa edes täyttämään.

2. Et yritä kilpailla kenenkään kanssa. Tämä tarkoittaisi aidossa elämässäni sitä, että en enää vertaile itseäni muihin sosiaalisen median perusteella. Minulla ei ole mitään sosiaalista mediaa puhelimessani. Et näe mitä kaverit ostaisivat, mitä he tekevät ja millaista unelmaelämää he näyttävät nauttivan. Tämä tuo mielenrauhaa ja saan keskittyä omaan elämään. Samalla voin panostaa oikeisiin ihmissuhteisiin ja tehdä niistä koko ajan vahvempia. Kaikki me yritämme kilpailla, mutta sitten jätämme somen väliin.

3. Pystyt keskittymään hetkiin paremmin. Ilman Facebookia tai yhtä turhaa Twitteriä voin keskittyä elämään ilman puhelintanne kädessä. Keskittymiskykyni on parantunut ja pystyn odottamaan jonossa hermostumatta. Ihmisten keskittymiskyky on koko ajan laskenut, mutta ilman Facebookia se paranee. Muistan lähettäneeni aikoinaan muutaman loiston kuvan Saksan bileistäni ja sen sijaan, että keskityin edessä oleviin töihin, ajattelin kuinka monta tykkäystä tuo albumini tulee saamaan muilta ihmisiltä.

Harvinainen näky, miehiä ilman somea

4. Mielialasi on parempi kuin koskaan ennen. Kuvittelet olevasi hyvällä tuulella. Olet iloinen ja päivä on vähintään viikon parhaita. Tästä kirjautuisi Facebookiin. Näet vuosia vanhan kuvan sinusta ja sinun entisestä rakkaastasi. Entä haluaisitko nähdä vaihteluni vuoksi kuvan sinusta ja entisestä ystävästäsi? Hei, entä tämä yläasteen kaveri, jolla on päivityksessään poliittinen mielipide? Mitä vielä: uutinen siitä kuinka laaja rikossarja on jo tapahtunut. Rikossarja, jolle et ainakaan lukemalla voisi yhtään mitään.

5. Olet kehittynyt runsaasti kaikissa ihmissuhteissa. Ilman arjen Facebookia yritän hakea sosiaalisia tilanteita oikeista paikoista, kuten busseista, kauppatoreilta ja oikeilta ystäviltä. Huomaat pian itsekin kuinka paljon aikaa voi kulua sosiaalisessa mediassa, joka ei nytkään ole sosiaalinen, milloin viimeksi tapasit ystävääsi Messengerin ulkopuolella? Ilman sitä Facebookia suhteenne parhaan ystäväsi kanssa on voimistunut, ettekä enää juttele vain tekstiviesteillä. Tapaamisenne sekä yhdessäolo on mukavaa!

6. Säästä energiaa + rahaa. Facebookiton elämä ei ole vain pikku-unelma. Se on lupaus elämästä, joka on parempi, koska voit säästää energiaa ja tehdä päivän työt loppuun. Säästät myös rahaa, koska sinun ei tarvitse velkaantua tai mennä koko ajan tapahtumiin, että voit lähettää kuvan kavereillesi elämästä, josta et välttämättä nauti. Kaverisi voi sanoa olevansa Thaimaassa, mutta eipä hän Facebookissa kerro velkaantumisestaan rajusti. Facebook on kaukana todellisuudestasi, siinä on vain yksi kuva kaikesta.

Facebookista uinnit voi tuoda pieniä ongelmia arkeen

1. Kaikki tieto on Facebookissa. Se nyt kuulostaa tyhmältä, mutta ymmärsin tämän vasta suljettuani ovenne Facebookiin viimeisen kerran. En enää saa tietää mitä kavereille kuuluu, kuka on tällä hetkellä pinnalla, tai että Da Tweekaz on taas kiertueellaan ja tulossa Suomeen. Facebookissa on yleensä saanut tietää ensimmäisten joukossa myös siitä, että kuuluisimmat nimet Venäjältä olivat taas eron partaalla. Ehkä en ole jaksanut ottaa asioista selvää, mutta Facebook tiedottaisi näistäkin asioista nopeammin.

2. Puhelinlasku (voi) kasvaa hieman. Facebookista lähtöä olen pyrkinyt korvaamaan DNA:n kautta soitettavilla puheluilla ja lähetettävillä viesteillä. Käytön mukaisella liittymälläni se on ollut noin 2-3 euron luokkaa ja itse liittymää sain onneksi alennettua 6,90 euroon 12,90 eurosta tekemällä siirtonne Elisalle. DNA soitti ja tarjosi vaihtajalleen Elisaa parempaa kampanjaa vuodeksi ja päätin jäädä. Yritän säästää kuluissani käyttämällä arjessa sähköpostia tai tuttua Skypeä, koska elän ilman WhatsAppia.

3. Aika voi mennä jossain toisessa palvelussa tai sivustossa. Minulla YouTubeni käyttö yleistyi, enkä katsele edes kissavideoita, vaan materiaalia josta oppii tai tulee paremmaksi. Hyvä asia on tämä, etten ainakaan vietä niin paljon aikaa negatiivisten juttujen ympärillä Facebookissa kuten 366 päivää sitten. Toisaalta kuuntelen enemmän musiikkia, mutta tätä voisit yhdistää helposti matkailuun, kotitöihin ja hikoiluun poluilla. Paha muuttuu hyväksi, ja sain aikaiseksi tietysti oman kirjastokortin tänä vuonna.

Ne arjen 289 ilmoitusta voi unohtaa

Oletko valmis kokeilemaan? Aloita kokeilujakso heti. Vain 31 päivää ilman Facebookia riittää. Tämä on nyt nykyinen Facebookin karenssiaika ennen tilinne varsinaista poistoa. Jos pärjäät hyvin ilman, voisit olla kirjautumatta tuona aikana, ja elämä vielä paranee tilien lopullisella poistolla palvelusta. Facebook tunnetusti tietäisi sinusta enemmän kuin mummosi, ystäväsi tai äitisi. Mark Zuckerberg tietää sinusta ihan kaiken. Hän osaisi varmuudella sanella mitä ajattelet, tai ketä vihaat juuri nyt. Outoa, eikö näin?

Sen lisäksi vihreät poliitikot tunkeilevat Facebookin etusivulle kärkkäillä mielipiteillään. He lupaavat kuun taivaalta, jos annat äänesi. Joku antaa, ja kummasti lupaus unohtuu, joten käydään kukkarollasi. Äänestät toisen, ja saat lisää paskaa. Yksi syy miksi en viihdy Facebookissa, liian stressaava roskasaitti. Arjen politiikka johtaa sotiin, ja ihmiset käyvät toistensa kimppuun, eikä poliitikot jätä rauhaan. Sinun tulee äänestää heitä. Miksi pitäisi äänestää? Näkeehän sen lapsikin, ettei Suomi äänestämällä muutu.

Köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Köyhältä viedään se viimeinenkin ilo elämästä. Facebookissa puhutaan joka päivä tuloeroista, ja että niitä pitäisi kaventaa, mutta saahan sitä aina puhua. Se näkyy, jos teot puuttuvat. Voit kirjata tähän jokaisen poliitikon, eli poliitikko tämä, tämä tai tämä. Huijareita kaikki. Puhuvat paljon ja tekevät vähän. Sinun ja minun verorahoilla. Poliitikot ovat syy numero yksi Facebookista lähtöön. En jaksanut, että vihreät tunkeilivat elämääni Facebookin etusivunne kautta.

Etkö pärjää ilman sitä? Käytä aikaasi viisaammin siitä

Jos et työpaikan tai opintojen vuoksi pysty jättäytymään tästä Facebookista, opettele käyttämään sitä oikealla tavalla. Tässä muutaman vinkin listassa voit tulla paremmaksi somettajaksi ihan hetkessä.
  1. Poista ilmoitukset. Facebook pyrkii kalastamaan käyttäjiä takaisin palveluunsa jatkuvilla ja usein hyvin merkityksettömillä ilmoituksillaan niin tietokoneella kuin puhelimessa. Poistat käytöstä.
  2. Poista sovellukset. Facebook-aika voi olla jatkossa parempi kotona, jätä Facebook kokonaan pois omasta puhelimesta, ja nauti edes ulkona olosta ilman sovellusta. Voit siten nauttia paremmasta elämästä ilman Facebookia edes silloin tällöin. Tarvittaessa Facebookiin pääsee nettiselaimella.
  3. Rajoita itseä. Älä someta miltei jatkuvasti. Pyri somettamaan tiettyinä aikoinasi ja vain hetkisesi. Voit esimerkiksi lakata somettamasta siinä aamuista. Yritä kirjautua Facebookiin kerran päivässä. Laita kalenteriin harvoja vartin pätkiä, jotka ovat käytettävissä somettamiseen ja pitäydy niissä.
  4. Someta hidastaen. Jos elämässäsi tapahtuu, odota vähintään tunti. Onko tämä hetki, jota elät nyt, esittelemisen arvoinen vielä tunnin taikka päivän kuluttua? Jätähän kaikki turha julkaisematta.
  5. Vietät lomaa. Lopeta Facebookin käyttö vain 31 päivän ajaksi. Älä poista tiliä, mutta lopeta Facen palvelun käyttö. Voisit sitä kautta huomata kuinka elämäsi paranee ja ehkä tätä kautta vähennät palvelun käyttöä lähikuukausina ainakin 75 prosenttia. Käytä uusinta aikaasi laadukkaammin.
Facebook on monille tapa tappaa aikaa. Se unohtuu, että sitä aikaa ei ole loputtomiin. Siksi kannattaa toimia juuri nyt, jotta huomenna olisi enemmän aikaa, energiaa ja vähemmän somesotia poliitikoiden sivuilla. En itseäni politiikalla vaivaa, itse asiassa en edes äänestä, koska ihmiset ovat ahneita. Parasta luvataan, mutta huonoa tarjotaan. Muutama äänestyskerta riitti, että jätin kolmantena äänestämättä. Asiat eivät muutu äänestämällä ahneita, jotka saapuvat nauttimaan lomista ja Facebookista muille.

Yhteenveto: lopeta turhanpäiväinen naamakirja tästä

Elämästäni on mennyt jälleen kerran 365 päivää ilman minkäänlaista palautusoikeuttasi, mutta tällä kertaa ilman Facebookiani, enkä voisi mainostaa sitä tarpeeksi. Tällaista elämää kaikkien sopisi elää jo vuosia. Siksi suosittelen Facebookitonta elämää kaikille, jotta edes pieni pala 90-lukuasi tulee takaisin tähän päivään. En kuitenkaan vastusta älypuhelimia, minulla on sellainen. Ei puhelin ole tuo ongelma, vaan käyttäjän toiminta tämän ympärillä. Puhelin voi hyvin jäädä joskus kotiin ilman huutoa sinulle.

Suosittelen kokeilemaan omaa elämää ilman minkäänlaista sosiaalista mediaa. Joku sanoi, että se on mahdotonta, mutta minä väitän toista. Nyt ilman Facebookia oikeat ihmiset löytävät elämääsi ja kaikki muuttuu interaktiivisemmaksi. Voit vihdoin puhua kasvotusten ja nauttia yhteisistä ajoista internetini ulkopuolella. Se voisi olla jalkapallo-ottelu, elokuvailta tai päivä Virossa. Mitä hyvää kukaan on saanut aikaiseksi Facebookissa? Trendaavan kommentin Seiskan artikkelissa? Mietit vielä pienen hetkisen.

Mutta Facebookissa on joitakin kivoja toimintoja! Kyllä, mutta onko Facebook hintansa arvoinen? Jos saat enemmän haittaa kuin hyötyä asiakkuudesta, on kyseessä tökerö pettymys, sitä sosiaalinen media pääasiassa on. Ilman Facebook-kavereita kaikki on usein paremmin, koska näin saat tutustua oikeisiin ihmisiin ja kehitellä ystävyyttä vahvemmaksi, nyt sinulla on jopa aikaa. Tänä iltana Mark Zuckerbergin kohtuuttoman tylsä palvelu ei enää varasta sitä elämästäsi. Ehkä alat elää niin kuin sinun kuuluisikin.

Facebookissa oli kivoja ihmisiä. Lindaa, Johannaa, Tomia, Jereä ja Susannaa. Näin jatkuvasti kuka on lomalla ja missä, sekä muiden muassa työkuormastaan päiviteltiin. Toiset kertoivat olevansa baarissa, kadun tarkkuudella ja yksityiskohtaisemmin. Facebook toimisi ehkä paremmin, jos etusivunsa sisällön voisi jotenkin piilottaa. En nauti muiden lomapostausten lukemisesta, eikä kiinnosta kuka on mennyt naimisiin. Facebook tarjoaa huonoa energiaa. Olen iloinen voidessani sanoa tästä somepaastostani.

Sanotaan, että on olemassa vain yksi elämä, ja meidän täytyy kokea se. Nyt on ainakin runsaasti aikaa, eikä Facebook enää vie minulta mitään varastaen dataasi palvelun hyväksi, ainakaan ilmaiseksi. Oletko valmis ottamaan ajankohtaisen haasteenne innolla vastaan? Vain 31 päivää ilman Facebookia riittää.

Tässä on maailman edullisin matkailulippu aitoon vapauteen, hanki elämyksiä musiikilla jo tänään!

Kommentit

Heguli.tre sanoi…
Tehkää muutkin, kuin minä tein. Ilmoitin kaikille kavereilleni, että lopetan tämän turhanpäiväisen kirjan päivityksen seuraavana päivänä, enkä muutenkaan enää vastaa kenellekkään yhtään mitään. Ja, että poistan itseni kokonaan naamakirjasta. Toivotin kaikille hyvää jatkoa ja sanoin, että meiliä sopii lähetellä, jotka osoitteen tietävät.. Kapinoivat hieman, mutta pidin pääni. Nyt jo puolitoista vuotta vapaana tuosta ikeestä, eikä ole kaduttanut yhtään. Se on oikeasti tressaava saitti, kaikki ei vaan huomaa edes olevansa koukussa. Sen ajan voi todellakin käyttää paremminkin, vaikkapa hyvän kirjan, tai ulkoilun parissa, jne.
Mutta päätös on tietenkin sinun ja sitten sen täytyy pitää kanssa. Onhan niitä muitakin keinoja, kuten puhelin, meili, skype, jne, millä voi järkevämmin pitää yhteydet kunnossa niihin oikeisiin ystäviin….
-Näin sen näen ;-) )
Hei, aivan mahtavaa!

Olet oikealla asialla, ilman pärjää hyvin. Itselläni ei onneksi ystäviä ole ollut, vaan olen hyvin toimeentuleva yksinäisyys, joten lähtö oli todella helppoa. Tyyliin ketään ei ole jäänyt kaipaamaan ja tuskin kukaan edes huomasi että lähdin.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit