Facebook lähti vain 365 päivää sitten

Vuosi sitten helmikuussa 2018 ajattelin muuttaa elämääni. Halusin siitä parempaa, jollain tavalla ehkä rikkaampaa, 90-lukua muistuttavaa elämää. Tavoittelin ympäristöä, joka ei häiritse tuntemattomien jatkuvilla ilmoituksilla puhelimessa tai tietokoneella, ja löysin sen mutkitta. Halusin eroon Facebook-mainoksista ja kavereista. Kavereista, joita en ole tavannut oikeassa elämässä vuosiin. Jollain tavalla tämä muistuttaa 90-lukua. Sitä aikaa, jolloin ei ollut sosiaalista mediaa, ja me soitettiin ovikelloja.

Tajusin, että annoin liian paljon aikaa tälle Facebookille päivistäni. Tänä aikana sinäkin voisit parantaa omanlaista elämää, löytää aikaa muille ystäville, tai tehdä jotain kivempaa. Parisen vuotta sitten tiesin varsinaisesta ongelmasta, mutta en uskaltanut toimia tämän vuoksi. Ajattelin, että sepä on normaalia. Muutkin tekevät sitä, niin kotona kuin Paunun bussissa, kirjastosta puhumattakaan. Facebook on kiva. Siellä voi tappaa henkilökohtaista aikaa, ehkä solmia aikaa kestäviä kaverisuhteita, eikö mene niin?

Ihmiset ovat koukussa sosiaaliseen mediaan enemmän kuin pornoon. Nykyään voimme tavata lapsia älypuhelin kädessä. Joskus minäkin olin lapsi, sain ainoastaan haaveilla omasta puhelimesta, joten oli tyydyttävä tylsään lankapuhelimeen. Viihde oli 90-luvulla muualla ja Facebook oli puhelinluettelossa. Jotenkin silti elin, enkä usko elämisen olleen vaikeampaa sinullekaan, 70-, 80- tai 90-luvulla ilman näitä nykyajan herkkuja. Vihdoin myönsin ongelman itselleni ja lähdin pikareissuun Facebookista.

En ilmoittanut julkisesti, vaan kontaktoin tärkeimpiä. Yhden virheen tein, että ilmoitin asiasta myös narsistikaverille. Olisi pitänyt jo tuossa välissä viheltää peli poikki. Ruskeasuossa on toki kivaa hänen äidillä, mutta hän vaikuttaa epävakaasta persoonallisuudesta. En ole kovin hyvässä suhteessa miehen kanssa. Tulen ehkä katumaan sitä, että annoin hänen siirtyä mukana vaihtoehtoisiin viestimiin. Kadun sitä jo nyt, koska hän käyttää minua taloudellisesti hyväksi antamatta itse mitään. Aika toimia oikein.
Olen kyllästynyt sosiaaliseen mediaan. Sehän on paikka taistella, ja nykyään täynnä poliitikkoja, jotka haluavat vaikuttaa juuri sinuun. Ilman Facebookia elämästäni on tullut parempi, miellyttävämpi ja kauniimpi.
Sosiaalinen media ei enää kiinnosta minua yhtään ja aion varmasti elää seuraavatkin 365 päivää ilman sitä. Suosittelen, jos olet kyllästynyt pitämään listoilla ihmisiä, jotka eivät todellisesti välitä sinusta.

Lopeta sosiaalinen media jo tänään. Twitter, Facebook, Instagram... ja rekisteröidy haasteeseen.

Sosiaalinen media ei ole elämää, vaihda tänään oikeaan elämään

Vuosi sitten heräsin täysin uuteen aamuun puhelin kädessä. Olin matkalla keskustaan Paunun bussissa selaillen toisten elämää — unohtaen täysin omastani. Joskus tein sitä odottaen palvelua pikakassalla, tai syödessäni yksin ravintolassa. Enkä ollut varmasti ainoa, sillä nykyään lähes kaikki ihmiset tekevät sitä. Tajusin kuitenkin lopettaa ja olen ollut ilman jo vuoden ajan. Joku tylsempi hetki, niin ihmisillä on tapana seurata miten jotkut toiset yrittävät täyttää omia vastaavia hetkiä, kotona tai tuolla ulkona.

Tänä päivänä ihmettelen ihmisiä busseissa. Äidit somettavat samalla kun lastenvaunut ovat vaarassa bussin kääntyessä Kangasalan mutkikkailla ajoteillä. Isät ovat aina kiireisiä ja korjaavat enimmäkseen kommenttejaan Facebookissa kuin rikkinäisiä parisuhteitaan kotona. Nuorimmat jakavat sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan kaikille, vaikkakin oikeassa elämässä kokemus jaettaisiin vain ani harvoille, kaikkein luotettavimmille ystäville. Sosiaalinen media rikkoo useita ihmissuhteita monella tapaa.

Haluan, että edes joku miettii paikalla oloaan tutussa Facebookissa. Onko kaikki tämä työ sen arvoista? Lähdettyäni täältä, elämäni parani heti. Sain tietää kuka enää muistaa pitää yhteyttä minun poistuttua. Kaikki sukulaiset ja kaksi vanhan ajan tuttua. Siinä ovat kaikki. Montako oikeaa ystävää sinun Facessa on? Testaa lähtemällä ulos, muistavatko edes onnitella. Poistahan Facebook-tili. Niin sain vastauksen. Kaiken lisäksi olemme pitäneet mitä parhainta ystävyyttä yhdessä — aina tässä oikeassa elämässä.

Kirjasto on paikka nauttia Hardstyleä

Tilin poistamista kannattaa harkita ja sen voi tehdä lopullisesti. Mikään ei häviä nykyajan internetistä täydellisesti, tuskin edes Facebookista, ja Mark Zuckerberg lukee vanhoja juttuja tylsyyttään — mutta varmuudella Facebook on poissa elämästäni. En ole tykännyt mistään, en ole tökännyt ketään, en ole pelannut pelejä, en ole tehnyt mitään vastaavaa. Se on tämä tarkoitus. Elämän tarkoitus. Sinun on vain löydettävä se, ja tähän ei tarvita Twitteriä, Facebookia tai turhempaa Instagramia arjen kalenteriisi.

Yksi osa minua halusi pois tästä superpaikasta, josta jo kaksi biljoonaa ihmistä nauttivat säännöllisesti kuukausittain. Rakastin tätä ideaa jopa romanttisella tavalla. Lopulta tajusin olevani myös tyytymätön. Tyytymätön siihen, etten ole saavuttanut elämässä ihan tarpeeksi. Tilin poiston vahvistus oli vaikeaa, mutta tein sen, koska tiesin mitä sillä saa. Mikä parasta tämä oli ilmaista tehdä. Tajusin, että olin vain seuraamassa tuntemattomien elämää, lisäämässä paloja omastani sekä odottamassa ilmoituksia.

Ymmärsin käyttäväni hiirtä selailuun runsaasti, jotta näkisin kaikki ne sadat, kenties tuhannet kuvat kavereideni perjantai-illoista muka hyvässä seurassa. Mietin, että taidan olla tänään se heikoin lenkki. Yhdessä välivaiheessa löysin itseni keräilemästä "kavereita" kuin postimerkkejä ja laskemassa uusia viestejä puhelimeeni kuin palkintoja. Tämä tuli pisteeseen, jossa sain tällaisesta elämästä tarpeeksi. Olen varma, että liian moni ihminen ajattelee tällä tavalla juuri nyt tässä Facebookissa ollessaan.

Miltä kuulostaisi mainos: vain 365 päivää ilman ajan Facebookia

Sittenkin tulin katumapäälle. Elämäni ei ole parantunut saman tien Facebookista lähdön jälkeen. Noin 365 päivää myöhemmin voin vihdoin ajatella toisin ja olla iloinen päätöksestäni. Alkuun elämäni oli hiljainen, jopa täysin sisällötön ajoittain, mutta elin. Ennen muuta koin tylsyyden ja tajusin vain ajan kanssa mitä elämästäni puuttui. Suunta. Aloin keskittyä oikeaan elämään, oikeisiin ihmissuhteisiin ja paransin ystävyyttä muun muassa pitkäaikaisen kaverin kanssa, enkä kadu ajastani hetkeäkään.

Facebookista lähteminen ei olekaan mieliala-automaatti, mutta pidemmän päälle ne hyödyt kattavat menetykset. Saat aikaiseksi lähteä ravintolaan ilman, että otat ensimmäiseksi valokuvan seuraajien kiusaksi. Matkailijana et enää tähtää tuhansiin kuviin, joista ainakin 70 % menee Instagramiin taikka sinne. Joillakin sosiaalisesta mediasta luopuminen tarkoittaa myös vähemmän itsensä nostattamista. Et enää pääse päivittelemään joka välissä mitä teet, tai mitä olet tekemättä, jopa kaikille seuraajille.

Luulen, että haluat jotakin parempaa, muutoksia ja aikaa. Sitä saa, mikäli vain viitsii käyttää elämästä muutaman minuutin siihen, että menee poistolinkin kautta ja poistaa Facebookin. Se kannattaa, koska ilman tätä et saa tietää niistä oikeista ystävistä. Niistä ystävistä, jotka vielä tietävät puhelinnumeroista tai sähköposteista. Ehkä kotiosoitteen, syntymäpäivän? Mikäli aika ei ole ainoa asia, jota kaipaat jatka lukemista, niin kerron ne muut palkinnot. Facebookista lähtö on elämäsi kohokohta, sensaatio ja ilo.

Kuinka sinun elämä voisi parantua, jos lähdet Facebookista tänään noin 365 päivässä?

1. Täällä on enemmän aikaa. Kuvittele olevasi työpaikalla ja sinulla on ansaittu lounastauko. Mitä teet silloin? Vuosi sitten Facebook houkutteli minua puhelimen ääreen myös ruokaillessa. Facebook ajatteli usein, että minua kiinnostaa kaveri, jota en ole nähnyt vuosikymmeneen parisuhdeongelmat. Ehkäpä sinulla on sama juttu. Ajattelit syödä, mutta älypuhelin ei lakkaa. Lopulta ruokatauko menee hukkaan. Ilman Facebookia minulla on runsaasti vapaa-aikaa, etten aina pysty sitä aikaa edes täyttämään.

2. Et yritä kilpailla kenenkään kanssa. Tämäpä tarkoittaa aidossa elämässäni sitä, että en enää vertaile itseäni muihin sosiaalisen median perusteella. Minulla ei ole mitään sosiaalista mediaa puhelimessani. En näe mitä kaverit ostavat, mitä he tekevät ja millaista unelmaelämää he näyttävät nauttivan. Tämä tuo mielenrauhaa ja saan keskittyä omaan elämään. Samalla voin panostaa oikeisiin ihmissuhteisiin ja tehdä niistä koko ajan vahvempia. Kaikki me yritämme kilpailla, mutta sitten jätimme somen väliin.

3. Pystyt keskittymään hetkiin paremmin. Ilman Facebookia tai yhtä turhaa Twitteriä voin keskittyä elämään ilman puhelintani kädessä. Keskittymiskykyni on parantunut ja pystyn odottamaan jonossa hermostumatta. Ihmisten keskittymiskyky on koko ajan laskenut, mutta ilman Facebookia se paranee. Muistan lähettäneeni aikoinaan muutaman loiston kuvan Saksan bileistä ja sen sijaan, että keskityin edessä oleviin töihin, ajattelin kuinka monta tykkäystä albumini tulee saamaan muilta ihmisiltä.

4. Mielialasi on parempi kuin koskaan ennen. Kuvittele olevasi hyvällä tuulella. Olet iloinen ja päiväsi on vähintään viikon paras. Sitten kirjaudut Facebookiin ja näet vuosia vanhan kuvan sinusta ja sinun entisestä rakkaastasi. Entä haluaisitko nähdä vaihtelun vuoksi kuvan sinusta ja entisestä ystävästäsi? Hei, entä tämä yläasteen kaveri, jolla on päivityksessään poliittinen mielipide? Mitä vielä: uutinen siitä kuinka laaja rikossarja on jo tapahtunut. Rikossarja, jolle et ainakaan lukemalla voisi yhtään mitään.

5. Olet kehittynyt runsaasti kaikissa ihmissuhteissa. Ilman turhaa Facebookia yritän hakea sosiaalisia tilanteita oikeista paikoista, kuten busseista, kauppatoreilta ja oikeilta ystäviltä. Huomaat pian itsekin kuinka paljon aikaa voi kulua sosiaalisessa mediassa, joka ei nytkään ole sosiaalinen, milloin viimeksi tapasit ystävääsi Messengerin ulkopuolella? Ilman sitä Facebookia suhteenne parhaan ystäväsi kanssa on voimistunut, ettekä enää juttele vain tekstiviesteillä. Tapaaminen sekä yhdessäolo on mukavaa!

6. Säästät energiaa + rahaa. Facebookiton elämä ei ole vain pikku-unelma. Se on lupaus elämästä, joka on parempi, koska voit säästää energiaa ja tehdä päivän työt loppuun. Säästät myös rahaa, koska sinun ei tarvitse velkaantua tai mennä koko ajan tapahtumiin, että voit lähettää kuvan kavereillesi elämästä, josta et välttämättä nauti. Kaverisi voi sanoa olevansa Thaimaassa, mutta eipä hän Facebookissa kerro velkaantumisestaan rajusti. Facebook on kaukana todellisuudesta, tässä on vain yksi kuva kaikesta.

7. Älypuhelin hiljenee vihdoin. Facebookin asiakkaana unohdin miten hiljaiseksi älypuhelimen saa, kun poistaa sekä Messengerin että Facebookin (ja myöhemmin koko roskatilin). En enää saa juurikaan ilmoituksia, ja puhelimessani on vihdoin enemmän tilaa, koska en enää omista tilaa vieviä Facebookin sovelluksia kaksin kappalein. Huomasin käyttäväni puhelinta vähemmän, koska minun ei tarvitse tulla häirityksi Johannan uudesta valokuvasta perhelounaalla. Tämä tuntuu ihan peruspuhelimelta, vau.

Facebookista lähteminen voi kuitenkin tuoda myös pieniä ongelmia.

1. Kaikki tieto on Facebookissa. Se ehkä kuulostaa tyhmältä, mutta ymmärsin tämän vasta suljettuani ovenne Facebookiin viimeisen kerran. En enää saa tietää mitä kavereille kuuluu, kuka on tällä hetkellä pinnalla, tai että Da Tweekaz on taas kiertueella ja tulossa Suomeen. Facebookissa on yleensä saanut tietää ensimmäisten joukossa myös siitä, että kuuluisimmat nimet Venäjältä ovat taas eron partaalla. Ehkä en ole jaksanut ottaa asioista selvää, mutta Facebook tiedottaisi näistä asioista nopeammin.

2. Puhelinlasku (voi) kasvaa hieman. Facebookista lähtöä olen pyrkinyt korvaamaan DNA:n kautta soitettavilla puheluilla ja lähetettävillä viesteillä. Käytön mukaisella liittymällä se on ollut noin 2-3 euron luokkaa ja itse liittymää sain onneksi alennettua 6,90 euroon 12,90 eurosta tekemällä siirron Elisalle. DNA soitti ja tarjosi vaihtajalle Elisaa parempaa kampanjaa vuodeksi ja päätin jäädä. Yritän säästää kuluissa myös käyttämällä sähköpostia tai uutta Fleepiä, koska elän ilman WhatsAppia.

3. Aika voi mennä jossakin toisessa palvelussa tai sivustossa. Minulla YouTuben käyttö yleistyi, enkä katsele edes kissavideoita, vaan materiaalia josta oppii tai tulee paremmaksi. Hyvä asia on tämä, etten ainakaan vietä niin paljon aikaa negatiivisten juttujen ympärillä Facebookissa kuten 366 päivää sitten. Toisaalta kuuntelen enemmän musiikkia, mutta tätä voi yhdistää helposti matkailuun, kotitöihin ja hikoiluun poluilla. Paha muuttuu hyväksi, ja sain aikaiseksi tietysti kirjastokortin tänä vuonna.

Oletko valmis kokeilemaan? Aloita kokeilujakso heti. Vain 31 päivää ilman Facebookia riittää. Tämä on myös nykyinen Facebookin karenssiaika ennen tilin varsinaista poistoa. Jos pärjäät hyvin ilman, voit olla kirjautumatta tuona aikana, ja elämäsi vielä paranee tilin lopullisella poistolla palvelusta. Facebok tunnetusti tietää sinusta enemmän kuin mummosi, ystäväsi tai äitisi. Mark Zuckerberg tietää sinusta ihan kaiken. Hän osaa varmuudella sanoa mitä ajattelet, tai ketä vihaat juuri nyt. Outoa, eikö niin?

Sen lisäksi vihreät poliitikot tunkeilevat Facebookin etusivulle kärkkäillä mielipiteillään. He lupaavat kuun taivaalta, jos annat äänesi. Joku antaa, ja kummasti lupaus unohtuu, joten käydään kukkarolla. Äänestät toisen, ja saat lisää paskaa. Yksi syy miksi en viihdy Facebookissa, liian stressaava roskasaitti. Arjen politiikka johtaa sotiin, ja ihmiset käyvät toistensa kimppuun, eikä poliitikot jätä rauhaan. Sinun tulee äänestää heitä. Miksi pitäisi äänestää? Näkeehän sen lapsikin, ettei Suomi äänestämällä muutu.

Köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Köyhältä viedään se viimeinenkin ilo elämästä. Facebookissa puhutaan joka päivä tuloeroista, ja että niitä pitäisi kaventaa, mutta saahan sitä aina puhua. Se näkyy, jos teot puuttuvut. Voit kirjata tähän jokaisen poliitikon, eli poliitikko tämä, tämä tai tämä. Huijareita kaikki. Puhuvat paljon ja tekevät vähän. Sinun ja minun verorahoilla. Poliitikot ovat syy numero yksi Facebookista lähtöön. En jaksanut, että vihreät tunkeilivat elämääni Facebookin etusivun kautta.

Etkö pärjää ilman? Käytä aikaasi viisaammin päivä päivältä

Jos et työpaikan tai opintojen vuoksi pysty jättäytymään tästä Facebookista, opettele käyttämään sitä oikealla tavalla. Tässä muutaman vinkin listassa voit tulla paremmaksi somettajaksi ihan hetkessä.
  1. Poista ilmoitukset. Facebook pyrkii kalastamaan käyttäjiä takaisin palveluun jatkuvilla ja usein hyvin merkityksettömillä ilmoituksilla niin tietokoneella kuin puhelimessa. Poista käytöstä.
  2. Poista sovellukset. Facebook-aika voi olla jatkossa parempi kotona, jätä Facebook kokonaan pois omasta puhelimesta, ja nauti edes ulkona olosta ilman sovellusta. Voit siten nauttia paremmasta elämästä ilman Facebookia edes silloin tällöin. Tarvittaessa Facebookiin pääsee nettiselaimella.
  3. Rajoita itseäsi. Älä someta miltei jatkuvasti. Pyri somettamaan tiettyinä aikoina ja vain hetken. Voit esimerkiksi lakata somettamasta heti aamusta. Yritä kirjautua Facebookiin kerran päivässä. Laita kalenteriin harvoja vartin pätkiä, jotka ovat käytettävissä somettamiseen ja pitäydy niissä.
  4. Someta hidastaen. Jos elämässäsi tapahtuu, odota vähintään tunti. Onko tämä hetki, jota elät nyt, esittelemisen arvoinen vielä tunnin taikka päivän kuluttua? Jätähän kaikki turha julkaisematta.
  5. Vietä lomaa. Lopeta Facebookin käyttö vain 31 päivän ajaksi. Älä poista tiliä, mutta lopeta Facen palvelun käyttö. Voisit sitä kautta huomata kuinka elämä paranee ja ehkä tätä kautta vähennät palvelun käyttöä lähikuukausina ainakin 75 prosenttia. Käytä uutta aikaa laadukkaammin.
Facebook on monille tapa tappaa aikaa. Se unohtuu, että sitä aikaa ei ole loputtomiin. Siksi kannattaa toimia juuri nyt, jotta huomenna olisi enemmän aikaa, energiaa ja vähemmän somesotia poliitikoiden sivuilla. En itseäni politiikalla vaivaa, itse asiassa en edes äänestä, koska ihmiset ovat ahneita. Parasta luvataan, mutta huonoa tarjotaan. Muutama äänestyskerta riitti, että jätin kolmantena äänestämättä. Asiat eivät muutu äänestämällä ahneita, jotka saapuvat nauttimaan lomista ja Facebookista muille.

Yhteenveto: lopeta turhanpäiväinen naamakirja tässä hetkessä

Elämästäni on mennyt jälleen kerran 365 päivää ilman minkäänlaista palautusoikeutta, mutta tällä kertaa ilman Facebookia, enkä voi mainostaa sitä tarpeeksi. Tällaista elämää kaikkien sopisi elää jo vuosia. Siksi suosittelen Facebookitonta elämää kaikille, jotta edes pieni pala 90-lukua tulee takaisin tähän päivään. En kuitenkaan vastusta älypuhelimia, minulla on sellainen. Ei puhelin ole se ongelma, vaan käyttäjän toiminta sen ympärillä. Puhelin voi hyvin jäädä joskus kotiin ilman vihaa sinulle.

Suosittelen kokeilemaan omaa elämää ilman minkäänlaista sosiaalista mediaa. Joku sanoi, että se on mahdotonta, mutta minä väitän toista. Ilman Facebookia oikeat ihmiset löytävät elämääsi ja kaikki muuttuu interaktiivisemmaksi. Voit vihdoin puhua kasvotusten ja nauttia yhteisestä ajasta internetin ulkopuolella. Se voi olla jalkapallo-ottelu, elokuvailta tai päivä Virossa. Mitä hyvää kukaan on saanut aikaiseksi Facebookissa? Trendaavan kommentin Seiskan artikkelissa? Mieti vielä pienen hetkisen.

Mutta Facebookissa on joitakin kivoja toimintoja! Kyllä, mutta onko Facebook hintansa arvoinen? Jos saat enemmän haittaa kuin hyötyä asiakkuudesta, on kyseessä tökerö pettymys, sitä sosiaalinen media pääasiassa on. Ilman Facebook-kavereita kaikki on aina paremmin, koska näin saat tutustua oikeisiin ihmisiin ja kehitellä ystävyyttä vahvemmaksi, nyt sinulla on jopa aikaa. Tänä iltana Mark Zuckerbergin kohtuuttoman tylsä palvelu ei enää varasta sitä elämästäsi. Ehkä alat elää niin kuin sinun kuuluisi.

Facebookissa oli kivoja ihmisiä. Lindaa, Johannaa, Tomia, Jereä ja Susannaa. Näin jatkuvasti kuka on lomalla ja missä, sekä muiden muassa työkuormasta päiviteltiin. Toiset kertoivat olevansa baarissa, kadun tarkkuudella ja yksityiskohtaisemmin. Facebook toimisi ehkä paremmin, jos etusivun sisällön voisi jotenkin piilottaa. En nauti muiden lomapostausten lukemisesta, eikä kiinnosta kuka on mennyt naimisiin. Facebook tarjoaa huonoa energiaa. Olen iloinen voidessani sanoa tästä somepaastosta.

Sanotaan, että on olemassa vain yksi elämä, ja meidän täytyy kokea se. Nyt on ainakin runsaasti aikaa, eikä Facebook enää vie sitä minulta varastaen dataani palvelun hyväksi, ainakaan ilmaiseksi. Oletko valmis ottamaan ajankohtaisen haasteen innolla vastaan? Vain 31 päivää ilman Facebookia riittää.

Tässä on maailman edullisin matkailulippu vapauteen, hanki elämyksiä musiikilla jo tänään!

Kommentit

Heguli.tre sanoi…
Tehkää muutkin, kuin minä tein. Ilmoitin kaikille kavereilleni, että lopetan tämän turhanpäiväisen kirjan päivityksen seuraavana päivänä, enkä muutenkaan enää vastaa kenellekkään yhtään mitään. Ja, että poistan itseni kokonaan naamakirjasta. Toivotin kaikille hyvää jatkoa ja sanoin, että meiliä sopii lähetellä, jotka osoitteen tietävät.. Kapinoivat hieman, mutta pidin pääni. Nyt jo puolitoista vuotta vapaana tuosta ikeestä, eikä ole kaduttanut yhtään. Se on oikeasti tressaava saitti, kaikki ei vaan huomaa edes olevansa koukussa. Sen ajan voi todellakin käyttää paremminkin, vaikkapa hyvän kirjan, tai ulkoilun parissa, jne.
Mutta päätös on tietenkin sinun ja sitten sen täytyy pitää kanssa. Onhan niitä muitakin keinoja, kuten puhelin, meili, skype, jne, millä voi järkevämmin pitää yhteydet kunnossa niihin oikeisiin ystäviin….
-Näin sen näen ;-) )
Hei, aivan mahtavaa!

Olet oikealla asialla, ilman pärjää hyvin. Itselläni ei onneksi ystäviä ole ollut, vaan olen hyvin toimeentuleva yksinäisyys, joten lähtö oli todella helppoa. Tyyliin ketään ei ole jäänyt kaipaamaan ja tuskin kukaan edes huomasi että lähdin.

Viikon luetuimmat blogissa

Arjen yksinäiset ovat akkuongelmissa

Paunulla extempore-retki työvapaalla

Bussifani testaa Vekkaa Vääräkoivulle

Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Jyri, 15, saapui kouluun kiusattavaksi

Vuosi sapattivapaata, tämän mä opin

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Nuukan budjetti ja arjen Euron Päivät

Tästä 100 asiaa, joista en pidä yhtään

Jyri omistaa minimalistina 324 asiaa