En enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Lidl. Tämä saksalainen halpakauppa. Kaikki käyvät siellä, mutta minua ette tähän putiikkiin enää kyllä saa. Mielestäni laatikkomyymälöiden Lidl olisi tänä vuonna menetetty tapaus. Noin kaksi vuotta sitten kysyin mitä tapahtui Lidlille. Tästä yrityksen ruokakauppa on mennyt vauhdilla ja totta vain alaspäin. Myymäläpäälliköillä tuskin on osaa tai arpaa, koska ukaasi tulee korkeammalta. Järkyttävää, että niin paljon ulkomaista laatutuotetta on lähtenyt hyllyltä ja tilalle on tullut suomalaisia bulkkitavaroita.

Aloin käydä näin vauhdilla jo viime vuonna kilpailevissa kaupoissa, S-kaupoissa. On vierailtu Salessa, Prismassa ja sitten S-marketissa. Asiakasomistajana se on helppoa enkä kärsi enää Lidlin ongelmista S-ryhmän ruokakaupoissa. Tuntuu, että enpä enää stressaa ruokakaupassa läheskään niin paljon kuin Lidlissä. Olen kokonaan eri ihminen, tyytyväinen ostopaikkaan ja onnellinen. Hetki pitäisi vielä jaksaa, koska Pirkkalan kallis S-market muuttunee ensi vuonna Prisma Pirkkalaksi aivan Lidlinne vieressä.

Tämä paikka ei ole enää kuitenkaan Lidl. Myönnän käyväni täällä edelleen, mutta en enää hoida siellä suurinta osaa ruokaostoksistani. Olen yksinkertaisesti totaalisen kyllästynyt Lidliini. Olen lähettänyt palautetta, mutta se olisi turhaa. Lidl ei kuuntele. Lidl ei halua muuttua paremmaksi. Missä vaiheessa saksalainen ketju on sitten huonontunut? Se tapahtui vuoden 2016 jälkeen. Käyttötavaroita myydään pääasiassa roskana, ruoassa saa katsella päiväyksiä, ja suosikkituotteita katoaa jatkuvasti hyllyiltä.

Ostolakko tuonne Lidliin? Kyllä. Vähennän shoppailua Lidlissä 90 prosenttia, mutta eihän sitä tiedä jos vuoden 2025 aikana Lidl parantaisi niin paljon, että siirryn takaisin myymäläänne. Prisma-asiakkaana (Koivistonkylä) huomasin, että bonukset eivät ole tae vaurauteen. Ostostenne keskittäminen ei palauta suurta rahaa tilille sinkkuna. Prisma on kuitenkin halpa, joten bonus on aina kotiinne. Lisäksi ajoittain paikallisessa S-marketissa on kovat ruuhka-ajat, jolloin kassojasi joutuu odottamaan hyvin pitkään.
Olen kyllästynyt laittamaan palautetta Lidlille. Sokeria tuotteissa on paikoin liikaa, ja sokerittomia vaihtoehtoja ei vain löydy, paitsi jos olen Prismassa. Miksi käydä enää Lidlissä, jos haluaa syödä terveellisesti?
Siirryin vähän aikaa sitten Prisman asiakkaaksi, joka on tuossa Lidlin vieressä. Löysin pastakastikkeen pussissa ilman sokeria ja sydänmerkilläsi. Tätä tuotetta olen yrittänyt Lidlistä löytää ilman tuloksia.

Miksi on niin vaikeaa myydä terveellistä safkaa Lidlissä laatikkomyymälän kaikissa tuoteryhmissä?

Onko tämä varmasti Lidl: "Hurrikaani iski hyvään kauppaani"

Lidl on laadukkaasti halpa. Lidlissä on ilo palvella. Ehkä, mutta yrittäkää edes! En enää tunne olevani Lidlissä, kun siellä vierailen. Tuntuu, että vierailen todella huonossa kaupassa, joka ei edes halua olla täällä. Lidl vaikuttaa siltä, että sen olisi paras lopettaa. Asioitko enää Lidlissä? Minä en. Haluan myös kertoa syyt miksi. Miksi en enää käy Lidlissä, ja miksi ehkä sinunkin pitäisi tehdä niin. Ehkä kauppasi muuttaa toimintaansa, jos asiakkaita katoaa tarpeeksi. Juuri nyt ketään ei tunnu enää kiinnostavan.

1. Jatkuvia tuotepuutteita ja kaikkea katoaa. En ole ainoa, sillä moni vakioasiakas on ihmetellyt mihin tuotteita katoaa. Se voi olla koiranmakkaraa, astianpesuainetta, tai jotain ihmeruokaa. Tuote yhtäkkiä häviää ja saattaa palata takaisin myöhemmin. Lidlin on todella vaikeaa ilmoittaa, jos jokin tuotevajaus johtuu toimitusvaikeuksista. Koira on odottanut herkkumakkaraansa takaisin Lidliin, mutta ostimme viime kerralla eri myymälästä viimeisen kappaleen. Jäljelle jäi kallis merkkituote, miksi ihmeessä?

2. Hedelmät ja vihannekset eivät ole tuoreita. Tämä on jo niin vakavaa. Lidlissä harvemmin voi ostaa mitään yksitellen, siksi mandariinit pitääkin ostaa verkkopusseissa, tällä tavalla myös omenien hinta putoaa reilusti. Lähes joka pussissa on nykyään moitittavaa. Eilen omenapussissa oli yksi mätä omena ja näin tuo ostos oli kelvoton. Mandariinipusseissa oli useita pehmeitä, jopa kokonaan mätiä yksilöitä, miksi? Päärynöiden laatu oli ala-arvoista. Lidlin piti kuitenkin olla tuore? Miksi tuoreutta ei nyt ole?

Lidlin laatikkomyymälä Ratinassa

3. Päivämääriä saat katsella silmälasien kanssa. Erityisesti viikonloppuina leivät ovat vanhenemassa, samoin lihat ja maidot, miksi Lidl ei enää pistä alennuksia tuotteisiinsa? Ennen vanhenevan leivän sai ostaa alennuksella hyvissä ajoin. Tilanne ei ole parempi edes viikolla, jolloin usein vielä maanantaina myytte viikonlopun jäljiltä olevia tuotteita. Lidlissä pitää katsoa nykyään päivämääriä joka tuotteessa. Ostin kaiketi eilen kanasuikaleita, joita pitäisi ehtiä käyttämään huomiseen mennessä. Tuoreus, joo.

4. Valikoima on edelleen suppea. Isoin syy vaihtaa kauppaa. Yhdistettynä tuotteiden vajauksiin, en ole voinut ostaa eilen paikallisia oluita. Millainen kauppa on sellainen, josta en voi ostaa kaikkia tuotteita, koiranruoka ja olut ovat kuitenkin olennainen osa ihmisten kuitteja. Halvin makkara oli hetken loppu, jopa hyllypaikka poistettiin, ja tilalle jäi kallis merkkituote. Muu osa Lidliä on yhtä typerää, kauppa on täynnä sokeria ja roskaruokaa, eikä terveellistä tai tärkeää löydä enää oikeasti paljoa hakemallakaan.

Lidl oli mahtava suosikkikauppa, jossa viihdyin aina, ja kävin pelkästään Lidlissä vuosien 2011-2018 aikana. Aika on kuitenkin ohi ja tässä muodossa Lidl lähinnä pakottaa etsimään vaihtoehtoja. Vuoden 2019 aikana aloin käydä pelkästään S-ryhmän ruokakaupoissa. Täällä ei ole Lidlin ongelmia ja vaikka ruokalasku voi joskus olla hieman kalliimpi, saan ruokakauppaa ammattitaidolla ja superbonuksilla. On muutakin kuin taloussokeria, ja hedelmät sekä vihannekset tuoreita, juuri niin kuin pitäisi olla.
Lidl olisi heikentynyt vuosienne saatossa. Kävin ensimmäistä kertaa Lidlissä, juuri avatussa Lidlissä, Lappeenrannan Myllymäessä. Tuo oli mahtava Lidl, koska sai kaikkea ulkomaista. Maistelin uutta joka viikko.

Lidlin kassat ovat liian nopeat, mikä kilpailu teillä on menossa?!

Lidlissä käydessä ei voi olla huomaamatta, että happi meinaa loppua, mikäli on tottunut Prisman tai kylän Citymarketin väljiin hyllyväleihin. Asiakkaita saa opetella väistämään, samalla kun Lidl yrittää ladata puhelimeesi Lidl Plus -sovelluksen. Enkä ole Lidlin kanta-asiakas, koska kyseinen sovellus on yksi turha lisä minimalistiseen puhelimeeni. Koen myös, että en jaksa juosta viikon välein kaupoissa lunastamassa edut. Miksei bonuksilla voisi maksaa kauden lopuksi niin, että sitä voi tehdä pitkään?

Kerran isä erehtyi ostamaan Lidlistä partakoneen 19,99 eurolla. Hajosi käsiin vuodessa. Onneksi olikin takuu voimassa. Kävin reklamoimassa asiasta, ja kassa sanoi ääneen, että miksi haluat rahana? Miten olisi takuuhuolto? Mikä järki on lähetellä arvottomia koneita takuuseen? Kysyin esimiestä, lauloi sekin samaa. Palautus onnistuisi käteisellä vain, jos tulisi vähän aiemmin reklamoimaan. On se aina ihme ja kumma, että palautus on päivistä kiinni. Prismassa vastaavassa tilanteessa olisi annettu rahat tilille.

Jos samaa partakonetta ei ole, niin rahat käteen. Ei se asiakkaan vika ole, että täytyisi odottaa viikkoja uutta konetta, ja antaa parran kasvaa. Prismassa oli samaan aikaan bonuskortilla kaikki käyttötavarat 15 prosenttia, joten sieltä oli helppo ostaa uutta merkkitavaraa, joka ei todennäköisesti hajoa käsiinsä. Ei, vaikka takuuaika ei olekaan 36 kuukautta, vaan 24 kuukautta. Omalla kohdalla kuluttajana, Philips on kestänyt aikaa, parhaimmillaan jopa kuuden vuoden parranajot. Siksi sitä uskallamme nyt ostaa.

Lidlin laatikkomyymälä ulkomailla

Joskus, jos pitää ostaa tarjouskokiksia, juoksen nopeasti Lidlin läpi ja lähden pian pois haukkaamaan raikasta ilmaa ulkoa ostokset maksettuna. Pienet myymälät, joissa voi pahimmillaan olla kymmeniä asiakkaita. Laita päälle vielä maski, niin et pääse hengittämään. Miten olisi ilmastointi? Ei sitä, ja olen kuullut monilta samaa palautetta, että juuri Lidleissä meinaa ruuhka-aikaan happi loppua. Jos kaiken lisäksi sairastat astmaa, niin ongelma on isompi kuin koskaan. Silloin on lähdettävä ajan Prismaan.

Käyttötavara näyttää parasta. Samaa bulkkitavaraa kiertää siellä viikosta toiseen. Kerran ostin jonkun muotoonommellun lakanan, ja koon tarkistin suurennuslasin kanssa kahdesti, pesin ohjeen mukaan. Sen lisäksi, että yksi lakana oli valmiiksi repeämillä, niin toinen repesi laitettaessa. Selvisi, että se oli aivan liian pieni kyseiseen sänkyyn. Sopisi ehkä lasten sänkyyn, mutta menin siltikin reklamoimaan. Täti katsoi sitä tuotetta, ja kirjoitti palautuskuitin, jota hän täydenteli syyllä "Tavara ei miellytä!".

Voi niinkin sanoa. Mutta suurin syy palautukselle ei ollut se, ettei tavara miellytä vaan se, että tavara on roskaa. Jos halvalla saa, niin ei kai voi paljoa Bangladeshin ompelijoilta odottaa? Missä on kyseisen liikkeen laadunvalvonta? Nykyään ei tule Lidlistä juuri mitään ostettua käyttötavarasta, kaikki tuntuu olevan laadutonta tai hajoaa käsiin. Kokkiveitsi saattaapi toimia, kunnes menee kuukaudessa tylsäksi. Joulukuussa 2017 ostin Lidlistä halvan paistinpannun, joka jauhelihaa paistellessa vääntyi itsestään.
Lidlin takuupalvelussa on toivomisen varaa. Takuu on kyllä pitkä, mutta korvaavaa tuotetta voi joutua odottamaan jopa kuukausia, koska nuivat kassat eivät millään viitsi palautella elektronisen tuotteen rahana. Rikki.

Kesällä 2018 paistinpannu meni käyttöön ja nyt takaisin Lidliini

Ostan aika paljon tavaraa varastoon, siltä varalta että nykyinen paistinpannu tai ostos kuluu käytössä, mutta Lidlissä ostaminen on usein helppoa. Lupaavat jopa paistinpannuille kahden vuoden takuun. On paras aika ottaa paistinpannu käyttöön kesäkuussa, jolloin on mitä mahtavimmat pyöräilykelit, ennen reissua Birgitan polulle ajattelin paistaa äkkiä jauhelihat uudella paistinpannulla, lisäksi keitin pastat. Uusi paistinpannu oli ennen tehtäväänsä moitteeton, mutta paistamisen jälkeen se vääntyi jotenkin.

Vaikka olin menossa Birgitan polulle, kaivoin kuitin ja pyöräilin itseni Lidliin, jossa huomasin samalla ongelman. Eräs pyöräilijä ei löytänyt paikkaa pyörälleen ja joutui jättämään pyörän pihapuun viereen. Miten voi olla niin, että Pirkkalan Lidlissä on edelleen yksi viisipaikkainen pyöräteline? Autopaikkoja on sata. Ovatko autoilijat sellaisia asiakkaita, joita Lidl haluaisi? Pyöräilijät ostavat vähemmän, mutta kuluttavat tietoisemmin, kori on monesti kalliimpaa tuotetta proteiinipatukoilla ja urheilujuomilla.

Eräs pyöräilijä lähti juuri, joten pyörälleni löytyi tilaa telineestä. Pyörän laittaminen oli vaikeaa, koska teline oli niin huonosti suunniteltu. Pyörän ohjaustanko osui herkästi muihin ohjaustankoihin. Luulin, että olemme tuoneet niin paljon rahaa Pirkkalan omaan Lidliin, ettei toinen tai kolmas teline olisi enää juttu? S-marketissa, joka Prismaksi muuttuu, telineitä on useita ja tuonne moni pyöräilijä on siirtynyt. Tässä olisi kuitenkin tuo paistinpannu, kassa katselee sitä tovin, ja löytää kuitistani maininnan heti.

Pyöräilijä jätti pyöränsä Lidlin nurmikolle

Ei tässä ole mitään kahden vuoden takuuta, tässä on kolmen vuoden takuu. Ostos on jopa niin vanha, ettei paistinpannuja juuri nyt löydy, joten ottaisitko tämän vaikka rahana. Otin ja ostin piakkoin uuden paistinpannun viereisestä Tokmannista. Se ei ollut Kotikulta, josta oli aiemmin huonoja kokemuksiasi, vääntyi samalla tavalla. Takuuta ei ollut, mutta Tokmannin kassa hyvitti rahat tilille saman tien. Sieltä löytyi jokin Tefal Pro -paistinpannu, emännät osaavat kertoa niistä enemmän, tuo ostos voisi toimia.

Pyörällä ostoksien kantaminen on aikaa vievää, sillä matka on pitempi kuin autoillanne, silti nautitaan tehdä niin. Pienessä tuulessa mikä tahansa, tai ei nyt ehkä ihan kuitenkaan, kulkeutuu niin tyylikkäänä ja näin pienessä päivärepussa arjen omiin vuokrakoteihin. Lidl saisi varmaan palvella meitä polkijoita. Pirkkalan oma Lidl ei ole suinkaan ainoa Lidl, josta paikkoja menopeleilleen joutuisi etsimään samalla kun autoilijat saanevat jopa sähköpistokkeita tai leveämmät parkkiruudut isoille perheille ja autoille.

Poljen takaisin uusi Tefal-paistinpannu repussa Lidlin kautta. Sain käsittämättömän nopeaa palvelua, joten ostin paikan päällä nautittavaksi jäätelön ja kylmä juoma. En sentään juo alkoholia, joten limsasi maistui sokerittomana. Kaupasta poistuessa viritin taajuuden Google Musiikkiin ja pistin soittolistalta Happy Hardcore -musiikkia soimaan. Elektroninen tanssimusiikki tässä tyylilajissa on bassorikasta ja ennen muuta onnellista. Jäätelön syömisestä tuli hetkessä onnellinen hetki, nyt jaksat polkea kotiin!
Lidliinne et ole ikinä tervetullut, jos saavut paikalle polkupyörällä, sillä kunnollisia pyörätelineitä ei ole tai niitä on aivan liian vähän kysyntään nähden. Autoille on sen sijaan vaikka mitä, ilmaiset lataukset kanssa!

Eletään nyt vuotta 2019, mitä voisit tehdä arjen omassa Lidlissä?

Lidl on jo halpa, mutta kyllä voisi odottaa myös laatua. Etteivät halvat paistinpannut väänny kotikokin keittiössä ensimmäisellä käyttökerralla. Sekin ihmetyttää, että miten maitolitra voi olla arjessa halpa. Kuka vetää välistä? Koskee niin S-ryhmää ja K-ryhmää. Mitä saat tuottajana, 69 sentin maitolitrasta? En voi uskoa siihen, että maitolitra maksaa oikeasti 69 senttiä. Siinä kun ei ole vain pakkaus, maitoasi, vaan ympärillä on maitotiloja, kaupan henkilökuntaa, muuta työtä ja sitten rekkamiesten kuljetusta.

Maksaako maitotölkki oikeasti 69 senttiä? Niin monta vaihetta. En ole helsinkiläinen, ja Pirkkalassa näen jatkuvasti onnellisia lehmiä. Olisivatko he näin onnellisia tietäessään, että maitolitra on kaupan Lidlissä 69 sentin hinnalla? Missä kiitos tuottajalle? Niitä senttejänne, joita he saavat, tuskin millään korvaavat edes sitä työtä saati jatkuvasti kohenevia kustannuksia maatiloilla ja arjessa noin muuten. Odottaisin vielä pahempaa lamaa, niin sitten näette kyllä, että moni maatilanne tulee lopettamaan.

Silloin ei edes elektroninen tanssimusiikki pelasta meitä, kun päivistä katoavat viimeiset ilot nauttia. Uskon, että lähivuosinani inflaatio tulee pahenemaan niin paljon, että joutuisin irtisanomaan Google Musiikin ja sinä Spotify Premiumin. Autosi ei kulje muualle kuin pakollisiin asioihin. Maidosta joutuu säästämään, ja pahimmillaan korvaamaan juomavedellä, tätä ei omassa elämässä tapahdu. Maitoa en juo ylipäätään, koska en näe itsessä vasikkaa. Jos en joisi lehmänmaitoa tissistä, miksi lasistakaan?

Kuka vetää välistä? Miten maito on halpaa

Vuonna 2016 pelkästään Kainuussa oli 225 maidontuottajaa. Lopettaneita maitotiloja oli 13 vuoteenne 2015 verrattuna. Tuotanto on tästä huolimatta pysynyt käsittääkseni entisellä tasollaan, sillä sitä olisi tehostettu. Tehostaminen ei aina tarkoita parempia oloja maatiloilla, mutta ainakin Pirkkalassa lehmä on iloinen iltalenkillä. Aiemmin historiassa maataloutta ei mielletty yritystoiminnaksi laisinkaan, silti sitä se on. Maanviljelijä painaa pitkää päivää, että hei sinäkin sieltä Helsingistä saat ruokaa pöytään.

Nykyään maatalous täyttää yritystoiminnan kriteereitä. Se sitoo pitäjänsä pääomaa, joten toiminnalle asetetaan tulostavoitteet, koska toiminnasta on saatava tuottoa elannokseen ja maatilansa hyödyksi. Viime vuonna oli kurja lukea lehdestäsi, että maatalous voi edellisvuottaan huonommin, tämä siitäkin huolimatta että Lidl, K-ryhmä ja S-ryhmä nostavat hintojaan useita kertoja vuodessa. Kenelle ne rahat oikein menevät, jos eivät tuottajille, kauppiaiden ja omistajien taskuihin? Helsingissä, herätkää nyt!

Neljän navetan isännät kautta maan kamppailevat tilojensa kantavuudesta samalla kun ostatte maitoa 69 sentillä Herttoniemen Prismasta. Olisin valmiina maksamaan ruoasta enemmän siinä tapauksessa, että ne korotukset menisivät oikeaan paikkaan, ei kauppiaiden pohjattomiin taskuihin. Meistä kaupan kulutushyödykkeet ovat aivan liian halpoja ottaen huomioon niiden todelliset kustannuksesi. Samalla en voi olla huomaamatta sitä, miten kauppa-autobisnes näivettyy samaan aikaan Suomessa pohjille.
Maatalous näivettyy Suomessa pikku hiljaa. Ahne kauppias vie kaiken, samalla kun navetan isännät painivat taloudellisissa vaikeuksissa, tai masennuksessa. Helsinki ei ole kuulolla, koska sähkö tulee töpselistä.

Yhteenveto: bonuksia saa usein muualta, mitä saa enää Lidlistä?

Oletko vakioasiakkaana Lidlissä? Harkitsetko ruokakaupan vaihtoa? Ovatko syyt yhtään samat kuin minulla? Vastustaako rakas lemmikkisi Lidlin todella suppeaa valikoimaa? Silloin kannattaa äänestää omalla jalallaan. Tänä päivänä on olemassa erittäin laadukkaita ruokakauppoja. Ruokakauppoja, joissa on jättivalikoimaa. Ruokakauppoja, joissa tuoreus ja laatu kohtaavat. Ruokakauppoja, joissa ei ole vain sokeria. Ruokakauppoja, joista löytyypi kaikki tarvittava selkeästi aseteltuna sinunlaisille ihmisille.

Lidl on vihdoin tajunnut, että tehokas mainonta pitää asiakkaat kaupassa. He eivät enää viitsi panostaa kauppaan, mutta ihmiset muistavat kaupan mainonnasta. Et kai sinäkin käy Lidlissä tai Lidlin sivuilla? Syytä aina olisi, mutta anna myös palautetta. Ehkä saamme vielä Lidlin, joka meille kuuluu. Siihen asti näkemiin, että nähdään muissa paremmissa ruokakaupoissa ruokaostoksilla! Lidl ei enää säväytä, eikä se innosta käymään myymälässä, sillä asiakaspalvelu on yhtä hyvää ellei parempaa hei muuallakin!

Mitä tapahtuikaan Lidleille? Oli hyväkin kauppa, mutta nykyään sitä on lähinnä opetellut välttämään matkalla ostoksille. Ehkä se Prisma ei olekaan niin huono kuin väitetään. Ehkä se asiakasomistajuus ei ole niin surullista kuin mediassa kerrotaan. Prisma saa ehkä tietää ostaneeni olutta, mutta juuri samaa tietoa Lidlissäkin on, jos sitä vielä osattaisiin hyödyntää. Eipä ollut nimittäin ensimmäinen kerta, kun hakemaani suosikkiolut oli jälleen kerran hyllyltäni loppu, joten ehkä on valittava parempi kauppa.

Lidlissä asioin enää pääasiassa halutun vaihtelun vuoksi tai kun parhaita kilpailijoita ei ole lähistöllä. Ratinan kauppakeskuksen Lidl on esimerkiksi suosikkini, sillä vieressä oleva Supermarket on kallis. Prismaa ei lähistöltä löydy, enkä S-marketiin mene Rautatieasemalle. S-market on se vihoviimeisin paikka ostaa, koska lopullinen hinta on heti Lidliä tai Prismaa kalliimpi. Lidlissä käypi hyvätuloisia asiakkaita, jotka lienevät melko tyytyväisiä, mutta eniten heitä näkyy kauppiaan Citymarketissa.

En usko, että olen Lidlin ulkopuolella loppuelämäni, ja jos tilanne muuttuu ylipäätään, ilmoitan siitä blogissa myöhemmin. Seuraa blogia säännöllisesti, jotta tiedät tilanteesta lisää. Uskon, että Lidl tulee kuulemaan meitä, kun tarpeeksi moni poistuu ruokakaupasta edes väliaikaisesti. Vaikkapa vuodeksi.

Käytkö vielä Lidlissä? Kerro kommenteissa miksi ihmeessä. Olisi minusta tosi hauska kuulla.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Lidlin ei tarvitse olla halpa. Se on vain hyväksi. Tekee voittoa tässä maassa. Hieman edullisempi, ei todellakaan halpa. Kun asiakkaita tulee joka tapauksessa, miksi panostaa.
Juuri näin, mitä sitä hintaa laskemaan, jos eivät muutkaan. Voitto on maksimaalinen. Lidlissä on kuitenkin hyviä tarjouksia, joita S-ryhmältä saa harvemmin. Käyn edelleen välillä Lidlissä, mutta tosiaan ei ole enää entisensä.
Unknown sanoi…
Mielestäni Lidl lähti menemään väärään suuntaan silloin kun uudet myymäläkonseptit tuli. Kaupat pyrkivät olemaan kokoajan entistä enemmän suomalaiseen makuun eikä niissä ole enää sitä samaa fiilistä, eli sitä kuin olisi ulkomaalaisessa kaupassa oikeasti. Ei pitäisi olla liian muutosvastarintainen, mutta meillä on jo S- ja K-kaupat jos haluaa suomalaista ostoskokemusta.
Juuri näin, ennen oli paljon enemmän ulkomaalaista kamaa. En ole vuosiin nähnyt Lidlissä mitään erityistä, olisi kiinnostanut kreikkalaisen Lidlin herkut, hollantilaisen Lidlin herkut, saksalaisen Lidlin herkut... Mutta täällä vain keskitytään suomalaiseen. Erätuotteita on välillä, ei koskaan tiedä milloin ja mitä, eikä mitään kovin erikoista. K ja S tarjoaa jo valmiiksi tosiaan kotimaista, vaihtelu virkistäisi.
Säästeliäs ruokashoppailija Anne S. sanoi…
Hei, olen itse siirtymässä S-ryhmään asiakkaaksi näistä syistä. Vieläkö vältät LIDLiä ja haetko enää mitään tuotteita siellä? Onko tullut mitään uutta Lidliin, joka työntää sinut sieltä pois? Siis olen kuullut, että moni muukin olisi pettynyt Lidliin, mutta käy perinteestä. Tuo perinne on minullakin ongelmana että olen käynyt jo 10 vuotta Lidlissä. Palvelu hyvää, mutta jos ei ole valikoimaa, ja ne loput tuotteet on lähinnä osastoa teinille karkkia niin ei kiitos. Olen jo liittynyt S-pankkiin, joten sitä kautta S-korttivisa on. Nyt menen jännityksellä Prismaan ensikerran. Kiitos tästä jutusta, toivottavasti näen itsekin parantuneen kauppamatkan.
Hei, Säästeliäs ruokashoppailija Anne S.

Käyn Lidlissä vasta sitten kun on ihan pakko tänä päivänä. Useimmiten kun on todella hyvä tarjoustuote ja vain siellä. Nyt ei heti tule mieleen koska olisin viimeksi Lidlissä käynyt. Nyt tavoitteenani ollut laskea paino ja siinä olen onnistunutkin välttämällä Lidliä pitkälti.

Sokerin paljous työntää pois Lidlin tuotteissa. En olisi voinut laihtua juuri ollenkaan, jos kävisin Lidlissä! Jopa spagettikastikkeeseen on Lidlissä laitettu runsaasti sokeria. Prismassa on vaihtoehto: paremmanmakuinen kastike ilman sokeria sydänmerkillä. Lidlistä saa etsiä.

1. kesäkuuta on tulossa juttu miten paljon olenkaan laihtunut pelkästään käymällä Prismassa. Sen lisäksi että syön terveellisemmin, niin Prismaan joutuu myös kävelemään 15 minuuttia bussipysäkiltä ja sitten sama takaisin. Tämä on ollut elämäni muutos.

Lidlin valikoima on supistunut ja leipää ei ole enää valittavaksi asti. Vaikka olenkin laihtunut, niin olen herkutellut kyllä täysin, myös sokeria sisältäviä munkkituotteita. Laihtuminen ei olekaan dieetti, vaan ruokavalion ja liikunnan optimointia. Tästä lisää siinä jutussa.

Lidlistä ostan enää pesuainetta ja siivousaineita, sekä tiettyjä suihkugeelejä, deodorantteja ja shampoita. WC-paperit, hammastahnat olen kuitenkin siirtänyt S-ryhmään ja mietin parhaillaan siirränkö loputkin. Bonuksia kaikesta ja ennen kaikkea samasta paikasta.

Vuoden loppuun mennessä tarkoitus edetä niin etten tarvitse Lidliä mihinkään. Uskon kovasti, että tulet päätymään ihan samaan, ongelmat olet jo havainnutkin. Tämä on ensimmäinen askel.

Askel prempaan huomiseen. Onnea matkaan ja tervemenoa Prismaan!
Säästeliäs ruokashoppailija Anne S. sanoi…
Kiitos nopeasta vastauksesta, minähän lähden sitten Prismaan.

Toivottavasti minustakin tulee nyt entinen Lidlin asiakas, näkemiin!

Palautetta on laitettu aiheista, mutta menee konsernissa kuuroille korville.

Terveisin Säästeliäs ruokashoppailija Anne S.
Mikäs siinä, sinne vaan :D

Kulutan itse n. €2000 vuodessa ruokakauppaan, ja nyt ne rahat menevät Lidlin ohi Prismaan (Koivistonkylä), kunnes paikallinen S-market muuttuu Prismaksi. Lidl vajosi huonontamalla tarjontaa ja kyllä, palaute ei todellakaan auta. On laitettu vähän kaikesta sinne Lidliin.

Enkä ole mikään ammattivalittaja, vaan lähetän palautetta aina syystä. Lidlin "suolakurkuissa" oli 20 grammaa sokeria satasta kohti, mielestäni tässä vaiheessa voitaisiin jo puhua sokerikurkuista. Eilen lensi koko juttu roskiin sisältöineen. Kuinka tällaista voi myydä?

Suolaahan siinä tuotteessa oli kaksi grammaa sadalle. Toki noita samoja on Prismassakin, mutta siellä on myös vaihtoehtoja ostaa, jotka ovat terveellisempiä ostaa. Osta pois vaan.

Kiitos, päivänjatkot ja hei hei.
Anonyymi sanoi…
Moikka. Täällä kans Prisman ja Tokmannin vakioasiakas. S-ryhmä ja ylipäätään Prisma ovat todella hyvä paikka tehdä ostoksia halpaan hintaan tukien lisäksi suomalaisia tuotteita. Prismaa en vaihda ja Tokmanni täydentää täydellisesti valikoimaa. Ilta-alet S-ryhmässä (-60%) ja Tokmannilla (-50%) ovat myös hyviä hävikin vähentämiskeinoja ja säästävät myös shoppailijan kukkaroa, jos iltasella sattuu kauppaan.

Oletko itse miettinyt, että hakisit Tokmannilta aiemmin mainitsemasi suihkugeelit, deodorantit ja shampoot, WC-paperit ja hammastahnat? Olen huomannut, että Tokmannissa nämä tuotteet kiertävät tarjouksessa aina tietyllä viikkorytmillä. Ne ovat myös markkinoiden halvimpaan hintaan siellä esillä. Suosittelen tutustumaan Tokmannin mainontaan.
Kiitos vinkistä. Täytyy seurata Tokmannin tarjontaa alennuksissa.

S-Market muuttui Pirkkalassa Prismaksi, joten siellä käyminen on nykyään todella helppoa, ja hinnat nykyään Lidlin tasoa. Niistä voi vähentää vielä bonukset.

Lidlissä en enää juuri käy, vaan ne käynnnit voi laskea sormin vuodessa.
Anonyymi sanoi…
Tokmannin seuraavan viikon kuvasto tulee heidän verkkosivuilleen aina sunnuntai-iltasin kello 18:15 jälkeen ja näin mininimalistina bongailen sen sieltä, kun olen mainokset kieltänyt postiluukussa! Suosittelen vähintäänkin käymään Tokmannin myymälässä tutustumassa tarjontaan, myös verkosta ostettaessa yli 20€ saa myymälänoudon ilmaiseksi.

Tuo muutos onkin varmasti hyvä hintojenkin suhteen. Oletko myös huomannut bonuksien lisäksi, että jos maksat S-Pankin kortilla samalla kun vain viilaat bonukset niin saat bonuksien lisäksi maksutapaetua 0,5% S-ryhmän ostoksista? Eli parhaimmassa tapauksessa saat bonuksen 1-5% ja maksutapaedun 0,5%.

Pirkkalassakin nämä eri liikkeet taitavat olla toisistaan ihan kävelymatkan päässä eli sitäkin myötä tukevat hyvin toisiaan.
PS: Bongasin blogin vasta nyt ja koluan vanhojakin juttuja läpi :)
Tokmanni on kävelymatkan päässä, ja kyllähän siellä tulee joskus käytyä. Rustassa en sen sijaan juuri vieraile, koska honkkari oli paljon parempi liike aiemmin.

Minulle on maksettu kahden vuoden aikana yli 120 euroa bonuksia maksatapaetuineen, vaikka olen sinkku, enkä voi kuluttaa paljoa. Pitkälti keskittämällä se onnistuu.

Hienoa, jos olet itsekin löytänyt edullisuuden ja hyödynnät sitä eri ketjuissa.

Hain Black Friday -tarjouksena ilmaisen Plussa-kortin netistä, ja eilen hain euron juustot tarjouksesta maksimieränä. Kyllähän minä pyrin tarjouksista hyötymään.

Hienoa, että löysit sattumalta blogini, se kuulostaa hyvältä.

Jatkahan lukemista, se on aina mukavaa!

Viikon luetuimmat blogissa

Arjen yksinäiset ovat akkuongelmissa

Paunulla extempore-retki työvapaalla

Bussifani testaa Vekkaa Vääräkoivulle

Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Jyri, 15, saapui kouluun kiusattavaksi

Vuosi sapattivapaata, tämän mä opin

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Nuukan budjetti ja arjen Euron Päivät

Tästä 100 asiaa, joista en pidä yhtään

Jyri omistaa minimalistina 324 asiaa