Miksi en enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Lidl. Tämä saksalainen halpakauppa. Kaikki käyvät siellä, mutta minua ette tähän putiikkiin enää kyllä saa. Mielestäni laatikkomyymälöiden Lidl on tänä vuonna menetetty tapaus. Noin kaksi vuotta sitten kysyin mitä tapahtui Lidlille. Tästä yrityksen ruokakauppa on mennyt vauhdilla ja toki vain alaspäin. Myymäläpäälliköllä tuskin on osaa tai arpaa, koska ukaasi tulee korkeammalta. Järkyttävää, että niin paljon ulkomaista laatutuotetta on lähtenyt hyllyltä ja tilalle on tullut suomalaista bulkkitavaraa.

Aloinhan käydä vauhdilla jo viime vuonna kilpailevissa kaupoissa, S-kaupoissa. On vierailtu Salessa, Prismassa ja sitten S-marketissa. Asiakasomistajana se on helppoa enkä kärsi enää Lidlin ongelmista S-ryhmän ruokakaupoissa. Tuntuu, että enpä enää stressaa ruokakaupassa läheskään niin paljon kuin Lidlissä. Olen kokonaan eri ihminen, tyytyväinen ostopaikkaan ja onnellinen. Hetki pitäisi vielä jaksaa, koska Pirkkalan kallis S-market muuttuu ensi vuonna Prisma Pirkkalaksi aivan Lidlin vieressä.

Tämä paikka ei ole enää kuitenkaan Lidl. Myönnän käyväni täällä edelleen, mutta en enää hoida siellä suurinta osaa ruokaostoksistani. Olen yksinkertaisesti totaalisen kyllästynyt Lidliin. Olen lähettänyt palautetta, mutta se on turhaa. Lidl ei kuuntele. Lidl ei halua muuttua paremmaksi. Missä vaiheessa saksalainen ketju on sitten huonontunut? Se tapahtui vuoden 2016 jälkeen. Käyttötavaraa myydään pääasiassa roskaa, ruoassa saa katsella päiväyksiä, ja suosikkituotteita katoaa jatkuvasti hyllyiltä.

Ostolakko tuonne Lidliin? Kyllä. Vähennän shoppailua Lidlissä 90 prosenttia, mutta eihän sitä tiedä jos vuoden 2025 aikana Lidl parantaa niin paljon, että siirryn takaisin myymäläänne. Prisma-asiakkaana (Koivistonkylä) huomasin, että bonukset eivät ole tae vaurauteen. Ostosten keskittäminen ei palauta suurta rahaa tilille sinkkuna. Prisma on kuitenkin halpa, joten bonus on aina kotiin. Lisäksi ajoittain paikallisessa S-marketissa on kovat ruuhka-ajat, jolloin kassoja joutuu odottamaan pitkään.
Olen kyllästynyt laittamaan palautetta Lidlille. Sokeria tuotteissa on paikoin liikaa, ja sokerittomia vaihtoehtoja ei vain löydy, paitsi jos olen Prismassa. Miksi käydä enää Lidlissä, jos haluaa syödä terveellisesti?
Siirryin vähän aikaa sitten Prisman asiakkaaksi, joka on tuossa Lidlin vieressä. Löysin pastakastikkeen pussissa ilman sokeria ja sydänmerkillä. Tätä tuotetta olen yrittänyt Lidlistä löytää ilman tuloksia.

Miksi on niin vaikeaa myydä terveellistä safkaa Lidlissä myymälän kaikissa tuoteryhmissä?

Onko tämä varmasti Lidl: "Hurrikaani iski hyvään kauppaan"

Lidl on laadukkaasti halpa. Lidlissä on ilo palvella. Ehkä, mutta yrittäkää edes! En enää tunne olevani Lidlissä, kun siellä vierailen. Tuntuu, että vierailen todella huonossa kaupassa, joka ei edes halua olla täällä. Lidl vaikuttaa siltä, että sen olisi paras lopettaa. Asioitko enää Lidlissä? Minä en. Haluan myös kertoa syyt miksi. Miksi en enää käy Lidlissä, ja miksi ehkä sinunkin pitäisi tehdä niin. Ehkä kauppa muuttaa toimintaansa, jos asiakkaita katoaa tarpeeksi. Juuri nyt ketään ei tunnu kiinnostavan.

1. Jatkuvia tuotepuutteita ja kaikkea katoaa. En ole ainoa, sillä moni vakioasiakas on ihmetellyt mihin tuotteita katoaa. Se voi olla koiranmakkaraa, astianpesuainetta, tai jotain ihmeruokaa. Tuote yhtäkkiä häviää ja saattaa palata takaisin myöhemmin. Lidlin on todella vaikeaa ilmoittaa, jos jokin tuotevajaus johtuu toimitusvaikeuksista. Koira on odottanut herkkumakkaraansa takaisin Lidliin, mutta ostimme viime kerralla eri myymälästä viimeisen kappaleen. Jäljelle jäi kallis merkkituote, miksi ihmeessä?

2. Hedelmät ja vihannekset eivät ole tuoreita. Tämä on jo niin vakavaa. Lidlissä harvemmin voi ostaa mitään yksitellen, siksi mandariinit pitääkin ostaa verkkopusseissa, tällä tavalla myös omenien hinta putoaa reilusti. Lähes joka pussissa on nykyään moitittavaa. Eilen omenapussissa oli yksi mätä omena ja näin se oli ostokelvoton. Mandariinipusseissa oli monia pehmeitä, jopa kokonaan mätiä yksilöitä, miksi? Päärynöiden laatu oli ala-arvoista. Lidlin piti kuitenkin olla tuore? Miksi niin ei nyt ole?

Lidlin laatikkomyymälä kauppakeskuksessa: kiitos käynnistä

3. Päivämääriä saa katsella silmälasien kanssa. Erityisesti viikonloppuna leivät ovat vanhenemassa, samoin lihat ja maidot, miksi Lidl ei enää pistä alennuksia tuotteisiin? Ennen vanhenevan leivän sai ostaa alennuksella hyvissä ajoin. Tilannehan ei ole parempi edes viikolla, jolloin vielä maanantaina voidaan myydä viikonlopun jäljiltä olevia tuotteita. Lidlissä pitää katsoa nykyään päivämääriä joka tuotteessa. Ostin eilen kanasuikaleita, joita pitäisi ehtiä käyttämään huomiseen mennessä.

4. Valikoima on edelleen suppea. Isoin syy vaihtaa kauppaa. Yhdistettynä tuotteiden vajauksiin, en ole voinut ostaa eilen paikallisia oluita. Millainen kauppa on sellainen, josta en voi ostaa kaikkia tuotteita, koiranruoka ja olut ovat kuitenkin olennainen osa ihmisten kuitteja. Halvin makkara oli hetken loppu, jopa hyllypaikka poistettiin, ja tilalle jäi kallis merkkituote. Muu osa Lidliä on yhtä typerää, kauppa on täynnä sokeria ja roskaruokaa, eikä terveellistä tai tärkeää löydä enää oikein hakemallakaan.

Lidl oli mahtava suosikkikauppa, jossa viihdyin aina, ja kävin pelkästään Lidlissä vuosien 2011-2018 aikana. Aika on kuitenkin ohi ja tässä muodossa Lidl lähinnä pakottaa etsimään vaihtoehtoja. Vuoden 2019 aikana aloin käydä pelkästään S-ryhmän ruokakaupoissa. Täällä ei ole Lidlin ongelmia ja vaikka ruokalasku voi joskus olla hieman kalliimpi, saan ruokakauppaa ammattitaidolla ja superbonuksilla. On muutakin kuin sokeria, ja hedelmät sekä vihannekset tuoreita, juuri niin kuin pitää olla.

Yhteenveto: bonuksia saa muualta, mitä saa Lidlistä?

Oletko vakioasiakkaana Lidlissä? Harkitsetko ruokakaupan vaihtoa? Ovatko syyt yhtään samat kuin minulla? Vastustaako rakas lemmikkisi Lidlin todella suppeaa valikoimaa? Silloin kannattaa äänestää omalla jalalla. Tänä päivänä on olemassa erittäin laadukkaita ruokakauppoja. Ruokakauppoja, joissa on jättivalikoimaa. Ruokakauppoja, joissa tuoreus ja laatu kohtaavat. Ruokakauppoja, joissa ei ole vain sokeria. Ruokakauppoja, joista löytyy kaikki tarvittava selkeästi aseteltuna sinunlaisille ihmisille.

Lidl on vihdoin tajunnut, että tehokas mainonta pitää asiakkaat kaupassa. He eivät enää viitsi panostaa kauppaan, mutta ihmiset muistavat kaupan mainonnasta. Et kai sinäkin käy Lidlissä tai Lidlin sivuilla? Syytä aina olisi, mutta anna myös palautetta. Ehkä saamme vielä Lidlin, joka meille kuuluu. Siihen asti näkemiin, ja nähdään muissa paremmissa ruokakaupoissa ruokaostoksilla! Lidl ei enää säväytä, eikä se innosta käymään myymälässä, sillä asiakaspalvelu on yhtä hyvää ellei parempaa muuallakin!

Mitä tapahtuikaan Lidlille? Oli hyväkin kauppa, mutta nykyään sitä on lähinnä opetellut välttämään matkalla ostoksille. Ehkä se Prisma ei olekaan niin huono kuin väitetään. Ehkä se asiakasomistajuus ei ole niin surullista kuin mediassa kerrotaan. Prisma saa ehkä tietää ostaneeni olutta, mutta juuri samaa tietoa Lidlissäkin on, jos sitä vielä osattaisiin hyödyntää. Eipä ollut nimittäin ensimmäinen kerta, kun hakemaani suosikkiolut oli jälleen kerran hyllyltä loppu, joten ehkä on valittava parempi kauppa.

Lidlissä asioin enää pääasiassa halutun vaihtelun vuoksi tai kun parhaita kilpailijoita ei ole lähistöllä. Ratinan kauppakeskuksen Lidl on esimerkiksi suosikkini, sillä vieressä oleva Supermarket on kallis. Prismaa ei lähistöltä löydy, enkä S-marketiin mene Rautatieasemalle. S-market on se vihoviimeisin paikka ostaa, koska lopullinen hinta on heti Lidliä tai Prismaa kalliimpi. Lidlissä käypi hyvätuloisia asiakkaita, jotka lienevät melko tyytyväisiä, mutta eniten heitä näkyy kauppiaan Citymarketissa.

Käytkö vielä Lidlissä? Kerro kommenteissa miksi. Olisi hauska kuulla.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Lidlin ei tarvitse olla halpa. Se on vain hyväksi. Tekee voittoa tässä maassa. Hieman edullisempi, ei todellakaan halpa. Kun asiakkaita tulee joka tapauksessa, miksi panostaa.
Juuri näin, mitä sitä hintaa laskemaan, jos eivät muutkaan. Voitto on maksimaalinen. Lidlissä on kuitenkin hyviä tarjouksia, joita S-ryhmältä saa harvemmin. Käyn edelleen välillä Lidlissä, mutta tosiaan ei ole enää entisensä.
Unknown sanoi…
Mielestäni Lidl lähti menemään väärään suuntaan silloin kun uudet myymäläkonseptit tuli. Kaupat pyrkivät olemaan kokoajan entistä enemmän suomalaiseen makuun eikä niissä ole enää sitä samaa fiilistä, eli sitä kuin olisi ulkomaalaisessa kaupassa oikeasti. Ei pitäisi olla liian muutosvastarintainen, mutta meillä on jo S- ja K-kaupat jos haluaa suomalaista ostoskokemusta.
Juuri näin, ennen oli paljon enemmän ulkomaalaista kamaa. En ole vuosiin nähnyt Lidlissä mitään erityistä, olisi kiinnostanut kreikkalaisen Lidlin herkut, hollantilaisen Lidlin herkut, saksalaisen Lidlin herkut... Mutta täällä vain keskitytään suomalaiseen. Erätuotteita on välillä, ei koskaan tiedä milloin ja mitä, eikä mitään kovin erikoista. K ja S tarjoaa jo valmiiksi tosiaan kotimaista, vaihtelu virkistäisi.
Säästeliäs ruokashoppailija Anne S. sanoi…
Hei, olen itse siirtymässä S-ryhmään asiakkaaksi näistä syistä. Vieläkö vältät LIDLiä ja haetko enää mitään tuotteita siellä? Onko tullut mitään uutta Lidliin, joka työntää sinut sieltä pois? Siis olen kuullut, että moni muukin olisi pettynyt Lidliin, mutta käy perinteestä. Tuo perinne on minullakin ongelmana että olen käynyt jo 10 vuotta Lidlissä. Palvelu hyvää, mutta jos ei ole valikoimaa, ja ne loput tuotteet on lähinnä osastoa teinille karkkia niin ei kiitos. Olen jo liittynyt S-pankkiin, joten sitä kautta S-korttivisa on. Nyt menen jännityksellä Prismaan ensikerran. Kiitos tästä jutusta, toivottavasti näen itsekin parantuneen kauppamatkan.
Hei, Säästeliäs ruokashoppailija Anne S.

Käyn Lidlissä vasta sitten kun on ihan pakko tänä päivänä. Useimmiten kun on todella hyvä tarjoustuote ja vain siellä. Nyt ei heti tule mieleen koska olisin viimeksi Lidlissä käynyt. Nyt tavoitteenani ollut laskea paino ja siinä olen onnistunutkin välttämällä Lidliä pitkälti.

Sokerin paljous työntää pois Lidlin tuotteissa. En olisi voinut laihtua juuri ollenkaan, jos kävisin Lidlissä! Jopa spagettikastikkeeseen on Lidlissä laitettu runsaasti sokeria. Prismassa on vaihtoehto: paremmanmakuinen kastike ilman sokeria sydänmerkillä. Lidlistä saa etsiä.

1. kesäkuuta on tulossa juttu miten paljon olenkaan laihtunut pelkästään käymällä Prismassa. Sen lisäksi että syön terveellisemmin, niin Prismaan joutuu myös kävelemään 15 minuuttia bussipysäkiltä ja sitten sama takaisin. Tämä on ollut elämäni muutos.

Lidlin valikoima on supistunut ja leipää ei ole enää valittavaksi asti. Vaikka olenkin laihtunut, niin olen herkutellut kyllä täysin, myös sokeria sisältäviä munkkituotteita. Laihtuminen ei olekaan dieetti, vaan ruokavalion ja liikunnan optimointia. Tästä lisää siinä jutussa.

Lidlistä ostan enää pesuainetta ja siivousaineita, sekä tiettyjä suihkugeelejä, deodorantteja ja shampoita. WC-paperit, hammastahnat olen kuitenkin siirtänyt S-ryhmään ja mietin parhaillaan siirränkö loputkin. Bonuksia kaikesta ja ennen kaikkea samasta paikasta.

Vuoden loppuun mennessä tarkoitus edetä niin etten tarvitse Lidliä mihinkään. Uskon kovasti, että tulet päätymään ihan samaan, ongelmat olet jo havainnutkin. Tämä on ensimmäinen askel.

Askel prempaan huomiseen. Onnea matkaan ja tervemenoa Prismaan!
Säästeliäs ruokashoppailija Anne S. sanoi…
Kiitos nopeasta vastauksesta, minähän lähden sitten Prismaan.

Toivottavasti minustakin tulee nyt entinen Lidlin asiakas, näkemiin!

Palautetta on laitettu aiheista, mutta menee konsernissa kuuroille korville.

Terveisin Säästeliäs ruokashoppailija Anne S.
Mikäs siinä, sinne vaan :D

Kulutan itse n. €2000 vuodessa ruokakauppaan, ja nyt ne rahat menevät Lidlin ohi Prismaan (Koivistonkylä), kunnes paikallinen S-market muuttuu Prismaksi. Lidl vajosi huonontamalla tarjontaa ja kyllä, palaute ei todellakaan auta. On laitettu vähän kaikesta sinne Lidliin.

Enkä ole mikään ammattivalittaja, vaan lähetän palautetta aina syystä. Lidlin "suolakurkuissa" oli 20 grammaa sokeria satasta kohti, mielestäni tässä vaiheessa voitaisiin jo puhua sokerikurkuista. Eilen lensi koko juttu roskiin sisältöineen. Kuinka tällaista voi myydä?

Suolaahan siinä tuotteessa oli kaksi grammaa sadalle. Toki noita samoja on Prismassakin, mutta siellä on myös vaihtoehtoja ostaa, jotka ovat terveellisempiä ostaa. Osta pois vaan.

Kiitos, päivänjatkot ja hei hei.
Anonyymi sanoi…
Moikka. Täällä kans Prisman ja Tokmannin vakioasiakas. S-ryhmä ja ylipäätään Prisma ovat todella hyvä paikka tehdä ostoksia halpaan hintaan tukien lisäksi suomalaisia tuotteita. Prismaa en vaihda ja Tokmanni täydentää täydellisesti valikoimaa. Ilta-alet S-ryhmässä (-60%) ja Tokmannilla (-50%) ovat myös hyviä hävikin vähentämiskeinoja ja säästävät myös shoppailijan kukkaroa, jos iltasella sattuu kauppaan.

Oletko itse miettinyt, että hakisit Tokmannilta aiemmin mainitsemasi suihkugeelit, deodorantit ja shampoot, WC-paperit ja hammastahnat? Olen huomannut, että Tokmannissa nämä tuotteet kiertävät tarjouksessa aina tietyllä viikkorytmillä. Ne ovat myös markkinoiden halvimpaan hintaan siellä esillä. Suosittelen tutustumaan Tokmannin mainontaan.
Kiitos vinkistä. Täytyy seurata Tokmannin tarjontaa alennuksissa.

S-Market muuttui Pirkkalassa Prismaksi, joten siellä käyminen on nykyään todella helppoa, ja hinnat nykyään Lidlin tasoa. Niistä voi vähentää vielä bonukset.

Lidlissä en enää juuri käy, vaan ne käynnnit voi laskea sormin vuodessa.
Anonyymi sanoi…
Tokmannin seuraavan viikon kuvasto tulee heidän verkkosivuilleen aina sunnuntai-iltasin kello 18:15 jälkeen ja näin mininimalistina bongailen sen sieltä, kun olen mainokset kieltänyt postiluukussa! Suosittelen vähintäänkin käymään Tokmannin myymälässä tutustumassa tarjontaan, myös verkosta ostettaessa yli 20€ saa myymälänoudon ilmaiseksi.

Tuo muutos onkin varmasti hyvä hintojenkin suhteen. Oletko myös huomannut bonuksien lisäksi, että jos maksat S-Pankin kortilla samalla kun vain viilaat bonukset niin saat bonuksien lisäksi maksutapaetua 0,5% S-ryhmän ostoksista? Eli parhaimmassa tapauksessa saat bonuksen 1-5% ja maksutapaedun 0,5%.

Pirkkalassakin nämä eri liikkeet taitavat olla toisistaan ihan kävelymatkan päässä eli sitäkin myötä tukevat hyvin toisiaan.
PS: Bongasin blogin vasta nyt ja koluan vanhojakin juttuja läpi :)
Tokmanni on kävelymatkan päässä, ja kyllähän siellä tulee joskus käytyä. Rustassa en sen sijaan juuri vieraile, koska honkkari oli paljon parempi liike aiemmin.

Minulle on maksettu kahden vuoden aikana yli 120 euroa bonuksia maksatapaetuineen, vaikka olen sinkku, enkä voi kuluttaa paljoa. Pitkälti keskittämällä se onnistuu.

Hienoa, jos olet itsekin löytänyt edullisuuden ja hyödynnät sitä eri ketjuissa.

Hain Black Friday -tarjouksena ilmaisen Plussa-kortin netistä, ja eilen hain euron juustot tarjouksesta maksimieränä. Kyllähän minä pyrin tarjouksista hyötymään.

Hienoa, että löysit sattumalta blogini, se kuulostaa hyvältä.

Jatkahan lukemista, se on aina mukavaa!

Viikon luetuimmat blogissa

Matkailulippu oravanpyörästä: "Elämä on valintoja"

Matti kukkarossa? Talous haltuun Pennolla

Nyt järkyttää! Mitä ihmettä tapahtui Lidlille?

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Minimalismi ja mikroaaltouuni: "Suhteemme ei jatku"