Sokki, mitä ihmettä tapahtuisi Lidleille?

Lidl on suomalaisten mielissä, monilla mielikuva on se, että Lidl on aidosti halpa. Nyt ei olekaan niin. Toinen puute Lidlissä on heti se, että valikoima on pienentynyt valtavasti tietyissä tuotekategorioissa. Pirkkalan kunnassa ei kuitenkaan ole Prismaa, joten vaihtoehtoina ovat Salet tai S-market. Market on aika kallis, joten siellä ei ole aiemminkaan tullut käytyä, mutta sitten tajusin Koivistonkylän Prismani olemassaolosta ja aloin käydä siellä. Halpa on, kunnes taistelin saadakseni enemmän S-bonuksiasi.

Olen käynyt omassa Lidlissä jo valovuosia. Aiemmin Lidliin toi kilpailijaa runsaasti halvempi hinta ja hyvä valikoima sinkulle. Nyt seitsemän vuotta tätä myöhemmin hinnat ovatkin nousseet kilpailijoiden näkyviä alennuksia joitakin senttejä halvemmiksi. Valikoimani supistui nyt, ja tutussa käyttötavarassa samat asiat pyörivät viikostasi toiseeni, kyllästymiseen saakka. Lidl ei enää ole Lidl nykymenolla. Siksi saatat olla järkyttynyt, ehkä jo täysin tuohtunut Lidlini nopeisiin kassoihisi, jotka veloittavat väärin.

Piakkoin S-ryhmän asiakkuus tulee ajankohtaiseksi, sillä Nordea nostaa kuukausimaksua. Mitä oikein tapahtui meidän Lidleille? Jo lähes vuosikymmenen ajan olen käynyt vain ja ainoastaan Lidlissä, mutta nyt harkitsen vakavasti S-ryhmän kauppoja. Prismassa on halpaa. Prismassa on valikoimaa. Prismassa on terveellisiäkin valintoja. Prismassa on bonuksia. Haluaisit olla Lidlien asiakas, mutta en koe olevani Lidlissä siellä käydessäni. Mikään ei ole Lidlin valikoimassa yhtä pysyvää kuin tuttu myyjäni, Mikko.

Mikä saa palaamaan Lidliin? Ehkä olet käynyt siellä vuosia? Ehkä paikka vaikuttaa tutulta? Ehkä lähin ruokakauppasi. Ajattelet, että se on kaikki mitä tarvitset, nykyajan vegaaniseen ruokaviikkoosi? Vaikka et olisikaan vegaani, Lidlissä on paljon ostettavaa, mutta bonuksia sieltä en toistaiseksi saa. Muutos on voimassa toistaiseksi, mutta voi olla täysin mahdollista, että tulevaisuudessa palaan takaisin Lidliin ja kirjoitan siitä jutun. Pelkään, että bonuksien kalastelu saattaa saada minut ja muutkin kuluttamaan.
Lidl on muuttunut liian suomalaiseksi. Kaipaan ruokakaupalta eniten vaihtelua, ja sitähän Lidlissä on aina ollut. Paitsi nyt, jolloin saksalaisia laatutuotteita saa etsimällä etsiä. Mitä oikein tapahtui Lidlille ja miksi?
Ei riitä, että Lidl on halpa, jos ei siellä ole enää kiva asioida. Ei riitä, että Lidl on kätevä, jos tuotteita ei ole hyllyssä. Olen pettynyt Lidliin niin paljon, että siirryin Prismaan, ainakin toistaiseksi ja hyvä niin.

Minulle tärkeintä on valikoima ja kokonaisedullisuus, mutta lisäksi painotan shoppailun nopeutta.

Vaihto tekee kipeää vai tekeekö? Tätä mietin nykyään!

1. Lidlien hinnat ovat nousseet. Vuosia sitten erot kilpailijaan olivat valtavan suuria. Nyt se ryhmä on halpuuttanut hintojaan ja tämän jälkeen hinnat Lidlin ja S-ryhmän välillä ovat vain kaventuneet. Vitsi, joissakin tuotteissa Prisma tai S-market ovat halvempia! Juhla Mokka -kahvi on nykyään S-ryhmässä Lidliä selvästi halvempaa. Leivän hinta on noussut, mutta ei siellä Prismassa. Jugurtit halvempia myös. Vaikka tässä Pirkkalassa se Lidl on selkeästi suosittu, et tiedä miksi. Halpaa siellä ei ole ollut aikoihin.

2. Lidlin valikoima on supistunut. Nyt hetki pieni, selitän. Lidlien valikoima ei ole koskaan ollutkaan laaja, mutta jugurteissa monia suosikkimakujasi ja -merkkejäsi on lähtenyt hyllyltä ihan viime aikana. Suppea valikoima on siis vieläkin suppeampaa. Näin ei saisi tietenkään olla, ja olen aina puhunut koko käyttötavaran poistamisen puolesta. Jos käyttötavaraa ei olisi, Lidlissä olisi tilaa vaikkapa vegaanisille tuotteille. Vegaanit eivät suosi Lidliä, ja toisaalta monet perheet menevät mieluummin Prismaansa.

3. Lidlin valikoima on samanlainen. Lidleissä esimerkiksi leipien vaihtuvuus on pientä ja sitä alkaa jo kyllästyä samoihin leipämakuihini mitään jo puhumattakaan jugurteista tai pastasta. S-marketissa on heti kymmeniä leipiä, joita Lidlissä ei ole, enemmän paikallisia makuja ja ennen kaikkea vaihtuvuus on suurempaa myös jugurttiosastolla. Joskus tulee hieman uuttakin ja lisää. Toisaalta omaan Lidliin tulee näitä erikoistuotteita ruokapöytääni. Tässä ärsyttävää on se, että näitä tuotteita et saa pian mistään.

Joku syö Big Macin Lidlin kupeessa

4. Lidl-käyttötavara on huonontunut. Aina tuntui siltä, että käyttötavaroissa pyörivät samat tuotteet kuukaudesta toiseen — jotain keittiöön, sänkyyn, urheiluun, jalkaan tai omaan vaatekaappiin. Kenties myydään remonttimiesten juttuja tosi halpaan hintaan. Aina näitä samoja, ei koskaan mitään erilaista enää. Joskus Lidlin tullessa markkinoille Lidlissä myytiin esimerkiksi elektroniikkaa, kuten läppäreitä ja MP3-soittimia, nykyään halpoja kuulokkeita ja täysin identtisiä kaiuttimia. Kauaksi ollaan menty.

5. Lidlin tarjoukset olivat huonontuneet. Joskus aiemmin sai oikeasti kovia tarjouksia vessapaperista aina hyviin muroihin. Nyt samanlaiset tarjoukset ovat entistä kalliimpia. Esimerkiksi tummaa suklaata sisältävät tyynymurot ovat normaalihinnaltaani lähes neljä euroa, Saksassa hinta on enää puolet tästä, mutta tarjouksella sen sai kotimaisestakin Lidlistä kolmella eurolla. Viime aikoina tarjous oli kolmisen euroa ja muutama kymmensenttiseni päälle. Tässä on vain yksi inflaatioesimerkki, lukuisia oli lisää.

6. Lidl ei sovi hyvän ruoan ystävälle tai vegaanille. Suomessa vegaaninen ruokavalio on juuri tänään suosituimmillaan. Ihmiset alkavat tajuta, että liiallinen liha- ja maitotuotteitten käyttö ei ole hyvästä. Saksalainen ruokakauppa ei kuitenkaan pysty tähän kysyntääni vastaamaan, sillä Lidlistä ei paraskaan etsijä löydä vegaanista jugurttia, vegaanista levitettä (sellaista, joissa ei ole niin huonoja raaka-aineita kuten rypsiöljy). Pirkkalassa jo Lidlin avauksesta tuttu myyjä palveli hyvin, nyt löytyi sopivaa safkaa!

Älä jankuta, olet hankala asiakas! Käy siellä Lidlissä...

INFJ:nä et pidä muutoksista, mutta kun ne on pakko saattaa loppuun, teen ne. Haluan tässä vaiheessa kokeilla mistä Prisma on rakennettu. Omat vanhemmat ylistävät Lielahden Prismaa jatkuvasti, eivätkä juuri koskaan Lidlissä käy, joten haluan tunnustella onko näissä huippupuheissa perää. Varmaan tulen Lidlissä käymään, mutta paljon aiempaa vähemmän. Sanoin, että nyt pelkään paljon kisailua bonusten tähden. Kulutat satasella, mutta uusi bonusraja tulee vasta seuraavalla. Jotkut ostavat uuden imurin.

Näin tilillesi tulee hieman parempi bonus. Luulen tässä vaiheessa, että pystyn ostelemaan ilman, että miettisin vain bonuksia ostoksillani. Näin voisin ostaa saman verran kuin Lidlissä pyrkimättä nykyistä parempiin bonuksiini. Bonuksien takia moni kuluttaa enemmän kuin pitäisi. Ehkä bonushulluja löytyy taloudestasi ja ehkä olen vuoden kuluttua bonuksiani kalasteleva maksimalisti? Jos näin joskus käykin, palaan varmasti Lidliini, opettelen kuluttamaan sitä rahaa ilman bonuskortteja tai bonuskuponkeja.

Vaikka et pidä kaikesta Lidleissä, siellä olisi kuitenkin useasti jotakin hyvää — edelleen. Kerrotaanpa tästä koko maailmallesi. Saatat keksiä syitä lisää, mutta siitä juuri keksimäni kolme hyvää syytä käydä Lidlissä jatkossakin, tuhlaamassa. Lidl työllistää, Lidl sai aikaiseksi tämän, että voimme kaikki nauttia halvemmista hinnoista marketissa kuin marketissa. Seinänaapuri käy Lidlissä edullisuuden vuoksi, ja esimerkiksi hänen rakastama olut ei maksa siellä paljoa hankkia. Hän nauttisi ja yhdestä joka päivä.

Lidlin kestokassi toimii laiturilla aina

1. Lidlin kosmetiikka- ja kodinosasto edusti alan huippua. Käytän ylpeänä Lidlini laatutuotteita aina hammastahnoista deodoranttiini. Ne ovat yksinkertaisuudessaan hintansa arvoisia. Paras deodorantti maksaa vain euron hoitaen hommansa kunnolla, suihkugeelit ja shampoot todella laadukkaita. Käytän myös Lidlin puhdistusaineita aina astianpesuaineesta lattianpesuaineeseen. Täällä on kaikki Lidleistä. Osa näistä tuotteista olivat testivoittajia, ja aina välillä muitakin tuotealueita ylistetään iltalehdissä.

2. Lidlin kassat eivät ole auki turhaan ja myymälä on siisti. Lidlien nopeat kassat, tekevät sekalaista työtä, joten myymälä pysyy siistinä. Nyt kassaneiti ei istu turhaan odottamassa asiakkaita, vaan tulee takaisin tarvittaessa. Olen huomannut, että keskimäärin Lidl on siistimpi ostopaikka kuin esimerkiksi Pirkkalan Citymarket — vaikka onkin tylsä laatikkomyymälä. Lidleissä on joka päivä iloisia kassoja, ja henkilökunnan määrään nähden myymälä oli kyllä yllättävän siisti, tänäänkin. On kiva asioida, toki.

3. Lidl vie suomalaisia tuotteita ulkomaille ketjumyymälöihin. Tämä on ehkäpä yksi parhaimmista, sillä vienti vaikuttaa kotimaiseen talouteemme. Lidlin tuonti on kuitenkin varsin pieni ja sitä minä en ymmärrä. Miksi suomalaisissa Lidleissä on näin paljon kotimaista? Saksassa on monia hyviä tuotteita maistettavaksi asti, mutta nämä suomalaiset lampaat haluavat kaikessa kotimaista. Lidl palvelee enää heitä. Käykää joskus Saksan Lidlissä ja ihmetelkää mitä kaikkea hyvää siellä onkaan aina myynnissä.

Minkä takia Lidliin, pullonpalautuskone löytyy Salella

Joka kerta ihmettelen näitä Lidlin asiasta päättäviä tahoja. Kenellä on aikaa, tai tilaa, säilöä näitä vain Lidliin kelpaavia pullojani? Yksi syy miksi en käy Lidlissä. Täällä olisi pullonpalautuskone Salessa, alle viiden sadan metrin päästä kotoa, ja silti joudun ajelemaan busseilla palauttamassa Lidlini ylivertaisia pulloja. Jonkun aikaa sitä jaksoi, mutta nykyään en enää jaksa, joten jää ostamatta. Lidl, ostaisi tämän takia kaikki limonadit ja muut vastaavat Prismasta. Ne voin palauttaa Saleen helposti ja halvallakin.

Bussilippu maksaa, kävely lähikauppaan ei. Jos rahat suli bussilippuuni, niin samainen raha on teiltä pois. Liikun vielä ekologisesti bussilla, entä autoilija? Sen ylivertaisen Lidl-pullon tai parhaimmillaan -pullojen takia ajetaan kilometrikaupalla palauttamaan pulloja, vaikka vieressä olisi. Onko teillä siellä Lidlissä tuo Palpa kuinka tuttuja? Liittykää sinne heti ja lopettakaa kuluttajien kiusaaminen nyt! Tällä hetkellä kerään Lidlin pulloja isoon jätesäkkiin, ja vien kun jaksan, pois ulkovarastoani täyttämästä.

Hieman hävettää liikkua jätesäkin kanssa Paunun autooni, mutta minkä sille mahtaisi? Joku teillä on niin viisas, että joku lidliläinen haluaa tätä, voi voi. Kerron kuitenkin yhden jutun, minä en halua. Aion ostaa jatkossa kaikki limsat, mehut ja muut pantin sisältävät vain Prismasta, niin ei tarvitse vaivautua. Minusta on ihanaa, että voin palauttaa kaikki tölkit lähimpään Saleeni, niin sen bussikuskin ei tarvitse ihmetellä mikä siellä kolisee kassien pohjalla. Moni voisi ajatella juopoksi, vaikka lipitän vain limsaa.

Moni palautuspullo käy vain Lidliin, miksi

Eikä siinä vielä kaikki. Teen pientä rahaa näillä Lidlien pulloillasi. Lähimmässä kaupassa on monesti pullonpalautusautomaatin kupeessa sinne kelpaamattomia pulloja, Lidlien pulloja. Nappaan mukaani isoon jätesäkkiin ja teet tiliä. Palkoille pääsi. Autoilija tulee palauttamaan. Sitten huomataan se, että ei taidakaan käydä tähän kauppaan. Suurin osa ei enää vie noita takaisin autoon. Tämä näkyy myös siten, että jos kerää pulloja, niin moni heitti Lidlin pulloja suoraan maahan tai roskiin. Ei jakseta palauttaa.

Minun on myös pakko sanoa eräästä mummosta maaseudulla, jonka matka Lidliin on 50 kilometriä. Hän ostaa kyllä Lidl-reissullaan myös näitä pulloja, mutta palauttaa niitä ei kannata enää lähteä. Hän heittää ne suoraan sekajätteisiini, sillä lähellä oleva S-Marketin kyläkauppasi ei niitä huoli. Mahtaako olla miten hyvä palautusprosentti Lidlin pulloilla, kun niiden palauttaminen on näin vaikeaa? En tiedä miksi edes kirjoitat tästä, luulisi olevan helppoa tuo asiakaspalvelu. Onneksi on vaihtoehtoja kaupan.

Olin tässä varmaan itse se ongelma, että kannan näitä omituisia pulloja kotiin. Joka kerta täytyi ostaa bussilippu, että pääsee säkillisistä eroon. Kaikissa muissa pulloissa on tyylikäs Palpa-logo ja helppous. Palauttamiseni helppous. Nyt kun siitä ylipäätään kirjoitti, toivon mukaan tuo muutos tapahtuisi vielä elinaikanasi. On nimittäin täysin järjetöntä lähteä ajelemaan Lidliin vain Lidlin pullojen takia. Juurikin kerroin, etten siellä käy. Toisaalta ehkä tämä on Lidlin valintaa, saada ostoksiasi samoille käynneille.

Lidl, missä on toinen kauppa Pirkkalaan? Ruuhkia on

Tämä pyyntö ei ole pelkästään Lidlille, vaan myös Prisma voisit olla kuulolla. Pirkkala kasvaa, ja kun meidän maata on paljon nyt Tampereen kupeessa, niin sieltä tuleekin paljon asiakkaita muun muassa Pirkkalan Lidliin. Samaiset härmäläläiset täyttävät Citymarketit ja S-marketit. Ruuhka-aikaan voi olla moni kassa auki, ja silti Citymarketiesi jono seisoo pitkään. Näihin kauppoihini ei tee mieli kyllä käydä. Haluaisin myös huomauttaa, että kauppaanne menemme täältä perä-Pirkkalasta paljon busseillakin.

Miksei täällä ole kunnollisia halpakauppoja? Täältäkin on yli kuusi kilometriä Lidliin. Naapuri laittaa autonsa käyntiin juuri. Olisiko kivampaa, jos se kauppamatka olisi lyhyempi, hän voisi jopa polkea sen. Tarvetta on selkeästi, sillä Pirkkalaan tulee jossain välissä uusia asuinalueita, Solja mainitakseni. Väki, sitä selkeästi riittää, mutta kukaan ei ole niin rikas, että olisi K-marketini hintoihin varaa. Sielläkin ne kauppiaat voisivat tulla todellisuuteen pikku hiljaa ja alentaa niitä hintoja tämän päivän hintatasolle.

Kyöstin omasta K-marketista et voi edes maitoa hakea, kun on niin vanhaa maitoa. Ei kauppias edes laita sitä alennustarraasi. Vanhentuvaa maitoa myyvät normaalihintaan huonojalkaisille mummoille, missä on kauppiaiden moraali? Me muut sentään pääsemme bussilla paremmille ostoksille. Tuntuu se kyllä uskomattomalta, että täällä Pirkkalassa ei voisi olla esim. kunnollista Prismaa kuntakeskuksessa. Tamperelaiset itse eivät Härmälän huonoista palveluista tajua valittaa, pääsevätpä nekin Pirkkalaan!

Vuoden ympäri menen busseilla Lidliin

Se valitettavasti kuormittaa pirkkalalaisten kauppoja. Kyllä tuonne muualtakin saat tulla, mutta tätä menoa esimerkiksi Lidlin parkkipaikat eivät meinaa ruuhka-aikaan edes riittää. Se kertoo kaksi asiaa: autoilijat eivät tiedä, että Lidlin vieressä menee koko ajan Paunun bussi ja toinen, että bussipysäkki on ihan Lidlin vieressä. Kaupassa pitää käydä nopeasti, tai happi meinaa loppua, kun väkeä on niin paljon. Kannatan, että joku kauppias tekisi tiliä peräpirkkalalaisilla, siitä Partolaan vapautuisi ostoparatiisia.

En ylipäätään ymmärrä sitä, että miksi Pirkkalassa shoppailu on keskittynyt jo pelkästään Partolaan? Tuhansia pirkkalalaisia liikutetaan ruokatarpeitten vuoksi toiselle puolen Pirkkalaa, missä järki? Autot seisovat liikennevaloissa, hyvä jos Naistenmatkantie vielä vetää, ja johonkin väliin joku sen ratikankin haluaisi? Partolan alueella autoja on koko ajan liikkeellä, ja kauppojeni parkkipaikat täyttyvät nopeasti shoppailijoistasi jo aamuista. Onnettomuuksien riski on siellä koko ajan olemassa, milloin tapahtuu?

Edes bussia ei haluta käyttää, jolla pääsee suoraan Lidlin ovelle. Ahtaat parkkipaikat. Kannattaakin jo varoa, ettei joku ole kolhinut autoa siellä. Sitäkin on tapahtunut. Kerrot yhden mielipiteen, ja minusta siitä pitäisi puhua enemmän, Pirkkalaltasi on väärä taktiikka keskittyä liikaa Tampereen ympäristöön. Saadaan sieltä ostovoimaa, mutta tätäkö oikeasti halusitte? Pirkkalalainen ei enää pääse ihan rauhassa asioimaan kaupoissa. Huonojalkainen säästyi tältä kaikelta, mutta sait vanhaa maitoa ryöstöhintaan.

Yhteenveto: kokeilisin Prismaa välillä, anna anteeksi!

Lidl on suosikkikauppani nyt pitkään, mutta valitettavasti tänä vuonna Lidl ei ole enää entisensä. Itse asiassa Lidlin lasku alkoi siinä vaiheessa, kun eräs ryhmä alkoi halpuuttaa. Jaksoin kuitenkin sinnitellä ja katsella maisemia. Nyt Lidl on erilainen alkuaikojen Lidlistä. Jos puutteet korjattaisiin, voisi Lidl olla minullekin paras vaihtoehto edelleen, nyt S-ryhmään liittyessä ilmaisten pankkiasioiden takia alkavat myös tällaisen ryhmän kaupat kiinnostamaan. Vaikka täällä onkin kauppaani matkaa, jaksan käydä.

Sieltä saat hei sinäkin enemmän heviosastoa, enemmän tuoreleipää, laajemmin jugurttia ja vaikkapa vegaanista levitettä. Usein halvemmalla kuin Lidlistä, ja toisaalta jos perheestä kysymys, niin varmaan bonuksistakin pääsee nauttimaan. Olen kysellyt asiaa monelta tuttavalta ja kaikki ovat sanoneet Lidlin huonontuneen. Tutuista lähes kaikki käyvät S-ryhmien kaupoissa, joten nyt on minun vuoro toimia — ainakin jos valikoimaa ja vaihtelua haluan. Sitä ei Lidlissä ole ollut valitettavasti moniin kuukausiini.

Tästä päivästä alkaen en enää kulje Lidleissä ruokaostoksilla, vaan suosin Pirkkalan S-marketia, joka tulevaisuudessa toivottavasti muuttuu Prismaksi, koska Pirkkala ja Tampere kasvaa. Härmälästä tulee paljon asiakkaita muun muassa Pirkkalan Lidliin ja Partolan muihin kauppoihin. Olen ehkä yksi heistä, vaikka tulenkin kuntakeskuksesta ostoksille. Lidl ja kyläni S-market ovat vielä vierekkäin, joten kovin suurta lisämatkaa en joudu onneksi tekemään Pakkalankulman bussipysäkiltä omien bonuksien luo.

Luulit, että Lidl jää pitkäksi aikaa jopa Citymarketin taakse. Lidl ei yksinkertaisesti pysty vastaamaan Citymarketin Euron päiviin, joissa käyn aina välillä Plussa-korttia höyläämässä, ja huomaa että ostan kaiken muun Lidlistä. Nuukailijana tiedän hyvin, että Citymarketissa halpaa on vain Euron päivillä, ja tarjoustuotteiden jälkeen muu ostetaan sitten Lidlistä tai Prismasta. Pirkkalani oma Prisma olisi kyllä unelmaa, mutta ennen sitä haluaisi muistuttaa pirkkalalaisia vaatimaan kaupalta vähän enemmän!

Olen valmis vaihtamaan, tai ainakin muutaman vuoden testaamaan lähintä Prismaa, ehkä jopa tulevaa Pirkkalan Prismaa. Haluan kuluttajana saada ajoittaista vaihtelua, ja Plussa-kortista kannattaa nauttia vain Euron päivillä, joissa saat juustoa ja jauhelihaa euron hintaan. Kiitos kauppiaalle tästä, euroilla!

Mitä tapahtui Lidlille, ja voisiko Pirkkalaan saada halpakauppoja muuallekin kuin Partolaan?

Kommentit

Ei jaksa sanoi…
Lidl on tajunnut saman kuin kaikki muutkin makkaratehtaat, operaattorit on hyvä esimerkki näiden penninvedättäjien joukossa. Parissa vuodessa hintataso on nuossut monia euroja, mutta tarjonta ja taso on korkeintaan yhtä hyvää, jos sitäkään. Laivaristeilyillä joutuu nykyään maksamaan siitä, että pääsee istumaan räytyneelle lautalle tai 80-luvulla käyttöön otetulle romukarjalaivalle kännisten viinakuriirien sekaan, vielä helposti yli 50 euroa! Viro kallistaa hintatasoaan ja viinaa rahtaavat ääliöt ja rapajuopot maksavat mukisemati Viikkarin ja Tallinkin ylihintaiset romulaivaristeilyt, mitkä elättävät itsensä muutenkin nimenomaan alkoholin myymisellä, ei risteilyillä ja sen päälle Viron kallistuneen tason. Monilla ei ole rahantajua eikä käyttötaitoja. Ja kun massat suostuvat kusettajien vedätykseen, eivätkä äänestä jaloillaan, tämä kusetus menee aina vain pidemmälle. Sitten ihmetellään, kun raha ei riitä mihinkään. Kesko-Lähikauppa -fuusio on vihon viimeinen tikki, siinä nousi SEKÄ "lähikauppojen" että tavallisten "K-Supermarketien" hinnat - mutta ääliöt maksaa silti mukisemati.
Niin K-kaupassa en itse enää käy. Käsittämätöntä, että tomaateilla ja kurkuilla on kauheat hinnat. Joskus aiemmin tomaattikilo maksoi lähes viisi euroa ja S-kaupassa alle puolet tästä. Ei K-kaupassa enää onneksi ketään taida käydä.

Koko halpuutus oli ihmisten huomion herättämistä, hinnat halpeni, mutta toisaalla niitä on nostettu aiemmasta. Prisma ja nämä kuitenkin vaikuttavat nyt oikeasti olevan kilpailukykyisiä, vaikka tuottajat kärsivät siinä myös. Lidl menestyy nykyään vain siksi, koska ihmisillä on siitä edullisuuden mielikuva ja keskimääräinen Lidl-asiakas ei halua verrata siksi hintoja, kun uskoo tähän mielikuvaan.

Ruokakaupassa jalalla äänestäminen on toki mahdollista, mutta vaihtoehtoja ei ole kauheasti - kun kauppoja hallitsevat kolme isoa ryhmää. M-ryhmä on vielä aika pieni, joten se ei hinnoissa isoimmille pärjää. Kaikesta muusta olen myös samaa mieltä.
Ei jaksa sanoi…
Kysymys ei ole vain nykyiseen tilaan tyytyen vaihtaa putiikkia, sen estämiseksisihän monopolit on luotu. Vaihda DNAn ja Elisan välillä, hinta ja liittymän ominaisuudet lähes kaikessa samat. Sonera lienee edelleen kallein kaikista. Pitää vaatia suoraan, että skeida, jota tarjotaan, ei kelpaa. Se on miten markkinatalous toimii; jos ei ole ostajia, firmat menee konkkaan.
Niko L. sanoi…
Minä käyn kaikkien kolmen pääketjun kaupoissa, mutta viime aikoina K-Citymarket on vetänyt eniten. Ruoholahden Citymarketissa on kuitenkin valikoima, jolle ei mikään muu lähikulmien kauppa Stockan Herkkua lukuunottamatta (joskus sielläkin käyn) pärjää. Ja usein hyviä tarjouksia, vaikka perushinnoittelu on useissa ruoissa vähän S-ryhmää korkeampi. Joitakin poikkeuksiakin on: esimerkiksi monet koirien herkut sekä naudan sisäfilee ja jotkut muutkin paremmat lihat ovat K-ryhmän kaupoissa (pienemmissäkin) usein S-ryhmää edullisempia.
On hyvä, kun on vaihtoehtoja, kyllähän joskus tulee käytyä pelkästään tarjouksia nappaamassa. K-ryhmästä vain hieman hankalaa, jos ei ole sitä Plussa-korttia, eikä halua sellaista.

Stockmannin Herkku ilmeisesti myydään S-ryhmälle, joten epäilen että sen taso säilyisi samanlaisena kuin nyt. Herkku on kuitenkin vaativan ruokailijan kauppa, ei mikään supermarketti mielestäni.

Täältä löytyy myös Citymarket, mutta kyllä asiakaskuntaa on vähentynyt. Ehkä Helsingissä Citymarketin kauppiaat panostavat paremmin, täällä ei tosiaan välttämättä löydä tarjouksiakaan hyllystä, kun loppuvat kesken päivän Citymarketissa ja muutenkin hyllyjä normaaleissakin tuotteissa tyhjinä välillä.
Anonyymi sanoi…
Herkusta tuli ylihintainen tusinamarketti jo vuosia sitten. Se oli niitä aikoja, jonka jälkeen Stockmannin alamäki sitten alkoikin. Uudistuksessa osastoista tuli sekavia, alakerran alelaarisali, jne. Herkku ei paljoa vähän Prismaa pienemmästä marketista eronnut sen jälkeen. Eli paljoa ei ole tasoa laskettavaksi. Elektroniikkaosasto myytiinkiin jo useampi vuosi sitten. Stockmannin epäonnistunut uudelleenbrändäys on tähän tulokseen tuonut, ja Herkun myyminen ei ole vain yksi oire siitä, se alkaa olla merkki, että koko tavarataloketju on mennyttä. Eihän niillä ole enää mitään muuta omaa kuin vaateosastot, parfyymit ja meikit, nekin lähinnä eri merkkien omia ständejä. Brändättyä huonoa kauppakeskusketjua se alkaa huomattavasti enemmän olemaan, kuin "tavaratalo".
Saa nähdä mitä käy, kun omistaja vaihtuu. S-ryhmä saattaa siitäkin tehdä vielä huonomman omilla halpamerkeillään. Itse en ole ostanut Stockmannilta mitään, tänä vuonna taisin sieltä parit shortsit ostaa, vuosien tauon jälkeen. Nekin ostin sieltä siksi, koska muualla ei ollut tahtomaani mallia, missä olisi etutaskut kiinnitysmekanismilla - niin saa avaimet ja puhelimen mukaan kantamatta aina reppua. Herkussa en tainnut asioida vielä kertaakaan. Luulen, etten asioi jatkossakaan, Herkku on tavallisesti ollut Facebook- ja Instagram-ruokakuvien postaajien kauppa - täytyy olla merkkitavaraa kalliin maineen kaupasta.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin