Iisi painonhallinta alkaa Mäkkäreistäkin

Suomalaisista osa ovat ylipainoisia, ja tämä uutinen nyt ei ole hauska. Painonhallinta lähtee kuitenkin mielestäni aina ruokakaupasta, pelkkä urheilusi ei riitä. Nyt kerron miten paljon paremmin voisimme, jos kuluttaisimme eurojamme järkevämmin jokaisessa ruokakaupassasi ihan tästä Lidlistänne alkaen. Lidlistä tänään puheen ollen, kävin muuten eilen shoppailemassa siellä ja kyseisessä kaupassa oikein huomaa, miten paljon tilaa on varattu kaiken maailman huonoillekin ostoksillesi rasvaa ja sokeria.

Toinen rivi takana oli täynnä sokeroituja mehuja. Meillehän syötetään liian ahkerasti sokeria tavalla tai toisella. Sen jälkeen voidaan puhua enää suolasta ja sitäkin on aina niin paljon. Ihanan järkyttävää katsottavaa, ja niin paljon karkkeja ja suklaata, jotka eivät ainakaan painonhallinnassa auta. Syy ei ole pelkästään Lidlissä. Samanlainen näky on Citymarketissa ja Prismassa. Se on niin jokapäiväistä, ettei kukaan edes tuomitse sitä. Samalla saamme katsoa aina yhä tukevampia asiakkaitasi kassajonossa.

Maksan 20 euroa kuukaudessa vuokranantajalle täysin rajattomasta vedestä. En ole ikinä ymmärtänyt sitäkään, miksi osa ostaa vettä kaupasta, kun Suomessa hanasta tulee maailman puhtainta vettä. Juo, jos et meinaa uskoa tätä faktaa. Kukaan ei ole toistaiseksi kuollut kotimaiseen hanaveteen. Sokeroidut limsat kannattaa sen sijaan korvata sokeroimattomilla versioilla. Näitäkin tulisi välttää, sillä vesi olisi ainoa juoma, jota ihminen tarvitsee luonnollisesti. Juo kotihanastas juuri niin paljon kuin jaksat, nyt.

Laihduin 15 kilogrammaa sillä, että optimoin ruokavalion ja söin aina vähemmän painon pudottua. On muistettava, että 15 kilogramman painonpudotus tarkoittaa sitä, että jatkossa oma keho tarvitsee noin 500 kaloria vähemmän, eli koko loppuelämäni on syötävä ruokaa tämän verran niukemmin, tai sitten liikuttava aiempaa enemmän. Paluuta entiseen mässäilyyn ei ole. Jos haluan pysyä 80 kilogrammassa, minun kannattaa enemmin syödä vähemmän, kuin syödä entiseen malliin, ja liikkua jo enemmän.
Ostan vähemmän kalliita juustoja, en enää herkuttele suklaalla, vältän sokeria ja rasvaa. Säästötili on kasvanut ajan saatossa, koska säästän nykyään jopa ruokakaupassa ja pysyn taidolla laihana! Kokeile sinäkin!
Mielestäni maito on vasikoille ja juusto ei kuulu leipään. Musiikki on tapa elää, ja se kannustaa minua elämään niin, että elämä ei tunnu tylsältä ja rahaa on nauttia siitä mikä on kaikkein terveellisintä!

Suomalaisille työstressi ratkeaa oluilla ja jos et juo, olet hullu. Olen minäkin, INFJ, absolutisti.

Maistuuko sinulle donitsi? Ota tästä donitseja kaikille

Pienen lapsen suusta kuullaan nyt kaikenlaista. "Hei äiti, miksi isi on raskaana?", ja melkeinpä repesin nauruun Lapinniemen kylpylän porealtaassa vain viikkoa aiemmin. Otan siis osaa, koska sutkautusten maailmassa tämän kuuli aika moni. Jos nauru pidentää ikää, ette pääse minusta ikinä eroon. Tilanne ei ehkä kuitenkaan ole niin epänormaali, koska tuollaisissa paikoissa nähdään myös tukevia naisia. Mies, tai nainen, voi olla ylipainoinen. Vastuuta pitäisi nyt ottaa enemmän hallituksessa, ehkä kaupoissa.

Miten olisi erityisen tarpeellinen oppitunti terveelliseen ruokavalioon ja elämäntapaan jo ala-asteille? Toisaalta siellä voisi budjetointia opetella, koska valitettavan monella aikuisella on nykyään ylipainon lisäksi muun muassa maksuhäiriömerkintä tai muutama lasku rästissä. Aikuisena ei ole pakko edustaa tukevaa saati elää laskusta laskuun. Opetussuunnitelma ei ole kuitenkaan minusta niin onnistunut, jos Suomessa on näin paljon ylipainoa, että sitten vielä maksuhäiriömerkintöjä arkeamme sotkemaan.

Donitseja saa aina ja hillomunkkeja löytyy leipomoista. Herkutella saa, mutta mihin vedetään se raja? Miten paljon herkuttelua on liikaa? Saako herkutella joka päivä? Onko läskillä aina nälkä? Miten moni lapsi joutuu koulukiusattavaksi miestissien takia? Näitä asioita saisi jokainen vanhempi miettiä heti. Elämme kuitenkin maailmassa, jossa alkoholi on ihan normaalia, tupakanpoltto tapa kommunikoida ja herkuttelu tapa nostaa mielialaa, mutta voisiko sitä perinnettäsi mitenkään jopa kyseenalaistaa?

Saako ottaa donitsi? Ei ehkä pitäisi...

Kotihanasta muistuttelen itseäni Lidlissä jatkuvasti. Limsoihin ja sokerilla tuunattuihin herkkuihin on aikoinaan mennyt viimeisetkin kolikot lompakostani. Arvatakin saattaa, että loppukuusta ei ollut enää varaa herkutella, ja painokin saattoi nousta syödessäni kiireistä työelämää pakoon. Nähdessäni miehiä ja naisia Suomessa kadulla, en epäile hetkeksikään sitä, miksi paistopiste on kaupassa sisäänkäynnillä. Moni tulee kauppaan nälkäisenä, joten heräteostokset alkavat suoraan tästä. Ei minulla, juuri tiedät.

En ole täydellinen, ja kieltämättä donitsikuvan laittaminen artikkeliin oli minullekin eräänlainen testi, mutta herätteleekö tämä makuaisteja? En tunne mitään pakottavaa tarvetta kyseiselle donitsille juuri nyt, mutta en myöskään palkitse itseäni yhdellä heti urheilusuorituksen jälkeen. On vaarana, että juuri menetetyt kalorit tienaa takaisin. Hetkessä. En sinänsä vastusta herkuttelua, eli herkuttelu viikoittain, mutta tilanne on se että kotona ei ole herkutteluun mitään. Ei edes donitseja, nämä asuvat kaupassa.

Herkkujen pitäminen kaupassa on ainoa keino, joka oikeasti toimii. Ostat omia herkkuja rajoitetusti kerran viikossa, mutta jos ostat niitä kotiin kuukaudeksi, illalla ei ole mitään jäljellä. Viimeistään joku muu rosvoaa. Asun todellakin yksin, joten syyttäisin lähinnä itseäni (tai varkaita). Minulle ei sovikaan se, että hommaan kaikkea herkullista kotiin, koska syön kaiken kerralla. Tästä kertoisi jotakin se, että jopa sushimestari vie jälkiruoat tarjoilusta, koska syön niitä liikaa sinänsä rajattomassa buffetissa.

Urheilusi ei riitä, mutta vika ei ole aina geeneissäkään

Vaikka niin yleisesti ajatellaan, urheilu ei ole tarpeeksi painonhallintaan. Kerron tänään miksi. Otetaan esimerkiksi laiskahko Petteri mukaan. Petteri juo kaksi lasia limsaa, syö hitaasti nauttien Hesburgerin megahampurilaisensa ja poistuu Salen kautta jäätelötuutti suussa. Reilussa lasissa limsaa on noin 200 kaloria, megahampurilainen antaa sen sijaan tuhat kaloria ja jäätelötuutista poika saa kaloreita reilun limsalasin verran. Yhteensä Petteri saa noin 1 600 kaloria. Vain yhdestä käynnistään ABC-asemalle.

Mutta sitä en vielä olekaan kertonut, Petteri tuli Hesburgeriin ja Saleen pyöräillen. Pojalla on ABC:lle hieman matkaa, mutta matkoihin meni yhteensä noin 20 minuuttia. Tänä aikanaan 15-vuotias Petteri kulutti rauhallisella polkemisellaan vain noin 100 kaloria. Poika saapui kotiin ja istui tietokoneella tai televisiota katsellen loppuillan. Petteri sai enemmän kaloreita kuin kulutti niitä. Jos haluaa laihtua, tai pysyä laihana, liikkuminen ei ole tarpeeksi huomennakaan. Se onkin kylmä fakta, joka voi järkyttää.

Liikuntasi on hyvä mielenterveydelle ja Google Fitillä jokainen voisi nähdä aktiiviteettinsa ilmaiseksi tallennettuna. Se kertoi, että saavuin klubista polkien Tampereelta takaisin kotiin noin 35 minuutissa sunnuntaisena varhaisaamuna aamuneljän tienoilla. Liikenne oli rauhallista, mutta keskivauhti olikin noin 20 kilometriä tunnissa. Fitin mukaan kulutin vain 192 kaloria. Jos olisin syönyt ison pizzan tuota ennen, en olisi saanut kulutettua kaiken kyseisellä matkallani. Liikunta ei juuri auta roskaruokaan.

Mäkkärin kanta-asiakkaita Suomessa

Siksi olen jyrkästi sitä mieltä, että yleisin syy lihavuuteen ei ole niinkään urheilun puuttuminen, vaan enemmänkin väärät valinnat ruokakaupassa ja ulkona syödessä. Ihmiset eivät myöskään tajua Raxiin mentäessä rajattomalle lounaalle, että vieressä istuvan mahalaukku on sinun tapaan nyrkin kokoinen, joten on tyhmää syödä koko tunti erilaisia pizzoja ja muuta rasvaista. Sehän onkin rasvaan upotettua ruokaa. Mielestäni syöminen ei saisi olla harrastuksena kenelläkään. Nyt on niin, tosi järkyttävää!

Kuvan mies on varmasti liikkunut ihan tarpeeksi puhelin kädessään, mutta miten olisi käynti vaikkapa kirjastossa? Verorahoillasi lainaksi lukuisia kirjoja, jotka kertovat kuinka syödä paremmin. Lukuisten oluiden sijasta voisi nauttia hanavedestä. Tuntuu, ettei ketään kiinnosta. Ei edes se, vaikka verenpaine saattaa nousta kyseisellä miehellä, ja erityisesti elinikä laskea odotetusta. Kalja maistuu ja lähin Alko on auki, mutta ruokakaupassa ei haluta edes kokeilla jotain uutta ja jotain sokeritonta, rasvatonta.

Olen ollut aina laiha ja nytkin on niin. Moni tukevampi on kysellyt miten tämä on edes mahdollista. Olen aina sanonut, etten ole koskaan juonut alkoholiasi, en osta enää sokerilimsoja tai mehuja, vältän liha- ja maitotuotteita, liikun päivittäin yli tunnin ja harrastuksena syöminen ei ole lajiani. Toisaalta en myöskään syö ihan heti nälkään, keho tottuu, kun alat syödä vähemmän. Aamulla kolme lasia vettä vatsaan tekee varsin kylläiseksi. Syön nykyään maltillisesti ja säästän rahoja vaikka kunnan Lidlissä.

TV, miestissit ja roskaruoka. Veronmaksajien piikkiin

Suomessa lihavia on paljon. Miehet näyttäisivät olevan raskaana ja miestissit ovat nykyajan ongelmaa. Vain lisääntymiskykyjä enää puuttuu. Homona etsin tietysti miehiä, enkä voi tarpeeksi sanoa sitä, että vaihtoehdot alkavat käydä vähiin. Näen päivä päivältä yhä enemmän tukevia miehiäni, jotka saattavat olla ikäisiäni, mutta eivät ylipainon vuoksi sytytä. En ole niin täydellinen, mutta minulla ei sentään ole ylipainoa. On paras aika huolestua, sillä ongelma ei häviä ilman järeitä keinoja kaupoiltasi ja meiltä.

Kävin uteliaisuutta Hesburgerin sivuilla ja järkytyin heti monesta asiasta. Miksi ruoassa on niin paljon sokeria, rasvaa ja suolaa? Hesburger ja Burger Kingin vastaava rafla haluaa ilmeisesti saada miestissit muotiin. Duodecimin mukaan miestisseihin vaikuttaa muun muassa ylipaino, jopa hormonitoiminnan häiriöt, runsas alkoholi ja jotkut mielialalääkkeet. Vaadin kaupoistasi ja ravintoloista vähän enemmän. Lähetän säännöllisesti palautetta ihan hesellekin siitä, että megahampurilainen ei ole oikeaa ruokaa.

Käyn usein Tesoman uimahallissa, missä huomaan että miestissit koskevat jo lapsia, ja mallia otetaan tietysti vanhemmilta. Sitä syödään mitä jo annetaan, ja näkyyhän perheitä nykyään mäkissäkin. Suren samaisia perheitä, koska uimahallissa näky voisi joskus järkyttää. Moni tuntemani mies ei itse asiassa edes halua uimahalliin, koska heistä he eivät ole tarpeeksi edustavia käymään saunassa alasti. Ylipaino koskettaa, se vaikeuttaa seksielämää, mutta mitään ei olla tekemässä. Syypää löytyy jo ostoskorista!

Sokeria, rasvaa ja vähäsen suolaa

Muista, että alle kilo viikossa on sopiva painonpudotusvauhti. Voit aloittaa heti. Lidlissä tai Prismassa. Katso etiketit äläkä osta tuotetta jos siinä on liikaa rasvaa tai yli 10 grammaa sokeria sadalle. Osta vain sydänmerkittyjä tuotteita, suosi tummaa leipää ja pastaa, sekä yritä laskea haarukka useammin alas. Voi myös yrittää laihduttaa ilman, että hommaa seuraavassa liikkeessä Fitbitin. Et tarvitse Fit mikä lie Bitiä, että voit laihtua. Näet kellosta montako varttia olet kulkenut ja arvioida kilometrit sen mukaan.

Muista, että lihavuus lisää kuolemien riskiä. Normaalipainoiset sairastuivat vuosikymmenen aikana esim. tyypin 2 diabetekseen, sepelivaltimotautiin, astmaan, polvi- tai lonkkanivelrikkoon, kihtiin tai sappikivitautiin huomattavasti harvemmin kuin nämä ylipainoiset tai muut lihavat veronmaksajiensa piikkiin. Minulle tärkeintä on terveys, oma ja muiden, joten yritän aina suositella vaakaa karsastaville vaakaa, sillä tiedän oikein hyvin, että pullukka häpeää astua yhdelle. Paino on kohdattava kuitenkin.

Ihmisille syötetään roskaruokaa taukoamatta, bileiden jälkeen huomasin, kun jopa kymmenet ihmiset jonottivat kioskeistaan rasvaisia ranskalaisia aivan Tampereen keskustassa. Mitään tämän parempaa ruokaa ei kioskeissa ollut, mutta minulla oli — säilytin omenan eiliseltä ja sehän maistui hyvin! Mikä se nimi olikaan? Se oli joku englanninkielinen Mexico Food -auto ja känninen kansasi odotti rasvaisia ruokia. Oli vielä melko kallis paikka, sillä samaan rahaan sain Lidlistäsi kilon ranskalaisia ja nakkeja.

Miksi et ikinä onnistu painonhallinnassa? Jatkat silti!

Elämäntyyli ompi suunniteltu. Oletko miettinyt, miksi töissä niin moni syö valmisruokaa? Tai oletko miettinyt miksi kahdeksantuntisen rankan työpäivän perään ei enää jaksa tehdä muuta kuin samaista mikroruokaa? Kiireenne keskellä meistä on tullut mikrokansaa, kaiken on saatava heti, odottaessa. Ei enää jakseta odottaa 3G-verkossa leffan latausta, eikä varsinkaan jakseta pyöriä lieden ääressä puolta tuntia. Vitsi, rankan hyvin maksetun työpäivän jälkeen saatamme ostaa pizzan Woltin toimittamana.

Vaihtoehtoja ei juuri ole. Viimeksi panin merkille Lidlissä loputtomat sokeroidun limsan ja mehujen olemassaolon. Niitä oli kaikkialla ja tätäkö laitamme ostoskoriin? Limsassa, mehussa, ja niin hienossa kaljassa on liian paljon sokeria ja mihin se sokeri ihmisessä tarttuu? Kuusi olutta viikonloppuun vastaa 120 sokeripalaa. Meille myydään sokeria enemmän kuin sitä tarvitsemme ja väittääkö joku muuta, että lihominen ei johdu kauppareissusta ja muista ostokäyttäytymisistä? Mäkkäri kasvattaa takapuoltasi!

Televisio ja roskaruoka kulkevat käsi kädessä. Nyt väitetään, että televisio ja roskaruokamme olivat kavereita. Puhun kokemuksesta, sillä vuosia sitten istuin itsekin kotonani tietokoneella tai televisiolla Netflixiä katsellen ja kadun sitä kovasti. Lidlistäni oli kivaa hankkia sipsejä ja limsaa, koska emmehän katsele leffateatterissakaan leffaa ilman poppareita? Painoin silloin hieman yli 95 kiloa, mutta tajusin lopettaa. Aloin miettiä, kun joskus aloitin 24:n parissa aamulla ja lopetin illalla, etkä tehnyt muuta?

Plus-koon nainen vie altaasta hyvin tilaa

Haarukka ei vain pysy pois kädestä. Tiedätkö sen tunteen, että on pakko ahmia. Sushibaarissa täytyy käydä viikoittain, ja koska toimistollamme kuluu energiaa, niin kotiin täytyykin tilata Kotipizza. Eihän sitä jaksa ruokaa laittaa. Lidlistä paistopiste tyhjäksi ja herkuttelemaan. Tästä ei ole diabetes kaukana. Tapa laihtua ei ole liikunta, vaan oikea ruokavalio. Voit liikkua vaikka 24/7, mutta jos ruokavaliosi on täynnä sokeria, rasvaa ja muuta hyödytöntä, niin sillä liikunnalla ei tuloksia näe ainakaan pysyvästi. 

En halua ulos, koska CS. Moni keksii tekosyitä, aina urheilun katsomisesta pelaamiseen ulos ulkoilun sijasta, mutta totuus on että urheilunne katsominen ei kuluta kaloreita juuri lainkaan ja pelaaminen ei ainakaan enemmän. Pelaaminen ja urheilun katselusi aiheuttaa television tavoin roskaruoan valtaisaa kuluttamista, koska kuka nyt haluaisi liedellä olla tunnin ajan, jos kaikki aikamme on pelaamisesta tai urheilun katsomisesta pois. Klassisuus alkaa tästä, tälläkin hetkellä jokunen ostaa mikroaaltouunin.

Olen painava, sellaiseksi jään. Hauskin syy miksi ihmiset eivät etene, edustaa ohjelmoituja normeja, meidät on opetettu olemaan negatiivisia kaikesta. Ihmiset eivät saavuta tavoitettaan niin kauan, kuin kurjat ajatukset valtaavat maailmaamme. Ajatukset, joiden mukaan lisäkilot eivät lähde koskaan pois, huono palvelu ei koskaan parane ja internetin toimivuus ei vaihtamalla tule vakaammaksi. Tekosyitä, niitä on ja hallitusta syytetään kun vie viimeisetkin eurot taskusta! Et tarvitse lupauksia, vain tekoja.

Yhteenveto: älä syö Mäkkärin paskaa, perseesi kasvaa

Tämän päivän Suomessa on varsin paljon köyhiä. Tämän päivän maailmassa on varsin paljon lihavia, mutta asioidenne ei tarvitse olla niin. Jos muistat, että mahalaukkusi on vain nyrkin kokoinen, lakkaat tunkemasta tuonne enempiä kuin mahtuu. Lapsikin tietää, että kulhosta vesi valuu yli, jos sitä kaataa sinne liikaa, näin syntyy myös ylipaino. Yläasteella söin hyvää kouluruokaa, vaikka jotkut koulustani ovatkin sitä joskus haukkuneet. Miksi ei, kaupasta sai karkkeja, ja voi olla siististi kiva porukasta.

Jos vain saisin syödä yhden kouluruoan päivässä edelleen, söisin sitä mielelläni, ja toivoisin että moni muukin yläastettaan käyvistä. Ilmainen koulutus ja vieläkin parempi ilmainen lounas on jotain, mitä meillä ei ole oikeutta viedä lapsiltamme. Hyvä liikunta opitaan myös siellä, ja sitä liikkumisen onnea kannattaa jatkaa aikuisenakin. Mitä sinä teet tänään painonhallintaan? Aiotko istua Netflixissä taikka television luona läpi päivän, vai aiotko tutustua luontoon Taaporinvuorella? Mieti vielä hetkisenne.

Vaikka ruokakauppamme yrittää syöttää erilaista roskaruokaa yhtä paljon kuin elektroniikkakauppa mikroaaltouuneja, sinun ei tarvitse kävellä massan mukana. Ole täysin erilainen. Luovuin televisiosta pari vuotta sitten, radiosta viisi vuotta sitten ja mikroaaltouunista noin kaksi kuukautta sitten, mutta jos jotain voisin teille sanoa — niin en ole jäänyt mistään paitsi. Liedellä teen maistuvia ruokia, enkä alistu mikron mahdolliselle säteilylle, toisaalta ruoka on samalla sekä kivaa että täysin lämmintä!

Katsellessani vähemmän upeita naisia ja miehiä rannoilla, Hämeenkadulla (hei siellä, Tampereella on sellainen katu), kylpylöissä, muistutan itseäni liiallisen syömisen vaaroista katsellessani ympärilleni. Näen, että ruokavalio siirtyy vanhemmalta lapselle, koska mitä isä tai äiti tuleekaan tekemään, jos on itse syönyt samanlaista menoa jo vuosikymmeniä. Haukutaan vain geenejä, se on paljon helpompaa. Haukutaan usein vieläpä tyhmäksi, jos tämä kehtaakin sanoa, mutta ei tämä ruokavaliostani johdu.

Jos jotain haluaisin toivoa sinulta juuri, niin toivon että seuraavan kerran kun lähdet bussilla, autolla, jalan tai pyörällä ruokakauppaan, teet parempia valintoja sekä sinulle, eläimille että ympäristölle. Jos tarvitset ravitsemusterapeutin palveluita, niin jokainen päivä on aina uusi parempaan huomiseen!

On mahdollista, että vältät täpärästi Plus-koon vaatteita ja diabeteshoidon veronmaksajien piikkiin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tämä on hyvä kirjoitus. Itsekin aikanaan laihdutin 15 kg vain vähentämällä syömistä.

Se on monelle paha juttu tuo, että mässäilyä pidetään nautinnon lähteenä - hetkeksi kauemmas elämän ikävistä asioista. Sitten ollaankin aina laihiksella ja urheilusuoritusten jälkeen "palkitaan" itsensä berliinin munkilla ja kokiksella.

Alkoholi on sokerin lisäksi toinen turha asia, jota ihmiskeho ei tarvitse. Mikäli alkoholia ei siis käytä ja ylipainoa löytyy, on kyse vääränlaisista ruokailutottumuksista. Valitettavasti monen ylipainoisen henkilön ylipainon taustalta löytyy kuitenkin kumpikin seikka - runsas viikottainen alkoholin sekä useiden rasva- ja sokeripitoisten tuotteiden käyttö. Mahdollisesti myös masennuslääkkeiden käyttöä, jotka lisäävät ruokahalua ja siten synnyttävät ylipainoa.

Poppareiden "pakollisuudesta" leffateatterissa kuin ylipäätään alkoholin käyttöön ja muuhunkin mässäilyyn vaikuttaa, varsinkin nuoremmilla ihmisillä, suuret massapaineet. On tehtävä niin kuin aina ja kaikki muutkin.

Jotkut taas eivät haluakaan laihtua, vaan maksattavat aikanaan tuki- ja liikuntaelin sekä sydän- ja verisuonitautinsa yhteiskunnan eli sinun ja minun veroeuroilla.
Kiitos palauttesta, mukava kuulla, että viesti on mielenkiintoinen.

Erilaisuutta pitää olla, itse en ainakaan kulje massojen mukaan, mutta se valitettavasti rokottaa kaverisuhteita. Moni ei uskalla olla erilainen siksi, koska ei halua vaikuttaa muista outoukselta. Sen firmatkin tietävät, että kun jotain tuotetta mainostetaan paljon, moni ajattelee sen olevan hyvä valinta tai osa elämää.

Alkoholia ja tupakkaa en itse käytä lainkaan. Vuodessa juon ehkä lasillisen siideriä, tai toisen, mutten koskaan humalaan asti. Humalassa olin kerran ja sekin oli liikaa, koska se hetki ei ollut parasta maailmassa, herätä aamulla niin että väsymys on kova ja kaikki tuntuu oudolta. Alkoholi toisaalta koukuttaa ja on yksi masennuksen lähteistä.

Itse syön leffateatterissa yleensä porkkanaa ja juon vettä, vaikutan hieman oudolta, kyllä - mutta olen oppinut sen että mitä muut ajattelevat minusta - ei ole minun käsissä. Teen niin tai näin, aina on joku, joka siitä ei tykkää. Mutta on silti hauska olla erilainen ja hienoa, kun sinäkin ymmärrät sen!

Tiettyyn pisteeseen saakka muiden auttaminen verojen kautta on hyvä juttu, että lapsilla on koulutus ja kouluruokaa, että vanhuksilla on ansaittua toimintaa eläkepäivien ratoksi, että kaikki saavat hoitoa. Se on kuitenkin totta, jos on itse elämänsä pilannut, täytyisi siitä itse myös maksaa - ainakin suurimman osan kuluista.

Kiva kun kommentoit. Juttu varmasti herättää ajatuksia.
Anonyymi sanoi…
Tottakai mainonta kohdistuu aina massoihin, ryhmään, missä on suurin potentiaali. Jos jollain tuotteella tai palvelulla ei ole riittävästi kysyntää, ei sitä kannata myöskään kaupallisessa mielessä järjestää.

Onko porkkanan syönti leffateatterissa jokin vitsi? :D Itse syön mikrossa lämmitettyjä eineksiäkin, mutta juju on siinä, että vain tarpeeseen. Turhaa syöntiä eli mässäilyä en harrasta ja näin paino pysyy kurissa. Vesi tai sokeria sisältämätön mehu on paras janojuoma. Päivittäiset pullat ja keksit lopetin vuosia sitten, suklaata tulee vain jouluna ja joinain merkkipäivinä. Ei tässäkään tarvitse mennä mihinkään äärimmäisyyksiin - vaikka erilaisuuden tavoittelun nimissä.


Alkoholin käyttöön, mitä olet myös vanhemmissa postauksissasi käsitellyt, liittyy tietysti vahva sosiaalinen paine. Ellei sitä käytä, on piirit usein pienemmät ja se on vain hyväksyttävä. En ainakaan itse näe syytä seurata minkään massaidiotismin perässä sen takia, että "kuuluisin joukkoon" ja saisin sitä kautta hyväksyntää.


Kommentointi blogiisi on muuten aika hankalaa, kun saat useita kertoja valita kaupan julkisivuja, katukylttejä ja autoteitä, jotta kommentin saa menemään läpi. Siihen pystyy varmaan asetuksista vaikuttamaan?
Kyllä, juuri niin, poikkeuksia saa tehdä. Joskus muutaman limsan voi juoda, jos ei saa vettä, kuten heseissä ja mäkkäreissä. Suklaata itse syön vain harvoin, sellainen herkku myös, että loppuu nopeasti ja maksaa paljon - etenkin jos kunnollista.

Tämä blogi on itse asiassa Googlen tarjoama ja ovat aika tarkkoja roskapostista, itse en ainakaan joudu sitä tehtävää tekemään kommentoidakseni. Luulen, ettei tarvitse tehdä muidenkaan, jos on kirjautunut Googlen tilille. Googlen tili on itse asiassa myös ilmainen, joten halutessaan sen voi tehdä. Niin voi kommentoida nopeammin muissakin Blogger-blogeissa. Joskus muinoin näissä blogeissa piti vain klikata "En ole robotti", mutta se ei varmaan ollut kovin tehokas, jos tuolla toisella korvattiin. Asetuksista ei saa pois.
Anonyymi sanoi…
Tämä kommentti ei liity mitenkään aiheeseen mutta totean vain että INFJ ihmisen elämä on helvetti. On raastavaa olla niin monimuotoinen ja monimutkainen, että muut ihmiset eivät koskaan voi ymmärtää edes sitä mistä kontekstista puhut heille. Ihmiset olettavat asioita aivan liikaa. Olet kuin yksin aina ja ikuisesti. Mitenkään olematta ylimielinen, katson että suurin osa ihmisistä on laumoissa eläviä sopuleita jotka eivät paljoa ymmärrä. IHmiset on sellaisia perkeleen juoruavia apinoita. Kornia tässä on se, että pitäisi oikeastaan haluta olla samanlainen paskiainen kuin useimmat jotta elämä olisi helppoa. Nyt on monimutoisempi mutta tulee niin monen muun INFJ:n tavoin tuhoutumaan emotionaalisesti ja menemään rikki. Tai niin on jo käynyt.
Hei, kiva kun kommentoit.

Ei haittaa, että meni ohi aiheen. Täällä voi tunteitaan purkaa.

Koita nauttia siitä että olet INFJ, itsekin uuvuin työssäni, koska täytyi suorittaa ja olla niin iloinen, puhelias, jatkuvasti duunia tekevä duunari, jota ei kuitenkaan palkalla juhlittu. Sain minimipalkkaa ja tein "muiden työt". Juurikin oikeassa olet, ekstrovertit van juoruavat työpaikalla ja tekevät palavereita ei mistään. Kaikkea luvataan, mitään ei tehdä. Muistutin jatkuvasti että pitikö teidän tehdä sitä tai tätä. Asianajaja ei vain lupaa koko maailmalle, vaan hän myös toteuttaa sen, ja jos se ei ole mahdollista luovuttaa ja koittaa joskus toiste uudelleen. Mennään ilman muuta yhteiskuntana kuoppaa kohti, kun talous perustuu kuluttamiseen, eli sinun on oltava samanlainen kuin muutkin. Olen jo täysin varautunut pahimpaan, eli että jään yksin elämässä, mutta aina en ymmärrä edes itseänikään. Olen sen verran monimutkainen niin kuin varmasti sinäkin. Niinhän sitä moni vaatii työpaikoilla, että pitäisi olla sitä, mitä et ole ja ei ole ihmekään jos ihmiset uupuvat tai masentuvat elämässä. Elämän ei pidä olla liikalihavuutta toimistossa.

Hyvää loppukesää ja ihanaa syksyä sinulle jo valmiiksi!
Elisabet sanoi…
Moikka, itse oon ollut ylipainoinen lapsesta saakka. Elämässä on tapahtunut paljon traumaattisia asioita ja lapsena käsittelin niitä syömällä ja lohduttautumalla ruuan kanssa. Ravitsemusterapeutit, vanhemmat tai kiusaajat ei millään saaneet minua kuitenkaan laihtumaan. Ei kaikki syö siksi että ovat vaan laiskoja, monella on henkisiä ongelmia mitä käsitellään syömällä, kuten päihteidenkin kanssa. Lisäksi ihmiset eivät välitä enää, koska tuntevat itsensä rumaksi ja lihavaksi, joten rakkaus itseään kohtaan on poissa jolloin vielä vähemmän jaksaa välittää huolehtia itsestään.

Itsellä elämäntavat alkoivat muuttua kun hyväksyin itseni lihavana ja päätin rakastaa ja olla häpeämättä itseäni olin sitten iso tai laiha. Paino putosi 15kg koska suruun syöminen loppui ja häpeä myös.

Edes vanhemmat harvoin voivat vaikuttaa jo isomman lapsen painoon, puhumattakaan sitten että aikuisten ihmisten painolle mitään voisi tehdä, jokainen on vastuussa itsestään. Ihminen joka ei rakasta itseään ei pidä huolta itsestään ja tekee huonoja valintoja. Tuntui pahalta kaupassa etsiä vaatteita miesten osastolta isoimpia kokoja kun naisten vaatteet ei enää mahtuneet, mutta ei sekään saanut minua laihtumaan. Kyllä ylipainoisillakin pitäisi olla hyvä olla yhteiskunnassa ilman pilkkaa, halveksuntaa tai vaateongelmia. Ihmisen sisäinen arvo ei voi olla ulkonäöstä tai vartalon painosta kiinni.
Hei, Elisabet. Hienoa, että kommentoit.

Varmasti olet kokenut lapsuudessa paljon, traumaattisten asioiden takia, sitä helposti lähtee käsittelemään jopa aikuisena joko juomalla tai syömällä. En usko, että haukkuminen henkilökohtaisesti tukevaksi ratkaise mitään. Silti, on kunnioitettavaa, että olet päässyt jo 15 kiloa minimoimaan vain hyväksymällä tilanteesi ja itsesi. Uskon, että tästä ideasta on monelle hyötyä vastaavassa tilanteessa. Moni on toki lisäksi niin masentunut tai uupunut, että jaksaminen ja voimavarat ovat nolla syödä terveellisemmin jos joskus edes lainkaan.

Ketään ei voi tietystikään pakottaa tekemään sitä mitä he eivät halua. Laihduttaminen ei ole kaikille helppoa, joten useimmiten tapahtuma on pitkäkestoinen, ja vaatii ravitsemusterapeutin ohjeiden tarkkaa noudattamista. Joillakin se into olla "dieetillä" on juuri se viikko ja sitten lopetetaan jos tuloksia ei näy. Sinuna ehkä lähtisin kokeilemaan vielä toista ravitsemusterapeuttia, esim. paremmalla kokemuksella juuri sinunlaisesi tilanteesta. Varmasti on noloa hankkia naisena vaatteita miestenosastolta.

Hyväksyn ihmisiä sellaisina kuin he ovat, mutta esimerkiksi seurustelun kannalta voi ihmismieli tietysti odottaa enemmän sitä, mitä oikeasti haluaa. Vaikka sisäisesti ihminen olisi täydellinen, niin kaikki eivät välttämättä syty samoista asioista. Siksi onkin ihanaa, että on erilaisia ihmisiä erilaisille ihmisille. Minusta kukaan ei ole ruma. Lisäksi on hyvä muistaa, että painonpudotus ei onnistu keneltäkään yhdessä yössä. Onkin syytä nostaa tavoitteita asioille vaikkapa vuoden tai kolmen päähän. Lähinnä huolettaa terveys, että esim. kuvailemasi pakonomainen syöminen voi aiheuttaa myöhemmin erilaisia sairauksia, jotka aina pitää ottaa vakavasti.

Nykyään on myös lihavuusleikkauksia saatavilla, jos mikään muu ei tunnu auttavan. Erityisesti mietin nyt, miksi joudut ylipäätään shoppailemaan miesten osastolta. Luulisi, että kauppojen kannattaisi panostaa myös naisten osastoihin. Toivottavasti voit löytää jatkossa isokokoisia vaatteita omalta osastolta, niin ei tarvitsisi niin paljoa hävetä ostoksilla. Jos satut Tampereella pyörimään, niin Zizzi myy isokokoisia vaatteita naisille mm. Koskikeskuksessa tai Ideaparkissa.

Voihan tietysti olla, että tässäkin tulevat koot vastaan, ja sitä ei tarvitse hävetä yhtään. Olet jo kokenut tarpeeksi elämässä muutenkin, päivä kerrallaan ja katso mihin se vie.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit