Miksi musteilla voisit ostaa tulostimen?

Vanhemmilla on taas uusi tulostin. Tulostinta on mainostettu hyväksi, ja hintakin oli kohdallaan, vain viisikymmentä euroa. Aiempi tulostin meni rikki ihan tarvikekasetteihin, tarvikekasettien asennuksen jälkeen ei ole toiminut sitten edes alkuperäisillä, harmillista heittää muuten hieno laite kierrätykseen. Verkkokauppa.comissa myydään tulostimia aina, mikä voi paljastaa tulostimien heikkoa laatua. Mikäli tulostimia tarvitaan aina, tuskin niitä osteta nyt muuten vain, vaan käyttäjät päivittelevät laitteistoa.

Tätä hetkeä ennen heillä oli monta tulostinta, yhdestä meni tulostuspää rikki, toinen lakkasi jotenkin tulostamasta — kaikki takuun umpeutumisen jälkeen. Laskin, että tutuilla on ollut erinäisiä tulostimia vuosien aikana satojen eurojen edestä. Mitäpä sanoo maapallo? Miksi tulostimet tehdään hajoamaan? Miksi mustetta ei riitä edes 25 valokuvaan? Osaisiko valmistaja vastata? Odotan sitä. Ostat kalliimman XL-kasetin, mutta jos et hetkeen tulosta, muste saattaa kuivua ja ostat lopuksi aiempaa uudemman.

Miksi tulostamisen ilo on kallista? Joku tulee rikkaaksi, että saat tulostaa työhakemuksen. Työtäkään ei ole kaikille, joten työnhakija tulostaa satoja sivuja vuodessa saadakseen töitä. Työn hakeminen on kallista puuhaa, jos haluaa erottua massasta. Kaikki eivät halua toimittaa parhaita hakemuksia täysin tunnottomasti sähköposteilla. Joskus tulevassa työpaikassa kannattaa vierailla ja kysyä olisiko töitäsi tarjolla. Näillä hinnoilla työnhaku alkaa olla kallista, ellei halua sijoittaa uuteen lasertulostimeensa.

Tulostimissa ottaa päähän asennuksen helppous. Olen tietokonenörtti, eikä ainakaan HP:n asennus ole helppoa, sillä tulostimen mukana tulevat vääränlaiset ohjeet Wifi-tulostuksen aktivointiin. Niillä ohjeilla ei voi muuta kuin pyyhkiä persettä, sillä oikeasti toimivat ohjeet löytyvät internetistä, eivätkä edes HP:n sivuilta. Mikä yllätys! Jos IT-ammattilaisena asentaa HP:n Wifi-tulostinta n. 30 minuuttia, kuinka luulet yksinäisen ja IT-taidottoman mummon haasteesta selviävän? Ja sen piti olla helppoa?
Moni on kyllästynyt tulostimiin. Muste alkaa olla kalliimpaa kuin uusi tulostin tarjouksesta. Ei voi olla ainakaan kestävää kehitystä, sanoisin. Tulostimia tehdään hajoamaan nyt naurettavalla vain vuoden takuulla.
Tulostimia kannattaisi valmistaa kestämään, mutta näin ei tapahdu. HP:t, Canonit ja Epsonit haluavat rahaa. Ei ole tehtaita, jos ei ole tulostinkauppaa Verkkokauppa.comissa nopeasti hajoaviin laitteisiin.

Myymälän takapihalla on harva se päivä rikkinäisiä tulostimia SER-lavalla, mitä se kertoo laadusta?

Kalliita kuvia, tyhjiä sivuja, virheilyä ja kaupasta saan

Niin, milloin viimeksi näit hienon valokuvan tulostuvan tulostimen paketissa, vitsi — jopa myyjä on saattanut esimerkkikuvansa käteesi ojentaa. Tulee kyllä varsin hienoja kuvia, mutta... kukaan ei kerro sitä, että mustekaseteilla saa maksimissaan noin 25 kuvaa. Näin paljon teetin tulostimella pyynnöstä ja sitten loppuikin jo värimuste. Kävin Verkkokauppa.comin sivuilla ja vauhdilla selvisi, että 50 euron HP-tulostimeen mustekasetit maksaisivat lähes törkeät 30 euroa — on siinä täydellistä kiskontaa!

Tuntuisi oudolta, että seuraavan 25 valokuvan tulostus maksaa 30 euroa, eli siis yli puolet tulostimen hinnasta. Mutta kun muistelin myyntitapahtumaa, kuvien laatua oikein kehuttiin. Jatkossa on parempi maksaa valokuvaamolle, niin säästyy kaikelta vaivalta itse, eikä tarvitse maksaa törkeitä satasia sadan valokuvan tulostuksesta. Kyllä, oli pakko markkinoida tutuille minun tapaa katsella valokuviasi, avaan Google Kuvat -palvelusta seuraavan kuvani ja katselen sitä. Toistamiseen ilman mitään tulostuksia.

Joskus piti tulostaa takuukuitti ostetulle Gorenje-liedelle, kävi pienoinen yllätys, muste loppui. Sain hyödyttömältä vaikuttavan lähes tyhjähkön sivun. Tulostamista piti yrittää uudelleen, kunhan saivat tulostuskasetit kuntoon. Verkkokauppa.com sai näistä musteista rahaa, se kun sattuu olemaan lähin elektroniikkakauppani. Ihan sama kyllä mistä näitä ostaa, kaikkialla on identtinen hinta. Mihin ovat kadonneet täytettävät mustepatruunat, ja ennen kaikkea miksi rehti kuluttaja on useasti häviäjä?

Monia tulostimia Verkkokauppa.comissa

Toisaalta olen miettinyt musteen kokonaishintaasi. Esimerkiksi HP:n kasetissa 301 mustalle värille on vain muutama millilitra mustetta. Kasetti maksaa noin 18 euroa kappaleelta. Mikä on vähän kalliimpaa kuin tämä litrahintaanne? Jos litra vodkaa Alkossa on halvempaa kuin litran mustekasetit koskaan, nyt eletään aidosti aika humoristista aikaa. On halvempi juoda, kuin tulostaa arjen siistein työhakemus tai ansioluettelo, työllistymisen edistämiseksi. Miten olisi tuhannen euron voileipä työn ruokatauolle?

Tulostaminen tänään on rikkaille. Jos olet rikas, niin hienoa. Muilla ei välttämättä ole edes tulostimeen varaa, musteista nyt mitään jo puhumattakaan. Mikä muu maksaisi yhtä paljon kuin tulostamiseni? Ei ainakaan puhelinliittymä, jos on raskas kilpailutuskierros takanapäin. Jopa musiikin kuuntelu on heti halvempaa parhailla kuulokkeilla. Valitettavasti suurilla nykyhinnoillasi ei voisi vähempää kiinnostaa tutustua tulostamisen maailmaan. Ehkä pärjään sittenkin, jos joudunkin tulostamaan sen muualla.

Vanhemmat laski, että pelkästään viiden vuoden aikana ovat ostaneet erilaisia tulostimia hajoamiseen takuun jälkeen noin 400 eurolla. Lopettivat laskemisen siihen, koska tulostimia on ostettu jatkuvasti. Olisi pelottavaa tietää kokonainen totuus vaikka 10 tai vain 15 vuoden ajalta. Jotain se kertoo kuitenkin siitä, että nykypäivän tulostimet ovat tehty hajoamaan. Kerro omia kokemuksia kommentoimalla, niin muutetaan tätä maailmaa yhdessä. Verkkokauppa.comin on otettava vastuu myymästään roinasta!

Nykyajan tulostimet ovat arjen kertakäyttötavaraakin

Vanhemmilla on jatkuva tarve tulostaa tai skannata jotain. Musteen loppuminen ei ole suinkaan ainoa ongelmasi, vaikka musteiden hinta pöyristyttääkin, sillä Epsonin, Canonin ja HP:n tulostimet hajoavat kaikki takuuseen. Enpä ihmettelisi, että kyseisissä laitteissasi on vain 12 kuukauden takuu. Lyhyt takuu kuitenkin riittää, sillä tulostimia vaihdetaan takuuseen puolivuosittain. Kuvasta voisitte nähdä kuinka järkevää se on, sillä ennen muuta kierrätettävän tulostimen lisäksi, kertyy pakkausjätettäsi uudesta.

Omakotitalossa lajittelua ei aina ole, joten käynti aiheuttaa turhan autoreissun Prismani pihalle. Siellä pakkausjätteensä voi lajitella, muistutellen itseään siitä, kuinka kertakäyttöistä ajan pienelektroniikka on. Olemme täysin tyrmistyneitä monitoimitulostimien laadusta. Musteen kuivuminen ei ole ongelma, vaan tulostimien ennenaikainen hajoaminen tavalla, joka estää arjessa tulostamisen miltei kokonaan. Ensimmäisiä tulostimia olivat halvimmat Canonit, mutta ajattelimme silloin vaihtaa jo kallimpaan.

Vaikka ensimmäinen tulostin maksoi 49 euroa, toinen maksoi 99 euroa. Ostimme vielä varmuudeksi erilaiselta merkiltä siinä uskossa, että Canon olisi paskaa. Mutta sitä oli tuo Epson myös. Päättelimme jo siitä, että tulostimeen sijoittaminen ei kannata, sillä ne kaikki hajoavat takuuaikana. HP:ssä menee useimmiten tulostuspää ja puolen vuoden jälkeen tulosteista ei ota selvää. Raitoja on joka välissä, ja vaikka uusinta mustetta on paljon, tulosteita ei voi käyttää. On aika lähteä Verkkokauppa.comiin.

Takuuvaihdettu laite on pakkausjätettä

Takuupalvelussa meitä tervehditään ja sanotaan, että tulostin pitäisi lähettää huoltoon, koska tämä on HP:n käytäntö. Olemme suorat, vaadimme vaihtoa rihkaman tilalle heti, koska tärkeää tulostamista ei voi siirtää tulevaisuuteesi. Myyjä tutkii ostokuitin ostosummaa, todeten samaan hengenvetoon, että 49,90 tulostimen lähettäminen huoltoon tulisi ehkä heillekin kalliimmaksi kuin antaa suoraan uutta peliin. Saamme kuitenkin HP:ltä uuden ilmaiseksi, hän naurahti ja ojensi uuden tulostimen samalla.

Olemme toki tyytyväisiä, koska meillä on uusi 12 kuukauden takuu, mutta samalla myyjä ei epäile sitä tosiasiaa. Asiaa, jonka takia palaamme taas kuudessa kuukaudessa. Miksi ihmeessä valmistetaan näin huonoja tulostimia? Nämä tulostimet olivat nopeasti kierrätyslavalla, musteet ovat kalliita, ja maailma täyttyy pakkausjätteestä. Autoileva kansa lähtee omakotitaloistaan upeisiin kierrätyskeskuksiinsa vain kierrättääkseen jotain, mitä tulee HP:n taidottomuudesta tehdä kerralla hyvää monitoimitulostinta.

En hyväksy sitä, että meille myydään kertakäyttötavaraa. Mikäli HP:n työntekijöitä on kuulolla, ja ei yhtään haittaisi vaikka työskentelisit Canonille tai Epsonille, kuuntele tänään. Vaihdamme tulostimia kymmeniä vuosikymmenessä kaikki samaan vikaan. Huonoja tulosteita, tulostuspää ei toimi tai tulee jokin sähköhäiriö laitteeseen. Koska en ole korjaaja, en ymmärrä miten tarkalleen tulostimet menevät rikki, mutta ei tuo oikein ole. Se, että me vaihdatamme tulostimia siihen, että ne ovat niin huonoja.

Tehtailla painetaan töitä arjen kertakäyttökulttuuriin

Mieti kuinka paljon tuotteiden hajoaminen työllistää! Tehtaiden työntekijät painavat lisää tulostimia, samalla kun suomalaiset, venäläiset, japanilaiset ja saksalaiset ostelevat tai vaihtavat takuuseen. Jos et edes koskaan ota takuukuitteja, tai ne aina hukkuvat matkalla kotiin, maksat tuhansia turhasta. HP:n tehtaita en arvosta ainakaan tulostimista, mutta HP:n kannettavat tietokoneet edustavat tämän sijaan alansa huippua. Itse asiassa HP:n kannettavat ovat niin hyviä, etten muita merkkejä juuri ostakaan.

Harvemmin tosin on ollut tarvetta huoltaakaan niitä, vaikka nykyajan takuut tietokoneille voivat olla jopa kolme vuotta. Kaikki muu, mitä koneen käyttämiseen sitten tulee, on roskaa. Tulostimet hajoavat vuosittain, Teams-kuulokkeita saa vaihdella neljästi vuodessa, sekä hiiren rulla väsyy käytössä sekin kahdessa. Juuri sen takuuajan saattaa toimia, ja sen jälkeen katselet jo uutta. Ymmärrän, että tehtailla halutaan töitä, ja ihmiset maksavat työllään suuria kulutushysterioitaan, mutta että laatu on tätä?

Eikö rekkoihin kannattaisi lastata tulostimia, jotka kestävät käyttöä? Mikä järki on siinä, että ostamme tulostimen kesällä, ja se hajoaa jouluksi tavalliseen kotikonttoriin? Takuupalvelu on aina hyvää, mutta kuka ottaa vastuun? Varsin uuden näköisiä tulostimia lastataan kierrätyslavoille, koska nuo eivät enää toimi. Saattaapi olla tulostuspää rikki, tai joku muu pikku vika. En edelleenkään ymmärrä mikä niissä tulostimissa hajoaa, mutta ulkoisesti kaikki näyttää aina erinomaisen hyvältä. Vaan ei A4-arkeissa.

Rekat lastaamassa kertakäyttötavaraa

Huoltomyyjä ehdottaa aina vaihtamaan kasetit uusiin, tai tulostuspaperi toiseen, mutta jos ei Canonin tulostuspaperiin ole luottamista niin mihin sitten? Meillä ei ole lisäksikään yhtään rahaa ostella uusia mustekasetteja vain huvin vuoksi. Meille riittää, että laite näyttää musteen tason, ja sitä on tässä ihan tarpeeksi. Kaiken järjen mukaan pitäisi tulla hyvää tulostetta tai skannausta, mutta raitoja näkyy sekä jälki on haaleaa. Jos saisimme kokeilla kasetteja teidän piikkiin, tekisimme varmasti näin avosylin.

Tiedämme kuitenkin, että kun laitamme vanhan tulostimen kierrätyslavalle, eikä se niin vanha lopulta olekaan — joku saa töitä. Tehtaalla iloitaan, otetaan tulostintilaus vastaan, minkä Verkkokauppa.com saa ilmaiseksi takuun vuoksi. Rekkoja kulkee Verkkokauppa.comiin päin, ja pian kierrätyskeskuksessa saadaan töitä sen vuoksi, että miten meidän vanhaa tulostinta voitaisiin jatkokäyttää. On siinä ainakin paljon muovia ja täydet musteet. Töitäsi annamme kaikki, mutta onko se oikein? Ilmaston kannalta?

Kaiken maailman ilmastonmuutoksista sitä puhutaan. Puhukaa oikeista ongelmista. Tehtaat syöttävät kertakäyttötavaraa, onko hyvä asia? Asia, josta vaieta vain, olla hissukseen. Kiinatehtaat saastuttavat, koska joutuvat painamaan tätä tavaraa aina vaan nopeammin, sillä naapurisi kävi myös vaihtamassa tulostimen takuuseen. Siitä voi kieltämättä johtua myös heikko laatu. Nopeasti ei hyvää jälkeä synny, eikä ilmasto kiitä, mutta on sentään tulostin. Sillä voi tulostaa työhakemuksen niin kauan kuin voi.

Rahat puhuu niin paljon nykymaailmassa, että hävetti

Viimeksi, jolloin kävin itsenäisesti Verkkokaupppa.comissa, moittimassa tulostimen toimintaa tänne sanottiin jotain mustekaseteista. Kokeile ihmeessä uusilla. Kysyin, saako teidän piikkiin? Olisi melko ikävää ostaa uudet musteet ja todeta että tulostin ei vieläkään toimi. Myyjä halusi lähettää sen jälleen huoltoon. Olin jyrkästi sitä vastaan, sillä tulostaminen ei kotitoimistossa odota. Kysyin samalla, mikä järki on lähettää 50 euron tulostinta yhtään minnekään? Sehän saattaisi tulla teillekin kalliimmaksi.

Niin muuten taitaa olla, tehdään niin että saat lahjakortilla ostettua uuden, hyvää matkaa. Kunnes oli palattava liikkeeseen. Vaikka olen IT-ihmisiä, niin verkkotulostimen käyttöönotto oli hankalaa. Ennen menoa liikkeeseen Quora.comissa joku sattui neuvomaan asennuksesta ja onnistun sitä kautta itsekin. Ei tarvinnut tiskillä käydä, eli tässä on tämä nykyajan tuotteideni laatu, edes käyttöohjeisiin ei viitsitä panostaa. Jos IT-velholla menee sormi suuhun Wifi-asennuksissa, kuvittele 60-vuotiasta mummoa.

Raha puhuu. HP:n verkkotulostin saa työllistettyä muutaman Omagurun, jolle taidottomat mummot soittelevat, ja kokonainen eläke menee siihen. Omaguru aloittaa hitaasti ja lopettaa vielä hitaammin. Miksi auttaa nopeasti, jos jokaisesta minuutista Omagurun taskuun kilahtaa kaksi euroa minuutissa? Tulostin, vaikka olisi langaton, ei ole mikään erikoisuus. Kuka tahansa voisi tämän asentaa. Ei sitten. Lopuksi asennukseen tarvittiin älypuhelinta, jossa jonkinlainen HP-softa liitti sen Wifi-verkkoon.

Laatutuotteen saaminen on mahdotonta

Minulle ei tulisi mieleenkään asentaa Wifi-tulostinta älypuhelimen kautta. Lisäksi meillä jännitetään kovasti sitä, milloin tämäkin malli hajoaa, sattuu olemaan vieläpä täysin samanlainen malli. Toimii se jonkin aikaa, sitten tulee raidallisia tulosteita. Tulostetaan ainakin kerran viikossa, skannataan usein. Ei voisi olla helpompaa. Luulisi, että tällä menolla muste ei ehtisi kuivua, mutta mitään XL-kasetteja emme enää uskalla ostaa. Pienemmät kasetit eivät nekään kestä, eikä viitsisi uusia viikoittain ostaa.

Verkkokauppa.comille palautteen antaminen on tyhjentävää. Tuntuu, että heitä ei juurikaan kiinnosta, mitä myyvät. Myyjä sanoi, että ei edes halua tutkia asiaa syvällisemmin, koska saavat tehtaalta miltei uuden tulostimen. He kirjoittavat asiakkaalle lahjakortin, reklamoivat viallisesta tulostimesta HP:lle ja saavat uuden tilalle hyllyyn, helppoa? On helppoa, mutta onko järkevää? HP ei tee asialle mitään, sillä tämä ei ole ensimmäinen samalla tavalla vioittunut tulostin. Työllisyysvaikutus tällä on ihan hyvä.

Työllistämme kaupan henkilökuntaa, samalla HP:n tulostintehtaalla painetaan noita tulostimia kellon ympäri, ja rekat odottavat tavaraa kuljetuksiin. Miksi tehdä hyvää, jos voi työllistää? Jokunen työllistyy myös romua kierrättämään, ajatella! Vaikkapa sen tulostimen, minkä juuri veimme takuuseen. Ennen pitkään viemme tämän tulostimen romulavalle ja lahjakortilla hankimme vain uuden. Emme vieläkään usko, että kukaan tekisi asialle mitään. Se on vaan kertakäyttötavaraa, ja on helpompaa tarjota uusi.

Yhteenveto: halvin on sinun polku, kaikki surkeita on

Tästä varsin uunituoreesta HP-tulostimesta loppui muste alle kolmen kuukauden sisään hankinnasta. Niin musta kuin väri. Lisämuste maksaa selvää rahaa kaupassa, ja se on yli puolet tulostimen hinnasta, kuule. Miksi joskus on edullisempaa ostaa kokonaan uusi tulostin, kuin kaksi uutta tulostuskasettiani? Nyt tulostinta on tarjouksessa hintaan 39,90 euroa, niin en näe mitään järkeä ostaa musteita. Musteet kolmen kuukauden vanhaan tulostimeen saa 29,90 eurolla. En vain pysty nyt tätäkään käsittämään.

Nyt kannattaa enää miettiä ostaako uuden tulostimen vai uudet värit — hintaero on vain kymmenen euroa! Tähän tämä maailma on valitettavasti mennyt. Elämän kysymysten äärellä, ostatko bensaa vai auton, kirjaimellisesti. Onneksi ei olla vielä niin lähellä idiotismia autoissasi. Toisaalta, mikäli tänään maailma on näin julma paikka tulostinmarkkinoillani, niin sitä alkaa itsekin miettiä mitä julmuuksia tulee vielä jatkossa kaupan alalle. Malta vielä hetki, kyllä rikkaat keinot keksii rahastamaan sinua.

Hyödynnän tulostamisen mahdollisuutta työpaikallani, mutta viime aikoina olen oppinut kysymään mitä kaikkea kannattaa ylipäätään tulostaa. Monissa verkkokaupoissa kuitit jäävät asiakastilille, sekä esimerkiksi Pirkkalan terveyskeskuksessa potilaspaperit skannataan, mikä vähentää tarvetta omalle tulostimellesi. Maailmalla on myös hienoja palveluita, joissa voi säilyttää kaikki valokuvat ilmaiseksi. Näin näitä ei tarvitse tulostaa, vaan voi vilauttaa digitaalisesti suoraan vaikkapa jättitelevisioonsa.

Olemme tulleet kuluttajatulostimissa siihen lopputulokseen, kokeiltuamme myös kalliita Premium-laitteitanne, että halvimmalla saa samanpituisen palvelun niin toimivuuden kuin takuun osalta. Kaikki ne on samaa kertakäyttötavaraa, joten on se ja sama minkä tulostimen kotiisi nappaat. Vielä parempi, että et hommaa sellaista alkuunkaan, jos tulostaminen tai skannaaminen muualla on mahdollista. Olin aikoinaan töissä IT:ssä ja HP:n kuulemma helpon Wifi-asennuksen hinta oli useita tunteja työsarkaa.

Yksinkertaista on, ja nyt kuvittele yksinäistä mummoa asentamassa sitä HP:tä. Jos jotain olen tästäkin oppinut, en tulostinta tule ikimaailmassa hankkimaan. Onpa juuri yksinkertaisesti halvempaa maksaa tulostuksesta kirjastolle ja katsella loputtomat valokuvat enää digitaalisesti. Luontoakin säästyypi.

Nyt väitetään, että tällä keinolla sinäkin voit säästää rahaa, eikä toisaalta mustekaan kuivu.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Joo.

Ei normaaliin (vähäiseen, muutama lappu tulostettava silloin tällöin) kannata mitään mustesuihkutulostinta hankkia. Erityisesti halvimmat kuluttajille suunnatut mustesuihkutulostimet ovat enemmän tai vähemmän paskaa, joilla pyritään juuri tarvikkeiden kautta rahastamaan.

Kannattaa hankkia aina lasertulostin, ei kuivu värit ja ole niiden kanssa jatkuvaa temppuilua. Hankintahinta ei kuitenkaan merkittävä siihen nähden, että toimivuus ja luotettavuus huomattavasti parempi, värit ei tosiaan kuivu viikon käyttämättömyyden jälkeen jne.


Siellä kirjastossa on tuskin koskaan ollut yhtäkään kuluttajatason romua tulostimena. Niin pöytäkoneissa, läppäreissä, tulostimissa ja vaikkapa verkkolaitteissa on olemassa erikseen edullisemmat kuluttajaluokan ja arvokkaammat yritystason mallit. Kannattaa ottaa asioista selvää.

Esimerkiksi läppäreistä hankkisin itse käytettynä samaan hintaan parin vuoden ikäisen asiallisen Lenovo Thinkpadin, kuin jonkun Acer Aspiren muoviruoskan Gigantin tarjouslaarista.
Tarvikkeilla rahastetaan ja samalla nappikuulokkeet ovat huonoja. Itse en ole päässyt nappikuulokkeiden kanssa vuotta pidemmälle, ennen kuin toisesta häviää ääni, onneksi takuu on monesti pelastanut ja sain uudet tilalle.

Läppärit ovat minulla ainakin kestäneet, toki yrytiskäyttöön myydään aina parempaa, tosin hintakin sen mukainen.
Niko L. sanoi…
Juurikin tuosta syystä itselläni on mustavalkolasertulostin. Sillä saa tulostettua asiakirjat, mitä tarvitsee, eikä tarvitse pelätä musteiden kuivumista. Väritulostusta aika vähän tarvitsee. Ja valokuvat teetän liikkeessä, turha niitä on ryhtyä itse tulostelemaan.
Samaa mieltä, itselläni ei tulostinta edes ole. Aika vähän nykyään täytyy mitään tulostaa, kun kaikki alkaa olla digitaalista. Aika monilla on monitoimilaite, nimenomaan skannauksen takia, niin myös tutuilla.

Itse en kuitenkaan ole tarvinnut, koska dokumentit voi skannata niinkin, että ottaa puhelimella kuvan ja lähettää vaikka asiakirjaa kaipaavalle yritykselle. Vaikkapa palaute edelliseltä työpaikalta uudelle mahdolliselle työn tarjoajalle.

Kännyköissä alkaa kuitenkin olla ihan hyvä tuo kuvanlaatu.
Anonyymi sanoi…
No ne mustekasetit, jotka tulevat uuden tulostimen kanssa ovat todella pieniä. Niillä ei siis tulosteta varmasti edes 100 sivua. Uudet erikseen ostettavat normaalit mustepatruunat taas ovat paljon isompia. Eli ei missään nimessä kannata ostaa uutta tulostinta pelkän uuden mustekasetin takia. Normaali mustekasetilla tulostaa n. 180 sivua ja XL kokoisella 300/400 sivua. Että tavis pärjää kyllä aika kauan tavallisilla mustekaseteilla, jollei nyt joka päivä tulostele papereita.
Hei, kiitos viestistä.

On totta, että XL-kokoisia kasetteja näkyy olevan. Olen noita suositellut muillekin, vaikka tietysti maksavat vähän enemmän. Kuvia ei näilläkään paljoa tulosta. Ne kannattaa edelleen teettää digikuvaamossa tai tallentaa tietokoneelle muistiin.

Jos tulostaa pelkkiä asiakirjoja, niin tulostaminen kotona voi olla edelleen järkevää.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä