Elämäni, josta ei tarvitsisi juuri lomailla

Elin vain elämää. Yritin löytää parisuhteen. Nyt hallitus vaihtuisi, mutta sama meno jatkuu. Haemme lyhytkestoista onnea tarpeettomista matkailuista, jatkuvista shoppailuista ja rikkinäisistä suhteistasi, joo. Menemme lähikahvilaan nopeille kakkukahveille, ja tunnin työpanos on pian menetetty erityiseen hetkeen. Kuuntelemme työmatkalla auton stereoita, jotka kertovat mistä seksilelujasi saa seuraavaksi. Parisuhde ei meillä toimi, mutta olenko suhteessa silti, koska se on yhteiskuntakuuluvuuden mittari.

Olen osa juoksumattoa. Istuin kahvilassa 10 minuuttia tuhlatakseni tunnin palkan vain kolme viikkoa sitten Kööpenhaminassa onneksi entisen ystävän kanssa. Oli poikkeuksellisen hurmaava. Nyt istumme kaikki työpaikoillaan maanantaista lauantaihin, jotta työkaveri kertoisi, mitä ihmettä ostaa työtauolla. Lapsi pääsee helpommalla, kaikki kiva menee jonkun muun piikkiin. Jos se helpottaa, kerron siitä nyt, et ole yksin. Hedonistinen oravanpyörä rasittaa omaa taloutta, mutta miten jättäydyn koko kisasta?

Olen minimalisti, mutta suhde maksimalistin kanssa ei vain onnistunut. Mies halusi aina enemmän; enemmän matkailua, enemmän ruokaa, enemmän jotain — minun kustannuksella. Vaikka ymmärrän, että kaikki eivät ole elämässä samalla viivalla, en voinut auttaa tarpeeksi. Kaikki mitä tein, oli turhaa ja tuskin sain edes kiitosta, lopulta kyllästyin koko asiaan nimeltä parisuhde. Ei se onnistu maksimalistin kanssa, eikä varsinkaan sellaisen kanssa, joka ei ollut tässä terve. Pakkasin ja häivyin omille poluille.

Jos et ole täysin homo, vaan biseksuaali, niin saman tien monoa. Tätä ei kuitenkaan minulle kerrottu, ja suhde oli muutenkin täyttä vuoristorataa, että oli nyt parhainta lähteä ilmoittamatta. En jaksa enää! INFJ:nä yritin aivan liian pitkään saada tätä suhdetta toimimaan, mutta narsistille mikään ei näköjään riitä. Ymmärrän, ja hyväksyn biseksuaalisuuden, mutta jos esitellään itseään pelkästään homona vuosi sitten ja seuraavana vasta kerrotaan, että "Hei, mites ois avoin suhde ja ehk muitakin tässä välissä?".
Heinäkuussa jätin hurmaavan mieheni, eli lähdin Jollaksesta viimeisen kerran, 14. päivänä. Paitsi, että hän käytti minua hyväksi taloudellisesti, hän valehteli minulle identiteetistään. En seurustele pettäjänne kanssa.
Nyt oli lähdettävä heti, koska tuhlaan aikaa sekä rahaa, eikä mies edes rakasta. Olen itsekin kadottanut tunteet häneen tajuttuani, että todellisuudessa rakastuin epävakaan persoonallisuuden kasvomaskiin.

Mieheni oli patologinen valehtelija ammattina, enkä usko hänen muuttuvan mahdollisesti koskaan.

Viisastut lukemalla jatkuvasti, masentunut nukkuu jo

Masentunut puolisoni oli hyvin usein niinkin väsynyt, että nukkui vain omalla sängyllään, kun tulisin katsomaan 250 kilometrin päästä hänen osin huonoa vointia. Avattuaan oven, miesparka lähti takaisin nukkumaan, niinpä aloin siivoamaan, pesemään astiat ja käynnistin vieläpä pesukoneen varmuutenne vuoksi. Koska hän eli täydellisessä sotkussa, pelkän kylpyhuoneen siivoaminen vei vähintään puolisen tuntia. Hommaa oli yksinkertaisesti, mutta pinttyneinkin lika lähti lentoonsa Auri Kanasen vinkeillä.

En ymmärrä miten jaksoin siivota niin pitkään hänen heräämättä lähellä menevään imuriin. Tämä oli sellaista aikaa, että oma selkäsi oli jatkuvasti kipeä liiasta työstä. Hänen herättyä en kuitenkaan saanut edes kiitostakaan, vaan pahimmillaan muita alan töitä, jotka häneltä olivat jääneet masennuksen takia tekemättä. Aluksi elelin hänen luona viikonkin kerrallaan, myöhemmin vain viikonloppuisin, sittenpä kävi tuuri etten käynyt enää juuri ollenkaan. Sain tarpeeksi. Mieheni luona ei ollut oikeaa tekemistä.

Niinpä rupesi lukemaan kirjoja hänen nukkuessa. Luin kaikki ne kirjat, joita halusin lukea jo pitkään. Tutustuin psykologiaan ja siihen kuinka masentunut epävakaa yrittää pilata kaiken. Ilman katumusta. Hän ei katunut koskaan sitäkään, että olin hänelle vain ja ainoastaan ilmainen terapeutti, joka kuunteli kaiken paskapuheen hänen suusta: sinusta että muista. Kirjoja lukemalla, kiitos kirjoille muuten, opin ymmärtämään että ehkä hän heijastelee itseään osoitellessaan muita. Syyllinen löytyi nyt lukemalla.

Luepa nyt kirjallisuutta ennen lähtöä

Suhteessa narsistin kanssa kannattaa huomata se, että masentunut, epävakaa ja ahdistunut persoona voi manipuloida sinua jatkuvasti saadakseen jotain ja vieläpä enemmän. Suosittelen kaikille lukemaan Psykopaatit ympärilläni -kirjaa, sillä se kertoisi psykopaatin kaikista pienistäkin tavoista manipuloida muita ihmisiä. En salaisi, olin joskus manipuloinnin kohde, ja vasta luettuani tämän kirjan ymmärrän vihdoin todella paljon paremmin kuinka tunnistaa törkeän manipuloinnin nopeammin nyt jatkossa.

Tällä kertaa en suosittelisi tätä kirjaa ostettavaksi, vaan enemmänkin lainattavaksi, sillä esimerkiksi Pirkkalan kunnankirjastostasi tämä taideteos löytyy napattavaksi heti. Voit toki hankkia tämän kirjan silloin, jos haluat sen täysin omaksi. Kirjasi osaisi kertoa varmasti paremmin narsistin harjoittamasta manipuloinnista kuin minä täällä blogissani. Voin kuitenkin kertoa blogissani omia kokemuksia siitä, kuinka päädyin, ja lopulta irtaannuin suhteestani narsistin kanssa. Eikä hän ollut edes psykopaatti.

Hänessä oli monia jo aiemmin mainittuja mielensairauksia, joiden takia hän heijasteli pahaa oloansa muihin, suhteen toinen puolisko tästä tietysti lopulta haluaa väsyneenä eroon. Ei kai kenenkään pitäisi nauttia sellaisista suhteistasi, jossa on jatkuvasti kiusattavana, mutta kiusaajasi kehtaa vielä kalastella kiusattavan resursseja. Narsisti, et todellakaan pärjää yksin, mutta itsetunnoltaan vahva sinä pystyisit kyllä vetäytymään ja pistämään pelit poikki. Niin tekisin itse ja nautitaanko nyt elämästänne täysillä.

Yksin olisi pienin paha, ei pikasuhteeseen paineestani

Olen ollut jo pitkään hyvä selviämään yksin ja nyt mietin miksi ihmeessä niin moni muu seurustelee rikkinäisissä parisuhteissasi, onko siitä viihdettä elämään? Halutaanko uskoa parempaan huomiseen? Parisuhde maksimalistien kanssa tarkoitti sitä, että olin automaattisesti vastuussa veloista. Oletettiin, että koska itse hoidin raha-asiaani koko ikäni moitteettomasti, oli pakkokin tukea laskujen maksussa. Siinä vaiheessa kun vastapuoli kävi kukkaroilla miltei jatkuvasti, pelkäsi pahinta. Ominta vararikkoa.

Työssä ei saanut olla menestyvä mies, koska toinen halusi olla sitä. Käskin opiskelemaan, mutta ei se ammattiopistojaan käynyt. Toinen vain nukkuisi sängyllään tekemättä mitään ja arvosteli muita, joilla meni ei vain pikkaisen, vaan paljonkin paremmin. Hän oli pennitön, joten jopa Pirkkalaan tulossa saisi avustaa. Tilasin menopaluut Paunulta, valitti hitaasta matkasta Valkeakosken kautta. Tilaa pikavuoron OnniBusilta, valitti jalkatiloista. Kokeiltiin heti lähijunaa, valitti junien seisovan pitkästi Riihimäellä.

Siis taksillako sinut pitäisi luokseni kuskata? Vapautta onko se, että voit lähteä rajattomasti töihin 31 euron kuukausihintaan Paunun ja Länkkärin busseilla arkisin, ja muidenkin matkojeni hoito vaikkapa ruokakauppaani onnistuisi täydellisesti. Peltilehmä ei ole koskaan kiinnostanut minua. Se on kalliskin, mutta linja-autoissa on tunnelmaa. Paunulainen bussikuski Mats oli säännöllisiä kuskeja Helsinkiin ja Helsingistä pois. Uskon, että vuositasolla rahaa on tuotu firmaan yli 1 000 euroa, mutta nytkö tyssää.

Juhannuksena me viimeisellä matkalla

Enää ei ole tarve kullalle mennä tai mieheni tuloja kustantaa. Voi keskittyä töihin ja tienata. Olen aina rakastanut hyvää työtä, jota tehdään arkisin toimistoaikaan, koska se antaa vapautta iltoihin ja vieläpä viikonloppuihini. Työ antaa elämälleni suuntaa. Moni ei ole tyytyväinen omaan työhönsä. Olenkin aina sanonut, pitäisikö etsiä parempaa työtä? Onhan olemassa työtä, joka kiinnostaa enemmän. Elämässäsi ei kannata, vaan pitää olla positiivinen, samaa tulee odottaa myös kumppaniltaan. Vikojakin saa olla.

Jos suhde ei parane, niin ainoa tapa on lähteä siitä pois. Etenkin silloin, kun kokee olevansa jatkuvasti antavana osapuolena. Se rasittaa, vaikka olisi mieleltään terve. Kenenkään ei pitäisi kuunnella jatkuvia avautumisia siitä, kuinka puolisollasi menee jatkuvasti huonommin, ja siitä syystä on taas ojennettava rahaa. Kenenkään ei pidä alistua kontrolliin, jossa mitään en saa tehdä, ja kaikki mitä saat tehdä — on jatkuvan tyytymättömyyden perusta. Kauhuleffa, minkä viimeksi katsoin, oli hänestä täyttä paskaa.

Kaikki oli negatiivista hänen ympäristöissä, että se piti purkaa parempiin ihmisiin. Kaikesta se valitti. Luulitko löytäneesi unelmiesi miehen? Tuossa voisi olla ihminen, jolla on kaksi tai kolme maskia, joita itsekin rakastin. Sitten tajusin, että siinä oli jotain epämääräistä. Jotain, minkä jätin nyt taakseni. Enkä välitä, vaikka hän vaikutti unelmieni supermieheltä. Jotain rajaa sentään, huh. Jotain rajaa siihen, mitä joutui viikoittain kestämään. Kaikki sanomiseni ja ratkaisuyritykseni joutuivat tarkkuusammuntaan.

Himoshoppaajat laittavat tilit kuiville, seksi ei pelasta

Maksimalisti eli tyypillisen suuressa kaksiossasi yksin. Hänen koti saattoi tuntua varastolta ajoittain. Tuntui, että kodissa ei ollut sopivaa väylää matkalla keittiöön, sillä laatikot olivat tielläsi jatkuvasti. En ihmettele, miksi tällaiset ihmiset ovat veloissa. Halutaan näyttää vaurautta, kertomatta mitään muille, että velkaakin on ja luottotiedot pahimmillaan mennyt jo viime jouluna. Maksimalistini ei ymmärtänyt taloutta. Hän kulutti kaiken lyhytaikaisiin iloihin Ikeassa ja jätti arjen laskut täysin muiden kontoille.

Jyri ei niitä laskuja suostunut enää maksamaan. Et voi paikata parisuhteessa jatkuvasti toista. Mitä en ole aiheuttanut itse, en myöskään lähde korjauttamaan, vaikka tiesin tuon aiheuttavan kumppanissani suurta raivoa ja vihaa minua kohtaan. Olin kuulemma narsisti, koska en maksanut velkojasi pois, enkä suostunut auttamaan laskuissa määräänsä enempää. Enkä usko olleeni ainoa tässä kurjassa suhteessa. Kumppania ei kiinnostanut retki luontoon, vaan hänen näkemys oli matka Belgiaan sinun masseilla.

Parisuhde maksimalistien kanssa minimalistina on rankkaa. Tulet sanomaan kaikelle kyllä ja samalla sinustakin saattaa tulla Ikean (tai muun kaupan) vierailluin asiakas. Pahimmillaan saatat jopa kilpailla rakkaasi kanssa kenen kotona on viihtyisämpää. Huomaat tässä kisassa kylläkin melko pian, että tämä kyseinen ihminen ei edes arvosta mitään, ja Ikealla kaikki turha uhrautuminen parempaan kotiin tulee keräämään entistä enemmän haukkuja. Ikeakin muisti 10 % alennuksella, ostit hänelle melko paljon!

Tee enemmän. Voit voittaa jos haluat

Sain tarpeeksi ihan tänä päivänä ja sanon kyllä, että voisi tulla ensi viikonloppuna kylään taas. Sitä ei kuitenkaan tapahdu nyt. Kirjoitinko myös jäähyväiskirjeen, johon mieheni reagoi varsin voimakkaasti. Hän lupasi pilata työasiani nyt ja mitä kaikkea muutakin. Tällaisille ihmisille olisi helpompaa osoitella muita sen sijaan että katsottaisiin itseään lähimmästä peilistä. Joka aamut nousen nimittäin ylös, juon aamuteet ja viiton Paunulle työmatkalla. Vähän luulen, että enimmäkseen hän pilaa omaa maailmaa.

Nautin hienosta elämästäni täysillä, yksin tai porukassa, minulla on hauskoja harrastuksia, rakastan elektronista tanssimusiikkia ja minullako on läheinen suhde: lähiluontooni. Nautin oikein lämpimistä saunakerroista naapurini kanssa viikoittain joutumatta vaikeuksiin keskustelujen aikana. Tunnistatko itsesi? Saatat olla täysin normaali ihminen, joka ei vain tule toimeen itseään täynnä olevien narsistien kanssa, sillä suojelet itseäsi pahalta. Silloin jos tilanne on aidosti tässä, niin kävelet suhteestasi pois.

Mikään ei ole rasittavampaa kuin elää suhteissani, jossa on toiselle lähinnä käyttöesine, eikä mikään rakkauden kohde. Olet nyt yrittänyt sopeutua tähän yhteiskuntaan tovi hakeutumalla jo parisuhteisiin, puolalaisen Konradin kanssa ja helsinkiläisen Christianin kanssa, mutta ne eivät ole toimineet. Aluissa juna kulki hyvin, mutta johonkin se matka aina tyssäsi, kun et kelvannutkaan enää sille toiselle. Päätin rohkeasti, että en jatkossa etsisi ystäviä tai miehiä. Aion erakoitua, kuntoutua tuosta kaikesta ja elää.

Mielekäs työni vapauttaa lomasta, lomasta en lomaile

Työyhteisössä huomaa lähes jatkuvasti, että ihmiset iloitsevat lomistaan. On pakko kiertää kaikkialla kertoakseen, että huomenna lähden sitten lomalle. Itsehän en tykkää puhua näistä, koska koen ettei se kumminkaan ketään kiinnosta. Ei tuo ainakaan kiinnosta minua, että joku tulee kertomaan lomastaan, kun oma loma on vielä pitämättä tai kaukana edessä. Mietin itse asiassa salaa, että uskoisin nyt jääväni lähivuosina sapattivapaalle. Silloin kun vapaalle jäisin, poistun vähin äänin kertomatta asiasta töissä.

Facebookista poistui yli vuosi sitten, ja se on ollut aika vapauttavaa. En enää ota valokuvia matkoilla. Minun ei tarvitse näyttää kenellekään Instagramissa tai jossain käyneeni matkoilla. Korkeintaan tässä blogissa, koska ilman kuvia blogi olisi aika tylsä. Moni kuitenkin janoaa lomaa. Lomaa mietitään pitkin vuotta, kuinka arki olisi parempi lomaviikon tai parin jälkeen? Miettimättä jää vaikuttaako loma töihin pysyvästi. Jos työtään ei rakasta aidosti, on ehkä aika vaihtaa sitä työtä oman lomakohteenne sijasta.

Silloin ei tarvitse jatkuvaa lomaa töistään. Vietit vuosia arkistonhoitajana rakastaen sitäkin työtä. Nyt teen työtä tietotekniikan parissasi, mistä olen unelmoinut jo vuosikymmeniä, tietokoneet ja puhelimet ovat elämäntapojani. Silti pärjäilen oikein hyvin ilman nopeaa internetiäni luonnossa tai ihanan Väinö Paunun paikallisbussissa kotiin. Vapautta on se, ettei tarvitse selitellä sitä kenellekään. Vapautta on se, että voin kirjoittaa blogiini silloin kun haluan. Vapautta, jota monilla ei ole, rikkinäisissä suhteissasi.

Huonoon suhteeseen ei kannata jäädä

Sanoin siis moido viimeiselle ystävälleni, höh. Hän ei ollut aikani arvoinen. Etenet elämässä, enkä jää sohvalle makaamaan, vaikka ulkona olisi sadetta, tuulta tai tyytymättömiä ihmisiä. Aina voisit olla tuo valo, joka piristää. Valo, joka ei sammu. Mikä parasta, siellä voi olla sellainen. Jos sairastelet tänäänkin kurjaa masennusta, käyt terapioissa. Jos sinua ahdistaa, juttele hoitohenkilökunnan kanssa. Kukaan ei tule kotoa hakemaan. Jos kaipaa rakkautta, rakasta ensin itseäsi, sillä muuten mikään suhde ei toimi.

Kyllästyin nopeasti narsistisuhteeseen, joka oli todella yksipuolinen, jouduin lähes itse panostamaan toisen eläessä omissa oloissaan tekemättä mitään suhteemme eteen. En pidä siitä, enkä tarvitse sitä ja voin paremmin omillani. Tärkeintä on ajatella niin, että lomat ei saa rakastamaan enemmän työtä jota vihaat, eikä puoliso saa rakastamaan enemmän itseäsi. Hauras itsetunto on kumppanilla myrkkyä. Nyt tiedän, miksei hän koskaan rakastanut meitä aidolla tavalla. Hänen olisi pitänyt rakastaa eka itseään.

Sanotaan, että onko vain yksi elämä, siksi en enää tuhlaa aikaani rikkinäisiin suhteisiin. Kuulit aivan riittävästi haukkuja kaikista pikavuoroyhtiöistäsi valtatiellä 3, mutta Länsilinjoja ei tuolloinkaan vielä kulkenut pikana, joten en voinut tarjota kyytiä. Nyt kulkee niitä ja oli ihan hyvää kyytiä, testasin. Enkä lopultakaan tiedä, olisiko hänelle kelvannut edes Osmo Ahon ainutlaatuinen Pohjanmaan Pikavuorosi, Kampista Tampereelle ja siitä Pohjanmaalle. Rupesi miettimään, että onko tarjontaa jo vähän liikaa.

Bussifani on matkassa? Vapauteen tällä viidellä syyllä

Sanoja ei ole löytämään sitäkään kiitollisuutta, jota parhaillaan koen, että Nobina, HSL, Väinö Paunu, Tampereen kaupunkiliikenne ja Väinö Paunu kuljettivat kotiin. Takaisin ei kannata onneksi mennä...
  1. Tärkein syy lähteä oli erityisesti taloudellinen väkivalta. Hän lapioi säästöistä ja käyttötililtäsi satasia kuukaudessa. Vaikka ostin masennuslääkkeitä hänelle, hän vaati ostamaan lisäksi jotain muuta. Hän kehtaa kysyä palveluksia heti käveltyään apteekista maksamani lääkkeet kourassa.
  2. Toinen syy lähteä oli varmaan sitten se, että mies oli biseksuaali. Minua ei haittaa, että joku on biseksuaali, mutta tästä pitää kertoa treffeillä, eikä vasta vuoden päästä. Patologinen valehtelija esiintyi treffeillä homona, mutta myöhemmin oli ilmoittanut lähtevänsä tapaamaan muitakin.
  3. Kolmas syy lähteä on ehkä se, että taidat olla liian läheisriippuvainen. Sinusta ystävyys voisi olla loputon, sillä osaan sellaisia rakentaa. Hän ei sitä kunnioita, vaan käyttää uskollisuuttani hyväksi. Se näkyy arjessani, kukapa muu olisi niin uskollinen, että käyttäisi Nyssessäkin pelkkää Paunua.
  4. Et halua juoda kotikaljat on neljäs syy. Hänen luona tulee aina juotua, koska hän haluaisi ostella rahoillani väkeviä juomia. Hän suuttuu, jos en suostu ostamaan siitä mitä hän haluaa. En toki juo humalaan, mutta juon tässä yhteydessä vastoin tahtoa. En halua juoda alkoholia, en sitä tarvitse.
  5. Viides syy lähtöön oli seksin kuivuminen. Eipä riitä, että sitä on joskus ollut. Minusta suhteeseen kuuluu läheisyys. Silloin kun sitä oli, toiminta oli hänen kanssa robottimaista. Ehkä en sittenkään menetä paljoa, kulta muun muassa kieltäytyi halaamasta, joka normaalisti kuuluu läheisyyteen.
Näin pääsit narsistin kynsistä jo 14. heinäkuuta 2019: Linjalla 85 Jollaksesta Herttoniemeen (Nobina), metrolla Herttoniemestä Kamppiin, pikavuorolla Helsingistä Tampereelle (Väinö Paunu Oy) ja linjoilla 1B kotiin Pirkkalaan (Väinö Paunu Oy, #148). Olihan siinä ihan helvetisti kilometrejä, mutta vapaudella ei ole koskaan hintaa! Kai mieheni tulee tänne valittamaan, että en edes välitä kysyä mitä sille nykyään kuuluu. Oli ilostuttavaa, ja takaisin en ole varmuudella menossa Jollakseeni. Show ei ole sen arvoista!

Yhteenveto: ne traumat eivät oikeuta sikamaisuuteen

Vapautta on se, että ei ole enää sellaisten ihmisten orja. He voisivat olla epävakaita, masentuneitakin, ahdistuneita tai jopa narsisteja, mutta jos jatkat tällaista suhdetta, vannon että tulevaisuudessa sinulla saattaa olla samoja oirekuvia. Jotkut ihmiset haluavat pilata toisia, koska he ovat kärsineet vähemmän. Nyt on sinun vuoro. Tästä syystä suosittelen kaikille kävelemään, tällaisista suhteista. Ansaitset paljon parempaa, ja vaikka jäisit yksin, olet kertomassa kumppaneillesi että selviät. Olet juuri nyt vahvempi.

Oli kyllästynyt ottamaan häntä vastaan kotonani. Hän valtasi sängyn, eikä lainkaan ymmärtänyt sitä, että vierailla nukutaan siellä missä sanotaan. Näin olen oppinut nukkumaan jo vuosiasi mummolla. Jos paikka ei olekaan verrattavissa mukavaan sänkyyn kotona, niin ei se niin haittaa minua. Lisäksi minua ärsytti se, että mieheni valitti Pirkkalassa vartin vuorovälejä. Nauroit jo, koska ei miellyttänyt sitä edes Helsingin kymmenen minuutin vuoroväli Nobinan linjalla 85. Narsistille ei kelpaa sitten nyt mikään!

Hei, olisiko hänellä sitten kiinnostusta tulla testaamaan Pirkkalan tulevia vuorovälejä? Pirkkalalla ja Tampereella on niin paljon rahaa, että meinaavat lähivuosina pistää busseja tänne Pirkkalaan keskelle ei mitään: 7.5 minuutin välein. Olisi kiinnostavaa kuulla, kelpaisiko sekään. Kyllähän syitä valitukselle aina keksii, vähintäänkin 30 sekuntia myöhässä tai että ovi sulkeutui edestä. Älä ymmärrä väärin, kyllä itsekin ihmettelisin, jos Nysse kehtaisi haudata Paunun nyt halpamaiseen kilpailutuslainsäädäntöön.

Valta on poissa, ja voit olla niin minimalisti kuin haluat. Myös tienaamasi raha on rehellisesti sinun. Älä mene narsistien lankaan, että jos sinulla menee paremmin, sinun olisi autettava heitä rahallisesti. Ennen pitkään sinä olet hän, joka tarvitsee masennuslääkkeitä, terapiaa ja ennen kaikkea rahoja. Mitä aiemmin kävelet tällaisesta suhteesta, sen nopeammin toivut, ja alat elää niin kuin kuuluu. Hiljaisuus ja rauha, minkä viaton nettilippu pikavuorooni antaa, on verrattavissa loputtomaan lomaan arjessa.

Ansaitset elämältä jotain paljon suurempaa, kun vähemmistö on sen takana. Nyt on niin. (Eikä sinun tarvitse etsiä narsistia piiloistaan). Sitä on tullut välillä ihmeteltyä, että miten mieheeni saa yhteyden. Ei vastaa luuriini, ei avaa ovia, eikä ota siivousapuja vastaan. Tuntui, että olin hänelle pelkkää ilmaa.

Onneksi pääsi kierteet katkaisemaan, sillä joskus mieheni viesti kuin mitään olisi tapahtunutkaan.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä