Löydätkö lisäaikaa Caruna-epidemioille

Jokainen tietää että juuri nyt ja viikkoja putkeen jutellaan epidemiasta. Sen nimi on Corona-pandemia. Pidempään ollut epidemia Suomessa on kuitenkin tuttu Caruna. Caruna-epidemiassa maksamme liian paljon sähköstä. Mitä kommentoit, kysyn. Coronaan voi toki sairastua, mutta Carunasta kärsit vuosia. Kukaan ei välitä, eivät edes samaiset nettilehdet, jotka rummuttavat taukoamatta koronatartunnoista. Korona ei leviä nykyään missään muualla kuin lehdissänne. Ei edes talvilomalla, saati sitten kesäisin.

Mediassa uhkaillaan ikävillä kuolemilla, ehkä joku meistä on seuraava potilas. Älähän anna kuitenkaan pelolle suurta valtaa. Ulkona liikkumista on nyt rajoitettu, mutta autottomana minun on pakko käyttää linja-autoja. Vihreä kansanedustaja ei tajua, että kaikilla ei ole vielä sähköautoja. Näin 15. maaliskuuta palasin tutusta saunasta kotiin, ja sattui kohdalle mukava jo hyvinkin tutuksi tullut kuski. Paunulainen naiskuski. Ammattilaisella oli maski kasvoilla, ja sen lisäksi hän sanoi, että etupenkille saa istua heti.

Epidemian suuresta uhasta huolimatta jäin mielelläni etupenkkiin juttelemaan. Juttelimme Coronasta. Naiskuskin mukaan mediasi on mennyt liian pitkälle. Ihmiset hamstraavat vessapaperia, vaikka se on vähiten tarvittava asia, kun olet kuumeessa kotivuoteella. Kuski pahoitteli omaa muutaman minuutin myöhästymistä, sillä kireillä aikatauluilla ei ehdi edes vessaan, joten kävimme vetämässä pikku lenkin ABC:llä. Kyseinen hetki oli ainutlaatuinen minulle, koska olin yksin paunulaisessa koronan keskellä.

Kuljettajani poikkesi hieman tavanomaiselta reitiltään, että pääsi hoitamaan normaaleja asioita. Tästä eivät sanomat kerro, että on olemassa tiukkoja aikatauluja, ja päätepysäkkejä ilman vessaa. Koronasta kerrotaan massoille ilman taukojasi, jotteivät oikeat ongelmat näkisi päivänvalon roskalehdissä. Pidän sitä kuitenkin tarpeellisena, että linja-auto voi ajaa vaikka kuinka myöhässä, kunhan kuljettajallani on kaikki hyvin. Vuokrakotiin saapuminen viisi minuuttia myöhässä ei ole haitannut minua nyt yhtään!
Paunulainen naiskuski ei ehdi aina vuorojen välissä edes vessaan myöhästymättä. Joskus on ihan pakko ajaa myöhässä 1B-vuoron aloituspysäkille vessatauon jälkeen läheiseltä huoltoasemaltanne.
Tämä on tuttua varmasti muillekin kuljettajilleni, mutta sanonpa sen suoraan, että teette hienoa työtä. Työtä, jossa autoton bussifani pääsee Lidliin tai Lapinniemen kylpylään, eikä se myöhästys haittaa!

Minusta on ihanaa, että kuljettajalla on motivaatio huipussaan, ja ajetaan aina tilanteen mukaan.

Kaikki puhuvat: älä mene ulos ja pese kädet, osaatko?

Etupenkillä oli hyvin aikaa miettiä, kunnes kuski palasi. Vaikka tiesimme, että Vaitista ei bussiin nouse ketään, hänen oli pakko jatkaa tuonne. Se myöhästytti meitä parilla minuutilla. 1C, joka vaihtuu linjaan 1B on niin pitkä reitti, että päätepysäkillä ei ole aikaa seistä. Bussikuskini arki on jo kovin kiireistä, kun itse teen lähinnä etätöitä pandemian keskellä. Naiskuski piti tuota iloisena juttuna kannaltani. Näinpä, mutta toistaiseksi busseja ei voi ajaa etänä. Meitä nauratti myös se, että käsihygienia on otsikoissa.

Minkälaisina ihmisinä meitä oikein täällä pidetään, jos hallitus kuvittelee, ettemme osaa pestä käsiä. Osaammeko enää äänestää? Tänä aikana hallitus on nyt kieltänyt meiltä kaiken: uimahallit ovat kiinni, leffateatterini ovat kiinni ja isoihin joukkoihin ei saa kokoontua. Toisaalta mikäli tuo alkoholi maistuu hyvin, tervetuloa klubiin tai lähipubiin. Jos kielletään, niin miksei kielletä sitten kaikkea? Ravintolassa voidaan syödä ihmeen hyvin 30 eurolla, mutta samalla rahalla syö kotioloissa viikon, jospa toisenkin.

Toisaalta mitä voisitte ostaa kaupasta juuri nyt? Ihmisistä on tullut leipureita, koska jauhot ovat loppu. Leipureilta kuitenkin pääsi unohtumaan, että leipäsi tarvitsee hiivaa, ja sitä oli lähi-Lidlissä riittämiin. Vessapapereistasi oli hyvin pulaa, vaikka voimme nauttia Bidee-suihkusta vieressä. Vettä hamstrattiin kanistereissa, vaikka vesihana ei ole ainakaan minulla rikki. Lihaa, kanoja, kalaa ostettiin miettimättä, mutta tehokkaan tuotannon takia sitä tulee aina lisää. Kävisin myöhemmin, ja ostaisin tuoreempaa.

Sähkö on maailmalla kallista

Kauan emme jutelleet, koska hyvässä seurassa minuutti on sekunteja ja tunti on minuutteja. Lopuksesi kiittelin naiskuskia hyvästä työstäsi, että autottomanakin pääsee jonnekin, ja sain kuulla vielä runsaat illanjatkot. Tällaista ei kuule edes satukirjoista, mutta tämä kuski on juuri oikeassa ammatissa. Eniten mietin sitä hetkeä, kun juteltiin Coronasta sekä hänen arjesta kuljettajana. Paunu on ilmeisesti parasta työpaikkana, koska hän oli tullut firmalle Länsilinjoilta. Uskoisin, että tästä tuli suuri menetys heille.

Corona-etätyö alkoi meillä hyvin. IT-osasto pyörii jo etänä. Meitä ei rajoita muu kuin netin toimivuus työtehtävissämme. Kotoa toimimalla säästin aikaa, niinpä aloittelin jo seitsemältä. Päätin työt kahden maissa ja lähdin Paunun bussilla reissuun. Ennen viittomista en edes tiennyt mitään kuskista, kunnes lähempänä huomasin hänet. Naiskuski, joka oli oikeassa ammatissa. Tervehdin häntä ja jatkettiin siitä mihin sunnuntaina jäätiin. Maanantai oli parhaimpia koskaan, koska matkustin kotilinjani loppuun.

Mitähän ihmeellistä siinä oikein on, että matkustaja juttelee kuskille? Se oli mahtavaa aikaa, kun ääntä kuului ihan koko ajan, että takana olevat istuivat ihmeissään kun juttelimme sähköbusseista, Pohjolan busseista, työmaista ja työpäivistä. Emme jutelleet koronasta sanallakaan, koska nämä aiheet olivat jo mielestämme niin kuluneet. Mediassa siitä puhutaan kaikkialla, mutta emme pelkää erottua massasta. Sähköbussi kiinnosti meitä sen verran enemmän, että muusta ei ollut rohkeutta jutella vielä hetkeen.

Kangasalla: viimeisistä vessapaperisäkeistä tappelua!

Saavuin kaupungin Prismalle, mutta halusin samalla kyydillä takaisin. Sovittiin, että tulen kello 16.00 takaisin, koska hän lounastaa vielä hetkensä. Kävelin lenkin ja näin omin silmin kuinka viisaat ihmiset tappelivat viimeisestä vessapaperisäkistään. Näin omin silmin kuinka vesipulloista olikin pulaa, mutta kukaan ei ole kuitenkaan puhunut liian kalliista sähköstään. Ketään ei kiinnosta sellainen juttu, koska liian kalliiseen sähköön ei todellakaan kuole, eikä se aiheuta pelkoa vuodeosastolleen joutumisesta.

Sekuntiakaan aiemmin naiskuski ei ole lähtenyt, vaikka tulin viime tippaan. Paluumatka meni pääosin rauhallisesti, mutta ennen poistumista kotilinjan toisessa päässä juttelin vielä hetken oikein hienoista maisemista. Kyseiselle kuljettajalle ne ovat äärimmäisen tuttuja, koska linjapaketissa on tällä hetkellä vain yksi linja. Samalla tulin miettineeksi mitä muuta hienoa elämässä on: minulla on koti, minulla on työ, minulla on polkupyörä ja minulla on bussikortti. En ole masentunut nauttien Paunun kyydeistä.

Hallitus on yrittänyt koko ajan viedä aitoa vapautta meiltä. Kouluja on suljettu, lentoja on peruttu, eikä uimahalliin pääse. Myöskään leffojen hauskaan katseluun kaupungilla ei ole tällä hetkellä tilaisuuttasi. Suurhallien sulkeminen tilapäisesti oli minulle kova pala, koska erosin noin yhdeksän kuukautta sitten narsistista. Tammikuun ensimmäisenä päivänä tein järeän lupauksen elämääni? Joka toinen perjantai uimahallissa työpäiväni jälkeen. Maaliskuussa tähän tuli loppu, mutta en lopeta unelmaani kesken.

Ilman autoa löytyy huippukuntoa

Muutin tapahtumaani. Idea on jatkossa mitä tahansa urheilua, jotta paino laskee vielä. Ensimmäisenä uimahalliton perjantai sisälsi tunnin kävelyä Pirkkalan metsienne halki Toivioon. Toisena perjantaina pyöräilin koko tunnin ajan. Jatkossa voisin myös sekoittaa juoksun kävelyyn, mutta periksi en antaisi. Vasemmistolainen hallitus ei saa minua pysähtymään kotisohvalla. En halua masentua neljän seinän taakse. Nautin siitä, että elämässäni tapahtuu koko ajan. Toivon, että epidemiatilanne rauhoittuisi.

Samalla en voi olla valitettavasti huomaamatta kuinka ihan joka paikassa Coronaa mainostetaan niin työpaikalla kuin vapaa-ajalla lehdissä. Vaikka uskon, että epidemia on aito, niin paljon paremmin voin silloin kun en seuraa jatkuvasti uutisiasi. Olen huomannut, että ilman uutisia oma vointi on parempaa. Pystyn nauttimaan usein silloinkin, kun muut eivät. En pelkää, en huolestu, vaan yritän ottaa ilon irti jokaisesta päivästä. Silti kotona oleminen tulee olemaan etätyön takia päivittäistä vielä viikkojanne.

Etätyö on mahtava, mutta ihmiskontaktit jäävät. Samalla jäävät pois rakkaat bussimatkat töihinne ja töistä kotiin. Pyrin kuitenkin käyttämään busseja vapaa-ajalla, sillä olenhan maksanut bussikortista vuodeksi. Sähkönkulutus kasvaa, mutta lentoja perutaan koko ajan. Alkuperäinen tarkoitus oli lähteä Saksaan perinteitä kunnioittamaan, mutta epidemia sai harkitsemaan kotimaista vaihtoehtoa. Myös kotimainen vaihtoehto peruuntui, ja nykyään ajattelin jatkaa aiemmin sovittua matkailulakkoani.

Matkailulakkosi jatkuu myös tänä vuonna, se toimii jo

Jos lähdetään nyt siitä että myös kotona istuminen maksaa rahaa. Kiitos Caruna-epidemian, maksan silloinkin sähköstä, vaikka päävirtakytkin on Pois-asennossa. Omalla kohdalla voidaan puhua Elenia-epidemiasta, mutta vaikka se on minusta kallis, Caruna on vieläkin kalliimpaa. Sähköä tarvitsin myös silloin, kun tilasin matkailulipun Kuopioon. Tiesin, että lentoja tullaan perumaan, vaikka agendani oli nauttia kovista Hardstyle-bileistä joka toinen vuosi. Viimeksi vierailin tanssimassa 2018 sekä 2016.

Pääsiäisen aikaan 2020 unelmani oli toteutua, kunnes tuli Corona-virus tähän maailmaan. Onneksi en tilannut vielä mitään, koska kyseinen lento Düsseldorfiin on peruttu. Myös tapahtuma voidaan perua, mikäli saksalaisviranomaiset niin haluavat. Niinpä päätin jo helmikuussa kokea mistä onkaan Kuopio tehty. Idea oli lähteä uimaan ja nauttimaan kolmesta yöstä hotellissa. Maaliskuussa OnniBus.comilta saapui yllätys: tilaamiani vuoroja ei tuosta liikennöidä, joten en pääsisi enää edes Pohjois-Savoon.

Liput hyvitetään tuleviin matkoihin, mutta hotellista hain täyttä hyvitystä. Corona-epidemiamme sai miettimään onko matkailu hotellia vaatien kaikki kaikessa? Mihin muuhun voisin käyttää 207 euroa, joiden avulla olisin päässyt nukkumaan öitä Kuopiossa. Täällä saan asua samalla rahalla lähes puolet kuukaudesta. Itse asiassa toivon että ihmiset tajuavat sen itsekin, että lentomatkailu ei voi olla ainoa tie onneenne. Näillä näkymin loppuvuoteni menee kuten tähänkin asti: vähin reissuin kotimaassa.

Hardstyle soi mobiiliverkosta kävellessä

En tiedä onko minussa vikoja. Ahdistun siitä, että myöhästyisin lentokentällesi. Enkä tiedä kaipaanko oikeasti mitään vaihtelua normaaliin elämääni, josta nautin joka päivä. Minulle riittää se, että minulla on koti, hyvä sisustus, polkupyörä, työpaikka ja elektronista tanssimusiikkia. Lentokenttä ei voine olla ratkaisu parisuhdeongelmiinne. Lentokenttä ei voi olla ratkaisu työkuormaan. Lentokenttä ei voisi olla ratkaisu sujuvaan arkeeni. Tyytyväisyys ei tule tuhlaamalla koskaan, siksi uskoisin matkailulakkoon.

Olen kiitollinen matkailulakolle, joka alkoi vuodesta 2019 virallisemmin, ainakin jos blogiani luet. Olen säästänyt tosi paljon lennoista sekä hotelleista. Olen säästänyt sillä, että ei ole tarvinnut ostaa tuliaisia itselle tai sukulaisille. Entä minkälaisia matkailuja tulisin sallimaan itselleni jatkossa ja kuinka usein? Pääasiallinen matkailu minulla tapahtuu jatkossa Nyssen kausikorteilla AB-vyöhykkeellä. Noin kerran kuukaudessa saanen käydä muilla paikkakunnilla Suomessa, vaikkapa jo Valkeakosken liikenteellä.

Lentomatkojani tulen varmasti joskus tekemään, mutta hallitusti kerran muutamassa vuodessa. Tällä hetkellä sallin muutaman päiväreissun Viroon vuodessa esimerkiksi kuuden kuukauden välein. Vaikka saisin töistä lomaa, viettäisin sen todennäköisesti Thaimaan sijasta AB-vyöhykkeellä tamperelaisissa maisemissa. Olen paljasjalkainen tamperelainen Pirkkalasta, aina. Suosittelen tuota samaa muillekin: lentämällä saastutat, mikä oli yksi syy vähentää lentomatkailuani suosimalla omaa matkailulakkoa.

Sähkökulutus säästäväisellä minimalistilla kaksioissa

Muutin opiskelija-asuntolasta Pirkkalaan, mutta nuorena 21-vuotiaana sähköasiat eivät kiinnostaneet pätkääkään. Eivät varsinkaan, kun opiskelija-asuntolan soluun kuului lenkkisauna ja rajaton vesi sekä sähkö. Tiesin jotain ns. Caruna-Pekasta, joka osaltaan myötävaikutti siihen, että maksamme nykyään poskettomia hintoja sähköstäsi. Opiskelija-asuntolassa ei tosiaan TV:n päälläolo haitannut, eikä järeä pöytäkone, ja vatkainta sai käyttää miten huvitti. Vuokrasi oli opiskelijalle 199 euroa kuukaudessa.

Olihan tuossa tietysti perää, että vuokrani olisi todennäköisesti enemmän, kuin tuo 199 euroa. Silloin maksaisin tästä kaikesta käytön mukaan. Tietokone oli koko ajan päällä, tuuletin hurisi läpi päivän ja yön, eikä millään jaksanut sammuttaa. Muutin omilleni vain vuoden 2012 aikana, joten jo kahdeksassa kuukaudessa kulutus oli yli 1 000 kWh. Kokonainen vuosi rokotti kulutusta kunnolla. Oli pakko toimia. Tietokone ei ole enää pyörinyt läpi päivän ja yön, esineestä oli pian tarkoitus luopua nyt kokonaan.

Sain vanhasta pelitietokoneesta n. 250 euroa, joten uuteen tietokoneeseen ei tarvinnut enää 500 euroa. Riitti, jos säästöistä bongasi ylimääräiset 249 euroa, joten sain ostaa 499 euron läppärin. Kulutus laski heti, sitten tajusin luopua televisiosta ja soittimesta, joiden avulla 24, Crisis että 4400 on aina katsottu loppuun. Sarjojen putoaminen elämästä sai säästämään rahaa muualla. En enää tarvinnut Netflixiä. Se sai nauttimaan rahasta aiempaa pidempään, koska säästäväinen minimalisti ei omia rahoja tuhlaa.

Sähkö, onko enää rikkaiden herkkua

Kulutusgraafi näyttää, että muutos on järjetön, mutta tarpeen. Elenia rokottaa asiakkaitaan aina, joten pelkkä sähkön siirto on käytännössä suurin osa laskuista, peräti 19,67 euroa kuukaudessa. Itse kulutus ja sähkön verotus on hiuskarvan varassa koko laskulla. Kuulin, että Caruna on vieläkin kalliimpi. Kiitos tästä ilosta Pekka Haavistolle, joka oli vaikuttamassa sähköverkkojen myyntiin. Nyt saisimme maksaa poskettomia summia, vaikka olemme säästäväisiä minimalisteja, emmekä ilmeisesti näin turhaan.

Jotakin tapahtui selkeästi vuoden 2019 loppua kohti, että kulutus on lähtenyt jälleen nousuun. Tämän taklasin nopeasti vuoden 2020 aikana, jolloin vuosikulutus näyttää olevan tuhannen kWh:n tienoilla. Tulen alittamaan aiemmat käyrät vuoden 2020 aikana, vaikka tiedän oikein hyvin, että siirtomaksuni tulee olemaan edelleen suurin kustannus. On oikeastaan aivan se ja sama säästätkö vai et. Lasku tulee aina isona, kWh-säästö on miltei merkityksetön laskulla. Elenian kalliissa sähköverkossa, juurikin.

Laskua tulee pitkässä kaavassa aina, sillä vuoden 2012 kulutusarvio oli 1 500 kWh. Toteutunut kulutus vuoden 2019 aikana oli vain 1 001 kWh. Tämä saattaa nousta hieman vuoden 2020 aikana, koska etätyö tulee aina jäädäkseen, näin luulen. Jos pääsen sapattivapaalle, kulutus tulee pysymään samana, koska tulen tekemään töitä blogini parissa. Työ vaatii paljon sähköä, joka edelleen maksaa paljon. Näin täällä Elenian verkossa, mites Caruna, Fortum sekä kaikki muut? Ikävää vai iloista maksella niitä laskujasi?

Yhteenveto: maskilla tai ilman, linja-autolla pääsee jo

Puhukaamme epidemiasta. Mikään ei kannata. Väärin. Kotona istumisen toimettomuus masentaa. Jos pelkäät elantosi kohtaloa niin aloita pienestä yrittäjyydestä. Jos sinulla ei ole vieläkään säästöjäsi, niin nyt on korkea aika aloittaa ja varautua näin seuraavaan epidemiaan. Jos istuisin vain kotona lukiessani näitä roskalehtiä, olisin varmasti makuulla aamusta noin iltamyöhään. Sehän ei palauta mitään hyvää parhaaseen elämääsi. Uimahallisi on ehkä kiinni, mutta pääseehän sitä piakkoin järveenkin uimaan.

Kiitos epidemialle, nyt pääsen Tampereelle 25 minuutissa linja-autolla. Ihmiset pelkäävät tautia niin paljon, että naiskuskin kanssa mennään montakin pysäkkiä kerralla ilman että kukaan viittoo. Joskus nauroimme, että olin ainoa matkustaja Vaitista Härmälään ja sieltä tuli enää toinen. Istukaa te muut vaikka kotona, niin pääsen nopeammin tekemään juttujani, joita todella rakastan. Lukekaa kaikki ne uutispommit, peseytykää kunnolla (mieluiten kolme kertaa) ja hankkiutukaa sitten tästä elämästä.

Hallitus neuvoo, mutta etkö voisi itse kertoa itsellesi mikä on sinulle kaikkein parasta? Ei se ainakaan kotona istuminen voi olla. Carunaan liittyen peli on ehkä jo menetetty: sähkö on kallista jatkossakin. Corona tulee jos on tullakseen. Maailman ilmiöitäsi ei voi vasemmisto pysäyttää. Eikö ole muutenkin niin, ainakin roskalehtiä lukiessa, että mitä teetkään teet sen aina väärin! Tämä pätee varmasti myös Corona-uutisointiin, koska pitihän sen arvata. Eihän kukaan nyt käsiä osaa pestä. Ei ehkä koskaan.

Epidemioiden aikana olen varma, että sähkölaskuni ei ainakaan nykyisestä laske, eikä uimahalli aukea tänään. Siitä olen varma, että jättäytymällä uutismediasta voit kävellä ulkona ilman hengitysmaskia ja kertakäyttökäsineitä. Kaupassa on riittävästi kotiruokaa aikana, jona hamstraajat ovat omansa tuurilla ostaneet vuosikausiksi. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä tuoreille ostoksille Väinö Paunun bussilla. En nimittäin halua että tämän myllerryksen keskellä taitavat bussikuskit lomautetaan omiin koteihinsa.

Olen matkailulakossa, mutta AB-vyöhykkeillä Väinö Paunun bussissa on vielä tilaa. Siellä voit bongata yksittäisiä matkustajia, on hyvin tilaa valita kaikista penkeistä, joita linja-autoista tuntuu minullekin löytyvän. Valitse paras, pidä turvaväli, laita koriste naamalle ja anna palaa. Kaupungin tilavin taksi.

Nähdään tamperelaisella #linjalla1 maskilla tai ilman. Valinta on sinun ja sähkölaskut maksuun!

Kommentit

Rolle sanoi…
Piti katsoa monta kertaa, että onko tämä kirjoitettu kuukausi sitten vai todellakin tänään.

Kaikki ravintolat, pubit ja klubit ovat olleet Jyväskylässä ja suurimmassa osassa Suomea kiinni jo pari viikkoa. Minusta hallituksen toimeenpanemat rajoitukset olisi pitänyt aloittaa jo 1-2 kuukautta sitten. Olet ymmärtänyt koko asian aivan nurinkurisesti; Ihmiset osaavat pestä käsiään, mutta täytyy ymmärtää, että ei kukaan kuuntele, jos telkkarissa sanotaan että "voit jatkaa elämääsi normaalisti, mutta kannattaa muuten välttää julkisia paikkoja tai ihmisiä". Ei kukaan ota kuuleviin korviinsa.

Ihmiset ajattelevat vain omaa napaansa, eikä heitä kiinnosta tehdä mitään, jos ei ole "pakko". Siksi on hyvä, että maan johto linjaa asioita, mikä pistää ihmisiä miettimään ja toimimaan. Katso miten menee jenkeissä, tai vielä pahempi: Ruotsissa, jossa ei vieläkään rajoiteta hallituksen toimesta mitään. Koulut ovat edelleen auki, samoin ravintolat ja kadut. Tartunnat kasvavat exponentiaalisesti. Yksi ihminen voi tartuttaa yli 50 000, vaikka ei itse sairastaisikaan. Tämä ei ole mikään flunssa, vaan ihmishenkiä vaativa äärettömän herkästi leviävä kulkutauti.

Sanot, "Corona tulee jos on tullakseen". Ei, se on jo tullut ja tätä menoa jäädäkseen. Maailman terveysasiantuntijoiden mukaan tässä voi mennä helposti vuosia. Kyllä, vuosia. Ja uskon siihen itsekin, sillä ihmiset ovat idiootteja. Voi olla, että immuniteetti ei säily riittävän pitkään parantuneilla, tai että rokotetta ei keksitä vuoteen. Maat eivät voi sulkeutua vuosikausiksi, joten pakostikin tulee useita aaltoja.

Onneksi itse en introverttina kaipaa reissailua, uimahalleja, ravintoloita tai ihmisiä.
Kiitos ajastasi kommentoida.

Kyllä, kirjoitin tämän jo viime kuussa. Ajastin tulemaan eiliseksi. Ravintolat ja baarit tosiaan tässä ajassa käskettiin sulkeutumaan, mutta ainakin take away toimii ja sen lisäksi kebab-paikat ovat auki ainakin täällä ihan normaalisti. Corona tulee jos on tullakseen, ihmisiin, mutta on totta että epidemia on jo päällä ja pahenee. On kuitenkin kahdenlaisia näkemyksiä: ne jotka uskovat pelkoon täysin ja ne jotka jatkavat elämää tästä pelosta huolimatta. Olen itsekin introvertti, mutta uimahallissa käyminen on ollut hyvää terapiaa ja tae hyvään kuntoon.

Sekin harmitti, että lenkkisaunat on pistetty kiinni, mutta en voi lakata itse elämästä. Kauppa-asioita on hoidettava tästä kriisistä huolimatta. Olen muutenkin sellaisia ihmisiä, että elän täysillä joka päivä, ja lopetan vasta sitten kun on pakko.

Jos elää pelossa koko ajan istuen vain kotona, onko se elämää?

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä