Paunulla vuosi ilman sitä narsistimiestä

Vuosi sitten tänään tilasit illan viimeisen nettilipun kotiini Tampereelle ja pääsit Paunun pikavuorolla pikavapauteen. Jollaksessa asunut miesystävä sai miettimään vaihtoehtojani. Se on kuin lomaa, joka ei pääty koskaan. Näin saatat tuntea siellä itsekin, kunhan olet ilman narsistia hetken. Pian hyväkin hetki muuttuu kuukaudeksi ja kuukausi vuodeksi. Nyt hyvä on niin, sillä minusta et todennäköisesti tarvitse elämääsi suhdeväkivaltaa taikka taloudellisia hyväksikäyttöjä. Uskon, että voisit nauttia rahasta itse.

En paneudu suhdeongelmiin, vaan elämään tämän jälkeen. Suhteessa olleista ongelmista, erityisesti kumppanini narsismista ja epävakaasta persoonallisuudesta, voisit lukea lisää täältä. Vuoden maltoin olla erossa ja vapautta ei voi sanoiksi pukea. Uskon, että pärjään omillani myös jatkossa. Vihdoin saan elää elämääni ilman että joku muu ottaa tämän haltuunsa. Valkeakoski oli yksi parannuskeinosi niistä kaikista, ja tämä ei ollut vitsi. Valkeakoski on pienen suuri kaupunki palveluksessasi, kokeilet tässä!

Älä ihmettele, mutta lähes koko materiaali on sieltä kotoisin. Yksi päivä minusta tulee joku, vaikkapa paljasjalkainen valkeakoskelainen. Tälle kaupungillesi olisin ikuisesti kiitollinen. Sen lisäksi, että sain täältä kätevän ammatin, rakastuin paikalliseen metsään ja alueisiin. Paikkakunnalla olen vapautunut, tietyllä tavalla aika rento. Täällä oli kiva käsitellä elämän ilot ja surut. Vuoden kunniaksi päätin juhlia kunnolla ja tein pienen reissun busseilla kotimaassa. Valkeakoskella tietenkin, missä muuallakaan?

Oletko suhteessa patologisen valehtelijan kanssa? Siinä tapauksessa annan vinkin. Jos eroat tänään, vuoden kuluttua voisit juhlia omaa vuotta ilman. Ero onnistuu olit sitten virallisesti tai epävirallisesti suhteessa. Ei kannata tuhlata lyhyttä elämää huonoissa suhteissa. Et ehkä tajua, mitä se vapaus enää on, kun olet elänyt 5, 10 tai 25 vuotta narsistin vankina. Älytön vapaus on juttu, jota oikeasti tarvitset. Hyvinvointi on mahdollista, ja erota kannattaisi silti, vaikka narsisti uhkaili järeillä seuraamuksilla.
Minun olisikin löydettävä polkuni ja opittava elämään ilman sinua nyt. Kestin sinua tässä aivan liian kauan. Nuo tuhannet purkaukset sinulta, nielaisemani tunteet ja mielipiteet, tämä riitaan johtanut normileffailta...
Jokaisella hengityksellä. Jokaisella askeleella. Jokaisella ajatuksella. Yritin, mutta jaksoin. Lähtönihän harmitti ajoittain, tämä sai miettimään toistakin. Tunsin hänen kivut lopuksesi, mutta enää en kadu.

Ei ole kiire uuteen suhteeseen, nyt haluan korjata itseni, ne tekemäsi vahingot ylipainosta stressiin.

Vapautta oppitunnin jälkeen, tärkeintä on lähteä pois

Siitä on puhuttu aiemmin, mutta puhutaanpa vielä. Elämä suhteen jälkeen voi olla hankalampaa kuin narsistin kanssa. Tämä perustuukin siihen, että lähdön jälkeen olet kyllä villi ja vapaa, mutta on ensin korjattava itseäsi pala kerrallaan. Se työllistää kaikkein eniten. Työsi kuitenkin palkitaan: vihdoin voin lähteä linja-autolla maisemien luo. Vihdoin voin kuunnella rakastamaani musiikkia ja syventyä siihen lyriikkatasoillasi. En ehkä osaa laulaa, mutta osaan nauttia arjen tanssimusiikista täysin siemauksin.

Se on äärimmäisen iso juttu löytää itseänsä, vihdoin. Unettomia öitäsi, loputtomia riitoja, kaikki tuo vähättely ja päällesi käyminen, painokelvottomat haukut. Se pilkkoo vahvemmankin palasiksi. Sinun täytyy tehdä se työ, likainen työ, ja sen jälkeen vapaus kyselee meitä. Saavuttuasi vuoren huipulle voit nähdä auringon. Koet tuulen voiman uppoutuen syvällisemmin tanssimusiikkiin. Kuulet nämä iloiset lyriikat, jotka 365 päivää sitten olivat laittomia. Narsistin kanssa et juuri nimittäin saa olla iloisena.

Nyt saa rajattomasti, koska olen sentään yksin. Nyt tajuan, että palattuani kotiin, en joudu konfliktiin. Jos menen ostoksille, en enää riitele aiheesta mitä tänään syötäisiin. Jos kysyn jotakin naapurilta, saan vastaukseni hyvin nopeasti. Viesteihini vastataan, etkä joudu soittaessasi umpikujaan. Se on kuin uusi maailma. En myöskään joudu kuuntelemaan toisia ilmaisena terapeuttinas. Enkä elä menneisyydessä, mutta en pahemmin tulevaisuudessakaan. Elän tänään eli nyt, villisti ja vielä hienostuneen vapaasti.

Pala entistä Valkeakosken lukiota

Aiemmin sain tehdä matkoja yksin, mutta koin jatkuvia pettymyksiä siitä, että hän sai jäädä kotiinsa. Ymmärsin tietysti, että jos ei edes viitsi vastata, niin ei varmaan ole halukas menemäänkään. Toisaalta valitsemiasi kohteita vihattiin liian edullisina. Mies olisi lähtövalmis ainoastaan Japaniin, Kiinaan että Ranskaan. Tänään vapaus on sitä, että voin käydä nautinnolla Valkeakoskella, Ylöjärvellä, Jyväskylässä tai vaikka lähimetsässä ilman että kukaan sanoo enää mitään! Eikä tarvitse toisen matkoja maksella!

Olet positiivisempi kuin koskaan ennen. Enhän enää jahtaa tarjousmatkoja Eurooppaan. Vapaus ei ole mielestäni sitä. Matkalle lähteminen, lentokentillä hukatut tunnit eivät ole palautettavissa, joten tästä eteenpäin suosin lähimatkailua Suomessa tai muissa pohjoismaissa. Yritän suosia kotimaista, koska se kannattaa. Vapaus on minulle sitä, että ei tarvitse stressata juuri mistään, ja on rahaa. Seteleitä säästän parhaiten niin, etten käytä niitä turhiin asioihinne. Ulkomaanmatkailu on ehkäpä yksi tällainen juttu.

Aikoinaan opin talouden tunneilla sen parhaimman: voi ilman muuta näyttää rikkaalta, mutta jos käy paremmin voit olla rikas. Matti kukkarossa narsistin kanssa oli arkipäivää, mutta nyt nahkalompakko sulkeutuu täpärästi. Toinen ei enää vie omaa rahaani uhriutumalla. Jos rahaasi häviää lähes jatkuvasti, milloin kerkeät nauttia vapaudestasi? Ilman rahaa ei ole vapautta, juuri tuon opit! Tästä syystä en tule koskaan palaamaan parisuhteeseen hänen kanssa. Sotkusta tuli viesti: unohda heti ja elämät tulille!

Positiivisempaa mieltä elämään, mahdollista sekin on

Toinen vaihe kesti vain vuoden, ja sinusta tuli positiivisempi ihminen. Vaikka olen menettänyt tuossa ajassa tuhansia euroja hänelle, en ole vihainen siitä. Se oli oppitunti minulle. Sain vapautta. Vapaudella ei ole hintoja. Olethan oppinut tunnistamaan näitä narsisteja ja epävakaita persoonallisuuksia. Tajuan, että yksikin tällainen lisää on nopein polku täystuhoon. Käytin arvokasta aikaani omaksi terveydeksi ja nykyään voin hyvin. Olen kiitollinen Paunun kuljettajille kyydistä, nauttien elämän pienistä iloistani.

Näistä iloista, jotka vielä vuosi sitten olivat laittomia, tai ainakin liian edullisia. "Et voi olla tosissasi, sehän vastaa matkaa metrossa Espooseeni, kuka siitä nyt nauttii!". Vuosi sitten tuo tuntui kieltämättä turhauttavalta, mutta tänä päivänä minusta on hauska tutustua uusiin paikkoihin. Pienempi seikkailu ilman navigaattoria Espoossa parantaa haavat. Tämä saa ajattelemaan, olemaan kiitollinen itselleen ja lähellä oleville ihmisille, asioille ja kokemuksille. Nauru ei ole enää kiellettyä, joten saanet hymyillä!

Valkeakoski ohjasi minut takaisin raiteilleni, kiitoksia! Täällä saan palautettua muistot kauneimmat, tutustuen paikalliseen uudisrakentamiseen, ja mikäpä sen parempaa kuin linja-autolla sisään ja linja-autolla ulos. Rakastan hyvää joukkoliikennettä, koska se parantaa maailmaa bussi kerrallaan. En voisi kuvitellakaan ajavani autoa, vaan pyrin jakamaan tilan muidenkin kanssa. Linja-autossa olen pitänyt mitä mahtavimmat keskustelut tuntemattomien kanssa. Myös kuljettajat ovat tulleet hyvin tutuiksi.

Valkeakoski on kaupunki palveluksessa

Haluaisit muistuttaa, että positiivisuus ei luonnistu narsistin kanssa. He eivät ole positiivisia koskaan. Miten voit edes kuvitella olevasi positiivinen, jos vastassa on sen vastakohta? Jos listallasi on yhdeksän kaveria, jotka ovat negatiivisia, olet kymmenes! Jos listallasi on sen sijaan yksi positiivinen kaveri, olet ehkä toinen hän! Hanki jälkimmäisiä iloja parhaaseen elämääsi. Jopa yksin on parempaa kuin väärässä seurassa. Ole kiitollinen ja näytä se. Narsisti oli ahkera puhumaan kiitollisuudestaan kumppanilleen.

Joka on kiitollinen hän, ei todellakaan käyttäydy sikamaisesti auttajiaan kohtaan. Kiitollinen ihminen ottaa sen mitä hänelle tarjotaan, eikä hän ala puhua ensimmäiseksi palkankorotuksestaan. Kiitollisuus on asia, joka ei piiloudu verhojen taakse. Sanavarastoa voi kyllä käyttää, mutta teot puhuvat paremmin kuin koskaan ennen. En voisi kuvitellakaan olevani positiivinen hänen kanssa. Sepäs oli niin mutkikas, kuoppainen sekä sadetta täynnä oleva polkusi, että en olisi koskaan saapunut perille kuivin vaattein.

Jos haluat olla positiivinen, menestyä työpaikallasi, lopeta kaikki rikkinäiset suhteesi. Lopetat kaikki rikkinäiset suhteesi kavereihisi, kumppaniisi tai jopa tuttaviisi, jos niinkin pitkälle täytyy mennä. Älä hyväksy kuormittavia suhteita elämääsi. Polku on kevyempi kulkea, jos poistaa esteet. Yksinäisyys ei ole myöskään rikos, sillä en minäkään ole yksinäinen. Positiivisena ihmisenä löydän kyllä tekemistä linja-autolla, pyörällä tai vaikka jalan. Tanssimusiikkisi pitää sitten seuraa, aamusta iltamyöhään.

Itsestä huolehtimisilla eteenpäin, parannusta luvassa

Positiivisuus on yksi asia matkalla eteenpäin, mutta se ei ikävä kyllä riitä. Täytyy myös korjata muita asioita, vaikkeivat ne olisikaan rikki. Olen työstänyt itseäni pitkään erilaisilla projekteilla. Saatat ehkä itsekin olla läheisriippuvainen, siksi oli mietittävä mistä syystä ongin narsisteja kuin magneetti. Miksi olen mukava enkä epäröisi mitään? Lue kirjoja aiheesta, katsele videoita, etkä hyväksy tällaista elämää jatkossa! Huolehdin itsestäni nyt kirjoittamalla, harrastamalla liikuntaa että löytämällä uutta minää.

Joka päivä koet vapautta ja ensimmäisenä kerron itselleni etten ole hullu, läski tai tyhmä oman peilin edessä. Narsisti haukkui läpi vuoden ties miksi, minkä ehdin hänen seurassa valitettavasti viettämään. Vaikeaa siinä on olla uskomatta mitään, kun toinen onkin täysin varma ja vakuuttunut asiasta. Painon kanssa olen samaa mieltä ja siksi lähdin suhteesta pois. Stressin kautta lisääntyivät myös ruokahalusi, ja tietysti vielä narsistini suosittelemat roskaruoat, tuosta 11 kiloa tuli kehoon lähes huomaamattani.

Tästä päästään projektiin numero 33, painonhallinta. Aiemmin kirjoitin jo, että kaikki nämä 11 kiloa ovat nyt kehostani lähteneet. Jos narsistin toistama mainoskampanja yritti muuttaa ajatuksiani, niin nyt tein oman mainoskampanjan enkä koe enää olevani tyhmä, hullu tai edes läski. Toista niin monta kertaa kunnes tuo toimii, että hei en taidakaan olla niin tyhmä kuin muualla väitetään. Huolehdithan itsestäsi ja nauti eduistasi. Vuosi sitten pääsin itsekin oikeisiin töihini, ja nyt sitten jatketaan tästä.

Sääksmäen kirkolle ja sieltä keskustaan

Tällä asenteella, joka heijastuu työympäristöönne, varsin tulisella sellaisella tietotekniikan pulmieni ratkaisuun vuosi ei ole riittänyt. Nyt halutaan pitää toisellakin kierroksellasi. Olen päässyt töissä ihan liekkeihin, mutta mistä syystä? Paha oli enää takana. Koskaan en ole ymmärtänyt sitäkään, että miten joka ikinen keskustelu kultani kanssa päätyy riitaan. Viikkojen radiohiljaisuuteen. Juttelenpa pitkiäkin aikoja Sirpan, Jyrkin ja Marjan kanssa, etkä koskaan riitele. Sinulle ei huudeta ihan yhtäkkiä turhaan.

Tämä oli osa ihanaa oppituntia. Joskus on vain sanottava ei, tai että riittää. Hän oli vain ja ainoastaan hyötykäyttäjiä. Ilmainen raha kyllä kelpasi, mutta jos jotakin piti sitten tehdäkin sen eteen... Tällaiset ihmiset palkkalistoilla ovat tyypillisesti työnantajasi siivellä eläjiä, enkä itse voisi enää kuvitellakaan olevani sellainen. Haluan antaa parastani ja voinet olla varma, että ihmiset tulevat työstäni pitämään myös jatkossa. Kehitä itseäsi, mutta mikäpä sitä parempi tapa liekkeihin kuin sinun itsevarmuutesi.

Kävit jopa Sääksmäellä, ihan kävellen. Narsisti olisi mennyt helposti linja-autolla, pysäkki kerrallaan. Ymmärrän, että masentunut ei jaksa kulkea kovinkaan pitkään, mutta sitä pienemmällä innolla pitäisi hyötykäyttää muita. Jos olet tänään eronnut, tai eroamassa narsisteista, tämä osa tekstiä on se tärkein. Voisi olla iloinen, mutta jos et kehitä itseäsi koko ajan, et ole vielä valmis. Tästä syystä en tule koskaan lopettamaan asioita, joilla pyrin kehittämään itseäni. Kehityt nyt niin työpaikalla kuin vapaa-ajalla!

Minimalismi palaa kotiini, sillä minimalismi on täällä

Suhteessasi narsisti oli hamstraaja. Koti oli laatikoita, ja velkojen määrä kuvasti tilannetta mahtavalla tavallasi. Eräänä päivänä sain luvan lyhentää velkoja, ja vieläpä matkojakin odoteltiin, ulkomaille. Olin minimalisti, mutta vuoden jälkeen olin hukassa. Mitä oikein haluan elämältäni? Maksanko loputtomia laskujasi toiselle loppuelämäni? Odotanko tilipäivää, vain huomatakseni, ettei mitään ole enää jäljellä? Ostaisitko jotakin kotiin miellyttääkseni epämiellyttävää, eikä mies välttämättä lopeta valittamasta?

Niinpä. Ostit vieraalle paremman patjan nukkumiseen, mutta hän oli niin vakuuttunut tämän tuotteen huonoudesta Jyskeistä, että sait itse nukkua sen päällä. Kotonani. Hän valtasi kuninkaana oman paikan nukkua. Se ei ollut vain naurettavaa, vaan vinkki toimia. Arvaa, olinko toiminut heti? Annoin nukkua ja nielin menetykseni. Nyt tämä ihana ilmapatja on vain joutilaana, mutta ehkä löydän sille vielä käyttöä. Minimalismi on palannut patjoista huolimatta kotiini. Rahaa säästyy usein, ja voin paljon paremmin.

En enää tee pikaisia ostoksiasi, enkä yritä miellyttää sinua. Äsken jouduin uusimaan koko vaatekaapin laihtumiseen, mutta en ole miettinyt muiden mielipiteitä sekuntiakaan. Päivän lopuksi puen nimittäin itseäni enkä heitä. Sääksmäellä yksinäinen pehmolelu katseli minua ikkunasta, mutta uskalsinpa ottaa kuvan. Se näytti niin minimalistiselta, etten voinut vastustaa. Tämä kuva kertoo paremmin kuin tuhat sanaa, että vähemmän on enemmän. Vähemmän olisi enemmän myös ihmissuhteissa, kiistatta aina.

Kirkon minimalistinen ikkuna

Minimalismi ja matkailulakko, tässä olisi kaksi tärkeintä asiaa juuri nyt. Paremmat suhteet. En enää hyväksy mitään pahaa. Jos olet julma tämän kerran, voin antaa ystävällisesti anteeksi, mutta toisesta ei sitten nähdä enää. Minimalismisi toimii parhaiten aivan kaikessa. Vaatehankinnoissani teoriaa oli noudatettava täysin, ja olin asiassa pilkuntarkka. Suunnittelin vaatekaappia pitkään, jotta en ostaisi mitään turhaa. Nyt riittää tavarapaljous. Takkeja oli liikaa, housuja oli liikaa, kaikkea olikin liikaa.

Päädyin esimerkiksi yksiin farkkuihin, verryttelyhousuihin, farkkushortseihin ja niitä kotishortseja sai olla vastaavia määriä. Valinnanvaraa kyllä löytyy aina, ja pesukoneen omistan toistaiseksi. Tämän narsisti ei ole onneksi ehtinyt viemään, haha. Valkeakoskellasi oloni jälkeen päätin lähteä tutkimaan uusia paikkoja, ja minimalismi tuli uuteen kuviooni, uudeksi ajateltavaksi seuraavaksi Metsäkylässä. Metsäkylä, on tietenkin aito kylä, täällä Ylöjärvellä. Se on pieni ja pippurinen lääke hyvään arkeeni.

Tajusin olennaisen: en tarvitse miljoonia, satoja ystäviä tai tuhansia lentoja onneen. Olin onnellinen, koska sain puuttua koulukiusaamiseen kyläkaupan takana. Olinpa itsekin kiusattu, viimeksi entisessä parisuhteessa, mutta pidin lapsen puolia. Poika sai lähteä kotiin, ja tyttö myös, valvotusti eri suuntaan. Vaikka ikää heillä ei paljoa ollutkaan, tytön pahalta näyttävä käytös, ja pojan heittely nurmikolle sattui sydämeeni. Lähtiessä toivoisi, etten vain näe tällaista enää koskaan, ja tyttö (toivottavasti) kuuntelit.

Oletko narsisti? Näin testaat ja saat vastauksen tuosta

Testaa tällaisella helpolla tavalla oletko narsisti. Jos kaikki kymmenen kohtaa ovat sinulle tuttuja, olet todennäköisesti patologinen valehtelija ja mahtaileva narsisti. Eikä siis ihmekään, ettei mikään riitä.
 1. Haluat vain johtaa muita ja viihdyt hyvin esimerkiksi politiikassa tai vaikka johtoryhmissä.
 2. Olet työnarkomaani. Mieletön, pakkomielteinen työnteko on usein merkki hyvästä narsismista.
 3. Haluat olla keskipiste. Teet aivan mitä tahansa esim. kaveriporukassa, että sinut huomataan.
 4. Metsästät seksisuhteita. Narsisti metsästää koko ajan seksiä vailla mitään syvempää tarkoitusta.
 5. Petät kumppanin, joka sitoutuu sinuun. Petät jokaisen aidon sitoutumisen jälkeen uudestaan.
 6. Laitat muut kärsimään. Keksit nopeasti keinon kuin keinon rangaista mikäli tulet torjutuksi.
 7. Tarvitset koko ajan ihailua. Muiden menestys ei sinua kiinnosta, kunhan sinua kehutaan aina.
 8. Olit lapsuudessa vanhempien hylkäämä tai ihailema. Tämä johtaa poikkeuksetta narsismiin.
 9. Sinulla on epävakaa tai skitsoidi persoonallisuus. Niissä on narsismia, joka hälvenee iän myötä.
 10. Sinulla on vain lyhyitä suhteita, ja yhteydet sinuun useimmilta sukulaisilta katoavat kokonaan.
 11. Et ikinä pääse yli mistään: et lapsuuden traumoista etkä siitä että kaikki ovat syystä jättäneet.
 12. Et kunnioita toisen rajoja. Sinulle pitää sanoa sadasti, että jätä rauhaan, etkä siltikään tee niin.
 13. Ilmestyt ex-kumppanisi työpaikalle, asunnolle tai blogiin ja alat höyryämään ihan kunnolla.
 14. Olet pulassa, mutta sinulle ei kelpaa 50 euron imuri, haluat paljon kalliimman toisen piikkiin.
 15. Olet täysin välinpitämätön muista ja juttelet koko ajan vain itsestäsi kyllästymiseen saakka.
Twitterissä näki narsisteja todella paljon. Joka välissä ollut naama tyrkyllä ja kerrotaan sanantarkasti kaikesta. Heti, kun joku mainitsee käyttäjän, hän twiittaa tästä. Hän saattaa jakaa alkuperäisen twiitin, vain näyttääkseen kuinka narsistin ihailema henkilö on maininnut hänestä, jotta muut voisivat nähdä miten hyvin narsisti pärjääkään lähes kaikessa. Monet narsistit haluavat näyttää vain parastaan, jotta pääsevät entistä korkeammalle urapoluillaan. Vaikkapa esimiestehtäviinne, kiusaamaan juuri sinua.

0 pistettä: olet hyvä ihminen. 1-4 pistettä: pientä narsismia. 5-9 pistettä: suuria narsistisia puolia. 10-15 pistettä: olet mahtaileva narsisti. Narsismiin ei ole hoitokeinoja, mutta terapia auttaa. Sinne siis!

Yhteenveto: kiusaamisille loppu myös parisuhteissani

Vaikka olit kiusattavanakin suhteessa, ja erilaisissa kouluissa, olen päässyt nousemaan jaloilleni. Nyt tärkeintä elämässäsi on pitää itsestäni hyvää huolta. Tämän lisäksi puutun kiusaamiseen jos sitä näen. Yksi tapa parantaa elämänlaatua on kävellä rikkinäisistä suhteistasi. Tiedän oikein hyvin miksi lähdin tuosta suhteesta. Muistutan tästä itseäni lähes jatkuvasti, etten vahingossa palaa. Kyseinen henkilö on joka päivä viestieni takana, enkä olisi todellakaan lähettämässä sellaista viestiä välinpitämättömälle.

Siinä miehessä ei ollut mitään hyvää. Hän ei käynyt suihkussa kuukausiin, haisi viinalle ja oletti, että kehun häntä senkin jälkeen hienoksi ihmiseksi. Ihmiseksi, jota rakastan. Leffailta päätyi usein riitaan, koska yhtäkkiä et saanutkaan halata sitä. Pelkkä kosketus sai hänet hermostumaan. Hän nukkui päivät ja valvotti sinua yöt. Soitteli sinulle humalassa, ja vaati nopeaa vastaamista, mutta soitit itse... puhelut menivät suoraan vastaajaan. Eläessäni ollut näin välinpitämättömiä ihmisiä, ei edes kysy miten voit.

Tänään tuosta on vuosi. Voiko kuvitella? Lähde kuormittavasta suhteesta, ehkä vuoden kuluttua voit markkinoida omaa vuotta ilman. Ilman sitä jotakin, joka kuormittaa kuoppaisella polulla umpikujaan. Kantapääni kautta olen nimittäin oppinut, ettemme voi muuttaa narsisteja, he muuttavat meitä. Edes terapiasi ei välttämättä auta, saati nuo lääkkeet, joiden toimivuudesta ei löydy koskaan takeita. Ainoa lääke voisi olla suhteesta lähtemisesi, juuri näin vältin tästä kalliita terapioita isoine sivukuluineen!

Kumppani oli yksinkertaisesti monisairas. Masennus, ahdistus ja epävakaus näkyi hänessä siten, ettei hän pystynyt pitämään toimivaa suhdetta siskoonsa, äitiinsä tai edes mummoonsa. En ihmetellyt, että myöskään seurustelu ei ole johtanut umpikujaa pidemmälle. Kaikki alkoi lapsuuden traumoista ja olen tästä surullinen. Olen pahoillani, että joutui hänet jättämään. Ei kestänyt enää pääkoppa sitä teatteria. Kolme kuukautta lähdöstäni syntymäpäivänään hän lähetti minulle viestin, enkä vastannut mitään.

Vuosi sitten ostamani nettilippu Helsingistä Tampereelle maksoi Paunun tatsilla 7,40 euroa. Toisaalta, olikohan vielä niin ettei vapaudella ollut hintoja? Enää ei haukuta vitun läskiksi tai tyhmäksi idiootiksi. Kauhulla muistan näitäkin iltoja, jolloin hän sanoi että "Mä tapan sut!", taikka lyötiin jopa kasvoille.

Ei ole pienintäkään syytä palata kotiin, hetkeksikään. Rakastat vain säästötilejä, et koskaan minua.

Vaan kun mikään ei muutu, sä mulle turhasta taas suutut. Alat huutamaan, kysyn:
"Onko sulla oikeasti jotain asiaa?" — Chorale - Et tuu muuttuun. 🔊

Kommentit

Unknown sanoi…
Hyvältä kuulostaa, uusi elämä ja itsensä kokoaminen.
Kiitos kommentista, Unknown.

Vapaus ja onnellisuus ovat asioita, joita kuka tahansa meistä ansaitsee.

Nauti elämästäsi täysillä, koska muuhun ei ole varaa.
Anonyymi sanoi…
Toivun itse parhaillaan narsistivanhemman kanssa eletyistä vuosista. Itsetunnon rakentaminen vaatii paljon, kun on vuosikausia elänyt sumussa ja mielenterveysongelmien kurimuksessa.

Kyllä vapaus maittaa.
Hienoa, että pääsit myös vapauteen Ocapoca.

Se on kieltämättä epämiellyttävä kokemus, jossa vaaditaan paljon, mutta koskaan et ole heille tarpeeksi. Teet enemmän, muttei sekään riitä. Epävakaa persoonallisuus, jollainen miesystäväni oli, saattoi alkaa höyryämään sekunneissa ilman syytä. Yhtenä kertana hän uhkaili.

Suututin häntä siitä, että sanoin hyvää yötä ja halasin, niinpä hän alkoi huutaa siitä kuinka vihaa minua ja haluaisi haudata jo. Helposti siinä mielenterveys on ainakin koetuksella näiden kanssa.

Hienoa että pääsit kunnostamaan itseäsi, nauti elämästäsi! Itse en takaisin kaipaa, nyt kun tiedän mitä vapaus on. Toivottavasti kesä kukkii sinulle yhtä paljon kuin se on kukkinut minulle.
Anonyymi sanoi…
Mielenkiintoisella tavalla laitoit tuon The Things You Hated -kohdassa olevan videon. Ei tavallinen YouTube-upotus, vaan joku Bloggerin oma menetelmä?

Tästä seurasi ilmeisesti se, että laatu jäi vain 360p:hen?

Onko tämä tapa ollut Bloggerissa jo pitkään vai tullut hiljattain ja kuuluuko normaaliin ilmaiseen Blogger-tiliin vai johonkin maksulliseen (sinulla tässä tämä oma domain)?
Hei.

Bloggerissa voi upottaa itse tehtyjä videoita. Oma on tehty WeVideon maksullisella versiolla, koska Chromebookilla ei oikein softia tuohon ole. Videon täytyi olla pienikokoinen, alle 100 Mt, joten latasin sen Googlen Kuvat-palvelusta takaisin koneelleni pienemmässä koossa. Laatu siinä on 720p, koska WeVideossa parempi laatu olisi maksanut enemmän viedä. Työkonetta en ole viitsinyt omiin juttuihin käyttää. Blogger taipuu aika moneen, jos viitsii tutustua.

Kuvien ja videoiden laitto Bloggeriin on ilmaista. Alle 2048 pikselin kuvat ja alle n. 100 Mt -videot eivät kuluta omaa Google-tilaa. Videot täytyy toki itse väsätä ja ladata.

Oma verkko-osoite maksaa Bloggerissa erikseen, oma Domainmaailmasta.
Anonyymi sanoi…
Moni traumatisoituu ja ei enää hanki uuta rakasta jos edellinen oli huono. en silti usko että yksin jääminen on parasta. pitää vain valita paremmin.
Varsinkin, jos on ollut kaksi samanlaista tyyppiä peräkkäin!

Olen teinistä asti oppinut elämään yksin, joten tällä hetkellä en etsi seurustelua ahkerasti. Koen, että pärjää sitä noinkin, ilman sitä oravanpyörää että on hommattava suhteita, asuntoja ja urapolkuja. Toki edelleen pidän suhteista, mutta tällä hetkellä en ehkä olisi sellaista itselleni hakemassa. Mistä sitä kuitenkaan voimme tietää, jos vuoden päästä olisi tilanne jo toinen. Kaikki on nimittäin mahdollista ja tuulet puhaltavat.

Kaikkea hyvää kesääsi!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana