Vain kolme vuotta ilman narsistia, juhlit

Kuka muisti Nobinan, nyt kolmen vuoden takaa? Minä ainakin. Silloin kalenterissa oli 14. heinäkuuta 2019 ja pienen odottelunne jälkeen pääsin Nobinan linjalla 85 sieltä Jollaksesta Herttoniemeen. Ennen bussia törmäsin pysäkillä itkevään tyttöön, enkä osannut häntä auttaa, olin itsekin pienessä shokissa. Miten voisi lähteä mieheni luota viimeistä kertaa? Niin, etten koskaan palaa? Lopulta paljastui totuus, tytöltä jäi bussiin tuo lelukassi, itkemiset loppuivat kuljettajani uutiseen lempileluistasi Nobinoissa.

"Älä itke, sun lelut olivat täällä!", Nobinan kuljettaja lataa ja ojentaa kassin täynnä niitä. Tyttö kaiketi unohti leluja kotimatkalla Jollakseen. Olin juuri lähtenyt lempikullan luota viimeistä kertaa, joten mitä saattaisin itse unohtaa sinne? Muista, että tavaroiden unohtaminen narsistin vuokrakotiin antaa usein edun. Hän voisi muistutella niistä, näin tapaatte taas. Ennen lähtöä tarkistin sitä monta kertaa. Vaikka en ole mitään sinne jättänytkään, narsisti voi keksiä kuvitteellisia tavaroita, joita voisit nyt kaipailla.

"Jätit tänne ilmapatjan, minkä ostit yöpyäksesi luonani, voisitko hakea se vihdoin pois!", mutta näin ei nyt onneksi käynyt. Jos hän kysyisi asiasta minulta, en luultavasti reagoisi siihen mitään, ja jättäisin patjan hakematta. Eiköhän siitä mieheni saa jonkun toisen, joka äkkirakastumisesta innostuu suuresti nopeista suhteista ja saa nukkua siinä samalla kun narsisti voi kertoa ostaneensa sen ihan itse, uudelle rakkaalle. Muistakaa, että epävakaat persoonallisuudet olivat yli-innokkaita suhteen alkumetreilläsi.

Muistan kun me tavattiin Helsingissä, mies tuli aika paljon myöhässä, ja nukkui kuulemma pommiin. Ei siinä, ei edes pahoittelua, vaikka odotin häntä tunteja ilman että hän vastasi puhelimeensa. Pian sitä nähtiin hänen äidillä ja oliko siinä toinen viikonloppukäynti, kun hän kysyi saunavuoroille menemistä. En usko sitä vieläkään, että toisesta tapaamisesta menette ilman rihman kiertämää saunaan, suihkuun ja heti sen jälkeen Saleen ostamaan oluita. Samalla mieheni tekisi jo eleen: osteli paketin kondomeja.
En tiedä, miksi en toiminut heti. Se oli niin vakuuttava mies. Joskus mietin, että tässä on pakko olla koiraa haudattuna, mutta silti jatkoin siitä. Niinpä, se oli nyt mielenkiintoista. Se seksi olisi niin jännittävä!
Tässä, 11. päivänä olin koko päivän Kuhmoisissa, tänään 14. päivänä juhlistan Hervannan uimahallissa. Lopuksi, vieraile Raxissa syömässä hyvin, vasta kun mahassa kurnii! Ei tarvitse Christianille maksaa!

Päivät rakentuivat rakkaudelleni: jalansijaa saivat elektroninen sekä Väinö Paunu Oy linjalla 6 ja 42.

Kuhmoinen on jälleen arjen tapetilla, hyviä juhlia heti

Katseli sääennustetta viikonloppuna ja näyttäisi siltä, että 14. heinäkuuta olisi satanut vettä. Samoin oli 13. heinäkuuta, joten siirsin matkan Kuhmoisiin sadottomaan päivään, maanantaille 11. heinäkuuta. Samalla koin, että 14. heinäkuuta menen säällä kuin säällä Raxiin ja ennen sitä Hervannan uimahalliin. Pakko on sekin koittaa, koska tuo oli vähän aikaa sitten uudistettu. Lauantaina oli valtavia päänsärkyjä ja epäilin jo tovin kaikkea lähtövalmiutta, mutta Buranaan ja hyvin nukutun yön jälkeen kaikki hävisi.

Sunnuntaina lähde tölkkijahtiin Tampereelle ja saat hienosti ostorahaa Kuhmoisiin. Samalla tuo Rax tuli katettua helposti. Vielä illalla pakkaan päiväreppuni ennen kuin nukahdan uuteen aamuuni täynnä busseja ja niin ihanaa reissufiilistä Pirkanmaan maaseudulle. Laitan heti soimaan Flyin' - Energy Rush (JB-C's NRGetic Remix) ja päivä tuntuu hyvältä. Kunnon maanantai, kolme vuotta niin ilman narsistia. Olisi juhla sinullekin, jos olisit kolme vuotta ilman kuormittavia suhteita, vuonna 2024 siinä viisikin!

Aloitit heti polkemisella, siirryin pikku hiljaa Länsilinjojen autooni ja pikaisen vaihdon aikana nousen Paunun autoon. Ennen sitä syöt kotona maittavan aamiaisen niin, että jaksat Kuhmoisiin. Nuukat eivät syö ulkona, ja Kuhmoisissa tulee nakkipaketti ensimmäisenä mieleeni limsoilla, varma valinta. Tuossa hetkessä päivätyö on viimesijainen vaihtoehto viettää aikaa. Haluat todellakin elää joskus, ja siksi olen aina sanonut, että kuluttamisen sijasta täytyisi varmistaa valoisa tulevaisuus. Siksi et kuluta, säästät.

Join alkoholittoman drinkin Dirty Cockissa

Saavu paikoille ja saapastelen ensimmäiseksi ja ujona Dirty Cockiin. Kysyn, onko sulla alkoholitonta? "Muutama alkoholiton drinkki, mitäs otat?", ja nautin siitä terassilla auringonvalossa kolmen vuoden kunniaksi. Se oli ihanaa aikaa, kyyneleitä tuli ilosta ja onnesta samalla kun Spotifyni soitti onnellisinta happy hardcore -musiikkia suoraan omalta soittolistalta. Siinä on muuten yli 890 erilaista edm-biisiä. Ei ihan heti tule samanlaista laulua vastaan päivänne aikana toisin kuin Radio Novalla tai siellä teillä.

Elektroninen tanssimusiikki oli suuri syy lähtöön. Vaikka sinulla ei ole ystäviä, en jäänyt tyytymään huonoon kaveriin. Katselen juuri Bank Norwegianin tiliotteita ja 500 euroa sieltä ja 1 000 euroa täältä mieheni vaatimuksiin ei vain ollut kestävää. En enää jaksa kertoa mitään siitä, kun yritettiin matkata Tanskaan. Hän lupasi pilata matkani, jollen maksa 500 euron laskun ennen perintää. Tuntui jotenkin pakolliselta, vaikka matka oli pilalla valmiiksi. Hän ei suostunut lennoillekaan muulla kuin taksilla.

Julkisilla oltaisiin päästy halvemmalla, mutta ei nopeammin. Kaiken lisäksi se oli aamutoimissa niin hidas, että taksikuskini ihmetteli miksi tilaatte auton niin myöhään. "Ette ehdi millään lennolle, onko teillä lentoturvaa?", taksi kysyi. Ei ja siksi minun pitää ostaa uudet lennot hänellekin. Yksin mentäessä en olisi myöhästynyt lennolta sekuntiakaan. Vaikka kuinka yritin sanoa, että se taksi olisi pitänyt tilata jo eilen, hän tiesi paremmin. Masentuneelta en voi odottaa nopeutta, vain riitaa ja Mattia kukkaroon.

Arjet sujuu: 3, 2, 1! Entä jos narsisti ottaakin yhteyttä?

Vaikka elämä ei ole missään nimessä täydellistä, niin pärjää silti melko hyvin. Koko kolmena vuonna en ole ollut kultaani yhteydessä, en sanallakaan. Kulta, joka sairastaa epävakaata persoonallisuutta, ei ilmeisesti yksin pärjää. Hän kirjoitteli kommentin blogiini 29. toukokuuta kello 18.23. Huomasin vasta illalla, en tiennyt mitä sanoa. Alussa pyydettiin anteeksi ja kun se ei toiminut, uhkailtiin jopa selkeällä itsemurhalla. Selvä juttu, et välitä minusta vaikka kuolisin! Samalla mies hyökkäsi sivustaseuraajiin.

Jokainen huomasi siitä, että miksi olit kaikki nuo kolme vuotta erossa hänestä. Minusta tilanteessani voi olla yhteydessä puhelimitse tai viesteillä, mutta älä etene tapaamiseen. Kysy onko toinen vaarassa. Hän kertoi minulle, että oli juonut liikaa pahaan oloon ja käyttäytyi hallitsemattomasti. Tilanteet meni nopeasti siihen, että mies tarvitsee rahaa Spotifyyn, tietokoneeseen ja moneen muuhun asiaan. Sanoin toistamiseen, että täällä on Premium Individual, enkä rupea Duoista maksamaan sinä kaljaa kädessä.

Hän alkoi kertoa kuinka Sinillä siivous sujuu jo mainiosti, mutta ei suostunut näyttämään sitä toteen vaikkapa postailemalla kuvia makuuhuoneesta. Minusta on tärkeää, että narsistille ei lähtökohtaisesti vastata, mutta jos kaikki keinot on jo käytetty: kumppani saattaa lisätä panoksia aseisiin. Silloin sinua voidaan uhkailla oikeustoimilla, ja ties millä muulla asialla, mutta et navigoi suhteeseen edelleenkään. Muistutit itseäni siitä, että olin lähtenyt tarkoituksella ja blogistani voisit lukea asiasta hieman lisää.

Pärjään sinuitta, mutta pärjäätkö minuitta?

En tiedä mitä siinä rakastin koko ajan Jollaksessa, ja koska tunkeilija tunkeutui blogiin kello 18.23 ja päivä oli toukokuun 29., kuuntelin siellä DJ Gollumin ja DJ Capin kappaleeni Emotions In Dance.  Niin, joskus mietin kyllä teinkö ihan väärin. Olisi varmasti mukavaa, etten jättäisi itsemurhavaarassa olevaa yksin. En kuitenkaan kestänyt rahallisia menoja, koska en todellakaan mene velkakierteeseen itse. Sitä menoa sekään ei ollut kaukana. Sovitin, mutta ei käynyt ilman euroja. Oikea kaveri ei ole rahani takia.

Mikä sai palaamaan niin myrkylliseen suhteeseen? Kiva miehen tapainen kosinta. Anteeksipyynnöt. Voisin ilomielin kertoa, että ne hyvät hetket joita suhteissani oli, eivät ole kaiken sen paskan arvoisia. Seksi oli tosi hyvä alussa, myönnetään. Sitten todellisuus alkaa paljastua, ja mies ei saa edes kalustoja ylös ilman järeää nettipornoa. Rakasteluistasi ei ole mitään tietoakaan. Hän, joka ei anna edes leikkiä ennen tapahtumaa, ei ole ainakaan seksisaroilla niin korkealla. Surkeampaa kumppania saat hakea.

Nykyään nautin pienistä iloistasi, joihin seurustelu ei enää kuulu. Oikeastaan tämän suhteen jälkeen päätin ryhtyä kokoaikaiseksi erakoksi. En ole pettynyt ihmisiin, mutta en halua kolmatta samanlaista kokemusta. Torjun kaikki yrityksesi, joissa joku tuntematon haluaisi tarjota kaveriseuraa yksinäiselle. Pitää muistaa, etten koe olevani yksinäinen, vaikka yksin asunkin. Myöskään yksioikoista seksiä ei ole ikävä. Ei paljoa kiinnostanut imeä sitä kuiviin, kun mies ei noteeraa millään lailla omia seksihalujani.

INFJ door slam on apu paskaan suhteeseen, sulje ovet

Olitko vastaavassa seurustelusuhteessasi? Sinusta tuntuu, että suhteenne on yksipuolista ja olet koko ajan tarjoamassa ratkaisuita, jotka eivät millään käy toiselle. Riitelette turhaan, vaikka voisitte nauttia kesästä. Yritän sitä itse, nauttia kesästä ilman ilonpilaajaa. En voi tarjota kaikkia ratkaisuja, mutta yksi ja hyvin helppo ratkaisu, on INFJ door slam. Sitä käyttävät erityisesti harvat INFJ-persoonallisuudet ja perustuu täysin siihen, että mitta on vihdoin täysi. Silloin lähdetään hiljaa ja suljetaan ovet ikuisesti.

On helppo ajatella, että ovisulku on kovin dramaattista, mutta se ei sitä ole. Pidit kuukausia tai vuosia kyllästymisen, kivun, pettymyksen ja monia muita ajankohtaisia tunteita huonosta suhteesta sisälläni. Et enää uskalla kertoa niistä kumppanille, koska pelkäät todella paljon sitä, että tuttu narsisti hyökkää vähintään sanallisesti ja kostaa kaikki aidot havainnot. Olin yksinkertaisesti aivan liian väsynyt tuossa. Oli pakko poistua, sillä toinen ei olisi huolia pitänyt oikeina, mutta hän saattaisi tehdä jo itsemurhan.

Monesti yritti keskustella tästä, mitä onkaan tapahtunut meidän suhteessa, miksi siinä ei ollut enää edes seksiä, rakkautta tai läheisyyttä? Miksi hän oli pitkin yötä Tinderissä? Mietit niitä samoja juttuja? Voi olla, että kumppanisi on masentunut, eikä siksi tee mieli yhdyntää, mutta entä sitten jos kuitenkin etsitään öisin puhelimella uutta kumppania Tinderistä? Mitä siitä kannattaisi ajatella? Ihan vain huvin vuoksi, kuulemma. Tietääkseni suhteessa vakavasti. Olitko unelmieni mies, joka alkoi etsiä muitakin.

Sarjasyömäri ravintoloihin ja kullan piikkiin

Vielä noin kolme vuotta sitten miehesi kävellytti teitä erilaisissa paikoissa kertomatta määränpäästä. Et tyyliin ikinä tiennyt mihin olet menossa, ja sitten hän käveli muina miehinä syömään. Kysymättä, ei kysellyt mitään, ei edes sitä oliko minulla rahoja omallekaan lounaalle. Valitessa pihviä ja muita ruokia hän muisti katsoa ravintolan kalleimmat antimet. Jos kehtaat huomauttaa asiasta mitään, tarjoilijanne kuulee heti. Tiedät myös, että INFJ ei tykkää riidoista, joten sanomatta sellainen jää. Totta helvetissä.

Kuka haluaa nolata itseään, riitelemällä ravintolassa hyötykäyttäjän pihvivalinnasta? Mitä vitun välii on sillä, että pihviateriani maksaa 29 euroa, kun halvin paska on 19? Salista kuului, "Toinen maksaa!". Niinpä, on se ihanaa kun sinun Visa-kortti on jälleen kerran unohtunut patjan alle kotiin. Vihasin joka kerta sitä, että tarjoilija kysyi ravintolassanne maksatteko yhdessä vai erikseen. Se oli kysymys, jota en halunnut kuulla koskaan. Siitä tiesit jälleen rahallisia menoja, ja toinen matkustaisi tuosta pummilla.

Ennen ovisulkua kannattaa yrittää hoitaa tilanne kuntoon. Voit yrittää asettaa rajoja, kuten se miten paljon olet valmis kultaasi tuhlaamaan rahallisesti, mutta jos 50 euron panostus kuukaudessa ei riitä? Se olisi silti 600 euroa vuodessa. Ei kelvannut miehelleni. Se oli kohtuutonta, että vuositasolla häneen meni noin 6 000 euroa. Matkailitte ulkomailla, hän lounasti, sai alkoa ja masennuslääkkeitä, laskutkin maksuun. Ylipäätään, avoimessa suhteessa ei pidä odottaa toisen rahavirtoja ja sitähän siinä halusit.

Minimoin varavirtalähteen, näin teen jo päiväreissuni

Vuonna 2015 makasin selällä asuntoni lattialla. Samaan aikaan olin uupunut, onnellinen ja vihainen. Uupunut, sillä olin kahdeksatta tuntia kartoittanut omistamiani tavaroita juttu kerrallaan. Onnellinen, koska urakkani oli ohi. Vihainen, sillä kartoitus paljasti helpon totuuden. Tajusin, että olin melko lailla paskavuoren vanki. En ollut lainkaan varautunut siihen, että kämpässä asui kanssani jopa 700 tavaraa. Kuvittelin, että tavaraa oli inhimillinen määrä, mutta inventaarion lopuksi minimalismi oli kaukana.

Minimalismi on minulle tärkein työkalu, joka auttaa saavuttamaan hienon vapauden. Käytän kaikille tuttua minimalismia monipuolisesti, käytän sitä niin tavaroideni kuin ihmisten minimointiin, tyylillä. Eikö tavara palvele? Heitä pois. Onko ihminen liian kuormittava? Sulje ovi. Vuosien saatossa tapahtuisi niin, että minimoin noin 700 tavarasta noin 292 tavaraani. Enkä olisi uskonut sitä, mutta tässä kuussa olen saanut minimoitua tavaroitani: varavirtalähteeni, muutamia paitojani ja tilavan kenkätelineeni.

Ei ole enää paskavuoren vanki. Muistat sen hetken, kun joku kommentoi tavarakirjanpidon julkaisun jälkeen siitä, että miksi sinulla on kenkäteline? Eihän siellä ole edes paljoa kenkiä! Perustelin sitä sillä, että eteisessä ei ole pahemmin tilaa, joten tämä tuo sitä. Anteeksi mitä? Juuri tämä kenkäteline on aina tiellä pienessä eteisessä. Edes reppua ei voisi laskea mihinkään väliin, kun teline vie sitä hyvin. Annoin jakkaran olla, koska tämä tuo pöytätilaa eteiseen. Jätän siihen älypuhelimeni tai istun ja puen kengät.

Väinö Paunu Oy ei enää liikennöi täällä

Väinö Paunu Oy ei enää liikennöi Pirkkalassa ja tuo sai minimoimaan yhden asiani. Varavirtalähteen. Linjalla 8 niin TKL:n kuin Paunun autoissa ei ole USB-pistokkeita, joten välillä puhelinta tuli ladattua. Jos akku oli aika paljon lopussa, varavirtalähteestä oli hyötyä, kun matkustin esimerkiksi kapakoiden ohi. Paunun joissakin autoissa olisi pistokkeita, mutta näitä autoja oli ajossa lähinnä viikonloppuisin. Nekalan bussien varaan ei ole voinut laskea arkena. Länsilinjoilla, linjalla 11 löytyy USB-pistokkeita.

Jos akku ei ole lopussa, lataan sen sataan prosenttiin matkalla keskustaan. Jos akku on nyt tyhjä, saan ainakin muutamia kymmeniä prosenttejani, ja lataat tarvittaessa kauppakeskuksissa lisää. Minusta on ihanaa, etten ole enää riippuvainen elektroniikoistasi. Huomasin varavirtalähteeni tarpeettomuudesta viime vuonna matkoilla Turkuun. Siinä oli 10 000 milliampeeria, mutta en ole koko päivänä ihme kyllä tarvinnut. Vaikka silloin Paunun Nysseissä latausta ei ollutkaan, Paunun ExpressBusseissa tästä olisi.

Mikäli teillä Väinö Paunu Oy:llä joskus hankittaisiin täysin uutta kalustoa Nysse-alueelle toivon, että uusissa autoissa olisi latauspistokkeita ja paljon, sillä tuo helpottaa nuukia minimalisteja pärjäämään. Minimoituani tavaran, en olekaan jäänyt matkallanne Tampereelle ilman virtaa, sillä olen optimoinut elämääni muilla osa-alueilla. Varmistan riittävän latauksen jo kotona ja toisaalta hyödynnän aiempaa enemmän latauspistokkeita niin kauppakeskuksissa kuin Nysse-busseissa, joissa sitä ylipäätään on.

Yhteenveto: et suosittele huonoja parisuhteita, juokse

Minusta ihmisellä on oikeus päättää haluaisiko olla suhteessa tai ystävänä kuormittavalle ihmiselle. Hän voi olla narsisti, epävakaa tai niitä kaikkia. Jotkut eivät ole narsisteja, mutta siltikin kuormittavia. Nykyisin osaan havainnoida jo haastatteluvaiheessa, ja jos opit samoihin tapoihini, et tule pettymään: helposti huonoon diiliin. Todennäköisesti vain tietoutta lisäämällä, arjen narsismista, välttäisi tulevat roskasuhteet. Vaikka parisuhde ei ole koskaan täydellisyyttä, kuormittavuutta ei pidä siinä hyväksyä.

Moni eli vuosia täydellisissä sumuissa, vailla isompaa tukiverkostoa, puhumatta asiasta kenellekään. Se pitäisi olla helpompaa, sillä esimerkiksi vuokra-asunnon saanti Suomessa voi olla vaikeaa. Jyri haki vuokra-asuntoja aikoinaan yli puoli vuotta, mutta onneksi edes yksi vuokranantaja kelpuutti sellaisen, joka ei sillä hetkellä töitä käynyt. Yksityinen epäili maksukykyä, kun hain nykyistä kalliimpaa asuntoa, mutta näin 10 vuotta myöhemmin tämäkin kämppä alkaa olla 450 euron luokkaa. Silti makselen sitä.

Olet ollut tosi pitkäaikainen asiakas 10 vuodessa, ja maksanut vuokran ajallaan, joten tällaisia ihmisiä osataan arvostaa vuokramarkkinoilla varmasti. Se tuntuisi kielessä asti, että erotilanteita pitäisi hoitaa paljon paremmin: täytyisi olla tarpeeksi terapiaa kummallekin puolelle, ja ennen muuta vielä haluaisin nähdä niitä kohtuuhintaisia asuntoja, joihin muuttaisit niissä erotilanteissa. Muistan, kun ensiasuntoa hain, niin pikku asunnon esittelyssä sitä asuntoa tuli katsomaan 12 eri ruokakuntaa. Enkä saanut sitä.

Siksi suosittelen kaikille, että sitä yhteen muuttoa ei mietitä jopa vuoteen, tai kenties vuosiin. Tehkää ennen sitä kunnolliset analyysit ehdokkaista. Luulisin, että narsistit eivät jaksaisi vuosia kulissia pitää, joten ennen muuta välttäisit monia ongelmia yksinkertaisesti hidastamalla tahtia. Muista, että narsisti vie mukanaan nopeilla rakastumisilla, suurella seksillä ja ennen kaikkea muuta hurmaavuudellaan. Jos tuleva suhteesi kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta, kohta makselet siitä ja moninkertaisesti.

Sinusta on nyt selvää, että näin kolmen vuoden jälkeen en halua takaisin sekavaan suhteeseen. Aivan turhaan paloi energiaani siihen, että halusin selvittää suhteemme kiemurat perin pohjin. Hän lupautui palaamaan asiaan, mutta koskaan ei päästy vauhtiin. Elämäni on liian lyhyt ja kesäkin on meneillään.

Elätkö sumussa ja kurimuksessa, narsistin kahleissa? Jätät, ja narsisti joutuu nielemään tappionsa.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin