Nuukan parhaita aseitani inflaatioon 1

Nuukana et voi olla kokematta nousevia hintoja. Silti minulla on aseita taisteluun. Ihana inflaatio voisi olla nykyistä pahempi, mutta tulen silti pärjäämään jatkossakin. Minulla ei ole tässä euroakaan velkoja ja olen muutenkin nuuka. Kuljen S-kauppojen ilta-alessa, keräilen tölkkejä, olen vähentänyt busseja ja nyt lopetan uimahallit. En mene sinne edes kerran kuukaudessa, enää. En sulje pois ajoittain, mutta on ihan turhaa käydä siellä kuukausittain, ja tuosta kuulet pian tarinan kautta lisää. Kylpylät, nuo jäävät.

Viime kuussa kävin Helsingissä ja tuon sijaan että menit uimahalliin, menin Jollaksen hiekkarannalle. Merivesi oli nyt kylmää, mutta selvisin ja aion mennä uimaan myös tässä kuussa järveen. Vesi ei pelota minua. Ei edes, vaikka se olisi tosi kylmää. Ilmainen uinti on kaiken sen arvoista. Nuuka on nuuka. Tuo on myös totta, että nykyään et pärjää, jos et ole nuukaa. Hintatasoni nousee koko ajan, mutta nuukalla ei ole edes kaikkia säästökeinoja käytössä. Paljon jää vielä hamaan tulevaisuuteen, osa käytetään nyt.

Olen erilainen ihminen. En siedä inflaatiota, mutta pystyn taistelemaan sitä vastaan. Tuttavat kävivät Turkissa, mutta he innostuivat matkailuista sen verran paljon, että lähtivät heti perään Riikaan. Täällä meitä on kutsuttu mukaan, mutta sanoit suoraan, että et lähde. Syy on selvä, inflaatio tulee tuosta vain nousemaan, etkä millään haluaisi tuhlata ostovoimiasi muutaman päivän matkaan Riikaan ulkomaille. Sitä paitsi, sapattivapaa on sellainen loma, josta ei haluaisi mitään lomaa. Tiedä tästä ja lomailet heti.

Olen pahoillani, mutta te kapitalistit olette usein todella ahneita. Tuntuisi siltä, että hintoja nostetaan vain hintojen nostamisen vuoksi. En usko, että sähkösi on oikeasti näin kallista nykyään, vaan Suomen ihmisiä pelotellaan ja nyt rahastetaan. Ei ole kunnollisia vaihtoehtoja, joten joudut maksamaan. Pitäisi olla sitä kilpailua, mutta sähkö ja puheliittymät maksaisivat kaikkialla miltei sentilleen. Kartellit? Mitä tekevät virastot ja muut viranomaiset? Nostavat vain verorahoja, en todellakaan kadu vapautta täällä.
En halua olla työelämässä tällaista koneistoa varten. En ole työtön tällä hetkellä, eli elän säästöilläni, mutta ennen pitkään työvoimatoimistollesi on käveltävä kassavirran ehtyessä. Silti et ottaisi asioistasi nyt painetta.
Sapattivapaaseen korvamerkittyjä rahoja riittäisi jopa vuoteni 2030 loppuun. Todennäköisesti minusta tulee työtön työnhakija, vuonna 2031. Sitten tietää mitä silloin enää tekisi, jos tämä Maa vielä pyörisi.

Tämä on osa #1 sarjasta, seuraa blogia niin näet lähiaikoina osan #2. Vinkkejäni inflaation keskelle.

Keräilet panttitölkkejä ja tienaat satasia kaupoissakin

Nuukana olisi syytä tietää milloin tapahtuisi. Festarit, shoppailufestivaalit ja sen sellaiset. Ne laittavat väen liikkeelle, mutta sitä ei pidä pitää huonona asiana, sillä samalla sivutuloni kasvaa. Tienaa helpolla satasen päivässäsi vain sillä, että menet festivaaliympäristöösi hengailemaan. Kuulee musiikkia ja saat rahaa. Festivaaliliput ovat todella kalliita, mutta ilmeisesti väellä rahaa tuntuu löytyvän, kun alkoholia ehditään myös ostaa Ratinasta tai muualta huokeaan hintaan. Pantit jäävät pyörimään ympäristööni.

Päivä oli pitkä, tein 12 tuntia töitä, ja sain kolmena päivänä 100 euroa päivälle. Yhteensä nettosi jo 300 eurolla. Se oli hyvä tienesti, jolla sain koko vuodelle 2023 ilmaista Spotify Premium -musiikkia. 2022 ei ole vielä päättynyt, mutta onneksesi nettosit jo hieman aiemmin, ja ostit jo silloin loppuvuodeksi niitä. Näitä lahjakortteja, 40 eurolla, joten musiikkia on myös vuoden loppuun kevyesti. Tykkään musiikista, joten on ehdottoman hyvää se, etten tuosta itse enää maksa. Näin budjettia voi käyttää ihan muuhun.

Elektroninen tanssimusiikki tekee elämästä elämisen arvoista. Samalla tulet säästämään Premiumilla rahaa, koska lataan Paunulaisissa.-soittolistat Offline-tilaan niin tietokoneella kuin puhelimella. Näin ei tarvitse maksaa nopeista nettiyhteyksistä liikaa. Näihin palataan tuonnempana lisää, mutta yhdelle kotikäyttööni riittää täysin 10 megabitin yhteys. Puhelimeen riittää peruskäyttäjälle megabitin yhteys. Se on myös hyvä, että jos suinkin pystyy, niin puolen megabitin yhteys älykapulaan näkyy laskuissa.

Jo yli vuoden Premiumit tapahtumista

Se näkyy laskuilla positiivisesti, sillä yleensä mitä hitaampi mobiililaajakaista on, sitä halvempi lasku on. Ei ole kyllä mieltä maksaa tuosta yhtään liikaa, ja sinulla on sentään säästöjä maksaa enemmänkin. On myös totta, että ihmiset juovat enemmän lamaa kohti. Ole nyt absolutisti, säästät sillä paljon rahaa. Kerään kyllä mielelläni nuo rahat, joita muut eivät tunnu kaipaavan. Jälleen kerran tunsin itseäni aivan vääräksi. Mikä on minussa vialla, kun en innostu juomisesta ja bilettämisestä lujaa? Työpäiväsi olivat.

Niin, ne työpäivät olivat miltei väsyttäviä. Liikaa ihmisiä, liikaa kännissä olevia ihmisiä, introvertille. Työviikon jälkeen olin aivan poikki henkisesti liiasta sosiaalisuudesta. Tunsi epämääräistä tunnettani, se tuntui jälleen siltä, kun en ole kuulunut kehenkään tai mihinkään. Miksi koko Tampereen keskustan pitää juoda kännit? Nuorista aikuisiin. Olin ainoita, jolla ei ollut kalja kielellä ja yrjö terassilla. Se tuntui tietyllä tavalla niin uskomattomalta, mutta toisaalta en koe syyllistyvän siinä mihinkään. Päinvastoin.

Uskallan kaiketi olla erilainen, ja ajattelit jo omaa parasta, olet valmis tinkimään sitä kautta menoista ja jopa suhteista. Et muuta itseäsi vain siksi, että kuuluisit jotenkin joukkoonne. Joukkooni, joka ei niin välitä omasta tulevaisuudestaan. Rahaa on kuin ilmaa ja terveyttä on kuin hiekkaa. Niin se ei ole. Olisit sitä mieltä, että sen terveyden saa vain kerran. Sitä ei saa menettää ihmisiin, jotka eivät terveyttä osaa vaalia. Katkaisen ihmiseen välit heti, jos mieli ei muuta osaa kuin lähteä perjantaina baariin. Näinpä.

Lopeta turhat bussit autoineen kesäisin ja raha riittää

Bussifanina rakastat busseja, mutta kuten vähän epäili, niin Väinö Paunu Oy:n poistuttua Pirkkalasta en enää tule näissä istumaan kovin usein ainakaan arvolippuja käyttäen. Niin myös kävi, nykyään teen hupimatkoja lähinnä tuttavan lainakortilla. Tuttava jää lähivuosina eläkkeelle, joten hän ei sen jälkeen vuosikortista tule maksamaan. Siinä vaiheessa usko, että vähennän busseja entisestään. Autoa minulla ei koskaan ollutkaan, koska olen jo teinistä asti tottunut käyttämään pyörää tai busseja, omia jalkoja.

Busseissa tykkäisit ajella joskus muuten vain ja esimerkiksi 26.8.22 menin Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n autossa Lielahteen, kuuntelin vastamelukuulokkeillani uusinta tanssimusiikkia ja lisäsin tästäkin omille soittolistoilleni. Paluumatkallani samaa kävi toisessa Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n bussissa. Musiikkia löytyi paljon, ja lista on saanut yli kymmenen hyvää biisiä. Samalla nautin loistavalla tavalla vapaasta. Perässä odotti tyypillinen tölkkijahti Pirkkalassa, jossa rikastuin nyt miltei viidellä eurolla.

31.8.22 päivä oli erityinen, kun lainakortilla lähti kokeilemaan menneitä, Paunun linja-autossa #145. Viitoin bussille Vaitissa, ja se tuli oikein lentokentältä asti, sillä erotuksella että FLM-445 on nykyään #330. Ei ole kyljessä Paunu, mutta minulle käy myös Vekka. Se tuntui siltä, kuin olisin palannut ajassa taaksepäin, istuessani vanhassa tutussa autossani, #145. Iskis kamala onni, järjetön onni nimittäin, ja Spotify soitti jälleen kerran ensiluokkaista tanssimusiikkia soittolistoille lisättäväksi samaan aikaan.

Kesällä poljen aiempaa enemmän, toimii

Paluumatkalla liikutuin hetkestäni entisessä Paunun bussissa niin paljon, että tämä meni vetistelyksi. Näin paljon tunnetta minussa. Onneksesi myös musiikki oli hyvää, joten kotiinpaluu oli aika onnellista aikaa. Se tuntui kivalta, olet näin onnellinen tästä kokemuksesta. Se antoi enemmän kuin mikään muu asia. Oli paljon parempaa kuin matka Saksaan tai jonnekin sinne, ulkomaille nimittäin. Myös pyöräilyt tulleet tutuiksi, se on vapauttavaa. Ei minkäänlaisia aikatauluja ja voit polkea omaan tahtiin kesäisin.

Säästät valtavasti rahaa suosimalla sitä tai viime kädessä busseja. Ei ole autokuluja, minkäänlaisia. Jos voisin jotenkin luopua sähköstä, tekisin niin, ainakin päivän poskettomilla hinnoilla. Onnekseni nuuka on nuukaa syystä, hän keksii kyllä ratkaisuja myös kohonneisiin sähkökuluihin. Jos sähköjäsi ruvetaan ensi talvena säännöstelemään, niin kuinka kauan Nysse meinaisi ajaa näitä sähköbusseja tai ratikoita? Olisi tuossa kaikille parempi, jos bussini kulkisivat edelleen tavallisella polttoaineella. Sanonpa vain.

Olet elämäntyylin valinnut, eikä siihen mikään kiesi kuulu, valitan ja pyydän anteeksi. En ole koskaan autoliikkeissä käynytkään, paitsi nauttimassa jäätelöistä, ja grillimakkarasta maksutta. Olet nimittäin nuuka, joten käyn kaiken maailman tarjoiluissa ilman häpeää. Nykyään ilmaisia tarjoiluita ei juuri ole, eikä tästä lamakaan onneksi järin kaukana ole, joten nähdään vielä paljon huonommissa (toivottavasti paremmissa) merkeissä. Siihen asti minua ette autossa tai bussissa pahemmin näe, minimoit kaiken.

Vaihda laskutusliittymä latausliittymääsi ja säästäisin

Nuukan tavoitteenaan on olla nuuka jopa arjen laskuissa. Ei kannattaisi maksaa koskaan siitä, mitä et totisesti käytä koskaan tarpeeksi. Puheliittymä on introvertille pakkopullaa, jos saisin nimittäin valita, en ikinä hommaisi sitä itselleni. Eivät soittaisi puhelinmyyjät ennen siirtoa Elisalle tai heti sen jälkeen. Samoin kaiken maailman huijauspuhelut loppuisivat kuin seinään. Tuo olisi varmaan unelmaa. Näihin oikeisiin ystäviin tai perheenjäseniin voit olla yhteydessä muillakin tavoin, vaikkapa käymällä ovella.

Olen aiemmin kilpailuttanut liittymiäni tekemällä numeronsiirron, mutta nykyään tuntuu siltä, että sitä kautta liittymän hinta nousee vain vuosittain. Ennen sai rajattoman megan 6,90 eurolla vuodeksi, mutta nykyään DNA:n geelitukkani ei tarjoa sitäkään tuohon hintaan, vaan elämys on enää 7,90 euroa. En juuri usko siitä, että minun kannattaisi siihen tarttua, koska vuoden päästä kilpailutus odottaa taas. En jaksa, niin laiskaa vastaamaan geelitukille, tai selvittämään mitä liittymä maksaisi muuallakaan.

Käy katsomassa Telian hintoja, puolet megabitistä maksaa puhelimeeni jo 11,90 euroa. Tuntuu se toki halvalta, jos DNA tarjoutuu antamaan täyden megan 7,90 eurolla. Tästä huomaat vahingossa aiemman kirjoitukseni tässä blogissa, aion noudattaa sitä itsekin pilkulleen, jotta säästät nyt. Se olisi nyt elämän viimeinen kilpailutus, toivottavasti. Otin numeronsiirron 10.10. ajalle ja liittymäni siirtyy Elisalle! Etkö pidä Elisasta, mutta se on sentään kotimainen, ja tällä tavalla halpa. En edes siirtänyt laskua laskulle.

Unohda ne laskut liittymissä ja säästät

Naurettavinta laskutusliittymissä oli se, että näissä on posketon avausmaksu ja kalliit hinnat. Tuntui, että tässä maassa on kartelli, sillä hinta, tarjoukset ja palvelut olivat teleoperaattoreilla sentilleen. Otat riskit ja siirrän numero latausliittymääsi. Se toimii kuin Prepaid, eli siitä ei muodostu mitään maksuja, on veloitukseton kuukaudestani toiseen. Lataat välillä ihanan kympin kortille ja käytät rahaa edullisiin puheluihin taikka viesteihin käytön mukaan. Lasken, että käyttö tulee olemaan viisi euroa vuodessa.

En maksa kahdeksaa euroa avauksestani! Elisa tarjoaisi veloituksettoman avauksen latausliittymään, mutta siitä pitää muistaa ladata kahden vuoden välein, en tosin usko tuossa olevaan ongelmaa. Vaikka käyttäisitte sitä WhatsAppia, niin joskus on silti pakko kommunikoida 90-luvun vanhaan tyyliini, että sitä saldoa saa siihen kulumaan. Netti tuossa maksaa erikseen 66 senttiä päivässä, mutta laitoin siihen nettieston. Nettiä ei mene yhtään, vaan netiksi löysin toisenlaisen netin, toiseen sim-korttipaikkaan.

Huvitti katsoa, kun esim. Elisa yritti alkuun pakottaa kaiken kattavaan. 19,99 eurolla kuukaudessa on kaikki rajatonta. Rajattomasti puheluita, viestejä, 100 megan nettiä ja EU-dataa ainakin 20 Gt. Kerroin myyjälle, että nettiä menee 60 Gt, puhetta 25 minuuttia, viestejä 100 ja EU-dataa 0 vuodessa. Onko nyt vähän halvempaa? Oli ja tein numeronsiirron Prepaid-tyyliseen liittymään. Siitä kylkeen toinen kortti. Tilaat kohta Moi Mobiililta 0.5 megabitin Laitenetti-liittymä hintaan 4 euroa kuukaudessa. Säästöjä.

Korjailet, entisöit ja käytät nyt loppuun, sitten roskiin

Moi, saako olla tosi kulunutta kylmälaukkua esillä? Sitä piisaa. Yhtään aiemmin en kehdannut roskiin heittää. Nuukana käytät kaiken loppuun, ja kun vihdoin kerron asiasta ihmisille, he ihmettelevät tovin. Se, että heitän kylmälaukun roskiin. Katsokaa sitä kylmälaukkua, ei tämä kelpaa enää sinullekaan! Voi, sille kävi pahasti, mutta ei voi mitään. Se on ollut käytössä miltei viisi vuotta ja maksoi kuusi euroa, jos edes sitäkään, nuuka ostaisi nimittäin vain tarjouksestaan. Uusi kylmälaukku odotti jo kotivarastossa.

Helppoa. Hamstraa nyt, osta tarjouksesta, varastoi. Et voi ohittaa hyviä tarjouksia, vaikka tavara on jo käytössä. Se on ollut paras liike koskaan, sillä tavaran ostaminen tarjouksesta suojaa inflaatioltakin, se hinta ei nimittäin enää kotivarastossa muutu jo kalliimmaksi. Kylmälaukusta ei lähde vuosien säilössä tuumaakaan pois, kun taas tilisäästämisessä samalla eurolla saa koko ajan vähemmän. Myös sitä arjen kylmälaukkua, joka uuden tilalle jossakin välissä kaappiin tulisi, kunhan löydän parhaan tarjoukseni.

Nuukakin sen tietää, että mikään ei ole ikuista, joten uskallan näitä lisääkin ostaa. Käyttöön menevät. Ihmissuhteesi eivät ole ikuisia, tavarasi eivät ole ikuisia, sinun elämäsi ei ole ikuista. Joopa, ihan kaikki kuolemme joskus, ja siinä vaiheessa on se ja sama jos älykaappiin jää liuta käyttökelpoista asiaa, koska aina jotakin jää jonnekin myös sen jälkeen kun esimerkiksi oma mummo kuolee vanhuuteen. Mitään et saa kuitenkaan mukaan hautaan, et edes inflaatiota tai sitä kylän nopeinta kiesiäsi parhailla kuosilla.

Kylmälaukku meni vihdoin rikki, vaihtoon

Blogiani lukevat tietävät, että olen äärimmäisen nuuka. Nykyään ostan noin 99 euron älypuhelimeni, vaikka tilillä olisi tuhansia rahaa. Noudatan ihan samaa nyrkkisääntöä kuin missä tahansa muussakin, eli puhelimen on oltava käytössä vuosia, tavoitteena jopa viisi vuotta. Kannettavan tietokoneeni ostan tarjouksesta sillä vaatimuksella, että siinä on kolmen vuoden takuu, ja käytä sitä kuusi vuotta. Nuukan tarkoitus on puristaa kaikesta kunnollinen lottovoitto, säästit nimittäin paljon rahaa hyödyntämällä.

Säilytän arjen takuukuitit. Ne pienemmätkin. Jopa kolmen euron led-lampusta on takuukuitti tallella. Kokonaiset kolme vuotta. Jos jotakin vikaa lamppuun tulee takuuaikana, kaupasta saa maksutta uuden. Nuuka selvittää jo ennen kaupan tekoa pisimmät takuuehdot ja pyytää myyjiltä kuitistakin A4-kopion. Eikä tässä vielä kaikkea, kirjaan jokaisen ostamani tavaran päivämäärineen, jotta tiedän kuinka paljon se kestää. Tällä tavalla olen löytänyt kestävimmät led-lamput arkiin, niitä hankin tarjouksella kotiin.

Et enää vaihda tavaroitasi hetken mielenjohteesta. Repussa saa olla kulumaa, kunhan tavarat pysyivät repun sisäpuolella. Polkupyörä palvelee minua vuosia, nykyinen täyttää kymmenen vuotta kesäkuussa 2023. Otan jokaisesta tuotteesta maksimaalisen hyödyn irti ja säästän rahaa. Karsastan turhaa, en osta mitään tarpeetonta. Jokainen tietääpi, että jos ei ole älytelevisiota, ei sellainen mene rikkikään kuluksi. Kenellä on sitä paitsi edes rahaa katsoa arjen älytelevisiota päivän poskettomilla sähkön hinnoillasi?

Yhteenveto: inflaatio ei vieläkään koettele, minimoi jo

Olen minimoinut kaiken. Kirjoitin tästä aiemmin, mutta nyt on varmistus asialle. Koskettelen jokaista tavaraa kotona ja mietin kovaan ääneen oletko tarpeellinen vai tarpeeton? Tuntuu siltä, että kotona on enää muutama kyseenalaistettava tavara. Farkkutakki on yksi niistä. En sitä juuri käytä, joten sellainen saattaisi mennä Kieppiin lähiaikoina. Parkatakki ja välikausitakki riittäisi. Sadetakki sateeseen. Lisäksi täältä löytyy pari Iittalan salaattikulhoa ja merkin tarjoiluastia. Koe näitä hyviksi, jos vieraita saapuu.

Et välttämättä käytä näitä itse tarpeeksi, mutta jos tulee vieraita, on niitä helppo käyttää. Tilaa on. Se on niin totta muuten, että minimalistilla saa olla myös vähemmän käytettäviä asioita. Minimalisti saa myös keräillä postimerkkejä, bussilippuja tai kirjoja. Hänellä saa olla laaja CD-kokoelma. Olisi hieman erilainen, joten en keräile mitään, siksi minua voisi kutsua Extreme-minimalistiksi. Minulla on täällä 281 tavaraa ja jos joku päivä tavarakirjanpidossa luku on joku toinen, olet minimoinut vähäsen lisää.

Minulla on edelleen yli kaksivuotiaat kuulokkeet. Korvapehmusteet alkavat olla kuluneita, mutta se ei vaikuta mitenkään musiikilliseen nautintoon. Minimoit turhan kuluttamisen. Vaikka hyvät kuulokkeet toimivat akuilla vastamelun takia, ei akku ole tässä todellakaan näin huono, sillä mennään edelleen 30 tuntia. Hetken mietiskelin nykyisten myyntiä ja langallisten ostoa hintaan 99 tai 129 euroa, mutta sain puhuttua itseni tästä yli. Et ole ostanut uusia kuulokkeitasi. Odotat, koska nykyiset täyttävät 3 vuotta.

Vaikka olet nuuka, sorrun jopa edelleen virheisiin. Aiemmin viime kuussa kävin nälkäisenä Ratinassa. Kauppakeskuksessa houkutteli Kung Food Pandan rajaton buffet. Se maksaisi €12,90, perusteli sitäkin käyntiä sillä, että et ole kyseisessä buffetissa käynyt moniin vuosiin. Onneksi ostos meni hupirahoista, mutta kyllä sielläkin 12,90 uppoaisi johonkin järkevämpään. Tärkeintä on, että et lähde itseä tuostakin syyttämään, mutta voit toki mahdollisuuksiesi mukaan välttää Kung Food Pandan buffettia jatkossa.

Olet tehnyt ostoksia, joita kadut, pankkikortilla? Suosittelen, että budjetoit itsellesi hupirahaa, joiden käyttöä ei tarvitse hävetä tai miettiä. Itsellä hupirahaa on nyt euron päivässä, mutta voit tehdä itsellesi toisenlaisen budjetin, vaikkapa kaksi euroa päivässä. Hupiraha saa ja voisi olla täysin itsesi näköinen.

Minkälaisia ajatuksia merkintä herätteli sinussa? Aiotko kokeilla joitakin näistä säästövinkeistä?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kyläilitkö narsistin luona vai miksi muuten olisit käynyt Jollaksessa rannalla?
Suokaa anteeksi Jollaksessa käymisestä.

En tiennyt Helsingissä muutakaan uimarantaa, Jollas on alueena sentään tuttu.

Kävin siellä Jollaksessa ennen muuta siksi, koska halusin ajella Nobinan bussissa.

Tiesin, että niitä menee ainakin Jollakseen, joten se oli helppo valinta.

Helsinki ei ole ihannekaupunkini, mutta kun sinne menen, niin Jollas on hyvä valinta.

Vähemmän väkeä introvertille yms. ja siisti luonto.

Suosittelen käymään.
Anonyymi sanoi…
Huomasitko että areenaan on tullut ohjelma Paunun kuljettajasta? Ruotsiksi tosin.
Ohjelman nimi on Livet. Ehkä tunnet hänet?
Huomasin.

Hän on Mats Karlsson, on kuljettanut minut monta kertaa Helsinkiin ja vanhemmille saunaan.

Nyt ei tosin Pirkkalassa heitä ennen ole, mutta oon kasillakin nähnyt.

Silloin kun ajoivat vielä niitä harvoja lähtöjä.

Hänet toi Nysseen korona, ennen pärjäsi mainiosti pikavuoroilla.

Ollaan juteltukin Nyssessä pitkään.

Täytyykin katsoa, kuulin hänen somesta tuosta ohjelmasta! Unohdin siitä.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!