Lopetin turhan laskutuksen, niinkö kävi

Nuukalle ei tule enää edes laskuja, kapitalistin arjen painajainen! Kirjaudut tänne S-pankkiin ja listaat ylös kaikki säännöllisesti saapuvat laskut. Näitä on enää toki vuokra, sähkölaskut ja kotivakuutus. Olen luopunut arjen puhelinlaskuista vaihtamalla Latausliittymä-korttiin. Lataa sitä etukäteen kymmenellä eurolla, ja saldo kestää käyttöjä nyt ikuisuuden, Laitenetti 0.5 Mbps veloittuu sen sijaan pankkikortilta. Saa kokonaisvaltaisen liittymäpalvelun alle 4,50 eurolla kuukaudessa. Usein jään vain neljään euroon.

Aloit kirjoittaa nyt merkintää, kunnes huomasi että kannettavan tietokoneen näppäimistö meni rikki. Vein tietokoneen huoltoon ja kahdessa viikossa se tuli korjattuna kotiovelle. Yritetään blogaamista nyt uusiksi. Perässä hajosi pelihiiri, joten polkemalla kauppaan sain uuden hiiren tilalle takuun kautta. Ole nyt todellakin varustettu, ja mikään noista asioista ei ole aiheuttanut ylimääräisiä kuluja. Hirvittäisi jo, että moni tuote ei kestä nykyisin normaaleja käyttöjä kotitoimistolla, jossa editoit videoita ja blogaat.

Samalla mietin hyviä valintoja, sanoin vihdoinkin tahdon Prepaid-liittymälle. Vaikka tällä Prepaidilla on yleensä luottotiedottoman maine, minulla eivät luottotiedot ole menneet, eipä edes inflaatiossa. Et, et missään nimessä haluaisi maksaa jatkoissa kymppejä jostain Huolettomasta tai Rajattomasta. Olisin tavallinen nuuka, joka ei haluaisi maksaa kuukausittain 15 euroa, 20 euroa tai 30 euroa turhista. DNA:n paras tarjous oli 9,99 euroa rajattomasta viiden megan netistä muu käytön mukaan. Lähdin heti pois.

Normaalihinta palveluilla oli 15,99 euroa, eli hinnat ovat menneet ylöspäin. Et jaksa enää kilpailuttaa sitä liittymää vuosittain, joten päätän kilpailuttaa SIM-kortti kerralla kuntoon. Sitten et maksa yhtään kuukausimaksujasi puhelimien käytöstä. Lataat saman tien saldoa kymmenen euron erissä. Tuollainen kymppi riittäisi käytölläni kahdeksi vuodeksi helposti, sillä en asu älypuhelimessani ja olen muutenkin introvertti. Introvertilla on puhelimessa vain neljä yhteystietoa. Lopeta turha laskutus sieltä, tänään!
Nuukalle tulee säännöllisesti vuokralasku, sähkölasku ja kotivakuutus. Muita säännöllisiä laskujasi ei ole. Taloyhtiölaajakaistani perusnopeus kuuluu vuokraan ja nyt myös puhelinliittymä on kuukausimaksuton ilo.
Vuokra nousee ensi vuonna vain kahdeksalla eurolla, ja on tammikuusta upeat 448 euroa. Se ei aiheuta minussa pelkoa, sillä tuttavien omakotitalossa kulut nousevat tätäkin enemmän. Kannatti vuokrata :)

Seuraavaksi jätän Lidlin, saan säästöjä aikaan. Citymarket on hintavertailuni myötä halvin kauppa.

Inflaatiot pakotti toimimaan: älytön puheliittymä alas

Ole hyvin perillä hinnoista matkapuhelinliittymissä, ja tulipa kyseltyä jatkuvalla syötölläni tarjouksia erilaisista paikoista. Tuntui, että mistään ei löydy meille sopivaa palvelua. Alin hinta oli Telialla, 14,99 eurolla olisi saanut vuodeksesi 10 megan liittymän 250 minuutin puhe- ja viestipaketilla. Kävin DNA:n sivuilla ja huomasi, että kuukausittainen keskiarvo on noin 15 tekstiviestiä ja noin 3 minuuttia puheita. Sanoin myyjille, että mikä järki on maksaa noin paljon tuosta, mitä asiakas ei tarvitse? Kuukausittain.

Telian myyjä ehdotti Prepaideja, mutta en haluaisi vaihtaa numeroa, joten kävelin kilpailijalle. Elisan myymälöissäni alettiin kalleimmista tarjouksista ja vasta kun en suostunut näistä yhteenkään, alettiin puhua kuukausimaksuttomista Latausliittymistä. Tilasin sellaisen näin saman tien, ja numeronsiirtoni pystyi hyvin ajastamaan, sillä DNA:lla minulla oli määräaikainen Etudiili-sopimus. Kiinnostui samalla nettiasioista, joten kyselin mitä netti siihen maksaisi. Myyjän mukaan jopa 66 senttiä vuorokaudessa.

Myyjäni saneli, että tuo tekisi kuukausittain jopa 20,46 euron laskuja. Okei, tuumin siellä niin. Käskin myyjääsi laittamaan liittymälleni Dataesto-palveluni, jolloin käyttäisin muuta nettiä. Emme löytäneet hinnastoistasi minulle sopivaa nettiä. Myyjä ymmärsi tarpeeni, eikä lähtenyt kalliimpaa tyrkyttämään. Kaksi kuukautta myöhemmin tein jo tilauksia Moille ja sain posteissa Laitenetin neljän euron hinnalla. Maksan vuositasoilla 48 euroa rajattomasta 0.5 megan laitenetistä. Se palvelee tarpeitani edullisesti.

Liittymätkö kuntoon pienellä vaihdollasi

Latausliittymiä olet harkinnut vuosiani, mutta ainakin ennen DNA sai houkuteltua määräaikaisiin, se tapahtui hinnoilla. Megabitin rajattoman netin EU-datallani sai helposti 6,90 euron kuukausihinnalla. Tänä vuonna sellaista ei saanut mistään, korkeintaan 7,90 eurolla, ja heti tätä liittymääsi ei ollut heillä olemassa. Se sai lähtemään, vaikka olen ollut yli 5 vuotta DNA:n asiakkaanasi. Se ei merkkaa mitään. Ei saa olla uskollinen kenellekään, ja siksi katkaisit kierteen. Se tulee INFJ:lle kantapään kautta selväksi.

Valintaan vaikutti toki sekin, että Elisalla on jo vuosia taloyhtiölaajakaista perusnopeudella. Haluaisit kaiken yhden katon alle. Aina miellytti se, että marraskuussa maksan elämän viimeisen puhelinlaskun. Sen maksan onnellisesti, sillä jatkossa puhelinlaskuja ei tipu enää. Budjetti pysyy samoina, 141 eurossa vuokran jälkeen. Helposti, latausliittymiin vaihto vapauttaa budjettiini jo yhdeksän euroa kuukaudessa aiemmasta, enkä ota edes huomioosi muuta kuin aiempaa 9,99 euron Rajaton 50 -tarjousliittymääni.

Jos maksat puheliittymästä 19,99 euroa kuukaudessa tarjouskuukautena, voisit säästää jopa 15 euroa, jos olet introvertti ja tyydyt netissä vähempään. Ihan pian tarjoan vinkkejä siihen, miten liittymäsiirto kannattaa toteuttaa asetuksista alkaen. Se on jännittävää, mutta samalla lapsellisen helppoa. Haluaisit kuitenkin korostaa, että mikäli asustat Netflixissä tai vastaavassa, puolen megan nettisi ei välttämättä riitä. Silloin jatkat nykyisellä nopeudellasi ja maksat maltaita. Täällä hoidan YouTuben kotiläppärillä.

Nykyaikainen äly, paras tapa säästää: laskutuksessani

Minun ei tarvinnut pitkään pähkäillä, katsot budjettiin ja ota se laskin käteen. Maksoin tuon edellisen vuoden aikana liittymästä 118,80 euroa. Laskin mitä Latausliittymä ja Laitenetti tekisi tästä. Loksautin leuat heti, sillä päädyin laskelmissa nopeastikin vain 58 euroon. Tuokin sillä olettamalla, että 10 euron saldo kuluisi vuodessa, eikä kahdessa. Oikeammin pääsisin vuodessa vain 53 eurolla ja se halpaa onkin. Kirjauduin samalla OmaElisaan ja huomasin, että Elisa tarjoaa asiakkailleen 20 ilmaista tekstiviestiä.

Kuulostaisi loistavalta, sillä lähetän kuukausittain maksimissaan 20 viestiä. Säästän noilla 1,32 euroa kuukaudessa ja 15,84 euroa vuodessa, näin ollen saldon kulutus tulee olemaan vähäisempää kuin luuli. Kahden vuoden välein liittymää on kuitenkin hyvä ladata, mutta rahat ei katoa sieltä mihinkään, ja sen voi käyttää vaikkapa arkinettiin kun tarvitsee kunnolla potkua päiväreissuun. Puheluitani tulee tehtyä. Tuo on upean helppoa, otat käyttöösi yhden SIM-kortin sijasta kaksi ja nautit säästöistäsi joka päivä.

Latausliittymä laitetaan SIM1-paikkaan ja Laitenetti laitetaan SIM2-paikkaan. Muistikorttini, 128 Gt laitetaan muistikorttipaikkaani (pahoittelen, ei päde iPhoneesi, ja siksi minulla ei ole tätä). Käynnistät laitteen ja nautit kahdesta liittymästä. Mene nopeasti Verkko ja internet -asetuksiisi ja laitat oletukset kuntoon. Latausliittymä hoitaa minulle puhelujen ja tekstiviestien virkaa, kun taas halpa Laitenetti on internetiä. Riittää, siitä huolimatta voi käyttää normaalisti kumpaakin liittymää viestitellessä muille.

Näin se toimii, anna korteillesi töitäkin

Tässä kannattaa huomioida, että mikäli jompaankumpaan korttiin tulee puhelu, data katkeaa. Minua se ei haittaa, koska Spotify katoaa puheluni ajaksi muutenkin, eikä minulla ole tapana jutella kanssasi ja surffailla siinä internetissä. Et laske edes miinukseksi kaikki mainitut säästöt huomioiden. Muuten, introvertille tulee niin vähän puheluita, että voiko tämä olla tätä epäkäytännöllisyyttä? Ei minusta, se on yksi parhaimmista keinoista keskittyä täysillä vain yhteen asiaani kerrallaan. Etkä voi Googlata ;)

Anna lisäksi toisen vinkin Laitenettiini. Kuvassa se vilahtaa jo, AdGuard. Hitaalla 0.5 megabitin netillä sitä luulisi, että ei kannata mainostoimistojen mainontaan kaistaa tuhlata, niinpä AdGuard eliminoi ne mainokset ja ilmaiseksi. Jälleen kerran, olen pahoillani, mutta tämä ei toimi iPhonessa. Te maksaisitte satasia tästä? AdGuardin voit ladata Android-puhelimeesi ilmaiseksi täältä. Olen ruokkinut AdGuardia mainoksilla jo vuosia, eikä mainokselliseen nettiin ole enää paluuta läppärillänikään. Kiitoksia tästä.

Sen lisäksi eliminoin sovelluksieni määrää, niitä on Nokiassa mitä tahansa 20 noin 25:een. Välillä on enemmän, välillä on vähemmän. Vähemmän tehoa tarvitaan puhelimeen ja vähemmän nettiä laskuun. Tuo on säästänyt paljon rahaa sekä aikaa, muutamia säästöjä mainitakseni. Mielenterveys tulee siihen jo päälle. Ei ole pääsi hajalla loputtomista valikoista ja päivityksistä, toisaalta somekyhmy on kaukana. On sellainen sairaus se somekyhmy, että en sitä itselle kylläkään haluaisi, ja voi olla että samaistutte.

Nuuka säästää budjetissa liittymän verran, kylpylään

Moni ihmettelee miten 141 eurolla voi elää vuokrani jälkeen. Helposti. Täytyy vain optimoida kulutus. Mistä tulee tuo 141 euron budjetti? Paunun autoissa harrastin linjalla 8 aikoinaan budjetointia, ja hyvin usein tuli Automyyjä kuskiksi vakiautoon #141. Siitä tulee budjetin summa. Karkeasti puolet siitä onkin varattu ruokaan ja päivittäistavaraan, mutta muu on laskuihin ja yllätyksiini. Hyvin usein jää noistakin sitten säästöön, sillä juuri puhuin uudesta säästöoptiosta puhelimessa. Jatkossa laskuihin vain vähän.

Laskin nyt, että jatkossa laskuihini vuokran jälkeen menisi keskimäärin alle 40 euroa kuukaudessa, ja koska jotkut laskut eivät tulostu joka kuukausi, tiettyinä kuukausina voi olla enemmän mahdollisuutta ostaa tarvitsemiaan tarjouksia. Lisäksi osallistut kuluttajapaneeleihin ja tienaat lahjakortteja liikeisiin. Jo pulloja keräämällä näyttäisi saavan hyvin rahoja pakollisiin hankintoihini. Kaikki menee mikä tulee. Busseissa matkustan edelleen parhaimmillaan maksutta lainaamalla sopivia kausikortteja. Kivaa on.

Olen säästänyt vuositasolla tuhansia käyttämällä tuttavan rajatonta kausikorttia esim. lomien aikaan. Se, että tuttavasi on töissä, voi tarkoittaa vapaita illalla. Vaikka tuttu saapuu kotiin vasta klo 18 jälkeen, kerkeätte hyvin hoitamaan kauppa-asioita tai muita asioita busseilla. Länsilinjoja liikkuu jopa kello 22 asti, ja tämän jälkeen voitte hypätä Tampereen kaupunkiliikenteen bussiin myöhäisillan ajeluille. Olisi todella hyvä juttu se, että ette käyttäisi tätä hyväksi, vaan kohteliaisuus hyvitetään tuttaville jotenkin.

Nuuka kävi tästä bussilla uimahallissa

Autat häntä esim. laskujen optimoinnissa ja vastikään kilpailutin heille niin netti- kuin puheliittymät. Autan kysyttäessä esim. puutarhatöissä ja haen vastapainoksi nyt parhaita Plussa-tarjouksia heille. He antavat käteistä, ostan kaiken tarvittavan, ja tuon bussilla kotiovelle. Palautan kortin. Tulee mieleen se Wolt, otat tilauksen vastaan ja toimitat asiakkaille. On minusta hyvä korvaus rajattomista bussiajoista. Aina ei tietysti voi 0,00 matkata, silloin tuo 2,10 euron arvolippu ei tuntuisi edes pahalta maksaa itse.

Jos bussikortti on lainassa koko päivän, voin säästää heti kymppejä, tai ainakin 4,20 euroa. Näin tein matkalla Hervantaan. Matka tuntui upealta, sillä pakkasin repun jo illalla ja lähdin aamulla tielleni. Se, että menit ensin Pirkanmaan Tilausliikenteessä sinne Tampereelle ja jatka pian maksutta Hervantaasi. Anteeksi, voiko tästä puhua matkana? Voi. Tuntui paremmalta kuin matka Amsterdamiin. Väinö Paunu Oy toi seikkailijan miltei uimahallin pihalle ja se aamu-uinti kävi vasta remontoidussa hallissa hyvin.

Vaikka uimahalli on pieni, siellä viihtyy, tosin kylmäallasta jäi kaipaamaan. Onneksi kylmäaltaan voi korvata kylmällä suihkulla, kunhan säätää takaisin lämpimään seuraaville uimareille. Saunassa olikin löyly, mutta saunasta toinen on säästösyistä pois päältä (samoin kuin Loimaalla). Parituntisen jälkeen puet hitaasti vaatteet päälle, olet oikeasti hidas, enkä selviäisi varmaan edes armeijasta... Matka jatkuu Raxiin, jossa Duo-kauppakeskuksessa pääsen rajattomasta buffetista 6,90 euron tarjouksella ähkyyn.

Nuuka ei tarvitse autoja, ei edes matkalla Ideaparkiin

Moi kaikki, 10.10.22 numero siirtyi jo Latausliittymään ja aktivoin samalla jo Laitenetin. Vain neljällä eurolla kuukaudessa saan rajattoman netin, jolla kuuntelen musiikkia, tietenkin rajattomasti. Kesken päivääni en viitsinyt lähteä menoihin, mutta 12.10.22 päätin paahtaa täysillä metsän halki Ideaparkiin. Jostain syystä 11.10.22 oli kovin sateinen, joten lähdin aurinkoisempana päivänä. Samalla testasin vain 0.5 megabitin laitenettiä, jolla musiikki suoratoistui ilman välimuisteja koko matkan ajan. Sitä riitti.

Autoja ei tarvitse mihinkään (paitsi ehkä joskus), mutta olen hyvin pärjännyt ilman niitä vuosikausia. Minulla ei ole edes sitä ajokorttia, sillä elämyksiäsi saanen parhaiten polkemalla. Pirkkalastasi metsän halki on Lempäälän Ideaparkiin noin 16 kilometriä, ja aikaa voi varata tunnin ja 21 minuuttia. Jos et ole niin hyvässä kunnossa kuin allekirjoittanut, suunnittele pyöräilyäsi kahdeksi tunniksi. Huomaa myös, että millään Jopolla ei niin kannata lähteä, jos haluat elävänä takaisin... Metsätiet ovat vain rohkeille.

Yksi pätkä oli niin kivikkoinen, että käsissä tuntui. Paahdoin silti lujaa, koska se oli jännittävää. Se on myös totta, että vaikka pyöräni täyttää ensi kesänä kymmenen vuotta, ei ole mitään aietta sitä vaihtaa. Olen huoltanut sitä Pirkkalan pyörähuollossa ja tuon menopelini talvella taas kesää varten. Jos huollat tavaroita, pidät niistä huolta, et tarvitse parempaa kiesiäkään joka väli. Lähinnä huvittaa, miten usein esim. tavallinen orjatyöläinen vaihtaa menopelejään ja tietoteknisiä vempeleitään niin kovin uusiin.

Mitä voi tehdä ilman nettiä Suomessa

Entä se netti, riittääkö? Kyllä riittää. Vaikka loputtomassa metsässä 3G on tavallisempi näky kuin 4G, ihan operaattoreillekin tiedoksi, kun 3G-verkkoja ajatte alas... niin netti riittää. Suoratoistettava EDM, musiikki soi täysin, testissäni ilman tavuakaan välimuistissa 320K-laadulla. Välillä tuli pieniä katkoja, mutta musiikkini jatkui pikaisesti kun noustiin "kuopasta" ylemmäksi. YouTube toisti 360P-laaduilla, kun otin pienen tauon Houkkalammella ja kävin lokakuun aikana vielä uimassa siellä, uskalias minä.

Testasin nyt tämän blogini videoita, ne eivät pätkimättä näkyneet, mutta se johtuu Googlesta. Google syöttää vakiona 720P-tilaa, mutta kun sitä ei saane mobiilisti muutettua 360P:ksi, niin katkoja syntyy. Lisäksi huomasin testimielessä, ettei edes esimerkiksi PornHub toiminut kyseisellä Laitenetillä. Kaista ei riittänyt ollenkaan videoihin, eikä kukaan ala katsomaan pätkiviä videoita, pätkivään nautintoonne. Onneksi painotan videoiden katseluita muutenkin kotiin, joten 10 megabitin netti riittää täällä täysin.

Suosittelet laitenettiä, ja 10.10. alkaen tähän päivään on siirretty jo kahdeksan gigatavua dataa. Mieti, vain neljällä eurolla kuukaudessa. DNA:n 4G on ollut aina hyvä, joten Moi on tosi hyvä. Tuo käyttääkin DNA:n verkkoa, joten en huomannut kattavuudessa minkäänlaista eroa. DNA:lle minulla on yksi toive, jos haluat minut takaisin asiakkaaksi, niin soittakaa vasta kun teillä on Latausliittymä. Silti, harkitsisi sitäkin tovin, sillä on tuo vain hienoa kun sekä liittymä että netti olisi saman katon alla. Moi muualla.

Yhteenveto: lama on näköpiirissä, mitä aiot tehdä nyt

Haluaisin korostaa, että minulle lama tai inflaatio ei ole tullut yllätyksenä. Historia toistaa itseään. Se minua naurattaa, että esimerkiksi hyvin monelle inflaatio on aiheuttanut pikatien ulosottoon. Minulle, no kylläpäs tiedät, eletään normaaliin tahtiin. Itse asiassa, voisin nostaa hyvin kulutustani, ilman niitä ongelmiasi. Yksi asia muiden joukossa. Muut etsivät keinoja säästää, nuukailla, kun taas täällä nirsoilu ja nuukailu on tuttua jo vuosieni ajoilta. Puhutaan sähkön säästämisestä, täällä ei sitäkään voi tehdä.

Televisioita ei ole kuluttamassa sähköä pian kymmeneen vuoteen, sähkölaitteet voi laskea sormin, ja vuosikausia olen pyykännyt pikaohjelmillasi maksimissaan pari kertaa viikossa, yleensä yhden kerran. Netflixistä en ole maksanut miesmuistiini, tupakkaa ja alkoholia en niitäkään osta, joten tästä lamasta selviäminen on minulle lasten leikkejäni. Lähinnä huvittavaa miten monelle muulle ostolakko on vasta nyt ajankohtainen, eikä siksi että se olisi säästömekanismi, vaan siksi että ne rahat eivät riitä. Hassua.

Olen säästänyt ostolakolla rahaa vuosikausia, vaikka olisi hyvät mahdollisuudet tuhlata ne. Nyt kuulet jatkuvasti siitä kuinka tavalliset suomalaiset yrittävät siirtää isoa auto- ja laitehankintaa. Täällä autoja ei ole koskaan harkittukaan ja esimerkiksi kannettavia tietokoneita olen käyttänyt monesti viisi vuotta muutenkin, kuulokkeita viimeiseen lauluun. Nykyiset 2,5-vuotiaat vaihdat vasta kun menevät rikki, en yhtään aiemmin. Ulkoisesti vaikuttavat kuluneilta ja menevät kyllä rikki, mutta säästöjä on tähänkin.

Näen talveksi vaikeita aikojasi, siksi lähdin hamstraamaan kuivaruokaa ja hyviä tarjouksia kotiin asti. Vain hullu maksaa samasta tuotteesta enemmän. Minulle on naurettu, mutta huonoiten nauraa lopulta hän, joka ei ole tajunnut toimia ajoissa inflaatioita tai lamaa vastaan. Minulla ei ole täällä hätää, mutta onko sinulla? Voisi olla, että olet masentunut, ahdistunut, eikä sinulla ole edes ammattia. Terapiaa on, sitä on aina jossain, ei vain kukaan terapeutti tule kotoasi hakemaan. Toisaalta jos jaksat heti, toimi.

Toimin jo kuukausia parempaan huomiseen ja otan mielelläni muiden neuvoja siitä, mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi taloudelliseen vapauteen. Huomaa, että en käytä vielä kaikkia säästökeinoja, eli jos tilanne tästä yhtään pahenee, minulla on täysi valmius luopua jopa busseistasi tai arjen luksuksesta.

Nuuka tietää, että edelleen Pirkkalan ja Lempäälän yhtenäinen metsä on loputonta ja maksutonta!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Jos haluaa päätyä mihinkään suurempiin totuuksiin puhelinliittymien laskutuksia ja tuoterakenteita ihmetellessä, kannattaa muistaa, että operaattorit eivät suunnittele tuotteita asiakkaille sopiviksi ja edullisiksi yhtään enempää kuin on pakko. Tuotteethan ovat käytännössä samanlaisia bittiputkia, jotka voisivat maksaa kaikille asiakkaille saman verran, vaikka 30 euroa, kuussa. Erilaisia hinnoittelurakenteita onkin olemassa vain siksi, että saataisiin passiivisilta asiakkailta mahdollisimman paljon laskutettua palvelusta. Tahattomana oheisosumana jotkut asiakkaat pääsevät ikään kuin liian halvalla.

Kannattaa siis tiedostaa, että operaattorit tarvitsee sen 20-40 euroa per asiakas pitääkseen palvelun pystyssä. Kilpailu on ajanut keskilaskutuksen tuohon pykälään, joten se lienee aika lailla kustannusvastaava hinta.

Ja miksi sitten introvertti nörtti selvisi vitosella kuussa 10-15 vuotta sitten? Vastaus on siinä, että silloin asiakkaat vielä keskimäärin soittivat puheluita. Laskutus saatiin keskivertoasiakkaan osalta tarvittavaan pykälään laittamalla hinnastoon riittävä määrä hintaa puheluista ja tekstiviesteistä. Netin saattoi antaa ilmaiseksi siihen päälle, kun puhelut olivat vielä rahanarvoinen palvelu asiakkaille.

Halvat ja käyttökelpoiset nettivaihtoehdot ovatkin siis hävinneet juuri älypuhelimien myötä. Nyt, kun keskivertoasiakas voi hoitaa asiansa nettiyhteyden turvin, on operaattorin pakko laskuttaa myös netistä. Puheluista kun ei enää maksettaisi mitään. Nykyisinhän puhelut annetaan ilmaiseksi, ihan kuten netti annettiin puoli-ilmaiseksi muutama vuosi sitten. On ihan tarkoituksellista, että nyt netin ollessa peruspalvelu, alihintaan ei anneta mitään normaaliin nettikäyttöön kelpaavaa liittymää. Kympin tuote ei saa olla riittävä keskivertoihmiselle, se olisi kestämätöntä bisnestä.

Matkapuhelinfoorumilta tuttu tapa laittaa matkapuhelinliittymät oman identiteetin jatkoksi ja innostua uusista hinnastoista onkin vähän pikkuisen sairasta, kun operaattorien niin sanotut tuotteet ovat vain hinnoitteluansoja.
Tuo kaikki on niin totta.

Ei sitä voi halvallakaan myydä kannattavasti.

Lasken, että niin Elisa kuin Moi tienaa nyt edes jotain, kun muuten tyytyisi sähköpostiin.

Suurin osa kuitenkin maksaa sen mitä pyydetään eli 20-30 euroa kuukaudessa.

Kyllähän tässä vapaamatkustajaksi itseään kokee, kun on tajunnut "kilpailuttaa".

Ja tein sen eri tavalla kuin muut, eli toisesta simistä haetaan halvin netti.

Ensimmäisestä simistä haetaan halvimmat puheet ja viestit.

Minulle tärkeintä on lopettaa vuosittainen kilpailutus. Siinä se juju onkin.

Jos ei muista kilpailuttaa, niin 20 euron lasku on äkkiä 40 euroa tai enemmänkin.

Monilla ei puheluita ja viestejä synny, ei edes pikaviestimillä, siksi huonoin ja halvin.

Kiitos kommentista ja hei hei!
Anonyymi sanoi…
Toimiiko sovellukset ongelmitta Laitenetin kautta, esim. WhatsApp tai Telegram?
0.5 Mbps riittää kaikkeen, ei kotikäyttöön.

Sanoisin, että ainoa huomio on, että verkkosivut latautuvat hitaammin, mutta odotus ei ole pitkä. WhatsApp toimii, YouTube toimii jopa 360P- tai 480P-laadulla ja musiikki soi parhaalla 320K-laadulla. Ottaen huomioon miten paljon tällä säästää, muuhun en vaihtaisi. On ihan tarkoituksella poistettu monilta operaattoreilta normaaliliittymistä, se kun riittää tiedostaville asiakkaille täysin. Laitenetin kautta on käytettävissä.

Jos tarvitsee lisänopeutta, niin Saldolla saa 66 sentillä 50 megan netin esim. reissuille.

Tosi hyvä kombo tällainen Latausliittymä ja Laitenetti.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Nysse, lisäheikennystä ei tarvita yhtään

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 219 asiaa

Nuukan parhaita aseitani inflaatioon 6

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Paunun alasajo, Nysse-liikenne loppuu