Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!

Pirkkalan väki haluaisi sitä uimahallia sekä tuuheaa lähimetsää, mutta saatiin Suupalle kuntosali ja lähimetsiini hakkuut Kurikkakallion niin vihreään ympäristöön. Näin saadaan kuulemma elinvoimaa! Suomen onnellisin kunta on hetkessäkin vähemmän onnellinen. Lue tästä mitä mieltä olen Pirkkalaan suunniteltavasta uimahallista tai uimahalleista ylipäätään. Se oli surullista nähtävää, saapastella siitä tuttua metsäpolkua, kunnes se katkesi hakkuisiin. Kuka onkaan tuon takana, hävetkää. Itkin tunteja.

Samalla kapitalismi suretti, sillä tavara tuntuu hajoavan käsiin. Tässä edessä on jo toiset farkut alle vuoden sisään menossa käyttöön. Myös kalliimpia farkkuja on kokeiltu. Niistä ei ole juuri paremmaksi. Ottamalla kantaa suoraan, mutta rakentavasti toivon muutoksia valmistusprosessiin. Voisiko kaupasta ostaa näitä farkkuja, jotka eivät menisi alle puolessa vuodessa rikki? Ymmärrä, että ääriminimalisteille farkut eivät ole. Ei edes raaski ostaa toisia farkkuja rinnalle, koska tavarakirjanpitoon tulisi merkintä.

Yhdet farkut ovat kierrossa, muita hätähousuja ei enää ole. Tietysti ne kuluvat, vaikka ihan päivittäin en näissä ulos lähdekään. Ennen farkut kestivät vuoden, joten laatusi on laskenut. Samalla kuulokkeita menee vaihtoon jatkuvalla syötölläkin, mutta sehän on työllistävää. JBL:n tehtaalla painetaan varmaan nytkin hiki niskalla töitä, että saan Prismojen kassoilta ilmaiseksi JBL T110 -nappikuulokkeita sinisinä takuuseen. Noin kahden kuukauden välein on reklamaation aikaikkuna. Toukokuussa tulisin kai taas.

Lopetan myös ravintolat. Kävin niissä joskus aikoinaan säännöllisemmin, sittenkin enää vain kerran kuukaudessa. Nykyään en jaksaisi sitäkään vähää ja kaikki alkoi Loimaalta. Ensinnäkin se Hesburger ei ole pikaruokaasi, jos ruoan saamiset pöytääni kestää yli puoli tuntia, kahden ravintolan kokemuksella. Toisekseen eräässä toisessa Hesessä kärpäsiäkin lenteli. Burger Kingin lattia oli siivoton ja asiakastilat sotkuisia, joten eipä tee enää mieli käydä. Kaiken lisäksi se Loimaan toinen Hesburgereista lopetti jo.
Pirkkalan lähimetsää kaadetaan Kurikkakallion teollisuusalueen edestä juuri nyt. Olenpa pettynyt päättäjiin, mutta me saatiin Fressin kuntosali Suupantorille. Se korvaa ikävän menetykseni, tämä oli sarkasmia siis!
Panostan ihan satavarmasti Fressin kuntosalijäsenyyteeni ja sitoudun siihen vuodenkin määräajallasi. Tosin, olen jo vuosikausia pärjännyt metsän ilmaisella kuntosalijäsenyydellä, ilman määräaikojakin.

Talvella en metsään tule, annan tietä hiihtäjille. Ihanaa nähdä kaatuvia puita ja Fressi uusi kuntosali!

Tänne uimahalli tulee Pirkkalaan, Partolaan tietenkin

Pirkkala odottaa uimahallia, mutta sitä on pyöritelty iät ajat. Montako uutta teollisuusaluetta saavat aikaiseksi ennen kuin päästään uimaan? Uutisieni mukaan se tulisi suunnitteluun nykyvuoden aikana, mutta Pirkkala haluaa tehdä yhteistyötä Tampereen kanssa. Onko siinä muuten ratikkayhteistyö miten vahvasti mukana? Emme tarvitse muuta kuin uimahallin, ei ratikkaa. Uimahallikin tulisi toteutuessaan Pirkkalan ja Tampereen rajalle, minne muuallekaan. Ei tässä kunnassa mitään pirkkalalaiselle tehdä.

On enemmän kuin oletettavaa, että Härmälästä tulevat tänne kauppojensa lisäksi uimaankin. Erakko tuli Pirkkalaan juurikin Tampereelta kasvua ja meluakin pakoon. Nyt pitäisi etsiä uutta, jotta Pirkkalan silmittömistä kasvutavoitteista pääsi. Olen kyllästynyt yhteiskuntaan, sen yksioikoiseen päivärutiiniin ala-asteajoilta konttorituoliin. Väsyttää ajatellakin, että uusin uimahalli on niin ruuhkainen. Pirkkalan lähimetsäsi onkin paluu taaksepäin, jolloin ihminen eli hiljaisuuden ja luonnon äänien ympäröimänä.

Sain kausikortin Kuohuun, koska omistajan kymppikortti oli loppumassa aamu-uintiin, eikä hänellä itsellään ollut aikaa käyttää sitä loppuun. Sain käydä kuusi kertaa Kuohussa, uimassa. Kangasala on iso kaupunki, entinen kunta, tuolla on vain yksi uimahalli. Sitä ruuhkauttaa esimerkiksi yhden uimahallin taktiikka laajassa kaupungissa sekä muun muassa Sastamalan uimahallien poissaolo. Yksi suljettiinkin huonokuntoisena vuosia sitten mm. Kiikalla. Toinen suljettiin Keikyällä, mutta korvaavaa ei vain tule.

Pirkkalan uimahallini voisi olla tällainen

Kuohussa ollut ihan hyväkin halli, mutta et olisi sinne varta vasten mennyt. En kuitenkaan halunnut aiheuttaa pettymyksiä tuttavalle, joka tietää olevani sapattivapaalla. Minulla ei olisi muuta kuin aikaa, joten menosuunnassa yli tunti bussissa ja yli tunti kävellen ei luulisi olevan ongelma. Sain hyvää ideaa, blogiin. Toisella kierroksella kävin uimahallissa kolmena peräkkäisenä päivänä eri aikaan ja Kuohussa oli ruuhkaa joo, vaikka on aamu-uinnilla. Altailla ei paikoin voi uida, seuraavia olikin miltei kyljessä.

Hiihtolomaviikko on voinut vaikuttaa asiaani, mutta yleisestikään et pidä väenpaljoudesta. Saunalla oli hyviä löylyjä, mutta muitakin tuntui ahdistavan ajatus, jossa toisenkin takapuoli oli liimautuneena seuraavaan kiinni. Tästä syystä tykkään Loimaan uimahallistakin, siellä ei ole ruuhkia juuri koskaan ja saat uida rauhassa. Ei sellaisessa altaassa ui, jossa ihmisiä on niin paljon, että hän on aina tiellä edessä. Tampereen kaupunkisi aiheuttaa ruuhkia omilla päätöksillä tarjoamalla vain rajattomia uinteja, siitä.

Ostamalla kaupungiltasi kymmenen euron rannekkeen, saan ostoajan mukaan rajattomiakin uinteja vuodeksi tai ostoajastani riippuen loppuvuodeksi kolmen kuukauden välein. Kalleimmillaan saat koko vuoden uinnit hintaani 130 euroa. Voit käyttää kaikkia Tampereen halleja. Minusta se on huono ajatus, sillä ainakaan itseäni ei kiinnosta pyhittää harrastuksia uintiin. Maailmoilla on muitakin harrastuksia kuin uinti, terveydeksi. Tietysti, jos asuisi lähempänä uimahallia, niin sitten kai. Seiväslammella uin.

Huonolaatuisia kulutustavaroita, taas takuuhuoltooni

Kuohun uimari ihmetteli saunoissa, että onpa täälläkin ruuhkaa. Hän tuohtui siitä, että Tampereen uudistuksessa kaikki hallisi ovat ruuhkautuneet niin, että hädin tuskin mahtuu mukaan. Hän etsiskeli rauhallisempaa uimahallia, hänelle suosittelisi Loimaan tai jopa Valkeakosken uimahallia. Tampereen kaupungin mukaan uimahallien ruuhkaisuus on positiivinen ongelma, mutta ei introverteille. Saamme väenpaljoudesta jopa paniikkikohtauksia. Olen pisteessä, että en enää jaksa käydä uimahalleissakaan.

Odota ensin vartti, Kuohun hierovalle pisteelle täydessä altaassa, mutta pääsen vihdoin hierontaan. Siellä mietin milloin Länsilinjat lähtee Vatialasta, mutta koska kello oli jo paljon, oli mentävä hallista ulos ilman musiikkia. Seuraavakin pääsisit hierontaan. Minulla oli ongelma, kuulokeongelma. Juuri ja juuri olisin ehtinyt hoitamaan takuuasian Vatialan omassa Prismassa, mutta myyjä kertoi, ettei heillä ole sinistä versiota. Saan siniset Pirkkalan Prismastakin, kiitos yrityksistä! Pian Länsilinjat starttasi.

Pirkkalan myyjä voi tehdä muuta kuin kaivaa JBL-reklamaatiolomakkeet. Hän kirjaa siihen tuotteen tarkat tiedot ja reklamaation syyn. Syy ei ollut kovin salamyhkäinen. Kerroin, että kuulokkeista katosi bassotoisto, välillä ei toisesta napistakaan meinaa kuulua yhtään mitään. Pian toinen myyjä sai juosta kuulokeosastolle, asiakkaan ei tarvinnut muuta kuin seistä paikallaan. Hänellä kesti hetki tajuta missä on JBL T110, ja luultavasti olisin voinut itsekin ne hakea, mutta siellä eivät myyjät juoksuta turhaan :)

Tarvitsen elektronistakin ollakseni vapaa

Ei niillä kuunnella elektronista tanssimusiikkia, kun ei meinaa enää bassoa irrota. "Niinpä, tästä nyt sitten uudet nappikuulokkeet käyttöön ja kahden kuukauden päästä tuot takaisin!", myyjäni naurahti. Sapattivapaallakin voi olla kiire, koska Kuohun jälkeen en millään ehtinyt Prisman infolle, joka menisi kiinni jo yhdeksältäkin. Onneksi se hoitui lauantainakin kuntoon. Ilman musiikkia oli meluisaa, mutta kokemus sekin. Hienosti selvisin ja aion olla musiikitta aina välillä, jatkossakin. Melua täällä riittää!

Verkkokauppa.comilla voin näitä myös ostaa, mutta en ole ostanut vuosiin. Mikään ei ole yhtä noloa kuin huoltotiskin myyjä, joka rupeaa suurennuslasilla katsomaan kuulokkeeni johtoja alusta loppuun mahdollisilta vaurioilta. Sitten, kun Verkkokauppa.comin myyjä saa huollossa uudet tilalle, hän lähtee avaamaan pakettia. Hän suorastaan repii napit paketista irti, jolloin johto saa ensimmäisen kulumani. Ottakaa mallia Pirkkalan Prismasta, sai itse avata kuulokkeet ja niin Länsilinjoilla kuului hyvä basso.

Kaksi vuotta sitten ostettu muistikortti. Menipä hitaaksi ja Verkkokauppa.comin huolto toimi hyvin, sainko uuden tilalle, haluamaani mallia. Nuuka kun olen, niin 20,99 euron hinnalla en ostanut, mutta kauppa kävisi vasta kun sain kortin 19,99 eurolla. Jos olet jotakin nähnyt halvemmalla, ethän osta sitä kalliimmalla ilman syytä. Myyjän mukaan muistikortit ovat liiketoimintaa, olin vuoden ensimmäinen reklamoija, koska pani merkille viiden vuoden takuukuittia. Muut heittivät roskiin ja ostavat uuden.

Ravintola kuukaudessa: enää en jaksa, sitäkään vähää

Huonot tuotteeni eivät olleet edes tuossa. Bussikuski vinkkaa, että farkuissasi on reikä. Taas, en enää osta ikinä Jack&Jonesin farkkujakaan, koska näihin tulee reikiä takapuoleni kohdalle nyt alle kolmessa kuukaudessa. H&M:ni halvimmat farkut kestävät sentään puoli vuotta. Onneksi, nuukalla on tähänkin ratkaisu: kotikaapeista sai uudet ja nyt etsin korvaavaa paria tarjouksesta. On puoli vuotta aikaa löytää tarjousfarkku odottamaan. Kapitalisti pitää tilejä miinuksella, kun tavara ei enää kestä kyykkyjäkään.

Mieti sitten mistä raha uusiin farkkuihinko, no vaikkapa ravintoloista! Näissä en enää tykkää käydä, enkä tiedä miksi. Mikään ei maistu siellä. Ei huvita lähteä millään Länsilinjoillakaan kilometrikaupalla johonkin ravintolaan, jonka buffetissa on likaiset lattiat ja ruuhkaa. Mieti myös miten pieni se kotivara on, se on vain nyrkin kokoinen, syöt kuin sika viimeisenä päivänä buffetit tyhjiksi. Se elämän tarkoitus ja kymppi taas meni? Kotipizzan työntekijät, en edes muista koska kävin viimeksi pizzalla, enkä tule.

Minua ei vain kiinnostaisi ulkona syöminen ja siellä käyminen vain siksi, koska muutkin... Se loppuu kaikki juuri nyt. Tänä vuonna en ole käynyt ravintoloissa vielä kertaakaan, enkä aio. Joskus käy huviksi ravintoloiden ohi ja hurraan tyhjille saleille, esimerkiksi Kotipizzoissa. Mahdollista, että ihmiset olivat tajunneet sen, että ilman ravintoloitakin voi elää. Siis, en tiedä mikä minussa on sitten vikana. Mikään ravintola ei kiinnosta. Missään ei halua enää käydä. Mitään ei halua sieltä vaikka ihan kotiin Woltilla.

Siivotkaapa joskus Burger Kingin pöydät

Enpä edes tiedä kuljettaako Wolt mitään Pirkkalassa. Entä kuljettaako Foodora? Näin hyvä on arjen tietämykseni, koska en yksinkertaisesti edes halua tietää. Minulla ei ole minkäänlaista tarvetta saada kotiini yhtään mitään. En halua tänne helppoja valmiiksi tehtyjä ruokia, enkä halua tänne Postiakaan helpoilla verkkokauppatilauksilla. Enkä edes tiedä kulkeeko täällä jossakin se Salen robotti, koska en edes liiku missään. Ole erakko nyt ja aina, elämäni on hyvä näin. Iltapimeällä käy Salen ilta-alessa.

Vuoden 2023 aikana minulla meni noin 100-200 euron välillä ravintoloihin. Sillä rahalla olisi voinut ostaa Spotifyt vuodeksi 2025 ja vaikka toisella satasella maksaa kotivakuutuksen. En tiedä mitä tähän sanoisit, mutta mielestäni 100-200 euroa vuodessa ravintoloihin on aika paljon. Tiedän kuitenkin nyt monia, olet ehkä juuri nyt ravintolassa, jolla menee 100-200 euroa niihin kuukaudessa. Kokoomus on tietysti surullinen päätöksestä, koska olen heille vain riesaa. Kukaan ei pidä vastavirtaan kulkijoista.

Ei vain ole koko vuonna napannut yhdenkään ravintolan, kuntosalin, kylpylänkään, parturin, baarin, maksullisen huvin tai elokuvateatterin ovia. Suunta jatkuu samana. Ei kiinnosta. Sikäli ihmettelen, että mitenkä kehtaat kaataa lähimetsää Pirkkalasta, näin helposti. Saleja sain, mutta en mene sinne. Saavat tuolla Fressissä käydä, vaikka koko Pirkkalan kokoomus! Siellä ei nähdä metsässä sitä kuntosalia, vaan tontteja enimmäkseen yrityksille. Jos minusta on kiinni, niin yksi kuntosali tai ravintola lisää, kiitos.

Tästä syystä nostelin hupirahaa sataan euroon kuussa

Vuoden 2023 aikana hupiraha oli 50 euroa kuukaudelta, mutta vuonna 2024 päätit nostaa sitä sataan euroon kuukaudessa. Kokoomuksella ottakaa syvää henkeä, yksikään euro ei mene sieltä ravintoloihini tai kuntosaleihini. Itse asiassa, esimerkiksi GoGo-kuntosaleilla yksi salikerta maksaa yli 20 euroa, niin luuletko maksavani. Paljonko salikerta maksaa luonnossa? Mitä muuta 20 eurolla voi saada? Määräajat voitte sen sijaan pitää itsellä, rajaton kuntosalijäsenyys ilman määräaikaa Pirkkalan luontoon €0,00.

Sadan euron hupirahalla varaudu tuleviin pyöräreissuihin. Vaikka kyläkauppojani ei enää olekaan, haluaisin pistäytyä esimerkiksi pyöräilyjen lomassakin niissä tai sitten isoilla kaupoilla patongilla ja limsalla. Toisaalta sieltä veloitan jatkossa myös mahdolliset junaliput, koska Koiviston Autoja en tule käyttämään. S-tilin budjetti on edelleen 200 euroa kuukaudessa, koska elämisen kulut eivät ole täällä laskeneet ja ruisleipää ei ollut Salen ilta-alessa moniin kuukausiin. Pakko ostaa ja normaalihintaan.

Ymmärrät nyt, että pitäisi kaiketi olla esimerkkinä ääriminimalistina. Koen olevani enemmän kuin ääriminimalisti, sillä kotonakin on enää alle 216 tavaraa, ja vuokran jälkeen elämiseen jää 300 euroa. Monenko budjetti on vuokran tai asuntolainanlyhennyksen jälkeen 300 euroa? Moniko teistä pystyisi aloittamaan uuden vuoden ravintoloitta ja olla sieltä pois vieläkin? Kaiken lisäksi se 50 euron nousu ei paljoa perseessä tunnu, 600 euroa vuodessa lisää. Onni sekin, että on juossut karkuun ja erakoitunut.

S-pankin kortti odotti käyttöä huhtikuulle

Vuosiini ei ole tullut kaveri ihoille kyselemään rahoja Elisan laskuun, leffaan tai parturiin. Ei se ole minun vastuulla elättää aikuista miestä, joka ei edes halua sitoutua minuun. Coinmotionkin lopettaa korttituotteeni edelleen huhtikuussa, joten S-pankin kortti tulikin huvitustiliä varten. Se tuntuu niin hyvältä, että en malta vaihtaa korttia lompakkoon huhtikuun ensimmäisenä! Palvelu oli hyvä, mutta hupirahan seuranta toisessa sovelluksessa. Siihen kirjautuminen oli työläämpää kuin alkuun luuli.

Ei sitä ikinä jaksanut katsoa paljonko on hupirahaa. Kassaa katselit nolostuneena, kun yritti maksaa sieltä jotakin, kun mitään ei tilillä ollut. Oli viidestä sentistä kiinni, olisi pitänyt antaa kolikon ja sitten ostos menisi läpi. Maksoin S-pankin kortilta, siellä oli tarpeeksi. Kassatkaan eivät enää juuri ihmettele sinua, koska minun aktivismiperiaatteisiini kuuluu se, ettei tileillä ole liikaa rahaa. Hukkumisetkaan ei saisi kuilun partaalle. Korteilla ei ole mitään, varas pettyisi lompakostani varmasti Matti kukkarossa.

Periaatteessa minun ei tarvitse S-tilini korttia edes kantaa, koska sitä käyttäisin vain pakollisiin. Ota mukaan silloin, kun jokin pakkomeno on tiedossa, esimerkiksi ruokakauppa tai Tokmanni. Jos kaikkia kortteja ei ole mukana, vahinkojen riskit pienenevät ajatellen varkaita tai turhia ostoksia. Niin moni on sanonut kaikkialla, että tämä minun budjetointitapa on niin naurettava, mutta siinäpähän nauravat. Ei minua naurattaisi, vaikka jälleen etsit kukkarostasi rahaa. Kiitos paljon S-pankille, toisesta kortista!

Yhteenveto: ääriminimalisti, vastusta konsumerismia

Budjettini kuukaudessa on 762,00 euroa. Arvaa huviksesi, täytyykö sillä budjetilla tehdä joka päivä töitä? Ymmärrän, että minua vihataan ympäri maailmaa, koska ääriminimalistit ovat varsin huonoja kuntalaisia. Eivät tule rasittamaan selkää 40 tunnin viikkoihin ja tyytyvät mieluummin keikkatöihin. Voit esimerkiksi tehdä siivouskeikkoja kevytyrittäjänä, ja kun minulla on muutama asiakas, se riittää menoihin. Ravintola ei ole meno, mutta Auri Kanasen videoita seuraamalla on tuloa siivousguruna!

Sanon sanoja säästelemättä, että minua ei voisi vähempää kiinnostaa Espanjat, Malediivini, Uudet-Seelannit, tai Tampereen parhaimmat sushibaarit, koska en halua niitä. Jos jotakin syön vihdoin, niin mieluusti kotona itse valmistaen, ainakaan oma keittiö ei ole niin siivoton kuin yksi Burger Kingeissä. Sanoin joulukuussa kassoille siellä oikeasti, että mitenkä jaksatte liekittää niitä burgereita siellä, kun keittiöalueella lattia täynnä ranuja ja muuta roskaa. Asiakastila on liian likainen, jotta voisit syödä.

Muistaakseni oli XXL Big King -ateria tuolta, söinkö sen ja pistin kerrasta poikki: joulukuussa 2023. Helmikuussa ei enää pidä asiaa huonona lainkaan, koska rahaa on säästynyt. En edes nosta hupirahaa ravintoloita varten, kyllä se nosto menee ihan muuhun. Prisma voinee odottaa polkijaa, kun pistäydyn fillarin selästä Sastamalaan. Humppila voi odottaa minua välipaloille, kun fillaroin Forssan kaupungin Matkun kylästä lähimpään ruokakauppaani. Hän miettii satavarmasti Malediiveille, päätyy Matkuun.

Ei tässä maassa ymmärretä mitään muuta kuin konsumerismia. Suurin osa kunnista ajautuu tilaan, että markkinoidaan muille ekologisia valintoja, mutta kaadetaan puita tilaisuuden tullen. Raha menee ekologian edelle, Pirkkalassakin. Kertokaapa joku sieltä kokoomuksesta, että mitä teollisuuttani täältä oikein puuttuu? Ravintoloita ja kuntosaleja on riittämiin, sitäkin mahdollisuutta höylätä pankkikorttia liikkeissä on liikaakin, mitä saisi lisää? Kai siellä Kurikkakallion teollisuusalue stripteasebaarin saat?

Maalla voivoteltiin kun mitään ei ole, vaikka ei ole täälläkään. Kaikki tekeminen vaati isoa tilipussia, metsää kaadetaan ja korvataan maksullisilla kuntosalijäsenyyksillä. Maalla pitäisi arvostaa paljon sitä itseään, melkein joka viides kaupunkilainen siitä salaa unelmoisi. Ette oikeasti halua tänne, mekään.

Olisi hyvä, että maalla tajuttaisiin mitä unelma on ilman hakkuita, Fressiä ja loputtomia tiliotteita.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihmisten ahneus ja kulutusvimma tuhoaa kaiken. Ihmettelen itsekin, että kovasti puhutaan ilmastonmuutoksesta, mutta puita kaatuu ja metsiä tuhotaan. Luonto ja eläimet tuhotaan. Suren sitä sydän verellä. Miksi ihmisille ei riitä mikään? Olisipa todellakin jossain paikka introverteille. Löysin blogisi muutama vuosi sitten ja olen seurannut siitä lähtien. Hienoa että joku ui vastavirtaan ja näkee todellisuuden näiden keisarin uusien vaatteiden läpi, kun toiset näkevät vain sen, mitä meille yritetään syöttää.
Just noin, kaikki on tuhottavissa ja palkkaus kohdallaan!

Eipä tässä oikein muuta voi kuin surra toistamiseen, nyt lähialueella moottoritien toisella puolen harvennettu metsää kaataen siitä osa, en voi ymmärtää. Yhtäkkiä bussia odotellessa kuului todella paljon moottoritien melua ja tähän se sitten liittyi. Vastavirtaan liikkuminen on monen introvertin perusluonnetta, mutta itselläkin on siitä kokemusta, että liikaerilaisuus saa muita kiusaamaan. Koskaan en ole ollut niin uskollinen asioilleni, etteikö kiusaamisenkin ohella, on "muilta salaa" kuunneltu teknoa mm. kouluaikojen kesälomilla fillaroidessa yksin. Minusta introverttinen luonne on vahvuus, koska ekstrovertit eivät edes varttiakaan pärjää yksin, tai tulee seuraamuksia. Esimerkiksi itse elän jo yli 14 vuotta yksin kotona. Senkin voi laskea ääriminimalismiksi kai, ettei ole edes kavereita tai ystäviä. Esittämäsi kysymys miksi ihmisille ei riitä mikään on aika hyvä. Sitä olisi hyvä pohtia ääneen, mutta vastausta ei minulla vielä siihen ole. Sekin on minusta vahvuus, että on ihmisiä ilman autoja tai ajokortteja. Itse en esimerkiksi tiedä mitä radiossakaan soitetaan, koska luukutan valtavirrasta poikkeavaa teknomusiikkia muualta. En vain tykkää normaalista elämästä, tämä on normaalia elämää.

Kiitos ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana