Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Ilman rahaa ei tule muistoja, mutta väärin. Miten ilman rahaa pystyy tekemään jotain? Ihme taikuri. Koen jatkuvasti riittävän hyviä elämyksiä, junaliput nekin halvimmillaan vain 5,10 euroa, joilla pääsee Tampereelta tänne Loimaalle saakka. Hei muuten, kai tiedät tämän: että tarkoitin sitä oikeasti. En tule käyttämään Koiviston Autoa, Loimaan tiehaaroille: vaihdoin junaani. Usko tai älä, mutta Forssassakin on käyty. Juna menee nimittäin vähän matkaa Forssan alueillasi, Matkun kylän ohi. Hieno maisema.

Tosin, se on vasta pintaraapaisu siitä, mitä Forssa on. Kesemmällä aina Koijärvelle saakka, fillarilla tietty. Monet tuttavat ovat huolissaan minusta sapattivapaalla. He kysyvät, että eikö kannattaisi edes kesätöitä hakea, jotta pääset aurinkoon? Moni uskoisi täysillä siihen, että muistoihin tarvitaan rahaa, mutta ei. Lähden aurinkoon säästöilläkin, mutta täälläkö pyöräillen ja marjastaen, kävellen ja kotona asuen on mukavampaa. En kaipaa elämääni minkäänlaisia muutoksia tai pienintäkään arpavoittoa.

En tiedä mitä tehdä tuolla rahalla. Älkää antako minulle arpoja lahjaksi! Lopettakaa ne sähköpostien lähettämiset, joiden mukaan markkinointipostauksesta saisin blogini kautta 200,00 euroa. Älkää enää sanoko, että minun pitäisi käydä Malediiveilla. Minulla on säästöjä omasta takaa, joita en saa tuhlattua millään, kun on itsekuri ja budjettikin. Välillä teet niitä työkeikkoja ja saanet hupirahaakin. Ostoksia en enää tee muuten kuin harkitusti. Olenpa täysin kyllästynyt elämään muiden elämänrytmien mukaan.

Sitten yksi naapuri, Kaisa, niin tiedättekö mitä. Sanoo siinä: töissä käydään siksi, että voidaan jättää vuokra-asunnot taakse siirtyen normaaleiksi kansalaisiksi omakotitaloon, ei hän. Rupesin miettimään skenaariota heti, sinkku omakotitalossa. Vien yhden roskapussin kahdessa kuukaudessa sekajätteisiin, mutta omakotitalossa jäteastiasi voidaan tyhjentää minimissään kerran kuukaudessa. Mitä roskakuski tuumisi, jos jäteastiassa ei olisi ainoatakaan roskapussia? Tuhlailevaa elämää elän, eikö 762,00 riitä!
Loimaan uimahallissa venäläinen jutteli suomalaiselle Malediiveista. Sanoi, että Venäjällä se (Malediivit) on käsite. Olet kunnon kansalainen, jos olet käynyt. Toinen sanoo, että en käynyt. Saavutus sekin, kuuluu. 
Venäläisenä en käynyt Malediiveillasi ikinä, enkä aio. Sitten saunaan tulikin mies, jolta kysyin oletko paikallisia? "Riippuu mitä tarkoitat paikallisilla, forssalainenkin on paikallisia täällä!", hän vastaa.

Aihe vaihtuisi melko nopeastikin siihen, mitenkä hyvä Forssa on asuinpaikkana, tietoa saat hyvin!

Pirkkala kaatoi lisää puuta, melua busseja odotellessa

Yhdesti odottelit bussia kodinomaisilla maisemilla, ilman kuulokkeita. En enää jaksa kuunnella koko ajan musiikkia, mutta se on myös lääkäreiden suositus, kuuloa suojaamaan. Mietin hetimiten sitä, että mistä syystä kodin lähipysäkillä bussia odotellessa kuuluu siitä viikon päästä paljon moottoritiemelua. Selvisi, että Pirkkala kaataa puita juuri Keisarinviidalla, syynä vanhahkoa metsää. Meluni lisäksi myös ilmanlaatu on huonontunut, koska puusto ei enää suodata siitä tulevia partikkeleita, sitä meluakaan.

Rupesit miettimään, että nythän on kevään alkua, mutta entä sitten kesällä? Jo teollisuuden alueilla mopojenne hurjastelu kuuluisi ja vaikeuttaisi nukahtamista, jatkossa varmastikin nämä moottoritieni kilpa-ajotkin? Miksi, täällä Pirkkalassa tehdään ensin ja mietitään vasta sitten? Onnea oli puhelimissa Laitenetti, pääsin selvittämään asian kunnan tiedotteista ja lähdinkö katsomaan tuhoja miltei paikalle. Puustosi ei näyttänyt vanhalta, mutta tulinko niin vihaiseksi, että olikin pakko lähteä takaisin kotiin.

Tilaa junaliput Loimaalle, kävinkö katsomassa Suopellolla rivitalon. Kysyin, miksi asunto on ollut jo viikkokaupalla kaupan ja välittäjä ilmoitti, että sähkölämmityksen takia se ei houkuttele monia. Kävin silti katsomassa, koska asuntoni vaikutti muuten pätevältä. En tiedä mistään, joten kysyin välittäjältä mitkä ovat lämmityskulut vuodessa. "Kesällä se ei tietystikään paina kukkaroa, mutta talvipakkasilla sähkölasku kolminkertaistuu!", hän kehui. Muuten hyvä rivitalohuoneisto, mutta jäi vuokraamatta.

Puita kaadettiin, melua asuinalueelleni

Kaikki vain sen takia, että Pirkkala kaataa puitakin monissa paikoissa! Mitä päättäjiä siinä oikein on? Kehuskelevat, että vapaa-aikakeskusta laajennetaan, että sinulla olisi vapaa-ajan viettotapaa urheilun parissa, mutta siltikään ei kuulemma ruuhkia helli. Täysin naurettavaa. Luonto on ilmainen kuntosali, siellä on kaikille nytkin tilaa. Käytettäisiinkö nuokin laajennusrahat vaikka kuntalaisten hyvinvointiin tai terveyteen. Uusi koulu on ymmärrettävää homeisen tilalle, mutta että miljoonien ratikkamenot?

Viiden pysäkin takia: kymmenen miljoonaa vuodessa ratikkamenoihin, rakentaminen? Onko kukaan teistä laskenut kustannukset. Sillä samalla hinnalla voi kehittää bussiliikennettäkin. Pysäkkejäkin olisi entiseen malliin, myös huonojalkaisille. Minusta tuntuu, että Pirkkala ei enää tiedä itsekään, mitäpä se halusi olla. Tiimassa ainakaan luonnosta tykätä. Muistakaa nyt, että samaan aikaan kun kiillotatte vain yritysten kenkiä uusilla teollisuusalueilla, pyllistätte meille kuntalaisille. Tarpeita ja tunteita löytyy!

Huhtikuun 1. asut Pirkkalassa 12 vuotta ja 13. vuosi alkaa. Haluaisin asua täällä jatkossakin, mutta se näyttää päivä päivältä yhä vaikeammaltakin. Juuri, kun ratkaisin kaupan ruuhkaongelman, tulee tämä meluongelma: heti ratkottavaksi. Kauanko tätä jaksaa, kun muualla on tuuheaa metsämaatakin, ilman partikkeleita tai ylimääräisiä melujasikaan. Onneksi siellä Loimaalla käymiseni rauhoitti minua ja aion tästä eteenpäin käydä siellä kuukausittain. Enää ei tosin onnistu Väinö Paunu Oy:llä, junalla kylläkin.

Muistoja tehdään näinkin: vihdoinkin tuoretta leipää!

Minusta tuntuu, että muistojakin voisi tehdä niin että ostaisi jo kunnollisen vedenkeittimen. Tietysti tarjouksesta, mistä muualtakaan. Maksoin vedenkeittimestäkin vain 19 euroa, mutta myymällä vanhat vesipannut Tori.fi:ssä, eläkeläinen maksoi näistä 11 euroa. Viisi vuotta vanhasta laitoksesta. Sen oikean laitteen sain naurettavaan kahdeksan euron hintaan. Vaihtosyy oli se, että valurautaliesi on teekuppiin paitsi hidas, usein kalliskin. Kenelläkään ei ole aamulla aikaa odottaa kupillista, nyt kuusi minuuttia.

Vedenkeittimellä keitä kupilliset alle kahdessa minuutissa. Jos menet Loimaalle, niin ei enää tarvitse päivystää liedellä, tai herätä erityisen aikaisin pelkästään teenjuonnin takia. Olen lisäksi sellainen, että en mielellään käyttäisi liettä, tai on varmistuttava useitakin kertoja sen sammuttamisesta. Saatan tulla takaisin kotiini, vain katsoakseni asiaa. Kannatti kiusata yläasteella, sitä polkupyörää tulikin katsottua koulupäivän aikana satoja kertoja, lukuisien vahinkojen varalta. Renkaita sai paikata useita, viikossa.

Hienosti sen vieläkin osaat, huhtikuussa ulkorenkaat vaihtoon maastopyörään! En ole tällä hetkellä kovin onnellinen, mutta jos olisin työelämässä, niin todennäköisesti olisin vieläkin onnettomampi. Se oli hyvä uutinen, että vaihtamalla liesituuletin sähkölaskuni laski 20 kilowattituntiakin, lisälaskua tuli oikeasta vedenkeittimestä. Voinko sanoa olevani ääriminimalistia, koska sähkölaskuni nykyään on 60 kilowattituntia kuukaudessa tai 720 vuodessasi. Vuokranantajalta toimia, sähköhukka on mennyttä.

Säästänkö sähköä vedenkeittimellä juuri

Muistatko ne kaatuneet puut, myös asuinalueen nurkilla? Olit niin vihainen, että en saanut moneen päivääni unta. En siltikään pura vihaa, hakkaamalla tolppia tai huutelemalla kadulla. Se ei auta mitään. Sekään ei lohduttanut, että kun kävin ABC Pirkkalan hienossa Salessa, kylmäkaappi halusi sammuttaa janon. Janoisia juomiasi oli oluesta siidereihin, joilla en todellakaan lähtenyt lääkittämään vitutuksen. Minun oli kohdattava ne Pirkkalan järjettömät toimet, ehkä käytävä jopa asuntonäytössä Forssassa.

En kuitenkaan usko, että tuossa olisi ainoa asia alakulooni. Kevään ilmaantuessa ärsyttää sekin, että roskat alkavat paljastua alta ja luottamus ihmiskuntaani katoaisi taas. Jätesäkillisen saisin Pirkkalasta kerättyä nytkin, helposti. Eikä yksi rullasi varmaankaan edes riitä. Hienoa on huomata ensin katoavan lähimetsän, sitten tuplaantuneen tiemelun ja siitä sitten roska lentää kuin lentokone silmään. Onneksi terveyskeskus on lähellä, perkele! Eikä tuossa vielä kaikki, syön joka päivä pakastettuja tarjousleipiä.

Joka päivä on syöty pakastettua tarjousleipää Salen ilta-alesta. Silmät eivät enää katso sitä. Jokainen viipale vaatii alle tunnin sulattelua, Loimaan matkoillekin pitäisi herätä melkeinpä kuudelta, että saan yhdeksäksi junaan. Onneksi vedenkeitin vaihtuisi nopeampaan. Olen mielestäni aika kekseliäs, jotenka nostin budjettia aiemmasta. Ostan edelleen pakastimeeni, mutta paljon enemmän hetimiten käyttööni tarjouksesta tai muuten. En malta odottaa seuraavaa matkaani Loimaalle, kun voisi herätä vasta 7.37.

Vihdoinkin Loimaalla, Prismaan ja heti takuuluukulle

Tampereelta lähtevä InterCity-junasi Turkuuni on valmiiksi myöhässä, vaikka seisookin Tampereen rautatieasemalla. Moni matkustaja kiroilee, mutta mietin varmaan ainoana niitä muitakin, jotka olivat Jyväskylän junassa pyrkimässä tähän samaan. Muistan nimittäin tilanteen, kun silloin Väinö Paunu Oy odotti Jyväskylän vuoron lisämatkustajia, linja-autoasemallasi. Se on normaalia, eikä aiheuta minussa minkäänlaista suuttumusta. Joutoajan voi käyttää vaikka vuokra-asuntojen etsintään tai musiikkiin.

Onneksi suunnilleen Viialan jälkeen starttaa tarjoilukärrysi, joten stressaantuneet saivat olutta. Itse ostanut tuolloin mitään, koska Loimaan Prismalla samat asiat olivat kaksi kertaa halvempia, ja paljon parempia kuin olut ennennäkemättömistä limonadeista alkaen. Eniten harmitti surkea kuulokkeitten laatu, alle kaksi viikkoa sitten uuttakin tulille, ja jälleen kerran toisesta puoliskosta katosi ääni. Olitko oppitunti minulle, alkuun puoli tuntia paikallisbussissa, sitten tunnin junassakin ilman sitä teknoa.

Elämäni jatkuu, kaksikymmentä minuuttia mitä se juna odotti, etsi vaihtoehtoja. Junani saapuessa Loimaalle, poistuin junasta. Se tuntui jotenkin oudolta, eikä näyttänyt lainkaan tiehaaralta. Loimaan kassa oli kiireinen, koska takanani oli pitkä jono, eikä hän millään viitsinyt pitkittää muita asiakkaita. Hän pyysi täyttämään JBL-reklamaatiolomakkeet sivussa ja palveleekin heti kun mahdollista. Täytin kaikki tiedot nopeammin kuin hän, ja pian olivat rahatkin tilillä, näin nopeaa on S-pankin tilisiirto.

Napit rikki alle viikossa, paremmat tilalle

Loimaan Prismalla oli niin hyvää palvelua, että olisin uudetkin ostanut sieltä, mutta nuukana täytyy kiertää laajemmin ensin. Prismassani nämä samat kuulokkeet maksoivat 59,95 euroa, mutta jos jäisin odottamaan S-etukorttialennuksia, hinta tippuisi 50 eurooni. Muistin, että siellä Citymarketissa nämä kuulokkeet eivät oikein myy, ja viimeksikin hinta oli 45 euroa. Onneksi kauppa on aivan vieressä, joten menet ensin sinne. Viimeinen kappale 40,00, poistin saman tien. Ei näitä 79,95 eurolla kukaan osta!

Ainoa pelkoni oli, että valmistuspäivämäärän mukaan kuulokkeet ovat seisseet Citymarketilla noin kaksi vuotta, mutta toiminta-ajaksi luvattiin n. 10 tuntia. Pääsin niillä nyt 11 tuntiin, vaikka kuuntelen bassoisaa musiikkia: melko kovaa. Prismalla tavara oli uudempaa, se olisi seissyt alle vuoden hyllyillä. Sai niin halvalla, että kannatti koittaa. Täytyykin sanoa, että ei ollut aiemmin kovin hyviä kokemuksia näistä, mutta nyt on. Tässä on manuaalinen nappi, joten kuuloke ei tee omiaan ja se pysyy korvassa.

Paluumatkalla junamatka oli helppo, koska vastamelu ei häirinnyt keskittymistä matkustamiseen. Vastamelusta ei mielestäni edes kannata maksaa, koska pyöräilyssäkin vaadin sitä, että kuulen takaa tulevan ajoneuvon. Sähköbussit ovat aika hiljaisia, vaikkei niitä Loimaallani olekaan. VR:lle kiitoksia, ensimmäinen matka aikoihini ja peruivat illan lähdön. Korvaukseksi siitä sain matkustaa seuraavalla ekstraluokassa. Erityisen rauhallista siellä ei varmaankaan ole, koska juna tulisi nyt satamasta asti.

Löysin parhaan ajan ruokakauppaan Pirkkalassa, heti

Mitä on mun Loimaa ilman Vesihovia? Viisi kilometriä uimahalliini, kuulokkeet lataukseen! Et tiedä, lukevatko Loimaalla näitä juttujasi, mutta tämä sauna oli korjattu. Laudanpätkät on laitettu puuttuviin paikoilleen, ilmeisesti toiselta saunalta. Sitä ei oikein kannata pitää päällä, kun ei ole hirveästi ruuhkia. Vielä oli pari suihkua rikki tai poistettu seinältä, mutta eiköhän niitäkin saada kuntoon. Huomattavasti viihtyisämpää kuin yhdessäkään Tampereen hallissa. Kerrankin pääsi heti niskahierontaan ja altaille.

Vesihovissa piti kysyä ennen paluita Prismalle, ei kai muualla käykään, että onko Loimaalla tänäkin vuonna Donkey Republicin kaupunkipyöriä. Kassani ei tiennyt, mutta hän kysyisi paremmin tietäviltä, jos jaksaisin odottaa. Vastaus tuli siltikin lähes heti, mutta olipa pettymys kyllä. En uskoisi, muttei nyt kesällä sitten poljeta sieltä Virttaalle tai sen koommin Alastarollekaan. Onneksi VR kuuli viimevuotisen vuodatukseni, nykyään pääsee pyöräpaikan varaamaan lippua tilaillessa. Tai ehkä poljet ite, helppoa.

Bloggaaminen voi olla melko kannattava, koska saa muutoksia aikaan. Joku kesä on ehkä sitten taas niitä kaupunkipyöriäkin, Loimaa ;) Pirkkala voisi herätä ja lakata poistamasta hiilinieluja. Eihän niistä aina haittaakaan ole. Loimaalaisen parasta olisi kävellä iltasumun aikaan peltojen, peltojen, peltojen ja peltojen vierestä näkemättä ihmistäkään nyt viisi kilometriä. Nautin siitäkin hetkestä suunnattomasti, samalla kun uusimmat kuulokkeet menivät siinä bassotoistossa ihan alas ja itkit jälleen bassoilosta!

Citymarketissa ei ole ruuhkaa tähän aikaan

Loimaalla oleminen muistuttaa minua siitäkin, mitä Partolan ostohelvetti on ollut jo pitkään. Autoa tulee joka suunnasta taukoamatta, kuin niitä tankkejakin Ukrainan mantereella, eikä missään kunnon tienylityspaikkoja vieläkään ole kävelijöille tai polkijoille. Johonkin väliin kuulemma tämän ratikkakin vielä mahtuisi, saako nauraa. Onneksi elämäni on vain järjestelykysymys, löysin paremman ajan käydä kaupassa, erakkona. Tuntuu, että kello 21 jälkeen sinun ei koskaan tarvitse kokea paniikkikohtauksia.

Melkein harmittaa, että sen paljasti, koska ihan varmasti kaikki menevät sinne silloin. Ei ole tosiaan ketään kaupassa, ja saa asioida rauhassa. Hullu on, jos menee pahimpaan ruuhkagrilliin. Nuorisollakin nykyään sen verran hajusteita käytössä, että mieluummin käyn tuoksuttomaan aikaan, niin ei tarvitse aivastellakaan. Kumma kyllä, nykyään ei kukaan vaadi siellä maskia huutamalla, koska kukaan ei enää puhu koronasta. Sairaskaan et ollut, mutta enpä siedä voimakkaita tuoksuja, tuplamelua tai ruuhkia.

Loimaalla tällainen näky voi kuitenkin näkyä päivälläkin. Siellä erakko oppi, että ei sitä ostohelvettiä pidä sietää, siksi käyn ruokakaupassa vain pakon sanelemana. Turha siellä on joka päivä juosta, kotona on enemmän parempaa tekemistä. Siinä vaiheessa, kun juna tuli Loimaalle minuutilleen Turusta, siinä ravintolavaunussa sai kokemuksen. Sitä et löytänyt, ei edes Paunulaisesta. Online-korttini ei toiminut, mutta S-pankista tilaat Offline-kortin suoraan junasta. Sillä toimii, vaikka netti olisi päätteellä katki.

Yhteenveto: en halua rikastua, lopeta sijoittamisetkin

Junan ollessa vielä tutulla laiturilla, vilkuta Loimaalle ehkä vielä kerran, mutta en viimeisen kerran. Ekstraluokassa musiikki ei ainakaan huonone, eikä johtokaan voi enää jäädä mihinkään väliin. Nautin kuunnella positiivista tanssimusiikkia. Se antaa elämän suuntaa, vaikka moni pitää musiikin sanomaa suorastaan valheellisena. En jaksa selittää, kysy mieheltäni! Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos on niin rikki sisältä, niin ei siinä toki mikään ilopilleri auta. Ihan alhaalla en itse ole, siinä musiikista virtaa!

"I was born for this, it's my destiny! I can see the light, that no one else could see. Through the storm of the seas, my vision was clear. Hardcore gave me strength, then it took away the fear. It's my life, my little journey, my make or break. I was made for this. Born to go hard!" Kyllä sait ilokyyneleitä pyyhkiä junassa, onneksi konduktöörillä oli nenäliinaa. Pitäisi varmaan ostaa, vaikka ylikuluttamisiasi vastaan ehdottomasti olisin. "The bass is my venue, as long as we live Hardcore will continue!", kerjään lisää.

Coinmotion lopetti Prepaid-kortit, mutta ei ole enää Mastercardia ikävä. S-pankin uusi kortti toimi hienosti, ja nyt näen huvituskortinkin helposti samasta S-mobiilista. Kiitokseksi hyvän Mastercardin lopettamisesta lopetin samalla sijoittamisen Coinmotionissa. Päätin, että en enää halua edes rikastua sijoituksilla. Mitä sitä vuosikausia odottamaan, koska sijoitus lähtee lentoon. En tarvitse edelleenkään Malediiveja sen enempää kuin Malediivit tarvitsevat juuri sinua. Loimaalle voisin, nauttia elämästä!

Lupaa, että pidän kohtuullisesta budjetista niin pitkään kuin voi, tosin hupiraha on tosiaan satanen nykyisin. Sekin sapetti nimittäin, kun ei voinut käydä missään, mutta on järjestelyasia. Yhdet tuttavat sairastelivat, ja olivat pari viikkoa sairaslomallakin, niin hulluksi kuulemma tulee ilman töitäsi. Sitten minä, sapattivapaalla, milloin tuossa ehtisi tylsistyä. Minulle sanottiin, että olen niin rikas, kun oikein hupirahoja 100 euroa. Samalla kun tilailevat itse Zalandosta harva se päivä, eikä 762/kk kuussa riitä!

En oikein tiedä miksi piti se kirjoittaa. Jokainen patistelee jatkossakin, töihin. Täytyyhän täällä elää muiden rytmin mukaan, ettei vain tee niitä kateellisiksi. Edes oluisiini sorru, vaikka Lempäälän kunta uhkaa meidän lähiluontoa. Lähetin siis Sääksjärven uudesta osayleiskaavastakin palautetta kunnalle.

En tarvitse Veikkausta, vain mustikkaa loputtomista metsistä, toreja. Noin 762 euroa kuussa riittää.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Onko tuo sinun 712€ budjetti se raha, mikä on Kelan työttömyyskorvaus kuukaudessa verojen jälkeen?
Hei, lukemalla selviää.

Kysyjiä on varmaan satoja, mutta vastaan edelleen.

Bank Norwegianissa sapattivapaasäästöt moneksi vuodeksi. Svea Bankissa hätärahasto säästötilillä, vain kun mistään rahaa ei tule. Kesällä jalkaudun Pirkkalan loputtomaan metsään (ennen kuin Puskiaisten moottoritie tulee) ja myyn torilla Pirkkalan mustikkaa verottomasti 50 euroa sanko. Siistin maisemia pulloista ja roskista, saaden panttipalkkaa, siitä 100 euroa hupirahaan kk. Budjetti on tosiaan 662 ilman hupirahaa sis. vuokran.

Vastaan myös seuraavalle kysyttäessä samaa 762/kk ilman työttömyyskorvauksia.

Vähällä pärjää kun ei ole osana ORAVANPYÖRÄÄ, juoksumattoja yms. Se, ettei itse osaa säästää palkastaan, ei tee muista sossupummeja pienellä budjetilla ja ilman autoa tai työmatkoja 762/kk riittää mainiosti kokonaisvaltaiseen elämiseen. Samalla jos jättää jo turhan kuluttamisen, niin suksilla pito vain paranee. Tänään siirsin juuri säästöjä Bank Norwegianista huhtikuun sapattivapaabudjettiin, tulee varmaan huomenna illalla.

Toivottavasti pääset sinäkin joskus oravanpyörästä pois, tämän parempaa ei ole.

Kiitos ja hei hei!
Anonyymi sanoi…
https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48538/luonnontuotetulojen-verotus2/

Kannattaa lukaista muuten tämäkin, niin selviää että esimerkiksi moni marjatuloillakin elää, täysin verovapaata tuloa. Marjastusaikaan ei ole helppoa, mutta talvella ei tarvitse kotoa poistua kuin ruokakauppaan. Tuossakin hyvä huomata, että marjanpoiminta on verovapaata vain, kun marjanpoimija on yksityishenkilö ja myy yksityishenkilönä. Sienet ja muutkin luonnontuotteet myös luokitellaan verovapaaksi. Musta tuntuu, että nykyään työtä tekevät eivät osaa muuta kuin kadehtia niitä, joilla ei ole sitä työtä. Pummi, lusmu, elätti, elätti, oletko noista jo kuullut? Oikeitakin ongelmia Suomessa on, sairaseläkeläiset nuoret juovat tukiansa viinaan, ja täällä haukutaan raittiita marjanpoimijoita sossupummeiksi. Menkää rohkeasti marjametsään, ei ole helppoa, niin ei tarvitse työjuhtia sossupummeiksi haukkua. Kuka ne marjat muuten keräisi, kun tekään ehdi työpisteiltänne! Pullojen ja roskien kerääminen myös valtaisa ekoteko, niin kuin kuluttamattomuuskin! Tää kommentointi on muuten vitun vaikeaa, kun kysyy jotain kuva-arvoituksia viisi kertaa putkeen!

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48538/luonnontuotetulojen-verotus2/
Hei, tuossa on esimerkiksi yksi!

Toinen mitä voi tehdä, on kevytyrittäminen, esim. siivoaminen silloin tällöin. Asiakas saa kotitalousvähennystä ja sinä tuloa. Parhaimmillaan asiakas voi löytyä naapurista. Ei montaa keikkaa tarvitse, marjametsäänkään, kun kuukausibudjetti on saalistettu. Haluaisin myös korostaa, että olen aktivisti ja en halua elää leveästi, suurella määrällä materiaa ja esimerkiksi sijoittamistakaan en enää harrasta. En tee mitään sillä rahalla, kuten sanoin.

Tässä blogissa ei ole mainoksiakaan, vaikka niillä tienaisi tonnikalaa tasan siitä syystä, koska en halua kiusata lukijoita niillä. En tarvitse mainonnasta kymppiä kuussa, koska suurin moni niin velkainen, että ei parane lisää mainostaa. Kieltäydyin myös monia kertoja rahasta, vaikka ei ollut kummemmasta kysymys kuin mainospostauksen tekeminen. Sama syy, en halua mainostaa mitään. Haluan pitää blogini hyvänä ja mielenkiintoisena ilman mainoksia.

Onhan sitä kaikkea elämässä kuultu, ääntä maailmaan mahtuu! Nuorempana minua haukuttiin mm. rillirouskuksi, vinosilmäksi ja ryssäksi, mutta elän. Miten he elävät? Alkoholismia on Suomessa paljon, minusta jopa 50 euroa kuukaudessa alkoholiin on paljon. Itsellä ei mene alkoholiin tai tupakkaan vuositasolla euron euroa ja velkaakaan ei ole mihinkään suuntaan. Moni ei tunnu tässä yhteiskunnassa tajuavan sitä, että vähemmälläkin rahalla pärjää.

En edes tiedä paljonko on työttömyysturva nykyään, kun ei sellaista tule. Ja kun itse poimii marjaa, niin ei pääse kokoomus leikkaamaankaan. Osa aktivismiani on näyttää muille, että jokainen pärjää pienemmällä määrällä rahaa, kunhan leikkaa vähäpätöisimmät pois. Sen kokopäivätyö on yksi sellainen asia, joka monilta rahaa kysyy. Perustelin myös hyvin, miksi en halua omakotitaloon. Jokainen voi seurata mihin rahaani menee Budjettini-sivulta.

Ikävä kuulla, että kommentointi on vaikeaa. Olen ollut yhteydessä asiasta Googleen heti, kun siitä ensimmäinen lukija mainitsi vuosia sitten ja Googlen mukaan kuva-arvoitus saattaa tulla, jos käyttää VPN-palveluita, kommentoi vasta ensimmäisiä kertoja tai IP:stä on aiemmin tullut roskapostia Googlen palvelimille. Käytännössä arvoitus näkyy aina, vaikka sen voisi asetuksista poistaakin, jos yhtään lohduttaa: täytän kuva-arvoituksia itsekin.

Silloin kun vastailen kommentteihin. Pitäisi varmaan joskus kirjoittaa enemmän budjetista. Se on niin, että milloinkohan ihmiset tajuaisivat, että vähemmän tuotetoiveita on enemmän elämää? Kun pitää menot matalana, niin on luontevaa, että budjetin ei tarvitse olla iso. Sitä kautta myöskään "normaalitöissä" tarvitse asustaa. En itse esimerkiksi käy edes partureissa, leffateattereissa, ravintoloissa tai matkusta, niin helppo nakki se on.

Tämäkin löytyy lukemalla blogista, ja siltikin nautit elämästä! Hyvää keskustelua.

Kiitos ja hei hei!
Anonyymi sanoi…
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/6673631?trk=feed-detail_main-feed-card_feed-article-content

Odotan innolla kokemuksiasi Pirkkalan hävikkimyymälästä, täältä pohjoisesta kun ei pääse itse käymään. Toivottavasti käyt katsomassa ja raportoit uskollisille lukijoille?
Hei, sieltä on kieltämättä pitkä matka!

Tosin eihän se mitenkään estä Pohjois-Suomen kauppiaita kopioimasta tätä liikeideaa. Pirkkalan Citymarketin ongelma on ollut edellinen kauppias, hän oli niin väsynyt kauppiasurallansa, että kaupan juna seisoi vain välipysäkillä. Sami Sivonen jäi muutama vuosi sitten sapattivapaalle, hän uupui hienolla ja pitkällä kauppiasurallaan. Uusi kauppias, jutussakin mainittu, on kyllä saanut menoa ja autoja parkkipaikoille, ennen siellä ei käynyt tyyliin kukaan!

Toki osasyy on K-ryhmän halpuuttaminen, joka toivottavasti ei mene tuottajien selkänahasta, hävikkimyymälässäkään. Pidän erityisen paljon S-ryhmän hävikkimenetelmästä, koska tuotteet saa valitse itse ja niistä saa kassalla iltayhdeksältä 60 prosenttia pois. Monilla ei ole varaa kalaakaan ostaa nykyhinnoilla, mutta ilta-alessa savustettu loi on kohtuuhintaista. Alle kolmella eurolla sain viimeksikin sitä reilun palan.

Citymarketin idea Pirkkalassa ei ole sinällään uusi, koska Amerikassa on ihan oikeitakin hävikkimyymälöitä, ei siis minkään kaupan sisällä. Petri on varmaankin reissannut maailmalla ja hakenut vähän ideaa Pirkkalan Citymarketiin kauppiasuransa parhaimpiin vuosiin. Tietämättä tarkemmin vielä miten hänen myymälä toimii, niin toivoisin kunnollisia alennuksia, siis jopa 50 % alennuksia. Sen lisäksi kyseenalaista on, joutuuko jatkossa esimerkiksi arpomaan oliko siinä kaikki hävikkiruoka vai löytyisikö myymälästä lisää.

Jos kaikki ruoka olisi hävikkinä siellä, niin säästäisi kyllä valtavasti aikaasi, kun ei tarvitsisi vain hävikkiruoan vuoksi astua koko kauppaan. Salessa ja Prismassa hävikkiruoan ongelma on, että on liian ahneita ihmisiä. Nytkin ilta-alessa Salessa yksi tai pari kärryä täyttyivät jo kahdeksalta lihasta, kanasta, leivistä, jugurteista ja paistotuotteista, muille ei jäänyt mitään. En jotenkaan usko, että esim. pariskunta tarvitsisi yhtään mihinkään 20 kanapakettia erilaisia ja viisi jauhelihaa. Pakastamiseen, mutta pilaantuminen on mahdollista siinäkin, kun riittävän pitkän säilöö. No, jos on lapsia kymmeniä, niin ok.

Voisi olla kiinnostavaa testata tuota Putilan hävikkimyymälää. Kuusi kilometriä fillarilla taittuu kevyesti. Odotukset eivät ole suuret, mutta voihan se yllättää, jos olisi vaikka vähemmän ahneita asiakkaita, jotka eivät nappaisi heti kaiken pois korista. Mietityttää myös valvonta, kun tuotteet ovat liian helposti saatavilla, tuolla käytävillähän on jatkuvaa asiakasvirtaa ja porvareiden leikkaukset alkavat lisätä varkauksiakin.

Jos kauppias muuten lukee tätä, niin saisiko Normalin sinne Citymarketiin? Tuntuu, että nykyisin ei panosteta muuhun kuin ravintoloihin noissa Cittareissa ja Prismoissa. Forssassa on esim. Prismassa aito Normal-myymälä, asiakkaita varmaan virtaisi ovista ja ikkunoista, kun taas nykytilanteessa joutuu itsekin ravintoloista vähentämään reilusti. Sen sijaan juurikin tuossa Normalissa tulisi varmaan poikettua jatkossakin, kun halvalla saa esim. hammastahnoja, burgereilla en taas tee yhtään mitään ja niitä riittää siellä.

Kannattaa joskus poiketa täällä etelässäkin, saisit mukavasti nähtävää, vielä kun jotakin täällä on...

Kiitos sinulle ideasta, voisi testata tuota konseptia!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana