Siivous keskeytyi, Cittareista stressitesti

Sitä sanotaan joskus Sinillä siivous sujui, mutta kun joka tiistaisen kotisiivouksen keskellä huomaa rikkoutuneista siivousmopeista, avun luulisi olevan lähellä... mutta ei. Citymarket Pirkkala on ääriään täynnä, Prisma Pirkkalaan hädin tuskin mahtuu katselemaan hintoja. Minulla on tänään selkein viesti Pirkkalan päättäjille, pienempi parannusehdotus Nysseeni, ja vain lukemalla selviät urakasta loppuun asti. Minusta tuo on epänormaalia, että ruokakaupoissa et enää viihdy hyvin ja on vaikeaa hengittää.

Samalla arjen ostosparatiisilla myydään heikkolaatuisia tuotteita, jotka eivät kestä edes kokonaista takuuaikaani, kaksi vuotta. Sinin takuu olikin viisi vuotta jo, joten kuitti hyvään talteen ja seuraavassa siivouskriisissä reklamoimaan Sinille tai myyjälle Motonetiin. Olen erakko, en tykkää väenpaljoudesta ja rasitun hyvin kaikesta ylimääräisestä melusta. Kaikki kunnia kassoille, jotka kestävät näitä ruuhkia jokaisena päivänä vuodesta, itse en jaksa. Juoksisi kassalta pakoon varmaan saman tien, ruuhkissa.

Miksi maailmaa rakennetaan jo vain jatkuvan kasvun ympärille? Viime vuonna soitin marraskuussa epäilemättä terveyskeskukseenne ja ensimmäinen aika suuhygienistille oli vasta huhtikuussa! Onneksi tuon puhelusi aikana joku sattui oman ajan perumaan, niin pääsen vielä tammikuussa ovesta sisään. Ei ole suotuisaa kasvua ja Pirkkala haluaa asukkaita lisää. Mitä hyötyä on kasvuista, jos muualla autiota ja asuntoja on homehtumassa tyhjinä? Pirkkala voisi lopettaa jatkuvan kasvun silmitön tavoittelu heti.

Pirkkalan tulisi keskittyä ydinalueeseen, hyvinvoivaan maaseutukuntaan Tampereen nurkalla, aito Pirkkala ei ole vielä minulta ainakaan unohtunut. Kunpa voisinkin palata aikakoneellasi vuoteen 2012 ja kokea maaseutukunnan vielä kerran. Solja on nyt rakennettu, mutta myös lähiseudulla kiirehditään uuden asuinalueen luomiseksi. Päättäjien märkä uni loputtomasta kasvustasi, ja sen myötä paisuvista ongelmista, hoitojonoista alkaen. Juuri nyt Pirkkalan vapaa-aikakeskustakin laajennetaan kasvuun.
Pirkkalan tulisikin ymmärtää, että et ollut Suomen onnellisimpia kuntia. Ruokakauppaani ei mahdu kuin tuureilla yöaikaan, hoitoon ei pääse heti ja kiirehoitojakin supistetaan. Se on onnellisuuden Pirkkalaa, tervetuloa!
Minusta nykyajan Pirkkala on Tampereen kopiokuntia. Lempäälästä voisi sanoa ihan samaa. Jahdataan jotain kokoomusvetoista kasvua, joka kasvattaa velkojakin uusiin superlukemiin. Maksajia riittää, joo.

Olen kirjoittanut ruuhkasta isoilla marketeilla Pirkkalassa useasti ja tilanne on nyt vain pahentunut.

Cittari hoitaa ruokakaupan äärimmilleen Pirkkalassa

Erityisherkkyys on vahvuus, mutta rasitekin. Isossa joukossa oleminen on jo väsyttävää ja raskasta. Vain erityisherkkä ihminen ei enää jaksa, hänestä tulee helposti ärtynyt ja sulkeutunut. Näin voi käydä kauppareissuilla Pirkkalan ikiomassa Citymarketissa, jossa ruokakauppa on vilkkaimmillaan kello 14-20 välisenä aikanani. Kaupoissa hellisi Prisman tavoin vasta noin kello 21 ja silloinkaan kaupassa ei saa asioida täysin rauhassa omin voimin. Stressitesti, se paukkuu Pirkkalan Citymarketilla minuuteissa!

Saavun tänne Citymarketiin palauttamaan pulloja joulukuun 30. päivänä noin kello 16. Pullokoneille on suurta ruuhkaa, mutta yksi kiva päästi etuilemaan. Pullokuitin voi palauttaa Info-pisteelle, monille kassoille tai Alkoon. Infopiste oli täynnä lottoajia, mutta myös kaupan kassoille oli loputonta ruuhkaa. Minulle iski paniikkikohtaus ja oli pakko juosta Alkoon. Alkossa oli lyhyin jono, ja mainitsin ruuhkasta vielä kassalle, ennen kuin juoksin äkkiä pois koko liikerakennuksesta selviämään panttiraha käsissä.

Vaikka tiesin, että päättäjien tavoittaminen on yhtä tyhjän kanssa, otin yhteyttä erääseen Pirkkalan vihreään poliitikkoon. Yksi sanoi, että kauppaan voit tulla yöaikaan ja toinen kertoi, että ongelmia voi ratkaista kauppojen kotiinkuljetuksilla suhteellisen helposti. Kokoomus vastasi heti, että kauppoja on Pirkkalassa riittävästi, voi käydä vaikka K-marketissa. Se ei varmaan kokoomukselle mikään ongelma ole, mutta köyhillä on varaa vain halvempaan. Myös kauppiaille on viestiä, tarvitaan lisää kauppoja.

Citymarket Pirkkala ruuhka-aikaan, aina

Päättäjät voivatkin sitten määritellä sopivia tonttejakin niihin, Lidlien paikka voisi olla esimerkiksi lähempänä kuntakeskustaa. Ymmärrän myös, että tänne tullaan kaupoille kauempaakin, esimerkiksi Lempääläni kyliltä tai vaikka Nokialtakin. Viholassa ei esimerkiksi ole Bauhaus-tyyppistä myymälää, joten välioven hankinta voi olla järkevää tehdä Partolassa, samalla ruokakauppareissusi hoituu ja voi käydä vaikka parturissa. Nokian ei tarvitse tehdä mitään, että vastaavia kauppakeskittymiä syntyisi.

Nokialla on K-rauta, mutta kauempana muista kaupoista. Nykyisin kiireihmeet haluavat ajaa sinne, missä kaikki on lähietäisyydellä, ja Nokia menettää veroeurojasi. Taas joutuu palaamaan Lempäälään, esimerkiksi Säijän kylä on niin syrjässä, että sieltä voi olla kannattavampaa lähteä Pirkkalan liikkeille, esimerkiksi Prismaan tai Supermarketiini. Sekin ruuhkauttaa arjen palveluitamme. Toisaalta, vihreän poliitikon mukaan sinne pääsee bussillakin, mutta ei todellakaan mistään syrjästä: kuitenkaan. Niin.

Ei varsinkaan yöaikaan, sitäpä vihreät suosittelevat pulmaan kuin pulmaan. Kysyn heti vihreiltä ja muiltakin Pirkkalan päättäjiltä, miten esimerkiksi lentokentältäkin pääsee bussilla asukas Pirkkalan Prismaan, kun se ei onnistu aina Vaittistakaan, kävelemättä ensin Suupantorille. Mitenkä voin käydä kaupassa yöaikaan ruuhkia pakoon, täytyykö ajaa ajokortti? Samaan aikaan yötaksoistani ei vielä olla luovuttu arvoissa. Miksi kausilipulla ei ole enää yölisiä? Arvoa käyttävä maksaa myös, ne yölisätkin.

Kalliit rikki nopeastikin, päädyin halvempaan malliin

Päätä ostaa kalliimmat kuulokkeet, T110:n hajottua satunnaista n. vuoden käyttöä. 15. marraskuuta Prisman ovi kävi, mutta kuulokkeiden iloa kesti kuusi viikkoa, kunnes kuulokkeista T290 katosi basso ja perässä toisen puoliskon ääni. Pirkkalan Prismassa kuulokevalikoima on surkea, mutta en halunnut käydä hakemassa Lielahden Prismasta 29,90 euron kuulokkeita, jotka eivät kuitenkaan käyttöä tämän paremmin kestä. Kyllä täytyykin myöntää, että bassotoisto oli kalliimmissa paljon parempaa kauraa.

Ei ole kuitenkaan lisähinnan ja lisävaivan arvoista toimintaa, Lielahden Prismaan. T110 on heti hyvä nappikuuloke, että tämän ostaa kuka vain 9,95 euron hintaan. Kaupan päälle saat hyvät 24 kuukauden takuut, sen aikana kerkeät vaihtaa kuulokkeita takuuseen noin 12-18 kertaa pohjautuen kokemuksiini langallisten kuulokkeiden kanssa. Bassotoisto on ihan riittävää, satunnaisempaan kylillä kuunteluuni. Kotona kuunnellaan hifimmin aina, Sennheiserin HD 569 -kuulokkeilla, jotka pariutuvat luuriinkin.

Prisma Pirkkala on lähin kuulokkeiden ostopaikka, koska Citymarketeissa kuulokkeiden hinta on jo 14,95 euroa. Miten tuo Prisma pystyy myymään näitä näin paljon halvemmalla? Muistan myös entisen S-marketini, jossa pullonpalautuskone oli heti sisäänkäynneillä. Nykyään pulloja joutuu palauttamaan Pirkkalan Prismassa sitä siksakkia kaupan perukoille ja mikä parasta, et tiedä jonotilannetta, käymättä eka. Kuulokkeiden ostovaiheessa myyjä ihmetteli, miksi tässä on kaksi tyhjää tölkkiä pikku pussissa.

Kuulokkeet rikki kuukaudessa, nyt halvinta

Myyjä ajatteli, että olisi tyhjentänyt nuo kaupassa, mutta absolutistina en juo oluttakaan. Tätä siellä pihoillanne heitetään autoista ulos, mutta eihän tuota siksakkia jaksa kävellä. Palautan kaikki pullot ja tölkit vain ABC Pirkkalassa, koska sinne ei ole ikinä ruuhkaa. Tämä palauttaakin meidän muistin hyvin alkuperäiseen tilanteeseen, Pirkkalaan tarvittaisiin lisää ruokakauppaa! Myyjä ymmärsi tilanteen kyllä heti, koska palautuskone on todellakin syrjällä, eikä tilannetta näe kuin käymällä ensin paikan päällä.

Et sinä ainakaan jaksa kävellä kaukaisimmalta ovelta 100 metriä ylimääräistä, vain nähdäkseni että kaikki neljä pullokonetta ovatkin käytössä ja ihmiset palauttelevat vuosien oluttölkkejä säkkikaupalla. Prismassahan on onneksi tarpeeksi penkkejä, joiden avulla voi vielä istahtaa ja ottaa uudet kuulokkeet käyttöön. Ensimmäisenä testaan bassotoistoa ja kyllä muuten lähti. Reflexxin biisi: Plan 4 Two soi niin alhaalta, että näistä maksaisi helposti jopa 19,95 euroa. Toivo, ettei porvari kuule: 8,99, Motonetissä!

Kuulokkeissasi oli kiinni tarpeettomasti rahaa, jo 30 euroa. Nyt sijoitin kympin setelin ja tiedossa on kahden vuoden huolettomuutta takuunne avustuksillakin. Ennen sen loppua nostat nuo rahana ja saat uuden 24 kuukauden takuun. Niin olet toiminut vuosia, sinulla on aina uudet kuulokkeet, maksamatta niistä koko ajan kassalle. Toisaalta heti lämmittää sekin, että nykyään kun Länsilinjoissa takapenkille istun, T110 eristää paremmin. Puhun passiivisesta melupoistosta, mutta on T290:ää paljon parempi.

Sinin monitoimimoppi rikki, vain kolmessa vuodessa!

Edes kotimaisuus ei takaa arjessa laatua. Osti kalliimman mopin kesäkuussa 2019 hintaan 29,90 ja Tokmannilta vanhan Lidl-mopin tilalle. Lidl-moppi oli muuten hyvä, mutta tähän ei ole saanut näitä tarvikkeita, ei edes vaihtomoppiliinoja. Ajattelin, että kotimaiseen Siniini sitä saisi vuosienkin päästä. Valitettavasti kesto ei ole kovin hyvää siinä mopeilla, koska jo kolmen vuoden jälkeen varsi on alkanut naksua siivotessa. Neljäntenä vuonna moppi meni kokonaan, sillä liinoja irroitettaessa irtosi muuta.

En siltikään sano, että siinä on huono moppi, koska kesäkuussa 2024 se olisi täyttänyt neljä vuotta. Ostin uuden samanlaisen testiksi Motonetistäkin. Siellä ihmetys oli kova, koska olisin todellisuudessa tarvinnut vain mopin, en välttämättä siinä vartta. Moppiosa maksoi 24,90 euroa, mutta moppi varrella maksoiko 29,90 euroa. Oli järkevämpää ostaa koko setti, pääsi ainakin siitä ärsyttävästä naksumisesta eroon. Pidän hinnoittelua kuitenkin vastuuttomana, koska nyt minulla on toinen varsi ja tarpeittani.

Motonet valikoitui tiistain ostopaikoiksi hinnan lisäksi rauhallisuudella. Muualla väkeä riitti, mutta Motonetissä pääsit sentään hengittämään. Väkeä ei ollut tyyliin yhtään ja se olikin ostajan markkinaa. Pääsin hengittämään, nimittäin satojen ihmisteni Citymarketeissa paraskaan ilmanvaihto ei toimi, eli hengittäminen on todella vaikeaa ilman ollessa melko tunkkaistakin. Enpä edes tupakoi, enkä haluaisi kuvitella niitä, jotka tekevät niin. Jos täysin terve meinaa tukehtua Citymarketeissa, niin entä muut?

Siivouserakon työväline meni rikki, laatua

Voi olla, että blogi tavoittaa Sinin työntekijätkin. Kertokaa, miten niin pääsi käymään? Yritti liimata pikaliimoilla ja se toimikin hyvin, siivouskerta kerrallaan. Miten tätä tuotetta voisi siellä kehittää, että pääsisin moppaamaan 29,90 euron mopillasi enemmänkin kuin mainitut kolme tai neljä vuotta ennen kuvanmukaista rikkoutumista? Nyt huomasi säilyttää kuitin, sillä Sini tarjoaa tuotteille viiden vuoden takuun. Tokmannin kuitti on valitettavasti päässyt hukkumaan, mutta mistä siinä Sinistä voi tietää.

Sinne kelpaa ihan suklaaboksi korvaukseksi! Luotto ei ole kuitenkaan mennyt Siniin. Ainoa juttu on tosiaan se, että mielestäni 30 euron mopista pitäisi olla enemmän iloa, ei vain vuosieni iloa. Haluaisin suosia jatkossakin kotimaista, mutta on harkinnut Biltemani moppeja. Eräällä on käytössä kymmenen vuotta ja hintaakin oli kolme kertaa vähemmän. Ei se hyvää ole suosia ulkomaista, mutta kotimaisesta tuotteestasi pitäisi suunnitella kestävämpää. Sekajätteisiin meni, varren voisit viedä joskus Kieppiin.

Jos saisi kysyä vain yhden kysymykseni Auri Kanaselta, se olisi tässä. Miksi hän ei siivoa ikinä Sinin jutuilla? Onko hän itse todennut, että Sinin monitoimimoppini ei sovi edes kuluttajakäyttöön? Siivoan kyseisellä mopilla vain kerran viikossa, tiistaisin ja kolmessa vuodessa rikki. Miten tällaisilla välineillä voidaan siivota työkseen? Yhtenä kertana kysyin, miksi Ratinan kauppakeskuksen siivoojat eivät käytä Sinin monitoimimoppeja, mutta Vileda oli siivoojista kestävämpi kovassa käytössä. Ostaisiko itsekin.

Lopuksi palveluja Tokmannilta ja ABC Pirkkalassakin

Sai huonoa palvelua jo Lielahden myymälässä siinä Tokmannilla, Tampereella. Oli pakko raapustaa palautetta päivän lopuksi, samalla kiitin Pirkkalan myymälää palvelusta, Tokmannilla. Se toimi hyvin. Kaikki lähti siitä, että olen todellinen tarkka markka. Ostin kyseiset trimmerini Verkkokauppa.comista 24,90 euron hintaan. Sitten näin samaiset trimmerit halvemmallakin muualla huomioiden tyylikkään Tokmannin kymmenen euron tarjouskampanjan yli 50 euron ostoksille. Palauta erät ja tilaat toisen.

Trimmerin hinnaksi tuli 22,45 euroa, toisen lähetin heti serkulle lahjaksi Venäjälle. Älä naura, mutta viiden euron säästöt. Ensimmäinen tuli omaan käyttöön, koska vanha meni kolmevuotiaana rikki. Uusi ei ole kestänyt näin paljon, vaan yläosan kiinnitys hajosi haurastuvaan muoviin lenkkisaunassa. Jo alle kahdessa vuodessa, onneksi niin. Seuraavana päivänä tulet Länsilinjoilla poikkeuksellisesti Lielahteen, tutun Minimani-tilauksien takia, mutta petyin palveluun perusteellisesti siellä olevalla Tokmannilla.

Nuori naismyyjä oli ystävällinen ja selvitti tuotteen 24 kuukauden takuun. Hän epäilisi, ettei saada samanlaista tuotetta sinulle mistään, vaikka pyysin selkeästi palautusta jo rahana. Tiesin itsekin, että kyseisen tuotteen valmistus on lopetettu ja että ne on myymälöistä loppu. Myyjä sanoi tuolla, että hän ei voi asioille mitään ja että minun tulisi olla yhteydessä: Tokmannin verkkokaupan asiakaspalveluun. Kysyi saman tien, enkö ole jo asiakaspalvelussa? "Hoidamme vain myymäläasioita!", myyjä tuumii.

Tokmannin hyvitys onnistui Pirkkalassa

Myymäläpäällikkö vastaa radiopuhelimella, että tässä täytyisi tehdä niin kuten sanoit. Minusta oli juoksutusta. Sanoin myyjällekin, että tämä asia hoituisi Pirkkalassa minuutissa muutamassa, miksei muka täällä. Piti katsella samalla peittoja, mutta ei ollut mitään intoa lähteä tämän jälkeen ostoksille peremmälle. Peiton ostin Sotkasta, Lielahdessa. Mielestäni, myymäläpäällikkö olisi voinut vaivautua kassallekin, mutta onneksi hän vastasi palautteeseen vielä erikseen pahoitellen: lahjakassi tuosta.

Se on tyypillistä asiakkaiden väsytystaktiikkaa mietin ennen kaupasta lähtöä pettyneenä. Takuun loppumiseeni oli parisen kuukautta, joku voi vaikka luovuttaakin prosesseissa. Voidaan ehkä ajatella, että kyllä tuo on lähes takuuajan palvellut. Nettiasiakaspalvelu on myös niin hidasta, koska vastausta ei saa dialogiin heti. Sivuilla lukee, että Tokmanni hoitaa näitä verkkotilauksia kaikissa myymälöissä, myös takuun osalta. Luotto ei ole mennyt Tokmanniin, ja täytyykö hakea yllätyskassi Länsilinjalla.

Mikäs auto sieltäkin tulee? Palautetta piti laittaa myös ABC Pirkkalalle. Jouluaattoinasi kauppa meni kiinni jo yhdeksältä, mutta ilta-ale alkaa vasta tuon jälkeen. Huomasin pizzoja 30 prosentin tarroilla ja kysyin, voinko ostaa viisi pizzaa ilta-alella jo nyt. Kassani ei suostunut, koska hänen mukaansa mitään poikkeuksia eivät voisi tehdä, eivät edes minuutteja vaille myy! Onko sitten helpompaa heittää roskiin, päiväys menee yöllä. "Sinne menee sitten!", kassa sanoo. Kärryjono ei käsittänyt, ja porvari leikkaa!

Yhteenveto: pizzat kylmäkaappiin ja joulunviettoonko

Minun neuvo kulutusjuhlilla oleville on selkein. Jaksa nähdä vaivaa ja laita palautetta. Se on selkeää, että Tokmannilta saan ilmaisen yllätyskassini, Lielahden myymälästä ja mahdollisesti jo ensi jouluksi ilta-alekin pelaa: aukioloajat huomioiden. Olen hävikkiä vastaan ja ABC Pirkkalassa petyin siihen, että kassanikin mielestä on helpompaa heittää pizzoja roskiin, kuin antaa tarvitsevalle. Olen toki tietoinen siitä, että kassa on syytön siinä, koska S-ryhmän säännöt voisivat kieltää aikaisemman alennuksen.

Siksi palaute ei koske kassatoimintoja, vaan S-ryhmää kokonaisuutena. En ollut ainoa, joka pettyi kyseisenä iltana, kun ilta-ale ei toiminutkaan eli punalaputettuja tuotteitani kokonainen sali täynnä. Ruoka-apu ei edes hae tuohon aikaan ja kun hakee, tuotteet ovat siinä aivan liian vanhoja syötäväksi. Sama juttu muuten uudenvuodenaattona, en edes lähtenytkään ilta-aleen, koska kauppa meni kiinni jälleen yhdeksältä. Toivottavasti kuunnellaan, sai ainakin kahvipaketin ja lupauksen ettei se toistu.

Ei ole väärin vaatia kunnaltani parempia toimia. Kauppareissua ei enää jaksa, täytyisikö alkaa juoda olutta ennen kauppaa, että sinne kehtaisit mennä? Pirkkalan kunnan tulee lopettaa heti ja välittömästi turhauttavat mielikuvasi Tampereen seudun Tikkurilastakin. Paneutuisi välillä siihen miksi hoitojonot kasvavat ja palvelu sen kun huononee soteuudistuksenne myötä. On kuunneltava järjen ääniä, mistä se kasvu on pois? Tarvitseeko tänne houkutella uusia nimiä, kun eivät vanhatkaan saane ajoissa hoitoa.

Lempäälän kunnan tuleekin lopettaa välittömästi kaikki toimenpiteet, jotka lisäävät autoilua nyt tai tulevaisuudessa. Lisää uutta moottoritietäsi tarkoittaa lisää autoiluita ja korjausvelkaakin. Vain sitä en ymmärrä, että miten pihalla porvari voikaan olla, kun haluaa ahmia lisää vain. Parasta politiikkaa olisi nimittäin tänäänkin se, että saataisiin edes syytä elää. Hoitojonot eivät ole sitä Lempäälässäkään, että asuminen olisi huoletonta, eikä turha moottoritie elinoloja paranna. Metsää kaatuu, nyt terveyskin.

Metsämaa on hetkillä vain yksi tärkeimmistä motivaattoreista monelle tässäkin kulutuskeskeisessä yhteiskunnassani, jossa kaikkea mitataan rahalla, materialla ja turhalla kasvulla. Kannattaakin tehdä kyselyitä, että miten tärkeää metsäsi on vuosisadan päästä? Tuskin vähemmän tärkeää, luulisi niin!

Päättäjä, laskeudu arkeen. Emme halua lisästressiä kasvusta, stressiä on tarpeeksi jo muutenkin!

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena