Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Liittyisi asiakasomistajaksi ja siten S-pankkiin silloin 11.4.2018. Moni on lukenut kokemuksiani siitä seitsemän kuukauden ajalta, mutta nytten olisi tarjolla kuuden vuoden kokemus. Täysin ongelmatonta sääennuste ei ollut, mutta riittävän vakaasti on omaa taloutta päässyt arjessa hoitamaan. Monet elävät tälläkin hetkellä talousvaikeuksiensa kanssa, mutta nurkilla on tähänkin neuvo. Rupeat budjetoimaan, se onnistuu S-pankin sovelluksellani aina, mutta myös ilmainen Penno auttaa taloustaitojen kanssa.

Monellekin merkintä aiemmista on tuttu, mutta siitä lähtien pankki on mennyt paremmaksi osassa asioita ja sitten toisaalla vain entistä huonommaksi. Parantamisen varaa on: esimerkiksi konttoreiden aukioloajoissa ja mobiilisovelluksissakin, mutta mobiilipankki ei kuitenkaan ole erityisen huono. Se on mielestäni yksi parhaimmista mitä maa päällään kantaa. Toiset ovat ajaneet hauskasti S-biilin perässä autoillaan maakunnista toisiin saadakseen pankkipalvelua, joten S-pankkia en voi kaikille suositella.

Jos jotain, niin oma pankkiasiakkuus ei ole vaatinut kuudessa vuodessa konttoreissa käymistä. Kävin konttorissa vain kerran, Loimaalla, mutta olisin voinut hoitaa saman Visa-korttiasian netissäkin, ihan kotisohvalta ja käymättä missään. Palvelumaksujasi ei ole ollut, Nordeaan verrattuna säästin kuudessa vuodessa vähintään 360 euroa, pankki vaihtoon nyt ja kuuden vuoden kuluttua säästöillä minilomalle! Lähden jo Forssaan fillarilla, minne sinä lähtisit? Rahaa voi säästää todellakin, jos uskaltaa kokeilla!

Omassa arjessa voimavarojen salaisuus löytyi yksinkertaisista asioista. Olen jo aikaa sitten luopunut liiasta laskutuksesta ja monikin asia, joista aiemmin tulisi lasku, on nykyään nollissa. Irtisanoin kaikki palvelut Nordealla ja ilmaisuutta sai jatkaa S-pankissa. Irtisanon lisänopeuden laajakaistassa ja nautin maksuttomasta taloyhtiölaajakaistasta. Sanot irti hintava Huoleton ja vaihdat kuukausimaksuttomaan latausliittymään. Se vasta huoletonta olisi. Netiksi se halvin mahdollinen laitenettini, toiseen simiin.
Puhelinlasku, pankkiasiointi, laajakaista... perusmaksu €0/kk. Siinä on aiemmin saapuneita laskuja, joista ei enää tule laskua. Siirto liittymälle tai pankkikokonaisuudelle kirpaisee vain kerran! Perusnopeus riittää.
S-pankin asiakkuuden aikana oppii hieman lisää. Uutta tietoa, minkä johdosta alempi kuva voisi toki hämmästyttää. Kuusi vuotta asiakkaana ja kortti moneen osaan? Kyllä, saan toimivan Visa-kortin.

Pystyykö sinun S-Visalla maksamaan junan ravintolavaunussa? Eteenpäin, näin tiedät siitä kaiken!

Tiedä ero: Online-kortti Offline-kortiksi helposti näin

Monilla huonoin mielikuva on maksun osalta vain Visa Electronista, mutta tällaista ei saa enää edes myöntää. Visa lopettaa Electron-kortit tämän vuoden alusta, joten kotimaiset pankit korvaavat kovaa vauhtia Electron-kortteja uusinnan yhteydessä Debit-kortteihin. Jos lompakossasi on vielä Electron-kortti, on melko todennäköistä, ettei enää kauaa. Kannattaisi muistaa, että tilalle tuleva kortti saattaa olla yhtä huono ja kerron toki miksi. S-pankissa tykättiin jakaa kovasti Online-kortteja vielä vuosia.

S-Visa Debit Online -korttini on käytännössä Visa Electron, Debitinä. Sitä ei suositella lainkaan, jos tarkoituksinasi on maksaa ulkomailla tai ihan InterCity-junissa. Online-kortti vaatii maksupäätteeltä jatkuvan nettiyhteyden ja jos se on heikko, tai sitä ei ole ylipäätään, maksu ei onnistu. Maksu voi usein onnistua joskus toisten, tai vähän ajan päästä paremmassa kentässä, mutta huomattavaa haittaa siinä tulee arkeen vaikka ravintolavaunussa. Loimaan matkalla säästi hyvin, kun ostoksia ei voinut tehdä.

Eipä jaksanut toista kertaa mennä ravintolavaunuun. Otinpa yhteyttä S-pankkiin asiasta ja yllätyin, miten nopeasti viesteihin vastattiin. Vastaus saattaa tulla jo seuraavana arkipäivänä. Virkailijani sanoi, että S-kortti Online sopisi parhaiten lapselle, joten tilaat samalta istumalta tarjottavan Offline-kortin. Hetkeni oli kolme S-Visaa. Offline-korttien etu on se, että vaikka suurin osa ostoksista varmennetaan, niin yksittäinen nettikatkos ei aiheuta maksuun ongelmia. Se jää odottamaan nettiä, Offline-tilassa.

Online-kortti roskiin heti, Offline tilalle

Maksupäätteen ollessa jälleen verkossa, katevaraus saapuu tileille lentäen. Lentokoneessa tähän voi mennä päiviäkin, junassa ehkä minuutteja. Budjetointi tässä yhteydessä on kannattavaa, koska tili voi ylittyä, mikäli juuri maksettu ostos ei näy hetkeen pankeissa. Tilinylitystä ei kuitenkaan ikinä tapahdu tehdessä normaaleja tilisiirtoja tai laskumaksuja. Penno on sitä paitsi maailman paras tapa budjetoida, koska voit lisätä sinne niin korttimenot, käteisen käytön kuin nuo pullonpalautuskoneeni pantitkin.

Niin tilinylitys ei koskaan kohtaa taloutta, kun olet perillä ajantasaisesta budjetista. Uskoisin, että Online-kortti oli virhe uudenvuoden vietossa Amsterdamin pizzeriassa. Johti turhaan kävelyyn raha-automaatille. Pizzerian työntekijä sanoi italialaisessa pizzeriassa ensinäkemältä, että tuolla vihreällä Visalla maksu ei tule onnistumaan. Kokeiltiin pari kertaa ja näin oli. En jäänyt ilman palvelua, hän otti pizzatilauksen vastaan ja rupesi vääntämään sitä heti. Käy sillä välin automaatilla hakemassa rahat.

Siellä oli vuoden 2018 ja 2019 taitteessa kova luotto asiakkaisiin, mutta palattiin setelin kanssa ja maksettiin pizzoja sekä juomatkin. Todennäköisesti, jos S-pankki olisi tarjonnut Offline-kortteja jo tuolloin, ostos ei olisi vaatinut ylimääräistä kuntoilua sen enempää minulle kuin pizzerian yrittäjälle. Hän yritti päästä rahastamaan hikoillen, ennen kuin neuvoisi kuntoilemaan lähimmälle automaatille. Yrittäjä buuttasi kaiken, huhtikuussa 2024 suljin Online-kortin. Haluaisin tietää, toimiiko Visa nyt.

16-vuotias käytti jo muiden S-tilejä ylelliseen elämään

Toisaalta, kuuteen vuoteen on mahtunut kohujakin. Vuoden 2022 aikana uutisaalloissa oli kaikkia tavoittanut S-pankin tietoturvaongelma. Vika ei minua koskettanut, mutta moni harkitsi S-pankkiin siirtymistä. Kurja uutinen ei ymmärrettävästi saa kiinnostusta heräämään. Nyt oli havaittavissa sekin, että moni perui aikeensa S-pankin asiakkaaksi uutiskohuissa. Nykyisin asiaa ei kukaan muista, koska S-pankki on kasvattanut asiakasmääriä melkoisesti. Myös antolainaus on mennyt uusiin lukemiin.

Mitä tarkalleen ottaen tapahtui? S-pankilla ollut järjestelmävika, tuon ansiosta 16-vuotias hakkeri käytti muiden S-tilejäkin luksuselämään. Joukossa oli myös 23-vuotias. He veivät pankin asiakkaiden tileiltä 940 000 euroa ja tehtailleet tämän ohella niitä pikavippihakemuksia heidän tiedoilla. Petoksen uhreja oli noin 50, mutta S-pankki ei ole uskonut asiakkaidensa kovia väitteitä siitä, että tilillä on ollut epämääräistä maksuliikennettä. Pankki havahtui asiaan vasta, kun lehdet rupesivat tutkimaan asiaa.

Todennäköisin syy olisi, että verkkopankissa oli joku ohjelmointivirhe. Tilitietoihin saattoi päästä käsiksi pelkällä käyttäjätunnuksella haavoittuvuutta käyttäen. Kyseiset hakkerit tunsivat toistensa ja käyttivät saamiaan virtoja: laadukkaaseen elämään. Uskoisin, että noin miljoonalla eurolla porukkaa pääsi matkustamaan, ostamaan rahapelejä tai käymään ostoksilla. S-pankkisi ei sen sijaan reagoinut tarpeeksi ajoissa, mutta uutiskuvien jälkeen menetettyä rahaa korvattiin S-pankin asiakkaille heti.

Tietoturva petti, mutta etkö vaihda pankkia

Miksi roikun väkisin S-pankin asiakkaana? Sitäkin on kysytty paljon. Halusin antaa pankille toisen mahdollisuuden, mitään uusiakin juttuja hakkereista ei ole enää näkynyt. Toisaalta, kun ei tämä itseä koskettanut, niin ei ollut samanlaista osumaa. Uskon silti, että tietomurron kohteeksi joutuneet eivät ole enää S-pankin asiakkaita. Tuskin olisin itsekään, jos tileiltäni lähtisi yhtäkkiä 10 000 euroa jonkun teinin ylelliseen elämään. Haavoittuvuus taidettiin korjata, testattiin korjauksen toimivuus lopuksi.

S-pankin on pakko ottaa tietoturva vakavammin tämänkaltaisen älämölön jälkeen. Muutama vuosi myöhemmin uskon, että S-pankissa raha on turvassa, vaikka kaikkia rahoja en siellä makuutakaan. Se olisi suorastaan hölmöä, koska tälläkin hetkellä Svea tarjoaa säästötileilleen jopa 3,55 % vuosikorkoja. S-pankin alle prosentin vuosikorko on tämän jälkeen pelkkä syy nauruun. Omalla kohdalla S-pankissa on kaksi S-tiliä, Käyttötili ja Huvitus. Sen lisäksi on noin 500 euron säästötili, jos kone hajoaa illalla.

Suurta hyötyä hakkerikaan ei olisi saanut, käyttötilillä on juuri budjetin verran. Offline-kortin takia jouduin tekemään erään muutoksen tilinylityksiä varten. Kuka haluaa maksaa näistä palvelumaksuna? Jatkossa tililläni on oltava kuukauden ensimmäisenä päivänä 762 euroa, eli budjetin verran, mutta sen lisäksi enintään 50 euroa sitä säästöosuutta. Jos hintakin yllättää kassalla kuukauden lopuksi tai kuitti unohtui kassalle ilman katevarausta, mahdollinen budjetin ylitys ei tuo tilinylitystä verkkopankkiin.

Hyvä mustikkasato? Sangollinen heti S-tilille, kassalla

Nordean 11-vuotiaana asiakkaana tällaisesta palvelusta saa unelmoida. Halusivat maksua, koska en enää täyttänyt nuoruuden ohjelman ilmaisen pankkiedun vaatimuksia. Sanoin sille virkailijalle saman tien, että ennen kuin heiltä mitään laskuja pukkaa, olen jo S-pankin asiakas. Hullu saat olla, jos rupeaa maksamaan jopa 8,50 euroa pankkiasioinnista. Sitä paitsi olet todennäköisesti itsekin S-ryhmän kovin asiakas, jos Omistajan tilipäivä on sinulle yhtään tuttu. Kahdella eurolla en vielä juhli, mutta palvelu.

Toisin kuin monessa muussa pankissa, S-pankilla ei tarvitse juosta Otto-automaatille. Eikä tarvitse katsoa netistä miten kassapalvelut olisivat auki, koska Pirkkalan Prismoissa kassapalvelu on auki 24H vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Pystyt nostamaan S-ryhmän kassoilla 200 euroa käteisenä, mutta jos haluaisit ennemmin tallettaa, sekin onnistui samoilla summilla. Jos tuokaan ei riitä, yhtään mikään ei estä menemästä toiselle kassalle. Tämä on hyvä uutinen sellaiselle, joka harrastaa toreja.

Kerään paljon mustikkaa metsästä jokaisen oikeuksia käyttäen. Minulla ei kuitenkaan ole tarvetta maksupäätteille, koska niistä olisikin kevytyrittäjälle pelkkää kulua. Jos asettuisit myymään sankoja mustikkaa automaatin läheisyyteen, ihmisvirta käy siellä jatkuvasti, ja kauppa käy. Paluumatkallasi kotiin Sale Suupalta vaikka rahatkin tilille. Nordean asiakkaana tuli jatkuvaa stressiä siitä, mitä teen käteiselle, käteispalveluiden nyt supistuessa minimiin. Konttorin lähtiessä kylältä, pankki vaihtui.

S-ryhmän kassoilla nosto tai talletuskin

Miksi raha ei enää kelpaa mihinkään? Yhä enemmän tulee liikkeitäkin markkinoille, joissa ei pysty maksamaan rahalla. Nyssen busseista käteinen on hävinnyt aikaa sitten. Kauppapankkini saattaa olla ahkeran marjastajan tai torittajan pelastus, kun käteistä rahaa voi vieläkin tallettaa tilille suhteellisen helposti miltei joka kylällä olevalla S-ryhmän kaupalla. Myöskään niitä raha-automaatteja en ole enää aikoihin etsinyt, kassalta saat kaiken tarvitsemasi yhdellä iskulla ja laadukasta vapaa-aikaa säästyy.

Nosto- tai panotapahtumaan kannattaa varata aikaakin. Kiireiselle kassapalvelut eivät sovi. Alkuun kassa laskee rahat, sitten hän rupeaa tarkistamaan seteleiden aitouden tovi. Jokainen vitosenkin seteli tarkistetaan laitteen avulla. Kolikoita saisin tuoda maksimissaan 20 euron edestä, joten niistä ei pääse helposti eroon. Voit ostaa näilläkin S-ryhmän lahjakortin, joten ongelmat ovat tehty kierrettäviksi! Se siitä, ja henkilökortti tsekataan. Sitten maksupäätteeseen Visa ja vahvista tapahtuma PIN-koodilla.

Nauratti, kun mummot ja papat jonottavat Säästöpankin konttorille Pirkkalassa aamuisin, jo ennen aukioloaikaa: kun voisivat yksinkertaisesti vaihtaa pankkia ja saada palvelua lähimmässä Salessa. Nyt on siitäkin kokemusta, eikä tosiaan maksa mitään. Pankkipalvelut ilmaiseksi, kassapalvelut nyt missä vain ilmaiseksi, mistään ei ole tullut maksuja kuuden vuoden asiakkuuden jälkeen. Jos tykkäät käyttää käteistä, tai sitä muuten vain tulee, niin S-pankki on parasta pankkia hyvän kassaverkoston vuoksi.

Niin hyvää palvelua, että Citymarketista nyt Prismaan

Blogini lukija tietää, että olen käynyt ahkerasti Citymarketeissa, koska se halpeni Lidlin tasolle. Sain tämän jälkeen niin hyvää palvelua S-pankista konttorissa Loimaalla, verkkopankissa viesteillä ja Salen kassoilla, että siirsin asioinnin takaisin S-ryhmän kauppoihin. Ensinnäkin, se ilmainen pankki suostui vaihtamaan Online-kortin Offline-korttiin, vaikka kortti oli huono lähinnä VR:n ravintolavaunussa, ei niinkään kivijalkaliikkeissä. Pelkkää kulua pankille, mutta ottivat vastuun ja korjasivat tilanteenne.

Vaan ei tarvinnut hävetä ravintolavaunussakaan, maksu menee läpi ilman, että takana oleva mietti persaukisuudestanne. Ongelma ei ole todellakaan tilieni katteessa, vaan siinä netissä, joka junassa on huono. Nettiä on kuitenkin koetettu VR:n junassa parantaakin, viimeksi tänä vuonna. Sen parempi wifi kuulostaa hyvältä senkin takia, että minun ei tarvitse edelleenkään maksaa tästä nopeammasta netistä Elisalle, maksan siitä junalipun hinnassa. Laitenetti on neljä euroa ja menee S-Visalta kuukausittain.

Nopeudesta huolimatta aika harvoin tulee liityttyä junan verkkoon, mutta Online-kortin toiminta voisikin parantua. Uusi korttini tuli ja vanha käskettiin hävittämään. Viesteihin vastattiin seuraavana päivänä viimeistään, joten olen todella tyytyväinen. Miinusta annan pankille siitä, että ovat aiempina vuosina sulkeneet liian innokkaasti konttoreitaan. Nokian konttorini suljettiin muutama vuosi sitten, mutta asiakaspaine sai avaamaan konttorin uudelleen. Saa ollakin sitten auki, aukioloajat surkeat!

Salen ilta-ale, tämä kaikki peräti €2,28

Itsellä ei ole senttiäkään velkaa S-pankille tai millekään toimijalle. En näin ollen pysty sanomaan mitään miten hyvin tai huonosti antolainaus toiminee. Vanhemmillani oli S-pankin kanssa hyväkin kohtaaminen asuntolaina-asioissa vuosia sitten ja lainan prosentit olivat miltei puolikas ykkösestä. Nykyään prosentti juoksee 3-4 prosentin välissä ja saavat maksaa siitä. Samalla en yhtään ihmettele miten pankeilla menee nykyään niin hyvin taloudellisesti! Kilpailutus ei nykyään kannata, riistoja.

Onneksi, eipä ole itsellä asuntolainaa. Eikä siksi syytä paniikkiin, mutta kuulemma asiakaspalvelun osalta olisi S-pankilla vielä petrattavaa. Aiemmin korkojen nousut ovat ruuhkauttaneet pankit, mutta ratkaisuksi tarjotaan lähinnä vuotta ilman lyhennystä lainaan. Vanhemmat yrittivät saada S-pankista apua korkopulmaan, mutta ensimmäinen vapaa aika oli vasta kuukausien päässä. Neuvoin jatkamaan maksuja mahdollisimman suuresti, jotta koko lainasta pääsisi ylipäätään. Älä ota lyhennysvapaata.

Lopuksi: haluaisin arvioida mobiilipankkia. Se on kehittynyt kuudessa vuodessa, mutta softa ei ole vieläkään täydellinen. Jos haluaa toimivaa verkkopankkia, sen saa varmuudella muualtakin. S-pankin verkkopankki ajaa asiansa, mutta se on edelleen ruma. Mobiilipankissa ei ole sen sijaan moitteen sijaa, koska näen helposti takuukuitit Prismasta ja menot kaikkialta, kaikkien tilien osalta samasta paikasta. Kriittisin puute on mobiilipankissa se, että tyrkytetään vieläkin paperitonta asiointia kyllästymisiin.

Yhteenveto: paperittoman asioinnin tyrkytys riittää jo

Tiedän, se paperiton asiointi. Kuitit helposti, S-mobiiliini. Jos en ole kuudessa vuodessa sitä ottanut käyttööni, niin kannattaisiko enää edes yrittää? Lopettakaa jo paperittoman asioinnin tyrkytys saman tien! Haluan kuitin joka ostoksesta. Hölmö ajatuksena, että menet vaikka kassojen jälkeen S-mobiiliin tarkistamaan kuitin oikeellisuus ja sitten joku sosiaalinen media imaisee ikiajoiksi. Näin käynyt joskus minulle ja varmasti monelle muullekin. Sen sijaan kuitti kädessä, iPuhelin ei tule kysymykseenkään.

Ole melko tyytyväinen S-pankkiin silti, vaikka korjattavaa löytyykin. Lähtökohtaisesti minusta on hölmöä maksaa mistään turhaan, jos saisit samaisen palvelun ilmaiseksi muualta. Se olisi outoa siinä tapauksessa, jos eläisi jonkun toisen siivellä, mutta jos pankki hyvää hyvyyttään tarjoaa näitä ilmaisia pankkipalveluita loppuelämäksi: tämä tilaisuus käytetään. Jos jossain vaiheessa S-pankki on yhtäkkiä maksullinen, olisin varmaankin juuri se jääräpää, joka vaihtaa pankkia pelkästään petoksen vuoksi.

S-pankissa ilmaispalvelut jatkuisivat rajattomasti, näin minulle vakuutettiin jo, kuusi vuotta sitten. No, jos saavat nyt vähän asuntolainauksesta kannattavuutta paremmaksi, niin vapaamatkustajanahan tässä koen olevani silti. Ei mitenkään hyödy S-pankki minusta. Ikuisesti tulen elämään sitä autotonta, kaupatonta ja asuntolainatonta elämää. Eivät edes rahaa tee minun rahalla, koska parempi korkojuttu juoksee Sveassa ja Norwegianissa. S-pankissa vain välttämätön raha tileillä, ei mitään ylimääräistä.

Tilanne tänään on S-tilillä (Käyttötili): 226,54 euroa, S-tili (Huvitustili): 102,57 euroa, S-tuottotili (Säästötili): 508,57 euroa. Vuokrakin on maksettu, laskuja saa pois alta, ruokaa on aina. Jos pesukone hajoaa heti huomenna, saat tilattua 500 eurolla vaikka uuden. Eikä haittaa, vaikka tämä hajoaisikaan, nimittäin kesäkuussa hammaslääkäriltä tulee uusi lasku. Se veloittuu e-laskulla suoraan säästötililtä. Automatisoi kaiken, S-pankki antaa siihen erittäin hyvät mahdollisuudet. Näin keskittyy elämään!

Monesti olen miettinyt pankin vaihtoa OP-ryhmään, mutta kohunkaan jälkeen ei tee mieli. Luotan täysin S-pankkiin varainhoitajana. Säästän jatkuvasti omaa rahaa, kun ei tule mitään laskuja mistään ylimääräisestä. Vaihda pankkia vain, jos S-pankki pettää ilmaisuuslupauksensa, mutta pettääkö se?

Onko kokemuksia S-pankista? Aiotko vaihtaa pankkia lähiaikoina? Kerro lisää kommenteissa!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Olikin uusi tieto, että sinulla on lapsi. Onnea isälle!
Hei, ei ole lasta.

Tarkoitin siis, että virkailija sanoi, että hänen lapselle sopisi paremmin Online-kortti kuin aikuiselle ihmiselle. Moni on kyllä ihmetellyt valintaani, mutta en halua lapsia tämänkaltaiseen yhteiskuntaan. Kokoomuksen hallituskaudella köyhiä tullaan kurjistamaan lisääkin. Ei tähän maailmaan uskalla mitään perheitä alkaa perustaa, enkä itse asiassa tiedä voiko erakolla edes olla niitä. Minusta ihminen ei ole erakko, jos hänellä on perhettä tai hän asuu jonkun kanssa, mutta moni ei ole kanssani samaa mieltä. Erakonkin tulisi kuitenkin jollain tavalla olla yhteydessä maailmaan, työn tai vaikka ystävien kautta. Vähän sama kuin auton kanssa, päätin jo nuorena, etten niihin ala. Niin kuin jutussa totesin, niin S-pankin aiemmin myöntämä Online-kortti vastaa pitkälti Electronia, joka on vähän nolo aikuisella. Se ei kuitenkaan ollut varsinainen syy vaihtaa sitä, vaan nimensä mukaisesti Offline-kortin parempi toimivuus esim. InterCity-junassa.

Erakkoudesta voisi kirjoittaa enemmän joskus kesällä ja lapsettomuudesta vaikka.

Monia kiinnostaa varmasti tarina oman valinnan takana.
Kari K. sanoi…
S-biilillä, kun käy kysymässä, että ehtiikö aamulla varatulla ajalla illalla ennen lopettamista palveltavaksi?
Vastaus: "Todennäköisesti ei ehdi!" 😡 Niin ne päivät kuluvat, tämä on sitä niin kutsuttua asiakaspalvelua!
S-biilin perässä ajelen maakunnasta toiseen ja aina sama vastaus. Kyllä on konttoreiden lakkautus ollut virheliike! Kallis kyläpankkikin alkaa olla taloudellisempi vaihtoehto kuin S-biilin perässä maakuntamatkailu.
Niin, käyhän se noinkin. Ei muuta kuin palkaton vapaa töistä tai lomaviikko!

Ei muuta kuin S-biilin perässä ajelemaan. Minusta, kuten jutussa totesin, S-biilin perässä ei ole pakko ajaa autolla vaikka pankki halpa onkin. Autoilijalle suosittelen, että S-pankkiin on enintään 50 kilometriä. Joukkoliikennekäytäviä käyttävät, maksimissaan 20 kilometriä. Täällä on lähin pankki Nokialla. Muistan senkin ajan, kun Pirkkalan keskustassa oli OP, Nordea ja Danske Bank, kaikki lähtivät ja olemme elinvoimainen kunta. Kukaan ei puhu autioituvasta Suupantorista paitsi harvat, minä nyt ainakin. Säästö esimerkiksi OP-pankkiin on vain 48 euroa, paljonkohan sinulla menee bensiiniä S-biilin kanssa kilpaa? Joskus voi olla järkevää maksaa paikalliselle pankille palvelusta ja paikallisen yhteisön palveluiden säilyttämisestä. Uskon, että S-pankin suurin ongelma on tänään se, ettei konserni pysy vauhdissa, kun asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista halvan hinnan perässä. Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, tule mukanani juhlimaan. Tää on pankki, jossa kansa viihtyy. Tänään tunnelmasta kunnolla kiinni saan, lennän aurinkoon. Näin se Matti ja Teppokin lauloi hieman mukautettuna, mutta pakko ei ole juhlia, jos aihetta juhlaan ei S-biilin palvelulla ole. Kaikkia asioita kun ei voi hoitaa mobiilipankissa, liittyminen asiakasomistajaksi ja pankkipalveluiden avaus tosin taitaa onnistua nykyään.

Itselle konttori ei ole merkityksellinen, käytin kerran liittyessä ja toisen Loimaalla.

Kiitos kommentista ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!