Kuvaton reissu Viroon, onpa nykyaikaa!

Kirjoitti joskus aiemmin valokuvaamisen vähentämisistä matkalla, missä kaikki ne seitsemän syytä ovat edelleen hyvin ajankohtaisia. Tämänkertaisessa päivän risteilyssä Viroon en ole ottanut yhtäkään valokuvaa. Kävimmekin siellä ystäväni kanssa, sillä hän sai ilmaisia lauttalippuja Viking Lineen. Koska olen ainoa ystävä — hän tiesi kenet pyytää mukaan. Meillä oli hauskaa, mutta valokuvauslaitteet olivat tiukasti poissa käsistämme. Nyt tuossa on kuitenkin kuvia, koska blogini teema menee "rikki" ilman.

Minimalisti pärjää vähemmällä, ja sain laivan herkkuja mukaan ilman ongelmia tai suuria laukkuja, enkä toisaalta ostanut yhtään liikaa. Se ei ollut vain omituista tai kokonaan väärin, se oli vapauttavaa, ja kaikki tämä säästää samalla omituisista selkävaivoista. Tietenkin lähdetään nauttimaan ajasta, eikä ostamaan loputtomia määriä alkoholia SuperAlkosta. Omasta mielestä alkoholia saa toki joskus ostaa, mutta kohtuudella. Jos lataat kärryyn useita laatikoita, sinulla on ehkä ongelmia... Alkoholiongelmia.

Mitä ystävään tulee, niin et usko kauanko jaksan hänen kanssa. Pitäjänmäeltä tuttu ystäväsi ei tunnu enää olevan niin ystävällinen. Ennen päivän matkaa hän raivosi minulle siitä, että meinasin sitten tulla Helsinkiin liian aikaisin. Hän ei ymmärtänyt sitäkään, että hänen ei siellä tarvitse herätä aikaisin, vaan hoitaisin asioita. Seuraavaksi hän huusi, että hänelle ei saa tulla, koska hän asuu mielenterveystalossa. En jaksa häntä, ja muutenkin tässä mennyt usko suhteeseemme, hän on niin etäinen taas vaihteeksi.

En usko, että suhteesta tulee mitään hyvää. Vaikka sain ilmaisia matkoja Viking Lineen häneltä, niin sellainen tulee maksamaan satasia, kun mieheni vaatisi laivalla ilmaisia ruokia, hetken oltuaan maissa kalleimman ravintolalounaan ilmaiseksi, ja sitten vielä ne kaljat pitäisi Viinapörssistä saada. Eikä ikinä mitään itse maksa, kertoo vain olevansa rahaton, valittaa heti jos ihmettelen liian kallista pihviä. Tulot eivät olisi mitenkään mairittelevat kortistossa, joten kummia en nyt pystyisi itsellenikään ostamaan.
Tuntuu oudolta, että vähän aikaa sitten olimme yhdessä hänen äidillä, ja hän meinasi halata meidät puhki. Suutelimme sielläkin Ruskeasuon asunnolla ja nyt mieheni ei enää haluakaan sitä. Pettääkö hän minua?
Sitäkin sopii miettiä, mutta jotain outoa tässä on. Hän teki vuoden 2016 aikana täysin samalla tavalla, alun rakkaustarinan jälkeen suhde muuttui selviämiseksi, ja sai ajatuksen erota. Toinen kierros nyt.

Tämä reissu oli hänelle sillä tavalla ilmainen, että jouduin taas hankkimaan persaukiselle ruokaa.

Narsisti ei halua sitoutua suhteeseen, koska hän on...

Matkalla tänne Viroon kohtaa lukuisia artisteja. Ystäväni teki saman havainnon, kaikillahan oli jokin digikamera, tai älypuhelin kädessä bistron jälkeen. Kaikilla oli iso matkalaukku, tai jopa kaksi sellaista. Ajattelin, että mitä varten matkalle lähdetään, jos mukaan on otettava kannettava tietokone, vaatteita, kenkiä, tyynyjä — jotain ja aina lisää. Jotain, minkä he saavat mahtumaan isoon matkalaukkuun. Yksi olettamus on, että ihmiset hakevat olutta, mutta Viro-olut ei erityisen halpaa laivalla sentään ollut.

Laiva on suljettu alue ja ihan kaikki kallista, alkaen ruoastasi. Nuukailijana otat omia eväitä mukaan. En koskaan maksa kalliita aamupaloja laivan bistrossa. Jos haluat tulla vauraaksi, sinun täytyy säästää kaikesta mistä voit, jopa laivalla tai lennoilla. Pääteasemalla ystävä on toki hieman vaativa, ja hän käy Viron parhaimmissa ravintoloissa Jyrin piikkiin. Samalla ei kuitenkaan heru mahdollisuutta yhteiseen kuvaan. Luulen, että hän ei halua sitä yhteiskuvaa, koska hän ei enää rakasta minua etsien uuttakin.

Narsisti etsii aina jotain uutta, siksi ei ikinä mitään yhteiskuvia. Katsotpa, juuri syömässä ravintolan kalleinta ruokaa kertomatta tuon tärkeimmän, eli kenen piikkiin. Joskus ulkomaanmatka paranee ihan sillä, että menet sinne yksin, vaikka viereesi haluaisi aina joku toinen. Olisin toki käynyt ravintolassasi itsekin mainion päivän vuoksi, mutta nyt jouduin tosiaan maksamaan myös toisen ateriat. Tämä tulee kalliiksi tietäen, että mies ei enää edes rakasta minua. Lupaan tälle, että voidaan käydä Mäkkärissä.

Ruhjuisia taloja löytyy Virosta varmasti

Olet niin heikko puolustautumaan, ole useimmiten kaiken lisäksi liian kiltti. Hänen on helppo sanoa, että jos et tätäkään osta, niin ei nähdä sitten enää. Alat pelätä, että oliko tämä sitten nyt tässä? Samalla yhteiskunta istuttaisi meihin normaaleja asioita, kuten töitä, ystäviä, suhteita ja paljon muuta. Kaikilla pitäisi olla suhde? Olisi kiva olla jonkun kanssa, suudella ja leikkiä puistossa. Toisaalta, tarvitseeko olla sitä suhdetta, jos vaihtoehto on huono? Miksi minun pitäisi maksaa toisen ravintoloita ja alkoholeja?

Puiston penkillä hän kävi suotuisasti kimppuun, kun edes leikkisästi iski polveni hänen polveen. Hän sanoi, että tätä ei tehdä. Silti tuntuisi ihanan uskomattomalta, että kuukausi takaperin hän oli vieressä sängyssä. Tai viikko pari sitä ennen hän halusi saman tien Oras-suihkuun kanssani. Se olisi rakkauden suihku. Jos suhteessasi tapahtuu jotakin tällaista, että ihan ensitreffeillä kumppani pyytää saunaan nyt ilman rihman kiertämää, hän on ihan uskomattoman lahjakas ja houkutteleva. Olet astunut miinaan.

Tunne itseni niin hölmöksi virolaisella penkillä mieheni seurassa. Hän käy lompakollani mielellään, mutta samalla ei ole sitä parisuhdetta. Matkanne jälkeen hän tulee vetäytymään omiin oloihinsa, enkä hänestä mitään kuule jopa viikkoihin, ja tätä pitäisi jaksella? Thomas Eriksonin kirjallisuuden mukaan narsistit suosivat avoimia parisuhteitasi, tällöin otetaan aina sieltä mistä saadaan, eli he voivat käyttää parhaimmillaan useita kumppaneita hyödyksi. Hän sanoo laivoilla, että ei pysty sitoutumaan yhteen.

Nämä asiat kannattaisi jättää kotiini mikäli matkailen

1. Kannettava tietokone ja gadgetit. Ymmärrä tässä työmatkailijoita, jotka tarvitsevat tietokoneita ja puhelimia — en kuitenkaan ymmärrä ainaisia lomamatkailijoita. Miksi kantaa mukanaan kannettavaa tietokonetta, kun voi kantaa kirjan, tylsiä hetkiäsi tappamaan? Jos mennään vaikka Viroon tai muualle rentoutumaan, parhaiten tämä onnistuu ilman nettiyhteyttä ja liittymääni kuuluvaa EU-dataa. Vaikka liittymässäni oli vain 4 Gt EU-dataa, määrä riitti täysin, ja lähes kaikki gigatavut jäivät käyttämättä.

2. Isot matkalaukut ja kodin aarteet. Ymmärrä, että matkakuume on kova, ja mukaan halutaan ottaa ihan kaikki vähänkin tarpeelliselta vaikuttavat. Määränpäässä sitä monesti huomaa, että suurinta osaa matkalaukusta ei tule edes katsoneeksi. Miksi tämä esine on täällä? Toisaalta ylimääräinen tila omassa matkalaukussa kannustaa kuluttamaan turhaan muotiin ja turhaan roskaan määränpäässä. Matkustan minimalistiset tavan huomioiden reppu selässä, tuo on toiminut hyvin, kangaskassi pienenä apunasi.

3. Valokuvat ja video. Määränpäässä on aiemmin julkaistua artikkelia lainaten paljon kuvattavaa. Voi kuvata museoiden helmiä, uusia asioita, vanhoja taloja ja hienojakin nähtävyyksiä edestä. Kukapa tänä päivänä edes osaa kävellä historiallisen monumentin ohi ottamatta sitä elämänsä kauneinta valokuvaa omaksi? Valokuvia aiheista, joista nettisi on pullollaan vastaavia, paljon parempia valokuvia. Tarvitaan vain mobiilidataa, ja pian valokuva on täällä. Maailmasi pyörii ilman omia .JPG-kuvia matkalaukussa.

Viron koripallokenttä on Unsplashista

4. Shoppailu siellä. Shoppailu on kiva, sillä me kuulemme vuoden aikana enemmän mainoksia kuin ihmiset ennen meitä koko elämänsä aikana, kaikki haluavat meidän kuluttavan. Niin oli myös Virossa. Kauppakeskuksia oli niin kaikkialla, mutta et voi korjata alakuloista mielialaa uudella paidallasi, se ei ole mahdollista. Se auttaa hetkeksi, kunnes uuden paidan ilo kuivuu arjesta, ja tulet vaatimaan entistä uudempaa muotia ihmetellen rahan häviämistä tililtä. Toimi nyt ja säästä rahaa omassa ostolakossa.

5. Stressit ja muut paheet. Minimalismi ei tarkoita kaikesta luopumista matkalla. Matka on elämys, etenkin jos ystävä edustaa maailman terävintä kärkeä. Ystävän kanssa voi shoppailun ja älypuhelimen etsimisen sijasta tutkia museon esineitä valokuvaamatta niitä, keskustelemalla niistä ihan keskenään. Ystäväsi kanssa voi ihan hyvin juoda muutaman siiderin puiston penkillä. Ystävän kanssa voipi käydä ravintoloissa. Tämä on kuluttamista, mutta parasta tuosta tekisi elämys itse, jos maksatte puoliksi.

6. Negatiiviset valittajat. Mieti, että tämänkertainen reissu sujuisi paremmin, jos matkustaisi yksin. Mieheni valitti alkuunsa, että hän ei aio herätä aikaisin aamulla matkaan, toisaalta hänen kanssa riitaa meinasi syntyä paljosta muustakin matkakohteissasi. Hän valitti siitäkin, että et vienytkään häntä heti ilmaiselle lounaalle Viron kalleimpaan ravintolaan. McDonald'sissa hän valitti kuinka huonoa palvelua siellä oli, ruoat piti hakea itse. Jos on elämäänsä kyllästynyt, mitä muuta voinkaan odottaa mieheltä?

Aion lopettaa tämän suhteen, mutta miten siinä kävisi

Olen kysellyt asiasta paunulaiselta bussikuskilta, ja hän sanookin että olet myrkyllisessä suhteessa. Sinuna en olisi tässä suhteessa päivääkään. Kyseinen naiskuski on itsekin introvertti, erakko tavallaan, ja hänen mukaansa on aina parempi tyylikkäästi yksin kuin yksinäinen väärässä seurassa. Hän kysyi jo mikä saa jäämään tähän suhteeseen? Ajattelin niin hetkessä, että juurikin tuo, että välillä näyttäytyy se hieno mies. Mies, jota olen jäänyt odottamaan. Mitä pelkäät ennen lähtöä? Sitä, että hän kostaisi sen.

Onko sinulla samoja kokemuksia? "Moni läpikäyty, mutta tärkeintä on lähteä aikataulun mukaan!", hän sanoo. Miten lähtisin parhaiten itse? Ehkä pitäisi ymmärtää siitä, että ne tarjoukset ovat parempia muualla! Siitäpä juuri, viimeisiä matkoja kohti. Olinpa aiemmin lukijoille kertoakseni sopinut miehelle matkasta Amsterdamiin. Empaatikkona koin, että hän ei ole käynyt missään, ja meillä oli rakkauttakin ilmassa. Matkamme tulee olemaan tätä menoa ihanin pettymys, koska hän ei enää edes halata anna.

Niin on paljon. Ihmisiä, jotka jäisivät odottamaan sitä parempaa kumppania. On sovittu asioita liian aikaisin, tein älyttömän klassikkovirheen. Enpä testannut ajan kanssa. Jos asioita saa tehdä eri tavalla, niin sopisin yhteisestä matkasta Amsterdamiini vasta vuoden päästä, eli en ainakaan viimeksi. Seksin harrastaminen olisi voinut odottaa, mutta kun kumppani on niin viehättävä. Narsisti olisi juuri tuossa hyvä: saa vastakkaisen ihmisen unohtamaan täysin rajansa. Etenette toimintaelokuvien vauhdeissa.

Tallinnan vanhaa kaupunkia kaikille

Maksa puhelinlasku, eikä hän rakasta sinua. En tehnyt maissa juuri mitään, koska mieheni valitteli pahaa oloaan, ja haluaisin nähdä Tallinnaa kunnolla. Jos lähdin omin päin, hän paheksui sitä jotenkin. Ehkä luuli, että menen hakemaan seksiseuraa tai jotain, vaikka hän itse hakee sitä Matchista. Sehän ei ole minusta järkevää, että astutaan jo Tallinnaan ja istutaan loppupäivät kahviloissa... Ymmärrän, että masentunut tarvitsi lepoaan, mutta että tuntikaupalla lepoa? Mitä oikein rakastan tuossa miehessä?

Elämys, joka ei häviä mielestä koskaan. Elämys, jossa istuin vain ja odotin kotiinpaluuta. Miehesi oli poissaolevia ja ihan varmasti etsi Match.comista uutta virtaa. Tähän asti, ja maksoit puhelinlaskun. En ehkä tässä vaiheessa tee mitään, mutta pahoin pelkään, että pian on pakko. En voi olla maksumiehenä, katsella vierestä kun toinen on samaan aikaan Match.comissa, etsimässä lisää tulovirtoja. Hän haluaisi sammuttaa omat velat muiden veloilla. Velkaan en ihan ryhdy, enkä nauti muiden velkojen maksusta.

Aina välillä tulee käsky maksaa 400 euroa, sitten 500 euroa, ja toisinaan halutaan kuitata seuraavan kuukauden vuokran Jyrin tilipussista. Hän ei ymmärrä, että olen jo satasilla häntä elättänyt, enkä voisi millään maksaa koko ajan jotakin. En etenkään, jos suhteesta ei saisi enää edes rakkautta irti. Jos olisin hänen tilanteessa, niin muuttaisin sieltä Helsingistäsi helvettiin, paljon on Suomessa oikeasti edullista alle 500 euron asuntoa. Vaikka mies eläisi Hekalla, asunnot olivat silti kalliita vuokrata persaukiselle.

Haluan matkustaa ikuisesti yksin, massat rasittavat jo

Moni sanoi, että kaikessa kansassa on narsistisia piirteitä, jo minussa kuin sinussakin. Narsismi on siinä vaiheessa julmaa, kun se täyttää diagnoosini kriteerit, ja silloin se vaikuttaa jopa ihmissuhteisiin. Ystävääni eivät edes hänen siskot pidä yhteyttä, ja tuosta aion tehdä samaa itsekin, suhde ei ole hyvää. Hän on liian vaikea ihminen, eikä hänen kanssa tule toimeen, vaikka et itsekään olisi penaalin terävin. Tulen kuitenkin jostain syystä muiden kanssa toimeen, vaikka joskus olisi normaalia korottaa ääntä.

Miehelle olen sanonut monta kertaa suoraan, että luulet jonkun maksavan: omat virheesi? Siinäkin vaiheessa, kun mikään ei muutu, ja omia rahoja tuhlailet kaiken maailman peleihin ja tavaroihin? Tuo minut seuraavaan pointtiin, olisi ehkä parempi jos matkustaisit tässä tilanteessa Viroon ja yksin. Mikä ystävä se sellainen on, joka pyytää lunnaita siitä, että saat nukuttua yön hänen äidillä? Kaikella on aina jokin hinta. Jos hän auttaa sinua kerran vuodessa jossain, maksat pian takaisin ja kymmenkertaisesti.

Tervettä narsismia on kaikissa olemassa, sellaiset ihmiset tulevat toimeen muidenkin kanssa. Niitä minulla ei ole kuin neljä kontaktia älypuhelimessa, se on tietoinen arvovalinta. Väsyisi ihmissuhteista. Minusta on järkevää pitää yhteystietoja vähissä määrin, koska kiireisessä arjessa neljälle ihmiselle on varmasti aikaa. Sitä en halua, että puhelimesi soi satoja kertoja päivässä, olihan sinulla yli 50 ystävää. Jollakin on jopa 500 ystävää, mikäli kerkiäisi tutkia omaa Facebook-julkisivua. Onko näin oikeasti?

Virossa oleva turisti pärjää repulla

Jos minulla olisi edes 50 ystävää, enpä tiedä montako elämää se tarvitsisi. Jotta saisi riittävästi aikaa sille, että yhteiskunta olisi tyytyväinen työpanoksestani, mahdollisesta suhteesta, ja vain 50 kaverista. Sekin vielä, että olisi löydettävä aikaa nukkumiseen, koiraan, juoksevien asioiden hoitoon, matkailuun ja ennen kaikkea muuta pitäisi jaksaa olla täysillä yksin latailemassa introverttisen heikkoja akkujaan. Minimalismi on minulle sitä, että voisin lähteä Viroon tai Saksaan päiväreppu selässä jopa viikoiksi.

En valita huonosta palvelusta ilman isompia syitä, vaikka esimerkiksi vanhan kaupungin Prismassa kassat ovat kieltämättä tylsistyneen näköisiä. En tiedä mistä johtuu, mutta minulle riittää, että saanen virolaisesta Prismasta ostokseni tehtyä, kassan ilmeellä tai tylsistymisellä ei ole niin väliä. Tulipa siinä todettua, että nyt S-kortilla virolaisesta Prismasta, tulevat palautukset samalla ryhmältä. Ne bonukset eivät isoja ole, joten harkitsen Lidliin paluuta. Mieheni seurassa bonukset kasvavat, ja tilini tyhjenee.

Hän tulee kotiin kahdeksi viikoksi, eikä millään suostu lähtemään, täältä sai kaikkea: sinun piikkiin. Jos kaapissasi olisi 20 kokistölkkiä, ne kaikki olisi mennyt hetkessä. Keneltäkään kysymättä. Itse juon samoja kokiksia kerran tai kaksi viikossa, joten yksi 6-pakkaus kestää kolme viikkoa. Pidä sitä hyvänä siinä mielessä, että siitä näet kuka osaa kunnioittaa näitä rajoja, ja kuka ei. Mieheni ei vieläpä kuluihin osallistu. Jos olet tämänlaisessa suhteessa, usko bussikuskia, alkaisi minullakin koko kuva valaistua!

Yhteenveto: parisuhde ei toimi, kuviakin liikaa kotiini

Arvostanko matkailua, sillä se tuo iloa ainakin omaan elämään. Matkustaa ei siltikään tarvitse joka viikko, tai joka kuukausi, tai joka vuodenaika, tai edes kertaa enempää vuodessasi. Sillä yksikin matka, joka on vietetty yllättävän monipuolisesti, antaa enemmän kuin osaat odottaa. Joskus kannattaa myös muistaa näistä edullisista matkoistasi — Suomessa matkaaminen ei paljoa maksa ja nyt Viroon pääsee halvalla. Otat näitä useammin ja jätät Thaimaat sekä Etelä-Koreat nykyistä aika paljon vähemmälle.

Matkailu on ylipäätään rikkaiden hommaa. Velaksi en itse mene mihinkään. Jos sinulla ei ole rahaa maksaa matkaa kerralla, sinulla ei ole varaa ostella sitä velaksikaan. Velaksi kannattaa vain asunto, ja silloinkin vain, jos edullista vuokra-asuntoa ei ole saatavilla. Monet lähtevät matkoille yhdestä syystä: halutaan näyttää kuvia Facebookissa ja Instagramissa. Koskaan et saa Facebook-päivityksestäsi tietää velkojien laskuista. Pahimmillaan velkaantuminen voisi tuoda vihaisen ulosottomiehen, kotiovelle.

On kuitenkin turhautunut meidän homosuhteessa. Tuntuu, että saa koko ajan maksaa toisen kuluja yhteisillä matkoilla. Jos päästään Ruskeasuoon, sielläkin hän aina vaatii minua ostamaan ruoat. Astiat siellä ovat aina likaisia, eikä pesuainetta löydä mistään, viimeksi olivat vessapaperit loppu. Ymmärrän, että hän on masentunut ja on varmasti syytön tilanteeseen, mutta itse en enää jaksa. Hän raivoaa joka matkalla, ja unohtaa mitä olen tehnyt hänen vuoksi. En jaksa, että hän ei edes vastaa puhelimeensa.

Kahden päivän aikana tutustui laivaelämään ilman alkoholia, tutustuin paremmin tulevaan mieheen esittämällä kysymyksiä saaden huonostikin vastauksia, ihmettelin Viron kauniita rakennuksia, ja tulin voittaneeksi omat ajatukset. Ajatukset, jotka olivat paikoillaan ihan jokaisella matkalla, myös Saksaani aiemmin. Virossa luulin, etten pystyisi matkaan ottamatta yhtään valokuvaa. Se tuntui hauskalta, ehkä jopa pelottavan mahdottomalta, mutta selvisinpä kotiin taidolla ilman tuoreita .JPG-kuvatiedostoja.

Sillä on olemassa näitä asioita, jotka jäävät kaikkein parhaiten mieleen ilman valokuvia, tai videoita hetkestä. Asioita, joita muistan tässä kuin eilisen. Asioita, joihin ei tarvita tallennustilaa tietokoneella. Miehen kanssa joutuu puhumaan asiasta, jos hän siihen ylipäätään pystyy :) Jotain outoa siinä onkin.

Oletko lähdössä reissuun lähiaikoina? Mukavaa matkaa ja muista matkustaa ilman ilonpilaajaa!

Kommentit

Nata sanoi…
Aika on se mitä muuttaa ihmistä .
18 vuotta takaisiin menin käymään Viron kädessäni 4 matkalaukku ja kahdet rattaat täynnä kirpparilta ostettuja vaatteita , tavaroita ja muuta krääsä . Ystäville sukulaisille, lapsille , entisille naapureille ym .
Viime reissuna oli mukana samalainen reppu kun kuvassasi ja olin paljon onnellisempi .

Tämä kännykkä kädessä kulttuuri on ihan per...tä . Kun syntymäpäivinäkin jokainen vaan kuvaa koko ajan ja ei enää jutella saa.... Lapsenlapset tulee kerran vuodessa kylään ja pelaa koko ajan jotain pelejä … Inhottavaa kulttuurittomuus . ja kuka niitä miljoonia kuvia ikinä katsoo. ei kukaan … Se on niin totta että netti on täynnä kaikkea jota haluat katsoa muttei ystävän silmiä ja juttuja mitä saa jutella yhdessä ilman kameraa . Tykkään sun jutuista
Aika muuttaa kaiken. Jokainen ikääntyy koko ajan ja myös viisastuu matkalla. Netissä on paljon hienoja kuvia, joten uusia ei välttämättä tarvitse ottaa, paitsi jos kuvassa on itselleen tärkeitä ihmisiä - alkaen itsestä. Reppumatkailu tuo onnea!

Hienoa, että löysit tämän elämäntyylin, koskaan et ole liian vanha minimalistiksi. Vanhakin oppii matkustamaan kevyesti ja onnellisesti. Pelaaminen on väärin, kun tulee kylään, olen sitä itsekin huomannut. Aina kun tulen kylään, saatetaan olla katsomassa televisiota, tai läppäreillään. Siinä menee koko tapaamisen ilo!

Kiitos, että kommentoit ja hienoa, että tykkäät blogistani.

Onnea ja terveyttä sinulle sekä kaikille tutuillesi!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena