Ikean 365 päivän palautus on testissäni

Ikea tarjoaa asiakkaille 365 päivän palautusoikeuden. Bussifani on lunastanut lahjakortteja 10, 25 tai jopa 50 euron arvosta Norstatpaneelista. Siellä vietän osaa vapaa-ajastani kyselyihin ja saan kaunista ostosrahaa. Osa tuotteista on ostettu siksi, koska ne ovat siellä niin halpoja. Varmasti ostelette itsekin, jotta voisit sanoa käyttäväsi niitä sitten joskus. Ostoksista kului vain 352 päivää ja palautin ne. En toki palauttanut sitä, mitä oikeasti tarvitsen, vaan palautukseen lähti varmuudella turhat heräteostokset.

Ikea on suunniteltu niin, että asiakkaat ostavat enemmän kuin tarvitsevat, koska se on liian helppoa. Liike onkin yleensä halvempi kuin muut vastaavat, ja sieltä saa kaikkea, myös ruokapöytään. Saaduilla rahoillani 9,98 euroa sain riittävästi hilloa Ikean joulubuffettiin, josta menen nauttimaan joulukuussa. Hei, lahjakortti hyvittää buffetin miltei sentilleen, vai? Joulubuffet on 9,99 euroa! Emme ole Saksassa, joten yhtä senttiä ei voi maksaa, joten saanen 9,99 euron arvoisen joulubuffetin sentin halvemmalla.

Nyt voit siinä vaiheessa sanoa, että miksi sitten ostit tarpeetonta? En palauta itse mitään. Hyvä juttu, älä palauta mitään. Oikeastaan näen tilanteeni niin, että heräteostokseni olisivat parisen vuotta uuden tavaran laatikoissa, kunnes ennen pitkään joutuisin heittämään turhat roskiin, Kieppiin tai naapurille. Enpä koe minkäänlaista häpeää siinä, että palautan turhaksi käyneet hupiostokset. Sitä paitsi Ikea itse tarjoaa 365 päivän palautusoikeuden, mutta se käyttääkö tuota kukaan, on sitten kokonaan eri juttu.

Testaa sitä. Palautus toimii niin, että palautusaikaa on miltei 375 päivää. Jos tekee oman palautuksen webissä, niin tämän saapi tehdä vielä viimeisenä palautuspäivänä, koska saat kymmenen päivää tuoda tuote Ikean tavarataloon esimerkiksi Tampereelle. Express-palautus on siitä paras, vaikka siinä tekisit oikeastaan myyjän työt, että pääset tavaratalossa Express-jonoon. Lahjakortti on taskussa minuutissa. Lahjakortti kirjoitetaan, mikäli kuitti on maksettu sillä, muussa tapauksessa saat sen rahan S-tileille.

Miksipä et ottaisi rahojasi Ikean ostoksista, joita kadut ja jotka lojuvat avaamattomina kotonasi, siellä jossain kaukana silmäpareista? Teidän kodissa voi olla tälläkin hetkellä rahaa, jos vain viette turhakkeet Ikeaan.

Muista, että Ikea itse tarjoaa järjettömän jopa 375 päivän palautusoikeuden. Hyödyntäkää sitä. Mikäli en tekisi mitään marraskuussa, niin palautusoikeus turhalle hupenisi joskus 11.-21. joulukuuta 2021.

Nyt mennään turhalla tavaralla nauttimaan ilmaisen joulubuffetin Ikeaan, ehkä teilläkin siellä?

Ensiksi, kannattaa kartoittaa mitä turhaa kotona olisi

Ennen kuin voisit saada selville kuinka paljon rahoja kotona on, täytyy sinun tietää mitä olet ostanut Ikeasta, ja jos tavaroita onkin erityisen paljon uuden käyttämättömän tavaran etsiminen voi olla aikaa vievää. Jos tämän lisäksi et ole sapattivapaalla, voi olla mahdollista sekin, että et tulekaan tähän aikaa tuhlaamaan. Suosittelen silti. Penkoessasi kaappeja, varastoja ja muuta omaisuutta, saat tietää kaiken omasta ostokäyttäytymisestä. Tavarankirjanpidolla olen esimerkiksi itse luopunut kaikesta turhasta.

Et siis enää omista mitään, mitä et käytä. En edes parissa hassussa laatikossa, jossa on tarjoustavaraa odottamassa käyttöä, esimerkiksi vain 50 prosentin tarjousfarkut odottamaan vaihtoa. Päälläni farkut kuluvat reilussa vuodessa, olivatpa ne kalliit tai halvat ilman alennustasi, koska käytän niitä päivittäin. Sanoisinpa, että mitään kovin kallista ei kannata ostaa. Kaikki vaatteet menevät rei'ille ennen pitkään. Ikean tavara on laadukasta, mutta ei käy enää minulle, jos en tuota tarvitse. Muutan shoppailutavat.

Shoppailun on muututtava täysillä, koska ei ole tarkoitus varastoida noin paljon tuikkuja. Poltat niitä laiskana muutaman kerran viikossa. Samalla varauduin jo liikaa kestokasseillani, niitäkin on käytössä kaksi ja uutena kaksi. Ikean ostoskassi on lisäksi huono malli, vaikka halvalla sen saikin. Kassien hinta oli 49 senttiä, mutta en luultavasti tulisi sitä käyttämään koskaan. Ostin alkujaan siksi, että lahjakortti oli 20 euroa ja tuote oli 19,99 euroa. Tulipa paniikki yhdestä sentistä ja ostin "jonkun halvan" lisäksi.

Nysse-kortilla kodin löydöt palautukseen

Etkä ole varmastikaan ainoa. Tämän lisäksi lahjakortti täytyy käyttää heti. Sehän ei voi olla voimassa ainakin vuoteen 2030 asti, jos ostit sen vuoden 2020 aikana, vaikka nivaskoissa niin lukee. Uskomaton kesto, mutta Ikeaa. Tuossa ajassa moni kerkeää hukata tämän tai Gmailiin murtautunut varas varastaa tämän. Useimmat lahjakortit toimitetaan nykyään enää sähköisinä, paperia säästäen. Omalla kohdalla lahjakortti on usein ollut ongelma: on niin kiire käyttää kortti loppuun. Uusia voisi tulla perässä heti.

Mikään kiire ei kuitenkaan minulla ole, että huomaan virheet ja toimin sen mukaan. Palautin turhan. Palauta sinäkin. Opit kuluttamaan viisaasti ja tutki samalla mitä muuta sinulla on. Vaatekaupan hieno muotiostos lokakuulta, jota et ole vieläkään jaksanut laittaa päällesi tai viedä takaisin? Nykyään nämä palautusajat ovat niinkin pitkiä, että unohdat sillä välin joko kerkesit myymään tavaran, viemään sitä Kieppiin tai heittämään yhden käyttökerran jälkeen roskalavalle. Ikeoissa ei ole pisin aika palauttaa.

Jysk tarjoaa ajattoman palautusajan kuittejasi vastaan. Voisin jo palauttaa ostamasi käyttämättömän sohvan rauhassa 60 vuoden kuluttua, mikäli olen enää elossa ja tavara on edelleen myyntikuntoisena. Noin 60 vuodessa Jyskin kuitti ehtii todennäköisesti kulkeutua roskiin, hukkua tai vähintään kadottaa musteet. Suosittelen, että otat kuitista valokuvan ja tiedostosta varmuuskopion, jotta se säilyy vuosia. Jysk uskoo todella omaan liiketoimintaansa ajattomalla palautusoikeudellaan, eli konkurssia ei tule.

Löytyisi harrastus, joka ei varasta rahaa, pikavoittoja!

Bussifani ei asu Suupalla, joten kävely paunulaisiin on pitkä. Huonolla säällä nyt 20 minuuttia, koska en käytä lähipysäkkejä, sillä en pidä erityisemmin bussin vaihdosta. En varsinkaan kahdesta vaihdosta matkalla Ikeaan. Perjantaina menin poikkeuksellisesti niin suoraa reittiä TKL:n autolla, mutta tällaisia linja-autojani ei kulje enää viikonloppuisin linjoilla 34, joten jouduin valitsemaan Paunu ja Länsilinjat -kombon. Matkaa paraatipaikallesi on kaksi kilometriä, ehkä vähäsen alle, jos en ihan väärin muista.

Kävele sinne silmät tarkkana ja kerään kaikki pullot sekä tölkit maasta, mutta myös roskiksia saatan vilkuilla. Minua ei haittaa edes roskiksien tonkiminen, sillä vain kahden kilometrin matkalla rikastuin yli kahdella eurolla. Ehkä, jos en olisi tarkka ja kävelisin vain, matka paraatipaikalle ei veisi 20 vaan 15 minuuttia. Silloin en olisi tosin rikastunut yhtään. Varaan kävelyyn aina aikaa, koska pulloja sekä niitä tölkkejä löytyisi miltei jatkuvasti, ja olet sentään ihme mies. En lottoa, vaan voitan lotosta joka päivä.

Heittäkää pois vain, teette muut rikkaaksi. Kerään niitä myös busseista, esimerkiksi 27.11.21 rikastuin 20 sentillä vierailemalla paunulaisessa autossa #143 matkalla saunaan. Länsilinjojen autossa ei tänään rikastumisen potentiaalia ollut, mutta sielläkin olen joskus rikastunut. Yhdellä vuorolla paunulaisessa autossa #156 löysin penkiltä euron, ja otin tietysti taskuun, koska kukapa tietää kuka sen omisti hetki sitten? Bussi olikin ihan tyhjä, ja rikastumisen potentiaali oli koko ajan ilmassa. Löytäjä saapi pitää.

Kerään ja tienaan, tölkit palautukseen

Minusta kävely on ihanaa. Kuntoile ja teet rahaa. Enpä toki tee kovia numeroita pulloilla, mutta mikäli niitä näen, otan iloisesti talteen. En edelleenkään mene varta vasten keräämään pulloja. Pullojen keruu onnistuu muiden asioiden lomassa, eli eilen yhdistin sen matkaan Ikeaan. Toisen rahallisen potin sain Ratinan kauppakeskuksesta, 2,95 euroa. Sääntö on sama, tarkkaavaisuus ja kyky tonkia niitä roskiksia. Erään ravintolan pöydät tyhjensin menneiden asiakkaiden juomatölkeistään pöytäseurueesi luvalla.

Ihmiset eivät ota tölkkejä, vaikka ne ovat näissä  paikoissa ylihinnoiteltuja, koska eivät tarvitse rahaa? Ovatko kenties niin rikkaita, että 15 senttiä on silkkaa huumoria? Minusta huumori on siinä sitä, miten helppo lisätienesti pullojeni keruu on. En ehkä oleta, että teet tätä heti huomenna, mutta säästäväinen minimalismi eli frugalismi auttaa asennoitumaan siihen. Frugalistina et tule häpeämään sitä, että joku katselee kuinka keräät rahaa roskiksia tonkimalla. He tekisivät sitä itsekin, mikäli asiasi ei hävettäisi.

Ei ainakaan niin paljon. En ole miljardööri, mutta ymmärrän kuinka rikas mieli toimii. Rikkailla onkin useita tulovirtoja. Palkkatulo, muu tulo, sijoitukset, sivubisnes, maksetut kyselyt taikka löytötölkit. On monia tapoja rikastua niin, ettei ainoa tulonlähde ole pomoilta tuleva tilipussi. Mikäli tilipussia ei enää tulekaan, olet kokonaan rahaton. Muistutan edelleen kaikkia, että joulu on muutakin, kuin kaupallinen kulutusjuhla. Tänä jouluna voisit antaa perheelle huomiota, kokemuksia sekä yhteisen perhelounaan.

Paunu odotti Suupantorilla, onko ajantasauspysäkki?

Ehdi kaupastani takaisin, koska Suupantori on kaunis ajantasauspysäkki. Ruokakaupassa otan kaiken käteisenä, vaikka moni kuluttaisi löytörahat herkkuihin tai muuhun. Olin tyytyväinen vasta, kun kassa ojensi 2,05 euroa käteen, vaikka rouva yritti kovasti myydä arpoja tai muuta. Sanoin heti, ettei minulla ole lompakkoa mukana, eli kahdella eurolla tuskin saa arpaa mukaan. Ei saa, mutta tule huomenna. En tule, koska mielestäni Veikkauksen peleillä ei juuri voita. Jos voittaa, olet silti tappiolla tässä pelissä.

Mitä onkaan ajantasauspysäkki? Se on juuri sitä, miltä se sinulle kuulostaakin. Ajoneuvo ei lähde tältä pysäkiltä sekuntiakaan liian aikaisin. Jälleen kerran suunnittelin päivämatkani niin, etten tarvitsekaan Tampereen kaupunkiliikenteen autoja. Olet tyytyväinen vasta, kun vaunuissa lukee itselle tuttu Paunu. Matkustan mielelläni heidän seurassa, koska kyseisessä bussifirmassasi on parhaita kuljettajia. Muuta en lähde kokeilemaan, sitten Länsilinjoilla on erinomaisia kuljettajia, ja tuonne hyppäisi ihan kohta.

Suosin paunulaisia, mutta jos linjalla ei olisi muuta, voin suosia seuraavaksi parasta, eli Länsilinjoja. Kolmantena on Pirkanmaan tilausliikenne, muita käytän melko harvoin. Bussifanina tiedän varautua. Ymmärrän, että nopeutan kaikkien matkantekoa tulemalla ajoissa ja silti ehdin ottamaan valokuvani, yksinkertaisesti pitämällä matkakortin käsillä ennen nousua. En koskaan juokse bussiin, vaan odotan seuraavaa. Enkä ala kaivamaan laukkua tai taskuja noustessani kyytiin. Tietänen miksi: ne muutkin.

Paunun naiskuskille annan jouluksi suklaat

Et arvosta pelkästään omaa aikaa, vaan myös kuljettajan aikaa, sekä matkustajien aikaa. Vanha tuttu mieheni oli niin paras kaikessa, että lähetti HSL:lle palautetta siitä, että Nobinan bussi linjalla 85 ajoi ohi. Näin tilanteen, koska olin myöhässä myös. Tiesin kyllä syyni, ex-mieheni oli niin hidas kaikessa. Bussifanina ymmärrän, että jos lähin pysäkki ei ole ajantasauspysäkki, bussi voi kulkea ohi aiemmin. Ongelma ratkeaa sillä, että bussipysäkille lähdetään aikaisemmin siinä tapauksessa, yksinkertaista.

Mies valitti bussiyhtiöön, koska kuljettajan palvelu oli töykeää, hän ajoi ohi silmien! Sanoin suoraan, että olen myöhästynyt monista busseista nuorempana. Olen juossut kotikulmillani metsikön välistä ja bussi livahti sieltäkin jo. Jos nousua bussiini olisi tapahtunut enemmän, olisin ehtinyt saada sen kiinni. En edes ajatellut valittaa siitä mihinkään. Muutin tapojani, tulemalla aikaisemmin. Mikäli paunulainen kuljettaja havaitsi, että juoksen pysäkille, hän saattoi pysähtyä heti. En koskaan pahastuisi ohi ajosta.

Ymmärrän nimittäin hyvin, että suurin osa pysäkeistä eivät ole niitä ajantasauspysäkkejä. Eipä silloin auta juoksusi, mutta toki jos haluaa saapua Ikeaan hiestä märkänä, sitäkin voi koittaa. Nykyään ajoitan lähdön juuri oikein, eikä haittaa vaikka täytyy ympäristöään pitää silmällä rikastumisen toivossa, sillä tähänkin varaan aina aikaa. Loppupeleissä bussini ei enää odota minua, vaan minä odotan bussia. Olen lähettänyt palautetta toki, koska kuljettaja yrittäisi rahastaa väärillä vyöhykkeillä ja poistatti autosta.

Peltolammilta kävelen kilometrin Ikealle, siitä kuntoa

Länsilinjat Oy, tuo siitä Peltolammille, mutta ei perille asti. Ihana kävely. Auto kääntyy tämän jälkeen Sääksjärvelle, joten joudun poistumaan ajoissa. Loppumatka onnistuu kävellen nuorelta aikuiselta. En tiedä, olenko enää nuori? Ikää on pian 31 vuotta. Jaksan kuitenkin kävellä ja se tuo kuntoa. Moni lähtee Ikean tavarataloon kiesillä saapuen aivan liikkeen ovelle. No, jospa saavat tavaransa kannosta autoon sitä liikuntaa, minä liikutun palauttelemaan ihmeitä. Tavaraa, jota en juurikaan tarvitsisi vieläkään.

Toivottavasti asiakkaat tietävät, että sitä hetken mielijohteesta ostettua sohvaa voi palauttaa jopa 375 päivän aikana. Muistat vain tehdä Express-palautuksen netissä, niin saat kymmenen ekstrapäivää. Tee palautus viimeisenä palautuspäivänä, jotta saat kymmenen päivää varmuudella. Palautuksen voi tehdä niin pian kuin mahdollista, tai mielellään hyvä päätös tavaran turhuudesta tehdään jopa paikan päällä, selkää säästäen tulevalta tavaran kannolta. Lopetat turha ostaminen heti ja nautiskele setelipinoista.

Express-jono ei kyllä huijaa, sekunnissa tiskille ja alle minuutissa pois. Mistä tiedän? Otin ajan. Näin nopeaa on Ikean palautusmenetelmä Express-tavoilla. Minusta tämä on mahtavaa. Koin vapauttavan tunteen siitä, että olin luopunut enemmästä tavarasta, joka ei anna minulle nautintoa. Nautin ehkäpä enemmän siitä, mitä seksikäs tavarattomuus jo itsessään aiheuttaa arjessa. Onpa niin tyylikästä asua siellä kotona, jossa ei ole mitään turhaa. Uskon, että tulet rakastamaan sitä itsekin. Kiitän palvelua.

Express-tiski hoitaa palautuksenne heti

Sitten häivyin liikkeestäsi. Tärkeintä onkin, että et missään nimessä kuluta lahjakorttejasi heti, koska saatat hommata jotain muuta turhaa tilalle. Ota mieluummin rahana tai lahjakorttina, näin voit tutkia ajan kanssa mitä oikeasti tarvitset. Mikäli vaikkapa paistinlastasi katkeaa jouluruokia tehdessä, saanet uuden menemättä velkoihin rikkoutuneen paistinlastan takia. Lahjakortteja voinee käyttää kymmeniä kertoja. Korttien arvoa ei ole todellakaan mikään pakko saada palamaan samalla sekunnilla, Ikeassa.

Minusta tämä on kiva liike. Voit olla aidosti varma tavarasta. Jos osto harmittaa, tai nukut unettomia öitä avaamattoman ruokapöydän kanssa, palautus voi palauttaa mahtavimmat yöunet. Ja rahat tileille. On ihanaa, että tilillä on aina rahaa. Raha muuttaa meidät onnelliseksi. Haluamme sitä koko ajan lisää, mutta ehkä kuluttamisen sijasta rahaa pitäisi sijoittaa taikka varastoida pahan päivän varalle? Minulle rahani on väline, jolla voin ostaa luksusta tai aikaa, tai molempia. Ei olisi mitään ongelmaa tuhlailla.

Minulla ei ole pienintäkään ongelmaa tuhlata rahaa tavaroihin, joita oikeasti tarvitsen elämääni. Pyrit jatkuvasti miettimään sitä, mitä tavaroita voisin käyttää laajemmin, ostamatta niitä lisää. Vesipullo on kätevä myös makuuhuoneessa, joten käytän sitä kaikkialla missä voin, luovuin vain vähän aikaa sitten kahdesta muovilasista. Se tarkoittaisi vähemmän pestävää ja laiskana nautin siitä suunnattomasti. Jos kerrot minulle jostain sanalla vähemmän, rakastun ideaan. Vähemmän on usein enemmän, elämää.

Miksi ostit? Näin vältät heräteostosta tulevaisuudessa

Joskus meidän tunteilla pelataan surutta, ja jos satut tulemaan kauppaan huonolla tuulella, tulet ulos köyhempänä. Jotkut astuvat kaupasta ulos Matti kukkarossa. On niin halpaa tuo krääsä ja hyvääkin!
 1. Astu kauppaan vain ostoslistan kanssa. Ostoslistallasi varmistat, että tulet ostamaan vain siellä olevat tavarat. Älä tuhlaa rahojanne sillä, että voit nähdä silmilläsi ihania tuotteita ympärilläsi.
 2. Älä mene shoppailemaan nälkäisenä. Nälkäsi lisää halua ruokailla Ikeassa, ja hyvä ruoka nostaa shoppailun haluja. On energiaa ja hyvä fiilis. Silloin rahapussimme sisältö unohtuu laskuineen.
 3. Älä etsi katalogeja tai liikkeitä huvikseen. Enkä koskaan asioi liikkeissä huvin vuoksi. Minimoisin kauppareissut kolmeen kuukaudessa ruoka-asioissa. Lidlin kassat odottavat minua, ei toisinpäin.
 4. Jokainen tuote on 100 % alennuksessa, mikäli et osta sitä. Niin, vaikka se tarjous 50 % kuulostaa hyvältä sadan euron tuotteessa, saat sen 100 euron alennuksella jättämällä tuote. Ota siitä kuva!
 5. Palauttaminen ei ole rikos! Ostoksien jälkeinen stressi on yleisempää kuin uskot. Älä elä stressin kanssa, vaan käy tavara palauttamassa, koe vapauden tunne. Näin vältät velat ja muut ongelmat.
 6. Käytä joukkoliikennettä. Mukaan et saisi peräkärryjä, etkä juuri mitään muutakaan tavaratilaa. Oma kantokapasiteetti on jatkuvasti koetuksella, joten enpä busseilla niin suuria ostoksia tee.
 7. Budjetoi, budjetoi, budjetoi. Tärkein tapa lopettaa ylikuluttaminen on tietää, mihin raha menee. Jos näet Pennossa, että Ostos-kategoria vie 50 % kuukausittaisesta budjetista, jokin on väärin.
 8. Älä osta velaksesi. Katso mihin sinulla on varaa, suosi käteistä, ja mikäli et ymmärrä budjetoida puhelimella, voit käyttää kulutuksen seurantaan kirjekuorimetodia. Joka kuoreen toinen aihe.
 9. Vältä rakkaita kauppoja. Jos näemme, että ystävämme on koukussa peleihin, kerromme kasinon jättämisestä taakse. Miksei sama toimisi Ikeassa shoppailuun? Vältä sitä Ikeaa viimeiseen asti.
 10. Odota viikon ajan ennen kulutusjuhlaasi. Laskepa sillä välin onko tavaralle aitoa tarvetta ja mikä parasta sillä välin kulutustavara voi tulla parempaan alennukseen, mikäli oikeasti tarvitset sitä.
 11. Keskittyisit isompiin unelmiin. Älä keskity lyhytaikaisiin onnen hetkiin. Muuta maailmaasi, teet siitä kaupaton. Pian nautit rahasta, aidosti mukana kulkevasta ikionnesta, joka ei kuivu koskaan.

Näillä ja monilla muilla vinkeillä onnistut varmasti. Ikea ei ole suunniteltu sokkeloiseksi ihan muuten vain, vaan takana on kiinnostus lypsätä asiakkaiden rahaa ihan halpaan tavaraan. Onneksi niin. Mikäli ylipäätään muistat tekemäsi ostokset, palauttaminen onkin helppoa ja saat rahat sentilleen. Ikea ei ole edes ainoa. Moni kivijalkakauppa ja nettikauppa pyrkii hyötymään lompakon varoistani. Rikkaat eivät kuluta, vaan toivovat sinun kuluttavan, tästä syystä enpä shoppaile edes näinä Black Friday -päivinä.

Yhteenveto: Ikean 365 päivän palautus ei ole vitsi, nyt

Ikean kuitin takana luki isosti, että palautusaika ei ole 14 päivää. Se ei ole 41 päivää. Se on 365 hienoa päivää. Muista vielä Express-palautuksesta, jolla voit kikkailla kymmenen päivää lisää. Juuri näin saat enemmän harkinta-aikaa. Uskon, että 375 mainiota päivää riittävät päättämään kuka onkaan kuiteilla heikoin lenkki. Asioin täällä varmasti myös jatkossa. Ikea on tosiaan halpa, ja kuten todettua halvassa liikkeessä on niin helppoa ostaa tuote pelkästään hinnan takia, miettimättä juuri tuota pidemmälle.

Yksi tavara saapui vahingossa ilman tarraa, koska tuotetarra hävisi tuotteista nähdäkseni kuljetuksen aikana. Ikean kassaneiti katseli tuotetta rauhassa vähän aikaa ja hyvitti lahjakortille. Näin hienoa ompi palvelu, kunhan tajuaisi tuoda. Älä koe syyllisyyttä, koe vapautta. Koe rikastumista, vaikka saisit omaa rahaa. Suosittelen palauttamaan kaiken, jos epäilet edes vähäsen tavarani hyödyllisyyttä. Nyt on paras aika vuodesta penkoa kaappeja, palautella virheostoksia, koska tavaraton vuosi 2022 on tässä ovella.

Olkoon vuotesi 2022 kaupaton, rahaisa ja stressitön. Ei ole liian myöhäistä aloittaa. Mikäli aloitat nyt, todennäköisesti 365 päiväni aikakaan ei ole vielä mennyt umpeesi, joten mikä estää sinua toimimasta? Sitä paitsi, jos olet autoileva nautiskelija, se on sinulle paljon helpompaa. Eipä tarvitse vaihtaa busseja, eikä kävellä, mutta voisit toki koittaa. Ilman busseja ja kävelyä en olisi päätynyt rantakuntoon. Siksipä tulen aina kävelemään ja ajelemaan busseilla, vaikka en bussieni perässä enää juoksisikaan aikoihin.

Palauttamisessa ihaninta ei ole raha, vaan saatu onnellisuuden tunne. Kiva, viisi tavaraa vähemmän! Vähemmän aikaa kuluu ikävään järjestelyyn. Vähemmän tavaroita pyörii koko ajan mielessä. Nyt jopa suorastaan hullua, että kaupat ovat niin täynnä tavaraa. Missä ovat ne ostajan markkinat? Myydäänkö meille koriste-esineitä kodin museoihin? Joko museokortti käy sinun kotiisi? Entäpä naapurisi kotiin? Voisin siinä tapauksessa ostaa sellaisen, että voisitte taikoa seteleitä edes välttävästi omaisuuksilla.

On täynnä kulutusjuhlaa. Ajattomia palautusoikeuksia käytän surutta, itsepähän tarjoavat. Se toimisi niin, että nykyään entistä harvemmassa liikkeessä onnistuu asiointi ilman koko liikkeen kiertoa. Pian ei varmaan käteinenkään käy, niin täytyisi sitten siirtyä kirjekuorimetodista rahaa jakavaan korttiin.

Palautin juuri tavaroita Ikeaan ja 352. päivänä ostoksesta. Nyt on sinun vuoro. Bussilla tai ilman.

Kommentit

Elisabet sanoi…
Ikean palautusoikeus kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. En mä sieltä mitään kotiini oo ostanut, mutta tokihan tuo on iso etu jos hankkii ison hankinnan koska ei voi tietää onko tuote oikeasti hyvä. Jyskin palautusaika kuulostaa myös uskomattomalta, jos tästä olisi tiennyt niin olisin joskus hyödyntänyt. Ei nämä oo koskaan silmään osunu, kun oon jyskin tai ikean sivuilla ollu tai kaupassa.

Hyviä vinkkejä tässä sulla, itellä samat käytössä.
Hei, hyvä juttu tämä!

Kuitin takana kyllä lukee Ikeassa tuosta 365 päivän palautuksesta. Myymälässä ei ehkä niinkään tule sellaista mielikuvaa. Moni ei siitä tiedä mitään ja ne jotka tietävät, harvoin käyttävät, koska tosiaan 365 päivässä tuote ehtii tulla käyttöön, kiertoon tai unohdetuksi. Jyskistä harvoin ostan mitään, ja koska useimmat heittävät kuitit muutenkin roskiin.

Tuolloin palautuskäytäntö menee sivu suun. Ikea Family -jäsenenä kuitit ovat tallessa, sillä ne tallentuvat asiakastilille. Kyseessä on tosiaankin liian hyvä ollakseen totta -palautusoikeus, mutta ainakin 352. päivänä se toimi täydellisesti. Tuuria matkassa?

Hienoa, että käytät monipuolisesti säästövinkkejä!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin