Absolutistina en nauttisi siinä yhtäkään

Uuvuitko työpaikalle, minkä jälkeen otat olutta oloosi? Oletko koululainen, joten kaverisi maistelevat aikuisten tuotteita? Oletko eläkkeelläsi, mutta naapurin Juhani ei vain poistu juomasta? Etpä ole ainoa. Suomessa ja maailmalla ryyppy on ongelma, mutta alkoholiongelman voi voittaa. Palkinnoksi en lupaa miljooniasi, mutta saisit raittiutesi, jonka hyöty on setelilläsi korvaamaton. Itse asiassa, mikäli lopetat juomisen tänään, säästät jouluun mennessä satasia. Mieti säästöjäsi viiden vuoden päähän, helppoa!

Siinä on sinulle lottovoitto. Jätä samalla viikonlopun lotto ja Toto väliin, niin säästät ainakin 20 euroa lisää. En voi mainostaa ihmeitäni tarpeeksi: ilman Veikkausta ja ilman illan ryyppyä voittaa aina! Siinä voittaa, vaikka et ymmärtäisi rahapeleistäsi tuon taivaallista. Voittoja kotiutat joka päivä kuluttamalla vähemmän. Osaltaan meitä masentuu ja ahdistuu minusta hedonistiseen oravanpyörääsi. Näin luulen. Siitä alkaa juomisesi, koska muuta vaihtoehtoa ei nähdä, ja terapiasi on jopa korvauksineen kallista.

Olin sentään työuupunut vuoden 2020 aikana, mutta ratkaisu ei löytynyt juomalla. Itse asiassa vältin pulloa, kuten vuoden 2020 aiheesta hienosti kirjoitin. Mielestäni aito ratkaisu työuupumukseen olikin sapattivapaa. Kaikki stressi katosi kävelemällä työpaikalta viimeisen kerran. Se oli näin yksinkertaista. Ilman pulloa kädessä. Kaikki murheet katosivat siihen, että omat kengät eivät enää kuluttaneet hyvän työpaikan lattiaa. Murheita oli monia, työn katoaminen ulkoistuksiin ja minusta se heikohko palkka.

Palkkani oli huono, vain 1 744 euroa bruttona. Miinusta tästä verot, niin ei kannustanut tehdä. Laskin huvin vuoksi Kelan laskureilla mitä työttömät saisivat tilille, ja kun miinustin omasta palkastani verot, muut maksut, työssäsi käynnistä aiheutuneet kulut, vapaan ajan katoamisen, niin oltaisiin työttömien kanssa tasoissa rahallisesti. Olin tietyllä tavallasi ahdistunut tilanteista, koska tiedät oikein hyvin, että palkankorotuksia ei saa vaikka kuinka hyvin niitä töitäsi tekee. Teit kaiken tai et mitään, samat eurot.
Drinking. If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen, from Charles Bukowski.
Tämä lainaus on siitä hyvä, että samaistun siihen. En juo alakuloon, enkä juo juhlaan. Minusta alkoholi ei ole tarpeellinen elämään ja samaa voisin sanoa tupakastasi. On halvempaa ilman ja elämä maistuu.

Voisitko harkita alkoholin tai tupakan lopettamista? Edes vähentämistä? Kokeile tuosta tänä iltana.

Tutustuin alkoholiini ja tupakkaani noin 10-vuotiaana

Meidän lapsuudessa 90-luvulla ei ollut energiajuomia, mutta tupakkaa ja alkoholia kylläkin, ja näihin tuli tutustuttua 10-vuotiaana. Mikäli joku kertoisi, miten paha tupakka on, en olisi polttanut. Alkoholia maistoin perhejuhlissa salaa, ja tämän on tehnyt varmasti moni muu tuossa iässä. Venäläinen vodka ei ollut kovin juotavaa tuon ikäiselle, enkä juo oikein edelleenkään, mutta tupakkaa polttelin kokonaisen kesän. Tässä olikin sitä yhteenkuuluvuutta. Teet niin, koska ihmiset vieressä rakastavat tehdä samaa.

Näin tilanne ompi varmasti myös aikuisilla. Alkoholisti löytää alkoholistin luo ja tästä syystä päätin jo teininä, että en ystäviä halua, jos heidän ainoa elämän filosofia on tupakointi, alkoholi tai huumeet. En halua kaveerata edes sellaisen kanssa, joka käyttää nuuskaa. Liian matalalla on kynnys oppia sellaisen paheen asiakkaaksi nähdessään käyttöä joka kerta ystäväsi seuroissa. Onko yksinäisyys vahingollista? Miksi sinun pitäisi kuulua joukkoihin ja tehdä sitä samaa mitä muutkin. Mitä hyötyjä on juomisista?

Alkoholin nautiskelijat olivat aivan liian kiireisiä blogaamaan. Suren joka kauppareissu nuorempiani, joilla on nykyaikanasi mahdollisuus ostaa energiajuomia. Meidän nuoruudessa kukaan ei osannut niitä kaivata. Neuvostoliitto on synnyinmaa, ja mummo on sanonut, että paras aika Venäjäni historioissa oli Neuvostoliiton aika. Junat kulkivat jopa sota-aikaan, kun nykyään mummon jo lähdettyä, junia ei kulje enää juuri ollenkaan mummolaan. Mummon mökki onkin siten miltei arvoton vailla junayhteyksiään.

En juo alkoholia enkä energiajuomia

Lapsuuteni vietin köyhässä perheessä, en oikeastaan nähnyt Venäjää. En ollut turistina Moskovassa, vaikka vartuin Vologdan kaupungissa ei niin kaukana sieltä, mutta rahattomana. Perheeni ei pystynyt tarjoamaan mitään muuta kuin elämäni pakolliset. Itse asiassa venäläiset ovat niin köyhiä, että harva heistä on nähnyt Venäjää kotikuntaansa pidemmälle. Venäjä on kuitenkin isohko maa, ja esimerkiksi Siperia kuulostaa niin houkuttelevalta. Venäjällä matkustan lähinnä Dave Legendan kanssa sohvilla.

Venäjällä köyhyys näkyy. Kenelläkään ei ole varaa terapiaan, ja työllisyystilanne on aika heikko, joten venäläiset hoitavat mielenterveyttään tarttumalla pulloon. Niin tehdään myös Suomessa, mutta täällä saat hoitoa ongelmiisi, kun taas Venäjällä varattomana et pääse työttömyysjaksosta selviämään. Valtio ei tue työttömyyttäsi juurikaan, jos töitä ei äkkiä löydy, olemattomat tuet viedään. Samalla presidentti Putin on uutisissa isona miehenä, joka hankkii ja esittelee vain uusinta sotatekniikkaa muille maille.

Olen onnellinen, että pääsin Venäjältä muuttamaan Suomeeni. Täällä saan olla itseni, koska Venäjällä meitä homoja vihataan, eikä siellä normaalista poikkeavista suhteista tiedetä mitään. Jos olemalla itse olet yhteiskunnallesi vaara, niin ollaan harmailla vesillä. Tästä syystä en suosittele kotimaani Venäjää matkakohteena kenellekään. Suomeen muutto oli sinänsä lottovoitto, koska nykyinen isä löytyi täältä. Omaa en olekaan tavannut, sillä hän menehtyi työtapaturmassa ennen syntymääni Neuvostoliitossa.

Alkoholi tarjoaa luokattomia ystäviä, lopeta ystävät jo

Nuoruuden dokaamisesi ovat monella jääneet taakseen, mutta silti ystäviä on hankala kohdata ilman viinaa. Tätä vastaan olen jyrkästi, sillä haluaisin nähdä ystäviäni aina selvinpäin. Minua ei haittaa, jos ystävä ottaa yhden oluen saunan kunniaksi, mutta jos olusia juodaan läpi viikon, ei se hienoa ole. Juuri tällaisia ystäviä en elämään haluaisi. Useasti alkoholismin taustoilla ovat ikävät ongelmat lapsuudesta, kaipaus aitoon kohtaamiseeni tai vaikka ihan kyllästymisesi nykyiseen vaikeaan elämäntilanteeseen.

Selvää aikuisseuraa kaipaava blogisti Jyri: toivoo saavansa ystävän, joka asuisi omana itsenään, ilman päihteitään. Näin voisimme pitää hauskaa muuten kuin istumalla seuraavan päivän vessassa. Elämä on täynnä hyviä mahdollisuuksiaan, jos vain näemme niitä. Olisitko halunnut tehdä muutakin lauantaina, kuin nukkua krapulaan tai vessaan yrjöämistä? Eräs ystävä, kysyi aikoinaan, että voidaanko ostaa edes viiniä? Ahdistuin ja petyin. Olisin halunnut oikeasti tavata uusinta ystävääni, totisesti kohdata hänet.

Kuulla hänen aitoja ajatuksiaan kertoen omistani, reflektoida. Tiedän jo viiniä tilatessa, ettei niin tule käymään. Uusi ystävälöytöni vuodelta 2016, nimestään suloisena, on kohta humalan viemä ja mairean vikkelä mieshenkilö. Hokisi varmaan sadat kerrat kuultuja fraasejasi upean syvästä ystävyydestämme. Mikä ero tässä olisikaan, jos hän olisi vähemmän mairea ja sanoisi asiat kotonaan selvinpäin? En tiedä, kerro sinä. Niin väärin, että moni ystäväpiirissämme tukeutuvat ainaiseen alkoholiin illan drinkkinä.

Absolutismi säästää satasia vuodessa

Alkoholi rikkoo suhteet, perheitä ja ihmisiä varmasti. Päätin uudelleen, että et alkoholiin koske enää koskaan. Kieltäydyn siitä myös perhejuhlissa, vaikka siellä kaupan olisi pelkkää viiniä. En kaipaakaan keinotekoisia aineita, sillä osaan pitää hauskaa myös ilman alkoholeja. Minun ei tarvitse juoda viinaa, että voin olla itseni, hauska, ymmärtäväinen ja valmiina kohtaamaan uusia tai vanhoja arjen ihmisiä. Alkoholeja pidetään yleisesti vain vapaa-ajan luksuksena, ja jos et juo, suoritat ituhippien hommia!

Sinut hylättiin teininä sen takia, koska et suostunut drinkeille. Jätettiin helposti kaveripiireistä. Eipä ollut luokan kovis, joka 15-vuotiaana kulki viinipullot kädessä ja koulureppu oli täynnä Pirkka-olutta. En kokenut sitä kovin hyväksi asiaksi itselleni ja päätin keksiä tekemistä yksin. Pyöräilin kesälomiani Tampereen seudulla, kun muut luokkalaisesi pitivät viikonlopun kännejä kaikessa rauhassa. Noin 19-vuotiaana vedin elämäni ensimmäiset ja viimeiset kännit Aliisan kanssa, eikä ollut vaivani arvoista.

Tämän jälkeen join muutamia siidereitä silloin tällöin, mutta uusi narsistimies tuli kuvioon, minusta tuli alkoholistin seuralainen. Tuosta kirjoitan lisääkin seuraavassa osiossa, mutta päätin lopulta erota alkoholistasi kokonaan. Palaan vanhaan hyvään minään, joka kieltäytyi kaikesta alkoholista, vaikka se on vaikeaa. Tuntuu, ettei yhteiskunta näe sinua, jos et ole baareissa, Tinderissä tai vaikka sosiaalisessa mediassa. Olet yksinkertaisesti kuollut heidän silmissä. Kukaan ei enää halua sinua, onpa niin ikäviä.

Juoppo löytää syyn juoda aina ja sain muuten maksaa

Oma kultani kulutti todella paljon kallista alkoholia. Olin sentään rahakas mies, koska tyhmänä menit paljastamaan isosta säästötilistä. Hän koki upeana sen, että kun vähänkin huusi jostain, ratkaisu löytyi aina. Kävin esim. Pirkkalan tai Herttoniemen omassa Alkossa ja toin pullosi Jack Daniel'sia kultani luo. Riittää, että juoppo karjaisee, niin otat vauhtia kenkiisi ja haet pullon väkeviä. Jos et hae, hän karjaisee lisää. Alkon myyjä Suupantorilla esitteli mielellään juomisiasi, jotta hetkemme voisi olla täydellinen.

Upeita drinkkejä. Salesta ruokia, oluita ja siidereitä. Viinarallia harjoitimme Viroon nyt monia kertoja. Virossa ostelin niin paljon viinaa, että S-pankin kortin raja tulikin vastaan, enkä tajunnut alussa mistä tämä hylätty tapahtumani johtuisi. Luulit oikeasti, että tuolla viinarallilla olisi tilini tyhjä, mutta olikin joku satasen päiväraja. En onneksi lähtenyt korottamaan sitä, joten rakas suostuisi maksamaan tämän 50 euron setelillä. Hän tarvitsi nimittäin viinaa ja paljon tarvitsikin. Leikisti, että rahat loppu, voi voi.

Lompakon ostin vain vähäsen aikaa sitten hänelle itse. Siis hänellä oli joskus rahaa, mutta vaikka hän olisi tarvinnut enemmän lompakkoa kuin sisuviinaa, hän päätyi ostamaan viinaasi. Jollaksessa joimme useasti ja teimme drinkkejä. Jollaksen omasta Alepastasi hain jäätelöä, sipsejä sekä paljon muuta. Enkä ihmettele yhtään, että oma paino nousi vain vuoden suhteen aikana yli kymmenen kilogrammaa. Siinä vaiheessa, kun palattuani Pirkkalaan äiti kysyisi, miksi haiset viinalle oli pakko herätä todellisuuteen.

Älä käytä viinaa masennuksen hoidossa

Olin ehkä ainoa järkien mies, koska sanoin monta kertaa masentuneelle, että alkoholi ei pitäisi kuulua juomavalikoimaasi. Haluaisin sanoa, että hän voi menettää maksan, terveyden tai rahat. Enhän ole sitä itsekään juonut, mutta jos olet seurassa alkoholistin kanssa, sinusta tulee alkoholisti. Tässä koin itseni ulkopuoliseksi, että ehkä pitäisi jättää tämä mies. Mikäli mies ei halua lopettaa juomisen nyt ja huutaa, että "Lopeta vittuilu, leikit vain keittiöpsykologia kanssani. Tämä on niin lapsellista, tajuatko sää?!".

Kävin usein Jollaksessa siivoamassa, ja hänellä asui paljon panttitölkkejä. Sanoisin, että 50 prosenttia limsaa ja 50 prosenttia olutta. Arviolta kasseissa on saattanut olla näitä 20 euron edestä, eikä juopponi silti osallistunut kuluihin, kuten ruokailuunsa kaupungilla. Hän ei nähnyt juomisessaan minkäänlaista ongelmaa, päin vastoin viinarallista huomauttaminen teki huomauttajista uhrin. Pitääpä muistaa, että juoppo saa juomista aina, jos et sinä maksa niin joku muu maksaa. Tai varastetaan jostakin kaupasta.

Olen iloinen, että juuri 14.07.2019 päätin lähteä Jollaksesta viimeisen kerran. Ei haissutkaan viinalle ja takaisin ei ole paluuta. Tänään lähden Väinö Paunu Oy:llä Caribialle, mutta viinan sijasta ostan aikaa ja hemmottelua itselleni. Luulen, että kukaan ei tule tänään huutamaan, mikäli herään reissuuni aikaisin aamulla. Jopa paunulainen Mats on huomannut sanoa Nyssen bussissa sen, ettei ole pikavuoroilla enää miestä näkynyt. Niinpä, ei ole tarvinnut enää mennä Helsinkiin. Löytyi juomisia parempaa tekemistä.

Alkoholiton arki, paras arki koskaan. Löydä tarkoitus

Tänään lähde Turkuun. Siis oikeasti. Juhlimaan. Erityistä päivää. Juhliin ei kuitenkaan kuulu alkoholi. Nauran sille, että kuuntelen elektronista tanssimusiikkia, jota usein yhdistetään huumeiden käyttöön, alkoholiini ja kaikkeen tällaiseen bilettämiseen. Eräs hard dance duo nimeltään Da Tweekaz sai pitkän porttikiellon esiintyjänäsi erääseen klubiin, sillä he olivat juoneet liikaa alkoholia. Omistaja olikin sitä mieltä, että heillä ei olekaan varoja kutsua heidät esiintymään tällaisella kaljan kulutuksella lavoilla.

Olit käynyt klubissa ennen, mutta juomaksi on kuulunut ilmainen vesi. Ajoittain helsinkiläinen klubi nimeltään The Circus tarjosi juomia happy hour -hintaan ja tuolloin euron juomia meni muutama. En kuitenkaan joisi enää ja millaista elämäni on nykyisin, kun en kaipaa tästä tätä yhtäkään? Elämäni on elämisen arvoista. Voin olla hauska ilman, että otan alkoholia. Lauantai ei mene harmitellessa eiliseni päätöksiä. Kokonainen viikonloppu on täynnä tärkeää ohjelmaa. Rahat asuvat kiltteinä pankkitilillä.

Voisit oppia tästä jotakin. Voisit oppia sen, että ilman alkoholia tai tupakkaa, rahapuu kasvaa. Vaikka voisit säästää vain euron päivässä, joulukuun alusta joulukuun loppuun, tulet pian näkemään 31 euroa povitaskussa tai lasissa. Jos tämän lisäksi et osta 31 olutta, säästät 31 euroa enemmän. Voinet säästellä 62 euroa näin yksinkertaisesti. Sillä rahalla moni lähtee Turkuuni upeille Caribia-reissuille, tai saanet säästää kyseisen summani pahan päiväsi varalle. Et tiedä milloin täytyy rikkoa lasi, mutta rahoja on.

Säästöt nostavat pääkopan mielenrauhaa

Moni istuu tällä hetkellä baarissa. Tamperelaiset nautiskelevat Pispalan baarista, koska yksinäisyys ei ole hyvä. Introverttina en kaipaa seuraa, koska ollessani yksin en koe olevani yksinäinen. En halua olla siellä, koska mielestäni en kuuluisi joukkoon. Onko väärin olla raitis? Onko paska juttu, että ei ota enää sitä yhtäkään? Miksi ostaa kalliita juomia, jos Lidlin Black Weekistä voi hakea 24 tölkkiä aitoa limsaasi 8,99 eurolla? Perjantaina hain paunulaisella, siitä riittää hassua juomista useammaksi kuukaudeksi!

Haluan lisäksi korostaa, että en ota alkoholia missään tapauksessa. En edes viiniä ruoan yhteydessä. En myöskään kuluta alkoholittomiin juomiin. Tuo on sinänsä ihmeellistä, koska teininä tupakointi jäi yhteen kesään ja pystyin lopettamaan sen päätöksellä. Sanoin, että riittää. Samoin suhteissa, huono ei ratkea sielläkään odottamalla, vaan päätöksellä uida vastavirtaan. Vapauttas kohti. Olen nähnyt miten alkoholi vie parisuhteesi ja elämän, ja alkoholittomuus onkin hauska antonyymi tällaiselle elämälle.

Minun kanssa saa olla eri mieltä. Jos alkoholi on sinulle elämän suola, saat toki jatkaa. Et kuitenkaan näytä kiinnostuvan omasta terveydestä etkä aidoista suhteista. Niistä suhteista, joissa voit nautiskella yhdessäolosta ilman juomasekoituksia Bacardilla. Alkoholin käyttö voi pahentaa oloja taikka laukaista masennuksen. Jos sinua ahdistaa ja otat mielialalääkkeitä, alkoholi on huono yhdistelmä. Jos kuitenkin haluat jatkaa sitä, kerrot minulle ja sukulaisillesi, että et välitä muistakaan. On vain parempaa jatkaa.

Yhteenveto: jätä juoppo yksin, hän ymmärtäisi joskus

Minulle on monesti sanottu, muun muassa vanhempien kautta, että jokaisella täytyisi olla ystäviä. Ei ymmärretä, että mieluiten oleilen täysin yksin, kuin huonossa seurassa. Miksi hyväksyä alkoholisteja? Miksi hyväksyä narsisteja? Miksi elää manipulaation keskellä? Miksi elää konsumerismille? Miksi elää sosiaalisessa mediassa? Että voi postailla kuvia miten rahaa palaa ja maksa pilaantuu? Terveys menee? Ei kiitos. Jos elämäni ainoa tarkoitus on nauttia siitä yksin, otan haasteen vastaan ilman lähibaareja.

Näe elämässä muutakin kuin vain stressiä ja viinapullon sen hoitoon. Vältän terapioita, sillä minusta hetkittäinen mielialan lasku kuuluu asiaan. Siellä niin ihanassa hyvinvointitalossa tuolla Tampereella määrätään vain mielialalääkkeitä ongelmiin, tutkimatta tarkemmin mistä koko juttu edes johtuu. Eipä haluta hoitaa, vaan halutaan saada pysyvä asiakas lääkebisneksen loputtomaan kaivoon. Olen alkanut ymmärtää, että mieliala kohenee taianomaisesti ajan kanssa, ja aina voit työskennellä itsesi parissa.

Tiedä hyvin, että jos oravanpyörä masentaa, niin sapattivapaa voi parantaa elämänlaatua. Vapaalla ei ole tarvinnut pulloja edes miettiä. Enpä stressaa mistään, ja vaikka korona on uutisissa, en ota muuten kuin rennosti. Suljen nettilehdet ikiajoiksi, ja pyrin nauttimaan yhdestä elämästä yhtä paljon kuin aina ennenkin. Muista, että kaikilla on vain yksi elämä, jota ei kannata tuhlata lehdissä, vessassa, kotonaan taikka urapoluilla. Jos elämä sisältää kaikkea muuta kuin vain sitä itseään, elämästä ei silloin puhuta.

Aiheena tämä on vaikea, ja täytyy sanoa, että en ole koskaan baareissa käynytkään. Minulla ei olekaan tapana hakea sieltä seksiseuraa. Tiedän, että moni narsisti hakeutuu klubeille sen vuoksi. Nuorena olin myös identiteettikriisin äärellä, enkä tiennyt olenko hetero, biseksuaali tai homo. Selvisi, että homous on osa minua. Taidan olla niitä harvoja, joka ei ole harrastanut seksiä rouvien kanssa. Olen juurikin 31-vuotias. Vaikea aihe nuorille, kun muut nuoret kokevat naisia, ja mä varmaan kuolen poikuus tallella.

Jotkut juhlisi, lähtisivät jahtaamaan naisia baarista, mutta mie menen tänä erikoisena päivänä Väinö Paunu Oy:llä Caribialle. Siitä tulee juhlallinen nautinto kylpylän lämmössä ilman pisaraakaan kaljaani. Enpä kaipaa tätä, koska osaat pitää hauskaa ilmankin. Tavoittele samaa elämää ja kaadat viemäriisi!

Olen juomatta en siksi koska ylpeilen, vaan siksi koska näin Pennon budjetissa ei ole viinarallia.

Kommentit

Elisabet sanoi…
Hei, alkoholi on mielenkiintoinen juttu kyllä miten se jakaa ihmiset eri maailmaan. Itsekään en käytä, en ole koskaan kännissä edes ollut. Ei vaan koskaan kiinnostanut ja vaikka joskus kokeili juoda niin ei vähän sekavampi olotila antanut itselle mtn. Ihmettelin vaan miksi alkoholia on hehkutettu ja jumaloitu. Olisi tyhmää juoda jos ei itse saa siitä edes mtn. Työpaikoilla tämän huomaa.... jos toisten kännijutut kuulostaa omaan korvaan tyhmältä tai suunnitelmat kännäämisvapaista niin ei tunnu että elää samassa maailmassa.

Alkoholi on myös taloudellinen ongelma. Ihmiset pyytelevät rahaa sitten kun omat rahat on jo käytetty.. Se, että taloudellisesti auttaa rakkaudesta on tosi hieno asia, ihailen ihmisiä jotka ovat valmiita myös rakastamaan niin että kaikki oma on myös toisen eikä pihistele rakkaudessa tai rahassa. Mutta se on huonoksi jos se tarkoittaa ettei toinen kypsy ja osaa ottaa vastuuta. On surullista jos toinen ei ole kiitollinen tai halua osoittaa vastarakkautta.
Olet asian ytimessä juuri näin.

Alkoholi on kuin Ikeasta ostettu tilanjakaja, rikkoo suhteita, ystäviä ja perheitä. Sekava olo ei anna mitään, ei varsinkaan rahaa, joka näihin toisiaan uppoaa helposti. Työyhteisössä on usein juuri tätä: olet mukana jos teet kaiken mitä muutkin. Olen kauan sitten lopettanut yhteiskunnalliset normit, eikä enää esimerkiksi kiinnosta lentää ulkomaille. Juuri tässä on taloudellisessa ongelmassa on kysymys. Kun omat rahat ei riitä, otetaan ystävältä, puolisolta tai joltakin. Täytyy jatkaa juomista. Auttaminen kuuluu perusluonteeseen monilla, mutta siinä vaiheessa kun sitä empaattisuutta käytetään vain hyväksi, johonkin se raja on vedettävä. Mikä parasta moni on tällaisessa suhteessa juuri nyt. Tietyllä tavalla vältän nykyään suhteita, koska tiedän oikein hyvin, että rahaa on enemmän käytettävissä kun ei tarvitse toisten juomisia kustantaa. Samoin rahaa säästyy kun ei mene baariin iskutreffeille. Parasta seuraa kenelle vain löytyy aina ns. "yllättävissä kohtaamisissa". Näin luulen. Jos joku tätä lukee, eikä ole vielä aloittanut juomisen tai tupakoinnin, älä aloitakaan. Säästät rahaa, terveyttä ja niitä tuiki tarpeellisia suhteita.

Kiitos kommentistasi jälleen ja hei hei! Mä sanon kaikille nykyään "Kiitos ja hei hei".

Marja-kuski sanoo aina noin kaikille linja-autosta lähteville asiakkailleen niin jäi tämä samanlainen asia soittimeen pyörimään ;d Toki olen ennenkin kiittänyt, eri tavalla vain.

Minusta kiitollisuutta tarvitaan tässä maailmassa. Hienoa, että olet samaa mieltä!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena