Aika paketoida 2021 täynnä energiaani

Huhtikuussa jäi sapattilomalle, vaikka tuntuu että tämäkin oli jo eilen. Nyt on joulukuu. Sekin päättyy kohta. On parhain aika paketoida vuosi 2021 ja siirtyä vuotta 2022 kohti (halusi taikka ei). Jospa saisin, pysäyttäisin ajankulun täysin. Aika onkin kadonnut nykyään niin nopeasti, vasta jossain teillä korostui joululounas, kun päätitte mahtavan vuoden 2020. Mikä teki tuosta vuodestasi 2020 parhaan? Varmasti moni asia, mutta on tässäkin vuodessa jotakin hyvää. Muun muassa ensimmäinen kertani Caribialla.

Pääsin jo nauttimaan laadukkaista musiikeista samoilla Sonyn vastamelukuulokkeilla Spotifyssa. On nautinnollisempaa kuunnella Bluetooth-yhteyteen verrattuna, sillä tajusin liittää kuulokkeet johdolla tietokoneeseen. Laittamalla ne vielä päälle, ääni voimistuu ja vastamelu iskee päälle. Musiikin kulutus kotona on noussut juuri uusiin lukemiini. Matkoilla käytän niitä Sonyn vastamelukuulokkeita vieläkin tulppina, sillä langattomuus ei tien päällä niin haittaa, vaikka äänentoistoni ei olekaan samaa tasoa.

Lisäksi kuulokkeiden akku kestää niin 30 tuntia, kun langattomasti soittolista soi nyt 24 tunnin ajan. On ihan hyvä tilanne minusta, vaikka se johto hieman rajoittaa omasta musiikista nauttimista kotona. Aina voin halutessani siirtyä käyttämään tulppakuulokkeitani langattomasti ja laittaa vaikka läppärin pois päältä. Näin siivous onnistuu ilman että YouTube, ne ainaiset häiriötekijät, kutsuvat siivoukselta näppäimistölleni. Vuoteni on ollut rauhallinen, sillä olen pitänyt yhteyttä vain tärkeimpiin ihmisiin.

Samalla hallitus on näyttänyt parastaan. Voin sanoa suoraan, että tämän maan hallitukseeni en luota. Koronatoimet ovat täysin naurettavia samalla kun ihmisiä syrjäytyy. Ihmisten paha olo on lisääntynyt, samalla kansoja jaetaan kahtia: passillisiin ja passittomiin. Tämän kostan hallitukselle sillä, että jätän veroeurot taskuuni, ja vuosi 2022 tulee olemaan kaupaton, uimahalliton ja kylpylätön vuosi. Tuostakin kirjoitan lisää myöhemmin, koska tarkoitus on todellakin kostaa. Jos olet ulkopuolella, näytätte sen.
Vihervasemmisto haluaa syrjäyttää passittomat yhteiskunnasta. Sopii minulle. Ulkopuolella oleminen tarkoittaa sitä, että ei voi kuluttaa, joten hallitukselta jää monen veroeuroja saamatta. Kapitalistin painajainen!
13.12.21 alkaen minulta ja monilta muilta on evätty pääsy uimahalleista ja kylpylöistä. Vaikka minulla on Holiday Clubin kymppikortti 100 euron kampanjasta, minut käännytettiin oveltasi roskasakkina.

Tämä ei jää ikinä tähän, joten laitoin reklamaation Holiday Clubille odottaen rahojen palautusta.

Sapattivapaa osti kaivattua aikaa, kotisiivous levyistä!

Siinä on paljon aikaa. Aikaa kuunnella elektronista tanssimusiikkia. Aikaa nauttia iltalenkeistä. Aikaa tehdä sitä, mitä oikeasti haluan tehdä. Vaikka minimoin tavaraa jo pitkään, aina löytyy jotakin ja lisää. Kyseiset CD-levyt sain lahjaksi Giornolta, mutta eihän minulla ole CD-soitinta. Pidin näitä koristeina, mutta lopulta tajusin viidessä vuodessa sen, että nämä keräävät vain pölyä. Tuttu tarinoi, älähän myy, voit tehdä noilla kymmenen vuoden päästä rahoja. "Olisivat niin harvinaisia silloin.", hän tuumaili.

Sen verran elektronisen tanssimusiikin tunnen, että nuo ovat jo keräilyharvinaisuuksia heti. Tällaisia levyjä ei löydy Citymarketin levyhyllyltä, mistään levykaupasta, eikä varsinkaan naapurisi CD-hyllyltä. Paitsi jos asut Valkeakoskella, koska sieltä ostaja saapui kiesillä onnen Pirkkalaan hakemaan niitä. Hän piti levyjä jännittävinä, koska hän ei elektronista tanssimusiikkia niin kuuntele, mutta levyjen ulkoasu houkutteli kokeilemaan. Hän on sellainen mies, jolle ei mikään Spotify kelpaa. Piste, ja hyvä on näin.

Hänellä on laaja CD-kokoelma, josta hän nauttii vaimonsa kanssa ilman, että yhtäkään bittiä liikkuisi 4G-mokkulan kautta. Hän sanoi, että "Vaikka tuo Spotify joskus lopettaisi, nuo levyt ovat minulla.", ja hän on oikeassa. Spotifyn käyttäjänä, en näitäkään löydä, ja musiikki voi kadota koska vain ylipäätään. Silti nautin kuunnella erilaisia tanssibiisejä iloisesti, vaikkapa vain kerran elämässäni, siirtyen uuteen. Nautin kuunnella musiikkia paljon, joten minua ei välttämättä haittaa, jos suosikkini joskus katoaisi.

Ilman turhaa tavaraa on kevyt kulkea

Ei mennyt aikaakaan, kun hän otti yhteyttä, ja sopi kaupoistamme huoltoasemalle. Näistä levyistä sai kymmenen euroa setelinä, eli mies haki ne seuraavana päivänä ilmoituksesta, kuten ollaan sovittukin. Huomaa, että vielä päivä sitten kyseiset levyt keräsivät hyllyillä pölyjä, ja nyt tein noilla hieman rahaa. Nykyään kysyn, mitä kaikkea turhaa sinulta löytyisi, mitä voisit paikannella ja myydä. Jos sinulla olisi hieman enemmän aikaa. Se voi olla mitä tahansa, levyjä tai elokuvia, kirjoja tai aivan jotakin muuta.

Sain oikeasti sen hyvän olon tunteen, että levyt päätyivät pölyä keräämästä CD-soittimeen näin viiden vuoden jälkeen. Etkä ole pahoillaan artisteille, nimeltään Giorno, jolta paketin sain lahjaksi. Joku täältä Valkeakoskelta tutustuu nyt jouluisempaan aikaan elektroniseen tanssimusiikkiin. Olen itse musiikista nautiskelija, mutta CD-soittimien kanssa en sitä kuuntele, koska rakastan enemmän Spotifyta. Silti on ihanaa, että löytyypi vielä niitä vanhan koulun musiikin kuuntelijoita, vaikkapa siellä Valkeakoskella.

Musiikki on ilo, kun on hyvät kuulokkeet. Sony WH1000X-M3 on sellainen malli, langallisesti tietysti, jolla kuulet pienimmänkin vivahteesi elektronisessa ja tanssimusiikissa. Onnekseni on hyvä äänikortti kannettavassa tietokoneessani. Langattomasti ei tosiaan enää tarvitse juuri kuunnella, kun on tähän jo tottunut. Toisaalta moni on sanonut, eikö olisi vieläkin halvempaa, jos se viimeisinkin laskusi putoaisi pois. Spotify Premiumin kysymän 10,99 euron säästän helposti sillä, kun jätän baarireissujani väliin.

Pienennät ruokabudjettiani pienentämällä annoksiasi

Vuoden 2020 aikana kerroin täällä, että vuoden 2019 aikana ruokaan uppoutui helposti jopa 250 euroa kuukaudessa. Vuoden 2021 toukokuussa pääsin minimoimaan ruokakaupat, joten ruokabudjettini laski 125 euroon. Nyt minimoin ruokalautasten koon ja ruokabudjetiksi riittää mukavat 100 euroa. Näin teen sen. Valmistan kaikki ateriat optimaalisella tavalla. Riittäisi, että hankit kilon perunoita, 400 grammaa jauhelihaa ja yhden pussin spagettikastiketta. Valmistat ohjeen mukaan ja jaat jopa neljään ateriaan.

Ennen oli täydellistä, että kyseisestä annoksestasi riitti kahteen ateriaan. Tätä isompi määrä annoksia näytti pieneltä, mutta kun vuoren levitteli pitkin lautastani, niin aterian koko suureni silmissä. Se, että söin näitä aterioita useasti liian isoina, ei siinä ollut järjen hiventäkään. Nyt säästän upeita rahoja. Eikä tarvitse ruokaa laittaa joka päivä. Ei tarvitse tukeutua valmisruokiini, koska olen laiska, edelleen. Enpä jaksa joka päivä hellalla olla, jos voi tehdä ruokaa useammaksi päiväksi kerralla. Näin säästät aikaasi.

Nyt on tullut koronapassi ravintoloihin, joten niissä ei tule enää käytyä sitäkään vähää. Minulla ei ole tarpeeksi leimaa siihen, enkä hanki koskaan, koska en tehnyt mitään sikainfluenssan aikana. Riski, ei sentään, täällä ollaan vieläkin. En voi hyväksyä hallituksen koronapassia, se on mielestäni natsipassi, jos puhutaan asioiden oikeilla nimillä. Se hyvä passissa on, että ihmisten on pakko opetella tekemään ruokaa itse, ja löytää niitä ilmaisia harrastuksia kalliin uinnin sekä kalliimpien kylpylöidenne tilalle.

Minimoin annoskoot ja säästän rahaa

Otat koronavariantti ennen kuin alan käyttää ihmisiä eriarvoistavaa passia, joka näihin rokotuksiinne painostaa, jolloin rokottautuminen ei ole enää henkilökohtainen arvovalinta. Se on eräänlainen pakko, että saa vapauden, aina kolmen, kuuden tai kymmenen kuukauden välein rokottautumalla. Pienennän ruokabudjettia vähentämällä syömistä. Pienennän muita budjetteja olemalla hankkimatta natsipassia. Jos ei terveitä ihmisiä kaivata kylpylöihin, uimahalleihin ja sushibaareihin, niin rahaa tässä säästyy.

Olen pienentänyt budjettia Pennossa ensi vuodelle. Kanssani saapi olla eri mieltä, enkä pahastu tästä, että olet jonossasi käyttämään kyseistä passia. Varo vähän sitä, ettei toimellasi natsi-Saksan meininki palaa. Olen täysin kyllästynyt koronauutisiini. Minusta pahin koronavariantti on media. Media pelkoa, valheita ja jatkuvia koronauutisia levittää. Enemmän viattomia ihmisiä kuolisi vuodessasi itsemurhiin, rattijuoppojen alle, huonoihin ruokavalioihin ja vähäiseen liikuntaan. Kuka puhuisi tuosta uutisesta?

Eivätkö itsemurhan tehneet olleet avunsa tarpeessa? Mikäli vitun koronalingon sijasta hallitus vaikka nostaisi perseet tuoleista, jalkautuisi leipäjonoihini. Kysyisi kuinka he voivat? Edistäisi terapiatakuuta. Antaisi resursseja hoitohenkilökunnalle? Kuka heidän työtä arvostaa? Kuka laittaisi kuppilat kiinni? Ei ihminen tarvitse kuppiloita. Sitä paitsi siellä se korona jyllää koronapassin turvin. Näin hyvin se rokote ja passi toimii vaikka meitä muita jo syyllistetään. Olen niin täynnä, että siksi Aamulehdet ovat kiinni.

Annan vähävaraisille perheille joululahjoja, jo nytkin

Tässä yhteydessä tulee tietysti käytyä Ratinassa, vaikka en normaalisti kauppakeskuksissa asioi. Joka vuosi, aina joulukuussa, tulen paikalle antamaan lahjat vähävaraisten perheiden lapsille. Ostin kahdet kuulokkeet, vaikka viime vuonna ostin vain yhdet. Nuukailin tänä vuonna sen verran paljosti, että sitä ylimääräistä rahaa on jäänyt muuhunkin. Tiedän monia minua vauraampia, jotka eivät lahjoja köyhille anna, koska kaikki menee mikä tulee. Näen, että he eivät budjetoi Pennolla, siksi mikään ei enää riitä.

Minusta on ihanaa, että joku pääsee kuuntelemaan musiikkia Spotifyssa ilmaiseksi. Tämä, jos mikään parantaa mielialoja, mikä voi saada pahimman medialingon taakseen. Elektroninen tanssimusiikki on tehnyt minusta erittäin onnellisen ihmisen. Olen niin onnellinen, vaikka kilpailijat katsovat joka päivä koronauutista voiden pahoin, sitten he ihmettelevät miksi näin. Miten voit olla, että on olemassa joku, joka on onnellinen tässä koronatilanteessa. Sulje lehdet viikoksi ja TV vain kuukaudeksi, näin tiedät.

Kansa täytyisi saada yhteen. Nyt tehdään päinvastoin. Joulun taikaan. Miten olisi vaikka koronapassin tarkistus perhelounaalla jouluiksi? Jos käytät koronapassia tällä hetkellä, kannatat sitä. Mieti vähäsen. Ihmisiä ei nimittäin saa syrjiä mielipiteiden perusteella. Ei ainakaan lain mukaan, silti sitä tehdään. En tiedä mitä enää pitäisi tehdä, mutta se on selvää. Joulumieltä annan kaikille vähävaraisille ja muillekin. Toivotaan, että lahjoja tulee tarpeeksi, jotta lapsesi ei jää ilman. Enpä nimittäin voi lahjoittaa kaikkea.

Nuuka antaa vähävaraisille lapsille

Toivotat, että saataisiin jo sieltä Suomen eduskunnalta joululahjoja. Mahdollisuuden harrastaa uintia ilman passia. Jos eduskunnassa olisikin paljon empaattisuutta, niin koronapassilla hommaa ei tehtäisi. Parempi tapa olisi pikatestillä koronalle ennen sisäänkäyntiä tai yksinkertaisesti kaikki kiinni kaikilta. Kenelläkään ei olisi oikeutta mihinkään, paitsi tuolla Sanna Marinilla, Kim Jong-Unin tavoin. Tehdään tästä maasta Pohjois-Korea, niin ovat sosialistinne tyytyväisiä. Suomi mikään hyvinvointivaltio ole.

Lapset, nuoret, aikuiset, eläkeläiset voivat kaikki pahoin. Lääkärit ovat kyllästyneitä työhön. Hoitajat miettivät alan vaihtoja, koska heitä ei arvosteta tarpeeksi. He voivat saada aidot potkut töistä, jos eivät rokottaudu. Mihin tämä maailma on menossa ja missä on edes pienintä joulumieltäsi? Lopettakaa! Nyt pitää korjata ne asiat, jotka ovat päässeet rikkoutumaan. Suomen kansa ei puhalla enää yhteen hiileen. Hallitus ottaa kilpaa lisävelkaa, ja jos saat uusia lapsia ilmoille, niin he maksavat nekin. Jos töitä on?

Oma valinta perheettömyyteen ja lapsettomuuteen on tietoinen arvovalinta. Ei halua, että minun lapsi olisi syntynyt tällaiseen helvettiini, mitä Suomi ja maailma on nykyään. Se, että lapsi saisi synnyttyään aimon määrän velkaa harteille. Ei kiitos. Tuokaan ei ole oikea ratkaisu, että minusta tehtäisiin heteroa. Suhteet eivät kiinnosta enää, eivät edes miehen kanssa. Pääsin tulokseen, että yksin on kaikkein paras joululahja. Perhettä tulee tavattua toki, ei sitten enää muita. Eikä ole ystäviä, mutta tarvitseeko olla?

Lahjoita edelleen Kieppiin tai nyt kierrätyskeskuksiin

Moi kierrätyskeskuksista, olen aina kertonut, tavarakirjanpidossa joskus. Tavara lähtee, jos sille ei ole tarvetta. Aiempina vuosina sanoin, että minulla ei ollut turhaa blogissa, mutta valehtelin. Löytyisi taas pois vietäviä asioita. Viime viikolla vein Pirtilin bussilla Lielahden kierrätyskeskukseeni turhan föönin. Eilen tiistaina testasin sitä, saavuin lenkkisaunasta kotiin, enkä edes osannut enää kaivata fööniä. Sitä ei vain ollut, ja kiitoksia vinkistä lukijalleni, olen tavaraa vapaampi jo pitkään. Vaan kuinka kävikään?

Löysin lisää poistettavaa. Tänään keskiviikkona teen uuden reissun kävellen Kieppiin. Kieppi tulee nyt melko useasti vastaan tässä blogissa, koska tuonne on helppo lahjoittaa kaiken tarpeettoman. Kieppiin vien näitä museoesineitä: saippuapumppu Ikeoista, kaksi magneettia, kaksi USB-johtoa, saunaharja ja keittokauhani. Tietysti mukaan tarttuu vielä monikäyttöinen purkinavaaja, jolla en tee yhtään mitään. Nyt voisin sanoa, että studiokämpässä ei ole enää mitään turhaa. Näin luulisin. Jos on, vien Kieppiin.

Luovu lisäksi suihkutelineestä. Se on nykyään tarpeeton, koska tajusin eräässä suihkussa olennaisen, voin nimittäin kantaa saippuapumpun niin läheltä kuin viereisestä pesualtaasta. Saunaharja on turha, koska käytän Iisin pesusieniä. Niiden kanssa saippua leviää tasaisesti ja ainettasi säästäen. Vaikka sitä saippuaa ostan kolmen litran kanistereissa, käytän sitä siltikin säästeliäästi. Näin voin säästää rahoja, koska saippuaa riittäisi aiempaa pidemmälle ajalle. Shampoita sekä suihkugeelejä ei ole täällä ikävä.

Köyhä soittaa pianoa kierrätyskeskuksessa

Lielahden kierrätyskeskuksissa pääsi nauttimaan konsertista, kun eräs asiakas soitti jouluisia lauluja pianolla, tämä oli ihanaa kuultavaa. Ihanaa, koska nykyään ei pääse esim. lähikirkkoon kuuntelemaan vastaavia ilman koronapassia. Passi sulkee monet ihmiset pois kuvioista. Eletään aidosti melko kurjaa aikaa. Samoin sekään ei lohduta miten paljon käytettyä tavaraa on parasta aikaa kierrätyskeskuksessa. Tuntuu, että ostatte liikaa, tai päivitämme turhaan. Nyt löytyi Isku-tuoleja jopa kymmenellä eurolla.

Kierrätyskeskuksissa voit tehdä löytöjä, jos tarvitset laadukkaita tuoleja. Paljon oli Iskun tavaraa, joka maksaa itse Iskussa uutena paljon enemmän. Ajattele sitä tavaran määrää Ikeassa! Sitten plussaa muut kaupat, joita on joka puolella kuntaa, tämä oli niin järjetöntä. Talouskulku riippuisi usein ainakin siitä, kuka kuluttaa eniten, toisaalta jos emme kulutakaan niin kaikki romahtaa. Tulee iso kriisi. Miksi kaikki on rakennettu kuluttamisen ympärille? Miksi maailma on rakennettu työnteon ympärille? Kysy vain.

En jaa normaaleja uskomuksia eli kuljen monesta vastavirtaan. Minusta on tuntunut jo pitkään, että olisin ulkopuolella tässä maailmassani kaikesta. Varsinkin nyt, kun en enää kelpaa edes Lapinniemen kylpylääni tai Tesoman uimahalliini. Koen, että meidät kakkosluokan kansalaiset halutaan syrjäyttää, mutta ei se haittaa. Olen introverttina ja säästäväisenä minimalistina tottunut siihen, että elämäni ei riipu siitä, jos en pääsekään tuhlaamaan sushibaariin. Teen ruokia kotona ilman Mattia kukkarossa.

Yhteenveto: vapauden puolesta kannattaa taistellakin

Olet kuitenkin valmis pitämään oikeuksistani kiinni. Osallistuin aiemmin Tampereella järjestettävään mielenosoitukseen liittyen koronapassin vastustamiseen. Yllättävää, että mediat olivat tästäkin hiljaa. Näitä mielenosoituksia järjestetään ympäri maailmaa. Helsingissä, Amsterdamissa ja pian Turussa. En kerro. Niitä kohteita olisi enemmän, mutta palstatila tässä loppuu, jos alan luetella niitä kaikkia. Enkä luota kotimaiseen paskamediaan ja sanon sen suoraan. Yleisradio on hissukseen näistäkin ilmiöistä.

Mistä ihmeestä maksat Yleisradiolle, mikäli et saa tietää näistä mielenosoituksista kurjaa natsipassia vastaan? Kyseinen laitos on sellainen teatteri, että saisi ampua alas jokainen kanava televisiostasi. Vie koko televisio pois, sitä ei ole täällä ollut yli kuuteen vuoteen. Itse asiassa nyt kun sapattivapaalla olen miltei tuloton, niin on suurenmoinen nautinto itsessään, ettei tarvitse moista Yleisradion paskaveroa maksella. Maksan elämisen säästöillä, joten Yleisradion veroehdot eivät täyty. En maksa Yle-veroja.

Ole valmiina luopumaan turhista tavaroista. Tavara, jota en käytä, joutaa jatkossakin Kieppiin. Siellä voit tehdä edullisia ostoksiasi, käytettynä. Jos käyt Kiepissä tänään tai huomenna, taikka ensi viikolla, saatat ostaa nyt tuotuja tavaroita kymmenillä senteillä. Halpaa lystiä, maapallon resursseja säästäen. Harkitsen asioita itsekin jatkossa, sillä jotkut kalusteesi ovat paljon laadukkaampia silmämääräisesti, kuin Sotkasta taikka Ikeasta saatavat kalusteet uutena. Vaatteesi ovat kestävän oloisia, jotkut uusia.

Minusta on ihana, että tänä jouluna voin olla perheen kanssa. Minusta on ihanaa, että tänä jouluna en tuhlaa rahaa arjen kylpylöihin, sillä vihervasemmistosi eväsi pääsyoikeuteni. Vasemmisto ei ymmärrä, että eivät saa täältä veroeurojani, ja toisaalta tämä ei lisää mielenkiintoa äänestämään. En ole koskaan äänestänyt, enkä tule äänestämään, ja näillä toimilla pidätte minut nukkuvien puolella myös jatkossa. Miksi en äänestä? Idioottikin näkee show'sta, että joka hallituskaudella leipäjonosi se vain pitkittyy.

En usko eduskuntaan. En usko Yleisradioon. En usko Ilta-Sanomiin. En usko siihen, että maa nimeltä Suomi paranee. Suomi on näyttänyt sen, että veroeurot ovat tärkeämpiä kuin kansalaisten terveys. En hyväksy sitä, että suurin osa väestöstä pääsee rellestämään koronapassien turvin ilman turvavälejä.

Ihmiset hyvät, avatkaa silmät ja herätkää, ennen kuin on aivan liian myöhästä maailmalla peruuttaa!

Kommentit

Elisabet sanoi…
Hei, jaan samat ajatukset täysin. Itselle on luultavasti alanvaihto tulossa mikäli pakotteita tulee passin kanssa. Ei siinä mitään, ehkä kaupan kassalla on rennompaa tai jos pääsee pihvejä paistamaan hesburgeriin. En ole vielä muodostanut mielipidettä rokotteesta suuntaan tai toiseen koska korona ja rokote ovat kummatkin niin uusia etten siksi aio rokottautua, pitkäaikaista tutkimustietoa kun ei ole. Ja passi on typerä siksi että rokotettu levittää myös tautia. Omat rokotetut työkaveritkin ovat sairastaneet ja levittäneet koronaa työpaikalla altistaen muita. Hoitotyössä oon nähnyt rokotteiden haittoja myös vanhuksiin vaikka he eivät itse voi valittaa tai ajaa asioitaan. Rokote on annettu niin ketä kiinnostaa mitä sen jälkeen tapahtuu?

Kai tämä on ideologinen valinta myöskin, mielestäni ketään ei saa pakottaa ottamaan rokotteita joista ei ole pitkäaikaisia tutkimuksia. Kyllähän ihmiset masentuvat vähän jos evätään palvelut heiltä samaan aikaan kun rokotetut saavat ravintoloissa, uimahalleissa ja ym. levittää vapaasti koronaa. Kiva että kirjoitat valinnanvapauden puolesta ja passilla eriarvoistamista vastaan.
Hei, olet asian ytimessä.

Jos hoitajat irtisanoutuvat, niin mistä nämä vihervasemmistolaiset meinaavat saada hoitajia? Poliiseista tai talonmiehistä? Olen itse rokotteiden suhteen skeptinen, koska en ole ottanut rokotetta edes sikainfluessa-aikaan. Olin ainoita luokassa. Ei ole nytkään rokotetta. Otan mieluummin koronavariantin kuin menen rokottautumaan. Hienoa, että on samanhenkisiä. Minua ei haittaa, jos suurin osa ovat rokotteensa ottanut, ehkä jotakuta ne harmittavat. Se, että otti niitä. Kyllä terveyskeskuslääkäreillä olisi varmaan muutakin tekemistä kuin tulostella niitä koronapasseja uusavuttomille. Rokotettu levittää tautia täysin, Tampereella on niin hieno Nokia Areena, ja siellä oli jotkut lätkäpelit pahimpaan korona-aikaan. Kaikilla koronapassi, silti tapahtumaan on paikannettu kymmeniä tartuntoja, vaikka yhtäkään rokottamatonta ei siellä ollut. Onneksi! Harmittaa, että meitä syrjitään nykyään, ei pääse edes uimaan. Holiday Club ei ole vielä vastannut mitään, jos ei viikkoon kuulu mitään, täytyy mennä tiskille neuvottelemaan. Tyhjästä en ole maksanut nuo käynnit. Minulla on kaikki muut rokotteet, joiden ottaminen on pakollista, ja jotka antavat suojaa jopa vuosikymmeneen. Se, että täytyisi rokottautua kuuden kuukauden välein on täysin ihmisarvoa alentavaa. Minä en missään rokotuspisteessä aio juosta kolmen kuukauden välein, piste! Ei ole sellaiseen aikaa ja tuskin se hoitajiakaan kiinnostaa rokotella miljoonia väliajoin. Jos tekevät oikeasti hyvän rokotteen, joka antaa edes vuoden suojat, niin sitten voidaan varmaan miettiä uudelleen. Toisaalta jos korona on uhka lähinnä sellaisille, joilla on huonompi terveys ja keskivatsalihavuutta, niin minut voi varmaan kirjoittaa ulos tästä rokotejonosta. Missä on kuntopassi, että pistetään ne vatsakkaat hiihtämään 300 kilometriä kuukaudessa, syömään vitamiineja, koska jo näiden avulla tarttuvuus laskee paljon. Perusterve voi sairastaa koronan lievänä, näin olen ymmärtänyt, ja silloin saa immuniteetin kaupan päälle. Ei tähän rokotetta tarvitse. Olen siis siinä vaa'an toisella puolella, jos ei ole vielä joku ymmärtänyt, eli vähemmistössä joka ei ole rokottautunut.

Vaalin vapautta ja haluan maailmaan hyvää. Siksi kirjoitan tästä.

Se, että pitäisi kolmen kuukauden välein jonotella rokotejonossa, mistä sen koronan sitten varmuudella saa, ei vain kuulosta kovin hyvältä tarjoukselta minusta. Tiedän yhden, joka oli halukas rokotteen ottaa rokotusbussista, mutta juoksi äkkiä sieltä pois kun meinas TKL:n bussissa happi loppua, ennen kuin edes pääsi rokotusvuorolle kun oli niin paljon väkeä. Alkoi myös pelätä sitä, jos sieltä tarttuukin korona, kun sen jälkeen piti istua 15 minuuttia bussissa, jos tulee minkäänlaisia sivuoireita rokotteesta tuossa ajassa.

Hyvä, että kommentoi, kiitos paljon!

Toivottavasti vaihdat alaa, jos siihen pakkopiikkiin sote-alalla mennään.
Elisabet sanoi…
Juu ihmiset ovat unohtaneet sen että uusista ja pitkälle testaamattomista rokotteista on ennenkin tullut haittavaikutuksia ja sama riski on edelleen. Aluksi rokotteiden jakamisen aikana puhuttiin että ehdottomasti vanhuksille ja sairaille koska ovat riskiryhmää eikä pidetty tärkeänä rokottaa niitä jotka eivät ole riskiryhmää. Yhtäkkiä pidetään ehtona yhteiskunnassa olemiselle että kaikki ottaa rokotteen vaikka eivät ole riskiryhmää. Lapsillekin pitää rokotteet jakaa vaikka moni lapsi sairastaa oireettomana koronan tai hyvin lievänä.

Monille liikuntaharrastukset ylläpitää mielenterveyttä, kyllä tää varmasti tulee lisäämään masennusta ja liikkumattomuutta. Järkyttävää että ei pääse uimaan ilman passia. Vielä järkyttävämpää ettei pääsisi työpaikalleen ilman passia. Kuten sanoitkin niin normaalipaino ja muuten hyvä yleisterveys on varmempi suoja koronaa vastaan kuin rokote ja huomattava ylipaino.
Kyllä, sen huomasi hallituksen menosta, vappusatasesta alkaen. Koronaan luvattiin, että meidän yhteiskunta avataan 80 prosentin rokoteasteessa. Miten kävikään? Marin bailasi, ja laitettiin miltei kaikki koronapassin taakse, ikiajoksi. Kun rokotetavoite ei täyttynyt, alettiin kiusata toisinajattelijoita osoittamalla sormella, että olet osa rokottamattomien pandemiaa. Sattumaa. Kiusaaminen pitäisi olla kiellettyä ja rangaistavaa, mutta lehtitalot saavat sitä tehdä. Mikä on seuraava askel, sadan prosentin rokotekattavuus ja koronapassirajoitus häviää keskuudesta? Huom. joksikin aikaa, sitten tulee joku muu vaatimus, että olet taas vapaa. Hauskinta tuossa onkin nimenomaan se, että sen sijaan että hoitohenkilökunta ohjaisi tarvittavan palvelun pariin, he tulostelevat koronapasseja kymmenille tuhansille. Se, että ihmisiä ei päästetä ylläpitämään mielenterveyttä, tulee kuormittamaan valmiiksi kuormitettua julkista terveydenhuoltoa vain lisää. Hyvä hyvä Vihreät ja komppaniat! Laittakaa vielä ylimääräinen kriisilähetys 24H Korona-TV ja jutelkaa uusista micro-, nano- tai metavarianteista niin loputkin rokottautuvat. Ehkä.
Anonyymi sanoi…
Oletko tullut harkinneeksi, että voisit ryhtyä vapaaehtoiseksi ystäväksi esim. yksinäiselle vanhukselle SPR:n ystävätoiminnan kautta? Tietysti näin korona-aikana vähän hankalampi juttu... Mukavaa joulunaikaa sinulle!
Hei, pitkästä aikaa!

Onhan se pyörinyt mielessä, kuten myös tukihenkilönä oleminen esim. masentuneelle, mutta varsinkin tuo jälkimmäinen olikin tosi uuvuttavaa välillä. Etenkin kaverina, tukihenkilönä pääsisi toki asettamaan rajoja vähän paremmin, mutta helppoa se ei ole. Myös on huomioitava aidoimmat introvertin tarpeet, eli koko ajan ei pystyisi olemaan läsnä vanhukselle.

Mukavaa joulunaikaa myös sinulle ja kaikille muillekin!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!