Paunulla päiväreissuusi kauas Caribialle

Luet tai katsot silmät auki uutisia nyt ja näe pelottavia tilastoja koronaviruksista. Et lähde mihinkään, et uskalla lähteä mihinkään, joten lukittaudut kotiisi. Bussifanisi elelee ilman televisiota, koronamelua ja näitä pahimpia lehtiuutisia. Meillä on vain yksi elämä, jota ei kannata jättää elämättä. Päättelin, että lähden syntymäpäivieni johdosta Paunulla ihanalle Caribialle. Olipa hetki aivan mahtava, koska pääsin vesipuistoon maanantaina. Silloin moni nousee levostaan töihin, ja manaa sitäkin itsekseen pitkään.

Turku valikoitui matkalistalle näin yksinkertaisesti. Ennen lähtöjä töistä piti kuluttaa ePassi loppuun, joten tyhjensin ePassin kylpylähetkiin. Ostin kaksi kymppikorttia Holiday Clubin kylpylöihin. Hinnaksi tuli n. 300 euroa ja tällä sain ePassin nolliin. Kassa sanoi, että kymppikortti käy muissakin kylpylöissä,  mikäli Holiday Club omistaa ne. Olen käynyt todistetusti pitkin vuotta Lapinniemen kylpylöissä, mutta marraskuussa halusin kokea vaihteluitani, joten suuntasin Holiday Clubin ainutlaatuiseen Caribiaan.

Päivä oli erityinen, koska täytin juuri 31 vuotta. Suosittelen, että hemmottelet itseäsi näinä päivinä. Se on täysin normaalia. Palkitsin itseäni asioilla, joita rakastan: paunulaiset bussikyydit, kylpyläelämys ja ravintolakäynti. Enkä käy kalliissa ravintolassa, koska budjetti pitää siitä huolen. Tuolloin en halunnut edes buffettiin, koska olen täydellisen kyllästynyt ähkyyn yhden jälkeen. Koronapasseja vaadittiin niin monessa ruokapaikassa, ja koska minulla ei sellaista ole, valitsin ravintolanne tämän asiani mukaan.

Tarkkana matkustelin halvalla niin. Kyttäilin nettitikettejä ja ostan ne ajoissa ensimmäisenä. Näinpä saanen ostettua matkailulippuja halvimpaan mahdolliseen hintaan heräämällä ensimmäisenä asiaani. Viimeisin menopaluu maksoi minulle 16,60 euroa. On näin, että halvimpia bussilippuja on rajoitetusti. Seuraavista liput alkavat kallistua hitaasti, mutta varmasti pikavuoroliikenteessä. Säästelin 4,20 euroa sillä, että äitisi ei ole tarvinnut omaa rajatonta vuosikorttiaan koko päivänä. Kiitoksia paljosti edusta.
Turussa on tehty historiaa jo vuodesta 1229 ja olin mukana menossa. Rakastan tehdä päiväreissuja ennen muuta siksi, koska ne ovat halpoja ilman tarvettasi hotelleille tai päivittäiselle ruokailulle. Matkusta sinäkin.
Monella työtä tekevällä ei kuitenkaan irtoa aikaa matkustaa, ei edes aikaa säästävällä autolla. Loma-aika ei nyt riitä, joten unelmista joutuu monesti luopumaan. Elämä sapattivapaata kohti kannattaa.

Säästä ajoissa, että ehdit kustantaa hauskan irtioton töistä vielä elämäsi aikana matkalla Turkuun.

Lennot ja junamatkailu ei kiinnosta, kohta bussitkaan

Moni lukijoista tietää, että en enää janoa matkoista ulkomaille. En tiedä miksi, ei vain kiinnosta enää. Tuntuu, että se hupi on aivan liian kallista, jos nykyään mihinkään ylipäätään pääsee (paitsi Turkuun). Olen nyt tilanteessa, että mitä pidemmäksi koronatauti etenee, sitä vähemmän kiinnostun tuhlailuun. Juuri tämän taudin avulla olen oppinut välttämään kulutusjuhlaa, sillä äkillinen muutos matkailualalla sai miettimään vaihtoehtoja kalliille matkailulle. Näitä joutunevat myös matkatoimistot miettimään.

En myöskään kumartele ravintola-alalle. En enää käy näissä paikoissa, sillä kotona on keittiö. Tietysti täällä Turussa tein poikkeuksen, koska kotikeittiöön oli tuntien matka. Vaikka pyrin elämään säästäen, niin minusta ajoittainen ruokailu ulkona kuuluu asiaan. Silloin voit miettiä tästä ruokailusta rahallisen menon sijasta vaikkapa näin: ostat aikaa ja arjen luksusta. Tuolloin juttu ei ole enää arjen luksusta, jos ruokailet näissä paikoissa viikoittain tai joka toinen viikko. Muista kohtuus kaikessa, myös tässäkin.

Irina lauloi laulussa Haluun olla yksin matkasta Turkuun junalla. Kappale on hyvä noin muuten, mutta bussifani lähtee Turkuun vain Väinö Paunu Oy:llä. Linja-autoilla saan matkaan täydellisen elämykseni. Elämyksen, joka ei jätä minua näin kylmäksi. Busseissa on lisäksi mukavampi matkustaa kuin junassa. Ainakin omasta mielestäni, vaikka ymmärrän toki muista ihmisistä, jotka eivät näin ajattele. Vapautta valita, ja jos haluat matkustaa autolla, voit tehdä niin. Älä vain sitten kiroa, kun etsit parkkipaikkoja. 

Jos kaikki on kiinni, Turku on auki

Jyri oli poistunut autostaan linja-autoasemalle. Olit valmiina jalkautumaan Turkuun. Rakastat kulkea jalkaisin uusissa kohteissa, jollainen myös Turku minulle on. Aiemmin olin käynyt tuon ainoan kerran. Nyt tuntui siltä, että koin enemmän, verrattuna siihen että matka liittyi työmatkaani. Työmatkalla olet enimmäkseen kokouksissa ja ennalta määrätyissä paikoissa, kun taas sapattivapaalla mikään ei rajoita sinua. Voisit tutkia Turkua miten tahansa, miten pitkään tahansa, ja vaikkapa täältä Caribialta käsin.

Sinulla ei ole ystäviä, joten matkalle lähdit yksin. Monet tutut ovat niin peloissaan koronaviruksesta, että eivät lähde Caribialle. He kaikkein mieluiten jäävät kotiinsa katsomaan koronakäänteitä uutisista. Siellä kerrotaan voiko ensi viikolla elää, vai täytyykö kotiinsa lukittautua vielä pidemmäksi aikaa. Aika kulkee kanssasi nopeasti, joten pidän kotiin lukittautumista huonona vaihtoehtona, vaikka useastikin sitä tykkäät tehdä. Elämäntyylini on rohkeampi, sijoitan kryptovaluuttaan ja näen uusia kaupunkeja.

Koronaviruspandemia ei rajoita elämääsi mitenkään, mutta nuhaisena et liiku. Ei suurta järkeä vaadi, että osaat jäädä kipeänä omaan vuokrakotiin. Matkan jälkeen oli ilo huomata sen, että olen nykyään jo 79 kilogrammaa. Tämä antaa suuntaa terveyteeni ja lisäksi syön normaalisti D-vitamiinia ja Mölleriä. En käytä mitään masennuslääkkeitä, vaikka aina mieliala ei olekaan kovin hyvä. Minusta tietynlainen laiskuus ja mielialan lasku kuuluu ihmiseen. Sitten on niitä työnarkomaaneja, jotka asuvat töissään.

Mihin ihmeeseen koko vuosi 2021 on katoamassa heti

Kerroin aiemmin, että saisin kolmen kuukauden kokeilujakson Spotifyssa 1. syyskuuta 2021. Syyskuu, lokakuu, marraskuu menivät jo, joten nyt tilausjakso alkaa 10,99 euron hinnalla. Jotkut ovat sanoneet, että säästäväisellä minimalistilla ei pidä olla Spotifyta, koska musiikkia kuulee ilmaiseksi muualtakin. Jopa sieltä Spotifysta. En kuitenkaan pidä mainonnasta ja maksan siitä, että tylsä mainos ei tunkeudu kuulokkeisiini, mielelläni ekstraa ja vähän enemmän artistille. Onpa matkalla tanssimusiikista iloa.

Autossa #142 tanssimusiikkia ei ole tarvinnut edes kuunnella, sillä kuljettajana toimi Marja, joten jäit juttelemaan etupenkille. Hän on kiireinen. Ei ehtinyt vieläkään uimahallissa käydä, koska työt vie ajan. Olen surullinen, että linja-autonkuljettajilla ei ole vapaata aikaa. Tekisin nimittäin aivan mitä tahansa, että Marja olisi päässyt Caribialle. Tiedän, että hän ilahtuisi siitä, mutta enpä saa tehdä asialle mitään. Kuljettajien työehtosopimukset mahdollistavat sen, että taukoineen työpäiväsi on miltei n. 12 tuntia.

Marja toivotti minulle hyvää matkaa Turkuun ohjaamosta, ja oli todella kiitollinen, että valitsin heitä. Enkä valinnut syyttä, haluan nimittäin todella, että Marjalla, Sirpalla, Jyrkillä, Matsilla ja muilla asuisi töitä näinä vaikeina aikoina. OnniBus.com oli vähän halvempi Turkuun, mutta en säästänytkään sieltä, mistä aita on aina matalin. Minulle on tärkeintä se, että Väinö Paunu Oy:llä menee hyvin ja olen valmis siihen osallistumaan omalta osaltani lisääkin joulukuun matkalla, niinkin ihanaan Caribian lämpöön.

Caribia houkutteli tänne Turkuun

Aika kului vauhdeissa, ja tästä kertoo hyvin sekin, että Turun-reissu loppui niin nopeasti. Mihin tämä aika katoaa? Jos olisin työelämässä vieläkin, en olisi ehtinyt nauttia asioista. Nyt tuntuu, että sitä aikaa riittää juuri ja juuri matkusteluuni, blogaamiseeni, kodin askareisiini, YouTubeen ja opiskeluuni. Mitä? Opiskelen kryptovaluuttaa ja kuuntelen podcasteja. Teen töitä vaurastumisen eteen. Meditoin. Elän. Ei ole aikaa palkkatyöhön, koska sapattivapaalla on aikaa työni lisäksi rentoutua ja antaa palaa täysillä.

Et saa kirkon diakonia-apua, enkä käy ruokajakeluissa, vaan katselen tässä kuinka säästöt hupenevat. Koen silti, että käytän rahaa hyödylliseen juttuun, sillä ostan itselleni vapautta ja aikaa. Sitä aikaa, jota työtä tekevillä ei ole, vaikka he aikaa tarvitsevat oman mielenterveytensä ylläpitoon. Kaiken maailman tyky-seteleitä, ePasseja ja taukojumppia sieltä saa, mutta ei kaivattua aikaasi ja vähemmän työelämää. Olen oikeastaan sitä mieltä, että teemme aivan liikaa palkkatöitä, että joku muu rikastuupi sillä välin.

On vaadittava enemmän, enemmän aikaa. Jos olisit voimavaraisempi, ja sinulla olisi ylipäätään aikaa, et tuhlaisi tunnin palkkoja kotiin toimitettavaan pizzaan. Omalla asuinalueella pizzeria-autot ajelevat aamustani jatkuvasti, vaikka enpä missään kaupungissa asukaan. Eikö ihmisillä ole energiaa, aikaa tai halua tehdä pizzaa itse? Sapattivapaalla on niin paljon energiaa ja aikaa, että teen täällä kotona kivoja hampurilaisia menemättä Hesburgeriini. Varmasti terveellisempiä, vaikka joskus tuleekin heseiltyä.

Ruokailut ulkona on taitolaji, minkä vain harva taitaa

Minulla ei ole koronapassia. Eilen etsin nälissäni ruokapaikkaa täällä Turussa. Itsudemo, Sushi Hot ja muutama muu paikka putosi heti listoilta, koska koronapassi olikin pakollinen. En edes lähtenyt kovin kauas Raxiin, sillä epäilin natsipassin olevan sielläkin käytössä. Onneksi löytyi upea Burger King, jossa asiakasmäärää rajaamalla saivat rahani. Näin turkulaiset sinänsä hyvät sushibaarit menettivät syöjän. Vihervasemmistolle on terveisiä! Toisaalta sinänsä herkullinen Burger King sai rahani näin, hienoa!

Normaalisti en olisi mennyt Burger Kingiin tai vastaavaan. Toisaalta olen niin kyllästynyt rajattomiin paikkoihin. Vitsi, että siellä tulee syötyä ähkyyn, aina. Ostamani ateria Big King XXL olikin juuri sopiva. Tämä sisälsi juuri optimaalisesti mättöä, että viihdyin Turku-kierroksen jälkeen vielä yli kolme tuntia Caribialla. Vasta kotimatkalla iski nälkä, joten poikkesin K-marketissa ennen Turun linja-autoasemaa. Marketissa tein oudot ostokset nälkään. Banaanin sekä kaksi munkkia hyvällä alennuksella, huh huh.

Paino oli 79, vaikka munkkiin ehdin kajoamaan vasta kotona ja toiseen aamulla. Banaanin söin linja-autoasemalla ennen bussia. Huomasin bussissa, että kassa teki virheen. Paistopistetuotteet olivat ilta-aikaan alennuksessa, mutta 30 prosentin alennus tuli miltei arvottomalle banaanille. Petyin ja kirjoitin palautetta K-kauppiaalle kuitin kopiolla. Kauppias pahoitteli kassavirhettä ja hyvitti koko kuitin tilille mielipahaekstran kera, joten sainpa todellisuudessa ilmaiset munkit ja Spotify Premiumin maksuun.

Tänne pääsi syömään ilman natsipassia

Ulkona syöminen voi viedä huomattavan osan palkasta. Mikäli esimerkiksi syöt Burger Kingeissä 9,95 euron aterian joka päivä, kulutat vuodessa ulkona syömiseen 3 631,75 euroa. Kymmenessä vuodessa se tekee 36 317,50 euroa. Voinet siis säästää kymmenessä vuodessa 31 143,50 euroa, mikäli vierailet tuolla enää vain kerran viikossa. Pyörittelen elämässä lukuja koko ajan, koska näin voin vaurastua helpoiten. Tiedät, että ylikuluttaminen ei ollut hyväksi, eikä varsinkaan ylensyöminen rajattomissa buffeteissa.

Voisi täysin olla, että et enää mene buffettiin edes maksutta. Ylensyöminen ei kuulu enää tapoihini, ja siksi pääsin laihtumaan lisääkin, vaikka kyse onkin enää vain yhdestä hassusta kilogrammasta. Ennen olin 80, ja sitä ennen huikeat 84, 88, 92 ja 96. Silti vetelen munkkejani tarjouksesta harva se kuukausi, sillä frugalisti eli säästäväinen minimalisti ei osta mitään normaalihintaan ellei ole aivan pakko. Ota jo ne kuitit, niin tiedät viestiä kauppiaallesi, jos välimatkan takia kassavirheen selvittely ei ole järkevää.

Ruoka ei ole minulle nautinto, vaan elämän pakkopullaa. Syön kotona samanlaista ruokaa läpi viikon, mutta joka toinen viikko ruoka vaihtuu. En siltikään tee erikoisia ruokia. Olen tottunut syömään sitä ja samaa pitkin hienoa vuotta. Enpä ole siltikään kyllästynyt jauhelihaan, riisiini, pastaani tai spagettiin. Pidän useasti lihattomia päiviä, jolloin paastoan ortodoksiseen tyyliin nauttien vain välttämättömistä ruoistani selviämiseen. Ruokailu ei ole myöskään kallista, jos esimerkiksi syö ulkona harvakseltaan.

Turku on erilainen kaupunki, kokeilen ja Loimaalle...

Turku on kiva kaupunki, vaikka roskiksia saisi olla keskustassa enemmän. Minulle tuli pirkkalalaisina yllätyksenä, että Turussa on niin vähän roska-astioita keskusta-alueella. Täällä pienellä Suupantorilla näihin on tottunut. Roskiksieni puutteesta huolimatta maltoin kävellä pitkään seuraavaan roskikseeni. Siitä voisitte Turussa muuttaa, sillä mielestäni jopa Tampereella roskiksia on joka puolella kaupunkia. Ei sekään roskia katukuvastasi täysin poista, mutta on ainakin jokunen roskakori näköpiireissä aina.

Lisäksi huomio kiinnittyi kauniisiin rakennuksiin, joita näit vähän lisää itse kaupungissa. Tuntui, että oli hetkittäin ulkomailla, mutta en sentään siinä Amsterdamissa. Minusta koko Turkusi on varsin hyvä kaupunki, josta voi poiketa maltillisesti aina Raisioon asti seuraavalla asiointikerralla. Ei ökykaupoilla, vaan tutkimassa maisemia, moderneja että vähemmän moderneja rakennuksia aidolla sapattivapaalla. Juuri luit, että maanantaista sunnuntaihin on elämää. Eikä nyt parane masentua yhtään tätä menoa!

Minkälaiset ovat turkulaiset ihmiset? Samanlaiset kuin tamperelaiset. Osat ovat hyvin hiljaisia, toiset äänekkäitä. Caribian saunaosastoillasi kiuas kävi kuumana, mutta kaupoissakin vapaa-aikaa vietettiin. Ihmiset haluavat ostaa joulun ikikotiin. Palvelus oli esimerkillistä monessa liikkeessä, mutta asiakkaat olivat paikoin ilkeitä. Eräs kulkija Burger Kingeissä unelmoi pääsevänsä vessaan. Myyjä latasi heti, että ostamalla vaikka kahvin, saat kyllä ovikoodin. "Mitä sinä tiedät vessatarpeista, vitun homo!", kuului.

Turussa kerran ja sitten Loimaalle

Mies halusi vessaan ilmaiseksi, eikä jaksanut kävellä kauppakeskuksen toiseen kerrokseen ilmaiseen vessaan, aina ei voi ymmärtää ihmisten ilkeilyä suhteissa, ystävyyden keskellä tai maailmalla. Minulle on selvää, että mikäli en ole asiakas, ei yritykseni ole pakko tarjota minulle tai sinulle käyntiä vessaan. Kesälläsi pienimmät tarpeet voi tehdä metsikköön, mutta talvella tuo voi olla tietysti vaikeampaa. Silti ostaisin mielelläni jotakin, mikäli olisi äkillisessä tarpeessa päästä vessaan ilman ilkeilyitä myyjälle.

Toivon ystävällisyyttä ja vähemmän ilkeilyä. Eräs tilanne tapahtui Tampereella, kun bussiin juokseva nainen sanoi heti matkalippuja kysyttäessä, että "Enkä pystynyt juostessa maksaa!" Marja sanoi, että "Busseja tulee kyllä perässä, mutta voisit tällä kertaa tilata mobiililipun ajoneuvossa, ja jatkossa vähän aikaisemmin!". "Tuntuukohan vain, mutta jotenkin asiakaspalvelu on bussikuskeilla Tampereella niin perseestä!", sankaritar sanoi. Teit virheet siinä, että juoksit bussiin lipuitta, onneksesi liukastumatta.

Mistä kuljettaja voi tietää, onko tässä vapaamatkustaja? Entä jos mobiilisovellus juoksijalta löytyykin, mutta mobiilimaksuraja on täynnä? Entä jos Visa-kortilla on Matti? Ei tämä ole huonoa palvelua, että pääsee bussiin ja saa ohjeet miten pitäisi matkustaa jatkossa. Jos tarkastaja tulee perässä, tämä on 80 euron sakko liputta matkustamisesta. Onko sakkokin edelleen kuljettajan vika, vai voisiko sitä joskus katsella itseään peileistä? Vuoron lopuksi kiitin Marjaa hyvästä palvelusta, hän on siinä edelleen ok!

Yhteenveto: yksi elämä, kannattaisi elää: eikä miettiä!

Minusta tuntui, että ilkeyden määrä olisi lisääntynyt Suomessa ja maailmallani. Mistä tässä viha voisi johtua, osaatko sanoa? Johtuuko tuo koronasta? Lehtieni lietsomasta pelosta? Onko etätyö aiheuttanut kurjuutta kodin arkeen? Ei saa enää omaa aikaa? Ei pienintäkään mahdollisuutta olla ilman rakkaitaan edes hetkeksesi? En tiedä, mutta tästä ei voi tykätä. Vaikka kuinka pahaa nyt olisikin, muihin ei pureta, piste. Olen hyvin ystävällinen, joten muistin kiittää Marjaa syntymäpäiväni kyydistä että palveluista.

Olihan palvelu hyvä, bussifani pääsi etuovesta ja toivotettiin mukavaa reissua sinne Turkuun. Ennen ulos astumista sanoin Marjalle työn iloa, kuten aina tähänkin asti. Ei tällaisen sanominen ketään riko. Kuulin tietysti myös sen klassisen, eli kiitos ja hei hei. Eikä tarvitse esittää, että voi olla samalla kertaa kiltti ja kiitollinen. Ymmärretään, että kaikilla ei ole asiat näin, mutta voinet silti yrittää. Ei se kuulosta hyvältä, että yrität kovasti töissäsi, mutta sitten nimitellään ja huudetaan kesken kaiken. Ei ole kivaa.

Haluaisit muistuttaa vielä kertaalleen siitäkin, että meillä kaikilla on vain yksi elämä. Voit jäädä kotiin lukemaan lehdistä koronakäänteitä tai voit lähteä matkalle Turkuun, Caribialle ja saunoa siellä tunteja. Mitä oikein viivyttelet? Jos korona on tullut jäädäkseen, vuosien päästä tulet harmittelemaan sitä, että et elänyt. Jyri elää, kymmenen vuoden kuluttua palaan tähän merkintään muistelemaan miten. Sauna,  parasta. Lopussa 30 minuutin löylykisa tuntui niskalla. "Lisää vettä kiukaalle!", turkulainen kuulutti.

Enää venäläinen lauteilla, turkulainen ei lähde. "Jatkakaa kisoja, mut mulle riitti!", kolmas Raisiosta. Turkulainen voitti, oli jo kiire bussiin. Toinen sija, ei yhtään hassumpi. Taidan lähteä Caribialle taas 23. joulukuuta. Spotify on maksettu kuukaudeksi eteenpäin, joten matkaseurasi ei puutu. Mikä parasta, jos tunnet suhdetilanteesta ennen, matkustaminen yksin on jopa kiistatta vapauttavaa. Suhteissa on siinä riitaa, ehkä maksuvaikeuksia toisella, mutta haluatko todella kustantaa tätä kaikkea? Mietit ja nautit.

Eipä ole mitään ongelmaa kutsua sinut mukaan reissuun, mutta sinun ei nyt parane olla ilkeä, toisen siivellä eläjä, kiittämätön seuralainen joka vain valittaa kaikesta mistä voi. Tällä menolla voisit pilata paitsi muiden, myös omat matkat, mutta toivottavasti et ole sellaista ääripäätä nytten kuitenkaan!

Miksi matkustan yksin? Irinan sanoilla "Mä haluun olla yksin, haluun olla hiljaa, haluun että..." :)

Kommentit

Elisabet sanoi…
Nyt tuli itsellekin tätä lukiessa fiilis että pitää tehdä jotain kivaa. Ehkä itsekin pitää mennä kylpylään rentoutumaan. Ja onnittelut vuosien täyttämisestä! Tosiaan koronan suhteen on pientä paniikkia ollut jo pidemmän aikaa vaikka tutkitusti normaalipaino, nuorempi ikä ja perusterveys on hyvä takuu sille että selviäisi koronasta ilman sairaalahoitoa. Hyvä että uskallat tehdä kivoja juttuja. Tuo koronapassin pakollisuus tuntuu ihan älyttömältä. Ollaanko menossa kohti totalitarismia? Asiakaspalvelijoille rähjääminen on ihan ihme juttu. Itseäkin joskus ärsyttää mutta en kehtaisi alkaa rähjäämään. Se on sitäpaitsi surkein keino saada hyvää palvelua.
Hei, suosittelen todella kylpylää.

Jos pääset Turkuun, niin mene ihmeessä Caribialle. Olen käynyt itse monissa kylpylöissä, jopa Lappeenrannan kylpylässä ja Lapinniemen kylpylässä, Edenissä ja Aulangolla, mutta ehdottomasti paras kylpylä on Caribia. Virtaava joki, musta aukko, iso tynnyri ulkona "avantouintia" mallintamaan ja taitaa siellä myös savusauna lämmitä joskus, ehkä kesäaikaan vierailijoille. Nyt ei ollut päällä. Ehdoton kokonaisuus jos vain on aikaa. Kaikilla ei ole ja se on tässä harmi, miksi ei työntekijöille voisi antaa enemmän aikaa nautintoihin. Sehän lisäisi sitä kansantaloutta helposti, kun olisi aikaa käydä esim. Caribialla. Koronapassia en itse voi hyväksyä, ja siksi kierrän kaukaa ne paikat, joissa sitä vaaditaan. Toivottavasti Holiday Club ei ota sitä käyttöön, koska toisen kymppikortin loputtua joulukuun lopussa olisi vielä satasen maksanut alennuskymppikortti, jolla mielelläni kävisin Caribiallakin vähän useammin. Ilkeyttä on ollut aina, mutta nyt sitä on jostakin syytä enemmän liikkeellä, mikä voi heijastua tähän vaikeaan aikaan. Olen itse oppinut sen, että kun asiallisesti neuvottelee, niin esimerkiksi tuo jutussa mainitsemani K-kauppias hyvitti koko kuitin tilille ja vielä 10 euroa mielipahaekstraa, jolla sain eilen Spotifyn maksettua. Jos olisin ilkeä, tuskin saisin tällaista hyvitystä, eli tosiaan rähjääminen ei ole ainakaan paras keino saada hyvää asiakaspalvelua kuten totesitkin.

Kerro toki jos joskus pääset kylpylään. Mä kysyn joka kerta kun Marjan näen kuljettajapaikalla onko käynyt uimahallissa, kovasti on halukas kuitenkin.

Ehkä joku kerta vielä kuulen "Nyt kävin", ja siinä onkin hyvä juttuaihe.

Toivottavasti tekemäni video innostaa jotakin muutakin matkailemaan Suomessa. Caribia-reissun hinta ruokineen menee jotakuinkin näin:

Bussiliput paikallisliikenteessä:

2,10 x 2 (Sain ilmaiseksi äidin kausikortilla)
8,30 x 2 (Tarkan bussitiketit Matkahuollon verkkokaupasta)
22,00 x 1 (Caribia, sain entisen firman piikkiin, kymppikortilla 15 euroa)
10,95 x 1 (Burger King XXL-ateria)

Yhteensä: 53,75 euroa jos joutuu kaiken itse maksamaan.

Hinta minulle alennuksineen: 27,55 euroa.

Matkapaketti ulkomaille: jopa 699 euroa. Kumman valitsette?

Tuolla 699 eurolla voi tehdä aika monta Caribia-matkaa. Näin rahaa säästyy.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!