Nuuka iskee vuoden 2022 budjettiin

Inflaatio oli marraskuussa 3,7 prosenttia, lokakuussa 3,2 prosenttia. Inflaatio joulukuussa voisi olla 4,1 prosenttia. Karua luettavaa, samalla vuokranantaja lähestyi kirjeellä. Vuokra on siitä nykyistä isompi, 440,35 euroa kuukaudessa. Tammikuussa en maksa 432,16 euron vuokraa. Vuoteen 2022 on pakollista varautua, mutta miten? Vuokra nousee sentään maltillisesti, vain 8,19 euroa. Omakotitalon elämä saa toivottomia uutisia lähipiiristäni: hulevesimaksu tulee ja nousut ovat enemmän kuin ne 8,19 euroa.

Autohankinta rokottaa. Bensakulut nousevat kohta niin, että tästä ei ole varaa töissä käydä. Samalla If-vakuutusyhtiö lähetti minulle kirjeen korotuksista. Vakuutusmaksu nousee vuodessa 2,38 eurolla. Nämä summat ovat minulle merkityksettömiä. Budjetti nousee 633,00 eurosta 641,20 euroon. Nostan budjettia vuokrankorotukseni verran. Muu saa jäädä ennalleen, vuokran jälkeen 200,85 euroa. Päätin lisäksi, että en enää ota huomioon hupirahaa vain 50 euroa kuukaudessa. En nostaisi sitä ollenkaan.

Hallitus on sulkenut kaikki mahdollisuudet harrastaa, joten päätin budjetti-illassa olennaisesta, en enää tule menemään uimahalleihin kuukausittain. En tule käymään ravintoloissa, joten säästän tosi paljon seteleitä. Tämä aiheuttaa sen, että budjetissa ei tarvitse olla hupirahaa. Olen lisäksi nipistänyt joulukuussa turhan kuluttamisen, joten kuukauden lopuksi 200,85 eurosta 79,84 euroa jäi säästöön. Siinä on sitä hupirahaa, jota ei enää tarvitse budjettiin lisätä. Suosittelen tätä nuukuutta muillekin.

Muutos tarkoittaa sitä, että 250,85 euron budjetista vuokran jälkeen tipuin 200,85 euron budjettiin. Tämä tarkoittaa sitä, että voin pitää säästöilläni sapattivapaata kaikkiaan n. viiden vuoden ajan. Eikä tarvitse töitä tehdä, se tässä säästäväisessä minimalismissa lämmittää eniten. Haluat säästää ekstraa, jotta sapattia olisi enemmän. Minusta tuntuu, että tein ällistyttävän valinnan hankkimalla edullinen vuokra-asunto. En mieti kustannuksia, ja joskus marraskuussa sähkömies kävi omistajan piikkiin.

Huomasin, että vuokra-asunnossa oli viisi pistorasiaa halkeamilla. Omakotitalossa tämä rokottaisi budjetteja, mutta vuokralla soitto Kotikadulle toi sähkömiehen paikalle. Korjattiin seuraavana päivänä.

Lienee sanomatta selvää, että lasku meni vuokranantajalle, ei saidalle. Tästä pidän. Et saa remontoida, säästyy rahaa. Jotakin pitäisi vihdoin vaihtaa tai remontoida, säästyy rahaa. Eikä, ihanaa olla kotona!

Vuokralla asuminen on niin säästäväistä, että pankkiiri saisi hetken houkutella omakotitaloihinne.

Inflaatio ei vaikuta juurikaan, kilpailuta, kilpailuta ja kilpailuta

Inflaatio on paha sana. Kirosana. Inflaatio koskettaa meitä kaikkia, koska ostovoima laskee jatkuvasti. Isäsi ei pidä siitä, että omakotitaloasumisen kulut nousevat, bussikuski ei iloitse aina vain kallistuvista matkakuluista, sillä monestikaan ilman bussia ei töihin pääse. Ajattele vaikka sitä ensimmäistä vuoroa Vaitista Reuharinniemeen. Et edes töihin pääse ilman henkilöautoa, mikäli asuinalueella ensimmäinen bussi lähtee vasta yhdeksältä. En pidä itsekään inflaatiosta, koska säästöni hupenevat kovaa vauhtia.

Selitän. Näen, että säästöissä on yli 25 000 euroa, mutta inflaation takia kuukausittain sieltäkin katoaa ostovoimaa. En halua omakotitaloa tai asuntolainaa ylipäätään, joten tämä oli oikeastaan parempi syy aloittaa sapattivapaa toukokuussa 2020. Sapattivapaa kestää säästöilläni ainakin toukokuuhun 2025. En aio tehdä töitä, vaan palautella mieleeni lapsuuden elinvoimaisimmat vuodet, jolloin virtaa riitti ja sai pitää hauskaa. Palaverit voin jättää muille, jotka eivät sapattivapaata kohti budjetoi. Miksi eivät?

Eivätkö ihmiset halua tehdä sitä, mitä elämään pitäisi kuulua? Tampata niitä mattoja, siivoilla likaisia kotejaan, tehdä maukasta pizzaa ilman että palkataan joku muu tekemään hommat väsymykseen. En voi käsittää. Ihmiset asuvat työpaikoilla, perustelevat sitä rahalla, ja ostavat kaikkea turhaa. Turhinta remonttia, vielä turhempaa älypuhelinpäivitystä, koska eivät millään keksi ostaa rahalla aikaa. Aikaa nauttia arjen elämästään, tampata niitä mattoja, siivoilla alueen likaisimmat kodit, minimoida lisää.

Vuosi vaihtui testaamaan kantokykyä

Minulla ja tovereilla on aina aikaa. Sapattivapaa jatkuu tietysti pidempään, jos pystyy nuukailemaan. Pitkin vuotta kilpailutan kaiken. Tänä vuonna kilpailutin sähkösopimuksen alkamaan marraskuusta. Sähkösopimus alkoi miltei edellisen hinnalla ja on nykyajan hintoihin verrattuna yli puolet halvempi. Sain aikaiseksi 9,90 euron puhelinliittymän jatkumaan samoin ehdoin, eli sitäkään ei tarvitse vuoteen pähkäillä. Kotivakuutus on pienennetty muuttamalla omavastuuta aiempaa isommaksi, aika hienoa.

Minulla oli ennen edullinen lisäsopimus ilmaiseen taloyhtiölaajakaistaan. Se maksoi vain 4,90 euroa ja sisälsi 50 megan netin. Käytin sitä kaksi vuotta, koska se oli halpa. Elisalta tuli vihdoin kirje, että niitä nopeusluokkia uudistetaan, sekä 50 megan nopeus katoaa. Vaihtoehdoksi tarjottiin 9,99 euron nostoa niin, että kaksi kuukautta saisi ilmaiseksi, tai paluuta ilmaiseen 10 megan nopeuteen. Valitsin tietysti jälkimmäisen, enkä enää maksa 58,80 euroa netistä, jota en varsinkaan noin 150 megaisena tarvitse.

Jälleen kerran on aivan ihanaa asua vuokralla. Lenkkisauna ja ilmainen laajakaista kuuluu vuokraan. Joulukuusi viedään kotipihalta. Minulla ei ole, mutta muutamia on jätealueelle ilmestynyt. Enkä vietä joulua erityisemmin, mutta palkintoja on lapsille, sekä nuorille aikuisille. Vanhemmille ei enää lahjoja. Suklaata vain, tämä on ollut meillä vuosia perinteenä. Säästää rahaa ja stressiä. Suklaa tai seteli menee käyttöön. Ostin hyvää hyvyyttä käyntejä uimahalliin omalle rannekkeelle vanhemmille joululahjaksi.

Säästäväisyys kunniaan, jää rahaa jakaa elämiseni iloa muillekin

Jokainen on huomannut sen, että pennin venyttäminen on minulle arkipäivää. Siksi ei ole enää mikään ongelma ladata rahaa muualle silloin tällöin. Tänä vuonna vein isohkon satsin päivittäistavaraa kirkon diakonia-apuun, joka joulu olen lahjoittanut joulupuun keräykseen ja samaan aikaan olen antanut iloa paunulaisille kuljettajille Pirkkalan linjoilla. Suklaata on saanut muiden muassa Marja, eräs mieskuski, eräs naiskuski ja Sirpaa vielä metsästän linjalta. Tänne ehdottomasti yksi halko, olet hyvä kuljettaja!

Sirpa saa valkoisen Tobleronen. Ovat kuulemma hyviä, ja kuljettajat ilahtuivat kovasti, jotka viihtyivät työpaikoillaan 12 tuntia päivässä. Tästä kolme tuntia olisi lepoa ja taukoilua kesken työpäivän. Moni on sanonut, että muuta elämää ei sitten enää ole, eikä auta liikennöitsijää vaihtaa. Marja oli aiemmin sitä mieltä, että ensi vuonna työaika lyhenee hieman, mutta huomattavaa vapaa-aikaa hän tuskin voita. Ne työehtosopimukset muuttuvat sisällöltään, mutta en tarkalleen vielä tiedä miten se vaikuttaa arkeen.

Olen surrut sitä jo pitkään, miten voi olla niin, että asumme enemmän töissä kuin kodeissa? Miksi sitä työtä ei voisi jakaa, sillä esimerkiksi Väinö Paunu Oy on lomauttanut monia kuljettajia pikavuoroillaan. Pikavuorosi eivät enää vedä, mutta myös paikallisliikenne sakkaa yhtiöllä. Silti olisi kiva, että ihmisillä olisi ihmisarvoinen elämä, jotta ehtisi elää välissä. Moni kuljettaja, kuten sairaanhoitajat, ovat tehneet töitään vuosikymmeniä. Silloin ei helposti taivu burgereiden tekoon Hesburgerissa sarjasyömäreille.

Väinö Paunu Oy:n kuljettajille suklaat

Silti, tekevät tärkeää työtä. Olet tärkeä on lausahdus, jota sanon usein. Vaikka olen etäinen ihminen, se tuntuu heistä niin läheiseltä. Yhdelle paunulaiselle kuljettajalle sanoin, että onpa hieno merimieslakki. Kaikki tämä lämmittää tänä kylmänä talvena. Joillekin tällainen vaatimaton lausahdus voi remontoida päivää paremmaksi. Eikä sanominen vaikeaa ole, sanot vain ja katselet mihin tämä johtaa. Tiedän, että juuri nyt on niin vaikeita aikoja. Pirkkalan bussiliikenne siirtyy kesäkuusta 2022 kaupunkiliikenteelle.

Pirkkalan varikko loppuu, matto lähtee jalan alta, koska Väinö Paunu Oy ei tietääkseni nappaa muuta liikennettä. Heillä on kymmeniä busseja, jotka ovat kesäksi rivissä Nekalan varikolla, kiitos päättäjien. Kaikki siksi, että eivät pysty kuljettamaan hieman halvemmalla. Bussiyhtiöiden oma Lidl on saapunut jäädäkseen ja Pirkkalaa yhtiö valtaa kovaa vauhtia parasta aikaa. Tuntuu, ettei muuta enää ole. Pirtil ei lämmitä bussifania, mikäli suosikki katoaa Pirkkalan kuvasta vuosikausiin tai jopa vuosikymmeniin.

Suklaa lämmittää, se sulaa suussa. Maistuisi varmasti sinullekin. Tässä vaiheessa on hyvä huomioida, että nuukailu ei ole pois ottamista, ei varsinkaan muilta. En koe, että elämänlaatu olisi heikentynyt. Se on parantunut: rahaa on koko ajan tilillä, eikä tarvitse venata seuraavaa panopäivää käsi S-mobiilissa. Vaikka kuukausi ei ole vielä edes loppunut, uskallan liittää oheen kuvan kulutusjakaumasta. Ehkä näet syytä lähteä ostoksille, koska tänään teen ruokaa päiviksi eteenpäin. Lidl, me nähdään tammikuussa!

Nuuka sairastui flunssaani Turun matkalla, toipuminen kotonani

Pennoa käyttävä nuuka sairastui flunssaan joulumatkalla Turkuun. Mahdollista, että sain variantin, tai tavallisen kausiflunssan. Minulla ei ole rokotteita. Pari päivää makoilin sängyllä ja sitten noustiin taas. Luotan edelleen arjen sisäiseen immuniteettiin, mutta en lähde tasan mihinkään ennen kuin olen taas oireeton. Kotivuoteella huomasin sen hauskimman, oli niin ihanaa olla vain, katsella YouTubea. Penno oli aktiivisessa käytössä, koska haluan muuttaa taloudellisen tilanteeni vuoden 2022 aikana kunnolla.

Vuosi 2021 oli aika onnistunut kaikkiaan, mutta mielestäni otin liiaksi maksullisuuden mukaan. Vaikka kylpyläkäynnit tulivat edellisen työpaikan piikkiin, kerkesin ostaa tarjouksesta kymmenen uutta. Enää en olisi kymppikorttia ostanut, eikä Holiday Club suostu tällaista asiaa ratkaisemaan. Heistä asiakkaan koronapassikanta ei oikeuta hyvityksiin. Aion viedä tuon kuluttajaneuvojan ratkottavaksi. Näkymä on, että asiakas ei ole tuossa tilanteessa ostanut kymppikorttia, joka käy vain koronapassilla. Ihme juttu.

Flunssasta selviää kaikkein parhaiten levolla sekä juomalla tarpeeksi vettä. Kipeänä ruokahalu voi olla poissa, joten tein pienen säästön sillä, että jouduin siirtämään kauppareissun hamaan tulevaisuuteen. Shoppailen ruokaa sitten joskus, kun olen taas terve. Silloin kehtaa nousta linja-autoon Lidliäni kohti. Flunssan hoitoon otin muutaman kupillisen lämmintä teetä sekä järjettömään kipuun yhden buranan. Vessapaperia meni niistämiseen, onneksi ostin aikoinaan säkillisen tarjouksesta, niin sitäkin riittää.

Pysy kotona, turvallisesti. Addiktoivaa.

Suosittelen vähentämään uutisia elämästä, näin saat tilaa näille oikeille ajatuksille. Niille ajatuksille, jotka antavat toivoa. Juuri nyt toiveena olisi tervehtyminen, joka näyttäytyy mahdolliselta muutaman päivän levon jälkeen. Huomaa, että minulla ei ole influenssarokotteita, ja en siltikään elänyt flunssan maailmassa muutamaa päivää enempää. Ehkä olen nuori, enkä ole vatsakasta riskiryhmää, joten näen aiemman painonpudotuksen optimaalisena. Ehkäpä juuri tämän vuoksi selvisin flunssasta kevyesti.

Jälleen kerran säästelin yhteiskunnan rahoja siinä, että en ottanutkaan niitä kaupan olevia rokotteita, sillä jotkut riskiryhmästä saattavat kuolla varianttiin. Jätän rokotteita niitä tarvitseville, vatsakkaille ja monisairaille. Huolestun, että hallitus käsittelee hoitohenkilökunnan pakkorokotusta. Millä he saavat paikattua alalta lähtijöitä, joista on jopa valmiiksi pulaa? Entä miksi muita ei haittaa, jos rokottamaton hän tarkistaa koko porukalta koronapassit ennen sushiravintolaa? Pääseekö passilla enää syömään?

Maailma on niin ihmeellinen. Paikkoja suljetaan sen vuoksi, että 69 yli viidestä miljoonasta pääsevät tehohoitoon. Paljon suuremmat tulonmenetykset kuin siitä saadut hyödyt. Esimerkiksi pirkkalalainen Jyri, 31, ei aio enää palata kylpylöihin koronapassin poistuttua. Alan tottua tähän elämään normaalina. Pian tervehdyn kokonaan, joten aion kylpylän sijasta lähteä talvilenkille. Ilmaista huvia. Säästäväisyys tulee näkymään vuonna 2022 vaikka siinä, että tulet minimoimaan kuluttamisen miltei täydellisesti.

Joulukuussa 2021 saita nuukailee 79,84 euroni säästöä Pennollasi

Käytän kotimaista Pennoa kesäkuusta 2021. Tilastoja on seitsemältä kuukaudelta. Sinkun asumiseen meni kesäkuusta joulukuuhun 3 279,90 euroa, ruokakauppaan 663,94 euroa, ostoksiini 91,88 euroa, puhelinkuluihin 81,51 euroa, vapaa-aikaan 64,28 euroa, muihin 41,54 euroa sekä liikenteeseen 39,10 euroa. Toistan, seitsemässä kuukaudessa. Sitten kysy, miksi asun edelleen vuokralla ja minimoin? En näe pienintäkään syytä muuttaa tätäkään toimintatapaa, sillä koen sellaisen toimivan oikein hyvin.

Sapattivapaan tarkoitus ei ollut pelkästään ajan tavoittelu, vaan oikeastaan ainaisesta kulutuspyörästä jättäytyminen, halusin nähdä kuinka pärjää ostamatta mitään. Silloin, kun jotakin on pakko ostaa, on rahaa. Tavoitteeni vuodelle 2022 on lyhkäisesti nollakulutus. En tule ostamaan mitään. Jos vaate onkin rikki, sellainen ostetaan jostain. Mikäli vaate ei ole huomenna rikki, uutta ei kannata ostaa. Alan suosia käytettyä, joten jatkossa tulen tekemään arjen ostoksia myös esimerkiksi Kiepissä tai vaikka muualla.

Joulukuussa toteutin suunnitelman. Voit huomata, että jos kulutus jatkuu samana, tulen säästämään kauden lopuksi jo kymmeniä euroja. Budjetti on edelleen 200,85 euroa vuokran jälkeen. Nollakulutus näkyi joulukuussa siten, että en ole tehnyt ostoksia, ja ruokakauppabudjetti oli vuoden alimpia. Miksi?
Sairastelin sitä flunssaa, joten loppukuuksi ruokahalut menivät, toisaalta olen minimoinut annoskoot. Sain suosia Euron päiviä, joten jauhelihoja on varastoitu kahden euron kappalehintaan melko useita.

Kumpi tulee ensin, vapaus vai eläke?

Liikenne vei vain 16,60 euroa, mutta päiväreissuja tulen jatkossa minimoimaan tavalla, että vain yksi päiväreissu bussilla sallitaan kvartaaliin. Tässä säästää rahaa, sillä tulen tekemään niitä enää neljästi vuodessa. Kesälle 2022 unelmissa on pyöräilyn palauttaminen kartalle, jolloin tulen käymään esim. Metsäkylässä tai Julkujärvellä polkien enkä enää Länsilinjoilla. Liittyy osittain Paunun poistumiseen Pirkkalassa, mutta kunto tässä nousee selkeästi. Paunu ei enää liikennöi Pirkkalassa kesäksi 2022.

Haluan korostaa, että en käy leipäjonoissa enkä saa diakonia-apua. En hae yhteiskunnan tukia, kuten lapsilisiä avustuksineen, ja elän säästöillä. Lomarahat ja viimeisin palkka on nyt käytetty, joten tänään siirtelen Bank Norwegianista ensimmäistä kertaa omia säästöjä, budjetin verran, joka on 641,20 euroa. Huomaat, että en siirrä isoja summia, mutta sitten luit aiemmin vuokralla asumisesta. Vuokra on aika halpa eikä kuluja internetistä ole, joten nollakulutuksella pidän menot matalina, ja elämäsi maistuu.

Nautin suunnattomasti nuukailusta ja nollakulutuksesta. Ostinpa kerran Ikeasta LED-lampun Trossin valaisimeen ja kirjasin asennusajan ylös. Selvisi jo, että markkinoiden halvin lamppu kesti viisi vuotta. Lakkasin maksamasta kalliimmasta ekstraa. Näin sitä rahaa säästyy. Kirjaan jokaisen hankinnan ylös, jotta näen myöhemmin miten kauan se palvelee, kun on aika ostaa uutta. Ilokseni huomaan, että jopa halvimmat tarjoustuotteet ovat kulkeneet kanssani hyvää aikaa. Tavarattomuus onkin elämän suola.

Yhteenveto: saita ottaa hätäjarrun käyttöön koko vuodelle 2022

Saituus tulee minussa lapsuudesta. Elin köyhässä perheessä, ja kun muutimme Suomeen, niin perheen ruokamatkat kävivät usein leipäjonojen kautta. Vain toinen vanhemmista osasi kieltä, että pystyi töitä tekemään, eivätkä hillot riittäneet millään ruokkimaan useita ihmisiä. Lapsena pidin ainoista leluista jouluisin. Näin aikuisena ilahdun samasta. En itse asiassa kaipaa lahjojasi. Sanon kaikille suoraan, että nautin enemmän siitä, että tarjoat minulle aikaasi tai sinistä suklaata. Olen vaatimaton, nuuka kuka?

Nuuka ottaa hätäjarrumekanismin käyttöön vuonna 2022 täällä Suomessa. Aion lopettaa miltei kaiken kuluttamisen. Jatkossa kulutan vain ruokaan, pakollisiin laskuihin ja käyttötavaraan. Saan uusia rikki menneitä vaatteita tai muuta tavarakirjanpidossa olevaa. Tulen vähentämään nettiostoksia minimiin. Niissä on monesti tullut ostettua turhaa, jotta saisi ilmaisen toimituksen rajan täyttymään. Jos jotakin on pakko ostaa, pidän listaa läpi vuoden, ja tilailen kerralla alennuksia ja ilmaistoimituksia käyttäen.

Saan elää herroiksi vain köyhyysrajan alapuolella omasta tahdosta. En vieläkään nauti ostamisesta. En koskaan nauti tuhlaamisesta. Eikä minua kiinnosta nähdä sitäkään, että rahaa katoaa koko ajan tililtä. Nykyään on erityisen paljon tuhlaamisen mahdollisuuksia. Tästä syystä olen valmis muuttamaan heti. Vuokralla asuminen ei pakota minua asumaan Pirkkalassa, vaikka pian huhtikuussa tulee kymmenen vuotta täyteen täällä. Vuokrataso nousee jatkuvasti Tampereen seudulla ja asuminen on kalliimpaa.

Miksi elän köyhyysrajan alapuolella säästöillä? En innostu kulutushysteriasta. Saan joka kaupassa 100 % alennuksen ostamatta mitään. Ostan toki, kun sitä tavaraa vihdoin tarvitsen, enkä normaalihintaan. Elän vuoden 2022 aikana maistuvaa elämää vain 7 694,4 euron rahalla. En tarvitse enempää elämään. Minusta ei ole ihanaa, että joudut nousemaan joka aamu töihin aamukuudelta, koska rakastuit tuohon retkuun. Retkuun, jossa sinun on jahdattava koulutuksia, pikasuhteita, korttitaloja ja kalliita autoja.

Saidalla on hyviä suunnitelma vuodelle 2022. Kaikenlainen kulutus laitetaan minimiin, mutta Spotify Premiumista en vieläkään halua luopua. Vaikka se maksaa 10,99 euroa, on palvelu maksunne arvoista. Minulla on käsittämätön halu löytää sieltä uusinta tai ennenkuulumatonta tanssimusiikkia päiviini.

Musiikkia voi toki kuunnella ilmaiseksi YouTubesta, mutta nuukalla on rahaa käytännöllisyyteen.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Eikö kesäkuusta joulukuuhun ole seitsemän kuukautta?
Hei!

Seitsemään joo, pistetään flunssavoiton piikkiin :D

Katselin vain nopeasti Pennolla ja siellä oli kahdeksan budjettikuukautta softan eräässä kulutusgraafissa, ehkä joku virhetilanne siellä. Näytti näiden lisäksi toukokuun, joku bugi.

Siitä laskin sitten kahdeksan. Minäpä korjaan, hyvä että ilmoitit.
Elisabet sanoi…
Hinnat nousee, mutta se joka hallitsee rahankäyttönsä tulee kyllä pärjäämään vielä pitkäänkin hintojen noustessa vielä enemmän ja enemmän. Viiden vuoden sapattivapaa kuulostaa uskomattomalta, melkeimpä vähän kadehdin sinua mutta toisaalta onhan se kaikille mahdollista kun minimoi kuluttamisen.

Tuo holiday club- kylpyläjuttu ihmetytti. Olin aivan varma aikaisemmin kun asiasta kirjoitit, että saat rahat takaisin käyntikertoja vastaan. Uskomatonta että näin kohdellaan asiakasta jolla aiheettomasti on palvelu ensin evätty. Tosi epäreilua.
Hei, kyllä vain, säästämällä ja nuukailemalla mahdollista.

Yritä minimoida kuluttamista, niin pääset itsekin ainakin vuoden vapaalle. Joko olet päättänyt mitä teet työn kanssa, nyt kun sotealalla kiehuu? Suosittelen lämpimästi vaihtamaan alaa.

Kylpylä vastasi viimeksi ennen joulua, vaihtoehtona oli lähteä Saariselälle, jossa koronapassia ei sillä hetkellä ole. Sanoin, että vähän pitkä matka täältä Tampereen seudulta. Ihmeellistä.

Eilen lähetin uudelleen vastaajalle viestiä ja ohjasin vielä asiakaspalvelun osoitteeseen. Samalla kerroin, että jos ei tammikuun loppuun ratkea, vien asian kuluttajaneuvojan ratkottavaksi.

Viraston sivuilla lukee, että tällaisessa tapauksessa maksetut rahat voi saada takaisin, jos ei muuta vaihtoehtoa ole. Harmi, että voi mahdollisesti joutua tuhlaamaan neuvonnan resursseja.

Heillä olisi varmaan tärkeämpääkin, mutta kun se ei käy Holiday Clubille.

Jos jotain tästä olen oppinut, älä osta mitään kymppikorttina!
Elisabet sanoi…
Juu kyllähän se on niin että jos ei mitään juurikaan osta niin ei tarvitse töitä yhtä paljon tehdä. Itse taidan poistua alalta ja katsella josko pakkorokote poistuu alalta :) Katselen josko muut työt kiinnostaisi ja jos meitä rokottamattomiakin kelpuutetaan myöhemmin hoitoalan työhön mihin on jo ennestään pulaa. Odottelen mielenkiinnolla lääketutkimuksia ja selvityksiä lääkeainehaitoista rokotteen suhteen jotta voi harkita rokotteen ottoa ilman pakotusta.

Kuulostaa surulliselta farssilta tuo holiday clubin toiminta. Heille rahojen hyvittäminen ei varmasti olisi mikään iso haitta ja turha pilata maine niiden edessä jotka voisi pandemian jälkeenkin käyttää kylpylää.
Oikea päätös sinulta!

Siitä vaikka mieluisiin hommiin muualle. Saa toivoa, ettei rokotepakko leviä muualle. Nauroin naapurille lumet työnnellessä, että joko tarkistetaan passit ovella :D Sekin varmasti tulee!

Onneksi asun yksin kotona, niin ei ole mahdollista tartuttaa ketään.

Tai saada tartuntaa joltakin. Upea valinta tuo yksin.

Viikon luetuimmat blogissa

Polje kanssani kylätietä uimarannalle

Chromebook nopeammaksi helposti

Vuoden ilman televisiota. Yllätyitkö?

Puskiaisten polkaisu, ei moottoritietä

Paunu väistää Pirtiliä linjalla 1B/12

Minulla oli maailman paras mummo

Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Nuuka keksii elämyksiä, ei osta niitä

Mummolle lahjakortti ja sitten lisää :)