Nuuka kesäretkellään Kuhmoisissa, €14

Kuulit mainoksen lomasta! Kesä on saapunut vihdoin ja talviturkki on kastettu Kuhmoisissa jo eilen. Joko sinun talviturkki on heitetty? Näin liudan lampaita, tutustuin paikalliseen satamaan. Kävin siellä laiturilla uudemman kerran, mitä muuta hyvältä päiväreissulta voisit odottaa? Joku menee ulkomaille, ja minulle valintasi on se ja sama, kunhan matkailulakkoni pitäisi. Huomasin vuonna 2021, että olenpa säästänyt paljon rahaa jättämällä säännöllisen ulkomaille matkusteluni arjen tarjottimelta, ikuisesti.

Joutui siinä vuoden ajan maksamaan myös toisen matkoja kanssasi, ja siksi teki kipeää. Olisi varmaan metkaa, että pääsisit ulkomaille ystävän tai rakkaan piikkiin, mutta tuohan olisi väärin. Toisaalta näen sapattivapaan arvokkaampana kuin ihanan somekestävän matkailun. Onko tämä matkailu Kuhmoisiin somekestävää? En tiedä, eikä kiinnosta, oli ainakin mieluinen retki. Retki maksoi 7,20 euroa suuntaan, eikä se sisältänyt matkatavaroita (ainakaan pahemmin), lentokenttiä tai turvatarkastuksia stressillä.

Olen myös erakko, ja yksi syy miksi en halua ystäviäni on selkeä, olen ekologinen erakko. Et voisi olla ekologinen, jos ystävä on jatkuvasti matkatoiveissa, tai menossa ravintolaan. Pahimmillaan rahoillasi. Tykkään olla yksin, en kaipaa elämään mitään muuta kuin musiikkia, metkoja päiväreissuja ja luontoa. Vaadinko liikaa? Moni introvertti, erityisesti mallia INFJ, ei pidä matkustamisistasi. Et saisi hotelleissa unta, mutta päiväreissuilla oman vuokrakodin hyödyntäminen hotelleina on mahtavaa. Kokeilet heti.

Erakkona unelmoin aina pitkästä sapattivapaasta, joten yritän etsiä mahdollisimman sisältörikkaita, kuitenkin edullisia extempore-päiväreissujasi. Onkin käyty Hämeenlinnassa, Turussa, Metsäkylässä ja vaikka missä muualla. Jopa täällä Kuhmoisissa. Vielä unelmoisin Sahalahdesta, Loimaasta että paljosta muustakin. Ekologinen erakko on yleensä minimalisteja, joka on voinut minimoida suhteetkin, alkaen huonommasta päästä. Et ollut ATM-automaatti kenellekään, joka olisi aina auki, nyt pankkiin täältä.
Ne rahat, jotka työelämässäsi valuivat matkatoimistoille, säästin ja elän sapattivapaata tässä. Reissun jälkeen palaan iloisesti kotiin tietäen että sapattivapaa jatkuu ja jatkuu vielä kuukausia, kenties nuukana vuosiasi.
Olen oppinut olla välittämättä paskaakaan (niin, Mark Mansonin kirja) mitä muut minusta ajattelevat. Voi olla positiivista tai negatiivista (hei ex-mies) eikä se vaikuta elämääni mitenkään. Näin voit elää.

Kun et välitä mitä muut sinusta ajattelevat, voit elää merkityksellisesti, omalla tavalla höystettynä.

Sapattivapaallani ikinä, jos kuuntelisit muita jäämään

Muistan hienosti ajan, jolloin olisin mainostanut sapattivapaata työkavereille siihen, mitä aion tehdä seuraavaksi. Vastaanotto olikin vähän outoa minusta, koska yleisesti työtä ja tuon tekemistä ylistetään Suomessa. Äiti sanoi, että et kai ole tosissasi? Työstä saat kuitenkin palkkaa, säästöjä aina asuntoon. Ei minulla ollut sellaisia unelmia kuin oma asunto, siinä firettämisen aikakautena, jolloin näen säästöille parempaa käyttöä. Minulla on jo oma asunto, vuokrakoti, jossa on keittiö ja tupa kuten aina teilläkin.

Kuten moni työtä tekevä, vanhempani karkasivat rantalomalle Turkkiin, ja maksoivat vain 550 euroa henkilölle yhdestä viikosta. Ikävää siinä on varmaan se, että sinänsä onnistuneen rantalomani jälkeen sinua odottaa yllätys eli pitkästyttävä aikaa ja terveyttä vievä päivätyös, jota et oikeasti halua tehdä. Et ainakaan niin paljon, jotta jäisi rahaa varsinaiseen elämään, kuten edulliseen reissuunne Kuhmoisiini sieltä Tampereelta. Nappaat maanantaiaamuna klo 8.30 bussin Tampereelle (Länsilinjat Oy) ja näin.

Sieltä minun piti mennä edessä olevalla Länsilinjojen bussilla Metsäkylään, mutta tuli Paunu perään. Kuhmoinen kuulosti mukavalta paikalta, joten vaihdoin matkani suuntaa. Kuljettajalta kysyisin miten monta vyöhykettä siihen tarvitaan. Vastauksesi ollessa kaikki, valitsin matkakortille: ABCDEF ja sitten leimasin sen. Onnellinen olo, vain 14 euron menopaluu. Lomailijan matkakortilla edullisemmin, myös tässä, mitä se maksaisi autoilijalle? Noin 200 kilometrin reissut, netin laskurin mukaan jo 30 euroa.

Väinö Paunu Oy kuljettaa Kuhmoisiin €7,20

Kyyti on rivakkaa ja maukasta, vaikka joudumme joskus pysähtymään asiakkaiden takia. Hah. Ei siinä mitään, viritän Spotifyn taajuudelle ja jonotan hieman ennenkuulumatonta tanssimusiikkia. Katsele jo maalaismaisemiasi Lamminrahkan jälkeen, näet kaikkea pientä ja suurta, eli joka pysäkillä olisi voinut jäädä uusiin mahdollisuuksiin ja nähtävyyksiin. Maltoin silti loppuun asti, kerta kaikista vyöhykkeistä olen juuri maksanut. Paunulaisten kyyti oli jälleen kerran hyvää, taitava kuski, ja maisemat edessäsi.

Tuntui siltä, että Väinö Paunu Oy:lle jää paljon maalaisreittiä Nysse-verkostoon. Onneksi ajavat ensin voitettuaan ne, sillä en voisi kuvitella mitään muuta firmaa, joka esimerkiksi linjoja 42 haluaisi ajaa. Ei ainakaan TKL. Paunun on helppo voittaa maalaisreittejään, koska älytöntä tunkua ei niihin yleensä ole. Se voi olla hyvä asia minulle, sillä mikäli linjaa 42 joskus taas kilpailutetaan, Paunu saattaa voittaa sen. Näin olisi bussifanilla edes yksi reitti, jolla muistella vanhaa, nauttien vieläpä kesälaitureista edessä.

Kaikkiaan reissu maksoi 14,40 euroa, ja kyllä Kuhmoisten alueella on tullut syötyä, ne ostokset hoidit viikonloppuna Tampereelta löytyneillä tölkeillä ja pulloilla. Palautin ne, sain ilmaista rahaa. Se upposi mainiosti S-marketin kassaan määränpäässä, kunhan malttaisi jonottaa ahkeria kierrättäjiä, koska oli vain yksi pullonpalautusautomaatti. Lisäksi tölkkejä löytyi myös Kuhmoisista muutamalla lisäeurolla. Samalla kun tutkit maisemia, tutki myös ympäristöä, niin S-tiliin ja Pennoon ei tarvitse nyt koskea.

Muut ovat raahautuneet töihin, kun introvertti nauttii

Eilen heräsin aamuseitsemältä, suhteellisen vähillä unilla, joten Paunun bussissa olin väsynyt. En ole koskaan ollut aamuihmisiä. Kamalinta mitä tiedän, oli herätä uuteen työpäivään jo aamukuudelta. Nyt aamuiset heräämiset ovat ajoittaisia, joten nämä kestät, kunhan väsymys ei mene jo ilkeilyksi. Paunun linja-autossa mikään ei ole siltikään mennyt pilkkimiseksi, ja määränpäässä sitä kastui ihan kunnolla, hyppäämällä viileään järviveteeni laiturilta. Voin sanoa, että siinä väsynyt virkistyy energiajuomitta.

Olet hyviä pakkaajia, koska repusta ei löytynyt uimahousuja. Onneksi tuo oli maaseudulla ongelmista pienin, sillä järviveteeni on voinut hypätä ilman Bangladeshissa valmistettuja rättejäkin, luonnostaan. Ei se varmaan ketään haittaa, kun ei ollut oikein muitakaan, ovatko he työelämässä? Olisi vapauttavaa, Suomen kesässä, uiskennella ilman rihman kiertämää n. 20 asteen lämmöissä ja vieläpä auringon alla. Sain jo onneksi uitua aivan tarpeeksi, kuivattelin siinä ja puin lopuksi, penkillä istumiseeni rannalla.

Sitten paikalle ilmaantui turisti lapsineen. Voiko tämä olla todellista, täällä on näin hiljaista? Voi, olin täällä yksin melkein tunnin, ja vielä pitäisi jaksaa. Lasten äiti kysyi sitten jotakin. Oliko täällä lampaita lähistöllä? Jaa, en ole paikallisia. Hei, emme mekään, mutta olisi tosi kiva tietää. Missä muuten ne ajan paikalliset ovat, ei näy siinä. Ei näy ei, mutta yritän tässä tarjota lapsille elämyksiä. Yritin käyttää jopa hakukonetta 4G:llä ja löysin pian tilan, joka eläimiä vierailijoille pitää, mutta he ovat siellä käyneet.

Vain 14 euron vai 414 euron menopaluu?

Sen pitäisi olla ihan tuolla lähistöllä, olemme tilalla jo käyneet ja se oli hyvä. Jaa, no kiva tietää. Olisi upea paikka minulle, mutta täällä olevista lampaista en ikävä kyllä tiedä. Hauskinta tuossa oli se, että heti kesärannalta poistuessani, tapasin niitä lampaita, enkä enää viitsinyt palata kertomaan perheelle asiasta. Todennäköisesti hekin olivat törmänneet ihmeisiin, koska lampaat olivat ihan paluumatkalla keskustaan. Ei siinä mitään, lapsille ilon aihe hienoon kesäpäivään, Kuhmoisten sydämestä. Metkaa.

Ymmärrän, että jotkut matkailijat pitivät matkasta Turkkiin, mutta oma päiväreissu ei ollut ainakaan huonompi. Tuin suomalaisia liikennöitsijöitä Kuhmoisiin, vein vähät rahat Suomeen, enkä ulkomaille. Olin rannalla, siellä olisi kaksi laituria, ja tarvittaessa rantaa olisi voinut vaihtaa. Kuhmoisissa niitä on useita. Mikä parasta uimarannan jälkeen kävin löytötölkeillä ostamassa piknikeväitä, joita nautiskelin sataman rauhassa samalla, kun minua paljon nuorimmat ratsastivat keppihevosilla niin onnellisina.

Nuuka kokeili toukokuussa Resq-hävikkisovellusta Paunun kuljettajan opasteilla. Kuski antoi minulle puhelimensa päätepysäkillä ja suositteli katsomaan mitä hävikkiruokaa löytyy heti. Tampereelta löytyi ja paljon, mutta Kuhmoisista ei tarjontaa löytynyt. Olet nuukia, ja koska paikkakunta on pieni, ei täällä oikein Raxejakaan ollut. Onneksi marketista löytyi nakkipaketti ja tylsä lihapiirakka, kokiksieni kanssa maistui. Enkä välitä mitä tästäkään ajattelet, mutta tuo oli omintakeinen piknik. Piknik nuukan tietä.

Kuhmoinen, menoa että meininkiä mikäli työstä ehdit

Ymmärrä, että lukiessa blogijuttua nyt saatat olla konttorituolissa, tai matkalla töistä kotiin bussissa. Voimia. Työstä pääsee eroon helposti säästämällä enemmän kuin rahaa kulutat. Voit aloittaa sillä, että jätät joka toisen reissusi väliin työpaikan näin kehuttuun lounasravintolaasi. Sitten jätät loputkin, joo. Voisi lopettaa haaveilun isosta ja paremmasta rantalomasta, koska lomista et tule koskaan kylläiseksi. Paluussa pomosi odottaa, mutta saat olla kanssani täysin eri mieltä, ja lomailet kuin ennen vanhaan.

Täällä näet lomaa joka päivä, toivottavasti sinäkin siellä niin. Jos et nyt, niin ainakin joskus. Blogeista löytyy paljon parhaita nuukailuvinkkejä ja lisäksi tarjoan apua budjetointiin. Onnistut varmasti, jos on yhtään halua ottaa itseäsi niskasta. Masentuneelle ei toki saisi sanoa mitään neuvovaan sävyyn, mutta se kyllä totta, että heillä on samanlainen mahdollisuus parantua. Terapian kautta voittoon. Mikäli aina tuntuu, etteivät rahat riitä ja täytyy entisen puolison luo kävellä rahapulassa, muuta Helsingistä pois.

Vaikka noissa Hekan asunnoissa on alueen kohtuullisimmat vuokrat, löydä Vuokraovi.comista satoja alle 500 euron asuntoja (paitsi Kuhmoisista). Köyhällä ei ole varaa asua kalliisti, sitä mieltä olen tässä. Minulla on sentään arjen säästöjä, ja silti nuukailen, asun halvimmalla vuokralla Tampereeni seudulla kehyskunnassa. Kuhmoisissa huomasin toisenkin jutun, ihmiset olivat täällä mukavia, aika onnellisia. Tampereen ruokakaupoissa saa tympeää palvelua, kun täällä palvelu olisi huippuluokkaa. Maaseutu.

Nuukan kokis Kuhmoisten satamassa

Muistuta itseäsi joka matkalla yksin, että olet ekologinen erakko. Erakko minusta tuli teininä, jolloin minua kiusattiin, ja olen kiitollinen kiusaajille siitä. Ette rikkoneet minua, teitte minusta vahvemman. Pärjään mainiosti yksin ja erakkona säästän rahaa, kun ei tarvitse oravanpyörässä juosta vain ystävien tähden, joita ravintoloista ja muista maksullista huveista saa lamavaroituksillakaan. Lama on tulossa, siksi en tuhlaa liikoja, mutta Spotifysta en juuri nyt tingi. Sain tuon alennuksella, joten maksan taas.

Sai peruutuksen jälkeen kuukaudessa tarjouksen, palaamalla takaisin saa kuukauden hinnalla kolme. Kelpaa nuukalle joo, ja koska tässä kuussa tienasin erityisen paljon tölkeillä, päätin ostaa lahjakortteja niin, että nuo kuittaavat mainoksettomat musiikit loppuvuodeksi ja uuteen vuoteen. Maksamatta juuri mitään, koska roskiksissa ja kadulla lojuneet löytötölkit ja -pullot kustansivat ne. Ihan hienoa, ja tulee samalla se kierrättämisen fiilis, siivoa ympäristöä ja autat metallin pääsyä rytinällä kierrätykseenne.

Minun elämässä menee tällä hetkellä oikein hyvin. Sitä toivoisit myös sinulle, että olisit onnellinen ja ehkä joskus vapaa. Vapaa tekemään kaikkea kaunista, lähtemään suomalaiseen maaseutuun hymy sun naamoilla. Kuulit, että Nysse suunnitteli vyöhykkeiden karsimista kuudestako kolmeen. Se tarkoittaisi tulevaisuudessa sitä, että Kuhmoisiin tulee pääsemään bussilla ABC-lipulla, menopaluu alle seitsemän euroa reissaajaa kohti. Laskepa huviksesi montako kilometriä pääsee henkilöautolla samalla rahalla?

Rakastan maaseutua, bussit kulkee ja muita on vähän

Jopa bensapumppu ei saa elämääni sekaisin, eihän minulla ole edes autoja. Minulla on linja-auto ja se kulkee tuonne maaseudullekin. En usko, että pääsisin autolla 100 kilometrin matkan 7,20 eurolla tästä. En ainakaan näillä hinnoilla, toisaalta kun laskit mukaan muut autoilujen kulut, niin autoton on selkeä voittaja. Bussissa kuuntelen musiikkia, etsin uusia biisejä, ja päivitän soittolistaa. Myöskään maisemat eivät unohdu, sillä valitsen Paunun autostasi sen parhaimman penkin kaikista niistä maisemia kohti.

Edelleen, minulle sai nauraa. Ei enää kiinnosta. Loppuviimein jos sinua kiinnostaa liian paljon se, että mitä muut ajattelevat sinusta, et tule koskaan olemaan erilainen elämässä. Sinulta jäänee sapattivapaa kokematta, koska et millään uskalla toimia ja lopettaa hedonistinen oravanpyörä edes hetkeksi. En vai, koska ajattelet mitä esimies on siitä mieltä, entä mitä puolisot? Entä, entä ja entä, kun toiset vaihtavat rahan aikaan. Nautiskelevat nyt Kuhmoisten rantalaiturilla samalla kun toinen painaa pitkää päivää.

Etkä edes näe rahaa, ne uppoavat työmatkakuluihin, joita täällä ei ole. Saat lomarahaa, ja nekin laitat rantalomaan, vaikka aito loma olisi aika nähdä kotimaata. Olla uskollinen sille. Hakea iltasella kalaa S-ryhmän ilta-alesta halvalla. Eikä tulisi nyt ainakaan mieleen yhtään syytä palata ainaiseen rottaralliin. Rottaralliin, jossa jokunen muu on aina parempi kuin sinä.  Totta, jollakin on enemmän arjen säästöjä kuin minulla. Totta, jollakin on enemmän materiaa kuin sinulla. Totta, toisella on isompi palkka. On.

Busseilla reissaaminen on addiktoivaa

Mitä hittoa tällä palkalla, jos ei sitä rahaa voi laittaa retkiini, juuri silloin kun on kaunista? Jos sinulla on tänään vapaapäiväsi, niin onnittelen sateesta. Sapattivapaalla reissut tehdään parhaimpaan aikaan. Jos alkaa sataa, retki siirretään ja blogataan lukijoille uusia aiheita. Kuunnellaan musiikkia. Nautitaan. Valitettavasti edes tämä ei saa ihmistä kiinnostumaan rahan vaihtamisesta aikaani. Ajan vaihtaminen rahaan on varsinkin alkuun toivottavaa, mutta kun säästöissä on hilloa, niin otat töpselisi seinästä!

Älä nouse joka aamu esimiehesi avuksi. Nouse ja kysy itseltäsi mitä haluat tehdä? Lähde laiturille. Ota kalja, jos siltä tuntuu ja nauti uinnista ilman rihman kiertämää. Hyppää laitureilta viileään veteen! Tuo on tuttua, että esimerkiksi jotkut bussikuskit ottavat sairaslomaa siihen, että eivät jaksa piiitkiä päiviä. Onko tässä kehityksen paikka yhteiskunnassasi? Onko sairaanhoitajan pakko painaa pitkää päivää joka päivä? On siellä töissä introvertti, joka ei oikeasti pidä ihmispaljoudestaan, Kuhmoinen olisi ratkaisu.

Linja-autosta poistuessa sanon Paunun kuskille, että tässä mun paikka. Paluu: katselet Vuokraovesta paikallisia vuokra-asuntoja, mutta noita ei täällä ollut. Onko edes? Muuttaisi nyt, totta kai! Introvertin unelma. Busseja kulkee Paunun ajamana arkisin kolme kertaa menopaluuna, yksi auto hoitaa, ja sitten lauantaina lenkkejä on kaksi sekä sunnuntaina yksi. Eipä toki riitä autottomalle työssä kävijälle, mutta sapattivapaalla ei olisi lähdöistä väliä. Tunsi silmäykselläni älytöntä yhteenkuuluvuutta Kuhmoisiin.

Yhteenveto: nuukaillen yksin Kuhmoisiin, isot säästöt

Erakkoudesta tulen avautumaan paremmin ihan omana juttunaan, mutta lopuksi haluaisin mainostaa nuukan parhaita ostoksia. Langattomat kuulokkeet Sonylta mallia in-ear ovat järkivalinta, en enää käy huoltotiskillä sen tähden, että toisesta napista ei kuulu. Rikki meneviä johtojasi ei ole. Kätevä että hyvä varavirtalähde on toinen asia, sillä voin ladata älypuhelinta kaksi kertaa reissuilla. Jos luuria ei tarvitse ladata näin paljon tieni päällä, virtaa jää kuulokkeiden latauskotelolle tai muun seikkailijan hädässä.

Joskus oli Paunun bussissa lipputarkastus ja vierustoverilla tyhjeni akku, saatiin virtaa, hän ei saanut 80 euron tarkastusmaksuja. Minulla on varavirtalähde usein mukana, vaikka en aina sitä tarvitsekaan. Joku muu voisi tarvita sitä, ja siitä he ovat sinulle kiitollisia pitkään. Joskus mietin samoissa busseissa miksi ihmiset ylipäätään matkailevat kauaksi valtamerille ja turistirysiin. Pitopalveluista mässäillään hotelleissa kuin viimeistä päivää, lihotaan vain ja palataan väsyttävään päivätyöhön mielet maassa.

Ei ole elämää moinen. Ehkä, näin luulisi, arvovalintani olisi toinen. En nauti matkailusta, mutta juuri päiväreissu tuo iloja arkeen. Halpaa, eikä lainkaan stressaavaa. Olen käynyt sentään Saksassa kahdesti, yhdesti Amsterdamissa, kahdesti Tanskassa ja monesti Ruotsissa... Etpä koskaan ollut matkani jälkeen kovin tyytyväinen siitä, että esimies odottaa taas. Enkä ollut onnellinen siitä, että matkalla kului vähän enemmän. En koskaan, ja joku teistä voi olla samassa veneessä. Tonni kuin tonni matkaan ja toiseen.

Lopulta matka on enää muistoa, niin kuin myös setelitukku, joka valui matkatoimistolle. Se vain, että tuolla samaisella potilla matkailen Suomessa pitkin vuotta. Aina on jotakin hauskaa. Joo, en ehkä kerro sinulle ruokapöydässäsi matkasta Japaniin, mutta voisin kertoa enemmän matkastani Kuhmoisiisi. Se, että olen nuukia, ei olisi ollut edes mahdollista ilman järeää muutosta. Sinun tulisi oikeasti lopettaa se, että välität liian paljon siitä, mitä muut sinusta ajattelevat. Onko valmista? Hyvä, ja nyt Kuhmoisiin!

"Toivottavasti saisit yhtä kurjan kohtalon kuin minäkin, sille nauran loputtomasti!", mieheni sanoi vain vähän aikaa sitten kommentoimallakin blogiin. En tiedä, mutta koska hän oikein alkaa nauraa ja miksi ihmeessä? Minäkään toivoisi muuta kuin pikaisia paranemisia masentuneelle, paljosti voimia.

Joka tapauksessa: elän elämää, nousin suostakin ylöspäin. Saa kai nauraa, jos sinua vain naurattaa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei!

On äärimmäisen mielenkiintoista se, että vaikka olet ollut äärimmäisen hankalassa suhteessa narsistin kanssa, niin elämä jatkuu ja näytät sen. On varmasti tullut selväksi myös entiselle puolisollesi, että ilman ilonpilaajaa voi elää täysin ja vielä rahaakin jää. Minulla ei ole mitään käryä Nysse-liikenteestä, ja työn vuoksi autoakin ajan, mutta pidän Kuhmoisen mielessä kun joskus löydän aikaa matkalle eli aikaisintaan kesälomalla. Sekin on tärkeää, että kirjoitat liian pitkistä työajoista, se on oikeasti ongelma siinä vaiheessa kun en pääse edes Kuhmoisiin, vaikka asun 150 kilometrin päässä siitä, sillä työ vie energian ja aikaa. Jatka sitä mikä susta tuntuu hyvältä, ja tee exästäsi rikosilmoitus jos se sitä vaatii. Minullakin oli joskus sitkeä ihminen suhteessa, joka lähdön jälkeen seurasi minua kaikkialle. En uskaltanut mennä edes töihin, koska muija saattoi päivystää roskakatoksella tai työpaikan odotustilassa. Myös suosikkikaupassani hän oleili tunteja tapaakseni minut, postilaatikkoon tuli konvehtirasioita ja rakkauskirjeitä jopa 3 v eron jälkeen. Onneksi tein rikosilmoituksen ja hän pääsi vastuuseen teoistaan. Ei riittänyt hänelle lähdön syyksi se, että tunsin olevani lelu, en ihminen. Kieltämättä laituri rentouttaisi ja veteen hyppääminen, mutta kuten epäilitkin niin konttorista minäkin sen jutun luin, ja nyt pitäisi painua uniin siksi että huomenna taas työskentelemään.

On varmaan kivan rauhallinen paikka kun voi hypätä järveen ilman rihman kiertämää.
Ja kun mäkin oon töissä taas huomenna, niin ei varmaan kukaan näe ;D
Ja sitten kun mulla on vihdoin kesälomaa, niiku muillakin, niin siellä on varmaan ruuhkaa.

Kaikkea hyvää sinulle ja muillekkin. Yhdessä pärjätään.
Moi, no täytyyhän olla joskus minimalisti ja minimoida kaikki!

Että voi tiedätkö olla vapaa edes hetkeksi ja kokea kesän laiturilta. Vapaa niistä kuormittavista suhteista ja Bangladeshissa valmistetuista vaatteista ;) Niin, ne tilanteet on kyllä pahoja, jos narsisti ei usko lähtöä todeksi, vaan elää omaa mielikuvitusmaailmaa. Roskakatoksella ei ole oma käynyt, mutta ymmärrän kyllä miksi noissa tilanteissa halusit sellaisen rikosilmoituksen väsätä. Minäkin pidän tuota asiaa mahdollisena mikäli häiriköinti ei lopu tai ilmestytään esim. Pirkkalan Lidliin. Minun tapaaminen siellä voi noin muuten olla vaikeaa, koska minimoin kauppareissut 1 krt kk, enkä välttämättä käy aina yhdessä kaupassa enää hyötyäkseni niistä alennuksista. Työpaikalle jos muijasi tulee, niin ei varmasti ole hyvä alku työpäivälle, kun täytyy vanhoja muistella. Sinuna heittäisin suklaatkin roskiin kirjeineen. Toivottavasti edes lähestymiskieltoon loppuivat. Ne on aika sitkeitä ne narsistit, omakin mies kirjoitellut tänne vaikka kielsin, eikä minua haittaa että kirjoittaa - jos olisi edes jotakin asiaa. Humalassa jutut olleet aina sietämättömiä. Kasvotusten en edes halua olla tekemisissä, menisi mielenterveyden uudelleen menettämiseksi juuri kun olet sen jälleen rakentanut. Kuhmoinen on mielestäni mökkikunta, saat toki korjata jos olen väärässä, eli siellä asuu normaalisti sellaiset parisen tuhatta ihmistä. Mökkikautena hetkellisesti väkimäärä lisääntyy ja paljon! Aion ehdottomasti käydä uudelleen, ja kyllä säkin sinne pääset vielä. Pidän peukkua yllä, ja onhan tuo reissu autolla vähän nopeampikin kuin kävellen, Länsilinjoilla ja Paunulla kuntakeskuksen rajalta ;d En usko, että siellä on kesäisin älytöntä ruuhkaa Kuhmoisissa, muun maan väki menee ulkomaille. Ainakaan kesäkuussa ei ollut, hiekkaranta oli ihan tyhjä, ja siksi voit olla minimalisti. Siellä on muuten parhaillaan Tehinhiekan uimarannalla Kuhmoisissa muuten uintikielto bakteerien vuoksi, joten eipähän ainakaan nyt kannata uida tuolla. Onneksi mestalla on muitakin rantoja, jotka ovat kaiken lisäksi hiljaisempiakin, eikä niissä ole samantapaista uintikieltoa tuon vuoksi.

Yritetään pärjätä, on niitä hyviäkin ihmisiä toki jossain, työn iloa!

Kiitos ja hei hei.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena