Nuukan parhaita aseitani inflaatioon 4

Moi kaikki, on jälleen parhain aika saada hieman ylimääräistä rahaa lompakkoosi. Näillä lisävinkeillä se onnistuu takuuvarmasti. Blogistani tutun mummon kanssa juttelimme sunnuntaina ruokakaupoilla kuinka kaikki oli taas kallistunut Lidleissä. "Eläkkeitäni eivät porvarit nosta!", hän sanoi. Eipä minulla niin hätää, autoit mummoa jälleen kerran ruokalaskussa. Hän oli niin kiitollinen vain pienestä eleestä.  Minua harmitti, että eläkeläinen tihrusti panttia nuorison hylkäämistä pulloista selvitäkseen arjesta.

Mummo kysyi Lidlissä minulta, että onko tässä pullossa panttia. Sanoin, että noissa ei ole ikävä kyllä. Ota tästä euro, niin saat piirakoita. Voi kiitos, menen heti hakemaan. Jaan omia oppeja muillekin, jotta joku teistä olisi nyt vauraampi kuin koskaan. Prismassa tai Lidlissä on mahdollista säästää esimerkiksi suosimalla halvempia X-tra-tuotteita, mutta sekään ei ole vielä kaikki. Säästän kymmeniä euroja vain olemalla ruokakaupoissa vähän muita pidempään. Etsin koko ajan halvempia tuotteita ja hamstraan.

Siltikään minulla ei mene kaupassa puolta tuntia enempää, eli ehdit hyödyntämään ilmaisen vaihdon Nysseni busseissa, mikä säästi rahaa valtavasti sekin. Kesällä aion pyöräillä enemmän kauppaan, joten busseille ei ole enää samantapaista tarvetta kuin talvella. Säästöjä ja lisää. Samalla kunto nousee, joten olen laihtunut 2,5 kilogrammalla 78,5 kilogrammaan. Kirjoita laihtumisista oman jutun kesällä. Sinun arjessa kaikki nämä pienetkin valinnat säästävät paljon. Nyt jopa 200 euron budjetista jää säästööni!

Budjetti on 448 euron vuokran jälkeen 200 euroa. Kovasta inflaatiosta huolimatta se riittää hyvin. Et näe nälkää. Minusta se nuukailu on inflaatiossa hyvä tapa palauttaa ostovoima johonkin tärkeimpään. Jos sinulla ei ole edes säästöjä, nuukailun tuomat rahat voi ohjata elämäsi ensimmäisille säästötileille. Menen vielä tänään Prismaan ja lupaan toimia vinkkieni mukaan. Punnitse hei sinäkin kaupoilla. Saan jatkuvasti isoja säästöjä käyttämällä vaakaa tai kyttäämällä hintalappuja sekä kauppojeni tarjouksia.
Voisin tehdä seteleitä kahdella tavalla: työskentelemällä enemmän tai kuluttamalla vähemmän. Yksi säästetty senttisi on lopulta yksi tienattu sentti. Säästä heti. Säästöt antavat mielenrauhaa yllättäviin tilanteisiin. 
Raha on hyvä työkalu ja kun rahaa täällä löytyy, mielenrauhoja ei voi sanoin kuvata. Rahoja voi tuhlata baareissa tai sen voi säästää. Nauttia siitä myöhemmin. Mitä tekisit 500 eurolla pesukoneen hajottua?

Tänään pidän 500 euron säästöjä S-tuottotilillä yllättävään menoon, sillä raha ei siirry muualta heti.

Punnitsit ja säästät ruokakaupoissa, joka ikinen kerta

Pirkkalan omassa Prismassa moni asiakas ihmettelee minua, mutta säästän. Ota jääsalaattipusseissa muutaman painavimman oloisen ja punnitse vieressä olevilla vaaoilla. Jääsalaattia saisi 100 grammaa, mutta todellisuudessa painoa voi olla 100-200 grammaa. Miksi et ottaisi 90 grammaa ilmaiseksi? Hän, joka haluaa saada rahoille parempaa vastinetta punnitsee tällaisia tuotteita tovin. Aika, mikä tähän nyt upposi on kaiken sen säästön arvoista. Punnitsen kaikkea, mikä on pakattuna rasioihin tai pusseihin.

Tänään ei kannata ostaa jääsalaattia Prismasta, sillä Supermarket myy niitä eurolla. Lähde kaupoille, mutta kierrä ensin Prisman ja osta perässä halvempia tarjoustuotteita Supermarketista, sillä säästäisi. Moni on ihmetellyt pieniä ruokamenojani, mutta salaisuus onkin tässä: saan samalla rahalla koko ajan enemmän, kyttää tarjouksia, hamstraa S-ryhmän ilta-alesta ja ostat halvimmat tuotteet eri kaupoista. Kaiken lisäksi en osta hedelmiäsi normaalihintaansa kuorella, sillä hedelmäni kuori näkyy hinnassa.

En näe mitään syytä ostaa appelsiineja normaalihintaasi, koska maksaisin kuorista myös. Silloin, kun appelsiini maksaa euron kilolta, ostan niitä paljon. Tavallisen järjen käyttö on sallittua. Pienikin säästö on hyvä säästö. Ruokakauppa täällä Pirkkalassa antaa hyvät puitteet vertailuuni, sillä vaa'at ovat esillä vierekkäin, joten tuloksia voi verrata ensisilmäyksellä. Niiden mukaan 100 gramman pussissa on arjen sisältöä 145 grammaa tai 190 grammaa. Kumman näistä pusseista sinä valitsisit ja miksi? Kerro toki!

Toinen jääsalaattipusseista on parempi

Marketissa kannattaa painon sijasta kytätä välillä hävikkihyllyjä. Monesti salaatissa on saattanut olla vain yksi huono lehtinen ja se oli tarjouksessa 50 sentillä. Pelasta usein näitäkin tuotteitasi pahemmin enää punnitsematta. Ruokakaupassa on täysi vapaus improvisoida ostoksieni lomassa. Prismasta haen enää vain niitä tuotteita, joita et saa Salen ilta-alesta, näihin kuuluvat tavallisesti makkarat, juustot ja ne hedelmät sekä vihannekset. Jugurttia et osta enää edes tarjouksesta, rahaa säästyy enemmänkin.

Prismasta saa kaiken lisäksi bonuksia, joten Lidlissä ei tule enää kamalasti käytyä. Lidleissä asioiville on kuitenkin uutinen, vaaka löytyy hedelmä- ja vihannesosastolta, joten kikkani toimii sielläkin hyvin. Ei muuta kuin punnitsemaan seuraavalla asiointikerralla ja säästämään ruokalaskuissa. Nyt kannattaa huomioida sekin, että vaikka tililläsi olisi rahaa, eikä mikään ole senteistäni kiinni: on senteistä kiinni. Juuri nuo sentit, joista tulee myöhemmin euroja tai satasia. Lopetat samalla arvat ja lotot, rikastuisit.

Tämän lisäksi kannattaa siirtyä ruokakaupassa kestokasseihin. Ihmiset tuhlaavat valtavasti rahaa, 25 senttiä kauppakassiin, joka hetken kuluttua on taloyhtiön muovijätettä. Ota talteen siisti kassi ja käytä sitä roskapussina. Et ole ostanut ruokakaupasta roskapussia vuosiin, sillä käyttökelpoisia roskapusseja saa esimerkiksi kauppakeskusten roskiksista, taloyhtiön roskiksista tai pullonpalautuskoneilta. Säästä valtavasti rahoja toimimalla ympäristöni hyväksi, käytä näitä ostoskassejasi useammin kuin kerran!

Kilpailuta arjen kotivakuutus ja säästin heti kymppejä

Muutit tänne Pirkkalaan 2012 ja vasta vuonna 2014 sain aikaiseksi kotivakuutuksen kotiin. Se oli siitä asti Ifillä, koska olisin uskollinen INFJ. Viime vuonna Ifiltä tuli kirje, jonka mukaan kotivakuutukseeni kuulunut omavastuuetu poistuu käytöstä. Vahingottomista vuosistani palkittiin 20 eurolla 200 euroon asti. Sitä rahaa on voinut käyttää tosipaikan tullessa alentamaan sitä omavastuuta. Uutinen ei ollut nyt iso, sillä huomasin sen vasta pienestä präntistä vuosilaskuni uusinnoissa. Aloin toimia ja: hetimiten.

Aiemmin on yrittänyt kuukausimaksua alentaa yksinkertaisesti nostamalla omavastuita 450 euroon. Sitä ennen tilausvaiheissa päätit olla vakuuttamatta parhaimmalla vakuutuksella, joka kattaisi kaiken. Se olisi kattanut myyjäni mukaan jopa siivouksessa taskuista pudonnutta älypuhelinta. Puhelimeni on 99 euron halko, joten edes pienin omavastuu ei olisi sitä kuitenkaan kattanut. Katso materiaa ja mietit nyt heti mitä pitää vakuuttaa. Minulla ei ole mitään arvokasta, joten irtaimistojeni arvoa voi alentaa.

Sain pelkästään tästä säästöjä aikaan, mutta kun vertailin mitä vakuutukset maksavat muualla, olin valmis seikkailuun. If olisi nostanut kotivakuutuksen hintaa tälle vuodelle yli kuudella eurolla. Siihen kuului aina matkavakuutus, mutta Ifin asiakaspalvelija ei ymmärtänyt sitä, että on olemassa ihmisiä. Ihmisiä, jotka eivät ole tänä vuonna matkustaneet vielä Hämeenlinnaa pidemmälle. Se olikin surkein kuulemani argumentti jäädä Ifille, kun LähiTapiola tarjosi säästöä poistamalla tuo matkavakuutus.

Jos ei ole sisustusta, älä ylivakuuta ikinä

Ifin mukaan matkavakuutus olisi voimassa myös Suomessa, ilman omavastuutasi. En siltikään jäänyt, koska tivaamalla myyjääni suostuit myöntämään sen tarkat ehdot, se olisi voimassa yli 125 kilometrini päässä kotoa. Pisimmillään kävit viime vuonna Loimaalla, joten matkavakuutus ei ollut edes voimassa. Ifini vuosilasku olisi ollut tänä vuonna 77,71 euroa. Tuntuu halvalta, mutta täysin saman vakuutukseni saisi ilman turhaa matkavakuutusta hintaan 69,34 euroa. Vuodessa säästöjäsi on huikeat 8,37 euroa!

Bonukset päälle S-ryhmältä. Toinen asia, minkä huomaat vakuutusmaksuun vaikuttavan on asunnon pinta-ala, sillä vakuutusyhtiö laskee siitä irtaimiston arvon. Asunnossani on alle 40 neliömetriä, joten maksan vakuutuksistasi taatusti vähemmän kuin edellisin ex-mieheni 50 neliömetrin himassa. Kaiken lisäksi olen jo luopunut miltei kaikesta turhasta, joten pystyisin asumaan jopa nykyistäsi pienemmissä hiirenloukuissani. En oikeasti kaipaa mitään, mistä olen esimerkiksi viime vuonna, luopunut tyylillä.

Vakuutukset ovat lottoamistasi, etkä ikinä tiedä kannattiko maksaa enemmän vuosikausia, ja saanko tuolta? Jos vahinko sattuu joskus, yrittääkö vakuutusyhtiöni väistää vastuitaan vetoamalla siihen, että vahinko ei olekaan korvattavaa? Niitä tekstejä kun voi tulkita monella eri tavalla vakuutusasiakirjoissa. Mielipiteeni on, että kotivakuutuksissa ei kannata maksaa turhasta. Ei varsinkaan, jos olet nuuka, etkä sen vuoksi omista edes televisiota, kotiteatteria, hifikaiuttimia tai kallista iPhone-puhelinta juhliini.

Siirry käteisen käyttöön, maksat korteilta vain laskuja

Käteinen on paras maksuväline. YouTuben tunnetuin talousneuvojasi Dave Ramsey suositteli käteistä budjetoinnin avuksi. Syy on selkeä, puhelimella tai korteilla on helppo ostaa, mutta et näe tärkeintä. Et näe sitä, että seteleitä tai kolikoita katoaa lompakostasi. Kirjekuoria voisit käyttää siihen, mitä haluaisi käteisellä ostettavan, esimerkiksi ruokaa tai käyttötavaroita. Loppu jäi S-tilille, jotta lasku voi maksaa. Minusta käteisessä on maksamisen tunne, koe aidosti sen fiiliksen, että tienaamasi raha on lähdössä.

Kannattiko hikoilla työpaikoilla tuntikaupalla, että pääset ostamaan S-kortilla Verkkokauppa.comista television, joka kertoo sinulle vielä illalla mitä ostaisit seuraavaksi? Maksa seuraava televisio käteisellä ja saatat ostaa 699 euron televisioni sijasta 499 euron perusmallin, jotta lompakkoon jää se 200 euroa. Omalla kohdalla siirryn viimeistään kesäkuussa käteisen käyttöön ruoka- ja päivittäistavarakaupoissa. Teet aika harvoin ostoksia netistä, joten voin nostaa 100 euroa kuukaudessa tililtä koko kuukaudeksi.

Ruoka- ja päivittäistavarabudjetti on nyt pieni, mutta isoja summia ei kannata säilyttää lompakossa. Tapanani on ottaa juuri sen verran kuin Prismaan tarvitsen, S-ostoslista kertoo tarkan kauppalaskun, kotisohvalla. Puoleksi kuukaudeksi rahoja on 50 euroa, joten isoja summia en kuluta. Moni on blogissa huomannut sen lisäksi, että tänne ei tule enää paljoa laskutustakaan. Laskuja saa enää vuokraisännältä sekä sähkölaitokselta. Kerran kahdessa vuodessa maksan latausliittymän pienehkön 10 euron saldon.

Kuukauden ruoka-päivittäistavarabudjetti

Hupirahaa on täällä 50 euroa, ne maksan kortilta, sillä Coinmotion tarjoaa yhden kuukausimaksuitta. Se on minulle helpompaa, sillä sieltä maksautuu myös neljän euron laitenetti. Kirjekuorimetodi on nyt jokaisella vähän erilainen, sillä esimerkiksi vaatteisiin minulla ei mene paljoa rahaa, käytän ne reikiin. Jos vaate menee rikki, ostan uuden joko lahjakorteilla tai puhtaasti säästöistä. Hamstraan vaatteita nyt erilaisista tarjouksistasi säästöillä, joten minun ei tarvitse käydä edes kaupassa saadakseni farkkuja.

Muistan aikanaan työttömänä ollessani tämän samaisen kirjekuorimetodin. Lompakossa ei ollut edes Visa-korttia, vain 25 euron edestä seteleitä, joten Lidlistä ei saanut vahingossakaan niitä 26,51 eurolla. Minun piti kirjata jokainen tuote laskimeeni hinnan osalta, ja kun ostoslista oli käyty, menin kassoille. Yhden kerran jokin vähäpätöisempi tuote piti jättää kassoille, sillä rahoja ei ollut siihen. Se opetti kyllä priorisoimaan ja budjetoimaan hienosti, sillä välttämättömistäkin asioista sait tarpeettomia asioita.

Eiköhän sitä ilman limsaa pärjää, hanasta tulee vettä! Pidä käteistä loistavana tapana maksaa. Kierrä kaukaa ne liikkeet, joihin käteinen ei käy. Taloustaitoja pitäisi opettaa kouluissa, ja varsinkin tällainen kirjekuorimetodi on omiaan nostattamaan kenet vain suosta. Myönnä jo, ei tunnu miltään kännyköillä maksaminen! Sen sijaan kun pitelit hiellä haalittua rahaa käsissä, et mielelläsi lähde tästä luopumaan. Uskon, että kyseistä rahaa voi siirtää vaikka seuraavaan kirjekuoribudjettiin, ja herkutella vappuina.

Kysele onko halvempia kulutushyödykkeitä kaupoissa

Maaliskuussa hajosi vanhan imurin letku. Et ensimmäiseksi mennyt Verkkokauppa.comiin, vaan otit naapureilta jeesusteippiä lainaan. Sai korjattua, kunnes viikon päästä letku meni katki toisesta kohtaa. Sekin hoitui jeesusteipillä, mutta sitten koko imuri meni 7-vuotiaana rikki. Moottori ei enää toiminut. Vasta sitten katsoin mitä imurini maksavat siellä tai muualla, mutta minun piti kysellä myyjältä onko hän tosissaan sitä mieltä, että Verkkokauppa.comin halvin imuri S-bagilla on 149,99 euroa? Oliko?

Varaudu siihen, että siinä liikkeessä ei tilata myymälään ihan halvempia tuotteita, joten moni ostaja maksaa enemmän imureista. Tajusin sentään avata suuni, ja myyjä löysi äkkiä halvemman imurini S-bagilla. Kyseinen imuri oli Voltaa, 99,90 euron normaalihintaan, mutta nyt siitä oli tarjousta ilmoilla. Sain ostettua hyvän imurin Electroluxin tehtaalta suoraan 89,90 euron hinnalla. Sanoin myyjälle, että en kerran viikossa tapahtuvaan imurointiin näe pienintäkään syytä maksaa elämyksestä enemmän.

Pieni vaiva siinä, että joutui palaamaan myymälään myöhemmin, sillä se matkasi keskusvarastoilta. Äidilläni on kuitenkin rajaton bussikortti Nysseen, joten Länsilinjoilla imurin haku kävi kuntosaleista. Uusi imurini ei ole juurikaan aiempaa huonompia. Moni on haukkunut näitä imureita liian tehokkaina pienimmälläkin asetuksellani, mutta väitän vian olevan enemmänkin ostajassa kuin imurissa. Netistä löytynyt arvio lyttäsi imurini sillä, että matotkin kuulemma lähtevät lattioista mukaan. Huono laatu.

Imuri rikki, löysin halvemman myyjältä

Vaihda imurin suuttimessa mattotilasta normaaliin, eikä imuri liimaudu enää lattiaan. Käyttöohjeita kannattaa ainakin lukaista, jos ei muuten imurin käytöstä selviä. Täydellinen imuri hintaansa nähden. Onneksi tajusin tingata ja kun et onnistunut, kysy saako vastaavaa halvemmalla. Myyjän on autettava, sillä hän saa palkkaa siitä, että pääsee vastaamaan kysymyksiisi. Tämä toimii ruokakaupassakin, sillä esimerkiksi Prismassa yhden Oivariinin sijasta saan jo kuusi tavallista margariinia kotiin vietäväksi.

Nuuka tietää, että kaupassa ei kannata olla yksinäinen. Myyjät ovat siellä asiakkaita varten. Kysy heti, kun olet ostamassa televisiotasi, myyjän rehellistä mielipidettä esimerkiksi televisioista. Kannattaako televisiostasi maksaa 300 euroa enemmän ja mitä sillä rahalla saa? Saatat yllättyä, mutta myyjän tulee olemaan todella vaikeata perustella 300 euron lisämenoa sinulle, niissä kun ei olekaan juuri hintaeroa enempää nykyään. Jos olisin ostamassa televisiota nyt, säästöt tileillä, ostaisi noin 449 euron mallin.

Omin vinkki on, että jätät mieluiten ostamatta, jos vanha toimisi. Minulla ei edes ole televisiota, pian yhdeksään vuoteen. Niin hassulta kuin tuo sapatilla kuulostaakin, minulla ei ole aikoja katsella sitä. Se nyt vain on faktaa, että elämässä on monia muita parempia tapoja viettää aikaa kuin televisiosi jatkuva tuijottelu. Älä ainakaan tuijota sitä heti nyt, kun tätä naputellessa ulkona paistaa aurinko ja on pilvetön taivas, ulkoilijoiden iloksi. Pyöräilykauteni onkin jo avattu 14.4.23 ja huomenna siivoamaan imurilla!

Yhteenveto: nuukailuun on lisävinkkiä, pysyt kuulolla

Nuuka tietää, että nuukailu ei ollut edes siinä. Sarjan viides osa tulee myös. Niin addiktoivaa, että tulet haluamaan sitä. Ostolakoissa olet edelleen, mutta joitakin hankintoja olin jo tehnyt. Laskelmoi tarkasti ostoksia, sillä turhasta ei kannata maksaa ikinä. Jos siivosit kerran viikossa, miksi maksaisin 199 euroa imuristasi? Jos moppaat kerran viikossa, miksi maksaisit mopeista enemmän kuin 20 euroa? Elämä on valintojani täynnä, ja myös alkoholin jättäminen on osa sitä valintaa, seuraavassa osassani lisääkin.

En kirjoittaisi tästä, jos en kokisi näitä itselleni hyödyllisinä matkalla parempaan huomiseen. Totuus on, että kauppa ottaa mielellään helppoja rahojasi, sillä et vain voi tinkiä brändistä tai elintasostasi, et edes inflaatiorallissa. En voi sitä liikaa korostaa, että minulla on säästöissäni tuhansia ja taas tuhansia tasan yhdestä syystä. Minua ei nappaa maksaa brändeistä tai muodista, puhuttavimmista gadgeteista, sillä tekemällä toisin setelisi jää lompakkoon tai digitaalisena tilille. Ei tarvitse töissäsikään asustaa.

Muista myös valtion etu, saat kerätä piakkoin marjoja ja sieniä myyntiin verovapaasti. Harkitsen sitä todella, sillä vain 8-10-vuotiaana marjastin ja sienestin mummoni kanssa Volongan kylässä Venäjällä ja kun iltapäivän juna vielä kaupunkiini lähti, menin torille myymään. Minulle riittää ostolakon vuoksi vain vähän elämiseen, olen minimoinut kaikki laskutkin, joten miksen voisi elää marjatuloilla? Kesällä tykkään olla liikkeellä, niin talvisin voisitte sitten maata ja kunnolla kotosalla pakkaseltani suojassa.

Jokainen nuukailusi, jokainen merkintäni sinulle, on vaihtoehto ikuiselle oravanpyörälle. Voisi tehdä esimerkiksi siivouskeikkaa juuri sen verran, että pärjää koko kuukauden. Muutama vakiasiakas riittää. Minulle ei sovi tavallinen työelämä, joten hait ratkaisuja siihen. Tykkään kovasti tuosta omasta työstä. Elämästä nauttimisista, säästöt ei edes hupene vauhdeilla, koska olen nuukaillut enemmän ja toisaalta voisit tehdä tuloja kotimaisilla metsillä keräämällä vaikkapa marjoja naapurini mustikkapiirakkaan.

Minulle nuukailu on kiva harrastus. Tämä ei ole harrastuksena yhtään huono, sillä säästäisi koko ajan rahaa. Monet ihmettelevät tapojani Prismoissa ja Lidleissä, mutta mummoasi lainatakseni jotain voisi tehdä itsekin. Eikä vain syyttää hallituksia tai palkanmaksajaa. Halvempia tuotteita on täällä, Xtraa!

En tiedä sinusta, mutta itse lähden tästä Prismaan ja punnitsen varmuudella salaatitkin kaikki!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tosi hyvä idea tuo marjastaminen! Hyvinkin marjatuloilla voit elää kokonaisen vuoden varsinkin, kun kulutuksesi on pientä. Entiset naapurini tekivät niin. Kesällä lähtivät aamuvarhain marjaan ja päivän päätteeksi perkkasivat. Koko vuoden tienestit tekivät marjastusaikana, mukavasti raha riitti koko talveksi.
Hyvin oivallettu naapureiltasi!

Olisipa täälläkin sellaisia naapureita, niin olisi keksinyt tämän idean aiemmin! Vaihtoehtoja normaalille työelämälle ja esimerkiksi marjojen ja sienien etsiminen tarjoaa myös etsimisen viettiä, josta kuka tahansa meistä nauttii. Kun pitää kulutuksen pienenä ja varmistaa ettei asu ylihintaisessa Sadon vuokrakämpässä, niin jää kahisevaa muuhunkin. Jotkut muut keräävät esim. tölkkejä tai pulloja ja Ylen sivuilla oli juttukin näillä tuloilla elävästä. Näkisin, että en ole ihan hetkeen työelämään palaamassa, täysin turhaa asua siellä vuodesta toiseen neljän viikon vuosilomalla, kun voi painaa kesät pitkät ja uida työrupeaman päätteeksi järvessä ja levätä kokonainen talvi kotona :)

https://yle.fi/a/3-10716258 - Brittimies elää Suomessa keräämällä arvometallia ja -muovia.

Kaikki arvostettavaa toimintaa, marjat ja sienet eivät mädänny metsiin.

Pullot sekä tölkit tulevat kierrätetyiksi ja maisemat siistiytyvät.

Kiitos kommentista ja hei hei.

Niko L. sanoi…
Minä en ole oikein ymmärtänyt, että mihin imuria tarvitaan, kun lattiat saa lakaistua harjallakin. Pieni rikkaimuri minulla on joskus ollut, nyt ei sitäkään.
Hei, olen miettinyt myös imurittomuutta.

Koen vaan helpoksi sen, että eteisen ainoan maton saa imuroitua. Toisaalta olen tottunut imuroimaan myös sohvat ja kolot pattereiden takaa. Lisäksi imuroin ennen kuin lähden siivoamaan, koska moppi levittää pölyä. Koen, että imuri säästää aikaa. Ostin kuitenkin mahdollisimman edullisen imurin, en mitään kultakaivosta. Mietin myös letkun tilaamista netistä, hintaa olisi ollut 40 euroa, mutta vähän ajan päästä 7-vuotiaasta imurista hajosi se moottori. Koiria tai kissoja ei ole. Rikkalapio on, mutta se mielestäni levittää pölyä, varsinkin jos ei ole aikaa tai halua joka päivä ylläpitää siisteyttä. Miten siivoat itse rikkalapiolla ja luudalla levittämättä pölyä? Siivooja Auri Kananen ei käytä kohteissaan imuria lainkaan, mutta hän perustelee sitä sillä, että hänellä ei yleensä ole siihen aikaa kun kohteissa tunnit vie siivoamisen paljous (esim. masentuneiden kaatopaikkakodit).

Yksi syy ratkaisuun oli myös se, että ilman imuria olisi jälleen yksi kaapin hylly tyhjä :)

Täällä alkaa olla jo aika yksinäistä, kun suurimman osan krääsästä on heittänyt :D
Niko L. sanoi…
Lattiat harjaan ja heitän roskat ja pölyt rikkalapiolla roskapussiin. Sitten moppaus päälle, tosin en sitä joka kerta tee. Mattoja ei minullakaan paljon ole, mutta ne puhdistuvat mattopiiskalla tamppaamalla. Kerran kesässä yleensä myös pesen ne.
Niin, taidat osata siivota vähän paremmin kuin minä sitten :)

Olen aina nojautunut imuriin siivouksessa, ylhäältä alaspäin pölyjen pyyhintää, sitten imurointia ja moppausta. Kämppäni on pieni, joten imurointiin ei menisi juuri rikkalapiolla läpikäymistä pidempään. Imuri tuli kuitenkin jo hankittua, katsellaan sitten kun menee rikki ostetaanko uutta. Siivoan nykyään tiistaisin, perjantaisin ei varsinkaan kesällä ole aikaa. Mattopiiskaa ei täällä ole, ja se olisi myös yksi tavara kirjanpitoon. Voisikin ehdottaa isännöitsijälle, että mattotelineitten kylkeen hommattaisiin yhteiseen käyttöön myös mattopiiskoja.

Tässä vielä Auri Kanasen vinkit ilman imuria pärjäämiseen:
https://www.is.fi/asuminen/art-2000008435006.html

Kiitos ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana