Paunulla terveyteen nyt ilman narsistia

Narsistin taakse jättäminen elämässäni oli suuri jättimenestys. Heinäkuussa 2019 lähdin, joulukuuhun mennessä paikkasin lukemattomat haavat, ja tammikuussa 2020 aloitin siitä pikkuhiljaa muuttamaan maailmaani — yksin. Ensin omasta kehostani poistuivat ylimääräiset läskit, sitten olin kesälomallani. Enpä jaksa uskoa siihen, että tilanne olisi tänään parempi hänen kanssa. Olisin jopa astetta tukevampi, varattomampi ja ennen muuta aiempaa täynnä elämääni. Onneksi niin ei sentään ole, ainakaan nyt.

Aiempina vuosina yritin vegaanista ruokavaliota isolla kunnialla, mutta pienoinen haave kaatui omaan tietämättömyyteni. Ensivaikutelma nimittäin oli, että vegaaninen ruokavalio on hyvin kallista, mutta todellisuudessa tämä on osoittautunut varsin edulliseksi. Tänä vuonna otin asioista selvää tarkemmin muuttaen elämääni kertaheitolla. Tajusin, että enää en ole kahleissa narsistiin. Pystyin juuri tekemään sitä, mitä ikinä halusin aidossa elämässäni, sain nousta vaikka paunulaiseen. Niin alkoivat ilometrit.

Oli mitä mainioin aikasi toimia heti. Keväällä juttelin paunulaisen naiskuskin kanssa asioista, ja tunsin ensimmäisiä kertoja vuosiin, että minua kuunneltiin, olin tärkeä ja että mikään ei ole johtanut riitaan, nimittelyyn tai hiljaisuuteen. Hän sai minut heräämään oikein kunnolla, hänen opeilla muutuin täysin. Hän moikkasi väsymättömästi jokaista kyytiin nousijaa ja kyydistä poistujaa. Marja näytti minulle sen, että hyvää on vielä olemassa. Tajusin jo, että vapaudessasi ei kannata olla hukassa tai mieli maassa.

Olen enää uupunut, koska työtilanne väsyttää minua. Omia hommia on ulkoistettu ja jäljelle jäisi tylsin osuus. Tikettien ratkaisemista. Ihanaa olisi ottaa käyttöön puhelimia asiakkaille, niin kauan kuin tätä iloa kesti, eli noin vuoden ajan. Hommaa on nykyään ihan liikaa enkä yksin pärjää. Kiireellisyys muilla on sitä luokkaa, ettei opastukseen jää aikaasi. Työpäivän päätteeksi tulee nukuttua paljon ja pohdittua sitä, että miten oravanpyörästä pääsisi pois, josta en nauti yhtään. Aika näyttää jo, lepoani tarvitsen.
Paunulainen naiskuski tarjoaa linjalla 1 rautaista asiakaspalvelua ja moni saisi ottaa hänestä mallia. Tänä vuonna työssä uupuminen huolettaa minua, ja aina kun kyytiin nousen, päivä on parempi.
Arvoisa naiskuski paunulaisissa linjalla 1, ilman oppejasi olisin hyvin kaukana nykyminästäni. Olet nyt teroittanut minulle kaikkea arvokkainta. Sivistykselläsi tulen pärjäämään nyt pitkälle tulevaisuuteen.

Marjan mukaan kaikki paha on loppupeleissä vain hyvän alku. Hyvin argumentoitu, ja se oli kiitos.

Narsisti haukkui liikuntoja: "Nytkö yli 10 000 askelta"

Narsisti sanoi monta kertaa, että ainainen kävelysi, harrastuksissa käyminen on ihan turhaa. Pyöräily on tyhmää sekin, eikä uimaankaan voinut lähteä. Olin vähällä uskoa satuja, kunnes painoa alkoi sitten nousemaan vuoden 2019 alussa pikana. Tajusin, että liikuin vähemmän nauttien narsistin rakastamaa roskaruokaa. En kehtaa miettiä tuon ajan minää. Läskejä roikkui joka paikasta. Mahassa oli keilapallo. Enkä käynyt uimahallissa, koska häpesin jo omaa kehoa, mikä ei ollut ongelma normaalipainoisena.

Aiemmin vältin liikkumasta kaikissa tilanteissa, usein siitä puhumista ennen kaikkea, koska epävakaa persoonallisuus löysi lähes kaikesta vikojasi. Itse en ole voinut mainita siitä, että toinen se vain nukkui sängyllään Jollaksessa. Olinpa sentään yrittänyt tehdä jotakin elämälläni ainaisen nukkumisen sijasta. Yhtenä kauniina päivänä kesälomallani nostin tavoitettani kunnolla. Noin 5 000 askelta eivät ole enää riittäneet. Halusin vain enemmän. Päivittäinen tavoite tänään jo viikkojen ajan on yli 10 000 askelta.

Aloin käydä uimahalleissa jokaisena perjantaina Paunun kyydeillä. Viikkoon mahtuu kolme saunaa. Aiemmin kävin vain kaksi kertaa kuukaudessa ja tämänkin vaivalla. En oikeastaan kehdannut mennä sinne, ylipainoisena pirkkalalaisena, mutta tilanteeseen tuli onneksi muutos. Muutos oli kovan työni takana, eikä mikään painonpudotus synny helpolla, ei etenkään yön yli toisin kuin meiltä monestikin odotetaan. Tilanne tänään on se, että läskiäni ei enää roiku ja olisin vihdoinkin normaalipainoinen.

Urheilu vaatii energiaa, kuulit kyllä

Olen huomannut elämässäni sen, että rakas maastopyöräni on ollut kovin vähällä käytöllä. Ymmärrän, että kävely ei ole paras mahdollinen tapa tuhlata kaloreita, siksi pyöräillä täytyisi nykyistä enemmän. Ajatuksissa on, että kerran viikossa pyöräilisin vaikka Pyhäjärven ympäri, jotta tulisi vielä kunnollista hikeä nostattavaa liikuntaa. Olen päätynyt ajatuksissani siihen, että jos haluan olla muutakin kuin 81, niin minun täytyy nostaa liikunnan vaativuutta ainakin muutamana kertana omassa työviikossani.

Ostin tehosekoittimen, joka tuo parasta energiaa ennen urheilusuoritusta, tai sen jälkeen. En enää syö jugurtteja, ja pyrin käymään ainoastaan Prismassa säästääkseni enemmän rahaa. Hieno uutinen on se, että Pirkkalan S-market muuttuupi joulukuussa Prismaksi. Tätä on odotettu, koska aiempi market oli hintatasoltaan kallis. Prisman hinnat ovat voimassa heti, ja tämä on mahdollistanut sen, että seteleitä on jäänyt muuhunkin talouskautenne lopuksi. Käytä sitä rahaa säästämiseen tai omiin harrastuksiin.

Vuosien varrella huomasin sen, että Finlan kuntotesteissä kuntoni on noussut aina vain paremmaksi. En edes muista koska olisin pystynyt juoksemaan kilometrin verran pysähtymättä. Nyt kuntoni on niin hyvä, että saan juosta välillä enemmänkin. Linja-autostani jään ajoittain aiemmalla tai myöhemmällä pysäkillä. Tämä saa kävelemään, enkä usko autoilun tuovan samanlaista potkua liikkumiseen. Autoilla mennään ovelta ovellesi, enkä muusta ole juurikaan kuullut, saa toki korjata jos olen tässä väärässä.

Narsisti ruokki roskallani: "Kesällä jo Vegekauppaan"

Kysyin naiskuskilta matkaideoita. Vastaukseksi sain Kissakahvila Purnauskis tai Vegekauppa Tampere. Kiinnostuin heti jälkimmäisestä. Jokainen ymmärtää, että jos paino on noussut narsistisuhteen aikana 15 kilogrammaa, jotain kuormittavaa siinä on ollut. Ehkä tiedät jo mistä puhun? Sait syödä sitä ruokaa, minkä narsisti halusi rahoillasi ostaa. Sokerin tai rasvan määrää ei saanut vilkaista, eikä ruokakorinne kokonaishintaan puuttua, vaikka joutui nahkalompakolla iloja vielä maksamaan kaiken huipuksesi.

Tänään 14. syyskuuta 2020 olen ilman narsistia 14 kuukauden ajan. Mukaan on mahtunut järkyttävien rasvaprosenttien kauhistelua työterveyden vaa'alla, kovaa liikuntaa sekä rohkea muutos ruokailuun. Yhdistin ylipainon aika rasvaiseen ruokaan, alkoholikulutukseen narsistin kanssa, sekä sokeroituihin herkkuihin. Join sokeritonta kokista hänen seurassa, enkä ihmettele yhtään, miten väsynyt olin koko ajan. Kofeiinin poisto elämästäni olikin parasta pikakorjausta rikkinäiseen elämääni tuolta ajaltasi.

Lähdin vegekauppaan vain Paunun kyydillä selvittääkseni terveellisempiä vaihtoehtoja päivittäiselle ruokalautaselle. Olenpa kärsinyt epävakaan persoonallisuuden kanssa, joten haluan parannuksestani kiittää omaa työtäni asian parissa, ja jakaa hyvän elämän kulmakivet eläimille. Jos ostan vähemmän liha- ja maitotuotteita, vähemmän eläimiä syntyy tuotannossa kiusattaviksi. Vegekauppamme onkin opettanut sen, että kasvipohjaisella ruokavaliolla pärjää täysin, eikä proteiinista löydy ikinä vajetta.

Väinö Paunu Oy, #143, linjalla 1C

Laskin, että saan tarvitsemani kalorit, protskut ja vitamiinit syömällä terveellisemmin. Löysin tutun vegekaupan lisäksi parhaimmat vegetuotteet Prisma Pirkkalasta. Säästän rahaa, koska en enää maksa kalliista lihasta kymmenen euroa kilolle. Samalla rahalla kannan valikoiman hedelmiä ja vihanneksia päiviksi. Haluan vielä korostaa, että en ole koskaan ollut masentunut, ahdistunut tai muuta vastaavaa, mutta vegaaninen ruokavalio on kohentanut mielialaani. Luotan nykyään elämäntapamuutokseeni.

Sanotaanko, että olin joskus iloinen, mutta narsisti halusi tuhota sen. Minusta näki, että en ollut kovin halukas juttelemaan saati hymyilemään. Kaikki energia meni paskaan suhteeseen. Pikku hiljaa iloja on palannut kuukausien kuluessa ilman häntä. Hymyilin lähtöä. Nyt hymyilen lisää. Ruokavaliollani saan aikaan sen, että vastustan tuotantoeläinten olosuhteita. On hyvä mieli, kun nostan koriini vegaanisen tuotteen. Eläin ei kärsi ainakaan minun takia, koska käyttäydyn Partolan ruokakaupassa nyt toisin.

Juon enemmän vettä. Syön enemmän vitamiineja. Finlan työterveys nosti hattua, koska D-vitamiinin puutos on vihdoin taklattu. Elämäni tuntuu menevän vain paremmaksi, ja tämä kaikki vain siksi, että heräsin ja jaksoin lähteä epätoimivasta suhteesta. Mies vain on aina välillä yrittänyt haravoida minut takaisin tekstiviesteillä, mutta jätän nämä omaan arvoon. Muistan jokaisesta viestistä sen, että mitä tapahtuikaan silloin, kun olin hänellä yötä. Toistaiseksi en ehkä voi nukkua vain toinen silmä auki.

Narsisti epäili kykyjäni: "Rakensin huomisen siltikin"

Narsistin kanssa en ollut koskaan täysin normaalia. Välillä ihailtiin, toisinaan vihattiin. Tätä se on, jos on epävakaata persoonallisuutta. Voi rakastaa tai vihata. Harmi uhrille, koska kaikki alkaa älyttömästä rakkausvaiheestasi ja päättyy ennen pitkään järjettömään vihaan asioista, joita et ole koskaan tehnyt. Epävakaa persoonallisuus voi esimerkiksi syyttää sinua valehtelusta ja pettämisestä suhteessa, vaikka aito valehtelija on ollut koko ajan Tinderissä, ja maksoin tietysti herran kuukausiensa puhelinlaskut.

Ei ollut muutakaan vaihtoehtoa kuin rakentaa ihan kaiken uudelleen. Enkä matkusta Alkoon, ja palaan vanhaan minääni ennen suhdetta kiusaajani kanssa. Jos alkoholia tarjotaan, otan sen yhden, mutta en enempää. Hanavesi on parasta janoonne ja sitä saa rajattomasti keittiöstä. Miksi maksaisin enemmän limsoista, kaljoista tai jostain muusta? Rakastuin uudelleen vihreään teehen. Nousin uudelle tasolleni työpaikalla, ja nyt odotan, että työsopimustani jatkettaisiin jo kolmannen kerran muidenkin iloksi.

Lähetettyäni viimeisen jäähyväiskirjeeni narsistille, hän lupasi rikkoa kaiken. Hän on voinut luvata jotain sinullekin lähdön hetkellä. He lupaavat tuhoamaan kaiken, tai he vakuuttelevat muuttuneensa, jotta voit jatkaa heidän kanssa. Pahimmillaan epävakaa persoonallisuus voi uhkailla itsemurhallaan. Empaatikko ei pysty lähtemään paikalta, mikäli toinen on vaarassa. Jos narsisti uhkailee itsemurhalla eron aikana tai sen jälkeen, ilmoita viranomaisille. Silloin oletkin tehnyt voitavasi ja jatkat matkaa.

Laita ruokavalio aitoon remonttiin

Liikunta ja sen viilaaminen hyödylliseksi on tietysti asia, jota olen jo käsitellyt aiemmin tässä jutussa. Liikunnan lisääminen voisi olla hyvä tapa sinullekin parantaa maailmaa päivä kerrallaan. Kuinka, ja minkälainen liikunta, parantaisi sitä elämää kaikkein parhaiten? Määrittele sellainen liikunta, jonka parissa voisit viihtyä riippumatta tulotasostasi. Kävely vaatii juoksukengät ja hieman vaatetta, joten aloita vaikka siitä! Uskon vahvasti, että tulet menestymään Suomessa ilman huonoja parisuhteita.

Hitto, minähän kutsuin itseäni tyhmäksi, koska narsisti pitää kaikkia itseään alempana. Narsismi on kantajalleen tietynlainen sensaatio, että kukaan ei voi olla häntä parempi. Muistat ehkä aiemmistasi, etenkin jos seuraat blogia pidempäänkin, että luin kirjan Psykopaatteja ympärilläni. Kirja piti jo ostaa omaksi hyvänä muistutuksena siitä, että takaisin ei kannata enää haikailla. Puhutaan välillä minusta, ja täytyy sanoa, että on minua älykkäämpiä ihmisiä olemassa. On parempia blogeja kuin tämä tässä.

Ihan sadanteen kertaan en onneksi mieheni kanssa ajautunut, vaan seurustelupätkiä oli lähinnä kaksi. Jos kolmas kerta toden sanoo, niin en halua kokea sitä uudelleen. Minulla on nyt hyvin aikaa kehitellä itseäni, auttaa muita ja nauttia elämästä ilman draamaa, yllätyksien ja onnistumisien keskellä. Tämän keinon totesin varsin toimivaksi: varaa kalenteristasi tunti viikossa palaveriin itsesi kanssa. Käsittelet kaikkia tarvittavia projektejasi sekä kysy mitä tekisit ensi viikolla enemmän, entä mitä vähemmän?

Kiitollisuutta ja hyvyyttä: "Ollut aina ja onko vieläkin"

Narsisti rakasti hyvyyttä, koska hän sai tarvitsemansa rahaa ja anteeksipyyntöjä. Hän piti upeana sitä, että olin kiitollinen siitä, että hän on tässä vieressä, pahoittelemassa eilisen tekoja. Yhtenä päivänä se ei enää riittänyt, koska teot puhuvat aina puolestaan. Oletko miten kiitollinen noin muuten, jos hyvän anteeksipyynnön jälkeen sama meno jatkuu. Narsisti kertoisi jatkuvasti siitä kiitollisuudesta, että olet mukanani edelleen. Varmasti, joka kerta saisi tarvitsemansa määrän aitoa rahaa, kun vähän huuteli.

Pitkään jaksoin, voiden huonosti. Koko ajan sai pelätä siitä, milloin olisi itse ulosotossa. Sitäkin, että milloin terveys menee, ja terapia on enää ainoa ratkaisusi. Olen pohjimmiltani erittäin hyvätahtoinen ihminen, ja haluan muille hyvää, niin myös edesmenneelle miehelleni. Siksi lähdin erittäin mielelläni auttamaan, koska uskoin sisimmissäni, että hyvyys palautuu aina. Narsistisuhteessa hyvyys palautuu vittuiluna, kunnes viikon mykkäkoulun jälkeen luoksesi ilmestytään taas, hakemaan uusia seteleitä.

Miltei uskomatonta. Ensiksi haukut kumppaniasi alimpaan helvettiin, koska hän sanoi jotakin, mistä narsistina et ole pitänyt ja sitten koston jälkeen ilmestyt takaisin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Se oli todella ihmeellistä, enkä vieläkään ymmärrä sitä. Miten jotkut kehtaavat! Ei löydy minkäänlaista moraaliasi. Sitten olet niin koukussa kivaan, että tätä teatteria on pakko kestää 5, 2 tai 25 vuotta. Ei ole. Lähdin menemään, vaikka olisin halunnut jutella asioitani auki. Ei ollut sitä kuuntelijaa, ei koskaan.

Astun paunulaisiin ja jaan suklaata

Uskon, että maailma paranee sillä, että välität ihmisistä. Et välitä vain itsestäsi, etkä vain lähisuvusta, vaan myös ystävistä, tuntemattomista sekä heistä, jotka sinua eniten vihaavat. Ennen pitkään hyvyys palautuu. Antamisen ilo on paras ilo ja sen näkee minusta. Jotkut poistuvat bussista sanomatta mitään, eivät edes kättään heilauta kiitokseksi. Samaan aikaan moni matkustaja ei tiedä, että jos olet busseissa aamuseitsemältä, sama bussikuski ajaa sitä bussia vielä iltaseitsemältä oman firmansa autovarikolle.

Bussikuskien päivä on lohduttoman pitkä kaikilla liikennöitsijöillä, vaikka ajoaikaa siitä on yhdeksän tuntia. Silti, osa taukoilusta on palkatonta ja 7-7 tai vaikka 10-10 päivät varastavat kaiken vapaa-ajan. Tässä, jos missään esimiehen täytyisi kehua, mutta aina niin ei ole. Siksi en vain pysty heilauttamaan kättä, vaan sanon "Kiitos paljon!" poistuessani autosta. Sanon, vaikka poistun takaovesta. Jouluiseen aikaan ei olekaan tavatonta, että annan hyvälle kuljettajalle paunulaisessa suklaat joulutoivotuksin.

On se mahdollista, ettei kyseinen kuljettaja perhettään näe tänä jouluna, koska joutuu pahimmillaan kuljettamaan minua ja muita joulupäivän menoille. Eivätkä kaikki kiitä, vaikka kiitos on helppo sanoa. Siksi voinet olla varma siitä, että tulen jalkautumaan välillä paunulaisiini jatkossakin suklaan kanssa. Hyviä, astetta tutumpia kuljettajia on heillä paljon, jotka ovat kohtuuhintaisen suklaansa ansainneet. Jalkaudun vielä tänä jouluna samalla agendalla, ja perässä tulee vielä joulukuun 2021, 2022 ja 2023.

Vinkkejä matkan varrelle kaikille teille: "Toimi hyvin"

Vuoden ilman narsistia, kuukauden ilman narsistia, tai vaikka kokonaiset kymmenen vuotta. Noin viisi viiden tähden vinkkiä siihen, miten nouset jaloillesi tai parannat maailmaa teko kerrallaan. Kokeilet!
  1. Ole kiitollinen. Narsisti ei pitänyt, että olinpa niin kiitollinen kaikille. Ilman häntä voin muuttaa maailmaa. Eilen ojensin Fazerin sinisen paunulaiselle Marjalle suurkiitokseksi väsymättömästä palvelusta ja ikimuistoisista matkoista kotilinjalla 1. Parisen viikkoa aiemmin kiitin samaisella paikallislinjalla ohjaamoon paunulaista mieskuskia noustessani kyytiin, ja tunteja myöhemmin tuntematon pikkupoika tervehti minua kohteliaasti. Hyvyys palautuu aina, siksi kiitollisuus.
  2. Vältä pikasuhteita. Erositko juuri? Älä yritä etsiä nopeasti uutta. Palaudu, kehity ja ennen kaikkea menesty polullasi. Jos hyvin käy, tulet huomaamaan sen, että oikea palanen kolahtaa palapeleihin automaattisesti. Älä koskaan hyväksy shokkitarjoustasi, mikäli se on liian hyvä ollakseen totta!
  3. Kuuntele soittolistaa. Tutkimusten mukaan musiikkisi vähentää stressiä. Musiikki pelastaa arjen kolhuilta. Musiikkisi viihdyttää. Jokainen meistä ompi kuullut musiikkia ainakin joskus elämänsä aikana. En voisi sanoin kuvailla miten paljon elektroninen tanssimusiikki auttoi tässä elämässä!
  4. Älä juo tai shoppaile pahaan oloon. Juominen pahentaa tilannetta, kun taas shoppailu voipi viedä velkojenne maailmaan, eikä sekään mielialaa nosta kuin hetkellisesti. Mielialasi nousee pysyvästi poistumalla draamastasi, löytämällä hyvä harmonia omalla polulla tähän parhaaseen elämääsi.
  5. Älä välitä kaikesta. On ihmisiä, jotka olivat ilkeitä. On ihmisiä, jotka eivät koskaan kehu. Ongelma on heidän. Olet erilainen, muutat maailmojasi teko kerrallaan. Vahvaksi tuleminen vaatii sisua, ja juuri sitä puuttuu näiltä ihmisiltä, jotka kaikkein eniten sinulle vinoilevat. Näytä heille voimaa!
Ennen muuta kohtelet muita tavalla, jolla haluat itseäsi kohdeltavan. Tämä palkitaan. Tähän olen aina uskonut. Samoihin havaintoihini päätyi kyseinen kuljettaja Marja, joka tuli todella iloiseksi siitä, että sai Fazerin suklaata raskaan työpäivän jälkeen ennen kuin päätti vuoron Suupalle ja siirtyi hymyillen varikkoa kohti. Eikä hän ole suinkaan ensimmäinen, tai edes toinen, sillä kun palasin Saksasta vuonna 2018, annoin paunulaiselle ExpressBus-kuljettajalle saksalaisen hyvää suklaata yövuoron päätteeksi.

Yhteenveto: aina olisi varaa parantaa, kaikessa ja heti

Kohdallani lopputulos palaverissa itseni kanssa oli varma: liikunta on pidettävä vähintään nykyisellä mallilla. Sen lisäksi arkeen on lisättävä pyöräilyn hengästyttäviä vaikutuksia. Ennen kuin voin juhlia normaalipainoisena, on kunnioitettava pieniäkin nyansseja, jotka kantavat hedelmää pitkälle omaan tulevaisuuteen. Nytpä ei ole varaa masentua, ahdistua tai jäädä notkumaan huonoon suhteeseen. Jos ymmärsin oikein, jokin sisimmissäsi ajattelee juuri hetkessä, että huonommin ei ainakaan sanota.

Ajattelen tavalla, jonka mukaan aina on varaa parantaa. Enkä usko olevani paras kaikessa, mutta voin oppia. En ole täydellinen, enkä täysin käsittämätön. En ole tyhmä, enkä täysin kädetön. Kukaan meistä ei ole paras kaikessa, mutta selitäpä tämän narsistille, niin joudut lähtemään huoneestasi pahimpana rikollisena. Jos et lähde rikollisena, sinusta tehdään rikollinen. Onneksi 15. kuukausi onkin tulossa, ja silloin ei ole enää pitkä matka kahden vuoden juhliin ilman ainoaa epävakaata persoonallisuuttasi.

Olen joustanut. Olen auttanut. Olen tukenut. Olen kuunnellut. Olen pahoitellut. Olen odottanut. Olen yrittänyt. Olen kysellyt mitä kuuluu saamatta vastausta, tai jos vastaus tuli, se tuli myöhässä vittuilun kera. Sitä sanotaan, että masentuneita pitäisi tukea ja heiltä pitää kysyä miten voit, mutta kuka tekisi samoin meille empaatikoille? Edes narsistit itse eivät ole kovin kiinnostuneita muista kuin itsestään. Lopulta olen päätynyt siihen, että kaikenlainen lisädraama kannattaa jättää mieluiten ostamatta.

Muistan kiittää hyviä kuljettajia ohjaamoonne ja uudelleen matkan jälkeen. Haluan antaa maailmalle parastani, vaikka en itse juuri nyt jaksakaan töissäni. Uskon, että olemalla itseni, voin ajallaan voittaa väsymykseni ja uupumukseni. Muutama hyväkin juttu ihmisissä saa hiljaa palauttamaan uskon tähän ihmiskuntaanne. Kaikki eivät yritä käyttää meitä hyväksi ja se on pääasia. Syy elää. Muistan lämmöllä sitäkin hetkeä, kun ojensin kyseiselle naiskuljettajalle valtavat kiitokseni ikimuistoisesta matkasta.

Jos joskus näet jotain kaunista, kerro heille. Se voi kestää sekunteja sanoa, mutta heissä se vaikuttaa eliniän. Kehuin minäkin Paunun naiskuskia ohjaamoon, koska tiedän muutaman sekunnin riittävän. Tärkeintä on jakaa ilosanomaa tähän maailmaan, että jaksamme kaikki yhdessä kulkea eteenpäin.

Jos maailmaa voidaan parantaa pala kerrallaan, mikä estää vaikuttamasta nyt? Suklaalla tai ilman.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena