Länsilinjoilla 2 vuotta ilman narsistia

Metsäkylän kääntöpaikka, tuo klassinenkin olinpaikka, josta Länsilinjoilla pääsee aina Julkujärvelle ja Ylöjärven keskustaan. Rakastan, mutta niin sitäkin vihattiin. Narsistimieheni oli sellainen mies, jolle ei kelvannut sitten mikään. Eipä edes ilmainen matka Amsterdamiin. Kaikessa oli jotain vikaa. Kestin sitä aivan liian pitkään, mutta nyt olen saanut elää rauhassa jo kahden vuoden ajan. Nautin jokaisesta matkasta ja vihdoin kotimaa on tullut tyylikkäänä esille. Matkustan halvalla ja viihdyn yhtä paljon.

Nykyään osaan Hämeenlinnan keskustasta Aulankoon ilman turhaa navigaattoria ja Julkujärvi löytyy tossujen alta heittämällä. Miksi matkustaa ulkomaille, jos voi matkustaa Julkujärvelle? En olekaan niin nirso, että tappaisin aikaa ja kieltämättä rahaa kalliisiin reissuihin. Iloa saa vähemmälläkin ja muutos tapahtuu pääkopassa. Ihanaa, että voin lähteä liikkeelle yksin. Sitä valituksen määrää en jaksaisi, kun mies alkaisi höyryämään liian intensiivisestä kävelystä ja kaipuusta Playstationille omaan kotiin.

Koen, että minun on parempi ilman häntä. En valita, vaikka matka ei ole kallis. En valita, jos pysäkille on matkaa. En valita, jos seuraavaan bussiin onkin yli vartti aikaa. Amsterdamissa GVB:n linja-autoja kulki jatkuvasti ja hän ei siltikään ollut tyytyväinen. En olekaan törmännyt vastaavaan koskaan ennen. Hän katseli suurennuslasin kanssa kaikkea. En kehdannut nauraa, mutta hän puntaroi tekemäämme ruokaa. Jos laitoin hänestä itselleni enemmän, niin hän haarukoi ruokaa takaisin Ikean lautaselle.

INFJ:nä yritän liian pitkään ennen kuin luovutan asiassa tuloksettomana. Pitäisi korostaa itselleen ja muille, että turha sitä on painia huonossa suhteessa kuukausia, pitäisi lähteä paljon aiemmin. Syitä on ollut, muun muassa sekin, että mies ei enää rakastanut minua, oli poissaoleva, etäinen ja ennen muuta puhui avoimesta parisuhteesta ja bi-seksuaalisuudestaan. Ei tällaista tietoa ollut jaossa ensitreffeillä, jolloin hylkäisin hänet saman tien, mutta nyt kandidaatti sai nauttia eduista ja jopa yhteissaunoista.
Mieheni halusi monia asioita itselleen: rahaani, aikaani ja muutakin. Maksoin monia matkoja, siivosin väsymättömästi, ja paikkasin hänen virheitä elämässä. Samalla mieheni oli Match.comissa etsien lisää.
Nykyään nautin, että en ole enää määräävässä suhteessa. Saan käyttää rahaa haluamallani tavalla, eikä kukaan vihaa valintojani, jotka kerrankin tuntuvat oikeilta. Vuosia lähdin juhlistamaan Julkujärvelle.

Kylillä kävin 14. kesäkuuta, joten tänään 14. heinäkuuta olen juhlimassa Hämeenlinnassa.

Uusi elämäntyyli: Refuzionin kappale "The Things You Hated"

Sainpa vuoden 2021 alussa Deezerin musiikkipalvelusta kauniin lahjan. Vuoden 2020 striimatuin biisi päätyi avaimenperään. Ihana juttu tosiaan, koska kyseinen tanssibiisi kertoo minulle vapaudestani. Siitä, että narsistimies on takana. Yhteen seurusteluvuoteen mahtui paljon kaikenlaista, mutta nyt jo kahden vuoden ajan olen voinut elää elämääni. Elää sitä tavalla, joka antaa minulle merkitystä. Nautin käyttää rahojani haluamallani tavalla ja sen lisäksi en enää punnitse ruokiani. Kaikki on nyt hyvin.

Mielenrauha ja päivittäinen hard dance Deezerin musiikkipalvelusta on saanut ajatukseni rullaamaan. Nyt olen kiinnostunut tulevaisuudesta, budjetoinnin kautta, enkä enää menetä rahoja ohi kirjanpidon narsistin loputtomiin vaatimuksiin. Ajattelen oikeasti niin, että mikäli olisin edelleen homosuhteessa häneen, niin olisin tällä hetkellä veloissa ja pahimmillaan ulosotossa. Narsisti hän välittää sinusta niin kauan, kunnes rahapotti on käytetty loppuun, sen jälkeen olet rahaton ja ketään ei enää kiinnosta.

Suosittelen eroamaan suhteesta, jos et siitä nauti. Voi olla, että kumppanisi on jatkuvasti salaperäinen, etkä millään saa häntä pois Match.comista. Luulet, että olette parisuhteessa, mutta hän tapailee salaa muitakin. Hän saattaa pahimmillaan olla biseksuaali, joka janoaa avoimia suhteita, jotta voisi laittaa useita kerrallaan. Narsisti voi potea syyllisyyttä, mutta koska hänellä ei ole empatiaa, hän ei juurikaan ajattele siitä pysyvästi. Sama kaava toistuu, kunnes vihellät pelin poikki. Pelissä olet voittaja yksin.

Christian vihasi kaikkea, joten teen kaikkea mitä hän vihasi

Suhteen aikana kaikki oli surkeaa. Kotimaan matkailu oli ihan hanurista, Viro oli niin nähty, ja Ruotsi sieltä syvältä kanssa! Narsisti voi valittaa kaikesta tekemisestä. Jokainen ratkaisu on uusi ongelma. Tietyllä tavalla olen helvetin kiitollinen Refuzionille, joka julkaisi kappaleen lähdön jälkeen. Sain niin paljon voimaa, ja tämä on se tanssibiisi, jota kuuntelen edelleen todella paljon. The Things You Hated on maailman parhautta elektronisessa tanssimusiikissa. Se saa eron kuin eron tuntumaan voitolta.

Se on kuin tanssia, joka ei lopu koskaan. Tanssin ilosta ja itken vapaudesta. Tämä on biisi, jota nautin kuunnella maan paunulaisissa. Väinö Paunu Oy:n auto kaksi vuotta sitten toi Jyrin turvallisesti kotiin narsistin hampaista Helsingistä aina tuonne Tampereelle. Olen ikuisesti kiitollinen tästä jutusta, enkä todellakaan kaipaa takaisin, vaikka olihan tietysti suhteessa hetkensä. Tajuan kuitenkin, että nämäkin hetket olivat istutettuja manipuloimaan, siksi jokaisen on syytä olla hereillä omassa parisuhteessa.

Manipulointi voi aiheuttaa sen, että jotkut istuvat tällaisissa suhteissa vuosia, jopa 10, 20 tai 40 vuotta. Enemmänkin. Internet on täynnä tarinoita. Narsisti voi sekoittaa pääsi niin, että et edes kyseenalaista koko asiaa. Sinusta on normaalia, että suhteesi on tällaista. Alussa seksiä on joka välissä, myöhemmin sitä ei juurikaan heru. Jos kerrot lähteväsi, sänky saattaa herätä eloon, kunnes sinulta odotetaan jotain uutta. Narsistin palveluksessa on aina jokin hintalappu. Hän voi ehkä antaa, mutta vain hyötyäkseen.

Mitä hyvää biisissä The Things You Hated? Ihan kaikki. Todella hieno tanssibiisi alusta loppuun. 🎄/5. Varsinkin Hifi-laadulla 1411 kbps ihokarvat nousevat pystyyn ja vapauden biitti tunkeilee sydämeen.

Terveys ja hyvinvointi: Urheilu on ja pysyy minun ohjelmistossa

Mieheni ei juuri koskaan pitänyt lähiluonnosta. Hän kaikkein eniten makoili sängyllään Jollaksessa tai pelasi pelikonsolilla pitkät päivät. Konsolipelit olivat hänelle ulospääsy omasta maailmasta, jota hän vihasi. Alkoholia ostin, että hän olisi edes hetken aikaa mukava. Toisaalta yritin sanoa hänelle ääneen sitä, että olin aika huolissani mielenterveydestä. Masennuslääkkeitä käyttävänä, joita muuten satasilla maksoin kolmessa kuukaudessa, hänen ei olisi kannattanut juopotella. Leikin hänestä terapeuttia.

Minulle oma ja mahdollisen kullan terveys on etusijalla. Vaalin terveyttä edelleen, enkä millään usko sitä, että alkoholi olisi terveydelle vaaratonta. Tästä syystä en juo, enkä toisaalta edes tupakoi. Mieheni valitteli usein sitäkin, että hänellä on isompi nälkä, eikä jääkaapissa ollut juuri mitään. Taloudellisesta kriisistä huolimatta kaljaa ja tölkkejä asunnosta löytyi joka viikko. Yritin jo patistaa mieheni terapiaan, mutta hän toisti toistamiseen, että asia ei ole juuri nyt ajankohtainen. Hoidan tämän myöhemmin.

Lopullinen niitti oli, että aloin itse juoda olutta hänen seurassa, koska olimme kavereita. Tästä syystä päätin uudelleen sen, että olen mieluummin yksin kuin väärässä seurassa. Suhteemme aikana ahmitut kilot ovat vapaudessa lähteneet, koska en enää saa vihaa liikunnasta. Halusin kertoa Christianille, että kävin 15 kilometrin lenkillä, mutta hän raivostui siitä usein. Hänestä se ei ollut juuri mikään saavutus. Lopulta kaikki johti siihen, että en enää kehdannut kertoa onnistumisista, lähinnä kaikesta muusta.

Tällaisen kävelyn tein Soppeenmäeltä yksin Metsäkylään

Narsisti haukkuu menojasi luonnossa täysin yhdestä syystä. Hänellä ei ole tästä parempaa kerrottavaa. Narsisti on todellisuudessa häviäjä, joka voi olla älyllisesti jopa keskiverto, tai joskus hieman parempi. Kaikkiaan narsisti yrittää vakuuttaa sillä, että ei ole olemassa parempia ihmisiä kuin hän siellä. Yhtenä kertana kysyin narsistiltani, haukkuisitko minua vasta sitten, kun kävelet itse luonnossa 15 kilometriä. Kiitos. Totuus oli, että hän käveli sellaisia matkoja korkeintaan peleissä, joita konsolillaan harrasti.

Julkujärvi valikoitui perinteestä. Aiemmin ajattelin, että käyn huumorilla jossain. Osoitin silmät kiinni karttaa Pirkanmaan alueelta ja käteni osui Julkujärvelle. Polkupyörällä kylään oli helppo saapua, mutta koska tuolloin omistin rajattoman bussikortin, kävin siellä Länsilinjoilla. Lähellä oleva metsä kiinnosti jopa sen verran, että eksyin sieltä pian Metsäkylään. Tuostä hetkestä olen pyrkinyt tulemaan mestoille ainakin kerran vuodessa. Soppeenmäeltä Julkujärvelle on noin yhdeksän kaunista kilometriä jalan.

Kannattaapi käydä ja ajan kanssa, koska ahkerimmat pääsevät Koukun majalle. Se on niin kiva paikka, että siellä voisi olla vaikka yötäkin. Unelmoin sapattivuodella siitä, että olisin joskus retkellä yön yli. Voisin tehdä sen Koukun majalla, tai sitten ihan Kintulammella, mutta aikaa on nyt tarjolla eri tavalla. Stressi ei ole arkea, koska eksoottinen parisuhde narsistin kanssa on takana, eikä ainainen työelämä vie energiaa. Suosittelen sinkkuutta aina kaikille, koska yksin voit säästää sitä rahaa sapattia kohti.

Miksi sairaasti kilometrejä? Joistakin kävely kieltämättä tuntuu paljolta, mutta minulle kympin lenkki on alkusoitto. Toki parisuhteessa emme koskaan kävelleet yhdessä niin paljon kuunnellen sitä toista.

Psykopaatteja ympärillämme: Enemmin sinkku kuin kuramatto

Tämän takia olen yksin kuin psykopaatin lattiamattona. Tapasin ensimmäisen mieheni Facebookissa vuonna 2014, ja hän sattui olemaan Puolasta, mutta hän osoittautui epävakaaksi ihmiseksi ajallaan. Tekstiviestien aikana en osannut asiaa edes epäröidä, mutta kun touhusimme Saksassa kaikenlaista kahdestaan 2016, osasin lukea naamasta että tämä mies ei kauaa enää pysy mukana. Hän suuttui lujaa asioista, joista en itse lähtisi edes sanomaan, kuten Rob Maythin lähdöstä kotiin bilesetin jälkeen.

Hän pettyi että artisti, jota hän tuli katsomaan, lähti keikan jälkeen ilman että hän pääsi VIP-lipuilla häntä tapaamaan. Kysyin hetkessä, miksi hän itki nurkassa, mutta hän ei puhunut enää koko päivänä. Matkan jälkeen hän valitteli asioita, ja olin yllättävästi syy kaikkeen. Koskaan vika ei ollut tietenkään hänessä. Muisti kuitenkin sentään kehua, että hotellissa meno oli hyvää, vaikkakin odotti parempaa. Huomaa, että narsisti voi kehua, ja sitten mitätöidä koko jutun. Tämä on parasta manipulaatiota.

Toinen mieheni löytyi heti tämän jälkeen ja miten hyvä tuki hän olikaan. Tiesi erosta, koska satuimme käymään pientä erimielisyyttä puolalaisen kanssa julkisestikin ja hän aavisteli, että nyt olisi aika iskeä. Tuki oli niin valtaisaa, mutta samalla koin maailman oudoimmat jutut, hän rakastui minuun samalla sessiolla. Ei mennyt aikaakaan, kun hän halusi iholle, mutta ei tokikaan tehnyt samoja virheitä kuin puolalainen. Hän nimittäin sai minut kertomaan kaiken yksityiskohdilla. Manipulointi tuli perässä.

Ostin tämän kirjan omaksi luettuani kirjastosta etten vain palaisi

Saksassa tein varmasti virheitä, jopa klassisen hotelliyön aikana, koska kyseessä oli sentään elämäni ensimmäinen yö miehen kanssa jota niin paljon rakastin. Rakastin kuitenkin maskia, joka ensi hätään ihannoi sinua täysillä, ja sitten mitätöi usein kahta kauheammin. Mielestäni parisuhteessa pitää voida puhua asioista, ja näihin lukeutuu myös seksi sekä muut touhuilut, jotka voivat edetessä syvemmälle jäädä kokonaan tarjottimelta. Jos epäilet, että olet suhteessa narsistin kanssa, ota asia tänään esille.

INFJ:nä yritin, mutta lopulta saavuin umpikujaan. Tyhjiä lupauksia, jatkuvia hintalappuja. Joskus saat kumppaniltasi seksiä vain puhtaasta huumorista, että olisit hetken ajan hiljaa, ja maksaisit seuraavaa lainaa. INFJ on tyypillisesti narsistimagneetti, ja tämä on tutkittu juttu, koska niin moni on sanonut samaa. Empaattiset ihmiset auttavat jo, mutta juuri tätä iloa narsisti tarvitsee, tekemättä itse mitään suhteenne eteen. Annoin liian paljon ja liian usein. Rahoitin, siivosin, olin, tulin katsomaan vointia.

2019 kesäkuussa elelin lopun aikoja. Vaatimukset kasvoivat matkaan Belgiaan. Narsisti ei ymmärtänyt, että toukokuussa aloitin uudet työt, eikä minulla ollut lomapäiviä varastossa. Christian oli mielestään aina niin älykäs, että ihmettelin miten ei ole voinut kyseistä asiaa tietää. Lopultahan sovimme jussista Tanskassa. Maksoin kaiken. Ennen sitä kävimme Tampereella strippibaarissa, jossa hän osteli muille juomia, vaikka maksoin juuri miehen laskun Elisalle. Epäilin jo tästä, että niin pian on lähdettävä.

Miksi kävimme strippibaarissa? Halusin nähdä käyttäytymisen muiden kanssa. Hän rupesi iskemään naisia ja jopa miehiä, ostamalla heille drinkkejä, joten sain varmistuksen pian tapahtuvasta erosta.

Mitä narsistisuhteen jälkeen? Aivot sekaisin manipulaatiosta?

Joskus olen ihmetellyt sitä, miten ylipäätään tajusin, että tämä parisuhde on myrkyllisyyttä täynnä. Olen vertaistukiryhmistä kuullut, että jotkut ihmiset olivat narsistin kanssa jopa vuosia. Järkytyin, ja tunsin ihmisen tuskan siinä vaiheessa, kun eräs ryhmäläinen sanoi olleensa narsistinaisen kanssa 15 vuotta. Mieti, 15 vuotta. Tähän nähden oma vuosi oli täysin merkityksetön tavallaan, mutta onneksi tajusin lähteä ajoissa. Toki olin tämän ihmisen kanssa suhteessa kaksi kertaa eripituisina jaksoina.

Annan parhaan vinkin suhteesta eroamiseen. Yritä saada ajatukset muualle. Kävin ennen eroa miltei joka toinen viikonloppu narsistin luona. Se oli niin säännöllistä, että melkein olisin aina mennyt sinne jonkinlaisena rutiinina. Sitten keksin, että jos eroan, täytyy rutiinia muuttaa. Aloin mennä joka toinen viikonloppu Valkeakoskelle uimahalliin tai Lapinniemen kylpylään. En mennyt Helsinkiin, vaan menin Valkeakoskelle. En mennyt ravintolaan, vaan menin kotikeittiöön tekemään arkiruokaa ilohetkeen.

Omalla kohdalla ero oli aito ero. Ei mitään yhteydenottoa Christianiin. Hän laittoi yllättyneenä jonkun epämääräisen viestin heinäkuun eron jälkeen marraskuussa, yllättäen syntymäpäivänään! Tiedän, että hänellä oli tapana lähettää täysin merkityksettömiä tekstiviestejä esim. numeroita täynnä. Aikoinaan nimittäin muistan estäneeni hänet, koska hän pommitteli kännykkääni GIF-kuvilla. Mies tehtaili niin vaikka kielsin. Facebookissa, kun sellainen vielä oli, hän haukkui kuuntelemaani musiikkia seinällä.

Holiday Club Lapinniemen kylpylä tarjoaa rentoutumista

Jos hänellä oli maaninen depressiovaihe, ei voinut tietää mitä hänen päässä liikkuu. Rakastettu juttu muuttui hetkessä julmaksi. Mikä parasta et koskaan tiedä mitä sieltä saat. Ymmärsin heti, että hänen tärkeänä päivänä lähetetty viesti yritti muistutella minua, että hän on olemassa ja että 18. marraskuuta on hänelle erityinen. Odotti lahjaa, mutta noin viikkoa myöhemmin oma juhlapäivä oli hänelle täysin tuntematon. Ehkä tunnistat näistä tarinoistani lopultakin oman kultasi? Mahtipontisen narsistin.

Ryhmissä ihmiset jakavat ajatuksiaan, ja minun piti kirjoittaa erään 47-vuotiaan naisen ajatukset ylös. "Olen paljon epäluuloisempi miehiä kohtaan, että ovatko he ihan aidosti mukana vai onko kyse pelistä. Toisaalta olen heti vahvempi ja herkempi tunnistamaan monia narsistisia piirteitä omaavat ihmiset!".
Uskon, että tämä on kauttaaltaan hyvä vinkki lähtijöille. Saat parasta kokemusta narsismista ja siitä on oikeasti hyötyä jatkoa ajatellen. Jos olet vastaisuudessa treffeillä, tulet huomaamaan narsistit heti.

Traumasi ja aidot pelot voivat luoda epävarmuutta, mutta niiden ei pitäisi estää uutta parosuhdetta. Anna itselle aikaa, äläkä niin kiirehdi uusiin suhteisiin, ainakaan heti. Narsistilla niitä suhteita tuntuu kuitenkin löytyvän: yhden kumppanin herätessä, löydetään naapurustosta toinen. Tärkein neuvo on, että jos ei lapsia ole, narsistiin päin ei kommunikoida. Äläkä kysy mitä kuuluu. Narsistisuhteen aikana tyypillisiä piirteitä voivat olla esim. lihominen, ahdistus ja hiusten lähtö. Jos näitä löytyy, lähde heti.

Miksi sinun pitäisi lähteä? Voit ilman muuta jäädä suhteeseen, ja köyhtyä lisää seuraavan vuoden, tai voit lähteä pois ja rakastua parempaan ihmiseen. Maailma on täynnä tilaisuuksia, jos näemme ne!

Kaksi vuotta ilman narsistia

Vierailin aiemmin Julkujärvellä juhlistaakseen sitä mitä mieheni niin vihasi. Kotimaan luonto. Videoon päätynyt musiikki on huumoria. Korostin miten paljon paremmin menee ilman häntä kainalossa.

Katso video klikkaamalla banneria

Musiikki: Sy & Unknown feat. Kirsten Joy - Bright Like The Sun (Original Mix) © Quosh Records
Kuvauspaikka: Pirkkala, Tampere, Ylöjärvi (Julkujärvi, Metsäkylä)
Päivämäärä: 14. kesäkuuta 2021
Tekijä ja editoija: Jyri Väätäinen

Yhteenveto: lottovoitto Nysse-liikenteessä tärkeänä aikana, #148

14. heinäkuuta 19, juuri Tanskan matkan jälkeen, lakkautin sähkösopimuksen meidän välille. Meissä ei ollut enää rakkautta ilmassa. Kadotin tunteet häneen ennen kesää, mutta hän oli tunteeton aikoja. Hän alkoi valittaa ja haukkua minua, eli elin mitätöintivaiheessa. Halausta ei saanut ostamallakaan, vaikka aiemmin se oli ihanaa arkipäivää. Kauhulla muistelen niitäkin hetkiä, jolloin kävelimme käsi kädessä Tampereella, halasimme Näsinneulassa ja suutelimme Väinö Paunu Oy:n #146:ssa matkalla Vaittiin.

Mietin edelleen, miten olen voinut jättäytyä tästä suhteesta, joka oli rakkautta täynnä. Ei kyse olekaan siitä, etteikö sitä rakkautta olisi ollut. Todellisuudessa se oli vain manipulointia, ja Thomas Eriksonin kirjan omistajana, vihdoin tajuan sen. Lopultakaan en ollut menettämässä juuri mitään. Nykyään olen energinen, onnellinen ja rahakas mies. Ei enää tarvitse elättää aikuista miestä tuhansilla vuosittain. Ei tarvitse kuunnella jauhantaa. Muistuttele tavasta mitätöidä: ensin kehutaan ja sitten jo haukutaan.

Tänään nautin ilman häntä Hämeenlinnassa. Tarkoituksena on nauttia alkuun hieman OnniBus.comin matkoista Väinö Paunu Oy:n vuoron jälkeen Tampereen keskustaan. Jos tutkit merkintää tuoreeltaan, olen juuri nyt paunulaisessa #148 jossain päin Härmälää. Kävi jumalaton lottovoitto, koska kyseinen auto numero 148 on suosikki, ja nyt on vielä niin tärkeä päiväkin. Hämeenlinnassa kävelen paljon, uin Aulangon kylpylässä kolmisen tuntia ja lopuksi mättään Ajiton sushibaarissa koko setelin edestä.

Narsisti haluaa pilata itsetuntosi, ja narsistin kiikarissa ovatkin yleensä hyvin rahakkaat, tunnolliset ja empaattiset yksilöt, jotka eivät heti huomaa manipulointia kulissien takana. Yksi "red flag" suhteessa oli jo rakkauden alkumetreillä: olimme molemmat niin ihastuneita, suutelimme ja halasimme, mutta mieheni kieltäytyi ottamasta yhteiskuvaa. Jos kumppanisi ei halua ottaa valokuvia kahdestaan, on aika toimia. Hän ei halua, että sinulla on mustaa valkoisella ajatuksia suhteestanne. Hän etsii heti uutta.

Se olisi narsistille murskatappio, että joku näkisi teidät yhdessä sosiaalisessa mediassa. Hän ei pystyisi solmimaan uusia suhteita, tai toimenpide olisi ollut hyvin vaikeaa. Toisaalta, mitä minä sillä kuvalla? Ajiton sushimestarit varautukaa, tulossa ja syön kuitin edestä Suomen parhaimmassa buffetissa.

Kaksi vuotta ilman sinua, Christian, mutta ensin Hämeenlinnassa nautin Aulangon kylpylästä 🙏

Kiitän musiikista Jumalaa, sillä happy hardcore sai lähdön jälkeen iloitsemaan elämästäni!

Kommentit

Kerran se vain kirpaisee sanoi…
Se on hyvä että olet päässyt ikävän ihmissuhteen yli! Meillä on lähes kaikilla niitä ja oon onnellinen sun puolesta. Apusaa traumoihin myös Kelan rahoittamasta
psykoterapiasta siinä mikä kaivelee.
Hei, kiitos!

Ikävistä suhteista suosittelen lähtemään, eli pitää osata kuunnella itseään. Niin monta kertaa olin ohittanut omia tunteita, ja ideoita suhteen myrkyllisyydestä. Ehkä olin kokematon, ja ajattelin, että kaikki suhteet ovat tällaisia kahden peräkkäisen jälkeen.

Psykoterapiaa on ja toki ajattelin ensisijaisesti, että kumppani sitä tarvitsisi, ja hän itsekin puhui tyylikkäästi siihen hakeutumisesta. Aina se kuitenkin siirtyi ja siirtyi, eikä hänen puheisiin voinut luottaa. Pariterapiaa ajattelin, mutta lopulta tajusin.

Jos mieheni oli pariterapiassa äitinsä kanssa ja huuto kuului Kalasataman aseman käytävällä päästä päähän, juuri sellainen pariterapia ehkä meilläkin olisi, eli rahanhukkaa. En enää sinänsä mieti häntäkään, vain mainiona esimerkkinä osana huonoa parisuhdetta.

Nykyään puutun kiusaamiseen sitä nähdessäni.

Eilen ilmoitin Paunun bussissa asiakkaan ilkivallasta kuljettajalle ja ilmoitettiin asiasta myös varikolle toimenpiteitä varten. Nuorukainen oli melko sekavan oloinen, eikä lainkaan vastannut adekvaatisti hänelle esitettyihin kysymyksiin jatkaen toimintaansa.

Kaikenlaisia ihmisiä sitä on purkamaan pahaa oloaan asioihin tai ihmisiin.

Ehkä se, että nähdessäni puutuin, saa miestä harkitsemaan mikäli tekee sitä uudelleen.

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Kannattaako pesukoneita korjauttaa?

Ensimmäinen televisioton vapaapäivä

Minimoi soittolistat ja ostoslistat heti

Facebook lähti vain 365 päivää sitten

En enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Talvi, Nysse, TKL ja Lassila&Tikanoja

Asioita, joihin minimalisti kompastuu

Blogger voittaa WordPressin näin