Länsilinjoilla jo 2 vuotta ilman narsistia

Metsäkylän kääntöpaikka, tuo klassinenkin olinpaikka, josta Länsilinjoilla pääsee aina Julkujärvelle ja Ylöjärven keskustaan. Rakastan, mutta niin tuotakin vihattiin. Narsistimieheni oli sellainen mies, jolle ei kelvannut sitten mikään. Ei edes nyt ilmainen matka Amsterdamiin. Kaikessa oli jotain vikaa. Kestin sitä aivan liian pitkään, mutta niin olen saanut elää rauhassa jo kahden vuoden ajan. Nautin jokaisesta matkasta ja vihdoin kotimaa on tullut tyylikkäänä esille. Matkustan jo halvalla ja viihdyn yhtä paljon.

Nykyään osaan Hämeenlinnan keskustoista Aulankoon ilman turhaa navigaattoria ja Julkujärvi löytyy tossujen alta heittämällä. Miksi matkustaa ulkomaille, jos voi matkustaa Julkujärvelle? En olekaan niin nirso, että tappaisin aikaa ja kieltämättä rahoja kalliisiin reissuihin. Iloa saa vähemmälläkin ja muutos tapahtuu pääkopassa. Ihanaa, että voin lähteä liikkeelle yksin. Sitä valituksiesi määrää en jaksaisi, kun mies alkaisi höyryämään liian intensiivisestä kävelystä ja kaipuusta Playstationeille omaan kotiinsa.

Koen, että minun on parempi ilman miestä. En valita, vaikka matka ei ole kallis. En valita, jos pysäkille on matkaa. En valita, jos seuraavaan bussiin onkin yli vartti aikaa. Amsterdamissa GVB:n linja-autojasi kulki jatkuvasti ja hän ei siltikään ollut tyytyväinen. En olekaan törmännyt vastaavaan koskaan ennen. Hän katseli suurennuslasin kanssa kaikkea. Enkä kehdannut nauraa, mutta hän puntaroi tekemäämme ruokaa. Jos laitoin hänestä itselleni makaronin enemmän, niin hän haarukoi takaisin Ikean lautaselle.

INFJ:nä yritän liian pitkään ennen kuin luovutan asioissa tuloksettomana. Pitäisi korostaa itselleen ja muille, että turha sitä on painia huonossa suhteessa kuukausia, pitäisi lähteä paljon aiemmin. Syitä on ollut, muun muassa sekin, että mies ei enää rakastanut minua, oli poissaoleva, etäinen ja ennen muuta puhui avoimesta parisuhteesta ja bi-seksuaalisuudesta. Ei tällaista tietoa ollut jaossa ensitreffeillänne, jolloin hylkäisin hänet saman tien, mutta nyt kandidaatti sai nauttia eduista ja jopa yhteissaunoistasi.
Mieheni halusi monia asioitaan itselleen: rahaani, aikaani ja muutakin. Maksoin monia matkoja, siivosin väsymättömästi, ja paikkasin hänen virheitään elämässä. Samalla mieheni oli Match.comissa etsien lisää.
Nykyään nautin, että en ole enää määräävässä suhteessa. Saan käyttää rahaa haluamallani tavalla, eikä kukaan vihaa valintojani, jotka kerrankin tuntuvat oikeilta. Vuosia lähdin juhlistamaan Julkujärvelle.

Kylillänne kävin 14. kesäkuuta, joten tänään 14. heinäkuuta olen juhlimassa arjen Hämeenlinnassa.

Uusi elämä: Refuzionin biisit "The Things You Hated"

Sainpa vuoden 2021 alussa Deezerin musiikkipalvelusta kauniin lahjan. Vuoden 2020 striimatuin biisi päätyi avaimenperäänne. Ihana juttu tosiaan, koska kyseinen tanssibiisi kertoo minulle vapaudestani. Siitä, että narsistimies on takana. Yhteen seurusteluvuoteeni mahtui paljon kaikenlaista, mutta nyt jo kahden vuoden ajan olen voinut elää elämääni. Elää sitä tavalla, joka antaa minulle merkitystä. Nautin käyttää rahojani haluamallani tavalla ja tämän lisäksi et enää punnitse ruokiani. Kaikki on nyt hyvin.

Mielenrauha ja päivittäinen hard dance Spotifyn musiikkipalvelusta on saanut ajatukseni rullaamaan. Niin olen kiinnostunut tulevaisuudesta, budjetoinnin kautta, enkä enää menetä rahoja ohi kirjanpidon narsistin loputtomiin vaatimuksiin. Ajattelen oikeasti niin, että mikäli olisin edelleen homosuhteissasi häneen, niin olisin tällä hetkellä veloissa ja pahimmillaan ulosotossa. Narsisti hän välittää sinusta niin kauan, kunnes rahapottinne on käytetty loppuun, sen jälkeen ole rahaton ja ketään ei enää kiinnosta.

Suosittelen eroamaan suhteesta, jos et siitä nauti. Voi olla, että kumppani on jatkuvasti salaperäinen, etkä millään saa häntä pois Match.comista. Luulet, että olette parisuhteessa, mutta hän tapailee salaa muitakin. Hän saattaisi pahimmillaan olla biseksuaali, joka janoaa avoimia suhteita, jotta voisi laittaa useita kerrallaan. Narsisti voi potea syyllisyyttä, mutta koska hänellä ei ole empatiaa, hän ei juurikaan ajattele sitä pysyvästi. Sama kaava toistuu, kunnes vihellät pelinne poikki. Pelissä olet voittaja yksin.

Teen kaikkea mitä oma mies vihasi

Suhteen aikana kaikki oli surkeaa. Kotimaan matkailu oli ihan hanurista, Viro oli niin nähty, ja Ruotsi sieltä syvältä kanssa! Narsisti voi valittaa kaikesta tekemisestänne. Jokainen ratkaisu on uusi ongelma. Tietyllä tavalla olen helvetin kiitollinen Refuzionille, joka julkaisi kappaleeni lähdön jälkeen. Sain niin paljon voimaa, ja tämä on se tanssibiisi, jota kuuntelen edelleen todella paljosti. The Things You Hated on maailman parhautta elektronisessa tanssimusiikissa. Se saa eron kuin eron tuntumaan voitoltasi.

Se on kuin tanssia, joka ei lopu koskaan. Tanssi iloista ja itke vapaudesta. Tuossa on laulu, jota nautti kuunnella maani paunulaisissa. Väinö Paunu Oy:n auto kaksi vuotta sitten toi Jyrin turvallisesti kotiin narsistin hampaista Helsingistä aina tuonne Tampereelle. Olen ikuisesti kiitollinen tästä jutusta, enkä todellakaan kaipaa takaisin, vaikka olihan tietysti suhteessa hetkensä. Tajuan kuitenkin, että nämäkin hetket olivat istutettuja manipuloimaan, siksi jokaisen on syytä olla hereillä omissa parisuhteissaan.

Manipulointi voi aiheuttaa sen, että jotkut istuivat tällaisissa suhteissa vuosia, jo 10, 20 tai 40 vuotta. Enemmänkin. Internet on täynnä tarinoita. Narsisti voi sekoittaa pääsi niin, että et edes kyseenalaista koko asiaa. Sinusta on normaalia, että suhteesi on tällaista. Alussa seksiä on joka välissä, myöhemmin sitä ei juurikaan heru. Jos kerrot lähteväsi, sänky saattaa herätä eloon, kunnes sinulta odotetaan jotain uutta. Narsistin palveluksessa on aina jokin hintalappu. Hän voi ehkä antaa, mutta vain hyötyäkseen.

Terveys ja hyvinvointini: Urheilu pysyy ohjelmistoissa

Miehesi ei juuri koskaan pitänyt lähiluonnosta. Hän kaikkein eniten makasi sängyllään Jollaksessa tai pelasi pelikonsolilla pitkät päivät. Konsolipelit olivat hänelle ulospääsyjä omasta maailmasta, jota hän vihasi. Alkoholeita ostin, koska hän olisi raivonnut ilman näitä. Toisaalta yritin sanella hänelle ääneeni sitä, että olin aika huolissani mielenterveydestä. Masennuslääkkeitä käyttävänä, joita muuten satasilla maksoin kolmessa kuukaudessani, hänen ei olisi kannattanut juopotella. Leikin hänestä terapeutteja.

Minulle oma ja mahdollisen kullan terveys olisi etusijalla. Vaalin terveyttä edelleen, enkä millään usko sitä, että alkoholi olisi terveydelle vaaratonta. Tästä syystä en juo, enkä toisaalta edes tupakoi. Mieheni valitteli usein sitäkin, että hänellä on isompi nälkä, eikä jääkaapissa ollut juuri mitään. Taloudellisesta kriisistä huolimatta kaljaa ja tölkkejä asunnosta löytyi joka viikko. Yritin jo patistaa mieheni terapiaan, mutta hän toisti toistamiseen, että asia ei ole juuri nyt ajankohtainen. Hoitaisin tämän myöhemmin.

Lopullinen niitti oli, että aloin itse juoda olutta hänen seurassa, koska olimme kavereita. Tästä syystä päätin uudelleen sen, että olen mieluummin yksin kuin väärässä seurassa. Suhteemme aikana ahmitut kilot ovat vapaudessa lähteneet, koska en enää saa vihaa liikunnoista. Halusin jo kertoa rakkaalle, että kävin 15 kilometrin lenkillä, mutta hän raivostui siitä usein. Hänestä se ei ollut juuri mikään saavutus. Lopulta kaikki johti siihen, että en enää kehdannut kertoa onnistumisista, lähinnä kaikesta muusta.

Seikkailija Soppeenmäeltä Metsäkylään

Narsisti haukkui menojasi luonnossa täysin yhdestä syystä. Hänellä ei ole siitä parempaa kerrottavaa. Narsisti on todellisuudessa häviäjä, joka voi olla älyllisesti jopa keskiverto, tai joskus hieman parempi. Kaikkiaan narsisti yrittää vakuuttaa sillä, että ei ole olemassa parempia ihmisiä kuin hän siellä. Yhtenä kertana kysyin narsistiltani, haukkuisitko minua vasta sitten, kun kävelet itse luonnossa 15 kilometriä. Kiitos. Totuus oli, että mies käveli sellaisia matkoja korkeintaan peleissä, joita konsoleillasi harrastit.

Julkujärvi valikoitui perinteestä. Aiemmin ajattelin, että käyn huumorilla jossain. Osoitin silmät kiinni karttaa Pirkanmaan alueelta ja käteni osui Julkujärvelle. Polkupyörällä kylään oli helppo saapua, mutta koska tuolloin omistin rajattoman bussikortin, kävin siellä Länsilinjoilla. Lähellä oleva metsä kiinnosti jopa sen verran, että eksyin sieltä pian Metsäkylään. Tuosta hetkestä olen pyrkinyt tulemaan mestoille ainakin kerran vuodessa. Soppeenmäeltä jo Julkujärvelle on noin yhdeksän kaunista kilometriä jalan.

Kannattaisi käydä ja ajan kanssa, koska ahkerimmat pääsevät Koukun majalle. Se on niin kiva paikka, että siellä voisi olla vaikka yötäkin. Unelmoin sapattivuodellani siitä, että olisin joskus retkellä yön yli. Voisin tehdä sen Koukun majalla, tai sitten ihan Kintulammella, mutta aikaa on nyt tarjolla eri tavalla. Stressi ei ole arkeani, koska eksoottinen parisuhde narsistin kanssa on takana, eikä ainainen työelämä vie energiaani. Suosittelen sinkkuutta aina kaikille, koska yksin voit säästää sitä rahaa sapattia kohti.

Psykopaatteja ympärillä: Sinkku kuin kuramatto, heti

Tämän takia olet yksin kuin narsistien lattiamattoina. Tapasin ensimmäisen mieheni Facebookissasi vuonna 2014, ja hän sattui olemaan Puolastaan, mutta hän osoittautui epävakaaksi ihmiseksi ajallaan. Tekstiviestien aikana en osannut asioita edes epäröidä, mutta kun touhusimme Saksassa kaikenlaista kahdestaan 2016, osasin lukea naamasta että tämä mies ei kauaa enää pysy mukana. Hän suuttui lujaa asioista, joista en itse lähtisi edes sanomaan, kuten Rob Maythin lähdöstä kotiinsa bilesetin jälkeeni.

Hän pettyi että artisti, jota hän tuli katsomaan, lähti setin jälkeen ilman että hän pääsi VIP-lipuillaan häntä tapaamaan. Kyselin hetkessä, miksi hän itki nurkassa, mutta hän ei puhunut enää koko päivänä. Matkan jälkeen hän valitteli asioita, ja olin yllättävästi syy kaikkeen. Koskaan vikaa ei ollut tietenkään hänessä. Muisti kuitenkin sentään kehua, että hotellissa yömeno oli hyvää, vaikkakin odotti parempaa. Huomaat, että narsisti voisi kehua, ja sitten mitätöidä koko juttusi. Tämä on parasta manipulaatiota.

Toinen mieheni löytyi heti tämän jälkeen ja miten hyvä tuki hän olikaan. Tiesi erosta, koska satuimme käymään pientä erimielisyyttä puolalaisen kanssa julkisestikin ja hän aavisteli, että nyt olisi aika iskeä. Olipa tuki niin valtaisaa, mutta samalla koin maailman oudoimmat jutut, hän rakastui minuun samalla sessiolla. Ei mennyt aikaakaan, kun hän halusi iholle, mutta ei tokikaan tehnyt samoja virheitä kuin se puolalainen. Hän nimittäin sai minut kertomaan kaiken yksityiskohdilla. Manipulointisi tuli perässä.

Thomas Eriksonin kirja Julkujärvellä

Saksassa tein varmasti virheitä, jopa klassisen hotelliyön aikana, koska kyseessä oli sentään elämäni ensimmäinen yö miehen kanssa jota niin paljon rakastin. Rakastin kuitenkin maskia, joka ensi hätään ihannoi sinua täysillä, ja sitten mitätöi usein kahta kauheammin. Mielestäni parisuhteessa pitää voida puhua asioistasi, ja näihin lukeutuu myös seksi sekä muut touhuilut, jotka voivat edetessä syvemmälle jäädä kokonaan tarjottimelta. Jos epäilet, että olet suhteessa narsistin kanssa, otat asia tänään esille.

INFJ:nä yritin, mutta lopulta saapui umpikujaan. Tyhjiä lupauksia, jatkuvia hintalappuja. Joskus saat kumppaniltasi seksiä vain puhtaasta huumorista, että olisit hetken ajan hiljaa, ja maksaisit seuraavaa lainaa. INFJ on tyypillisesti narsistimagneetti, ja tämä on tutkittu juttu, koska niin moni olisi sanonut samaa. Empaattiset ihmiset auttavat jo, mutta juuri tätä iloa narsisti tarvitsee, tekemättä itse mitään suhteenne eteen. Annoin liian paljon ja liian usein. Rahoitin, siivosin, olin, tulin katsomaan vointia.

2019 kesäkuussa eleli lopun aikoja. Vaatimukset kasvoivat matkaan Belgiaan. Narsisti ei ymmärtänyt, että toukokuussa aloitin uudet työt, eikä minulla ollut lomapäiviä varastossa. Mies vain oli mielestään aina niin älykäs, että ihmettelin miten ei ole voinut kyseistä asiaa tietää. Lopultahan sovimme jussista Tanskassa. Maksoin kaiken. Ennen sitä kävimme Tampereella strippibaarissa, jossa sinä ostelit muille juomia, vaikka maksoin juuri sinun laskusi Elisalle. Epäilin nyt tästä, että veikosta on nyt lähdettävä.

Mitä suhteen jälkeen? Päät sekaisin manipulaatiosta?

Joskus olen ihmetellyt sitä, miten ylipäätään tajusin, että tämä parisuhde on myrkyllisyyttäsi täynnä. Olen vertaistukiryhmistä kuullut, että jotkut ihmiset olivat narsistien kanssa jopa vuosia. Järkytyin, ja tunsin ihmisteni tuskan siinä vaiheessa, kun eräs ryhmäläinen sanoi olleensa narsistinaisen kanssa 15 vuotta. Mieti, 15 vuotta. Tähän nähden oma vuosi oli täysin merkityksetön tavallaan, mutta onneksesi tajusin lähteä ajoissa. Toki elelin tämän ihmisen kanssa suhteessa kaksi kertaa eripituisina jaksoina.

Annan parhaan vinkin suhteesta eroamiseen. Yritä saada ajatukset muualle. Kävin ennen eroani miltei joka toinen viikonloppu narsistini luona. Se oli niin säännöllistä, että melkein olisin aina mennyt sinne jonkinlaisena rutiinina. Sitten keksit, että jos eroan, täytyy rutiineja muuttaa. Aloin mennä joka toinen viikonloppu Valkeakoskelle uimahalliin tai Lapinniemen kylpylään. En mennyt Helsinkiin, vaan menin Valkeakoskelle. En mennyt ravintolaanne, vaan menin kotikeittiöön tekemään arkiruokaa ilohetkeen.

Omalla kohdalla ero oli aito ero. Ei juuri yhteydenottoa omaan kultaan. Hän laittoi yllättyneinä jonkun epämääräisen viestin heinäkuun eron jälkeen marraskuussa, yllättäen syntymäpäivänään! Tiedän, että hänellä oli tapana lähettää tästä merkityksettömiä tekstiviestejään esim. numeroita täynnä. Aikoinaan nimittäin muistan estäneeni hänet, koska hän pommitteli kännykkääni GIF-kuvilla. Mies tehtaili näin vaikka kielsin. Facebookissa, kun sellainen vielä oli, hän haukkui kuuntelemaani musiikkia seinälläsi.

Lapinniemen kylpylä tarjoaa aikaa

Jos hänellä olisi maaninen depressiovaihe, ei voinut tietää mitä hänen päässä liikkui. Rakastettu juttu muuttui hetkessä julmaksi. Mikä parasta et koskaan tiedä mitä sieltä saisit. Ymmärsin heti, että hänen tärkeänä päivänä lähetetty viesti yritti muistutella minua, että hän on olemassa ja että 18. marraskuuta on hänelle erityisenä. Odotteli lahjojaan, mutta viikkoa myöhemmin oma juhlapäiväni oli hänelle tässä tuntematon. Usein tunnistat näistä tarinoistani lopultakin oman kultasi? Mahtipontisen narsistinne.

Ryhmissä ihmiset jakavat ajatuksia, ja minun piti kirjoittaa erään 47-vuotiaan naisen ajatuksesi ylös. "Olen paljon epäluuloisempi miehiä kohtaan, että ovatko he ihan aidosti mukana vai onko kyse pelistä. Toisaalta olen heti vahvempi ja herkempi tunnistamaan monia narsistisia piirteitä omaavat ihmiset!".
Uskon, että tämä on kauttaaltaan hyvä vinkki lähtijöille. Saat parasta kokemusta narsismista ja siitä on oikeasti hyötyä jatkoa ajatellen. Jos olet vastaisuudessa treffeilläsi, tulet huomaamaan narsistit siinä.

Traumasi ja aidot pelot voivat luoda epävarmuuttasi, mutta niiden ei pitäisi estää uutta parosuhdetta. Anna itselle aikaa, äläkä niin kiirehdi uusiin suhteisiisi, ainakaan heti. Narsistilla niitä suhteita tuntuu kuitenkin löytyvän: yhden kumppanin herätessä, löydetään naapurustosta toinen. Tärkein neuvosi on, että jos ei lapsia ole, narsistiin päin ei kommunikoida. Äläkä kysy mitä kuuluu. Narsistisuhteen aikana tyypillisiä piirteitä voivat olla esim. lihominen, ahdistus ja hiusten lähtö. Jos näitä löytyy, lähde heti.

Yhteenveto: lottovoitto bussilla tärkeänä aikana, #148

14. heinäkuuta 19, juuri Tanskan matkan jälkeen, lakkautti sähkösopimuksen meidän välille. Meissä ei ollut enää rakkautta ilmassa. Kadotin tunteet häneen ennen kesää, mutta hän oli tunteeton aikoja. Hän alkoi valittaa ja haukkua minua, eli elin mitätöintivaiheessa. Halausta ei saanut ostamallakaan, vaikka aiemmin se oli ihanaa arkipäivääsi. Kauhulla muistelen niitäkin hetkiä, jolloin kävelimme käsi kädessä Tampereella, halasimme Näsinneulassa ja suutelimme Väinö Paunu Oy:n #146:ssa matkoilla Vaittiin.

Mieti edelleen, miten olen voinut jättäytyä tästä suhteesta, joka oli rakkautta täynnä. Ei kyse olekaan siitä, etteikö sitä rakkautta olisi ollut. Todellisuudessa se oli arjen manipulointia, ja Thomas Eriksonin kirjan omistajana, vihdoin tajuan sen. Lopultakaan en ollut menettämässä juuri mitään. Nykyään olen energinen, onnellinen ja rahakas mies. Ei enää tarvitse elättää aikuista miestä tuhansilla vuosittain. Ei tarvitse kuunnella jauhantaa. Eikä tarvitse osallistua puolisoni alkoholismiin, juot edelleen ja paljon.

Tänään nauti ilman häntä Hämeenlinnassa. Tarkoituksena on nauttia alkuun hieman OnniBus.comin matkoista Väinö Paunu Oy:n vuoron jälkeen Tampereen keskustaan. Jos tutkit merkintääni tuoreeltasi, olen juuri nyt paunulaisessa #148 jossain päin Härmälää. Kävi jumalaton lottovoittoni, koska kyseinen auto numero 148 on suosikki, ja nyt on vielä niin tärkeä päiväkin. Oli kyllä hyvä tuuri nyt, kun Paunu ei laittanut sitä #146 nyt, koska siitä tulisi mieleen varmaan tuo ensisuudelma bussissa. #148 parempi.

Narsisti halusi pilata itsetuntosi, ja narsistin kiikarissa ovatkin yleensä hyvin rahakkaat, tunnolliset ja empaattiset yksilöt, jotka eivät heti huomaa manipulointia kulissien takana. Yksi "red flag" suhteessas oli nyt rakkauden alkumetreillä: olimme molemmat niin ihastuneita, suutelimme ja halasimme, mutta mieheni kieltäytyi ottamasta yhteiskuvaa. Jos kumppanisi ei halua ottaa valokuvia kahdestaan, on aika toimia. Hän ei halua, että sinulla on mustaa valkoisella todisteita suhteestanne. Hän etsii vielä uutta.

Olisi narsisteille murskatappio, että joku näkisi teidät yhdessä sosiaalisessa mediassa. Hän ei pystyisi solmimaan uusia suhteitaan, tai toimenpide olisi ollut hyvin vaikea. Toisaalta, mitä minä sillä kuvalla? Ajiton sushimestarit varautukaa, tulossa ja söisin kuittinne edestä Suomen parhaimmassa buffetissa.

Kaksi vuotta ilman sinua, mies hyvä, mutta ensin Hämeenlinnassa nautin Aulangon kylpylästä 🙏

Kommentit

Kerran se vain kirpaisee sanoi…
Se on hyvä että olet päässyt ikävän ihmissuhteen yli! Meillä on lähes kaikilla niitä ja oon onnellinen sun puolesta. Apusaa traumoihin myös Kelan rahoittamasta
psykoterapiasta siinä mikä kaivelee.
Hei, kiitos!

Ikävistä suhteista suosittelen lähtemään, eli pitää osata kuunnella itseään. Niin monta kertaa olin ohittanut omia tunteita, ja ideoita suhteen myrkyllisyydestä. Ehkä olin kokematon, ja ajattelin, että kaikki suhteet ovat tällaisia kahden peräkkäisen jälkeen.

Psykoterapiaa on ja toki ajattelin ensisijaisesti, että kumppani sitä tarvitsisi, ja hän itsekin puhui tyylikkäästi siihen hakeutumisesta. Aina se kuitenkin siirtyi ja siirtyi, eikä hänen puheisiin voinut luottaa. Pariterapiaa ajattelin, mutta lopulta tajusin.

Jos mieheni oli pariterapiassa äitinsä kanssa ja huuto kuului Kalasataman aseman käytävällä päästä päähän, juuri sellainen pariterapia ehkä meilläkin olisi, eli rahanhukkaa. En enää sinänsä mieti häntäkään, vain mainiona esimerkkinä osana huonoa parisuhdetta.

Nykyään puutun kiusaamiseen sitä nähdessäni.

Eilen ilmoitin Paunun bussissa asiakkaan ilkivallasta kuljettajalle ja ilmoitettiin asiasta myös varikolle toimenpiteitä varten. Nuorukainen oli melko sekavan oloinen, eikä lainkaan vastannut adekvaatisti hänelle esitettyihin kysymyksiin jatkaen toimintaansa.

Kaikenlaisia ihmisiä sitä on purkamaan pahaa oloaan asioihin tai ihmisiin.

Ehkä se, että nähdessäni puutuin, saa miestä harkitsemaan mikäli tekee sitä uudelleen.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit