Paunu väistää Pirtiliä linjalla 1B/12

Syksyn palvelu Nyssessä alkaa kohta eli 9.8. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että linja #1 lakkaa Pirkkalan asuinalueista Vatialaan. Tulevaisuudessa lentoasemalta ei enää pääse kotilinjalla 1A lainkaan, linjalla 1C/8 palvelut lyhenevät Kyöstiin ja linja 1B korvataan linjalla 12. Tämäpä ei miellytä bussifania, koska paunulaiset. Entä sitten ne mummot, kuolevatko omiin kyliin pois, jos lentoliikennettä karsitaan niin runsaasti? Pääsen sentään vielä jalkaisin kulkemaan paremmille pysäkeille Paunun linja-autoon.

Linjaa käyttävät varusmiehet, jotka kulkevat Paunun autolla varuskunnasta, joka jatkaa lentokentältä linjana 1A. Varusmiehiä on kyydissä useasti, joten missä heidät jatkossa siirretään? Tuodaanko heille ihania Sale-pyöriä, tai saavatko kulkea Tierin skoottereilla, jotka nekin vielä Pirkkalasta puuttuvat. Ovatkohan varusmiehet päättäjille Pirkkalassa ja miksei Tampereellekin kokonaan merkityksettömiä ihmisiä? Miten heiltä voidaan viedä linjat ja vuorot? Kutsupohjainen autonne täyttyy sekunnissa.

Jatkossa en pääse vuokrakotiin paunulaisella. En ainakaan 1A-vuorolla lentoasemalle, enkä 1B- tai 1C-vuorolla lähipysäkille. Ratikalle suuri kiitos tästä ilosta. Mummolle, vaarille ja lentokenttää käyttäville meinaavat tarjota kutsuihin pohjautuvaa joukkoliikennettä, joka toimii jos toimii noilla syrjäseuduilla, sitten nähdään. Jatkossa rakasta kotilinjaani numero 12 liikennöi Pirtil eli selvennettynä Pirkanmaan tilausliikenne yhteistyössä Tampereen kaupunkiliikenteen kanssa. No mutta, sehän kelpaa kaikille.

Paitsi ehkä minulle. Vuosia tilanne oli yhtä peliä aikataulujen kanssa. Linjalla piti taistella aikataulujen kanssa. Erottelin aikatauluistanne paunulaiset kaupunkiliikenteen autoista ja nousin vain parhaaseen autoon. Tämä on vaatinut ylimääräistä selvitystyötä, koska en käytä Tampereen kaupunkiliikennettä. Harmi, että jatkossa en joudu enää käyttämään lähipysäkkiä. Suosin jatkossakin paunulaisia, joten 9.8. alkaen kävelen kilometrin Suupantorille ja nousen paunulaiseen tyylillä kaupunkiliikenteen seasta.
Voitte vapaasti viedä bussifanin lähipysäkiltä kaikki paunulaiset, mutta ette karkoita bussifania paunulaisista. Löydän paunulaiseen jatkossa Suupantorilla linjalla 8, enkä käytä tulevaa linjalla 12, hyvät päättäjät!
Paunulaisissa matkustaminen on elämäni tarkoitus ja ilo, enkä Tampereen kaupunkiliikenteen autoon ole nousemassa jatkossakaan. Pirkanmaan tilausliikennettä saatan kiireessä harkita, ja hyvä niin.

Tulen kuitenkin 95-prosenttisesti siirtymään muille pysäkeille paunulaisia metsästämään.

Nyt muuttuu käytännössä kaikki: "Hurrikaani iski Pirkkalaan"

20. heinäkuuta 2021 lähdin paunulaisella "ilmaiseksi" Suupantorille kello 17.50, ja jäin heti kielletylle koronapenkille istumaan, koska kuljettajana oli astetta tutumpi naiskuski. Me juteltiin hänen kanssa merkittävistä asioista ja kaupan päälle sain jäädä päätepysäkkiä seuraavalla pysäkillä. Olin nimittäin menossa Supermarketin pysäkille odottamaan seuraavaa vuoroa lentoasemalta, koska en halunnut perässä olevaan TKL:ään. Paunu vei bussifanin Lidliin, jossa nautin limsan, jäätelötuutin ja munkin.

Tilanne harmittaa minua niinkin paljon, että monikin asia vaikeutuu jatkossa. Harmillisin juttu on se, että "pikavuoro" kotiin 1A poistuu kuviosta. Sillä on voinut välttää Vähäjärven tai Kyöstin lenkit. 1A oli sen verran optimaalinen, että en sitä koskaan unohda Väinö Paunu Oy:n muodossa. Vähäjärven lenkki muuttuu jatkossa siten, että TKL:n rinnalla ei ole enää Väinö Paunu vaan Pirkanmaan tilausliikenne. Tämä harmittaa, mutta ei niin paljon, ettenkö nauttisi liikunnasta paremmille pysäkeille jatkossa.

Tänään kävin vanhemmilla, ja tämäkin muuttuu jatkossa, sillä en piakkoin pääsisi heille linja-autolla vaihdotta saati viikonloppuisin saunaan. Vastaavasti kotiinpaluu on jatkossa kävelyä, koska reitti on piakkoin TKL:ää, jota en voi vakaumukseni vuoksi käyttää. Tässäkin ideana on kaiketi siirtää bussifani polkemaan tai kävelemään, koska kuljen tyylikkäästi paunulaisilla aina ja niin ikuisesti. Suupantorilta Kyöstiin en näe jatkossa kulkevani muutamaa pysäkkiä, eli mieluiten kävelen sitten koko matkan.

Linjalla 1B kotiin, Väinö Paunu Oy, bussin numero 147, viimeiset #ilometrit

Kuntohan tässä nousee eikä ole sitä velkaa. Teen kaikkeni, että kyyti olisi mieluinen. Siksi matkalla vanhemmiltani pysäytin viisi minuuttia myöhässä olevan paunulaisen, vaikka olisin voinut lähteä jo aiemmin TKL:n autolla ollen aiemmin kotona. Naiskuski oli taas, ja jäin etupenkille juttelemaan. Hän piti muutoksia kannaltani epäonnistuneina, mutta ei yllättynyt siitä, että kerroin käveleväni jatkossa vartin paunulaisiin. Hän tietää, etten TKL:ää käytä, eikä tarvinnut taaskaan painaa Stop-nappia.

Hän tietää missä jään pois, tosin tänään oli pakko jatkaa Suupantorille, missä jälleen kerran naiskuski tarjoutui kuskaamaan bussifanin lähemmäksi K-supermarketia. Ehdin tekemään pienen kävelylenkin, ennen kuin palasin paunulaisella takaisin kotiin. Harrastus tämäkin, eivätkä päättäjät sitä minulta vie, poistamalla muun muassa hyvän pikalinjan kotiin. Voitte edelleen aivan vapaasti viedä lähipysäkeiltä paunulaiset, mutta ette vie minua paunulaisista. Matkustan paunulaisissa jatkossakin, siitäs saitte!

Huomenna lähden paunulaisella kylpylään, ja voitte olla täysin varmoja siitäkin, että niin velattomana Paunulla saavun takaisinkin. Tänään sain katsoa jälleen naiskuskin opeilla sen, ettei bussiin ole jäänyt tavaroita, kuten matkustajien matkakortteja, matkapuhelimia, epilaattoreita tai lompakkoja. Tämän jälkeen poistuin linja-autosta, ja naiskuski pääsi ajelemaan varikolleen. Olihan tämä kokemus, muttei ensimmäinen. Olen sitä mieltä, että kiesiä en tule hankkimaan vaikka saisin sellaisen ilmaiseksi!
Bussifani testaa: viimeistä kertaa paunulaisella linjalla 1B matkalla Vaittiin. Vastaisuudessa tiellä ajelevat Pirkanmaan tilausliikenteen ja Tampereen kaupunkiliikenteen autot. Paunu väistää Vähäjärvellä!

Paunulaisissa Hardstyle-konsertti vastamelukuulokkeilla

Rakastan linja-autoja ennen muuta siksi, koska minun ei tarvitse itse ajaa. Voin lukea vaikka kirjaa, kuunnella podcasteja tai musiikkia Deezerin Hifi-palvelulla, tai lukea blogeja kiinnostavista aiheista. Hetkinen, olen joskus nukkunut paunulaisessa väsymykseen, ja pyysin tuttua kuljettajaa herättämään halutulla pysäkillä. Kuinka moni teistä saa tällaista palvelua kiesissään? Minulle bussimatka on aito nautinto, vaikka se kestääkin kiesiä pidempään, niin sitä aikaa voi käyttää hyödyksi budjetointiin.

Ei siis mikään ihme, että budjettiasiat ovat täällä kunnossa, koska on aikaa keskittyä niihin rauhassa. Sony WH-1000XM3 -mallilla voin tämän lisäksi eristää itseni omaan Hifi-maailmaan kuuntelemalla samalla tuoreimpia elektronisen tanssimusiikin julkaisuja. Nautin linja-autoista niin paljon, että tein tämän päätöksen jo teininä Tesoman koulussa. Päätin, että ajokorttia en aja, enkä peltilehmää hanki ja kerroin tästä vanhemmilleni jo tuolloin. Päätöksestä olen pitänyt ja velattomuutta aina kiittänyt.

Jos luet tätä blogia, tiedät oikein hyvin sen, että olen frugalisti. Linja-autot tukevat frugalismia täysin. Minulla on vain rajallinen kapasiteetti kantaa tavaraa Ikeasta, Prismasta tai Koskikeskuksesta. Näin tulee myös ostettua vähemmän kaikenlaista paskaa, jota en välttämättä edes tarvitse. Joudun myöskin harkitsemaan ostoksia enemmän, koska ostoksen palauttaminen vaatii 2,10 euron arvolipun ostoa, jos en saakaan kyseisenä päivänä rajatonta bussikorttia lainaksi. Kannattaako edes ostaa, säästän rahaa.

Länsilinjoilla pääsisin aiemmin Prismasta, mutta odotin silti paunulaista

Paunulaisten suosiminen on minulle jatkossa ilmainen kuntosali. Kotoa matkaa kertyy Suupantorille noin kilometri ja mieti sitä matkaa takaisin Suupantorilta kyseisten laukkujen kanssa... Viikon ruoat. Kunto kasvaa kohisten, ja ennen muuta voin olla hankkimatta kuntosaleja, eivätkä alaraajani puudu kiesissä istuskeluun. Loistavaa kuntoilua, kiitoksia päättäjät! Nyt teette päätöksiä, joissa bussifanien kunto nousee. Ainakin sellaisten fanien, jotka suosivat vain paunulaisia, ja vaihtavat lähipysäkkiä.

Minulle on ihan se ja sama missä se pysäkki on, kunhan on paunulainen kyyti. Olen lähettänyt paljon palautetta Väinö Paunulle näistä hienoista kuljettajista kotilinjallani #1. Empaattisista, hauskoistakin, väsymättömistä kuljettajista. Kuljettajista, joille ei edes tarvitse kertoa Stop-merkein, että he osaavat jättää kotiovella. Juuri kiitos näiden kuljettajien, tulen suosimaan Väinö Paunu Oy:n autoja jatkossakin paikallisliikenteessä ja pikavuoroilla. Tätä paremmaksi ei voi enää parantaa, ei ainakaan TKL:llä.

Jos et usko, kannattaa koittaa. Olen sentään ajanut linjalla 1 jo vuodesta 2014 kun Pirkkalaan muutin ja autottomana vieläpä usein. Kukapa ei nyt autottomana joskus kävisi vaikkapa kirjastossa, kylpylässä, uimahallissa tai Prismassa? Muista vain viittoa ajoissa, paitsi jos olet varma kuljettajasta, joka tietää että sinä taas. Silloin paunulainen pysähtyy ilman viittomista. Näin tapahtui tänään linjalla 1 jossain Kyöstin kulmilla matkalla Vaittiin ja sieltä Suupantorille. Niin, pitihän sitä vähän jutella kuskille...
Jonkun verran karsastan myös Länsilinjoja, koska he ovat listalla toisia. Olisin päässyt Prismalta suoraan Suupantorille, mutta koska en pidä bussin vaihdosta, odotin 1B:tä kaikessa rauhassa. Paunu vie kotiin asti.

Näin bussifani kulkee paunulaisilla: "TKL? Seuraava vuoro..."

Merkitsen aika usein suosikkiaikataulut muistiin, ja käyn hyvin usein kaupoissa ja kylpylöissä samaan aikaan, koska voin olla varma paunulaisista. Lisäksi merkkaan näkyviksi, etten vain erehdy väärään. Kaikki alkaapi upeasti siitä, että asetin liikennöitsijät paremmuusjärjestykseen aikaa sitten. Haluatko kuulla bussifanin suosikkilistan parhaimmasta viimeisimpään? Selvä pyy. Väinö Paunu Oy, Länsilinjat Liikenne Oy, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy ja tämä Tampereen Kaupunkiliikenne Liikennelaitos.

On todellakin kaiken sen vaivan arvoista ja ilman kiesiä omaa rahaa ja ilmastoa säästyy! Voisi sanoa, että outoa. Ihmiset pitävätkin minua outona, koska skippaan bussit TKL:n vuoksi. Mitä väliä, onko se auto TKL vai Paunu, minulle tämä on sama juttu kuin teille autoilijoille BMW vai Toyota. Yksi on vain parempi kuin ne muut vaihtoehdot. INFJ kaiken lisäksi kiinnittyy paljon rakkaudellisiin juttuihin, ja minulle esim. elektroninen tanssimusiikki sekä Väinö Paunu Oy on elämäni suola. Nyt hifistelen.

Toivottavasti muistan huomenna mitä tänään kirjoittelin, hyvää matkaa! Ja hei, sanon sen kuitenkin kaikille, että minulle on ihan turhaa tarjota edes ilmaisia matkoja kiesissä kylpylään. Älkää tehkö sitä. En kulje muilla kuin paunulaisilla, en saa samanlaista iloa kiesissä oleilusta, ja peltilehmä stressaa. Jos olisi auto ja ajokortti, olisin todennäköisesti autossa vain kerran vuodessa, jos edes silloin. Siksi enpä sellaista hanki, piste. Olen matkustanut busseilla lapsuudestani ja tätä tietä jatkan eteenpäin aina.

TKL:n välttäminen paikallisliikenteessä vaatii improvisointia :)

Suomipop varsinkin, ja ne mainokset, että ostapa lisää. En kuule niitä bussissa Spotifyn maksullisesta Hifi-palvelusta, jolloin ei tule tehtyä heräteostoksia, ja saa muuten musiikkiakin valita maun mukaan. Olen niin erilainen, että en tiedä onko samanlaista ihmistä olemassakaan. En tiedä nimittäin ketään, joka ei nousisi TKL:n autoon matkalla kauppaan tai kotiin, mutta jään aina odottamaan paunulaista. Joskus odotan sitä vaunua vartin tai puoli tuntia, jos aikaa on tuhlattavaksi asti. Lenkkeily on kivaa.

En nauti peltilehmistä, mutta paunulaisissa iloitsen jokaisesta minuutista, mutta ennen sitä. Täytyy varmaan lähteä huomenna reissuun ja yllä näet miten toimin. Kirjoitan ajan ylös, etten varmastikaan mene lähipysäkille, vaan kävelen 1C:lle välttääkseni Tampereen kaupunkiliikennettä. Eipä se ainakaan kovin korkealla omalla listalla ollut, joten valinta on optimaalinen. Kävely on merkityksellistä, paino laskee. Autolla mennään ovelta ovelle, eikä liikuntaa koskaan kerry. Ikävämpi juttu tuo, totta tosiaan.

Mikäli sattuu niin, että ilta-aikaan esimerkiksi, paunulaisia ei ykkösillä kulje niin menen seuraavaksi parhaalla eli Länsilinjoilla. Kolmas vaihtoehto olisi Pirtil eli Pirkanmaan tilausliikenne, mutta niitä ei tänne Pirkkalaan kulje kuin joskus jatkossa, joten se ei ole kovinkaan hyvä vaihtoehto. Sainpa käsiini bussiuudistuksen aikataulut, ja näyttää siltä, että Paunu joutuu väistämään Vähäjärven vuoroilla. Siitä merkinnässä puhutaankin. Lisäksi bussiyhtiö joutuu minimoimaan linjalla 8, sillä TKL valtaa vuorot.
Kilisee kolisee nousee sauhu, mäen takaa kuuluu pauhu, sieltä tulee sinivalkoinen vaunu, jonka kyljessä lukee Väinö Paunu. Tämän opettelin tässä vähän aikaa sitten ulkoa, kuin ne aikataulut omille paunulaisille.

Näin tarkistat kuka liikennöi Nysse-vuoroja lähialueellasi

Moni on kysynyt kuinka oikein saat tietää kuka liikennöi, missä ja mitäkin. Seisotko läpi yön ja päivän tarkistamassa mikä bussiyhtiö ajaa ohitsesi ja kirjaat ylös? En, näin yksinkertaista. Siihen ei minulla olisi aikaa. Avaan älypuhelimessa Google Mapsin, halutun pysäkin ja kaikki vuorot yksitellen. Kelailen vuoron kohdalla alas asti, jotta näen kuka sitä liikennöi ja kirjaan ylös, jotta ei tarvitse tehdä taas. Näin teen omat, kokonaan modatut aikataulut, vaikkapa uudelle kotilinjalle 8 joskus lähitulevaisuudessa.

Minulle sopii tämä, että en pääse välttämättä heti liikkumaan. Elämäni ei riipu jostain vartista tai siitä puolesta tunnista, olenhan nimittäin tässä hetkessä sapattivapaalla. Sekään ei haittaa, jos en iltasella pääse mihinkään. Tämä on vain hyvä asia, illat ovat rentoutumista varten kotosalla. Kyllä niitä asioita ehtii päivällä tehdä. Bussifani tietää näistä vuoroista kaiken, joten siitä on ollut aitoa hyötyä busseissa. Vain vähän aikaa sitten eräs matkailija ihmetteli Pirkkalassa tuleeko bussia Tampereelle suoraan?

Paunulainen bussikuski ei tiennyt, koska heillä ei ole kuin omia ajolistoja käytössä. Osasin heti sanoa, että nouse tähän bussiin, odota vähän aikaa pääteasemalla, ja jatkat Tampereelle. Suora bussi onkin jo mennyt, seuraava tulee vasta, kun tämä lähtee Tamperetta kohti. Ei tätä tietoa kaikki hanskaa, mutta joskus siitä on vain hyötyä, ja ihmiset kiittävät avusta. Joskus busseja tulee odottamaan autoilija, joka bussiaikatauluista ei ymmärrä tuon taivaallista, mutta vastaan myös siihen tiedolla ja kokemuksella.

Joskus sitä vain kannattaa lähteä myöhemmin, bussifanin lottovoitto

Yksi autoilija kysyi mistä pysäkiltä hän voi olla varma siitä, että bussi lähtee sieltä vain minuutilleen. Kerroin kaikki Pirkkalan ajantasauspysäkit yhdeltä seisomalta, ja hän osasi katsoa aikataulunsa itse. Sekään ei ole minulle yllätys, että Ratinan kauppakeskuksen pysäkit ovat ajantasauspysäkkejä. Mikäli esimerkiksi palaan jatkossa Turusta Tampereelle myöhäisiltana ja vaihtoaikaa on enintään seitsemän minuuttia, minun ei tarvitse stressata. Lähipysäkki on nimittäin ajantasauspysäkki ja Pirtil odottaa.

Tulevaisuudessa linjalla 12 viimeinen vuoro Pirkkalaan tuolta on 22.42. Mikäli kuljettaja ei odotakaan matkustajia, matkustaja voi tehdä asiasta valituksen Tampereen seudun joukkoliikenteelle Nysselle. Muut pysäkit, jotka eivät ole ajantasauspysäkkejä, antavat viitteellisen ohitusajan bussille. Tällöin suosittelen, että saavut paikalle etuajassa, sillä varsinkin linjan alkupäässä bussi on etuajassa useita minuutteja. Bussin kulkua voi seurata Mapsista, joka kertoo heti onko auto myöhässä vai etuajassa.

Talvipakkasissa käytän tätä tietoa täydellisesti. Talvella bussit voivat olla myöhässä keliolosuhteista johtuen, ja mikäli näen että bussi on Pakkalankulmassa myöhässä 10 minuuttia, en mene odottamaan sitä kovin ajoissa, sillä tiedän sen tulevan 1B:nä muutaman minuutin myöhässä. Älä kuitenkaan lähde kymmenen minuuttia liian myöhään, sillä osa myöhästymisestä katoaa siihen, että bussilla on Vaitissa joutoaikaa, joka kuluu osittain myöhästymiseen. Näin bussi 1B on myöhässä muutamia minuutteja.
Iloiset kilometrit tehdään Väinö Paunu Oy:n autoissa ❤ Kysykää bussifanilta neuvoa, jos on sormi suussa aikataulujen tai Nyssen kanssa, ja onko pakko kaivaa sitä maksutapaa vasta noustessa?

Yhteenveto: lauantaisaunaan kutsupohjaisella joukkoliikenteellä?

Minulle linja-auto on toinen kotini ja nautin jokaisesta kilometristä siellä. Huomenna naiskuski ajaa Nokian linjoja, joten kylpylään minut vie joku muu kuljettaja. Lapinniemen kylpylä on siististi hieno paikka rentoutua ilman kiirettä, ja suosittelen sitä kaikille. Saunaosasto sekä suihkutilat saivat uutta ilmettä, ja nyt hotellihuoneita remontoidaan innolla. Jatkossa pääsen kylpylään paunulaisella myös, mutta joudun poistumaan keskustassa ja kävelemään loput, koska en TKL:ää käytä edes linjalla 2.

Miksi en käytä TKL:ää? Ei huvita. Niin kauan kuin on paunulaisia, suosin heitä. Spotifyssa onkin jopa soittolista, joissa koottuna kaikki ne tanssibiisit, joita paunulaisissa rakastan kuunnella. Jatkossa aion kerryttää oman huippukunnon varallisuutta kävelemällä sinne, minne paunulaiset pysähtyvät. Saan kaivattua liikuntaa, joka onkin kieltämättä jäänyt nykyään vähemmälle. En sinänsä tarvitse liikuntaa enää, koska paino on ollut kurissa, ja palomieskunto pysyy. Turha on itseään rasittaa jatkuvasti.

Sapattivuosi on minulle kätevä juttu irtautua oravanpyörästä, ja tämä irtaantuminen tapahtuu myös urheilusta, jota tulikin aiemmin harrastettua uupumukseen asti. En haluaisi rasittaa itseäni liiallisella menolla ja liikkumisella. Haluan pitää itsestäni huolta ja kyllä kaloreita voi kuluttaa kotonakin. Riittää, että kuuntelen bassomusiikkia ja tamppaan sen mukana. Tanssimusiikin basso pitää hien pinnalla niin olohuoneessa kuin keittiössä. Miksi lähteä kotia pidemmälle hikoilemaan? Ai niin, ne paunulaiset.

Paunulaisissa on ihanaa, ja mikä parasta autottomana voi nauttia kyydeistä jopa velattomana, eikä ole remonttihuolia tai Shellin kanta-asiakaskortteja. Viekää päättäjät tuhkatkin pesästä, mutta mie liikun jatkossakin paunulaisilla. Sitä iloa ette vie kilpailuttamalla lähilinjat ja vaikeuttamalla saunomistani. Jokaisena lauantaina olen mennyt Väinö Paunun autolla jo vuosia saunaan vanhemmilleni, kello 18.00 jälkeen. Vaikka matka ei ole bussissa pitkä, kestää sellainen kävellen samaa reittiä yli 30 minuuttia.

Olen teistä ehkä köyhä, mutta minulla ei ole velkaa, ja olen huippukunnossa. Päättäjä pitää siitä kyllä huolensa. 9.8.21 alkaen joudun kävelemään saunaan: viikonloppuna ei vanhemmille kulje linja-autoja. Onnittelen päättäjiä siitä, että tuhositte klassikkojen VTK/1B ja KTV/1C lenkit Pirkkalassa, suuri kiitos.

Olisiko aika koittaa sitä kutsupohjaista joukkoliikennettä niin tietäisi kuinka se toimisi?

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Kannattaako pesukoneita korjauttaa?

Ensimmäinen televisioton vapaapäivä

Minimoi soittolistat ja ostoslistat heti

Facebook lähti vain 365 päivää sitten

En enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Talvi, Nysse, TKL ja Lassila&Tikanoja

Länsilinjoilla 2 vuotta ilman narsistia

Asioita, joihin minimalisti kompastuu

Blogger voittaa WordPressin näin