Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Rahakkaat raapivat autojaan, lähtevät pian töihin, eivätkä edes kahvia ehdi nautiskella. Täällä arjen tilanne on toisenlainen, herään rauhassa, teen aamurutiinit ja sen jälkeen siirryn teeseremoniaa kohti. Minulla ei ole edes kiire bussiin, sillä seuraava Länsilinjojen auto tulee 30 minuutin päästä taas. Tuolla et käytä lähipysäkkiä, koska sitä haluaisi lenkkeillä miettien tätä tavarakaaosta uimahallia kohti. Huoli pois, kun kesä siitä tulee minua ette uimahalleissa enää näe. Polje silloin lujaa ja nauti uimarannasta.

Moni ihmettelee voiko tällainen elämä olla tylsä, kun mitään ei koskaan tapahdu, mutta ole todella tyytyväinen kaikkeen tähän. Minua on kutsuttu halpamaiseksi, koska en edes kuluta paljoa. Minulla ei ole vieläkään mitään syytä lähteä Saksaani, vaikka tykkään kaupungista nimeltä Koblenz. Kävin tuolla Google Mapsini kautta ja se riittää. Näin ihania kuvia, katunäkymiä ja tästä onkin aika valmistautua jo tuonne Ylöjärven kaupunkiin Länsilinjoilla. Siellä viihtyy, koska uimahalli ei ollut kallistunut liikaa.

Tampereen kaupunki nosti uimahallien hintaa niin ylitsepääsemättömästi, joten ei tule enää käytyä. Kaiken lisäksi en edes pidä tamperelaisista uimahalleistasi. Tesoman ei houkuttele, Kalevassa on aivan liian paljon väkeä ja Pyynikin uimahalli on jotenkin tylsä. Hervannassa ei ole mitään tekemistä altailla. Ylöjärven kaupunki nosti uimahallien hintaa maltillisesti, ja sinne tuli toiveistani aamu-uinti, metkaa! Uimaan pääset Nyssen bussikorteilla 3,60 eurolla. Nauttimaan kivoista poreista, saunoista ja altaista.

Haluaisi vielä huomauttaa, että vaikka keksin elämyksiä, saatan joskus ostaa näitä. Erityisesti ostan elämyksiä silloin, kun ne ovat kohtuuhintaisia ja satunnaisia, sekä budjetissa on tilaa. Tuossa hetkessä menen uimahalliin siksi, että haluaisi avata vuoden 2023 mieluisilla asioilla, uimahalleilla ja busseilla. Kausikortti on satunnaisesti lainassa, mutta vuoden 2026 aikana omistaja eläköityisi. Nyt, viimeistään silloin lopetan bussien käytön miltei kokonaan ja siirryn käyttämään pelkästään arvotuotetta välillä.
Jokaisena vuotena toivon itselleni onnellisen tylsää uutta vuotta! Niin on nytkin. Ei yhtään mitään tylsää. Osoittaa kurinalaisuutta ja viisautta elää elämää ilman kulutusjuhlia ja liiallisuutta. Mikä tärkeintä, veloitta.
Kirjaimellisesti, tunnen olevani muualta kuin planeetalta Maa. Moni sanoo, että oli liian halpamainen, vaikka en oikeasti nauti mistään tavallisesta. Lomamatka ei kiinnosta ja shoppailu on minusta tylsää.

Rahan ansaitseminen on toimintaa, tuhlailu helppoutta. Rahan pitäminen tileillä on käyttäytymistä.

Nuukan uusi vuosi 2023, tarpeeton tavara kiertoonne

Oli heittänyt jo vuosia tavaroita pihoille. Sukulaisille tarpeeseen, Kieppiini tai vaikka Konttiini. Aina luullut, että jokohan se olisi tässä. Ei ollut, sillä tammikuussa vein lisää tavaroita kierrätyskeskuksiini. Onko niin, että pois lähtikin muun muassa pyykinkuivausteline ja pyykkikorina esiintynyt roska-astia. Mieti, että kannattaisi suosia asioita niin, että jätät käyttökelpoisimman pyykkitelineistä. Ted oli siinä 11 vuotta vanha, joten jätin tilalle tukevamman siivillä. Siihen mahtui kaikki pyykki kerralla kuntoon.

Siivouksen aikana keltaista pyykinkuvaustelinettä ei nyt tarvitse siirtää suihkutilasta muualle. Arjen pyykkikori oli aikoinaan väärä ostos Biltemoistasi, ostin ajattelematta liian ison roskakorin, näin tästä tuli pyykkikorini. Nykyään pyykkään hyvin vähän, joten pyykkiä ei juuri kerry. Laitan pyykkisi suoraan pyykinpesukoneeseen odottamaan viikoittaista onnenpyörää. Oli siinä toki heti yksi turha vaihe, kaksi oikeastaan, kun pyykki piti laittaa ensin pyykkikoriini ja sitten sieltä pois pyykkikoneeseeni. Turhaa.

Muistakaa, olenpa jo niin laiska, että en jaksa mitään ylimääräisiä vaiheita. Kaiken lisäksi haluaisin hyötyä ostamastani tavarasta täysimääräisesti. Ei ollut optimaalista, että käytin ainoastaan Tediä, nyt tuo toinen parempi jäi kaappiin pölyyntymään useimmiten. Nyt parempi pyykinkuivausteline palvelee minua viikoittain ja joskus sitäkin useammin. Luovuin toisesta juomapullosta mukaan, sillä huomasin sattumalta että pyöräilyyni hommattu pullo irtoaakin kätevästi pyörän pullotelineestä reppua kohti.

Nuuka minimoi kaiken, niitä elämyksiä

Konttiin tulee osa Väinö Paunu Oy:llä, sillä Kieppi oli sen sairaustapauksen vuoksi kiinni. Se ei edes haitannut oikein, koska Konteissa myytävät lahjoitukset menivät tuoton osalta hyväntekeväisyyteeni. Kieppiin vein isoimmat tavarat, kun vihdoinkin aukesit. Luovuin myös vuosieni vanhoista paidoista ja niissä oli tyylikäs kuvitus. Ei siinä kuvituksessa nyt mitään, mutta se alkaa repsottaa ja irtoilla vuosiesi jälkeen. Sen lisäksi yksi paidoista kadotti pesussa värinsä eli paidan sininen oli enää haalean sininen.

Suurimmat poistot tein ajan pyyhkeissä ja vuodevaatteissa. Poisti kaksoiskappaleet. Olen totaalisen kyllästynyt tavaroihini, jotka vaativat huomioita ja järjestelyitä. Nyrkkisääntönä on elämässäsi se, että sen tavaran pitäisi palvella käyttäjää, eikä käyttäjän tulisi palvella sitä tavaraa. Mitä varten edes hankit niitä kymmeniä pyyhkeitä? Siitä valitetaan lehtien kommentointipalstoilla, että on vain töitä ja velkaa. Meille myytiin kapitalismia elämänlaadun kohentajana, vaikka todellisuudessa se rikkoisi palaseksi.

Jos jatkossa hommaat jotakin, katso ensin mitä tavarakirjanpidostasi jo löytyisi. Aion ottaa tuosta käyttöön erilaisen tekniikkani ostoksille ostolakon lisäksi. Mikäli jotakin ostan vihdoinkin, niin sama määrä asioita lähtee tavarakirjanpidosta. Kuulokkeiden rikkoutuminen saa tuoda vaihdon arkiin. Sen sijaan jos ostan jonkun japanilaisen kellon, niin jonkun asiani on lähdettävä, vaikkapa sen kellon. On nimittäin niin, että palautusaikaakin voi jo käyttää hyväkseen, jos ei voi olla ostamatta uutuuksia.

En osta edes siivouspalveluita, jos voit tehdä niitä itse

Moni lähtee sapattivapaalle sillä ajatuksella, että ne likaiset työt ulkoistetaan, jotta voidaan nauttia. Voi toimia, mutta itse en ainakaan luota ihmisiin niin paljon, että päästäisin jotakuta siivoamaan. Olen siinä erilainen, koska teen tällaiset työt mieluiten itse ja säästän rahaa. Minusta töittesi ulkoistaminen on varsin hölmöä, jos voi niistä itsekin suoriutua, ja palkintoja tulee perään. Rahan säästäminen pitäisi olla varsinkin siinä taloustilanteessa itsestäänselvyys. Jos ostovoima laskee, laskevat hinnat perässä.

Siivoaminen on lempijuttuja? Rakasta siivoamista. Siivousinspiraatioita ja -vinkkejä saisin helpolla Auri Kanaselta. Kananen siivoaa työkseen masentuneiden koteja, mutta hän ei peri niitä maksuja. Hän saa palkkaa YouTubelta ja sponsoreilta, joita videoissasi näkyy. Nykyään ei, sillä tilasin juuri YouTuben oman Lite-palvelun. Se poistaa mainokset, eikä maksa paljoa, vain 6,99 euroa. Se kuittaantuu helposti löytötölkeilläni, niitä löydän seitsemän euroni edestä muutamassa päivässä, joskus jopa yhdessäkin.

Moni on sanonut täällä, mikset sitten perusta siivousfirmaa! Annan yksinkertaisen vastauksen nyt. Työtä voisi rakastaa, mutta en pystyisi omistautumaan elämässäni rakkaalle asialle 40 tuntia viikossa. Haluan tehdä välillä sitä, välillä tätä ja joskus tuota. Pidän niistä kaikista jutuista. Moni ei pysty arkien työntekoja edes lopettamaan, se työn imu on niin kovaa, mutta suosittelen silti vaihtoehtoja. Ei se työ voi olla ainoa asia elämässä. Jyrille itse tekeminen, omaan tahtiini ja mielenkiinnon mukaan on nyt.

Nuuka ei edes kuluta siivouspalveluihin

Nuukilla on elämyksiä joulukuussa. Tammikuun 1. päivänä pyöräytä pyyhkeet, verhot, tyynyt ja nuo peitot eri kertoina pyykinpesukoneessa. Tajusin samalla olennaisen, että mihin ihmeeseen tarvitsen jo niin paljon tyynyjä, peittoja ja niitä hiton vuodevaatteitani? Minimoin vielä samana iltana niitä kaikkia yhdellä ja lopuksi tajusi tehdä samat pyyhkeille. Olen selvinnyt hyvin, sillä nykyään kun enää tiistaisin pyykkään, niin illalla laitan ne pyyhkeesi kuivumaan. Aamulla nostan pyyhkeet suoraan ripustimiin.

Blogia lukevat tietävät, että on todella laiska ihminen. Siksi minimoit erilaisia työvaiheita elämässä. Minusta on turhauttavaa tehdä asioita vaikeimman kautta, jos saman asian voisi tehdä helpomminkin. Samalla haluaisin säästää, joten kaikkea ei tarvitse omistaa itse. Vuokraan musiikkia ja viihdettä, enkä edes tarvitse autoja matkalla Ylöjärvelle, koska olin jo viime viikolla perehtynyt bussieni aikatauluihin. Nuuka arvostaa uutta vuotta, sillä tuolloin vaihdat siivousliinat ja vastaavat uusiin. Joskus on uutta!

Minkälaisia varusteita siivouksiini tarvittiin? Ei ainakaan mitään sellaista, jota TikTokissa on esillä. Nyt, sitä ei voi olla huomaamatta, kun Kananen siivosi Scrubdaddyillä, mutta minulle riittää tavallinen sieni. Joskus käytät ihmesieniä, jotka poistavat pinttyneenkin lian tehokkaasti. Kokeilepa ensin vaikka kotisi huomaamattomimmalla pinnalla. Putsaa hyvin. Eikä tarvitse jo 2,99 euroa maksaa somejutusta. On sinun tapa siivota, sen lisäksi käytän siivouksessa kotimaisia siivousaineita ja -välineitä. Toimii.

Kitsastelija vertaili uimahallihintojasi, Ylöjärvi halvin

Vuosi on 2023, hintojen nousuilleni ei näy loppua. Kohonnut sähkön hinta ja muutkin kustannukset, ne nostavat myös uimahallien hintoja. Tampereen kaupunki on mielestäni hinnoitellut itsensä pihoille heti, ja lähdinkin tänään Länsilinjoilla suoraan Ylöjärvelle. Soppeenmäellä on siten Tampereen seudun paras uimahalli, Ylöjärven uimahalli. Hinta on kohdillaan, sillä Ylöjärven kaupunki on nostanut hintaa vain maltillisesti, ihana uinti aikuiselle on 5,50 eurosta noussut vain kuuteen eurooni bussikorteilla.

Länsilinjan auto lähti Pirkkalasta joskus aamupäivällä, joten ehtisi vielä aamu-uinnille. Se maksaa 3,60 euroa. Minulla ei ole autoa, joten pystyisin kirjoittamaan blogiani suoraan Länsilinjojen autoista. Sorin aukiolla vaihdan toiseen autoon, ja Länsilinjat meneekin siitä Metsäkylää kohti, jää joskus siellä Soppeenmäellä. Vaikka minulla on hidas laitenetti, jonka nopeus on 0.5 Mbps, sivut aukeavat vaivatta. Onpa ihanaa, että ei tarvinnut enää maksella maltaita netistä puhelimeeni, katsoakseni aikatauluja.

Samalla surffaili Tampereen kaupungin sivulla, ja suorastaan ihmettelin hinnankorotuksia. Aamu-uinti nousi 3,40 eurosta 4,10 euroon ja muu uinti nousi 5,50 eurosta 6,60 euroon. Tämä on kiskontaa! Kaiken lisäksi omasta mielestäni Tampereella ei ole kunnollisia uimahalleja. Hervannan uimahalli on juuri remontoitu, mutta tuolla ei ole edes kylmäallasta. Kalevan halli on ruuhkaa, joten sinne ei tämä erakko mene. Pyynikki on hallina suorastaan mauton, kun taas Tesomalla on omia puutteita siellä.

Länsilinjalla on kiva matkustaa Ylöjärvelle

Sinun uimahalli on arjen luksustani, tänne ei mennä joka välissä, tai kuten muualla kerran viikossa. Nyt siinä kevättäkin kiikarissa, pääsee järveen siitä! Kesällä viimeistään, silloin en uimahalleihin enää mene. Nuukana budjetoit raskaasti, mutta heti kun ilmaantuu mahdollisuus budjeteissa, mennään toki niihin maksullisiin juttuihin. Ne lopetetaan heti, kun lähimmät järvet ovat tarpeeksi lämpimiä uintiini. Joulukuussa minulla meni taloudellisesti hyvin, mutta budjetti ylittyisi hieman joululahjojeni takia.

Tiedä, että hän suunnittelee tälläkin hetkellä isoja lomia Turkkiini tai minne ikinä. En ole menossa. Sen kerrot kaikille, vaikka säästötilillä on tuhansia rahaa. Sitten on nyt huvittavaa, kun muut menevät lomille velaksi tai pienellä säästöllä. Ei yhtään mitään järkeä. Meditoikaa joka aamu kunnolla, olkaa jo vähän enemmän positiivista, tehkää töitä vapautuaksenne oravanpyörästä ja koette lomaa: joka päivä. Se ei ole aprillipila, mutta sapattivapailla on jokainen uusi päivä suoranaista lomaa. Niin ei lomailla!

Haluaisi muuten nähdä sen, että lomailet lomasta. Olisi varmaan melko huvittavaa. Minulta on siitä monesti kysytty kuinka poistaa stressin elämästä. En nyt lähde yleensä neuvomaan ketään, mutta voin kertoa mikä minulle on toiminut. On ollut hyvä huomata, että se voimaannuttaa. Ensimmäiseksi sinun tulisi lopettaa tissuttelu, nyt vähäinenkin. Löydä tissutteluille muita harrastuksia. Toiseksi voisi lakata lukemasta uutisia, siinä toinen stressini aiheuttaja poistuu. Ala sitten säästää ja jätä se oravanpyörä!

Et käy edes kahviloissa tai ravintoloissa, se on turhaa!

Moni ihmettelee, että miten voisit elää onnekasta elämää, jos ei edes kahvilassa käy. Helposti. Kerro sen nyt koko internetille, että kävin kahviloissa viimeksi Tanskassa, se tapahtui vuonna 2019. Se olikin elämäni viimeisin kunnollinen ulkomaanmatka. Ikean ravintoloissa juon välillä tuota ilmaista kuumaa juomaa, siinäpä se. Ikeaan petyin kyllä viime asiointikerralla täydellisesti, koska Family-etuun kuuluu edelleen kuuma juomasi, mutta kaakaota ei ollut saatavilla. Miksi näin. Kaikki eivät juo siitä kahvia!

Minulla ei ole mitään tarvetta mennä kahvilaan, teekupillinen maksaa useita euroja, ja sillä samalla rahalla saat Prismasta paketillisen teepusseja. Tavallinen kroissantti maksaakin päälle, helposti kolme euroa. Salen ilta-alesta kannan paistopisteen tuotteita 60 prosentin alennuksellasi useita. Miksi pitäisi mennä jonnekin kahvilaan, jos saa samanlaisen elämyksen kotioloissa, nyt jää rahaa muuhunkin? Sale on hyvä myymälä, koska sinne voit laittaa palautetta. Laitoin ABC:lle miksi paistopiste ei tule aleen.

Se ei ole huoltoasemalla ikinä alennuksessa, eli kuljin pidemmälti Suupantorille. Sinua on kuultu ja nykyään ostaisin paistopistetuotteita myös lähimmästä Salesta uloskantohintaan. En ymmärrä miten joku voi kiirehtiä kahvilaasi, vaikka niiden ystävieni kanssa, koska siinä melussa ei edes kuule mitään. Onpa kokemusta kyllä, toista kertaa ei tarvitse kahvilaan mennä. Kotosalla on rauhallista ja voi jutella asiat. Samalla juttelin uudesti Pirkanmaan Tilausliikenteen kuljettajille, meillä oli hyvät jutut siellä.

Nämä suolakurkut olivat liian sokerisia

Pirkanmaan Tilausliikenne Oy oli jälleen kerran kauppamatkoilla myöhässä, ja kuljettaja pahoitteli asiaa. Sanoisit hänelle suoraan, että ei tarvitse edes pahoitella, hyvä että joku bussi tuli. Mitä virkaa on enää Nyssellä, jos palvelu ei toimi? Kuljettajat ovat aivan liian tuohtuneita, koska heille on määrätty ne tietyt ajoajat linjalla 12, joita ei paraskaan kuski voi täyttää. Nysse muutti aikatauluja ja tilanne on yhtä huono kuin ennenkin. Ei ole kiva odottaa bussia 30-60 minuuttia näillä keleillä. Tästä kirjoitat jutut.

Nyssen suunnittelijat voivat jo itse yrittää ajaa busseja Vaitista Reuharinniemeen tunnissa! Voi olla, että eivät laittaisi enää sen jälkeen aikatauluja äärimmilleen. Kaupassa käynti on muuttunut vaikeaksi, joten päätin samalla hengenvedolla luopua turhista ostoksista ruokakaupassa. Vain hullu kantaa sieltä Pirkkalan upeimmalta Citymarketilta viisi purkillista suolakurkkuja. Hyvä lisä leivillesi, mutta kun sitä rupesi etikettiä katsomaan, niin ei kiinnostaisi kyllä saada 10 grammaa sokeria jo sataan grammaan.

En heitä pelkästään turhia tavaroita elämästä, jo arkisia ostoksiakin, kuten ruokaa ja käyttötavaraa. Huuhteluaineita en ole yhteen vuoteen käyttänyt, ja pyykki on siltikin valmista. Luovuin karkeista jopa vuosia sitten. Hammaslääkäri on kiittänyt, koska oli säästänyt hammaslääkärikuluissa. Reikää on enää vähän, eikä uusia ole tullut, lähinnä paikataan uudelleen ikivanhoja. Sen takia, että tajusi joskus sanoa ei kauppojeni makeishyllyille. Nyt mietin pitäisikö luopua mysleistäkin, kaikki se maksaakin paljon.

Yhteenveto: lopeta kulutusjuhlat, näin elämä maistuu

Vuosi 2023 on muutoksien paikka. Aion minimoida lisää, suuria turhakkeita elämästäni. Asiat, jotka tuovat vain stressiä, saisivat lähteä. Näihin lukeutuvat aina kuormittavat ihmissuhteeni, turhat reissut sinne ulkomaille ja nyt lisään listoille elokuvat. Sarjoja en olekaan katsonut jo vuosiini ja televisiotonta elämää elän kahdeksan vuotta kesäkuussa 2023. Se on antanut paljon ja tuosta leffattomuudesta voisin toki kirjoittaa uutta merkintää tästä tänä vuonna. Halusit pihistää niistä huonoista ja nauttia hyvistä.

Ennen kävi metsässä näyttäytymässä, nykyään jo seikkailemassa. Lopetin ne turhat kulutusjuhlat, jotta rahat riittäisivät tänään uimahalliin. Katson nykyisin todella paljosti erakkojen videoita Pohjois-Ruotsista, vaikka Suomen huikeasta Lapistakin, ja sovittelen elämäntapoja Pirkkalan kuntaan. Haluan elää erakkona ikuisesti, en kaipaa ystäviä tai seuraa, mutta pidän yhteyttä enää vain läheisiin ihmisiin. Tampereella asuessasi kuormittui melusta ja ihmispaljoudesta, joten muutin Pirkkalaan siitä syystä.

En pidä kauppakeskuksista, enkä jaksa pyöriä kaupungilla etsimässä sitä ravintolaruokaa, kun voit valmistaa nopeasti jotakin maittavaa suoraan hellalla Salen ilta-alen antimilla. Nyt ei aina ymmärretä, mutta elän ja nautin tästä, koska omintakeinen elämäni on maistuvampi kuin varastetut elämän ideat. En kopioi kenenkään elämää, elän täysillä omaani, mutta otan toki vaikutteita YouTube-suosikeistani. Se nuukailija Amerikasta teroitti olennaisen, säästäväisen minimalismin. Sen vuoksi opin ihmeisiin.

En kaipaa keneltäkään hyväksyntää, on hyväksynyt itseni. Suosittelen samaa muillekin. Opi itseäsi, niin tiedät tismalleen mistä oikeasti nautit ilman että joku muu yrittää vaikuttaa siihen, Facebookissa. Lopeta sosiaalinen media ja saa tietoosi ne oikeat ystävät. Sanothan joskus ystäville ei ja saat pienoisen juonenpaljastuksen. Kiinnostaako niitä oikeasti siinä sinä itse vai se mitä sinulla olisi, materiaa, rahaa, hyvyyttä jne. Olen aidosti sitä mieltä, että erakko on arjen elämässä voittajaa, heti taloudellisestikin.

Nuuka keksi elämyksiä, ei lähtökohtaisesti ostaisi niitä. Nuuka teki elämästään sellaista, että siitä ei halua lomalle tai ulkomaille palmujen alle. Jyri budjetoi, vaikka säästötili pursuaa rahoja. Nuuka, josta sinun pitäisi saada inspiraatiota, jotta joku päivä lähdet sinäkin oman työpaikkasi ovesta palaamatta.

Työtä ehtii kyllä tehdä sapattivapaallakin, ja laitat piakkoin robotti-imurinkin myyntiin turhana!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nyt sitten jo auot päätä heille, jotka heräävät kelloon, jättävät nautiskelut väliin ja menevät tekemään tuotteita ja palveluita, joita kyllä mielelläsi kulutat - omalla tavallasi, mutta kulutat kuitenkin. Vai olisiko kiva mennä kunnan uimahallin lukitulle ovelle toteamaan, että huoltajat ja kassahenkilöt ovatkin jääneet teenjuontihommiin?
Hei, kaikki eivät sapattivapaalle jää.

Tiedät ehkä monia, jotka siitä unelmoivat. Moni lähtee töihinkin väkisin.

Sunnuntaina manataan, että maanantaina alkaa taas se työviikko.

Kulutan kyllä mielelläni palveluita, mutta en missään nimessä paljoa.

Moni pärjää hyvin uimahalleittakin, mutta itse käyn siellä luksuksen takia.

Sieltä saa erakko myös sosiaalisia tilanteita :)

Sitten kun sinäkin menet siihen pizzeriaan luksusta hakemaan, se on kivaa.

Olet odottanut sitä hetkeä viikkoja, kuukausia, et sentään vuosia.

Uimahalleihin on nyt vienyt porukkaa todella huono talvisää.

Kiitos kommentistasi, hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit