Peruiko Google jo tilauksen? Onnittelut

Moi, sai viestin Googlelta ja suutuin perusteellisesti. Google vie mainoksettomuuden ja varastaa sitä aikaa jatkossa mainoksilla. Kirje alkoi näin: "Haluamme ilmoittaa, että käytössäsi oleva Premium Lite ‑versio poistuu käytöstä 25. lokakuuta 2023 jälkeen." Alkuun sapetti, mutta ei se enää erakkoa haittaa. Säästä kuukausittain 6,99 euroa Liten kuukausimaksuitta. Vaihtoehdoksi tarjotaan mainoksien lisäksi puolet kalliimpaa täysiveristä YouTube Premium -palvelua hintaan 11,99 euroa Music-sovelluksella.

Sinusta tuntui, että oman harrastuksen parissa aika paloi sen verran mukavasti tänään, että ilman YouTubea voi pärjätä mainiostikin. Palvelun poistuminen ei todellisuudessa vaikuta arkeen kuinkaan. Voit nimittäin jatkossakin katsoa YouTubea mainoksilla tai mainonnan estolla, AdGuardin kanssa. Se on omassa käytössä tullut enemmän kuin tutuiksi: aina kun maksat jostakin palvelusta, sen käyttö on kasvamaan päin. Se ei ole kovin hauska asia, jos istut koko päivä YouTubessa. Muutakin elämää on?

Päivä kerrallaan sitä sanotaan. Minun elämää ei kannata liioin matkia tai joudut vielä lokakuussakin uimaan. Eilen tiistaina menin muina miehinä Seiväslammelle uimaan. Vesi ei ollut edes mielestäni niin kylmää, sillä uinnin jälkeen pääsi mukavasti lenkkisaunaan tunnin löylyille. Uskot, että hyvät elintavat auttavat meitä matkalla eteenpäin ilman kalliita lääkäreitä. Muista, että lääkäreitä on tuolla tekemään sairauksilla rahaa, ei vaalimaan terveyttäsi. Erakkona en myöskään hyväksy ruuhkia uintien aikana.

Sinusta on pitkään tuntunut siltä, että päättäjät eivät ajattele järjillä, sillä metsiäni halutaan kaataa niin aktiivisesti pois tuomalla tilalle moottoriteitäsi ja peltihallejakin. Yritysmaailman tarve on huono perustelu. Päättäjiltä unohtuu se, että kukaan meistä ei omista maapalloa, sen luontoa tai järviä tämän päällä. Siitä unohtuu helposti sekin, että luonto pärjää kyllä ilman meitä, mutta me emme pärjää ilman luontoa. Siksi oli pakko nousta kahtena eri päivänä sängystä sanoakseni mielipide metsieni puolesta.
Google peruu asiakkaidensa YouTube Premium Lite -tilauksia. Älä itke, säästäisitkö vuositasolla 83,88 euroa ja tuntikaupalla aikaa... viihdettä on muuallakin kuin YouTubessa. Ahneus on huipussaan jättifirmoilla!
Isot firmat haluavat lähemmäksi asiakasta Tampereen seudulla, mutta puutakaan et kaada sen tähden. Toisaalla ahnehtii Google peruuttamalla asiakkaiden liian halvan tilauspalvelun. Suljin jo rahahanasi.

En aio maksaa Googlelle 11,99 euroa ja ei mistään. Musiikkia kuuntelen Spotifysta, kuten ennenkin.

Saavun heti Pirkkalan ja Lempäälän metsien puolesta

Maanantai, 25. syyskuuta. Nousen aikaisin, vaikka en jaksa yhtään mitään. Erakko valvoo pitkään ja nukkumaan menet tavallisesti kello kaksi yöllä. Aamua karsastava herää tavallisesti yhdeksältä, mutta siellä kokoustetaan silloin aiheeseeni liittyen. Nostan itseni sängystä väkisin, otan vielä hieman evästä aamuun ja lähden aktivistina polkemaan osallistumatta ilmastonmuutokseen. Polkeminen olisi todella hauskaa, ja pian oli hei Tammelassa osoittamassa mieltä itsellesi tärkeästä aiheesta: lempimetsästä.

Päättäjiä kokousti nyt kyseisen metsän moottoritiehen ja kehätiehen liittyen, joten vaikuttamisieni potentiaali oli olemassa vielä keskiviikkonakin. Silloin nousin vielä aikaisemmin, väkisin tietenkin. Se on vain niin tärkeä asia sinulle, että et voi olla tulematta. Erakolle lähellä oleva metsä on toinen kotini. Siellä pääset pakoon niin Pirkkalan meluja kuin valosaastettakin. Maastopyörä saa joka lenkillä jälkeä polkimiin. On aina mukavaa paahtaa metsissä niin täysillä, kun vierestä ei kuulu orjatyömatkailuja.

Keskiviikko: paikalle tuli bussilla, koska lainamaalla tutun kausikorttia matka oli ilmainen. Samalla päätin palata harrastuksen pariin hetkeksi, jäin odottamaan niitä paunulaisia. Kävikö tuuriakin, koska valitsin letkasta sen bussin, jossa oli todellakin minulle tuttu kuski. Osuit naiskuskiin ja päätit tullakin mukaan elämysmatkalle Vatialaan. Luotan intuitioon jo lapsuudesta, koska olen joskus päätynyt isoon onnettomuuteen kun en kuunnellutkaan sitä intuitiotani. Nykyisin kuuntelet sitä tarkalla korvallasi.

Paunun bussissa hyvä YouTube-asento

Hetken muista kuin nuo eiliset. Joskus 14-vuotiaana olin menossa Tampereen keskustaan Raholasta, mutta halusin kääntyä Paasikiventielle, koska intuitioni sanoisi noin. Et toiminutkaan, menit sittenkin Pispalan valtatietä. Joku ajoi pyörätiellä väärää suuntaa, osuit omaan pyörääni. Minulta meni etuvanne ihan solmuun. Toinen jatkoi matkaa, olin shokissa. Siitä asti olen kuunnellut intuitiotani aina. Onneksi ongelma ei ollut iso, sillä Biltemasta sait uuttakin. Onnettomuuksia ei ole enää ollut, kiitos intuitioni.

Pian olit Paunun bussissa, nyt Vatialassa. Alan jutella vastakin, koska en ollut juttutuulella aiemmin. Kuskini ajoi Prisman parkkipaikalle, joten tiedustelet onko tämä päättävä lähtö. "Ei ole päättävä lähtö, mä käyn tuolla vessassa ensin!", kuski kertoo. Voinko jäädä autoon, kun palaan kuitenkin tuossa? "Mä joudun laittamaan tuon lukkoon, mutta olen kohta pysäkillä, odotat siellä!", naiskuski täydentää. Joku olisi suuttunut, mutta en minä. Menit odottamaan laadukasta bussikyytiä asiaankuuluvaan paikkaan.

Ei siinä kauaa tarvinnut odotella, kun lähdettiin aikatauluni mukaan. Ei montaakaan metriä keritty, kun bussikuski kertoo hyviä uutisia. "Sirpa on tuolla meidän takana, haluatko pois bussista?", kuskini lataa. Vain 600 metriä Vatialan alkupysäkeiltä keskellä autotietä. Aijaa, onko tullut takaisin? "Joo, hän on siitä tullut ajamaan bussia, mutta aikataulua en tiedä: käväise kysymässä!", kuski ilmoittaa ja avaa pian etuoven. Jee, mä käytän tilaisuuden: nähdään joskus! "Nähdään, varo autoja takana ja edessä!".

Google peruu Lite-tilauksesi, budjettiin tilaa, aikaakin

Vatialaan juoksi aika kovaa, mutta olisi päättävä vuoro. Onneksi bussikuskien työpäivä on nyt pitkä, joten lounastauon jälkeen tavattiin taas bussissa, autossa numero #113. Mentäisiin aika monta lenkkiä, ainakin nelisen tuntia jutusteluita ja kuulumisien päivittelyä. Se oli mahtavaa dialogia, siitäkö tykkään. Sillä välin meni itsekin työtauolle ja nautiskelin perinteiset Raxit. Pizzaani söit kuin Suomen nälkäisin, mutta kukaan ei ole sanonut siitä Raxissa mitään. Pizzoja syntyisi ihan koko ajan lisää syötäväksesi!

Google lähestyy samalla uutiskirjeellä. Verenpaine nousi saman tien, sillä olen tuore Lite-tilaaja. Se kävi niin nopeasti, että sitä luuli huijausviestiksi, kuka nyt menisi peruuttamaan maksavan asiakkaan tilauspalvelut noin vain. Olen maksanut Googlelle suuret 6,99 euroa tammikuusta 2023 alkaen, mutta vuottakaan ei tule täyteen, sillä nuo palvelut lopetetaan. Ilmeisesti YouTube Lite oli jonkinlainen testi muutamissa Euroopan maissa, se palvelun tilaaminen oli alkujaan mahdotonta. Sitä ei mainostettu.

Tilaukseeni pääsi lähinnä uutissivustojen linkeistä. Käyttäjämäärä olisi kuitenkin ilmeisen iso, sillä internetissä on tälläkin hetkellä tuhansia valituksia siitä, miksi Googlelle ei kelpaa raha. Tämä on yksi niistä kaikista. En tule itse maksamaan Premiumista täyttä hintaa, koska ei näe sellaisille tarvetta. Lite on palvelu, joka poisti Premiumiini verrattuna vain mainokset YouTubesta. Se oli hyvä hinta siitä, sillä kuuntelen musiikkia muusta tilauspalvelusta, enkä halua vaihtaa YouTube Musiikkiini: Premiumilla.

Google tarjoaa katsottavaa, yli 24 kpl

Koen myös, että et tarvitsisi YouTube Premiumin muutakaan etua. Suomessa on rajattomasti nettiä, joten videoiden lataamiselle välimuistiin ei ole mitään tarvetta. Myöskään taustatoisto mobiilisti ei ole monien mielestä tarpeen. Käytät sitä YouTubea puhelimella ylipäätään vähän. Google on minusta ahne firma. Minulta ei tule 11,99 euroa kuukaudessa, mutta tarjotun ilmaisjakson tuosta otan toki vastaan ja perun sen saman tien. Ihan vain vittuillakseni, Googlen loputtomalle ahneudelle. Mitenkä kehtaatte!

Olisi maksanut pyydetyt 6,99 euroa kirjaimellisesti vuosia siitä, mutta pakko on nyt johtopäätöksiä tehdä. Googlelle ei kelpaa raha, mutta todennäköisesti se oli hyvin laskelmoitua testini aikana. Google ajatteli, että merkittävä osa tilaajista saa jonkun ajan kuluttua päivitykset täyteen Premiumiin. Suurin osa tyytyi pelkkään mainonnan poistoon, joten Google ei saanut haluttua määrää parempia asiakkaita. Jokainen tietää, että ruokakaupoissa kaikki maksaa, niin miksi hitossa maksaisit turhasta tuplaten?

Jotain sellaista joka vie aikaa. Moni viihtyy YouTubessa tuntikaupoilla ja varsinkin jos siitä maksaa, niin se palveluun käyttämä aika tuntuu kasvavan, senkin edestä. Oma historia kertookin, että YouTube Liteä käytit keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Siinä on menevää aikaa arjen hommiin, joita on ainakin halunnut koittaa, mutta ei ole koskaan kerennyt. Sen lisäksi, että Google vapauttaa aikaani, niin näkyy se toki budjeteissakin. Lokakuun lopusta alkaen voisin käyttää 6,99 euroa johonkin muuhun asiaan!

Latausliittymä ja laitenetti vuoden: noin 4,31 euroa kk

10.10.22 oli kiva päivä, en enää maksanutkaan 19,90 euron puhelinlaskua, kaikesta rajattomasta. Se tuli selväksi tässä blogissa siten, että jokunen muukin innostui halpuuttamaan puheliittymiään. Yksi, se puhui Telia Dotista, toinen ylisti Saunalahden kuukausimaksuttomia latausliittymiä. Minulla ei ole kirjaimellisesti muita laskujani kuin vuokralasku, sähkölasku siirrolle ja myynnille sekä kotivakuutus. Joistakin liki mahdotonta, mutta et halua maksaa niitä. Jos kuolen, niin kukaan ei joudu riitelemään.

Riitelemään siitä, missä hitossa on sinulla laskutusta, omaisuuttakin ja mitä tehdään omalle talolle. Olen aktivisti, älä jätä jälkiä maailmaan. Toivon, että sinut muistetaan ihmisyydestä, ei omaisuudesta. Hyvin luultavaa on se, että kuolemani tullessa kotona on edelleen jo 250 tavaraa. Vuokrasuhde päättyy. Se ei tule siivoamaan koteja kuolemien koittaessa vuosikausia, mikä tulee vähentämään stressiä. Ei ole aietta erakkoutta jättää, joten kuka loppusiivoukseni tekisi? Yksi stressi riittää, ei sitä tavarastressiä.

Tosiaan, numeronsiirrot. Siitä on jo vuosi. Netti puhelimeen maksaa sinulle 48 euroa Moi Mobiilina. Latausliittymän käyttö on ollut todella vähäistä, mitä tahansa nollan ja 60 sentin väliltä. Laitoin luvut laskimeenne ja päädyinkö siihen, että keskimäärin puhelinlasku olisi tuolla kikkailulla noin 4,31 euroa kuukaudessa. Sisältääkö rajattoman 0.5 Mbps -netin, puhetta ja viestejä käytön mukaan. En ole syyttä erakko, minulla ei ole yhtäkään ystävää, lähinnä omista tahdoistani. Erakko olen ekologisista syistä.

Spotify raikaa €4 laitenetillä jo vuoden

Välillä mietit sitäkin, mihin tarvitsen nettiä, mutta neljän euron hinnat ei ole mikään laskupommi. Tuskin edes huomaan, että sellainen lähtee suoraan korteilta. Hyvä puoli Moi Mobiilin laitenetissä on sekin, että se ei toimi ulkomailla. Ulkomailla erakko ei ole käynyt vuosiin. Pidän turhana, että kaikissa muissa puheliittymissä pitäisi maksaa vaikkapa EU-datastakin, jota ei tulisi enää käytettyä tavuakaan. Ulkomailla kävit viimeksi Tanskassa, mieheni kanssa: 2019 ja se oli kallis matka, maksoinko kaiken.

Spotify Premium on toistunut kaiken aikaa parhailla 320K-laaduilla, mutta YouTubekin on toiminut nyt 360K-laadulla nikottelematta. Yksi syy Liten tilaukseen oli mainokset. Ilman niitä mainokset eivät olleet kovin tuhlailevia, sillä niitä ei ollut. Alusta alkaen huomasin, mitenkä miellyttävämmäksi kaikki meni, kun 360K bufferoi alusta loppuuni, eikä satunnainen mainos vienyt elämykseltä siipiä. Piakkoin vähennän luureilla katseluita, mainonnan takia. Mainos katkoo bufferoinnin eli se aloitetaan alusta.

Video jatkui toki samasta kohtaa, mutta laadun hakemiset normaaliksi kestää taas aikansa. En siinä voi suositella laitenettiä sellaiselle, jonka älypuhelin lentää ensimmäisenä seinääni tuossa tilanteessa. Latausliittymiä on ladattava vähintään kymmenellä eurolla kahden vuoden välein. Saldoa voin käyttää vaikka viesteihin ja miksei puheluihinkin. Vuoden jälkeen saldoa on jäljellä vielä 7,95 euroa. Laitenetti on siitäkin hyvä, että se maksautuu huomaamatta maksukorteilta. Sen voi yksinkertaisesti unohtaa.

Kuulokkeet menivät rikki: sain uudet takuusta, lahjaa

Moni ei reklamoi tuotteista löytyneistä virheistä, koska se voidaan kokea hankalana. On sekin totta, että jos on normaalissa työelämässä, voi olla hankalaa löytää aikaa tai energiaa koko prosessiin. Hinta voi vähentää reklamaation syytä. Ostin kyseiset Huawein kuulokkeet yli vuosi sitten tarjouksestasi. Ne maksoivat 99 euroa alun perin, mutta tarjous olisi 49 euroa. Roskiksesta löysin kuin sattumalta uuden etusetelin DNA:lle ja päätin hyödyntää sitä. Sait viiden euron lisäalennuksen yli 20 euron ostoksesta.

Maksoit kuulokkeista lopulta vain 44 euroa. 13 kuukauden kuluttua näihin tuli vikaa. Kuulokkeet, ne alkoivat käyttäytyä oudosti urheillessa. Varsinkin tuulisilla tienoilla tanssimusiikin toisto ei ollutkaan itsestään selvää. Ilmeisesti kosketuspaneelit ovatkin muuttuneet entistä herkimmiksi. Tällöin tuuli sai aikaiseksi sen, että toisto pysähtyi ja jatkui vuorotellen tekemättä mitään itse. Samalla musiikki siirtyi seuraavaan ja sitä seuraavaan raitaan kuin itsestään: tuulen ansiosta. Joku sanoi, et kai ole tosissasi!

"Juuri kerrot, että käytit kuulokkeita 13 kuukautta!". Hinta kuukaudelle 3,38 euroa. Kyllä vain, mutta silti. Jos kukaan ei ilmoita virheistäsi Huaweille, niin miten valmistaja voisi parantaa tuotteitaan? Toki siinä oli sekin mahdollisuus, että joutuisit maksamaan sakkomaksuja aiheettomista huolloistakin. Sitä pelkoa et pelkää, eikä ollut mitään aihettakaan, koska kuulokkeet vaihdettiin tästä takuuseeni. Tärkein juttu on kokemukseni mukaan ehkä se, miten saavun tänne. Jos huudat, niin tuskin saat haluamaasi.

Reklamoi tuoteviasta takuuaikana heti

Haukkumiset ja kaikenlainen hyökkäily on sitä paitsi maailman huonoin tapa saada hyvää palvelua! Sen olen onneksi oppinut, vaikka asia harmitti minua vietävästi, sillä kuulokkeeni oireilivat viikkojesi ajan. Musiikin kuuntelusta ei ole tullut pitkään aikaan mitään. DNA:lla kävin ennen sitä ja siellä myyjä sanoi suoraan, me vain myydään näitä tuotteita ja Resetellä korjataan. "Saat varmaan uuden!", myyjä iloitsi. Niin niin, ei niitäkään varmaan kannata lähteä korjaamaan, kertakäyttökama niin sanotusti.

Uusi kuuloke on hyvään aikaan. Pikkuveljellä hajosi kolme vuotta sitten lahjoittamani 3i, Huawei. Se saikin sitten tämän, mutta sillä edellytyksellä, että jouluksi ei saa sitten mitään. Se kävi hänelle, mutta myös ennen kaikkea muuta minulle. En halunnut samanlaisia malleja urheiluuni, sillä tuulessa se tuuli kuului melunvaimennusta käytettäessä ikävänä rätinänä. Hankit tilalle paremmat OnePlussalta, mutta niissä on sitten omia ongelmia laadun kanssa. Saa nähdä meneekö sekin heti huoltoon, testaan vielä.

OneBuds Z2 -mallissa on käsittämättömän bassoisaa bassotoistoa, mutta eihän tuo riitä, jos toisto katkeaa koko ajan. Kokeilin erikokoisia tulppia, mutta niistä ei ollut apua. Sitten keksin kokeilla toisia tulppia Huaweista ja tilanne parani huomattavasti, mutta ei poistunut kokonaan. Vaikka kuinka hyvin tulppa olisi korvissa, korvieni tunnistusmekanismi on liian herkkä. Se tulkitsi pienintäkin liikehdintää kuulokkeiden pois ottamiseksi, vaikka ne olisivat edelleen hyvin korvalla. Ei näillä stylee kuunnella.

Yhteenveto: budjettiisi tila Googlen ahneudella, kiitos

Pahinta on se, että mukaan tulevilla softillakaan ei tee mitään. Siinä ei voi tätä tunnistusmekanismia edes poistaa käytöstäsi. Tuulessa nämäkään eivät ole hyvät, toistoni katkeaa ja kappale vaihtuu, mutta ei kuitenkaan niin usein kuin takuuvaihdetulla Huaweilla. Olenkin tehnyt päätökseni heti, että et ikinä osallistu jätelavan kartoittamiseen tämän tyyppisillä kuulokkeilla. Siirry perinteiseen lankaan, ja olen tehnyt oikeastaan alkuvuodesta niin kotikuulokkeissa, sitäkään tapahtumaa et katunut hetkeäkään.

Sen merkinnän tarkoitus? Et tiedä. Piti vain kirjoittaa, ja yhdeltä istumalta. Haluan vaikuttaa. Se on myös tuttua, että vaikka porvarisi aikovatkin kurjistaa meitä, niin Google antaa säästövinkkejä. Ahne on niin veikeä, että se peruu kuukausieni tilausputkia Litelle puolestasi. Se tietää 6,99 euron säästöjä. Mitä voisi tehdä kyseisellä rahalla? Sen voi esimerkiksi laittaa säästöön tai laskuja kohti. Olutta en juo. Sekin on sinulle niin tuttua, että tämä epävarmuus on saanut rahattomat liikkeelle sankoin joukoin.

Nuori, vain parikymppinen mies, tuli kysymään minulta rahaa. Hän sanoo, että rahat loppuivat, sillä olit maksanut jotain laskuja. Niihin riitti juuri ja juuri, mutta siskolla on vielä syntymäpäivä. Tarvitsi jo kympin setelini, että voisi muistaa lahjoilla. Näin jo persoonasta, että Ratinan kerjäläinen haki jotakin. Sitten rollaattorimummo tulee ja sanoo: "Et anna, annoin hänelle eilen: viisi euroa ja hän osti olutta!". Mummo tuli oikeaan aikaan, mutta en olisi antanut muutenkaan rahaa, vaikka tileillä sitä löytyykin.

Ensiksi, syy olisi varmaan tuntematon henkilö. Muita ei tuossa yhteydessä tarvitakaan. Pankkeja on niitä varten, jos ei raha riitä. Oli siitä taloudellisesta väkivallasta ihan konkreettisia hyötyjä. Enkä enää taivu, vaikka minkälaisen tarinan keksit päästäsi. Se ei vain ole muiden vastuulla, jos on itse perseillyt. Olit valmis tarjoamaan henkilölle tietoa budjetoinnista, mutta se ei häntä kiinnostanut. Siitä paljastuu viinaralli ja moni muukin pahe, kuten jatkuva joka viikonloppuinen klubitus. Kuule mummoa, tästä.

Hän tuli kertomaan 40-vuotiaasta rappujuoposta. "Ei se millään uskonut, kun käskin lopettamaan!", mummo lataa. Viinaa, sitä tuli ja meni joka päivä. Yhtenä aamuna mummo kertoi heränneen pistävään hajuun ja kutsui huoltomiehet paikalle. "Poliisejakin tuli, sitten ruumisauto, että kannattikin juoda!".

Ja hei Google, kiitos kun peruit YouTube Premium Lite -tilaukseni. Säästöä marraskuun budjettiin!

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!