Bussifani testaa: Vekka liikenteellä Valkeakoskelle

Bussifani on juuri nyt pitämässä sapattivuottaan ja aikaa on kokeilla jotain uuttakin. Juuri tänään koin uusia tuulia bussissa Tampereelta tuonne Valkeakoskelle. Linjan uusi numero on 60 ja vanhaa reittiä liikennöi pääasiassa Vekka Liikenne Oy tai muutamia kertoja päivässä tuttu Valkeakosken Liikenne Oy. Kerron lisää. Ilmeisesti kesäksi reittiä on kilpailutettu, eikä Valkeakosken liikenne enää voittanut sitä. Heidän kautta Valkeakoskelle pääsi normaalisti 7,90 eurolla, mutta nyt Nysse-taksa on voimassa.

Hinnaston ollessa tässä edessä samainen matka kustantaa bussifanille enää vain €4,60 bussikortista ABCD-vyöhykettä käyttäen. Halpaa on! Ajattelin palkita itseni reissulla, ja sellainen sisältää hieman liikuntaa, mutta ei kuitenkaan Zee Sushia tai mitään muuta hintavaa. Lidlissä vierailen takuuvarmasti, koska Valkeakosken Lidl on kaupungin halvin ostosparatiisi frugalistille. Jyri ei enää kuluttele yhtään liikaa! Lidl ei ole keskustassa, mutta kyllä sinne jaloin pääsee, ja reitin osaan jo tyylikkäästi ulkoa.

Valkeakosken liikenne joutui ilmeisesti mukautumaan kohtaloonsa, ja he ajavat nykyään uutta vuoroa Helsinkiin. Sitäkin täytyy joskus koittaa ja arvioida täällä paremmin. Nyssen mukaan matkakortilla voi maksaa Valkeakosken matkoja 7.6.21 alkaen. Lippu käy myös Valkeakosken liikenteen vuoroilla linjalla 60. Pikavuoroilla Nysse-lippu ei ole voimassa. Valkeakoskelle menemiset juuri halpenivat, ja voi olla niinkin jatkossa, että siellä Valkeakoskella tulee vähän enemmän käytyä kesäisin tai jopa talvisin.

Suuri kiitos minulta, julkisesti. Jatkossa pääsen matkustamaan paikkakunnalla puolet halvemmalla. Valkeakoski ei koskaan häviä sydämestäni, ja tulen matkustamaan sinne vuosittain. Valkeakoskella on niin paljon toimintaa, että välillä yksi päivä ei meinaa riittää. Voit tehdä mitä tykkäät, ilman metroja, ratikoita tai suuria ostoparatiiseja. Rahaa säästyy, koska lähimmät kauppakeskukset ovat bussimatkan päässä Lempäälässä tai Tampereella. Frugalistin unelmaa, ja liikunta on urheiluhallissa edullista.
Tänään matkan suunnittelin saunomisen ja urheilun ympärille. Otin mukaan Nysse-kortin, riittävästi vettä, paljon tanssimusiikkia Deezerin musiikkipalvelusta ja ennen muuta uintiin tarvittavia asioita kassissa.
Kerroin aiemmin blogissa, että rakastan Valkeakosken uimahallin pikkusaunaa. Siellä tulevat Suomen parhaat löylyt. Pelkästään kyseisen saunan takia asioin Valkeakoskella nykyään Vekka liikenteellä.

Kuulin rentouttavaa tanssimusiikkia Suomipopin ja mainostulvan sijasta mitä ostaa seuraavaksi.

Bussifani nauttii paikallisliikenteessä Väinö Paunu Oy:n autoista

Ennen kuin lähden Pirkkalasta yhtään mihinkään, täytyy erotella jyvät akanoista Nysse-liikenteessä. Tampereelle päin lähellä olevalta pysäkiltä kulkivat niin monet Tampereen kaupunkiliikenteen autot, joten siirryin suosiolla muihin pysäkkeihin. Bongasin paunulaisen toiseen suuntaan. Matka-aika oli näin hieman pidempi, mutta se oli sentään mieluinen. Liikun yksin, joten laitoin bussissa #149 popit soimaan. Tällä kertaa nautitaan happy hardcore -kokoelmasta Warehouse Anthems Volume 15.

Vietän tuoretta sapattivuotta, joten voin lähteä minne haluan. Silloin kun sattuu ihmistä huvittamaan. Sapattivuodessa parasta on juurikin se, että sinun ei tarvitse kysyä asioista esimieheltäsi, ja voimme esimerkiksi hyödyntää aikaan sidottuja tarjouksia. Tämä ei olisi ollut mahdollista koskaan, kun olin vielä tavallinen toimistotyöläinen arkisin kahdeksasta neljään. Matkat huomioiden vapaa-aika arjessa oli muutaman tunnin luokkaa. En tiedä miten jaksoin sitä, että juoksin ainaista kiirettä pakoon.

Enää ei ole kiire, voin suoriutua asioista ajan kanssa. Lapinniemen kylpylässä olen aina vähintään 2,5 tuntia, mutta hyvin usein porealtaassa on pidempäänkin. Jatkuvasti näen ihmisiä, joilla on tolkuton kiire. He kiirehtivät lapsiaan ruokkimaan, työpaikalleen tai Sokoksen markkinoille ennen tavaratalon sulkeutumista. En jaksaisi elää tuolla tavalla, joten on erittäin mahtava juttu se, että mie päätin ottaa irtioton oravanpyörästä huhtikuussa 2021. Nyt elän hidasta elämää ja nautin jokaisesta hetkestä.

Paunulaisesta #149 löytyy nautintoja ja vielä pääsisi poiskin 😂

Tällä hetkellä nautin omasta elämästäni kaikkein eniten, juurikin tuon sapatin takia. Olen muuttunut iloisemmaksi, en ole enää äreä, kyllästynyt tekemään työtään ilman kunnollisia lomia. Loma-ajoilla tuntui, että loma meni aina hetkessä, enkä tietenkään ehtinyt tehdä mitään. Sapattivuosi oli jopa paras tekemäni päätös, koskaan. Tuntuu, että mitään muuta en halua nyt tehdä. Olen tehnyt kaksikin vuotta työtä suurella liekillä, ottanut tiimin haasteet jotenkin harteilleni, ja nyt on paras aika levätä.

Väinö Paunu Oy:n bussikuski ei ollutkaan sapattilomalla, koska pääsin ajoissa Tampereen keskustaan. Leimasin jo ajoneuvossa ABCD-lipun, jolla pääsin mutkitta Vekka liikenteen autoon myöhemmin. Otin mukaan ripauksen onnellisuutta, rakkautta ja elämää. Sitä tarvitaan, että selviytyy. Matkalla autoon huomasin, että minulle yritettiin myydä muun muassa autoja, mutta auto olikin tässä valmiina oikein kuljettajan kera. Kävelin autoliikkeen ohi tuijottaen hyvin isoja hintoja melko käytetyistä autoista.

Hetkeä myöhemmin, mikä sinänsä hetken naurattaakin, pääsin ajelemaan uunituoreella autolla. Hän oli Vekka Liikenne Oy:n juuri liikkeelle laskeutunut #301. Kaikki oli uutta ja sain valita mieluisan niistä kaikista nahkapenkeistä. Olin täysin myyty, mutta jos ei nyt mennä asioita edelle. Nyt nautitaan vain Paunusta, bussin numero 149, joka laskettiin liikkeelle kesäkuussa 2014. Asuin tuolloin vasta vähän Pirkkalassa. Nyt bussi on jo vanha, mutta kyllä Tampereelle pääsee ja kuljettaja on niin hyvä!

Vekka Liikenne Oy: uunituore bussi, jossa ihan kaikki on uutta

Bussifani joutui vaihtoa toiseen ajoneuvoon odottamaan maksimissaan noin kahdeksan minuuttia. En ehtinyt juuri missään käymään, mutta otin hieman aurinkoa, sekä valokuvia blogiani varten. Pian koin jotain uutta. Aiemmin laiturilta kolme olen lähtenyt lähinnä Valkeakosken liikenteellä, mutta tänään laiturille saapui Vekka liikenteen auto. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi kaluston ajantasaisuuteen, sitten ihmettelin kuljettajan ammattitaitoa. Naiskuljettaja oli niin taitava matkan ajan. Suuri kiitos.

Valitsin heti parhaimman penkin kaikista niistä uusista nahkapenkeistä ja lukituin turvallisesti vöihin. Nahkapenkkien tuoreus tuntui nenässä koko matkan ajan, ja nauroin uudestaan sille, että Pirkkalassa liikkeen automyyjä yritti saada autokaupoille hetkeä ennen paunulaista käveltyäni sattumalta heidän pihan kautta. Tämä on sikäli uskomatonta, että yleensä autoliikkeessä palvelua joutuu hakemaan, nyt tultiin onkimaan autokaupoille. En ihan kerennyt, koska muuten jäisin tästä uudesta autosta paitsi.

Koeajo sujui juuri mallikkaasti, vaikka Valkeakosken liikenteellä olen tottunut ennen matkustamaan. Aiemmin totesin, että Valkeakosken liikenne ei ehkä voittanut kilpailutusta linjalla, ja nahkapenkeissä mietittyäni asiaa uudestaan se kuulosti hetkittäin jopa menevältäkin syyltä. Valkeakosken liikennettä käytin arkisin vuosien 2007 ja 2010 välillä opiskellen liiketaloutta kyseisellä paikkakunnalla. Naiskuski ojensi minulle tämän reitin päätteeksi Tampereella pastilleja joka kerta Valkeakosken liikenteessä!

Vekka liikenteen Nysse on kaikkea uutta jokaiselta puolella

Vekka liikenteen naiskuskilta en saanutkaan pastilleja, mutta sain nauttia uusista nahkapenkeistä, ja kivoista maisemista. Hän oli ammattitaitoinen kuljettaja, joka vei perille jopa etuajassa. Laskeuduin bussista suoraan Valkeakosken uimahallin pikkusaunan lauteille ja tämä kruunasi hetken lopullisesti. Vaikka uimahalli ei olekaan niin tuore, kuin tämä Vekka liikenteen bussi, sauna edelleen piti pintansa Suomen parhaimpana. Jo kyseisen saunan takia Vekka liikenteellä Valkeakoskelle kannattaa nyt!

Yllätyin ihan positiivisesti, ennen muuta nautin tuoreista nahkapenkeistä, ja siitä ammattitaitoisesta palvelusta. Kuinka moni autoilevasta kansasta ajelee vuoden 2021 autolla? Bussifani ainakin, ja hän on juuri nyt Valkeakoskella, matkalla uima-altaaseen sapattivuonna. Matkan hinta on 4,60 euroa. Olen niin tyytyväinen tähän kaikkeen, että laitan illalla palattuani kotiin palautetta Vekka liikenteelle hyvin sujuneesta matkasta ja uutuuttaan hehkuvasta autosta, jossa oli ilo ladata puhelinta ilmaiseksi.

Suosittelen lämpimästi, ja erityisesti jos kiinnostaa matkustaa uunituoreella autolla, bussia numero 301. Tässä autossa tulet ymmärtämään miltä lopulta tuntuu, että saat valita mieluisimman kaikista niistä kymmenistä nahkapenkeistä. Penkeistä, jotka kaikki huokuvat uutuuttaan. Aito nahka tuoksuu kaiken aikaa. Tuoksuuko nahka autossasi matkalla työpaikalle? Bussifani arvioi kyydin Valkeakoskelle 🎄/5 ja suosittelee Vekka liikennettä muillekin. Tutustu ihmeessä Vekkan palveluihin ja reitteihin!

Ei matkaakaan Valkeakoskelle ilman uimahallia ja liikuntaa

Olen melko liikunnallinen ihminen, joten matkalla en lähde Valkeakoskelle ilman uimahallin saunaa, altaita tai metsäisiä kuntopolkuja. Jos haluat päästä Suomen parhaimpaan saunaan, niin Valkeakosken uimahalli on vielä huomenna auki. Tämän jälkeen halli menee kesäksi kiinni, ja sitä aletaan kunnostaa. Tämä tuli yhdelle valkeakoskelaiselle yllätyksenä, mutta saunassa tuli puheeksi että kiinnipä menee. Hän aikoi käydä siellä ensi viikollakin, kunnes pirkkalalainen mies tiesi kertoa yllättävästä sulusta.

Ilman uimahallia Valkeakoskella voi koittaa kuntoaan kuntopoluilla, kuntosaleilla tai Citymarketin niin mahtavilla Euron päivillä. Aiemmin kävin itsekin Euron päivillä, ja matkalla tarjousten kanssa, pyöräni osa meni lopullisesti rikki. Onneksi osasin tilata sellaisen Saksasta jo ennakkoon ja nyt pyörä on jälleen kunnossa. Citymarket, jos haluatte minut takaisin muuten kalliiseen kauppaanne, tarjotkaa uudet Euron päivät! Seuraavalla kerralla maastopyöräni ei enää pitäisi mennä rikki, uskoisin niin.

Sen lisäksi Valkeakoskella on sushibaari. Zee Sushin buffet tarjoaa rajattomasti sushia ja japanilaista ruokaa 9,90 euron hintaan. Tänään buffet oli kiinni, mutta frugalistina en olisi edes mennyt, vaikka hinta kieltämättä kuulostaa houkuttelevalta. Kyseisessä buffetissa olen kyllä käynyt, ja olihan se ihan ok. Sushibaari on juuri remontoitu, joten olisi tietysti kiva kokeilla onko samassa yhteydessä päivitetty buffetin sisältöä. Aiemmin erityisesti jälkiruoka, oli todella luokatonta, mutta onko näin myös nyt?

Valkeakosken uimahallissa olin tänään ainoita

Tänään oli todella hyvin omaa tilaa uida ja saunoa ilman pelkoa koronasta. Valkeakoskella on ihanaa. Reissu oli halpakin, ja täyttävä lisäksi, koska olen frugalisti. Yksi tärkeimmistä kriteereistä nykyään matkailussa on hinta, ajankäyttö ja ennen muuta aktiviteetit. Hinnalla säästän rahaa, ajankäytölläni aikaa ja aktiviteeteilla nostan ilmaiseksi kuntoa. Aiemminkin olen sen todennut, että kävely ei juuri mitään maksa ja Valkeakosken uimahalli on Suomen halvimpia viiden euron käyntimaksulla.

Tervetuloa koskiin! Lidl löytyy ja maisemista ei ole puutetta. Valkeakoskella uin paljon, saunoin ehkä hieman liikaa, ja ennen muuta ehdin nauttia muutaman tunnin kävelystä. Sen lisäksi sapattilomalla ei ole kiire seuraavaan asiaan, joten ehdin pistäytyä luontomme loputtomaan rauhaan. Katselin ihania maisemia järvelle pitkään popit soiden ja elämä tuntui kerrankin mahtavalta ilman oluita tai siidereitä kädessä. Jos haluat kokea jotain vastaavaa, suosittelen budjetoimaan itseäsi heti sapattilomalle!

Sapattilomalla tulet unelmoimaan jo sapattivuodesta. Kohta kaksi vuotta ilman narsistia, ja kuuluisa narsistimieheni ei olisi pitänyt tällaistakaan matkaa minään. Hänen mielestä kotimaan matkat olivat perseestä. Hän pakotti ostamaan matkoja hulppeisiin kohteisiin, muun muassa Tanskaan tai Damiin. Refuzionin kappale The Things You Hated on nykyään elämän kovin lauluni. Sitä kuunnellessa nautin täysillä siitä, mistä hän raivosi perusteellisesti tunteja. Olen iloinen, että kuntoilin Valkeakoskella.

Matkan todellinen kustannus ja ilo... yritän avata sitä!

Matkan todellinen kustannus frugalistille on varsin monimutkainen juttu:
  1. 4,60 euron ABCD-lippu Valkeakoskelle. Maksu sisältää 90 minuutin vaihtoajan.
  2. 5,00 euron pääsylippu Valkeakosken uimahalliin, maksu oikeuttaa kahteen tuntiin.
  3. 2,15 euron Lidl-ostos: Milbonan juotava jogurtti, lihapiirakka ja halvin Gelatelli-jäätelö.
  4. 4,60 euron ABCD-lippu Pirkkalaan. Maksu sisältää 90 minuutin vaihtoajan.
Bussiliput valmiiksi maksettuja (arvoa Nysse-kortilla). 2,15 euroa meni hupirahasta ja Debit-kortilta 5 euroa. Maksoin kaikkiaan €5 tästä päivästä, koska hupiraha €20 kesäkuulle ja bussiliput budjetissa.

Kuitteja matkalta sekä musiikkinautintoon tarkoitetut matkavälineet

Matkalla Valkeakoskelle: 1C, Väinö Paunu Oy, #149 ja 60, Vekka Liikenne Oy, #101.
Matkalla Pirkkalaan: 60, Vekka Liikenne Oy, #103 ja 1B, Väinö Paunu Oy, #166.

I'm gonna do the things you hated.

Yhteenveto: ilman peltilehmää voi elää edullisilla Nettilipuilla

Nyt täytyy syödä jotain. Ehkä täytyy unelmoida jostain. Frugalistina etsin koko ajan halpoja matkoja kotimaassa. Heitä vinkkiä, jos tiedät mihin Tampereelta voisi päästä edullisesti. Otan vinkkejä kaikista mahdollisuuksista. Jos sait juuri lähes ilmaisen nettilipun Expressbussiin, kerro ihmeessä. Voi täysin olla, että nousen pian samaan bussiin. Rakastan ennen muuta matkailua edullisesti, ja saan niistä jopa enemmän iloa, kuin ulkomaanmatkoista. En nimittäin joudu pelkäämään matkalaukun hukkumista.

En joudu heräämään aikaisin, että pääsen tuhlaamaan lisää arvokasta aikaani lentokentillä. Kotimaan matkailu ilman hotelleja on niin vapauttavaa ja halpaa, että ihmettelen miksi jokunen vapaaehtoisesti haluaa Espanjaan. Päiväreissut ovat tapoja irtaantua omasta arjesta, elää hetkiä hitaammin, ja tämä avaa maailman. Maailman nimeltä Suomi. Elektroninen tanssimusiikki aiheuttaa sen, että voin kokea Valkeakosken täysin uudella tavalla. Tavalla, jolla muut eivät kaupunkia ehkä näe. Sydän on mukana.

Se rakastaa Valkeakoskea. Se on asia, joka saa palaamaan aina. Sauna, joka on edelleen koko Suomen paras. Se päivähinta, joka on ainakin parempi kuin Tampereella. Rakastan kaikkea valkeakoskelaista. Enkä edes kertonut kaikkea, kyseiseen viiden euron hintaan pääsee niin kuntosalille kuin uimahalliin. Ei ihme, että kunto on noussut aina, kun olen Valkeakoskella käynyt. Niin myös tänään, mutta Vekka liikenteellä. Suosittelen kotimaan matkailua kaikille, koska se on halpaa, ja pian olet jo frugalisti!

Pakko kertoa vielä yksi juttu. Muutin aikoinaan omilleni ja päätin jo silloin, että muutan melko kauaksi kauppakeskuksista ja muista ostosparatiiseista. Tälläkin hetkellä Pirkkalan vuokra-asunnolta on noin viiden kilometrin matka lähimpään Veska-kauppakeskukseen pyörällä tai linja-autolla. Toiseksi lähin ostosparatiisi on tamperelainen Ratina, johon täältä kertyy 11 kilometriä julkisilla tai polkien. Minulle on maailman tärkeintä se, että asun mahdollisimman kaukana mahdollisuuksista kuluttaa rahaa.

Valkeakoski ei ole vain mansikkapaikka, se on paikka rantakuntoon. Hetkessä sydän nauraa, oma läski loistaa poissaolollaan, ja mielenterveys onkin parhaimmillaan. Ja hei, Vekka liikenteeltä nahkapenkit! Kunhan uimahallit Valkeakoskella taas aukeavat, mukana ja tulen sinne teille Vekkalla saunomaan.

Toivottavasti pidit. Jos merkinnän innoittamana matkustat Valkeakoskelle, kommentoi.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Tekevätkö S-bonukset sinusta köyhän tai rikkaan?

Näin vaihdat pankkia: "Ovet paukkuen Nordeasta"

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

666 päivää ilman narsistia: "Ostan enää halpamerkkejä"

Sapattivapaa on vapaa-aikaa: "Paunulla ajelulle"