Bussifani testaa jo: Vekka Vääräkoivulle

Bussifani on juuri nyt pitämässä sapattivuottaan ja aikaa on kokeilla jotain uuttakin. Juuri tuossa koit uusia tuulia bussissa Tampereelta tuonne Valkeakoskelle. Linjan uusi numerosi on 60 ja vanhaa reittiä liikennöi pääasiassa Vekka Liikenne Oy tai muutamia kertoja päivässä tuttu Valkeakosken Liikenne Oy. Kerron lisää. Ilmeisesti kesäksi reittiä on kilpailutettu, eikä Valkeakosken Liikenne enää voittanut sitä. Heidän kautta Valkeakoskellesi pääsi normaalisti 7,90 eurolla, mutta nyt Nysse-taksa on voimassa.

Hinnaston ollessa tässä edessä samainen matka kustantaa bussifanille enää vain €4,60 bussikortista ABCD-vyöhykettä käyttäen. Halpaa on! Ajattelin palkita itseäni reissuilla, ja sellainen sisältää hieman liikuntaa, mutta ei kuitenkaan Zee Sushia tai mitään muuta hintavaa. Lidlissä vierailen takuuvarmasti, koska Valkeakosken Lidl on kaupungin halvin ostosparatiisi nuukalle. Blogisti ei enää kuluttele yhtään liikaa! Lidl ei ole keskustassa, mutta kyllä sinne jaloin pääsee, ja reitin osaan jo tyylikkäästi ulkoota.

Valkeakosken Liikenne joutuisi ilmeisesti mukautumaan kohtaloon, he ajavat nykyään uusia lähtöjäsi Helsinkiin. Sitäkin täytyy joskus koittaa ja arvioida täällä paremmin. Nyssen mukaan matkakortilla voi maksaa Valkeakosken matkoja 7.6.21 alkaen. Lippu käy myös Valkeakosken liikenteen vuoroilla linjalla 60. Pikavuoroilla Nysse-lippu ei ole voimassa. Valkeakoskelle menemiset juuri halpenivat, ja voipi olla niinkin jatkossa, että tuolla Valkeakoskella tulee vähäsen enemmän käytyä kesäisin tai jopa talvisin.

Suuri kiitos minulta, julkisesti. Jatkossa pääsisin matkustamaan paikkakunnalla puolet halvemmalla. Valkeakoski ei koskaan häviä sydämestäni, ja tulen matkustamaan sinne vuosittain. Valkeakoskella on niin paljon toimintaasi, että välillä yksi päivä ei meinaa riittää. Voit tehdä mitä tykkäät, ilman metroja, ratikoita tai suuria ostoparatiiseja. Rahaa säästyy, koska lähimmät kauppakeskukset ovat bussimatkan päässä Lempäälässä tai Tampereella. Nuukailijan unelmaa, ja liikunta on urheiluhallissa edullistakin.
Tänään matkanne suunnittelin saunomisen ja urheilun ympärille. Otin mukaan Nysse-kortin, riittävästi vettä, paljon tanssimusiikkia Spotifyn musiikkipalvelusta ja ennen muuta uintiin tarvittavia asioita kassissa.
Kerroin aiemmin blogissa, että rakastan Valkeakosken uimahallin pikkusaunaa. Siellä tulevat Suomen parhaat löylyt. Pelkästään kyseisen saunani takia asioin Valkeakoskella nykyään Vekka Liikenteellä.

Kuulin rentouttavaa tanssimusiikkia Suomipopin ja mainostulvanne sijasta mitä ostaa seuraavaksi.

Bussifani nauttii Väinö Paunu Oy:n autoista, seikkaile

Ennen kuin lähdit Pirkkalasta yhtään mihinkään, täytyisi erotella jyvät akanoista Nysse-liikenteessä. Tampereelle päin lähellä olevalta pysäkiltä kulkivat niin monet Tampereen kaupunkiliikenteeni autot, joten siirryin suosiolla muihin pysäkkeihini. Bongasin paunulaisen toiseen suuntaan. Matka-aika olisi näin hieman pidempi, mutta se oli sentään mieluinen. Liikun yksin, joten laitoin bussissasi #149 popit soimaan. Tällä kertaa nautiskellaan happy hardcore -kokoelmastasi Warehouse Anthems Volume 15.

Vietä tuoretta sapattivuotta, joten voin lähteä minne haluan. Silloin kun sattuu ihmistä huvittamaan. Sapattivuodessasi parasta on juurikin se, että sinun ei tarvitse kysyä asioista esimieheltäsi, ja voimme esimerkiksi hyödyntää aikaan sidottuja tarjouksia. Tämä ei olisi ollut mahdollista koskaan, kun löytyi vielä tavallinen toimistotyöläinen arkisin kahdeksasta neljään. Matkat huomioiden vapaa-aika arjessa oli muutaman tunnin luokkaa. Enkä mä tiedä miten jaksoin sitä, että juoksin rottarallissani ympyrää.

Enää ei ole kiire, voit suoriutua asioista ajan kanssa. Lapinniemen kylpylässä olen aina vähintään 2,5 tuntia, mutta hyvin usein porealtaassasi on pidempäänkin. Jatkuvasti näen ihmisiä, joilla on tolkuton kiire. He kiirehtivät lapsiaan ruokkimaan, työpaikalleen tai Sokoksen markkinoille ennen tavaratalon sulkeutumista. En jaksaisi elää tuolla tavalla, ja ihmettelen sitä miksi ihmiset kiirehtivät porealtaista, vaikka näissä voisi rentoutua ja olla vain. Nyt eläisin hidasta elämää, ja nautit jokaisesta hetkestäsi.

Nautintojen paratiisi, Paunun #149

Tällä hetkellä nautin omasta elämästä kaikkein eniten, juurikin tämän sapatin takia. Olen muuttunut iloisemmaksi, en ole enää äreä, kyllästynyt tekemään työtään ilman kunnollisia lomiani. Loma-ajoilla tuntui, että loma meni aina hetkessä, etkä tietenkään ehtinyt tehdä mitään. Sapattivuosi oli jopa paras tekemäni päätös, koskaan. Ihmiset pitivät minua hulluna, mutta lopulta tajusin silti kuunnella itseä, ja kokeilla jotakin uutta. Sanoin, että menen silti sapattivapaalle, sillä halusit vaihtaa sitä rahaa aikaan.

Väinö Paunu Oy:n bussikuski ei ollutkaan sapattilomalla, koska pääsin ajoissa Tampereen keskustaan. Leimasin jo ajoneuvossa ABCD-lipun, jolla pääsin mutkitta Vekka liikenteen autoon myöhemmin. Otin mukaan ripauksen onnellisuutta, rakkautta ja elämää. Sitä tarvitaan, että selviytyy. Tiellä linja-autoon huomasin, että minulle yritettiin myydä muun muassa autoja, mutta auto olikin tässä valmiina oikein kuljettajan kera. Kävelin autoliikkeen ohi tuijottaen hyvin isoja hintojasi melko käytetyistä autoista.

Hetkeä myöhemmin, mikä sinänsä hetken naurattaakin, pääsin ajelemaan uunituoreella autolla. Hän oli Vekka Group Oy:n juuri liikkeelle laskeutunut se #301. Kaikki oli uutta ja sain valita mieluisan niistä kaikista nahkapenkeistäni. Olin täysin myyty, mutta jos ei nyt mennä asioita edelle. Nyt nautitaan vain Paunusta, bussi on numero 149, joka laskettiin liikkeellesi kesäkuussa 2014. Asuin tuolloin vasta vähän Pirkkalassa. Bussi on vaarassa myydä, mutta vielä Tampereelle pääsee. Jyrki on saletisti nopee kuski!

Vekka Liikenne Oy: uunituore, jossa kaikki olisi uutta

Bussifani joutui vaihtoa toiseen ajoneuvoon odottamaan maksimissaan noin kahdeksan minuuttia. Et ehtinyt juuri missään käymään, mutta otin hieman aurinkoa, sekä valokuvia blogiani varten. Pian koin jotakin uutta. Aiemmin laiturilta kolme olen lähtenyt lähinnä Valkeakosken Liikenteellä, mutta tänään laiturille saapui Vekka Group Oy:n auto. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi kaluston ajantasaisuuteen, sitten ihmettelin kuljettajan ammattitaitoja. Naiskuljettaja oli niin taitava matkan ajan. Suuri kiitos.

Valitse heti parhaimman penkin kaikista niistä uusista nahkapenkeistä ja lukitut turvallisesti vöihin. Nahkapenkkien tuoreus tuntui nenässä koko matkan ajan, ja nauroin uudestaan sille, että Pirkkalassa liikkeen automyyjä yritti saada autokaupoille hetkeä ennen paunulaista käveltyäni sattumalta heidän pihan kautta. Tämä on sikäli uskomatonta, että yleensä autoliikkeessä palvelua joutuu hakemaan, nyt tultiin onkimaan autokaupoille. En ihan kerennyt, koska muuten jäisin tästä uudesta autosta paitsi.

Koeajo sujui juuri mallikkaasti, vaikka Valkeakosken liikenteellä olen tottunut ennen matkustamaan. Aiemmin totesin, että Valkeakosken liikenne ei ehkä voittanut kilpailutusta linjalla, ja nahkapenkeissä mietittyäni asiaa uudestaan tuo kuulosti hetkittäin jopa menevältäkin syyltä. Valkeakosken liikennettä käytin arkisin vuosien 2007 ja 2010 välillä opiskellen liiketaloutta kyseisellä paikkakunnalla. Naiskuski ojensi minulle tämän reitin päätteeksi Tampereella pastilleja joka kerta Valkeakosken liikenteessäsi!

Vekka liikenteen Nysse on kaikkea uutta

Vekka liikenteeni naiskuskilta en saanutkaan pastilleja, mutta sain nauttia uusista nahkapenkeistä, ja kivoista maisemista. Hän oli taitavan uusi kuljettaja, joka vei perille minuutteja myöhässä. Laskeuduin busseista suoraan Valkeakosken uimahallini pikkusaunan lauteille, ja tuo kruunasi hetken lopullisesti. Vaikka saavuin kaupunkiin, ja bussini oli vähän myöhässä, sapattivapaalla nuo asiat eivät merkkaa nyt mitään. Ei, en saa potkuja tullessani uimahalliin haluamaani aikaan ilman omia esimiehiä myöhässä.

Yllätyin ihan positiivisesti, ennen muuta nautin tuoreista nahkapenkeistä, ja siitä ammattitaitoisesta palvelusta. Kuinka moni autoilevasta kansasta ajelee vuoden 2021 autolla? Bussifani ainakin, ja hän on juuri nyt Valkeakoskella, matkalla uima-altaaseen sapattivuonna. Matkan hinta on 4,60 euroa. Olenpa niin tyytyväinen tähän kaikkeen, että laitan illalla palattuani kotiin palautetta Vekka liikenteelle hyvin sujuneesta matkasta ja uutuuttaan hehkuvasta autosta, jossa oli ilo ladata älypuhelintaan ilmaiseksi.

Suosittelen lämpimästi, ja erityisesti jos kiinnostaa matkustaa uunituoreella autollasi, bussia numero 301. Tässä autossasi tulet ymmärtämään miltä lopulta tuntuu, että saisit valita mieluisimman kaikista niistä kymmenistä nahkapenkeistäsi. Penkeistä, jotka kaikki huokuvat uutuuttaan. Aito nahka tuoksuu kaiken aikaa. Tuoksuuko nahka autossasi matkalla työpaikalle? Bussifani arvioi kyydin Valkeakoskelle 🎄/5 ja suosittelee Vekka liikennettä muillekin. Tutustu jo ihmeessä Vekkan palveluihin ja reitteihin!

Eikä matkaakaan Valkeakoskelleni ilman uimahalleja

Olen melko liikunnallinen ihminen, joten matkalla en lähde Valkeakoskelle ilman uimahallin saunaa, altaita tai metsäisiä kuntopolkuja. Jos haluat päästä Suomen parhaimpaan saunaan, niin Valkeakosken uimahalli on vielä huomenna auki. Tämän jälkeen halli menee kesäksi kiinni, ja sitä aletaan kunnostaa. Tuo tulisi yhdelle valkeakoskelaiselle yllätyksenä, mutta saunoissa tuli puheeksi että kiinni tuo menee. Hän aikoisi käydä siellä ensi viikollakin, kunnes pirkkalalainen mies tiesi kertoa yllättävästä sulusta.

Ilman uimahallia Valkeakoskella voisi koittaa kuntoaan kuntopoluilla, kuntosaleilla tai Citymarketin niin mahtavilla Euron päivillä. Aiemmin kävin itsekin Euron päivillä, ja matkalla tarjoustenne kanssa, pyöräni osa meni lopullisesti rikki. Onneksi, osasin tilata sellaisen Saksasta jo ennakkoon ja nyt pyörä on jälleen kunnossa. Citymarket, jos haluatte minut takaisin muuten kalliiseen kauppaanne, tarjotkaa uudet Euron päivät! Seuraavalla kerrallasi maastopyöräni ei enää pitäisi mennä rikki, uskoisin niin.

Sen lisäksi Valkeakoskella on sushibaari. Zee Sushin buffet tarjoaa rajattomasti sushia ja japanilaista ruokaasi 9,90 euron hintaan. Tänään buffet oli kiinni, mutta nuukailijana en olisi edes mennyt, vaikka hinta kieltämättä kuulostaa houkuttelevalta. Kyseisessä buffetissa olen kyllä käynyt, ja olihan tuo ihan ok. Sushibaari on juuri remontoitu, joten olisi tietysti kiva kokeilla onko samassa yhteydessä päivitetty buffetin sisältöjä. Aiemmin erityisesti jälkiruoka, oli todella luokatonta, mutta onko näin myös nyt?

Valkeakosken uimahallissa ainoita

Tänään oli todella hyvin omaa tilaa uida ja saunoa ilman pelkoja koronasta. Valkeakoskella oli ihanaa. Reissuni oli halpakin, ja täyttävä lisäksi, koska olet nuukailija. Yksi tärkeimmistä kriteereistä nykyään matkailussani on hinta, ajankäyttö ja ennen muuta aktiviteetit. Hinnalla säästän rahaa, ajankäytölläni aikaa ja aktiviteeteilla nostan ilmaiseksi kuntoa. Aiemminkin olen tämän todennut, että kävely ei juuri mitään maksa ja Valkeakosken uimahalli olisikin Suomen halvimpia n. viiden euron käyntimaksulla.

Tervetuloa koskiin! Lidl löytyy ja maisemista ei ole puutetta. Valkeakoskella uin paljon, saunoin ehkä hieman liikaa, ja ennen muuta ehdin nauttia muutaman tunnin kävelystä. Sen lisäksi sapattilomalla ei ole kiire seuraavaan asiaanne, joten ehdin pistäytyä luontomme loputtomaan rauhaan. Katselin ihania maisemia järvelle pitkään popit soiden ja elämä tuntui kerrankin mahtavalta ilman oluita tai siidereitä kädessäni. Jospa haluat kokea jotain vastaavaa, suosittelen budjetoimaan itseäsi heti sapattilomalle!

Sapattilomalla tulet unelmoimaan jo sapattivuodesta. Kohta kaksi vuotta ilman narsistia, ja kuuluisa narsistimieheni ei olisi pitänyt tällaistakaan matkaa minään. Hänen mielestä kotimaan matkasi olivat perseestä. Hän pakotti ostamaan matkoja hulppeisiin kohteisiini, muun muassa Tanskaan tai Damiin. Refuzionin kappale The Things You Hated on nykyään elämän kovin lauluni. Sitä kuunnellessa nautin täysillä siitä, mistä mies raivosi perusteellisesti tunteja. Sain jopa matkat maksaa molemmille, joo.

Niinkö edullisesti Suomessa seuraamalla bussiuutisia

Hyvä matkasi tänne Valkeakoskelle voi mennä Väinö Paunu Oy:n ExpressBussilla hintaan 10,10 euroa. Nykyään myös Valkeakosken Liikenne Oy hoitaa sitä pikavuoroillaan Helsinkiin. On hyvä muistaa, että olipa Nysse uudistunut juuri nyt tavalla, jossa Nysse-korttisi kantaa Valkeakoskelle. Aiemmin siirtelin pupuliikenteelle Nettilipuista 7,90 euroa aikaisena lintuna, mutta nykyisin tämä oli jo suuri virheliike. Samainen reissuni Nysse-kortilla kustantaa nimittäin vain 4,60 euroa ABCD-lippuna ajoneuvostasi.

Tässä on hyvä muistaa, että ABCD tilataan ensimmäisestä ajoneuvosta, ei vasta Vekasta. Niin ei maksa tuplahintaa samasta matkasta. Perillä en mene pizzeriaan tai sushibaariini. Kyllä, siellä Valkeakoskella on pizzeria, sushibaari ja kahvila. Banaanilla ja Lidlin lihapiirakalla tosimies pärjää! Onpa vapauttavaa, että Lidliini menee vain 2,15 euroa käteisellä. Tämän kustannan hupirahasta, jota saan budjetin ohella. Hupirahaa on 50 euroa kuukaudessa, mutta en nosta kaikkea kerralla, sillä unohdetut ovat säästöäsi.

On järkevää kitsastella, koska säästän enemmän. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö joku toinen kerta voisit käydä pizzeriassa, on omissa säästössä rahaa! Toinen kuitti on uimahallista, se maksaa Valkeakoskella tasan viisi euroa sisältäen kaksi tuntia aikaa. Tässä ajassa voisi uida, saunoa tai käyttää sitä kuntosalia. Kuitit kulkeutuvat kotiin asti, sillä kuukauden lopuksi tarkastelen rahan käyttöä, ja alleviivailen kaikki huonot ostokset. Et tee näitä tylsiä virheitäsi enää koskaan. Bussillasi matkailu on säästöjä itsessään.

Nuuka kuka pääsee halvalla

Eipä tarvitse budjetoida remontteja tai vakuutuslaskuja. Ajoneuvoveroja ei tarvitse maksaa. Bensiinin hintaa ei tarvitse kyttäillä säästöjenne toivossa. Samalla ei tarvitse ajaa sitä ajoneuvoa, vaan sinulla on kuljettaja. Vekka Liikenne Oy:n naiskuljettajani oli aika ystävällinen, vaikka olikin hieman varovaisena liikenteessäsi, toisaalta arvostan sitä. Ajoturvallisuus etusijalla, jospa tämän vielä autoilijat oppisivat. Mikä kiire valmiissa maailmassa on, että täytyy ajaa ylinopeutta? Hautaan äkkilähtönne vai kuinka?

Olipa istunut monen autoilijani kyydissä, ja aina meinaa yrjö lentää, kovassa nopeudessa ja rohkeissa käännöksissä. Vatsa menee sekaisin pienemmästäkin! Onneksi jos käyttää Väinö Paunu Oy:n tai Vekka Liikenne Oy:n palveluita, saa nauttia maisemista, ja koen oloni niin turvalliseksi. He osaavat hommat, mutta johtuuko tämä siitä, että he ovat ammattilaisia ja että heillä on 10-40 ihmistä kyydissä samaan aikaan? Päivittäin he kuljettavat jopa tuhansia ihmisiä samalla kun autoilija kaahailee hautaa kohti.

Perillä et etsi parkkipaikkaa, ja aikataulutettu elämä sopii minulle, näin voit ottaa kaiken irti. On niin jännittävää, ehtiikö siihen bussiin, johon lippu on tilattu. Enää ei ole sitä vaaraa, koska Nysse-korttisi kattaa kaikki vuorot linjalla 60. Silti on upeaa kiirehtiä ajoissa vakiovuorolle tiettyyn aikaan. Tämä on opettanut minut tarkkuuteen. Jos sanot, että minun on oltava perillä kello 16.16, nin tiedän tismalleen milloin minun kannattaapi lähteä, jotta saavun tasan 16.16. Tämä onkin ällistyttänyt myöhästelijät.

Yhteenveto: ilman peltilehmiä voi elää, etsi tarjouksia

Nyt täytyi syödä jotain. Ehkä täytyi unelmoida jostain. Nuukailijana etsin koko ajan halpoja matkojasi kotimaassa. Heitä vinkkiä, jos tiedät mihin Tampereelta voisi päästä edullisesti. Otan vinkkejä kaikista mahdollisuuksista. Jos sait juuri lähes ilmaisen nettilipun Expressbussiin, kerro ihmeessä. Voisi täysin olla, että nousen pian samaan bussiin. Rakastan ennen muuta matkailua edullisesti, ja saan niistä jopa enemmän iloa, kuin ulkomaanmatkoista. En nimittäin joudu pelkäämään matkalaukun hukkumista.

Ei joudu heräämään aikaisin, että pääsen tuhlaamaan lisää arvokasta aikaani lentokentillä. Kotimaan matkailu ilman hotelleja on niin vapauttavaa ja halpaa, että ihmettelen miksi jokunen vapaaehtoisesti haluaa Espanjaansa. Päiväreissut ovat tapoja irtaantua omasta arjesta, elää hetkiä hitaammin, ja tämä avaa maailman. Maailman nimeltä Suomi. Elektroninen tanssimusiikki aiheuttaa sen, että voin kokea Valkeakosken täysin uudella tavalla. Tavalla, jolla muut eivät kaupunkiaan näe. Sydän on mukanasi.

Se rakastaa Valkeakoskea. Se on asia, joka saa palaamaan aina. Sauna, joka on edelleen koko Suomen paras. Se päivähinta, joka on ainakin parempi kuin Tampereella. Rakastaisi kaikkea valkeakoskelaista. Enkä edes kertonut kaikkea, kyseiseen viiden euron hintaan pääsee niin kuntosalille kuin uimahalliin. Ei ihme, että kuntosi on noussut aina, kun olen Valkeakoskella käynyt. Niin myös tänään, mutta Vekka Group Oy:llä. Suosittelen kotimaan matkailua kaikille, koska se on halpaa, ja nyt olet jo säästöpossu.

Pakko kertoa vielä yksi juttu. Muutin aikoinaan omille ja päätin jo silloin, että muutan melko kauaksi kauppakeskuksista ja muista ostosparatiiseista. Tälläkin hetkellä Pirkkalan vuokra-asunnolta on noin viiden kilometrin matka lähimpään Veska-kauppakeskukseen pyörällä tai linja-autolla. Toiseksi lähin ostosparatiisi on tamperelainen Ratina, johon täältä kertyy 11 kilometriä julkisilla tai polkien. Minulle on maailman tärkeintä se, että asun mahdollisimman kaukana mahdollisuuksista kuluttaa seteleitä.

Valkeakoski ei ole vain mansikkapaikka, se on paikka rantakuntoon. Hetkissä sydän nauraisi, se läski loistaa poissaolollaan, ja mielenterveys onkin parhaimmillaan. Ja hei, Vekka liikenteeltä nahkapenkit! Kunhan uimahallit Valkeakoskella taas aukeavat, mukana ja tulen sinne teille Vekkalla saunomaan.

Toivottavasti pidit. Jos merkinnän innoittamana matkustat Valkeakoskelle, kommentoi ihmeessä.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä