Jyrin 3 156 480 minuuttia vailla töllöäni

Jyrillä, 30, on televisiosta jopa hieman surullinen mielikuva. Sellainen ettet todellakaan elä itse, vaan katsot muiden tylsää elämää. Eläydyin siihen ja hetkeksi unohdin jopa kaiken muun. Näin tilanne oli 13. kesäkuuta 2015, kunnes seuraavana päivänä televisio ostettiin pois. Sitten enää ruma televisiotaso haettiin. Tästä oli jatkettava vain eteenpäin ja sopeuduttava uuteen elämäntyyliin. Televisioton elämä. Nykyään kuusi vuotta. Tuntuupa hyvältä, koska olen säästänyt aikaa television katselusta muualle.

Olohuoneeni on juuri nyt parasta rentoutumiseen. Tilaa on riittävästi vaikka joogaan. Televisio ja tv-taso eivät enää vie sitä pienestä kaksiosta. Siivous on mukavaa puuhaa. Kaikki on ilman televisiota niin paremmin, että en tuohon aikaan 42"-television kanssa palaisi. En rahasta, ikinä tai koskaan. Nautin sen sijaan elektronista hard dance musiikkia ja nautin päivistäni ilman mainoksia. Mainoksettomuus kotona on täydellistä, koska mainostajanne eivät enää tavoita minua. Vihaan mainontaa ylipäätään.

Yksi syy luopua televisiosta oli sähkölaskujen lisäksi mainokset. Se oli hyvin kiusallista, että reviiriäni ylitettiin, itse asiassa sitä ei edes kunnioitettu. Mainokset tunkeilivat kotiini televisiokanavien kautta kertoakseen mitä voisin ostaa seuraavaksi. Halusin uskotella, että se ei ole vaarallista, mutta kun näin mainoksen 250 kertaa, päädyin lopulta mainostajan kotisivuille hakemaan lisätietoa tai lähettämään palautetta siitä kuinka ärsyttävä mainos tässä olikaan. Tänä päivänä kotini on täysin mainosvapaa.

Mainonnan estoja on niin laatikossa kadunvarressa, Gmailissa, verkkoselaimissa kuin olohuoneessa televisiottomuuden ja radiottomuuden muodossa. Mainoksia välttää päivittäin hyvin yksinkertaisesti. Miljoonia mainoksia jää frugalistilta näkemättä tai kuulematta helpoilla, arkisilla valinnoilla. Spotifyn musiikkipalvelu on mainokseton, koska kannattaa enemmin maksaa siitä, ettei tarvitse mainostulvaa kuunnella. Mainokset sanelevat ääneen mitä voisit ostaa seuraavaksi tarvitsematta sitä kuitenkaan.
Minimalistina vihaan mainontaa niin, että asennan jopa puhelimeen ja kannettavaan AdGuard-mainoseston. Tämän lisäksi en näytä lukijoille mitään mainoksia blogissani, vaikka voisin sillä tienata tonnikalaani.
Mainonta, televisio ja kaikki ne oheistuotteet, kuten kotiteatterit ja DVD-soittimet, ovat rahanhukkaa. Kotimme on paikka olla, missä voit rentoutua sen sijaan, että mainos kertoo mitä hankkia perässäsi.

Tunkeilevatko mainokset sinunkin kotiisi? Lue pidemmälle niin tiedät kuinka estät tunkeilijat kaikki.

Televisioton elämä on erittäin ihana sapattivuodellani

Aiemmin olin uupunut työhöni ja elämääni. Tuntui, että vaikka minulla ei ollut televisiota, niin päivät olivat useimmiten kotoilua. Yksi nauroi, että miten se on mahdollista, että en ole koko kahden vuoden aikana laittanut hänelle valokuvia pyöräilystäni. Syy oli tosi selkeä, en jaksanut edes ajatella pyöräilyä. Päivistäni kului 1/3 nukkumiseen, 1/3 työntekoon sekä 1/3 työmatkailuun sekä muihin obligaatioihisi. Oikeaa vapaa-aikaa olikin lähinnä viikonloppuisin, jolloin en jaksanut edes ajatella koko pyöräilyä.

Kesälomaksi ajatuksiani heräsi paljon. Käyn tuolla Jyväskylässä. Pyöräilen tuonne Kiimajärvelle. Käyn tuolla Ideaparkissa kävellen. Teen muuta hassua. Lopulta kaikki johti siihen, että suunnitelmistani oli luovuttava, sillä aika katosi niin nopeasti, että pian lomaputkesi oli lusittu. Enkä ehtinyt tehdä kaikkea. Pahus. Työtä tekeviä ihmisiä on paljon, mutta kaikilla on sama ongelma. Miten voisin saada enemmän vapaa-aikaa? Someton, televisioton, kaupaton elämä on taatusti yksi tapa monista, mutta hetkinen...

Sapattivuosi tuo lisää aikaa. Vuosi tuo kaivattua energiaa. Ei ollut tarvetta edes Viaplayn kokeilujaksoa kamalasti hyödyntää. Ensimmäistä kertaa vuosiin kävin pitkälläkin lenkillä maastopyörällä. Viimeisin sisälsi polkemista jopa 45 kilometrin edestä Lempäälän ja Pirkkalan metsissäsi. Vanattara, muut polut, Keskisentie, lentokentän seutu. Kaikki ne paikat, joissa en ole käynyt jopa vuosiin. Kiinnostus lentoon väheni entisestään. En edes haaveillut kesälomasta, koska tällaisesta arjesta ei heti haluaisi lomailla.

Saako esitellä nykyajan television

Ennen muuta tällaista elämää ei tarvitse juosta pakoon televisionne ääreen. En tarvitse edes sitä Aivot narikkaan -viihdettä, enkä edes haaveile halvemmasta oluestani, jota moni työtä tekevänä nauttii työn lopuksi. Ei ole syytä ottaa edes sitä yhtä, koska pidän elämästäni. Juominen voi ehkäpä jäädä kokonaan väliin sapattilomalla. Ei ole sitä stressiä, johon sitten sitä alkoholia juoda. Edellinen poikaystäväni joisi esimerkiksi masennukseensa, mutta en pidä sitä oikeana ratkaisuna. Tietystikin vastustin sitä asiaa.

Persoonana mies olikin epävakaa ja piilonarsisti, joten hän ei halunnut vinkkejäsi ymmärtää. Alkoholi on minusta ongelmien lähde, ei maailmanpelastaja. Tästä syystä en juo. Toivon, että joskus tupakka ja alkoholi kiellettäisiin kokonaan. Vasta ilman alkoholiputkeasi voit ymmärtää miten ihanaa raittius on, ja alkoholin sekä tupakan aiheuttamat menetykset voi jatkossa ohjata sapattilomaa kohti. Luuletko jo, että olisin juuri nyt sapattivuodellani, jos menettäisin kaiken alkoholiin, tupakkaan sekä klubeihin?

Entä viikonkin lomaan Espanjassa? Näen kaikki nuo asiat tarpeettomina. Oikeaa nautintoa saan, että kerrytän aikaa itselleni tärkeille asioille, mikä tarkoittaa nuukana kuluttamista. Kaupaton elämä olikin yksi väyläni säästää, jolloin sapattibudjettia riittää mahdollisimman pitkälle. Enpä voi sanoin kuvailla miten upeaa sapatti on. Et tarvitse televisiota, et lomamatkoja, et Pirkka-olutta, etkä sarjamaratoneja Netflixistä. Kunto nousee, paino pysyy kurissa ja mieliala on korkealla. Pelkästään tämä on iloja yksi.

Ilman televisiota: "Laihdu 15 kiloa, yhdessä vuodessa"

Televisio ja roskaruoka kulkevat käsi kädessä. Niin. Leffateatteri ja roskaruoka kulkevat käsi kädessä. Joo. Elokuvailta kotona ja roskaruoka kulkevat käsi kädessä. Kyllä vain. Useimpien tapauksessa. Ilman televisiota tai leffateattereita olen pystynyt laihtumaan 15 kiloa jo yhdessä vuodessa. Nykyään en enää edes paljoa liiku, mutta paino ei siltikään millään nouse. Ilman televisio-ohjelmia, jotka vievät kaiken huomion, mietin tarkemmin ostoslistojani ennen viikoittaista reissua Prismaanne. Ilman mainoksia.

Tänä kesänä painoa löytyy noin 80 kilogrammaa, kun helmikuussa 2020 painoin noin 95 kilogrammaa Finlan työterveyden vaa'alla. Samana päivänä ostin vaa'an Prismastani, joka sijaitsi Koivistonkylässä. Lopuksi olen käyttänyt kyseistä tuotetta miltei päivittäin. Viimeksi jouduin vaihtamaan nappipariston uuteen. Tärkeintä on, että vaa'asta ei luovuta missään nimessä, vaikka tavoite olisi jo edessäsi. Tämän virheen tein kerran, minkä jälkeen kilot palanevat vähitellen, osittain kylläkin narsistisuhteen takia.

Vaaka on niin rakas minulle, että en hylkää sitä enää koskaan. Se kertoo heti, jos paino on karkaamassa käsistä. Nykyään kaikki mittarit kertovat sen, että olen normaalipainoinen. BMI, joka on tasan 25, olisi ihanampi juttu. En milloinkaan pakota sinua tavoittelemaan sitä, jos et erityisemmin halua. Television ääressä voisi jokainen niin halutessaan kerryttää kiloja ja huonoa kuntoa. Nykyisin pystyn juoksemaan 1B-linjan päätepysäkille yhdeksässä minuutissa ilman pysähdyksiä. Olen jo ihan palomieskunnossa.

02/2020 painoin 95 kg, nykyään 80 kg

Gigantista on tullut markkinointia, että nyt televisioita puoleen hintaan! Verkkokauppa.com mainosti vastaavassa kirjeessä televisioita kotiin kannettuna ilman lisäkuluja. Sain ohittaa tyylillä kaikki nämä tarjoukset. En ole tarvinnut televisiota kuuteen vuoteen, enkä nyt keksi miksi en pärjäisi seuraavatkin ilman sitä. Kesäkuussa aloitin grillauskulttuurin, eikä minulla ole aikaa Salkkareita tuijotella. Grilli on kuumana joka viikonloppu. Silloin en nauti tästä televisiostasi, vaan elektronisesta tanssimusiikista.

Joskus ihmettelen sitä ihan ääneen miten tärkeää televisio on muille. Ymmärrän, että työstään palaava ihminen ei ehkä jaksele muuta tehdäkään, koska näin tilanne oli todistettavasti minulla. Palasin työstä arkisin iltaviiden jälkeen, ja koska työsi vei ainaisen energian, en pystynyt kuin korkeintaan koneellani olla. Moni viettää tätä aikaa television ääressä kerryttäen kiloja. Silloin ei ainakaan jaksa, jos on syönyt sushilla itsensä ähkyyn. Sapatti oli pelastukseni: jaksamista on löytynyt, ja panostaisin myös blogiin.

En pyhittäisi elämääni televisiolle, sarjoille tai ylitöille. Töitä on Suomessa aina, mutta liikaa ei pidä tehdä. Työ voi olla nautinnollista, mutta jos elämä pyörii työnteon ympärillä, ollaan harmailla vesillä. Suosittelen sapattivuotta kaikille viimeistään silloin, kun työstään palautuminen ei enää onnistu edes kesäloman aikana. Työn ei kuitenkaan pitäisi olla kuormittavaa, niin kuormittavaa työtä, että et jaksa vapaa-ajalla tehdä mitään. Itselläni jäi aikoinaan jopa ruoanlaitto väliin omaan jaksamattomuuteen.

Kolmessa kuukaudessa näytettiin n. 30 000 mainosta

Noin 25 000 mainosta vain Chromebookilla. Sitten voit luetella mukaan AdGuardin estämät noin 5 000 mainosta samassa ajassa vain älypuhelimissa. Tällaisia mainoksia on selkeästi vähemmän, koska enpä ole puhelimieni orja. Nyt ei lasketa mukaan ne estot, joita myös kadun varressa oleva postilaatikko esti yksinkertaisella "Ei ilmaisjakelua" -tarrallaan. Näitä määriäni en osaisi sanoa, valitettavasti. Toisaalta joitakin mainoksia en voi enää estää. Näitähän sitten löytyy viimeistään, kun poistun kotoa jonnekin.

Mielestäni jotkut sisällöt ansaitsevat hyvitystä. Minusta tuntuu minimalistina siltä, että en kuitenkaan haluaisi tämän kustannuksella köyhtyä lisää näkemällä samanlaisia arjen mainoksia päivästä toiseen. Toisto saa aina ostamaan. Ei näitä juttuja mainostettaisi, jos ei mainonnasta olisi jotakin hyötyä ollut. Mielestäni, ainakin omalla kohdallani, sisällöntuotto pitäisi lähteä rakkaudesta, eikä mistään rahasta. Tästä syystä blogissani et törmää mainoksiinne, vaikka et olisikaan kerennyt tutustumaan lisäosiin.

Televisiosta luovuin kuusi vuotta sitten ja voin kertoa että mainostulva pieneni heti. En enää kuullut mitään, joka sai ajattelemaan shoppailua ehkäpä jopa pahaankin oloon. Televisio oli jatkuvasti sitä mieltä, ettei minulla koskaan ollut autoa, uudempaa pesukonettani tai parempaa tietokonetta. Siinä vaiheessa, kun kuulin mainoksen seksileluista, sanoin että riittää. Kotiini ei tunkeuduta, mutta vitsi olikin siinä, että minä itse kannoin television kotiin ja minä itse sen sieltä minimoinkin. Ja radion.

AdGuardilla internet mainoksettomaksi

Radio oli helppo poistaa. Teininä kuuntelin tosi usein Uutta Kissiä, ja Musta Pörssistä löytyi tähänkin sopiva Philipsin MC-70-stereosarja. Kahdeksassa vuodessa se meni rikki niin, ettei enää lähtenytkään päälle. Muutin silloin juuri Pirkkalaan, joten sehän on voinut mennä rikki hyvinkin muuttokuormassa. Päätin kuitenkin, etten uutta osta, ja vaihdoin Deezeriin. Deezerissä, kuten missä tahansa muussakin palvelussa, Free on mainoksia ja koska en pidä tunkeilijasta nimeltä mainos — ostin jo Premiumin.

Ilman mainoksia pystyn keskittymään hyvin oikeisiin tarpeisiin. Erotan tarpeet haluista. Jos tarvetta on uudelle pesuaineelle, osasin viimeksikin Tokmannin tarjoussanomista löytää suomalaisen bundlen tarjouksesta. Tästä haluan kiittää erästä lukijaa, joka tuosta muistutti kommentissaan. Säästin samalla rahaakin. Ennen muuta löysin tarvittavan tiedon itse, omasta tahdostani, ilman että mainos tunkeutui elämääni kysymättä. Tietyllä tavallani olen mainossokea, mutta rakastan AdGuardin lisäosia siltikin.

Enhän näe mainoksia seksileluistani, enkä toisaalta vie pieneltä näytöltä tilaa tärkeimmästä. Haluaisin keskittyä lukemiseen, enkä siihen todellakaan, että mitä ostaisin seuraavaksi. Lisäksi koen, että ilman mainoksia tietokoneeni toimii nopeammin ja sivustot aukeavat vikkelämmin vaikka käytän hitaampaa vuokraan kuuluvaa perusvauhdin nettiä. AdGuard helpottaa elämääni niin paljon, etten tämän poistoa harkitse. Suosittelen sovellusta tästä syystä muillekin, tutustu ja lataa, vie samalla televisionne pois!

Elät onnellisena vai jäädyttekö kotiin koronatrilleriin

Varsinkin nykyään television poissaoloa osaan arvostaa aiempaa enemmän. Miksi? Käyn viikoittain vanhemmilla ja aina siellä pyörii jokin uutislähetys. Korona sitä, korona tätä, ketä kiinnostaa? Sanna Marin on taas naama tyrkyllä! En sinänsä vihaa poliitikkoja, mutta eihän sitä politiikkaa jaksa seurata. Pelkkää teatteria, joka saa lähinnä ahdistumaan. Haluatko ahdistua lisää tai elää? Monet tuttavat ovat kuulleet koronauutisia niin paljon, että eivät uskalla enää edes uimahalliinne kulkeutua. Nykyaikaa?

Jyri käy missä vain. Tesoman uimahallissa, Lapinniemen kylpylässä, Caribialla, Edenissä ja Ylöjärven uimahallissa. Olenpa käynyt Valkeakosken uimahallissa. Enkä ole koskaan ollut näin terve. Ihmisiä ei uimahalleissa ole, koska kaikki pelkäävät koronaa. He pelkäävät koronakuolemaa? Vaikka tilastojenne mukaan ikäisiäni miehiä taikka naisia ei ole koronavirukseen kuollut vielä kertaakaan. Ymmärrän toki vanhempia, joilla ei terveys mikään hyvä ole, mutta että terveen nuoren pitäisi painaa hätäjarrusta?

Olen INFJ ja pystyn asennoitumaan koronakuolemiin, kaikkiin kuolemiin, asiallisella tavalla. Siksi en lue lehtiä, en katso televisiota, enkä kuuntele radiota. Siellä kerrotaan ikäviä uutisia, joista suren koko loppuillan. Vaan enpä voi asialle mitään. Miksi surra, ahdistua, tai jäädä kotiin suruun? Totta kai asia on ikävä, että ihmisiä kuolee, mutta miksi sinun pitäisi tietää? Miksi pitäisi lakata elämästä siksi, että joku humoristi puhui jotain rokottamattomien pandemiasta televisiossa? Kaikki kuolemme joskus.

Televisiolla onneton, ilman onnellinen

En näe syytä ostaa televisiota, vaikka koko ajan niitä markkinoidaan milloin missäkin. Ennen muuta muistan ne ajat, jolloin sitä katselin. En ollut onnellinen. Olin koukussa sohvaan. Mikäli kaukosäädin hukkui, en tiennyt mitä tehdä. Sellainen oli löydettävä pikaisesti. Eikä minun tarvitse ostaa televisiota kokeillakseni mitä televisio on nykyään, koska vanhemmilla sellainen on aina. Joka kerta muistuttelen itseäni nähdessäni Sanna Marinin ennen saunaa, miksi en omista televisiotasi ylipäätään kodissani.

Olen varma, että jos vanhemmilta televisio menee rikki, he ostavat uuden. He eivät saa unta, mikäli ei MTV kerro ennen nukkumaanmenoa tuoreimmista koronakäänteistä. Sen mukaan suunnitellaan sitä tulevaa. Jos esimerkiksi koronatilastoja on erityisen paljon, monessa perheessä ulos ei lähdetä. Jyri ei kuule uutisia, koska minulla ei tosiaankaan ole radiota tai televisiota, enkä avaa turhia verkkolehtiäsi. Suunnittelen päiviä sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä, ja elän tavalliseen malliin normaalia arkeasi.

Voisi sanoa, että en ole ollut koskaan tätä onnellisempi. Televisio ei myy ainakaan tänne mainoksiaan korona-ahdistukseen. En menetä malttia ja osaan pitää pääni kylmänä kun joku edes sanoo koronasta mitään. Olen elänyt normaalia elämää joutumatta koronavuoteelle tai järjettömään mainostulvaan. Jos olisin viisas omassa kämpässä, en olisi koskaan televisiota hankkinutkaan. Onneksi erosin televisiosta suhteellisen nuorena. Samoin erosin lehdistäsi, jotka yrittävät masentaa kokonaista Suomen kansaa.

Miten voit irtaantua televisioni kierteestä? Lue vinkit!

Olet altistunut televisiolle lapsuudesta, ja voi olla hankalaa luopua tai edes harkita sitä. Lapsena n. 90-luvulla katsoin televisiota joka päivä, koska ei ollut arjen internetiäkään. Nykyään tilanne on toinen.
  1. Aloita päätöksellä. Päätös voi olla vain olettamus paremmasta.
  2. Vähemmän voi olla enemmän. Tajuan, että et ehkä halua luopua televisiosta kokonaan. Televisio voi tarjota joitakin hyviä ohjelmia, jotka viihdyttävät tai opettavat. Nauti televisiosta vähemmän.
  3. Vähennä televisioiden määrää. Jos taloudessa on kuusi televisiota, vähennä vaikka kolmeen.
  4. Löydä hyvä aika aloittaa. Televisioton elämä voidaan aloittaa milloin vain, mutta tämä helpottuu valtavasti oikeassa säässä. Aloita mikäli ulkona on kauneimmillaan. Innostu, kun aika ei millään riitä, ja haluat sitä innolla lisää. Televisiottomuus vapauttaa aikaa tuntikaupalla kuukausittain.
  5. Jos tarpeen, tee se yksin. Joskus perheen saaminen laivalle voi olla hankalaa. Aloita yksin, antaen esimerkkiä. Olen varma, että perheesi liittyy mukaan tajuttuaan, miksi olet valintaasi päätynyt.
  6. Kokeile vähentää tiettyjä ohjelmia. Jos aikasi palaa sarjamaratoneissa, yritä vähentää niitä.
  7. Yritä unohtaa TV. Mitä pidempään elät ilman televisiota, sitä helpommaksi se muuttuu. Kuuden vuoden jälkeen en edes näe televisioita hotelleissani tai kaupoissa, olen sokea näille. Hyvä niin!
  8. Pidä kirjaa. Kirjaa ylös kuluttamasi tunnit televisioon. Kuukauden lopuksi laske tunnit yhteen ja mieti kovaan ääneen onko 30, 60, 90 tai 120 tuntia vähemmän kuukaudessa kuinka järkevää? Voit myös miettiä mitä tekisit 30, 60, 90 tai 120 tuntia kuukaudessa enemmän? Niinpä, kiinnostavaa.
  9. Irrota sähköjohto. Televisioni käyttäminen on hieman hankalampaa näin, kynnys on korkeampi avata televisiosi ihan muuten vain. Näin et todennäköisesti tule avaamaan sitä tarpeettomasti.
  10. Poista televisio Wifi-verkosta. Näin et jää koukkuun loputtomiin Netflix- ja YouTube-sessioihin. Tutulla meni Smart-TV-ominaisuus TV:ssä rikki ja hän osti Chromecastin älyaddiktioon. Kokeile sen sijaan sapattia älyominaisuuksista televisiossa ja pian teet jotakin ihan muuta tärkeämpää.
Ennen muuta yritä löytää uusia harrastuksia. Näin voit korvata television katselusta vapautuvan ajan muualla. Oma aika menee nykyään bloggaamisen parissa, ja blogiuraasi voi kehittää vaikka päivittäin. On vapauttavaa, kun ei ole televisiotasoa siivottavaksi pölyistä. Ihanaa, että DVD-soitin ei ole menossa rikki. Sitä ei löydy, mutta eihän enää ole videovuokraamoja? Rahallinen säästö on tietysti ainoa, mutta saako puhua loputtomasta mielenrauhasta tähän väliin? Eivät julmat uutiset tavoita ja niin edelleen.

Yhteenveto: joogamatoilla uusi normaali, mainoksitta

Kutsun itseäni nykyään minimalistina, mutta olen kuitenkin normaalia erilaisempi minimalisti. Olen nimittäin säästäväinen minimalisti. Säästäväinen minimalisti elikkä frugal minimalist toteuttaa omaa elämää mahdollisimman vähällä rahallaan, vaikka hänellä olisi varaa leveämpään elämään. Säästyneet rahat ohjataan pahan päivän varalle, sijoitetaan tai sillä voidaan elää useita sapattivuosiasi. Joudun nyt ilmoittamaan, että tämä toimii. Ennen pitkään tulet rakastamaan tätä elämäntyyliäsi näin rohkeasti.

Olen kuullut tätä perheelliseltä äidiltä. Olen kuullut tätä narsistimieheltä. Olen kuullut tätä monelta, että Suomessa on niin kallista. Harrastaminen maksaa. Mihinkään ei ole varaa. Voihan se näinkin olla, mutta ei se raha luoksesi jääkään, jos tuhlaat sitäkin kalliisiin harrastuksiin, brändiruokaan ja oluisiin. Omat harrastukset ovat ilmaisia: pyöräilen kahdeksan vuotta sitten hankitulla Raleighillani ja kävelen tarjouskengillä pitkiä matkoja. Miksi maksaisin saleistanne, jos kuntosalini on kotona ja luonnossa?

Kuka on niin hullu, että ostaa vapaaehtoisesti television? Saat ostaa. Harvoin tosin televisiota katsovat hyvin varakkaat miljoonaihmiset, joten tästä syystä siellä ei mainosteta kalliita kilpa-autojasi tai niitä ökytaloja. On olemassa kylmää faktaa, että rikkaat eivät televisioon löydä aikaa, he käyttävät sitä aikaa mieluiten vaurastumiseen. Mainostajan onkin turhaa mainostaa mitään kallista siellä, koska tavallisin kohderyhmä on juuri duunareita, jotka etsinevät nopeaa dopamiinia hedonistiseen oravanpyöräänsä.

Ilman televisiota on aikaa käyttää joogamattoa. Mieli pysyy korkealla ja rahaa säästyy. Edelleen nauran Prisma-reissuilla miten paljon rajaton kuntosali kerää väkeä. Miten paljon se viekään aikaa, että sinne pääsee kuntoilemaan. Lähdenpä tänäänkin ulko-ovestasi. Vain pikku hetkessä kuntoilen aivan täysillä. Ilmaiseksi. Kuusi vuotta ilman televisiota on elämää, jota haluaisit elää. Vapautuvaa aikaa voisi käyttää bloggaamiseen, ruoanlaittoon, pyöräilyyn Suomessa tai vaikkapa liikunnallisiin hetkiinne luonnossa.

Haluatko nauttia elämästä sen sijaan että katsoisit kuinka toiset sitä elämää elävät televisiossa? Oletko kyllästynyt vaihtamaan kanavia mainoskatkojen saasteesta? Vituttaako kaukosäädin pattereilla? Siirrä televisio varastoon 31 päiväksi ja katso miten tulet toimeen ilman sitä. Kokeile ilmaiseksi nyt tänään.

Mikä parasta siihen järjettömään mainostulvaan pääsee kyllä aina takaisin kantamalla LG takaisin.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!