Nuukan parhaita aseitani inflaatioon 2

Kapitalistin painajainen. Nuukailu tekee minusta onnellisen ihmisen. Ensimmäinen merkintä aiheista keräsi valtavan suosion nopeasti, koska monet minua vanhemmat ihmiset eivät tiedä mistä aloittaa. Se inflaatio yllätti monet niin, että jopa sähkölaskut menivät perintään, säästöjä nolla. Olen kuitenkin sen verran nuuka, että kun vielä töitä oli, jopa 40 prosenttia pienpalkasta meni säästötilille suoraan. Näillä rahoilla en koskaan halunnut lisävelkaa, vaan irtioton koneistosta, josta nautitaan paraikaa juuri nyt.

Et puhu edes inflaatiosta, vaan puhtaasta ahneudesta. Sähköyhtiöt tekevät voittoa, niin ruokakaupat. Ihan periaatteesta jatkan ostolakkoa, ja vuoden 2022 ostolakosta tulee päivitystä silloin tammikuussa. Aion luetella teille asia kerrallaan mitä olen ostanut tänä vuonna lukuun ottamatta pakollisia ruokiani. S-tileillä on huippuvuosi, sillä olen onnistunut ostamaan kaiken joko budjetista tai säästöosuudestani. Tuon takia piti budjettia kohottaa inflaatioita vastaavaksi, jotta pientä säästöä olisi aina jatkossakin.

Nuukailu jatkuu, eli kuluttamisissa mikään ei mainittavasti muutu, ehkä enemmän päiväreissuja. En aio hankkia turhia asioita jatkossakaan. Jokainen tarpeellinen ostokseni tuleepi todelliseen, jopa arjen vuosia kestävään käyttöön, sillä tekemättäkään et voisi jättää. Moni ihmettelee mihin vedetään se raja: milloin olet halpamainen ja milloin terve nuukailija? Onko senttien laskeminen hyvää hupia vai jotakin muuta? Minusta halpamainen et ole, jos kolaat naapurien pihaa, ja muistat vähävaraisia joululahjalla.

Laskemalla senttejä pysyn parhaiten kiinni elämässäni. Tiedän tismalleen milloin käytän liikaa rahaa. Se, että inflaatio koettelee, budjeteilla pystyisit kahteen asiaan. Voit nostaa budjettia, mutta ennen sitä kannattaa katsoa löytyykö vaikkapa vuoden ajan tilastoista jotakin, mistä voisit säästää heti. Valittajia on joka junaani, ja esimerkiksi moni valittaa rahapulaa, vaikka hienosti rahaa riittäisi oluisiin. Ahneet, miksi ette nosta alkoholien hintoja? Miksi ne maksavat edelleen euron, ja kaikki muu on kalliimpaa?
Minusta on surullisinta se, että oluttölkkisi maksaa edelleen euron, kun taas terveellisempien juomieni hinnat ovat nousseet jo lukuisia kertoja. Teen hinta on jälleen ylöspäin! Nostakaa alkoholin hintaa, arvovalintoja.
Yksi syy miksi ei enää juo edes sitä yhtä, sillä säästää rahaa ja terveyttä. Mielipiteeni on, että tätä arjen kaljahintaa voisi nostaa alkuun vaikka kolminkertaisesti. Se kun ei ole elämän kannalta välttämätön.

Laskekaa arjen pakollisten tuotteiden hintoja. Vai onko tämä Suomi maa, joka haluaa alkoholisteja?

S-ryhmän ilta-ale Salessa on 60%, muista tulla ajoissa

S-ryhmän ilta-ale Salessa on nuukille tuttua puuhaa. Harmittaa hieman, kun jotkut malttamattomat eivät viittä minuuttia kaupoissa jaksa seistä, että saavat samat tarjousmuonat nyt tuplasti paremmalla hinnalla. Aiemmin ilta-ale alkoi kello 22 ja kesti 23:een, mutta tuosta on tehty paljon valituksia ja siitä on sittenkin aikaistettu. Nykyään ilta-ale ei koske viimeisintä aukiolotuntia, vaan alennuksen saa kello 21 alkaen. En siltikään suosittele tulemaan kello 20 tai kello 21, koska kannattaisi tulla varttia ennen.

Aikainen lintu nappaa parhaimmat tarjoukset Salessasi. Onneksi asun kyseisen kaupan vieressä, joten voin tulla joka ilta kyttäämään parhaita tarjouksia. Sellaisen huomion tein, että päivä päivältä siellä on yhä enemmän asiakkaita, toivomassa halpaa ostoskoria. Tarjouksieni määrä ja laatu riippuu siitä, mitä he saavat myytyä normaalihintaan ja mitä eivät. Minusta siellä Salessa on hintatasosi yleisesti kallista, joten mikseivät laske hintojasi pysyvästi? Silloin olisi vähemmän menetettävää, kaikki ei edes mene.

Välillä huomaan kuinka jopa kokonainen maitokärry on punalaputettu. Se kertoo nyt jotain ihmisten ostovoimasta, että edes kevytmaitoon ei ole varaa, ei ainakaan Salen hinnoilla. Sähköyhtiöt hävetkää! Saleissa on havaintojeni mukaan maidot ja jugurtit alennuksessasi, kun parasta ennen on seuraavana päivänä. Juustoja ja leikkeleitä pistävät alennukseen viittä päivää ennen päivämääriä. Leipiä saa myös halvalla, mutta vasta kun parasta ennen häämöttää kahden päivän sisään. Olen jo säästänyt satasia.

Salessa on tarjous, oikeaan aikaan 60 %

Älä tule kassalle sekuntiakaan liian aikaisin, ettet jää parhaista tarjouksista paitsi. Hyvä nyrkkisääntö on nuukalle se, että kun kaupan kassasi meneekin sulkemaan hiton alkoholihyllyt, voi mennä hihnalle seisomaan. Silloin kello onkin miltei 21 tai vähän sen jälkeen. Lastaa tavarasi ja odota reilua alennusta. Saat kaiken tämän ja vähän muutakin 60 prosentin alennuksella. Älä kuitenkaan hamstraa liikaa, sillä nuukan ei pidä olla ahne, ja en itsekään haluaisi heittää ylimääräisiä biojätteisiin kotona jo viikossa.

Nuuka kuka, eli extreme cheapskate nimeltä Jyri tietää, että Salessa on moni tuote Prisman hinnassa. Osta ne sieltä normaalihintaan tukeaksesi kauppaa. Esimerkiksi lauantaimakkara Atrialta on samoissa hinnoissa Prismani kanssa. Jos sen lisäksi tarvitsen jääsalaattipussin, ostan senkin, vaikka hinnassa se ei aina pärjää Prismoille. Omaa vaivaa lähteä täältä busseilla Prismaan ja maksaa vielä 2,10 euroa tästä. Huomaa jo, että kaikkea ei pidä ostaa Saleista. Hyviä tarjouksia on myös Citymarketeissa, katso heti.

Pirkkalassa on kahta Salea, näistä kummastakin ongin jatkuvasti halpaa täytettä pakastimeeni. Siinä säästyy rahaa, mutta en tuhlaa sitä, vaan ohjaan Pennon säästöosuuteen tai päiväreissuihin. Säästöillä maksan kevyesti tammikuun suuhygienistilaskun. Pakastettu ruoka ei vie arjestani aikaa, sillä lihat voi laittaa vesiastiaan kahta tuntia ennen kypsennystä. Leipä menee kätevästi leivänpaahtimen kautta. En pakota ketään nuukailuuni kellojen kanssa kassajonoissa, mutta jos niin teet: jää rahaa muuhunkin!

Muuta halvempaan vuokrakotiin, suositus alle 500 kk

Pennon mukaan asuminen ja siihen liittyvät kulut vievät suurimman osan budjeteista kuukausittain. On selvää, että asumiseni on paikka numero yksi, josta minä tai joku muu voisi säästää. Marraskuussa 2022 omissa budjeteissa Asuminen-kategoria vei 82,5 prosenttia. Vain 13,3 prosenttia meni ruokaan ja loput 4,2 prosenttia johonkin muuhun. Vuokraa maksan noin 448 euroa siitä eteenpäin, mutta mahtuu vielä vaihteluväliini. Uskoisin, että jopa kymmenen vuoden kuluessa muutan Loimaalle halvempaan.

Minusta sinkun ei pidä maksaa yli 500 euroa vuokrastaan. Toimivaa. Paljon löytyy edullisia vuokriasi kävelymatkan päästä Prismasta tai Lidlistä muualta. Tämä suitsikin Helsingissä asumisen nyt täysillä. Perheelliselle riittää mielestäni alle 850 euron vuokra. Niitäkin löytyy kun tarpeeksi etsii. Lähijunienne varsilla on monia kyliä, jotka ovat entisiä kuntia, joista kolmioita saa jo 650 eurolla kuukaudessa. Työt ei tarvitse jättää, sillä esimerkiksi Iittalasta junamatka Keravalle tai Tampereelle käy mutkattomasti.

Nyrkkisääntö on, että muuttoja täytyy miettiä yksityiskohtaisemmin. Jos muutto tapahtuu kuntaan, jossa ei ole raiteita tai mitään joukkoliikennettä, voi olla kannattavaa jäädä nykyiseen asuinpaikkaani. Silloinkin, kun oma vuokra nousee yli sietorajan. En itsekään muuta, vaikka todennäköisesti jo vuonna 2030 vuokrani lähentelee 500 euroa kuukaudessa. Silloin kun vuokrasi on 525 euroa kuukaudessa, alan luultavasti toimia. Vuokrasi maaseudulla tai pienessä pitäjässä olisi luultavasti edelleen n. 375 euroa.

Tilaat muuttomiehet ja nautit vuokrasta

Jos haluaisit nopeita säästöjä ja asut vuokralla, halvemman vuokran etsiminen onkin järkevää. Se on järkevää siltikin, vaikka joutuisit maksamaan muuttomiehistäsi. Tuo kaikki maksaa nopeasti takaisin halvemmassa vuokrassa. Laita nimet paperiin vuokrasopimuksessa kuin omistusasunnossasi, käy eri vaihtoehtoja läpi. Et nimittäin haluaisi muuttaa vuoden päästä taas. Tästä syystä selaankin jatkuvasti vuokra-asuntoja ja teen päiväreissuja kaupunkeihin. Katselmoin samalla sinun tulevaa kotikuntaa.

Tähän asti oli rakastunut vain muutamaan kuntaan. Kuhmoisiin, Loimaaseen ja Iittalan kylään täällä Hämeenlinnassa. Joku noista on hyvä paikka, jos joskus haluaisin tästä vielä muuttaa. Varsinkin tuolla Loimaalla on todella edullisia vuokrakämppiä. Kylässä tilanne parani, koska samasta kämpästä putosi jopa 50-100 euroa lisää kuukausittain. Palveluni eivät monesti parane, joten ensisijaisesti muuttaisitte palveluiden kuntaan tai pienempään kaupunkiin omien bussiyhteyksien ja junayhteyksien kainaloon.

Jos pystyt asumaan yhdessä, kannattaa muuttaa nyt yhteen kämppään, näin voitte puolittaa vuokran. Jokainen maksaa omasta vesimaksusta ja itse vuokra menee puoliksi. Tämä vaatiikin luottamusta, eikä välttämättä sovi introverteille, tai muille omaa tilaa haluaville. Vaihtoehtoisesti asumisen kuluja voisit vähentää siten, että vaihdat kiinteän laajakaistan mobiiliin. Voi katsoa saako kämppiisi taloyhtiönetin, jonka perusnopeus ei kylläkään päätä huimaa, mutta ei tuo laskuakaan postilaatikkoon tai pankkiin.

Varastoit halpaa tavaraakin, jotta et osta kalliimmalla

Nuuka on toimiva konsepti. Ostat tavaroita, vaikket juuri tarvitsisikaan niitä, mutta kun saat halvalla. Osta pois. Vessapapereiden hintaa on tänään monikin ihmetellyt, mutta nuukan vessapaperit ovat aika halpoja, alimmillaan 31 senttiä rullalle. Vessapaperia on tällä hetkellä 101 rullaa. Jos joskus vessapaperi on niin kallista, että säkki maksaa tarjouksissasikin 20 euroa, aion käydä vessassa lähimmillä asemilla. Olisi nytkin auki aamukuudesta puoleen yöhön. Kyllä vessaan pääsee, eikä tarvitse kotivessaa siivota.

Budbeen ilmaisilla kotiin toimituksilla ja niin Tokmannin uutiskirjeellä 50 euron tilaus 40 eurolla! Se täytyy nyt heti Tokmannista sanoa, että nykyään ei tule juuri käytyä enää. On niin kallis pulju meinaan. Ahneutta ilmassa? Muualla sama tuote voi olla halvemmalla. Citymarketeissakin enemmän tarjouksia! Toisaalta ala olla siinä pisteessä, että olen jo kaikkea tarjouksista hamstrannut. Se tavara ei päädy vielä hyllyltä edes käyttöön, sillä esimerkiksi tarjouspyyhkeiden käyttöönotto tapahtuu vasta vuonna 2025.

Minulle hyvien tarjouksien löytäminen on nyt matka kohti taloudellista mielenrauhaa. Samaa rättiä ei tarvitse ostaa vuoden kuluttua kalliimmalla tai normaalihintaani. Tiedät aina, että vaikka lenkkareitasi kuluu, niin kaapissa on uudempaa tarjouksesta ostettuna jo hyvissä ajoin. Ja voit toki odottaa aina niitä parempia tarjouksia. En nauti rahan tuhlaamisesta, ja nautit pian itsekin suunnattomasta nuukailusta. Vain kapitalisti ei pidä ajatuksesta, että elämän varrella voi toimia järkevästi ja jättäytyä kisoistanne!

Tilaa oikeasti halpaa tarjousta saman tien

Kotonasi on muutama hylly pelkästään halvalla saatua tavaraa varten. Pidän tavaroita kotivarastoissa, vaikka kaupasta löytyy samoja tavaroita pitkin vuotta nykyään vain yhdestä syystä, inflaatio. Se on itse asiassa sijoitus minulle. En tee sillä voittoa, paitsi että oikeasti tekisin, noin 1 000 euron ostoksien arvo on nykyään 1 600 euroa helposti. Ja teen vielä enemmän, jos käyttöönoton aikana tuote on jo kalliimpi. Varastoimalla parhaita tarjouksia säästät aikaa, energiaa ja rahaakin. Varastoit heti kun halpaa näet.

Nykyään ei tarvitse juuri varastoida. Kaikki on listattu ja varastoitavat määräni on päätetty. Pystyisit pitämään kaupattomia kuukausia useita putkeeni, jolloin ostan vain juustoja ja jugurtteja kaupoistasi. Loppupeleissä ajoittainen "tuhlailu" hyviltä kuulostaviin tarjouksiin saa lopulta säästämään kunnolla. On kyllä ihanaa, kun ei tarvitse enää koko ajan Tokmanneilla, Prismoissa tai Rustoissa juosta! Säästyy tosiaan sitä aikaa ja rahaakin, sinulla esim. bensiinissä ja minulla bussilipuissa Nyssen arvokortilla.

Lopeta turha kuluttaminen heti ja näytä ahneille kapitalisteille mistä olet tehty! Edes luksustaloja en kaipaa! En parempaa lattiaa, enkä uudempia keittiöitä. Vuokranantajani on helvetin tyytyväinen, eikä nosta tarpeettomasti vuokraa. Se on toki selvää, että jos hella menee rikki, niin se vaihdetaan siitä. Nyt kaikki muu on mallia vanhaa, jopa talotuuletinta ei nuuka vuokranantajani suostu vaihtamaan, mutta kun asukkaanakin on nuuka niin mikä siinä? Silloin kun ei toimi ollenkaan, tullaan siitä vaihtamaan.

Minimoi turhat menot saman tien, matkoistasi alkaen

Ennen teki töitä elääkseen, nyt elää työkseen. Sapattivapaani parasta kuvausta, minkä keksin jo. Eikä tässä vielä kaikki, jos jäät töistäsi vielä tänään säästöihisi, saat nauttia uuden vuoteni bileistä vapaalla. Se on metkaa se, voit esimerkiksi päättää tämän vuoden torstaina Hämeenlinnan kylpyläuimahalliin ja sitten siirtyä uutta vuottasi kohti, sen aloitan Paunun kyydeillä Edenin kylpylääni ja olen siellä tunteja! Se varmaan kuulostaisi hyvältä, mutta ethän voi ottaa inflaatiossa palkatonta päivääsi ja itsesi takia?

Monet haluavat elää elämää tavalla, että jokainen päivä olisi kuin lomalla. Sapattivapaata kokeilleena voisi varmaan sanoa, että aika lähelle pääsit. Tämä tuntuisi niin uskomattoman täydelliseltä, että enpä halua tästä Espanjaan, en Saksaani, enkä maailman kovimpaan maailmanmatkailuuni viikkokaupoilla. Se ei nyt oikein kiinnosta minua. Jos olet tyytyväinen siitä, että heräilit joka aamu voimakkaana uuteen päivään, muuta ei tarvita. Jokainen päivä on niin hidas tai nopea kuin sen haluat olevan. Eikä ruuhkia.

Heittäydy tieruuhkista kohti valloittavia luontopolkuja. Lennä kuin lintu mökille ja ole siellä viikkoja. Rentoudu kylpylän saunaosastolla miettimättä kuinka jälleen kerran teit työkaverin työt! Valloita siitä Birgitan polku ja kävelet Lempäälässä päästä päähän kiirehtimättä kotiin, velvollisuuksiin tai tiestölle. Laita autosi seisokkiin ja säästä rahaa. Koe tätä maata VR:n lähijunista tai ExpressBusin pikavuoroilla. Käyt vaikka Loimaalla, minimoit turhat hotellit, ja suosi pidemmissä matkoissa motelleja ja säästät.

Teet elämästä lomaa, niin lomailet aina

Lomailu ei vaadi lentokoneita, palat Turkkia ja merirantaa, se ei vaadi edes paljoa rahaa. Ala nuukailla ja vakuutu siitä itse. Talvi toi lumen, joten hiihtämäänkin pääsee. Kohta on luistelukenttiä. Osta vaikka Kiepistä euroilla sukset ja panet pihalla jalkaan. Ei iso matka lähimmille laduilleni arjen Pirkkalassa. Se on myös totta, että suksilla ei vielä pärjää, mutta suunnilleen toisella eurolla saat sieltä monot. Laitapa vielä euron lisää, niin tulee sauvat. Kolmella eurolla hiihtämään, ja kahdella muulla vaikka talvitakki.

Olen sitä mieltä, että raha ei tuo onnea siinä tapauksessa, jossa et ehdi tätä käyttämään. Jotkut hassut neljät lomaviikot vuodessani eivät hirveästi auta, vaikka palkka olisi 30 000 euroa vuodessa tileille. Älä myy itseäsi koneistolle, sillä kun harteilla on paljon velkaa, niistä töistä ei helpolla lähdetäkään. Toista se on minulla täällä, elän velatonta ja yllättävän hidasta elämää säästöillä, ilman lomaviikkoja. Niitä ei tarvita, koska jos olisit samassa tilanteessa lomailisit joka päivä. Mitä tekisit huomenna, kerrot toki!

Nyt rentoudu, pakkailen repun, sillä sitä seuraavana päivänä lähijuna starttaa Hämeenlinnaani. Kyllä, en malttanut olla käymättä siellä toistamiseen. Höyrysauna oli mallia upeaa, ja koko uimahalli vaikutti enimmäkseen järjettömän hyvältä kylpyläosastolta omalla avannollaan. Upean kylmä vetesi pisti veret kiertämään ja mielesi virkistymään. On se varmasti parempaa kuin olla työpaikalla tehden sitä, mitä et edes jaksaisi tehdä. Yksi bussikuskini sanoi Paunulla vaihdossa, että kyllä hän mieluiten kotona olisi.

Yhteenveto: joulukuu ei anna toivoa juhliin, jatketaan

Mahdollistajia lottovoittooni on monia. Luovuin puhelinlaskusta ja 10.10.22 alkaen Latausliittymässä olisi 10 euroa alkusaldoja. Sitä on edelleen jäljellä, koska puhun ja viestin niin vähän, täysimääräisesti. Netti on maksettuna hiljaa hupirahoistani neljän euron kuukausihintaan. Käytännössä puhelinlaskuni on ollut neljän euron luokkaa. Elisan 20 tekstiviestiä OmaElisasta ovat riittäneet nyt kommunikointiin. En maksa niistä mitään, sillä nämä kuuluvat maksutta Latausliittymään. Säästän rahaa ja matkailen.

Ennen 9,90 tai 14,90 valuivat voittoja tekeville operaattoreille, nyt tilaan sillä rahalla junaliput. Lähde taas Hämeenlinnaan. Nämä hinnat olivat tarjouksia, joiden eteen oli tehtävä kamalasti töitäni. Kyttäsit kunnolla tarjouskampanjoita, teit niitä numeronsiirtoja tai uhkailit operaattoria lähdöillä. Enää ei pidä tehdä niin, sillä liittymäni on tasahalpa ja vuodestasi toiseen. Mikäli joskus päätän soitella, arjen lasku jää silti alle viiteen euroon. Silloinkin, kun soittaisin tavallista enemmän. Tämä onkin ainutlaatuista.

Helpotusta arkeeni ei ole tulossa. Joudun jatkossakin nuukailemaan, vaikka budjetti kasvaa. Inflaatio pomppaa ensi vuonna uusiin lukemiinsa, ja ahneet yhtiöt tekevät kaikkensa arjen kurjistamiseksi. Sen sanon teille, että ostolakkoani olen pitänyt ja se jatkuu myös ensi vuonna. Tarkoitus on ostaa vain sitä, mikä on kaikkein tärkeintä, ja jätät muusta välittämättä. En rahoita ahneita yrityksiä enempää kuin on ihan pakko. Asuminen ja ruoka menee ensin, sitten päiväreissut. Muussa yritän jatkossakin nipistää.

Tilanteet tänään on niin, että en oikeasti kaipaa mitään lisää. Televisio ei kiinnosta, ja sen 10-vuotias poissaolo ei ole vieläkään häirinnyt. Sitten porukkanne patistelee minua nuukailemaan lisää, osallistu talkoisiin! Sinulla on viiden sentin sähkösopimus myynnille! Okei, mutta yritäpä itse siellä elää miltei kymmenen vuotta televisiotta ja huuda vasta sitten minun led-lampuista! Hiljaiseksi meni, heti. Pitää muistaa, että Suomessa on paljon äärimmäisen nuukaa, ja heille nostan hattuja ja arvostan suuresti.

Minulla on nuukailuideoita jo muitakin, joista haluaisi kirjoittaa yksityiskohtaisemmin. Seuraa tätä blogia siitä, niin tiedät milloin kolmas osa tulee. Siellä vinkkejä on tulossa lisää, joilla myös taidoton onnistuu nuukailuissa niin, että jopa vihreät kansanedustajat tulevat kyselemään käteviä vinkkejä.

Nuukailu ei ole nimittäin kituuttelua, se on elämää ilman stressiäsi, onnellisena ja päiväreissuilla!

Kommentit

Hanne sanoi…
On aina mukavaa lukea näitä tekstejäsi! Minä olen pitänyt ruokakuluja aisoissa K-Kaupan myymillä leipäkasseilla (5-6 leipää, kassi 2€) ja aiemmin Lidlin hävikkivihanneslaatikoilla, mutta niistä on nykyään niin kova kisa että harvoin onnistaa. Onneksi toinen K-kauppa myy pienempää vihannespussia 1,50€. Pienten kauppojen hävikkitarjoukset ovat usein parempia ja helpommin saatavilla kun ihmiset eivät osaa etsiä niitä vielä yhtä hyvin. Jos joskus käyt Multisillassa, kannattaa ostaa leipää pakastimeen. Erityisesti juhlapyhien jälkeen kassit ovat täynnä.
Kiitos paljon!

Hienoa, että teksti maistuu. En ole vielä nähnyt K-kaupoissa mainitsemiasi leipäkasseja, mutta Multisillassa tulee kyllä usein käytyä. Oletko nähnyt kyseisiä leipäkasseja Peltolammin omassa K-kaupassa? Siellä tulee aina poikettua Ikeaan matkalla. Tänään oli Pirkkalan Citymarketissa paljon leipää puoleen hintaan ja Salesta löysin ilta-alesta taas pitkästä aikaa Atrian kanaboksia grilliin/uuniin 900 gramman mausteisella sisällöllä. 1,90 maksoi yli puoleen hintaan, kyllä kehuin vielä nuorekkaalle naiskassalle että myöhäisiltaan uuniin menevät! Päivää on vielä jäljellä, reilusti!

Riittää vielä huomiseksikin kun on 900 grammaa aitoa grillikanaa.

Jos jaksan vielä lähteä liikkeelle klo 23 niin ostan ABC:lta 20 euron lahjakortin.

Hyvää joulua ja onnellista tulevaa vuotta sinulle!
Hanne sanoi…
Peltolammin K-kaupassa on vihanneshävikkiä, Multisillassa leipää. Peltolammilla en ole leipäkasseja nähnyt.
Okei, täytyykin joskus muistaa käydä Multsussa asti :)

Ei sieltä onneksi kovin pitkä matka jalkaisin Peltsun paraatipaikoilta.

Kiitos tiedosta!
Anonyymi sanoi…
Asunto-osakeyhtiölain mukaan talotuulettimen korjaus tai vaihto on taloyhtiön vastuulla. Eli ei tarvitse vuokranantajasi kaivaa kuvettaan, ilmoita sen sijaan huoltoyhtiöön asiasta. Siis mikäli kyseessä on talotuuletin eikä pelkkä liesituuletin.

Olisitkohan oikeutettu yleiseen asumistukeen sapattivapaalla eli vapaaherrana?
Näin sitä toki luulisi.

Huoltoyhtiö kävi katsomassa sitä pari vuotta sitten.

Sen mukaan vaihtovastuu on isännöitsijällä (Realia/Retta).

Isännöitsijä kehottaa konsultoimaan vuokranantajaa.

Viimeisimmässä asukaskokouksessa isännöitsijän kanta oli, että ei vaihdeta.

Talotuuletinjärjestelmä on ainoastaan liian meluisa, muuten toimii.

Olen oppinut olemaan sinuiksi asian kanssa.

Monelle muullekin on tullut sama tuomio, eli ei vaihdeta.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin